Tere taas.
Jetta 1.2 TSI on siiani tublisti vuranud. Sõistin ka vahepeal 98´ga ja tunne on nagu parem, kilomeetreid tuleb paagitäiega nagu rohkem. Testin veel.
Pigem on häirivaks saanud kerge kütusekulu tõus, mis umbes septembris kollitama hakkas. Uurisin teemat ja vastuseks on, et sisselaskekollektor kipub "elu sisse kogunema", kuna sealt TSI mootoritel enam bensiin läbi ei käi. See omakorda viib võimsuse alla ja kütusekulu väike kasv käib ka asjaga kaasas. Mul saab kohe kohe 100 000 täis, siis hoolduses lasen (iseasi kas õnnestub see neile garantiina peale suruda) kollektori maha kakkuda ja mehhaaniliselt ära puhastada.
Välismaa foorumeid uurides on see teada levinud probleem ja VAG grupp seda ka mingil määral tunnistab. Kuna meil siin Eestis on kõik omaette ärigrupid, siis pole välistatud, et saadavad mind sellise jutuga "kukele". aga noh, küsija suupihta ei lööda:)
Siiani pole probleeme olnud, ei veermikuga, ei mootoriga. Soojaks sinder läheb ikka natuke aeglaselt küll, aga noh...
VAG 1.2 ja 1.4TSI omanikud võiks panna oma autode keskmise kulunäitaja. Sooviks naisele ühte Volksu soetada aga natuke hirm on nende bensukate suhtes. Üks tuttav vahetas oma vana TDI välja uuema TSI vastu ja kahetseb.
Ventilaator_, kas pead silmas kogukulu või ainult kütusekulu? Näide siis VW Jetta 1.2TSI põhjal:
Näidiku järgi on keskmine kulu olnud ca 6.7, kus ca 80%-90% sõitudest toimub linnas. Ainult maanteeotsa sõites on kütusekuluks tavaliselt 5-5.3l sajale. Ökotades saab alla 5 ka hakkama. Kasutanud olen ainult 98 kütust.
Autot olen kasutanud 1,5 aastat ja sõidetud on hetkel 77000.
Ise olen endiselt arvamusel, et TDI ja TSI vahel valides tuleks endiselt lähtuda sellest, kas sõidetakse rohkem pikemaid otsi/maanteedel või kasutataks autot peamiselt linnas, sest üks omab eeliseid ühel, teine teisel juhul. TDI iga päev 5-10 km tööle ja sama tee koju sõitmiseks ei ole eriti otstarbekas valik, samas maanteel ja suurte igapäevaste läbisõitude juures on TDi kindlasti parem valik kui tsi.
sa J. sõidad siis arvatavasti suures linnas ja pikki otsi linna vahel,et saad sellised kulunumbrid,isegi tehas annab linnas 7l sajale ,mida ei saa ka selgelt uskuda.Trassi kulu võib isegi uskuda kui sõidad 80km h.ise liigun Octaviaga 1,2 ja väikses linnas ,suht lühikesi otsi ja kulu on ikka keskmiselt 7,8-8l sajale 8talvel rohkem) ja trassil kui liikuda 90 km h siis kulu 5,5 ,aga kuna enamus aega kiirus ikka spidoka järgi 100 siis kulu kuskil 5,9l sajale
Peamiselt liigun tõesti sellistel kellaaegadel, kus linnas ummikuid ei ole ning see võib keskmise alla tuua küll. Tõsi, jätsin lisamata, et need numbrid on mul suvest saadik enamvähem ees olnud ning ei ole ära nullinud. Nüüd lumega ja külmaga on kulu pisut suurem. Maanteel on kiiruseks spidoka järgi ja püsikaga 95. Kui sõita näidiku järgi 100 km/h kiirusega, siis koguneb möödasõite oluliselt rohkem, mis viivad ka kulu ülespoole. Tean jah, et see 5 km/h toob üllatava vahe, tõi mullegi, aga peamiselt suureneb kulu suurema arvu möödasõitude tõttu, mitte suurema kiiruse tõttu.
