On raske mitte nõustuda:
"Punabi sõnul tuleb jätkuvalt aktiivselt toetada vaktsineerimist, kuna selle mõju raske haigestumise riski vähendamiseks on selgelt positiivne.
/tsitaadi lõpp.
Vaktsineerimistunnistus/ QR kood ei kaitse kedagi. See on vajalik vaid inimesele tõestamaks, et ta on võtnud vaevaks enda kaitseks midagi ette võtta või edukalt läbinud praktilise koolituse viirusega hakkmaasaamiseks.
Selle asendamine kohustusliku selvekiirtestiga on mõttetus. Sest "oma peaga mõtleja" test on alati negatiivne. Ega nad lollid ole, et sügavalt võtavad:P
Siis võiks juba tehagi julma inimkatse ja lõpetada igasugused piirangud. Spaad lahti kõigile, kõrtsid lahti piiranguteta, ööklubidesse sissepääs kõigile (mitte ainult >18 aastastele, eksole). Näis, kauaks meie inimesed mujale reisida saavad ja kui kiiresti haiglasüsteem kapitaalselt umbe lastakse. Tuletan meelde: inimesi ei ole haiglates. Tühje voodeid ja koridore on piisavalt..
Hea ., nakatunuid pole mõtet vaadata. Vaadata tuleb haiglas olijaid.
Kurb on see, et kui peaks tõeks saama see prognoos, et järgmisel nädalal näeme ära viiekohalise nakatunute numbri, siis suletud kaupluste/vedamata pakkide/mittetöötavate teenindusasutuste tõttu kannatame kõik võrdselt. Õnneks näitavad kõik prognoosid, et sõbrapäevaks peaks enamus olema juba terved.
Tsunami taandub kiiresti;)
Küll mulle meeldiks eksida ja nädala pärast endiselt nautida toimivat teenindussfääri.
Siin on mõned nii väärt pärlid, et toon uuesti välja, et muu jutu sisse kaduma ei läheks.
# Senine kogemus ütleb, et tõved jätavad märgid maha.
Jah, inimese genofond väga suures osas just neist "märkidest" koosnebki. Seda kiputakse unustama, kui vähe on inimese geenides seda, mis meid üldse inimliigina defineerib.
# mind teeb rahutuks resoluutsus, millega Hiina surub vähimagi kolde maha.
# Kuna sealmaal inimesed loetud ei ole
Seda olen imestanud ka ise juba esimesest hetkest. Ainult et esimesel hetkel on see arusaadav, sest sellega oleks õnnestunud tõenäoliselt vältida ka ülemaailmset pandeemiat, aga terve maailm reageeris erinevalt iinlastest juba siis väga suure viitega. Jättes nüüd kõrvale kõik selle, mida poliitikud räägivad, täidab see iinlaste ebaloogiliselt agressiivne koroonapoliitika sisuliselt sama eesmärki, mida paljude rikkamate riikide (maailma keskmisega võrreldes) ebaloogiliselt agressiivne vaktsineerimispoliitika. Peab pime olema tervikpildi suhtes, et näha vandenõud ainult vaktsiinides. Mis muidugi ei tähenda, et ühte vandenõud ei võida kasutada teise vastu või poolt või sõltumata teineteisest.
# 25% on täna suurem kui eile, niiet ka see number kasvab
Vaikselt tekib oskus hakata nägema läbi statatistikaga manipuleerimist;) Seda tasub teha võrdselt kõigi (nii poolt kui vastu) faktide puhul.
# Margus Punab arvab, et koroonapassidest tuleks loobuda
Ma jään temaga päris mitmes asjas eriarvamusele, aga erinevalt Dr. Kallasest ja Dr. Ratasest on tegemist siiski arstiks õppinud inimesega, kelle seisukohad väärivad vähemalt läbi lugemist, sest ta saab ise aru, miks ta nii arvab ja on suuteline neid ka põhjendama. Samas ei tohi unustada, et maailma parim autode sillastendispetsialist ei saa olla isegi kesktasemel autoelektroonik, kuna ta pole seda lihtsalt õppinud (olgugi mingi osa baaskoolitusest neil sama). Üldiselt nii autoelektroonik kui ka sillaspets on uhked oma töö üle ega üritagi trügida teineteise mängumaale, mida nad ei mõista. See ongi see, mis kaasneb haritusega, aga mida pole enamikel poliitikutel.
Matile (kustutatud jutust) - keegi ei ärritu, kõik ainult irvitavad:). Selline paranoilisus viitab psühhiaatrilistele probleemidele ja neid oleks mõistlik ravida enne, kui see inimese isiksuse täielikult endasse neelab - see oht on reaalne, kui inimesel muud elu enam polegi ja käib autofoorumis ainult selleks, et oma usku kuulutada ja pritsida sappi kõigi nende suunas, kes nende ilmutusi tõsiselt ei võta ja nende paranoiadega kaasa ei lähe. Otsi abi, sest lõpuks ikkagi ainult ise kannatad. Foorum ja muu maailm elab rõõmsalt edasi.
Kuidas on üldse võimalik, et 23 lehekülge on juba täis ja siiani mõistusega inimesed, üritavad sitast saia teha? Täielik aja raiskamine! See oli vist üks kuu tagasi, kuidas üks plekipea vms üritas selgeks teha kuidas kõik vaksimatta inimesed ellu jäävad ja kõik teised on surmale määratud! Wtf! Nullige see iba siin ära juba. Nüüd ei ole neile midagi väga järgi jäänud ja nokivad saiapuru! Hale p...! Aasta veel ja tule siis noki siin veel!
Inseneeride meeskond tegi rauajublaka joonise. Arutavad. Üks väidab, et katki läheb, teine aga, et mitte. Ok, tehtud jublakas rauast valmis, läks katselabori...
Test tehtud, assistent, testimise paberid pihus, läheneb. Üks insener küsib: Kas läks katki? Teine insener: Pidas vastu? Assistent vastab: Kõveraks läks!
mati ise , kui ka need, kes raiuvad täpselt vastupidist, nagu tolled insenerid.
Rahu härrad, rahu.
