Alfa Romeo

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

Alfa 166

Xek
04:22 05.07.2008
Mida võite öelda sellest autost:
http://www.auto24.ee/webcache_kasutatud/954/auto_php-id=5149
54-www_auto24_ee.html

Soovin osta 166, vaatan, et see pole paha auto...
S-Pets
11:10 08.07.2008
vaata hinda!! liiga palju pole nagu küsitud või? alfa hind langeb väga kiiresti. Muidu see konkreetne isend heas korras, palju uusi osi jne. julgen soovitada aga see hind...
Xek
18:54 08.07.2008
Kui auto on heas korras ja hästi hooldatud, hea välimusega, siis raha pole mure, minu poolt, see hind kõlbab selle autole enam vähem, kui vaatad teised kuulutused, siis üldse ei soovi osta 166...
Noh, vaatame, vaja vaadata ka veel...
166
19:15 08.07.2008
Pakun et tegu on enese reklaamiga :)
Xek
21:15 08.07.2008
Mis kuradi see nüüd on, ma lihtsalt küsisin selle auto kohta, ja andsin oma arvamuse...

Muudetud 08.07.08 21:21

Vastuseks
21:57 08.07.2008
Einoh, mees, mis sa siin võimled-liiga läbinähtav ja ennast kiita pole ilus.
beauvais
21:58 08.07.2008
Küsisid sa küll. Nii hästi küsisid, et isegi eesti keele osastava käände kasutamisel teed samu vigu, mida kuulutuse tekstis.
Xek
23:13 08.07.2008
Vabandan paha sõnade eest, eesti keel pole minu emakeel muidugi. Noh, see ei tähenda et mina olen omanik, ega võite mõelda mida soovite...
Mina mitte ainukene kes tunneb umbes samasti eesti keelt.
Endal lihtsalt on vana auto, sooviksin midagi võimsema ja uuema, Te andsite teada et liiga kallis, täitsa usun, võib olla, tänan vastuse eest, hakkan edasi otsima...See pole ainukene variant! Edu
kaspervahter
21:21 16.07.2009
ei soovind uut teemat teha aga silma jäi alfa romeo 166
sobrasin ka historys kuid ei leidnud oma küsimustele vastuseid

et kas te teate öelda , mis ja kui palju reziime on alfa romeo 166 autom-kastil? kas tal need winter ja sport nupud ka olemas on nagu mõnel korralikumal automaadil ? kas käike on 4 v 5? kui tihti kastiõli vahetada tuleks? mida veel huvitavat selle kasti kohta pajatate?

veel küsimus kompuutri kohta, et kas bensukulu ja teekonna arvesti ka olemas on? kas navi on originaalis olemas ja kui ei, siis kui keeruline on seda peale installida?

kas see kõige uuem väljalase on oluliselt parem kui vanem ning kas lapsehaigused kõrvaldatud?

kui jäik on 166 võrreldes teiste alfa romeotega? ja kuidas on lood juhitavusega ja teel püsimisega? kas meie auklikel teedel väga nutune sõita?

mis lisadega 166 pakutakse? kas katuseluugiga variante ka olemas on? mitme tsooniline kliima on? kui palju püsikaga variante ringi liigub?

kuidas talvel käitub? olen kuulnud , et rohkem soojamaa autod ja talve kardavad.

mis on 166-te nõrgad küljed ja mis peavalu valmistab?

kas eelistada siiski manuaali või automaati ja mis mootoriga kombinatsioone? ainult bensukas ! diisli traktorit ei soovi !

kus tartus alfasid tehakse?

thx
(sai palju küsimusi, aga tänud kui viitsite vastata)
ts
09:58 17.07.2009
alustame siis altpoolt:
K: "kus tartus alfasid tehakse?" V: Alfasid tehakse Itaalias, mitte Tartus ;-) küll aga olenevalt vajalikest töödest on võimalik Tartust abilisi leida (tegemist ei ole mingi raketiga-> valdava osa töödest saab teostatud ka dresseeritud ahv)