Eks keskmine kütusekulu sõltub väga ja väga palju juhist endast. Mina olen (vähemalt katsun olla) selline ettenägelik juht ja palju ei rapsi. Maanteel sõidan spidoka järgi püsikaga 100km/h, linnas vahetan käiku teadlikult madalal pöördel, kuna turbomootor lubab seda väga ja väga edukalt teha. Käiguvahetus tavasõidul ikka 1900rpm´i peal umbes. Mingi mökutaja ma pole ja pigem ikkagi kiirem, kui enamus kaasliiklejaid.
Võimalik, et Jetta ja Octavia käigukastidel on mingi vahe ka olemas, aga mina saan oma 1.2 TSI 6k manualiga keskmiseks suvi-kevad-sügis perioodil 5.5l/100km, talvel 5,9 ... 6,2 l/100km.
Juhtisin siin tähelepanu juhi enda sõidustiilile seetõttu, et vaadates kasvõi oma naist või ka sõpru, kes aeg-ajalt minu autoga sõidavad, siis pean pidevalt õpetama neid. Neil on nagu mingi "hirm" 1,2 TSI ees, pööre lastakse liialt kõrgele ja uimatakse käiguvahetusega, kuigi auto juba ise annab ammu märku, et ok driver, vaheta juba käiku :)
Ise soovitan TSI mootorit küll diisli ees, kuna hooldamise kulud on bensukal ikka odavamad. Vaiksem samuti.
Tegu dsg kastiga Octaviaga ja normaalse sõidustiiliga.Ise juba 24a load käes ja piisavalt palju elus sõitnud.Ennast ajab vahel hullult vihale kui naise kõrval istun ja ta oma autoga tihti unustab käike vahetada.
Olen 1,4 ja 103 kw Golf 7-ga sõitnud seni veidi alla 10000 km.
Ostetud 2013 september.
Minagi olin see kes vahetas Golf 5 ja 103 kw DSG Golf 7 ja bensuka ning manuaali vastu.
Esimene asi mis oli raskem harjuda oli DSG puudumine. Kui ikka ära harjud, siis harjud. Kuid see ei ole tegelikult probleem, juba paari nädalaga ei mäletanud eriliselt´DSG-d. Mauaali juures on ka omad võlud.
Autovahetuse tingis osaliselt see, et mul oli tööauto ning igahommikused, päevased sõidud olgu need lühemad või pikemad, tegin tööautoga. Enda auto oli pikemate otste ja enda sõitude jaoks.
Tööandja aga tegi suunamuutuse ning tööauto asemele tuli hüvitis.
Tekkis olukord kus hakkasin tegema kõike sõite ühe autoga ning auto tuleb käivitada mitmeid kordi päevad külamlt, eriti kehtib see külma aja kohta kus ikkagi lihtsam ja õigem on lühemate otste jaoks kasutada bensiiniautot.
Diislile panin peale ka plokisoojenduse, hea oli käivitada küll, mootor juba teatud maani soe ja sellega ka kohe kulu väiksem. Kuid paraku muutub see plokisoojendus suht mõtetuks kui pead autot käivitama mitmeid kordi päe´vas ja talvel jahtub auto ikka päris kiiresti. No ei jõua kogu aeg jooksta nende juhtmetega ja ei ole võimalustki igas kohas.
Seega valik oli selline. Lisaks on siiski vähemalt vanemate autode DSG kast selline ohuteema mingil määral. Mina sain lappida seda kasti korra ja see 1000 € mis mul kulus, oli veel väike summa. paraku oli usaldus kadunud ja teada on, et enim lagnuev mehhatsiiniku plokk maksab ca 2000 € + võimalikud lisakulud.
Mis puudutab kütusekulu siis nagu olen vist siin sama teema all kirjutanud, minu auto on ACT versioon. Ehk siis ühtlasel liikumisel lülitab välja kaks keskmist silindrit.