Ühe linna ja stagneerunud arvutisüsteemiga riigi sellisel kohal näiteks toomine ja siis selle laiendamine ülejäänd maailmale on kergelt meelevaldne tegevus. Mitte, et meie kõvas IT riigis kõik sujuks nagu hästi määritud suuskadega lumel libisemine kuid no tule eile meile, need vennad seal on eelmises sajandis oma infovahetussüsteemidega. See Eestinen geneb uudise nagu EKRE uueduudised, kus kirjutatakse tekst kokku ja rebitakse kontekstist välja, peaasi, et lugejate arvu suurendada. Loe nüüd saksakeelsed tekstid ka läbi ja saad aru, et päris nii need asjad ikkagi ei ole nagu eestinen üritab seda näidata.
digalabos_digalabopo ulous, kas sa uudise lõpuni ka lugesid või ainult esimest lõiku? Väga palju jäeti lahtiseks seal, mitte pole konkreetselt otsustatud ja kivisse raiutud.
Natuke statistikat, kuidas varem hingamisteede haigustega varasemalt on olnud. Tundub, et neil vandenõuteoreetikutel oli jällegi õigus, kes ütlesid, et koroona puhul on tegu tavalise köha-nohuga.
Möödaminnes, Mati ei saa mõlemad insenerid olla. Mati ja kässar on "jääb terveks" insenerid.
Deus ja võsa on "läheb katki" insenerid
Pandeemia on joonis.
Tegelik elu on katselabor.
Tavaline inimene, nagu mina on assistent, kes muigega loeb inseneride kemplust puhtalt enda lõbuks.
Ja lõplik tulemus on siis kõverdunud rauajublakas, mida saab edasi kasutada. Assistendid elavad rahulikult edasi, kes oskab, see kasutab kõverust ära, kes ei oska ei kasuta ning viivad inseneride kemplemisi katselaborisse.
ega enne koroovat polegi ju keegi eriti huvi tundnud, et palju meil neid külmetushaigusi põdejaid igal aastal on olnud. vahel on lehesabas mõni infokilluke olnud ja vahel on haiglates külastamine keelatud viiruselaine tõttu, aga muu elu on samamoodi edasi läinud- sügisel hakkavad lapsed lasteaiast põhikoolini tatistama ja köhima, palavikuga lapsed jäävad koju, kergemalt põdejad käivad ja köhivad klassis või lasteaiarühmas edasi ning paljuski sõltus lapse enesetundest ja konsultatsioonist perearstiga, et kas jääb koju või ei. täiskasvanud nagunii rallisid igal pool ringi ja neelasid coldrexi ning toimetasid edasi oma igapäevatoimetusi. tänane seis on selline, et tuhanded igapäevased nakatunud ning haiglates seis stabiilne. tavaline eestimaine gripihooaeg.
Zerkan Bolat, kas sa ise telegrammi numbrid üle kontrollisid nende viidatud allikatest?
Ma peaaegu imestasin, et telegram on lõpuks õiget infot edastama hakanud ja siis vaatasin nende allikad läbi... Nu ei näe selliseid numbreid nagu nad esitavad...
Võtsin suvaliselt 2013 aasta ja seal on top3's sugulisel teel klamüüdia, koerahammustused ja tuulerõuged!
looder, minu elu moto igasuguste asjade keevitamisel ja ehitamisel on olnud, et parem üledimensioneerida, kui vähegi kannatab, kui aladimensioneerida ja pärast lappima hakata.
Võtan omaks: ei tahaks olla sillal, mille on tugevusarvutused on teinud "ehk peab vastu" insenerid. Ühiskond on ka sild: see kas püsib või variseb.
Praegu püsib. Loodetavasti jääbki püsima.
Rootslaste sahmimist ma väga tõsiselt veel ei võta. Esiteks ei ole nad mitte esimesena ameerikat avastamas, nii noorte vaktsineerimise võimaliku ulatusliku kahjuliku mõju suhtes on ka teised avaldanud kahtlusi. Ning ka loodus on siin teinud oma korrektiivi, kuivõrd Omikron vist (nädala pärast saame olla kindlad) kiiremana "vaktsineerib kohustuslikus korras" ja kaevata polegi kellelegi;)
Teiseks on mul üksjagu kokkupuuteid rootslastega ja nende arusaamad õiglusest ja võrdõiguslikkusest on ajuti ... huvitavad. Igatahes erinevad need siinkirjutaja omadest.
need "siinkirjutajad" on üks huvitav paindumatu seltskond. ka postilehe kommentaariumis on punt omal arvamusel olevaid "siinkirjutajaid" ja ei väära nende põlistunud usku ükski teisitimõtleja- nemad raiuvad oma õigust surmatunnini ja kui see surmatund saab olema ka duubel, kolmik või nelikvaksituna kovidisse kõngedes, on nad ikka arusaamisel, et tegid kõike nii nagu peab.
aga kurb saatus ootab ees passiomanikke. kas valitsus halastab neile või sunnib enne halastamist uued süstid saama? https://www.delfi.ee/artikkel/95758207/75-000-vaktsineeritud
-inimest-kaotavad-veebruaris-oiguse-kulastada-kohvikuid-ja-t
eatreid
., miks Sind häirib see, millisel viisil ma kõngen? On mitmekordselt (ja sealjuures mitmete erinevate tõbede vastu) vaktsineeritu surm kuidagi kahjulikum ühiskonnale, kui nõelast puutumatu oma?
Et vaktsineerimistunnistuse kehtivusajaga mängima hakatakse, on ju ootuspärane. Kus siin uudisväärtus on? Kuidagi peab ju hoidma ennast vaateväljas, kuna sisuliste riigi arengut mõjutavate otsusteni mõistus ei küüni:(
Seda enam, et kui tahta reaalselt piirata haigestumise levikut JA hoida ühiskonda avatuna, siis peale väravas (väljaõppinud inimese tehtud) kiirtesti meil valikut ju polegi - vaktsineeritu võib väga vabalt olla nii haige kui ka lihtsalt levitaja. Tõend ise ei kaitse millegi eest.
Vabatahtlikult tehtava kiirtesti negatiivse tulemuse nõudmine on täiesti mõttetu: ajudega inimene, kes hoolib tõve leviku piiramisest ja ligimestest, teeb seda niikuinii. Oma õiguste eest seisjal on see aga alati negatiivne. Ega ta loll ole!
näed, hakkab tulema. nii ongi, et kõik surmad on võrdsed ja põdeda sellepärast, et keegi sureb koroonasse vaksituna või vaksita, on tegelikult mõttetu. nii nagu me sünnime siia ilma sõltumata enda tahtmistest, nii me ka sureme täiesti suvalisel viisil ja ajal.
Vist oli Lutsar see, kes ühes artiklis(ei leia kohe üles'), ütles korduvalt, et "Tõend on märk inimesest, kes suure tõenäolisusega meie haiglasüsteemi koormama ei hakka!"