K:"kas eelistada siiski manuaali või automaati " V: manuaali kindlasti! (eriti hea on 6käiguline). automaat sööb kogu mootori poolt pakutava lõbu ära kommentaar-> 166 diisel on väga väga kaugel "traktorimootorist"-> kui see korras on, siis ei kuulates ja sõites ei saa suurt arugi, et tegu on diisliga

K:"mis on 166-te nõrgad küljed" V: sillaosad (eriti B osadena ning valesti paigaldatuna kukub esisild pukse sööma-> lahendus: polypuksid)
K: "ja mis peavalu valmistab?" V: olenevalt inimesest- tean 166 omanikku, kelle suurimaks peavalu põhjuseks oli katkine udutulenupu kate

K:"kuidas talvel käitub? olen kuulnud , et rohkem soojamaa autod ja talve kardavad." V: ma olen kuulnud, et Elvis pidavat elus olema

K:"mis lisadega 166 pakutakse?" V: kõigi lisadega (mõeldavad ja mittemõeldavad). Kuigi lisasid oli nimekirjas tippversioonis (3,0V6 Lusso) puhul vaid neli või viis (CD box, nahkpolster, 17" veljed, katuseluuk ja midagi oli vist veel-> kõik ülejäänu oli juba olemas)

K: "kas katuseluugiga variante ka olemas on?" V: On aga neid on suht keeruline leida, kuna kliimaseade oli kõigil standardis ning seetõttu ei leidnud suur osa ostjatest vajadust luugi järgi

K: "mitme tsooniline kliima on?" V: ei ole täiesti kindel, kuid peaks olema võigil ühetsooniline (vist?)

K: "kui palju püsikaga variante ringi liigub?" V: kõik manuaalkastiga 166-d on püsikiirusehoidjaga... ainult, et selle aktiveerimiseks tuleb leida roolilüliti ning paigaldada siduripedaali andur (juhul, kui seda pole juba tehases tehtud)

K: "kui jäik on 166 võrreldes teiste alfa romeotega?" V: umbes sama

K: "kuidas on lood juhitavusega ja teel püsimisega?" V: väga head... arvestades auto massi

K: "kas meie auklikel teedel väga nutune sõita?" V: jah on... hoolimata autost on meie teedel väga nutune sõita

K: "kas see kõige uuem väljalase on oluliselt parem kui vanem ning kas lapsehaigused kõrvaldatud?" V: on parem (sellele saab ka 3,2l mootorit) aga lastehaiguste kohta ei oska kohe mitte midagi öelda...

K: "veel küsimus kompuutri kohta, et kas bensukulu ja teekonna arvesti ka olemas on?" V: milleks neid peaks vaja olema?

K: "kas navi on originaalis olemas)" V: Navi on originaalis peal kõigil 3,0V6-tel, teistele sai lisavarustuses tellida (uutel on vist küll kõigil)

K: "kui keeruline on seda peale installida?" V: ei ole üldse keeruline-> küll aga on oluliselt parem ja odavam osta kantav navi (saab täpsema ja detailsema kaardi)

K: "automaatkasti kohta" V: vanematel on 4 ja uutel 5 käiku-> kuna ma automaati üldse ei fänna, siis sellel teemal oskan pajatada huvitavat vaid seda, et see rikub kogu mootori poolt pakutava lõbu ära :-)
kaspervahter
14:47 17.07.2009
kui suur tõmbe vahe siis manuaalil ja automaadil on ? on siis kaelalihastega tuntav?

kui keegi automaadi omanik juhtub seda teemat lugema, palun kirjutage käigukasti funktsioonide ja käitumise kohta !!! ning muud huvitavat.
ts
15:21 17.07.2009
Alfa 24 klapine V6 on suurepäraselt pooltõmblevalt närviline mootor, mis nõuab üsna sõitmist, mitte kulgemist.