Ma ei teagi ise, kas see ACT on õige ja töökindel asi. Seni on ta toiminud. Kuigi vahel häirib nagu jube tihe ACT rakendumine ja mahatulek. Kuidagi tundlik on see asi. Üldiselt neid silindrite vahetusi tunda eriliselt ei ole. Vahel on, sõltub millises rezhiimis mootor on ning vahel näiteks tõusudel on veidi tunda. Kuid üldiselt see ei häiri.
Eks tänu ACT-le on minu auto kulu vast veidi tagasihoidlikum.
Jube raske on muidugi rääkida õigest ja reaalsest kulust kui temperatuur on väljas -15 ja palju on külmkäivitusi. No kui ma panen selle -15 käima, kohapeal käib nii 1-2 minutit ja sõidab ca 7-8 km siis näitab kompuuter ca 7,5 - 8 kui kohale jõuan. Mida pikemalt sõidad, seda madalam muidugi on kulu.
Üldiselt saan ütelda, et kui vaatan oma märkmeid (mul on alati kõik kulud ülesse täheldatud) siis saan hetkel 1,4 TSI 103 kw keskmiseks kuluks 6,0 sajale. Diislil oli mul see tänu sõidetavatele pikematele otstele (ennem tegin siis lühkiesed otsad suuresti tööautoga), mitte igapäevasele külmkäivitusele ja plokisoojendusele 5,0. Küll oleks see diisel ka rohkem võtnud kui oleks seda samades tingimustes kasutanud kui praegust autot.
Kusjuures arvestades üsna kaua tanklates olnud diisli kallimat hinda, tasandab hind veidi ka seda ca liitrist kuluvahet. Kuid seda ei tea kaua selline hinnasuhe kestab.
Küll on muidugi see 1,4 ja 103 kw üllatava dünaamikaga ja päris ergas. Sama võimsusega diisilile ei jää küll kuidagi alla, pigem võiks ütelda, et kohati parem minek on. Vahe tuleb selles sisse, et TSI-d ei saa niipalju vajutada - vajutamisel võtab rohkem kui diisel ja tõstab kulu ülesse.
Küll aga tõesti selliste külmadega jääb palju asulavahel kruttides kulu ikka suuremaks kui 6 sajale. Nii 8 - 8,5. Kuid see on loomulik, sõidad ju külma mootoriga palju.
Kusjuures, saab kiita TSI soojenemise kiirust. Siis kui TSI-l on temp nii 70-80 ei olnud isegi plokki soojendades diislil selle aja peale sisuliselt seier veel näitamagi hakanud.
Minu arvamus on see, et diisel versus bensiin sõltub sellest kus ja kui palju sõidad. Kui ei ole väga palju linnavahel sõita ja kümalt liikuda siis võiks olla diisel (töökindluse mõttes mina enam paraku DSG ei julge osta - kuigi, ütlen ausalt, mugavaim kast millega sõitnud olen) kuid kui tuleb ka igapäevaselt liikuda asulavahel ja mitmed korrad päevas käivitada, on bensiin õigem.
Kusjuures, veel nii oktoobris kui oli soojem, sain igalpool (nii linnas kui pikal otsal) keskmiseks gramm üle 5 - seega maanteel tänu ACT-le tuli selgelt alla 5 liitri.
Ehk sain abiks olla, kui miski segaseks jäi, saan ehk selgitada või täpsustada.
Võtan ka sõnad tagasi soojenemise osas. Sõidan nüüd paar päeva juba 2,5 TDI audiga ja sellise ilmaga lähevad suht võrdse ajaga soojaks. Algselt mõtlesin, et audi läheb umbes 2x kiiremini soojaks aga ei lähe ikka küll.
... väidan, et TSI uued mootorid on sedavõrd efektiivsed, et talvel trassil sõites need õiget töötemperatuuri ei saavutagi ning sellest ka suurem kütusekulu. Ehk siis lihtne põhjamaine abivahend -jahutuse avad eest kinni katta-
Katsetatud: 1,2 TSI 63kw / alumine riiul täiesti kinni ja ülemine SKODA märgi all on iluvõre mõlemas otsas lahti jäetud 3 vahet. Sellest täiesti piisab jahutuseks, ainult linnas foori taga oodates tõmbab vendi käima.