Sama oli just artikkel, et ega tablett vaktsineerimist ei asenda!
Lumehelbekesed lihtsalt ei ole võimelised millessegi süvenema. Kõige lihtsam on ise kõigele vastanduda ja nii ei panda isegi tähelegi, et ilma ühegi "minast" kaugemale ulatuva argumendiga vastandutakse hoopis kahele vastanduvale seltskonnale (nt teadlased vs poliitikud). Või ei suudeta eristada teadlasi (poliitgrupeeringute reklaaminägusid) ja teadlasi.
kõikide teadlaste, poliitikute ja muude spetsialistide, kes asuvad ühel pool kallast (olgu siis tegu veekogu või inimesega), retoorikas korduvad pidevalt ühed ja samad väljendid- arvame, võib juhtuda, võib suureneda, prognoosime, eeldame, peaks, tõenäoliselt jne ehk siis kõik need kaks aastat oleme kuulanud vaid sarnaseid jutte.
Paneme sinu, punkt, eesotsa. Kas julged öelda 1,3 miljonile inimesele: nüüd on nii, mitte tõenäoliselt ja mitte võib-olla vaid nüüd on nii! Oludes, kus igapäevane info muutub juba puhtalt selle pärast, et eelmise päeva info alus oli valedel järeldusel üles ehitatud? Teadur kehtiab ülgu ja ütleb, teadus ju, mida sa loodad siit, me alles uurime ju aga poliitik peab ütlema konkreetsemalt, et nüüd peame nii tegema kuid samas peab jätma ka endale kerge taganemistee.
Esimene kord sa tunnistad, et eksisid, kas suudad ülejäänud 10 korda ka tunnistada seda, veits imelik ei hakkaks, kui kogu aeg vabandad, et sa tegid valesid otsuseid? Miks ma ainult "vale" otsus kirjutasin siia, mitte õige otsus? Keegi ei mäleta õigeid otsuseid, ainult valesid, inimese loomus on juba selline.
selge, teeme siis "õigeid" otsuseid oletamiste pealt. siiani on ju see nii toiminud. siis ei vastuta keegi- aga me arvasime, et nii on õige. ei pea vabandama, kui miskit pekki läheb. teadus ju, areneb teine veel.
mis mõte on olekseid loopida? täpselt nagu sina teeksid omamoodi, teeksid ka teised omamoodi jne. meie tänane elu ei alanud eile ega kaks aastat tagasi, see algas 31 aastat tagasi.
Ei, mina olen konkreetselt siin kirjutanud, kuidas mina käitun ja käituksin juhipositsioonil. Ja pane tähele, ma ei küsi,., mida sa ei teeks vaid mis oleks sinu lahendus. Ma hetkel näen ainult suuremat sorti eemalepõiklemist ja diversiooni, et jumala eest ei ütleks midagi kindlat vaid saaks teema enda vastutuselt tagasi veeretada teiste süüdistamise peale. Mitu postitust veel tuleb vabandusi, mitte lahendusi?
Edit: tundub, et telegram loeb meie foorumit. Kahju, et ma ei screenshot'nud hommikul seda jagatud linki, nüüdseks on teksti päris korralikult juba muudetud ja pole isegi märgitud, et uudis täiendatud kell midagi midagi. Ja sellist jama võetakse tõsiselt?!
#Need on 2010. aasta lihtsa kirjutamise seaduse ametlikud juhised
•Leia, mida nad vajavad
•, mida nad leiavad
• seda, mida nad leiavad, et rahuldada oma vajadusi
----
Huvitav, kas viimane rida on google tõlgeviga, või ongi päris nii, et "rahulda oma vajadusi"? www.plainlanguage.gov/guidelines/
Teadlased ei oleta midagi. Tegu on sisuliselt mitme muutujaga võrrandiga, ainult et muutujaid on seal palju. Osade muutujate muutumise piirid on teada, osade omad mitte. Aga vastukaaluna on tohutul hulgal baasinfot ja kogemusi. Sellepärast on lihtne ka tavalise arsti jaoks ennustada paar kuud ette, kui osa muutujaid saavad kindlad väärtused (piirangud, kontrollimehhanismid jne), aga keegi ei saa mitte kunagi ennustada ette seda, mil viisil viirus homme muteerub ja sellepärast ei saanud ennustada tänast olukorda ette ei 2a tagasi ega isegi veel novembri esimeses pooles. Lisaks muutub iga ennustus ka sõltuvalt sellest, kuidas käituvad reegleid/piiranguid kehtestavad POLIITIKUD seejärel, kui teadlased on neile öelnud, mida oleks vaja teha, et uue mutatsiooniga toime tulla, ühiskonda võimalikult kiirelt avada vms. Kui nad teevad teisiti, on ka tulemus ilmselgelt erinev teadlaste prognoosidest.
Võiks öelda ka nii, et kõik rekordnäitajad saavutati tänu sellele, et piirangute karmistamisega viivitati. Õigeaegselt oleks samade piirangutegagi need lained olnud palju madalamad ning oleks saanud nautida oluliselt rohkem vabadusi. Ka karmistamine ei tähenda seda, et on rohkem piiranguid, vaid et piirangud on sisulised. Selle kohta on juba pea 2 aastat toonud teadlased sama näidet, et avalike ruumide üritustel on võimalik seada reegleid ja neid kontrollida, kuid reeglitega üle vindi keerates lähevad peod põranda alla (klubidesse lukustatud uste taha, kodudesse, rendipindadele jne) ja seal ei järgi keegi reegleid (nt täituvuspiiranguid) ega ka kontrolli reeglite täitmist. Kumb olukord on NAKATUMISE LEVIMISE seisukohalt mõistlikum variant? See on nüüd see osa muutujatega võrrandist, mis peaks olema poliitikute lahendada. Mitte arvata ja seisukohti võtta, vaid lihtlabaseid algoritmi põhiseid 1+1 tehteid teha.
PS: olen toonud foorumis korduvalt näite, et pointless on rääkida joobes juhtimisest jms-st, kui lollusi tegemata (avarisse sattumata) pole praktiliselt terve elu jooksul võimalik vahelegi jääda, sest keegi ei kontrolli ja kedagi ei huvita. Minul oli täna esimene kord elus, kus keegi üldse küsis, et kas mul on olemas koroonapass. Asi pole selles, kas on või mitte, aga kui ma ei ela sellist elu, et keegi üldse seda küsidagi taipaks, siis pole ka põhjust imestada, miks ma (me) pole seni nakatunud või miks me peaks meie pere jaoks olema just vaktsineerimine parim kaitse?