0-100 on automaat veidi aeglasem, küll aga see, et juht ei saa kasutada mootorit sellisena nagu see on ette nähtud nullib ära igasuguse sõitmise lõbu - eriti teravalt olevat seda tunda 2,5L mootori juures (vot 2,5 24V mootorit ei ole kunagi proovinud ei manuaali ega ka automaadina). 3,0 juures on jõudu piisavalt, kuid tänu napakale toimimisloogikale (mis on IMHO kõigi planetaarkastide needuseks jääb tõsine sõitmine kuidagi... mannetuks)
kaspervahter
18:28 17.07.2009
hr ts, oskad ehk lingi anda , kus 166-te kõik andmed alates keremassidest lõpetades kiiruslike näitajatega. diisli andmed võiksid ka võrdluseks välja toodud olla. googeldus ei andnud piisavaid tulemusi.

kuidas alfa romeote diislid end ülal peavad? on töökindlad või peaks ehk vältima ? kompuutri bensukulu ja reisiarvesti kohta küsisin lihtsalt huvi pärast. teinekord tore pilk peale visata.
ts
21:54 17.07.2009
166 on veidi veel siin lahti seletatud
http://www.auto24.ee/foorum/foorum.php?tid=118346

Diisel on oma olemuselt pärit lancialt... kuid seal oli see veel bensukas

mingit head võrdluslehte ei oska anda... ise kasutan sellisteks võrdlusteks reeglina paberkirjandust (kui vaatad maailam suremate ja olulisemate autolehtede veebilehti, siis sealt võid mingeid võrdlusi leida...)

peale 100km/h sad ilusa võrdlue, kui youtube-st kiirendamisvideoid otsid (enamvähem sama pilt on kui 164 puhulö - mootorid ja mass on umbes samad)
alfa1.6.6.
17:30 21.07.2009
talve ja sport nuppe kastil pole, küll aga saad käike ka ise vahetada, kast ise on automaadi kohta üsna sportlik kui ikka korralikult minna anda ja enne kurvi pidurdada paneb kohe madalama käigu.
3l V6 läheb päris hästi edasi (selle üle sain 7 päeva arestimajas mõelda)
trec-k
22:52 14.08.2009
alfa1.6.6. , sa vist 166 automaadi omanik. Ütle, mis pööretel kast sujuval sõidul käigud ära vahetab ja kas ta on iseõppiv? Olen kuulnud, et Alfade iseõppivad kastid on suht nuhtluseks kuna lõpuks ei saa enam mõhkugi aru, mida see kast teha tahab. Kuid parandage mind, kui eksin..
Veel räägi, kas tal ka selline värk on, et kui sujuvalt hakkad paigalt startides gaasi andma, et siis alustab sõitu 2-käiguga ja kui rohkem lappi vajutada, et siis alustab 1-käiguga sõitu???
alfa1.6.6
14:49 19.08.2009
2200-2300 PÖÖRDEL VAHETAB SUJUVALT SÕITES.
KOHALT LÄHEB MUL VÄHEMALT 1 KÄIGUGA
alfa1.6.6
14:49 19.08.2009
MINU ARUST EI OLE ÕPPIV KAST
Kas 135166
20:16 19.08.2009
Kas 166 on ka 2,7 Disla.On nagu meelde jäänud,et kunagi nagu müüdi sellist.
ts
23:13 19.08.2009
166 on ainsana R5 2,4 diisel ...

üldse on 2,7 mootorit kohutavalt keeruline Alfalt leida
Kas 135166
19:34 22.08.2009
TS-kuna taipad alfadest,ütle kust oleks 156sw-le mõtekas sumpsi tellida-vaja vahetada alates katist kogu krempel.
ts
19:09 23.08.2009

minu omad on vapralt Bosaliga leppinud (Laki auto müüb seda- uriseb küll originaalist rohkem, kuid ei midagi hirmsat)

156 tükid on leitavad siit:

http://www.catalogue.bosal.com/pages/exh_system_list.php?que
ry_nr=2&make=alfa&model=156
Kas 135166
19:50 23.08.2009
ts-tänan vastamast.
Kas 135166
19:50 23.08.2009
ts-tänan vastamast.