NB! ei tohi mõistagi unustada, et kui väljas temperatuur tõuseb +10c juurde, siis peab need lisad eemaldama.
Kinni katmisega lasi üks tuttav -12 kraadise pakasega Tallnn Tartu maanteel 20 km enne Tartut rendiautol mootori keema ja plokikaan kõver. Kuni sinnamaani oli hea soe sõita. Võttis plaadid eest ära aga firma tahab ikka vennalt raha saada. Inimesed tulge mõistusele, ärge katke tänapäeva autodel esiosa kinni!
Ehh füüsika :) Kui väljas on -20 siis puhub masina mootorile peale tuul ikka mis on -20 . Kui ei usu siis võta kraadiklaas ja pista aknast välja, vaata, kas temp muutub kiiruse tõustes või mitte. Muidugi jahutab lahtise esiosaga sõites tuul mootorit rohkem, sest seda külma õhku pääseb sinna lihtsalt rohkem sisse eksju. Aga temperatuur sellest ei muutu.
sõnastame siis teisiti, et sedavõrd madalate temperatuuride ja tuule koosmõjul jahutatakse materjalide pinda nii intensiivselt, et normaalse "töötemperatuuri" saavutamine ilma abivahenditeta on põhimõtteliselt võimatu, seda nii elusorganismidel kui ka sisepõlemismootorites
Kui paljudel siinsetest postitajatest üldse see auto reaalselt olemas on? Pool juttu tundub nagu selline kahtlasevõitu tühikargamine. Millistest aastaarvudest ja kilovattidest jutt käib 1,2 tsi puhul jne?
Minu kasutuses olev aparaat 77kW 12.2013 läheb küll uskumatult hästi ja kiiresti soojaks -10 kraadiga. Pole vahet kas seisab hoovis, sõidan linnas või maanteel. Kuna kilomeetreid on sõidetud alles 3000, siis kütusekulu kohta vara rääkida, aga hetkel pole üle 7l. 100km. suutnud saavutada..
Samas on töökaaslasel ka 1,2 tsi Octavia 77kw, 2010 a. kütusekulu 5,5-6,5. Räägib, et muidu hea auto, aga soojaks ei lähe hästi.
Kasutaja füüsika ei ole oma juttu muutnud, seega kommenteerid seda, mis minagi hetkel loen. Seega võin öelda, et su jutt on mõtetu ja sel füüsikul on kõik õige (seda -35C ei viitsi muidugi hetkel kontrollida), järgmine kord loe enne kommima hakkamaist ikka asi läbi ja asja mitte mõistmisel loe natuke lisakirjandust:) On ikka suur vahe, kas -20C juures pista käsi välja seisvast või 90km/h sõitvast autost, selle lihtsamaks mõistmiseks kasutataksegi tuuleindeksit ja selle kaudu arvutatakse näiline temperatuuri, reaalselt tegelikult hõõrdumise tõttu temperatuur isegi natuke kasvab. Selle jahutusefekti suurenemine soojemale kehale on kasutusel ka mitmetes anemomeetrites ja ingliskeeles võib kasutada otsingul märksõna "forced convection".
Uued 2013a 1,2 ja 1,4 TSi olla soojenemine kiiremaks tehtud. Minu 2012 saan läks ka linnas lökutades aeglaselt soojaks. Kui ühtlaselt kohe sõitma sai hakata siis ei saanud küll aru, et kehv küte oleks. Kohapeal seevastu võid seista ja seista, eriti midagi ei muutunud. Kuna pole uuemat proovida saanud kui 1,4 90kW siis ei oska kommenteerida. VW müügi sõnul olla tõhustatud igatahes seda soojenemise asja golf7'l.
uuematel juba elektriline salongi lisasoojendus peal,omal küll veel eelmine mudel 2012a oma ,aga õnneks juba see soojendi peal ja hakkab suht kohe sooja puhuma,sõltumata mootori töötemperatuurist.