#Võiks öelda ka nii, et kõik rekordnäitajad saavutati tänu sellele, et piirangute karmistamisega viivitati.
Vähe seda, piirangud olid poolikud ja puuduslikud. Noh, kui oletada, et tõsimeelega taheti piirata viiruse leviku.
----
#aga kui ma ei ela sellist elu, et keegi üldse seda küsidagi taipaks, siis pole ka põhjust imestada, miks ma (me) pole seni nakatunud või miks me peaks meie pere jaoks olema just vaktsineerimine parim kaitse?
Teglt sama lugu. "Ei käi, ei osale, ei ole liige", seega süst tundub pointless üritus.
Oli riskirühmas, "eksperdid-arstid" soovitasid vaxxida, et vaxx mingil juhul ei tekita probleeme inimesel, kes neelab immunosupressante jne. Tüübil tekkis tennisepallisuurune vereklomp käe peale. Facebookist sai bänni, kui pildi postitas.
See oli ilus pilt. Ma olen selles suuruses rasvkasvajaid näinud aga veresooned on sellel vennal tugevad, peab tõdema, kui nii palju venida andsid ilma lõhkemata.
Ühest küljest on muidugi hea, et paljud riigid on hakanud lõdvendama piiranguid, kuid teisalt tekitab kahtlusi , et äkitselt tekib selline pööre , kus " süstime sunniviisisiliselt kõik kaasa arvatud vastsündinud" narratiivilt minnakse üle " kaotame passid, maskid, piirangud jms". Tekib küsimus, kas asi hakkab läbi saama või on see vaikus enne tormi. Piinamisel toimib ka hästi see, kui lased piinataval vahepeal natuke rahuneda ja ennast koguda ja lootust anda.
Keegi kirjutas kusagil tabavalt, et kui tegeled vingumisega, muutud vingujaks. Kui tegeled vandenõude otsimisega, muutud nende ohvriks. Kui tegeled õppimisega, saad targemaks. See nimekiri oli palju pikem, aga väga tabav igal juhul.
USAs on huvitav trend, mida ei osata hetkel seletada, et koroonasse suremus tõuseb kiiremini kui haiglaravi vajavate inimeste hulk. Huvitav just sellepärast, et kõik need riskigrupid, kes on rohkem ohustatud, on juba kas surnud või läbipõdenud (praegu levinuimat tüve peetakse valdavalt kõige ohutumaks, mis üldse ringi liikunud) ning paljud surevad üldse kodus ilma diagnoosita ja see ei jõua koroonana isegi statistikasse. Pole seni veel head seletust fenomenile kuulnud, kuid eks seegi tuleb mingi aja pärast, sest teaduskirjanduses ei saa tegeleda arvamisega ja andmete mitmekordne kontrollimine võtab paratamatult aega.
Huumorina: haigekassa saatis hetk tagasi mulle SMS-i, et ma peaksin esimesel võimalusel astuma läbi mõnest vaktineerimispunktist tõhustusdoosi saamiseks!!! Ei saagi aru, kas nad spämmivad valimatult kõiki kodanikke või pole neil tõesti mitte mingit infot nende kohta, kellele nad selliseid üleskutseid saadavad??? Peab nad lihtsalt telefonis ära blokeerima... Jääb mulje, nagu mingeid meie oma raha eest kokku ostetud varusid oleks vaja pigem suvalistesse (kasvõi igas mõttes selleks mittekvalifitseeruvatesse) inimestesse süstida kui hiljem ära visata, et mõnel poliitikul pärast jälle häbi ei oleks.
# Huumorina: haigekassa saatis hetk tagasi mulle SMS-i, et ma peaksin esimesel võimalusel astuma läbi mõnest vaktineerimispunktist tõhustusdoosi saamiseks!!! # Ei saagi aru, kas nad spämmivad valimatult kõiki kodanikke või pole neil tõesti mitte mingit infot nende kohta, kellele nad selliseid üleskutseid saadavad?
Mina ei tunne kedagi, kes tunneks kedagi, kellele oleks üldse kunagi vaktsineerimisteemaline SMS saadetud. Tõenäoliselt teevad nad oma turundust vägagi sihitult, me lihtsalt ei tea nende loogikat.
Teine võimalus on muidugi, et saadeti randomiga ja Sa sattusid lihtsalt valimisse.
# Mina ei tunne kedagi, kes tunneks kedagi, kellele oleks üldse kunagi
# vaktsineerimisteemaline SMS saadetud.
Irw, nüüd tunned:))
Tahaks loota randomit. Sest kui sihitult, siis oleks ikka väga mööda sihitud... nagu piirangute sisuline pool, nende kontroll, haigusteameti külmladu ja veel palju muudki:))
See viimane lause tekitab jah segadust, sest alati on sealt tulnud väga isikustatud infot ning ega SMS-i saatmise hetkel keegi tõesti ei kontrolli üle broneeringuid vms, seekord aga... imelik, et läbipõdejaid ei tänata. Puht psühholoogiliselt oleks mõistlik tänada ka kõiki läbipõdenuid: vaksitud läbipõdenud said pettumuse osaliseks ja mittevaksitud läbipõdenud, kes elus, ei kulutanud riigi (meie) raha vaksiinidele.
vaksitud läbipõdenud said pettumuse osaliseks ja mittevaksitud läbipõdenud, kes elus, ei kulutanud riigi (meie) raha vaksiinidele.
eks me selle tõdemuseni olemegi tasapisi jõudnud ja vaksitud põdejad peavad lihtsalt konstateerima fakti, et vaktsiin ei saagi olla 100% kaitsega. need, kes kergemalt põdesid, kiidavad vaksi, need, kes raskemalt, kiidavad ka vaksi, sest tänu sellele on nad üldse elus. need, kes enne vakse kergelt ära põdesid kiidavad oma tugevat tervist ja need, kes raskelt, kiidavad tehnoloogia viimast sõna aka mehhaanilist ventileerimissüsteemi ja arste. ja kõik kiidavad valitsust, et eesti rahvas üldse veel elus on.