Kes omale ostnud selle 63kw mootoriga octavia, kas pärast kahetsenud ka, et 77kw ei võtnud?
Sai proovitud mõlemat mootorit ja 77kw ja 6 käigulise kastiga tundusid käigud kuidagi lühikesed ja kippus tõmblema käigu vahtuse ajal. 63kw mootoril oli 5 käiguga kast ja sellega läks sõit sujuvalt, aga auto oli tunduvalt uimasem.
nende õmblusmasinate probleem on selles, et pöörded liiga kõrged. nagu näga siis optimaalselt liigub pill edasi vaid juhul kui käike vahetada seal 4000 ja 5000 vahel
Räägi natuke täpsemalt, mida silmas pead, sest hetkel tundub su jutt väga pooletoobine... 1,2TSI mootoril on max moment juba väga madalal võtta ja just vastupidi ei pea pöördeid normaalseks liikumiseks üles ajama, kolmese turbokaga võrrelda 1,2 liitrist turbokat on muidugi päris "huvitav". Su kolmene turbokas on kuuese turboka kõrval ju puhta võrr näiteks. BTW, ära nüüd ära kao ja kaitse oma seisukohti, kui ei suuda, siis järgmine kord ära enne kriba, kui oskad oma juttu selgitada.
Aga võrreldes mingi 2,0 vabalthingavaga on ju 1,2TSI maksimaalne pöördemoment ehk normaalselt liikuma hakkamine kordi madalamal, millest sa räägid? Miks toob diisli soovitaja üldse välja nii hella teema nagu mootorimüra? Oled proovinud kui stabiilne on näiteks tühikäigul see 1,2TSI võrreldes sinu soovitatud diislitega, millel rool täiesti tuntavalt juba uuest peale käes väriseb?
Täitsa per.ses, üks hullem kui teine, aga ilmselt sul lihtsalt näpukas. Mina leidsin näiteks 1,8TSI kuuekäigulise kasti korral sellised andmed, et viimase käiguga 90 peal 2250 p/min. Mingil 6L corvettel on vist 90 peal 1200 pööret:)
Octavia 1,2 TSI pöörded 6 käiguga 100kmh juures on pisut üle 2000. Kõrgetest pööretest tingitud suur müra salongis ei ole päris kindlasti selle sõiduki probleem.
Seda normaalselt liikumiseks pöördesse ajamise juttu ajavad inimessed, kel antud mootoriga reaalset kogemust ei ole. Sellega kaasneb ka väidetav mootori kiire kulumise jutt. Tegelikult ongi nii, et vääne on saadaval madalal ja hullult pöördesse ajamine midagi olulist juurde ei anna. Eriti hea kui mootoriga kaasneb DSG kast ja käigu valik jääb autole, lasedki väga normaalselt madala pöördega ja liigub normaalselt. Jutt käib 1,2 TSI-st. Selge see, et tegu säästupilliga ja mingit hullu minekut oodata ei maksa ja ega ilmselt keegi ei ootagi. VW grupi mootorivalik lai ja igaüks leiab oma vajadustele sobiva.
Mootori soojenemine külmaga võtab tõesti aega. Samas sellist leiget puhuma hakkab kiirelt kuid mootori seier väga tõusta ei taha. Linnas saad seieri üles siis foori all seisma jäädes vajub alla tagasi. Samas kui otse maanteele lähed saab kiirelt seieri üles ja korralikult sooja puhuma. Päris külmaga vist veepump ka süsteemist väljas ja seega kohe ei saagi salongi sooja. Kui mingi temp olemas siis lastakse ka veepump vedelikku ringi ajama. Lisas saadaval salongiradikasse elektrilised tennid, oleks võinud omale võtta. Samas tänapäeval kõigil meie turu diislitel ahi abiks peal. Ilmselt on see juba ka kaasaegsetel bensukatel vajalik, põlemine mootoris on juba nii efektiivseks saadud, et soojendamiseks üle ei kipu jääma.