Lgp. Ksf! v6sa, selle põhjal, keda mina tunnen, kes sellise sõnumi on saanud, usun ma ainult Sinu viimast lauset:P
Eeldusel, et Sul on selles õigus... kui tõsiselt saab võtta sellist propagandat või selle taga seisvaid ametkondi? Vaktsineerimise otsus ei peaks olema kunagi poliitiline vaid meditsiiniline. Meil ei ole praegu ega ole olnud mitte üheski pandeemia faasis tegemist sellise haigusega, kus see otsus peaks olema poliitiline ja nt sõjaväe abil (kohustuslikult kõigi suhtes) täidesaadetav. Nagu korduvalt siin teemas öeldud, natuke liiga palju on selliseid inimesi, kellel viimase 2 aasta jooksul kõige kõrgem nakatumisrisk oleks seotud sellega, kui vaktsineerija talle üle lävepaku tuppa astuks. Kui haigus tapaks 100%, ka sellisel juhul oleks mõistlik küsida, kas see risk on põhjendatud või peaks äkki vaatama individuaalselt, keda, millal, mis tingimuste täitumisel või puudumisel jne.
Punktikese jutu puhul on ainsaks vastuargumendiks reaalne retrospektiivne osa statistikast. Aga kuna statistikat saab teha ainult populatsiooni puhul ja selle tulemused ei ole kunagi 1:1 ülekantavad üksikisikutele, ei saa me lõplikku tõde kunagi teada, mis oleks juhtunud sama inimesega teises olukorras. Seda enam, et haigestumise raskus on olnud algusest peale sõltuv saadud viiruste hulgast nakatumisel ja nende viiruste "manustamise viisist"... seda hulka saab igaüks ise minimeerida, aga seda on statistiliselt alati keerulisem kontrollida kui vaktsineerimise protseduuri. Lõpuks taandubki kõik puhtalt matemaatikale ja natuke ka loosirattale.
Kui mul oli aasta tagasi kodus kolm PCR tõestatud positiivset kergete haigusnähtudega ja mingit maskiballi ega isolatsiooniteatrit me kodus ei korraldanud, siis tahaks teada, miks mina negatiivseks jäin- tubades oli vist liiga vähe viirust? No tookord oli veel leebe briti tüvi, aga delta võttis minulgi ninast kinni, kuid koduseid ma taasnakatada ei suutnud. No nad muidugi tegid peale põdemist ka ühe süsti ära.
Seoses omikroniga võib vaikselt kokku tõmmata küll. Nagu ennegi siin öeldud, mures ollakse aind delta tüve pärast veel ja üritatakse seda välja juurida lihtsalt. Eestlane on puine kuju, ei suudetud teda ei piitsa ega präänikuga meelitada kohe kõike ära tegema. Õnneks oleme me muidugi nii pisike rahvus, et meie pinnal mutatsiooni tekkeks on väga väike võimalus, kuid isegi selle tekkimise võimalus on vaja välja juurida. Kui delta välja juuritud, siis kaovad maskid ka. Senikaua võiks selle passijama ära lõpetada lihtsalt, mask ees, desinfitseerimispudelid täis poodides ja elu lill.
maskiusklik, loe nüüd Meritsa jutust seda lauset: Eestis pole kunagi varem olnud nii suured koroonaviirusega nakatumise näitajad kui praegu, kuigi ka vaktsineerituid ja maskide kandmist on rohkem kui kunagi varem.
kõik mõtlevad inimesed saavad aru, et mask on tõesti vaid maskiballiks, reaalne kasu on temast pea olematu. kaks aastat oleme maske kandnud ja lained on käinud üles-alla. olümpial on juba üle 200 nakkusejuhu, sinna sõitsid igati testitud, testitud ja veelkord testitud ning süstitud, süstitud ja veelkord süstitud ja terved inimesed, maskid ees. https://om.postimees.ee/7442324/pekingi-olumpia-koroonanumbr
id-teevad-tokyole-silmad-ette
Kõik mõtlevad inimesed saavad aru, miks just mask vajalik on ja ei laku oma näppe nagu enamus poes teevad sest ei suuda kilekotist jagu saada. Sellise käitumismustri juures kus enesekaitsega isegi ei tegeleta polegi lootust, et mask aitaks. Võetakse näppudega kontamineerirud maski pinnast kinni, tõmmatakse see alla ja siis keelaga näpust üle. Tule eile meile. Lukk on aind looma vastu jne laused.
x: Aga miks teil mask puudub? Nakatate teisi ja ei tea seda!
a: Teil on ju mask ees?
x: Üks mask ei kaitse, meie vahel peab olema kaks maski!
a: Siis pange omale pähe kaks maski ja astuge kaks meetri eemale.
tõesti jah? olümplased käivad ja lakuvad olümpiaküla. lapsikumaks ei anna enam minna oma abitute tõestustega? ilmselt kõik need, kes eestis positiivse proovi saanud, ainult lakkumisega tegelevadki. aga ega usku ei väära ja maskiusk üks nendest.
Mis krdi abitute tõestustega?! Sa ise poes ei käi ja ei jälgi, mis ümberringi toimub? Olümpiaküla efekt on puhas valvsuse kaotamine. Poisid ja tüdrukud kõik terved aga personaal seal ümber? Piisab ühest tegelasest, kes kannab selle sisse sinna külla ja läheb nii nagu on näha sealsamas Mythbustersi laua taga einestamise videos. Krt, muidu tark inimene aga sellise nähtamatu vaenlase levimise olem-seost ei suuda välja mõelda, mis sul viga on?!
Ei pea isegi kohapealne teenindaja olema vaid kaugelt suusamääret saarev tegelane, vaevalt nad kõike sisse tarnitavat karantiinis hoiavad voi siis osooni ja uv'ga läbi kiiritavad. Ühesõnaga mingi puhas grupp saarele isolatsiooni saata pole mingi näitaja, kui saarele tuuakse varustust väljast poolt.
Muide seda peab riigiti jälgima, meie viletsus võtab viimast välja, mõned riigid on selle 7 kuu peale taandanud ehk tuleb enne väljasõitu kohalikud uudised läbi lugeda. Alati võib muidugi jopata ja tee peal ei kontrollita täpselt nagu N1 mehed Läti ja Leedu teedel ilma maksudeta sõidavad, kes see neid X6'tesid ikka oskab kaubikuks pidada...
Tegelt ei aita nii väga ei mask ega vaks, nagu elu näitab. Puht õnneloos.
Eks tuleb ettevaatlikum olla, mitte "lakkuda", ehk saad väiksema pisikute koguse korraga ja põed kergemini. Ainuke lootus, sisuliselt. Kas siis kaks maski ette, kui soov on. Aga ikka ei aita.
To möödaminnes
Kas sinu vastus oli mõeldud minule? Minu küsimuse teoreetiline mõte oli selles, et kui homme saab 9 kuud täis, siis kas QR tõend ise muutub kehtetuks? Arvestades seda, et kuna peale tõhustusdoosi kästakse genereerida uus QR kood, siis võib sellest järeldada, et senise QR koodi kehtivusaeg on määratud QR koodis ning see on ikkagi 12 kuud, mitte 9. Minu arust avalikes kohtades skännitakse QRi koodi ja siis viskab ekraanile kas kehtib või mitte. Arvestades meie riigi IT vähest võimekust, siis võib minu pakutud variant isegi tõene olla.
# Härra punkt liialdab. Temal vist on väga-väga igav. :)
Kui edastatav sisu on väärtuselt täpselt sama väike nagu nimeks võetud kärbsemust, võib ka enda pealiskaudsust ja harimatust lõputult demonstreerimas käia. See pole enam kirjutaja vaid foorumikeskkonna probleem, kus sõnavabadust lõpuni lubades ka selline jama koheselt kustutamata jäetakse.
# Tegelt ei aita nii väga ei mask ega vaks, nagu elu näitab. Puht õnneloos.
Päris nii siiski ei ole, sest ka deltasse nakatumine on seni suurenenud, mille puhul on abi nii maskist kui vaktsiinist. Meil VEEL ei ole tegu ainult omikroniga, sellepärast ka piirangute lõpetamisega viivitatakse. Viivitatakse just tänu nendele pealiskaudsetele "hobiviroloogidele", keda faktid ei huvita ja kelle jaoks on pandeemia JUBA läbi saanud.
To: tiit_ .
Lingi kriis-le andsin, vastates sinu küsimusele.
Mis puutub "kehtivuse"... Võbolla õnnestub. Aga see pole kindel. Proovi. Anna teada, kui aega saad.
Nagu ma juba ütlesin, ei õnnestu. Vana kaotab päeva pealt kehtivuse, kui aeg täis, uue genereerimine varem ei tühista vanemat, mul õnnestus vahepeal olla suisa kolme kehtiva tõendiga, nüüd üks vanem ei kehti ja teine hakkab ka kohe kaotama, õnneks kolmas veel püsib isegi välismaal.
mis sisust sa kärss jahud? tõin näiteks olümpiamängud riigis, kus viirusega võideldakse täie rauaga ja sinna sõitnud täiesti terved ja kontrollitud ning vaksitud inimesed annavad positiivseid proove? kas kodus ei lakutud seinu ja põrandaid ning mängudele minnes hakati lakkuma? minu point oli ja on jätkuvalt selles, et piira ja kaitse kuidas tahad, viirus leiab ikka selle prao, kust sisse pugeda. kui deusi mantra on poes kilekottide ja näppude lakkumine, siis jätkaku samas vaimus- enda lolliks tegemist ei keela keegi. kuskilt maalt võiks siiski hakata aru saama kui argumendid muutuvad naeruväärseks.
To: Kärss
Nohh, nagu õige juttu räägid. Aga. Kui meedia info suht kehvasti klapib sellega, mida mina näen päriselus, paratamatu meediale usku vähem kui enda oma nähtud.
Nähtud et mõned vaksitud edukalt haigestuvad. Samas, mittevaksitud vähemus (maskideta takka otsa) iga päev tööl, ja ei võta neid pisik ega kurat.
Nii et peavool las voolab, kuulan ära, noogutan mõistvalt. Eks nendel "teistmoodi" mured, nagu siin korduvalt öeldud. Oli wc-paberi paanika, nüüd on covid paanika. Paanikat külvatakse kõvasti, aga paistab et kogu aur sinna kuluski, sest viletsuse tegevust "mõistlikuks" nimetadada on väga raske kogu tahtmise juures.
Sa, punkt, pole endiselt enda versiooni toonud, mida sina piirangute asemel oleks teinud. Enne kui siin sildistama hakkad mantraks ja muudeks asjadeks, siis võiks ikka natukene mõelda ja analüüsida. Tee enda näpud õliseks ja käitu nii nagu tavapäraselt käitud kodus. Vaata, milliste kohtade pealt naine sulle kallale tulema hakkab, saad praktikas läbi proovida, kui Myhtbustersi visualisatsiooni ei usu. Ehk siis ära kaaguta niisama, endal kodune töögi tegemata nii sinult küsitu kohta kui ka muude päristeaduste esindajate materjali analüüsimise koha pealt.
Sellist asja näed Prismas ja Rimis igapäevaselt ja korduvalt. Kas esimest osa, kus käitutakse valesti või esimest osa koos teise osaga.
Siinkohal pole midagi teha ka, miljonit inimest üle öö ei koolita ringi. Hetkel sellise rämeda vastureaktsiooni järgi tundub, et sul on täitsa poogen, kui võõras peldikus istudes noksi ots vasta poti siseserva käib :)
# piira ja kaitse kuidas tahad, viirus leiab ikka selle prao, kust sisse pugeda.
Ma just seda pealiskaudsuse all silmas pidasingi, et omikron ja delta võivad küll olla "sama viirus", aga nad levivad erinevalt ja seetõttu ka erinevates kohtades, nende ohtlikkus on täiesti erinev, nende vastu tuleb end kaitsta erinevalt ja kui omikron võiks teoreetiliselt selle pandeemia ka peagi lõpetada, siis deltasse kasvav nakatumine seda samal ajal teha ei luba. Siin ei ole mõtet lugeda kokku kõiki nakatumisi ja kõiki nakatumisi pole ka enam mõistlik (rahaliselt) testida kallimal viisil. Haiglasse jõudvad deltapatsiendid on suhteliselt hea ja testides hästi fokusseeritav (ühiskonna jaoks odav) indikaator. See on koroonaeitajate ja maskivastaste poolt lihtsalt äärmiselt egoistlik, et mingi pealiskaudsusel põhineva protesti tõttu peab kannatama terve ühiskond (sh ka nemad ise) ning piirangute lõpetamine muudkui venib ja samal ajal peab ühiskond solidaarselt maksma kinni piirangutega kaasnevaid kulusid.
teile vist ei jõua kohale minu kirjapandu? ma ei räägi selverist ega prismast vaid olümpiamängudest ja kordan veel- sinna sõitsid täiesti terved ja kontrollitud ning vaksitud inimesed üle maailma, kes andsid seal positiivsed proovid. äkki selgitaks seda fenomeni, kuidas koduses eestis elanud ja treeninud ning mittepõdenud inimesed järsku positiivseteks muutusid?
aga lolli ning argumenteeritud diskussioonist hoiduva inimese tunnebki ära sellest, et ta püüab jutu viia sujuvalt temale sobivatele teemadele elik siis kilekottide lakkumine ja mingitele ühiskonna kannatustele egoistide tõttu.