Uuel Octavial uue põlvkonna mootoritel pidi tõesti soojenduse värk parem olema, näiteks puudub väljalaske kollektor ja tuli käib otse läbi plokikaane, soojendades nii ka jahutusvedelikku. Lisaks on ka termostaate mitu ja jahutusvedeliku juhtimine keerulisem. Aga selle kohta isiklik kogemus puudub, see vaid müügimehe jutt. Kas ka tõele vastab, ei tea.
Igal juhul, võrreldes oma eelmise kaheliitrise japsiga on mul reaalne kütusekulu 3 liitrit väiksem, rahaliselt mulle täiesti reaalselt tuntav. Minekus väga olulist vahet ei ole. Tõsi küll, auto on veidi väiksem ja kergem. Diislit lihtsalt ei taha, ei meeldi.
Minu 2013 aasta lõpus saadud masinal saab kohe 30 000km täis ning esimene hooldus ees ootamas. Kõik on kenasti vastu pidanud ja mitte vähimatki paha sõna pole öelda. Tavaliselt tangin korraga ca 45-46 liitrit ja sellest jagub ca 750-ks kilomeetriks, see on selline keskmine kulu. Salong talvel soojenes täiesti normaalselt, eelmine mudel oli sellega hädas kuid viimane enam mitte. Ei oskagi mdagi lisada. Kas Ralabee on oma masinaga samuti rahul, see peaks tal nüüdseks ammu käes olema!
PS! Kindlasti tuleb pidevalt õlitaset kontrollida, 30 000km peale on juurde valatud 1L õli. Väidetavalt pidi see turbomootorite puhul olema normaalne, kuid miskipärast eelmisel mudelil seda õlikulu ei olnud.
Mul sai just 10000 täis. Samuti rahul. Tangin ka mingi 45-49 l. 98oktaani ja umbes 750 km. peab arvestama. Enamus sõitu linnas. Õli ükskord vaatasin, kuna luuk oli lahti et klaasipesuvett lisada. Õli oli normis, aga olen ka kuulnud, et turboga pidi tiba võtma.
Ainuke asi millega rahul ei ole on mannetu stereosüsteem. Ma pole elus niipalju jutusaateid kuulanud, kui selles autos. Muusikat lihtsalt ei kannata kuulata :)
Lasin Ravolaris helisüsteemi pisut järgi aidata. Tulemus on suurepärane. Lisaks väga heale helile on niigi suhteliselt müravaene auto oluliselt vaiksem, kuna kõlarite paigaldusel kasutati ka uste sees ohtralt pigimatte.
1.2 onsuht väikse töömahuga mootor aga 40 kw on enam kui piisav keskklassi auto liigutamiseks ja käru veab ka nagu nalja!
45 tuhat ja turbo otsas? Kas turbod nii rämpsud või valesti kasutamisest see häda?
Mina ei tea kui need turbod nii hehvad siis teeks vabalthingavaks. Süüde hilisemaks ja turbo vanametalli kokkuostu! Eks need säästu mootorite turbod ime tilluksed ka ja väike kulumine ja otsas see puksike on millel turbiin pöörleb. Hea puhas õli olema koguaeg na turbo tuleb jahutada peale igat sõitu mitte kohe seisma vile ja kuuma pealt!
"Siiiidiuss", 1.2TSI pole 40kW, ikka võimsam. Kahes variandis: 63 ja 75kW. Aeg on ikka edasi läinud. Kujutasid sa vanasti ette, et 1,2 annab 105 hobujõudu ? Isegi Lada rallikas ei küündinud sinna. Ja mis sa siis veel tahta oskad kui mootorist võetakse viimast aga tehas optimeerib kulusid ning üritab kõvasti vähendada oma autode CO taset ning olla kerge, säästlik, võimas ja igatpidi roheline?
Tegemist on siis eelmise mudeliga ja sellel olid just vead mootoriketi ning turboga. Uuel enam neid probleeme ei ole. Minu autol 48 000 km ees ja on siiani töötanud laitmatult. Ainus asi mis tuleb meeles pidada on pidev kontroll õli taseme üle. Ca 15 000 km peale kulub norm õli, mis esinduse väitel pidi olema normaalne.