Ja sina jätsid lugemata ilmselgelt selle osa, mis ma olümpiaküla kohta kirjutasin,13:52 täna, ehk ära seletasin su küsitu, et siin paugutad sama teksti. Seletasin ära, kui seletus ei meeldi, siis mine perse lihtsalt ja kujuta ette endale edasi asju, kuid ära tule siia targutama.
Siin on üks video, mis lihtsalt illustreerib seda, kuidas me endale märkamatult levitame igasuguseid viirusi, nii ohtlikke kui ohutuid (see on lausa vajalik immuunsüsteemi töö normaalseks tagamiseks ja mitte ainult viiruste, vaid ka bakterite ja seente puhul!!). Sarnaseid illustreerivaid videosid leiab kiirelt mitukümmend ja see vaevalt on neist parim, aga point on väga hästi arusaadav. Mingi sarnase riiklikult rahastatud teavituskampaaniaga oleks pidanud alustama kohe alguses ja näitama seda igal pool reklaamimiseks mõeldud ekraanidel. Poed, hotellid, spaad, kinod jne oleksid näidanud neid tõenäoliselt vabatahtlikult ja tasuta, sest nad ise kannatavad ka piirangute pärast. https://www.youtube.com/watch?v=I5-dI74zxPg
To:Kärss Kulud ikka tulevad. Põevad kõik läbi nikuinii. Vaksi põhiteema(viimane) oli vist laine teha pikemaks ja madlamaks, et tervisesüsteem saaks haigete kogusega hakkama. Aga vaksi võimalikud tagajärjed... "sellega tegeleme pärast".
To:. (registreerimata)
#kes andsid seal positiivsed proovid
Vana teema. Testid tihti valetavad. Olevat, WHO poolt korralduste järgi laboritestid tehakse erinevalt vaksitud ja mittevaksitutele. Kiirtestid ka pole kiita.
Testidest:
Elanikkonna testimisel kasutatavate testide toimivuses esineb puudusi nii ebapiisava diagnostilise tundlikkuse (mille tõttu jäävad näiteks nakatunud inimesed leidmata) kui ka ebapiisava diagnostilise spetsiifilisuse (mille tõttu
kehtestatakse näiteks liikumispiirangud inimestele, kes ei ole tegelikult tõeselt positiivsed) näol. https://www.elmy.ee/wpcontent/uploads/2020/05/CELEX_52020XC0
41504_Et_TXT.pdf
Kokkuvõttes võib COVID-19 läbipõdenul, tervel ja mitte-nakkusohtlikul inimesel olla PCR-test täiesti vabalt positiivne, antigeenitest positiivne ja antikehade test negatiivne – ja ometi on ta meditsiinilises mõttes täiesti terve ning tal lubatakse naasta tavaellu. https://vandraarst.ee/831-2/
Hoolimata sellest, et samale probleemile on teiste hulgas viidanud isegi WHO ja CDC, jätkub Eestis ning ka mujal maailmas koroonaviiruse testimine PCR testidega, mille tsüklite arv on vahemikus 38-45. https://vimeo.com/552145410
--- (hiljuti lugesin, et vähendati, u 35-38 präegu peaks olema)
Mõned punktid videost:
*Taani kaotab samuti kõik koroona piirangud alates 1.veebruar 2022.
*Taani koroona nakatumiste arv on hetkel samuti absoluutses tipus.
*Huvitaval ja märkimisväärsel kombel olid piirangute kaotamisega nõus kõik Taani poliitilised jõud. Nagu intervjueeritav videoski mainib, siis näitab see üldist usaldust Taani teadlaste ja terviseametnike vastu.
# Kärss, 12:03 26.01.2022 näidatud sama asja aga näed, ei usuta või ei taheta
# uskuda. Ei vaadata ka sinu videot.
Siin teemas algusest peale kokku juba palju kordi. Aga kordamine on õppimise ema, äkki keegi ükskord ikka vaatab ja suudab lausa kaasagi mõelda: jääb mõni vanur sellepärast deltast ilma ning ellu. Sellist empaatiat "kõigevastastelt" pole ehk liiga palju loota. Sõja viimases lahingus oleks enivei suht nõme surma saada, kui samal ajal teised juba lahinguväljalt koju pääsemist planeerivad.
Sellist asja näed Prismas ja Rimis igapäevaselt ja korduvalt. Kas esimest osa, kus käitutakse valesti või esimest osa koos teise osaga.
Siinkohal pole midagi teha ka, miljonit inimest üle öö ei koolita ringi. Hetkel sellise rämeda vastureaktsiooni järgi tundub, et sul on täitsa poogen, kui võõras peldikus istudes noksi ots vasta poti siseserva käib :)
To: Kärss
Sisuliselt Deus pani kümneka.
Vaadata videosi võib, ainlt kasu vähe. Ammu panin tähele, et ligi pooled inimesed (inimesed?) wc-s käsi ei pese. Elementaarne asi oleks, aga ei mitte. Maskidega veel keerulisem, sest kasutegur on siamaani vaieldav, ja mis kõige hullem - puudub ühiskondlik harjumus.
Kas mõni tundis end jälle riivatuna kui tõde nägi? Sõimata teisi paranoilisteks, kui ise endal on kõik need tunnused tunnistatud. Ja kõik teised on lollid, idioodid ja kes iganes veel, ainult minu vaated on kõige õigemad, nii või? Tervel inimesel pole vaja tõmmelda ja kogu selle jaburdusega kaasa joosta. Asi hakkab kokku kukkuma, valitsused et tea enam kuidas ära tõmmelda. Tegelikult oleks päris huvitav teada, palju neid jutte kaob vahelt mis vaadetega ei ühti. Või äkki oleks valitud seltskonnal segamatult lihtsam niisama omavahel vestelda, siis teisitimõtlejad ei sega nii palju teemat. Näis, mitu päeva blokki nüüd kukub, asi kakub aina koomilisemaks.
PS: mul pole illusioone, et kõige lahmivamate (põhjendamata millegi muuga kui "mina arvan nii" sest ma mõtlen oma peaga:) kommentaaride kirjutajad paarist lausest pikemaid artikleid lugeda suudavad, aga huumori võtmes piisaks sellestki, kui linkide nimedest pealkirjad õiges järjekorras välja veerida:)) Tõsisemalt rääkides võiks viimase artikli ka läbi lugeda ja vaadata otsa olemasolevatele faktidele. Ka mina ei tea hetkel, mida (sh ka MILLAL) nende faktidega peale tuleks hakata.
nüüd siis on suvaline füüsik ka koroonarindel tegija?
eriti hea: „Natuke kummastav on vaadata, kuidas inimesed on ära harjunud koroonasurmadega.
kus kuradi kohas need koroonasurnud on? kui viis vanurit surevad "koroonasse" ja ei ükski füüsik ega keegi teine peale raviarsti ei tea, millesse ta tegelikult suri, siis peale nende viie sureb päevas veel mitukümmend inimest, nii nooremaid kui vanemaid, aga see ei huvita kedagi? või on kõik muud surmad siin vabariigis pandeemia ajal keelatud?
millal see ajupesu lõpeb?
Punktikesele: kui jalgvärava peal on kiri "Ettevaatust, koer!", siis enamus inimesi ei jaluta sinna hoovile niisama uudistama ja ka kogenud murdvaras kontrollib esmalt üle faktid sildi vastavuses koerale ja alles seejärel teeb otsuse. Artiklis antigi puudulikud faktid, sest paremaid pole kusagilt võtta ning kirjutati sinna juurde:
# Eesti kõvera puhul võiks ju olla optimistlik, aga Lõuna-Aafrika Vabariigi ja
# Kanada kõverad manitsevad ettevaatlikkusele. Toodud graafikute põhjal pole
# küll võimalik öelda, kas LAV-i ja Kanada surmade arvu kõverad on pööranud
# tõusule selle tõttu, et omikron polegi nii leebe, või hoopis selle tõttu, et
# omikroni varjus pole teised tüved päris ära kadunud. Aga rõõmustav pole
# kumbki neist võimalustest ja nendega tuleb arvestada ka meil Eestis.
Kohe näha, et OMA PEAGA MÕTLEV ja koolis käinud inimene, et teeb puudulike faktide põhjal järelduse, mida nende puhul saab teha. Mitte ei oleta asju, mille kohta pole fakte kellelgi. Millegipärast, mitte ainult siin teemas, vaid ka avalikus meediaruumis loobib üks seltskond loosungeid ja teine seltskond analüüsib kättesaadavaid fakte ning jagab neid teistega. Ka siin esitati faktid, mitte ei öeldud, mida tuleks nendega teha, aga autofoorumi anonüümsete hobiviroloogide jaoks on kõik juba teada:))
Pohhui, mida see valitsus ette kirjutab, krdi nõuab miskit krdi dokumenti aind, mille ta tasuta annab peale vaktsineerimist, hüpaku pommi lollpead. Ainuke dokument, mis väärtust omab, on juhiluba, sest selle saamiseks pidin ISE koolis käima ja ISE maksma, sellega tunnistan, et OSKAN sõita, mis siis, et riik seda nõuab aga ise maksin ja ise tegin ikkagi! Kui keegi midagi tasuta annab, siis peab see halb olema!
Nüüd Deus liialdab. :)
Mitte et "halb", aga "kahtlane". On vahet?
Need, kes karjuvad "halb", ongi tüüpilised "antivakserid", sest olles pimestatud oma ideest, muud ei võta omaks. Ei taha kuulda, arutada, otsida ühiskonnale sobivaid variante. Sama käib ka "vakserite" kohta, kes ei taha kuulda jne.
Ja kui meie (rahvas) ei suuda leida tasakaalu, seda teeb keegi teine (näiteks valitsus), surudes läbi oma tahe, mis ei pruugi ühtida meie (rahva) soovidega, või sootuks jookseb meie soovidega risti.
# Ja kui meie (rahvas) ei suuda leida tasakaalu, seda teeb keegi teine (näiteks
# valitsus), surudes läbi oma tahe, mis ei pruugi ühtida meie (rahva) soovidega,
# või sootuks jookseb meie soovidega risti.
Irw, doktor, siin me juba olime:)
Täpsemalt augustis 2021.
Tsiteerin sealt vaid ühte väga hästi tabavat lõiku. Ennustas iseenesestmõistetavalt ka hilisemaid rekordeid:)
# laikide, emotikonide ja netikommentaaride kakofoonia summeerumisel moodustub
# ootamatult selline valija keskmine soov. Selle tulemusena kipub kriisi hari jääma
# valitsuse vahetumise ajajärku. Rahvast päästma tõttavad endised opositsioonipoliitikud
# saavad valge ratsuga keset jama poseerides veidi ajakrediiti ja võivad kriisi
# lahendamise asemel toetuda eelmiste võimupoliitikute süüdistamisele. Ja seejärel
# tsükkel kordub algusest peale, ilma et kuskil oleks kriisi lahendamisega tegeletud.
Meist targemid leida on raske aga samaväärseid on päris palju kuid sina nende alla ei kuulu. Alustades puhtalt sellest, et sa ei suuda vastutust võtta enda sõnade eest.
See polnud tõenäoliselt päris nii küll mõeldud, aga see jääb kõlama siiski ajakirjanduses avalikult esitatud üleskutsena, et ärge võtke enda haigust ega teiste nakatamisest hoidumist tõsiselt. Isehakanud meditsiiniekspertide jaoks on "mingi gripp" tõesti suvaline asi, sest erinevalt koroonast pole selle (omikronist eeldatavalt raskema!) haigusega ringi käimise kohta mingeid reegleid, koroonapassi, ilma selle vaktsiinita lubatakse meelelahutusasutustesse...
Kroonika pani seekord kollast materjali otsides küll i-le täpi peale. Ei saa mitte tsiteerimata jätta ühte lõiku sealt.
# "Mina artistina roomaks igal võimalusel lavale ja teeks oma asja ära. Ma ei saa
# rääkida Merilini eest, ta on jah mingis gripis, mis on tõesti nakkav. On lihtne öelda,
# et tule veni siia kohale ja tee ära," ütles Rahula ning kinnitas, et ta pidas noore
# lauljatariga maha pika vestluse. Kuigi Mälki üritati ümber veenda, siis sealtpoolt tuli
# vastus, et ta ikkagi ei saa. Korraldajatel ei jäänud muud üle, kui seda aktsepteerida.
101-st enamjaolt vaksitud seltskonnast 1 on juba põdenud päris raskelt, sattus 2 korda haiglasse. Üks pääses üle noatera, oli ikka väga pikalt haiglas ja nüüd üks läks siis parematele jahimaadele. Aga eks jälgime edasi, mis saama hakkab.