Seekord õnneks läheb garantii alla aga pool aastat on seda veel jäänud. Saaks aru kui läbisõit alates 150 või 200 et sellised asjad aga 45 ikka liiga vara. Uued küll rihmaga aga tuttaval golfil juba turbohädad vaevamas (viliseb).
Mis seal ikka saab. 45 pärast samad jupid pluss veel mõned. Ainult et siis juba raha eest. See ongi nii välja arvutatud juba uutel autodel.
Kas just valesti projekteeritud. Aga jah vb ka see viga olla pluss veel kehv materjal ja lohakalt tehtud. Tulemus ongi ja hea veel et 45 vastu peab. Saab ka nii projekteerida ja toota et 4500 vasta peab. Lisaks oleme oma kapitalismusega tarbijaühiskonnas kus räägitakse rohelisusest ja kokkuhoiust. Aga tulemus on hoopis vastupidine. Ostetakse ja visatakse ära ja ostetakse jälle uus:) kapitalist elab nagu miska. Muudkui ostetakse ja visataske, ostetakse ja visatakse. Ja kulutatakse tohutult energiat ehk taastumatuid varasid. Noja selle peale lausutakse, etmeil on roheline mõtteviis:) kuidsgi silmakirjalik see asi ja valedest koosneb otsast otsani. Aga Jumal on öelnud. Maailmas on teil ikka omakasu ja ahastus. Kuid mina olen selle võitnud.
Kohe kohe Jetta´l 1,2 TSI´l 130 000 täis saamas.
Kett siis vahetati ühe korra vist 40 000 pealt ja enam seda probleemi pole olnud.
Sõidab hästi, ainult korraline hooldused olnud + üks tagumine suport vahetati ära, kuna enam ei toiminud (jäi peale).
Jetta on ju Mehhiko auto. Huvitav kas Mehhikos toodetud 1.2TSI mis on Jettal on 100% identne mootor võrreldes euroopas toodetud VAG masinatega? Või on mootoritähistel mingi väike vahe. Vahetasime kunagi 1.9TDI 66kw mootoreid Ungaris tehtud mootor läks vahetusse üle lombi toodetud mootoriga. Tähed polnud päris samad. Esindusest kontrollisime, et kas sobib, öeldi, et sobib.Hooratas oli ühemassiline ja sidur vajas selle tõttu teist ketast. Muidu Peale istus 1:1-le ja kõik kliimapumbad, turbo jms istus nagu valatult... isegi pihustid klappisid. Aga erinevused neil siiski olid. Alumine mootoriplokk oli teise kujuga ja karteri kaan ei sobibnud. Ühel oli kaane sees õlitaseme andur, teisel puudus jne. Üldiselt see Mehhiko mootor oli nagu oma olemuselt vanaaegsem ja lihtsam võrreldes sama aasta Ungaris toodetud auto mootoriga.
Et siis Mehhikosse suunatud toode? :D
See, et seal neid kokku monteeritakse ei tähenda, et seal oleks kasutusel "vanaaegsed" mootorid ja iganenud VW Golfi lattu seisma jäänud varuosad.
Jettat ei tehtagi mujal. Kõik selline VAG süsteem, nagu ikka.
1,9tdi 66kw on 90 pärusmaa ja sellel ajal olid võrreldes 2014 aastaga asjad teisiti.
The sixth-generation Volkswagen Jetta, known as the NCS (New Compact Sedan) during its development, was announced in the North American market in June 2010.[117] The new model is larger and cheaper to produce than the previous Jetta[118] making the vehicle more competitive against rivals such as the Toyota Corolla and Honda Civic[119] as part of Volkswagen's goal of reaching sales of 800,000 units in the North American market by 2018.[118] Production of the vehicle is at Volkswagen's Puebla, Mexico, facility.[117] The sixth generation Volkswagen Jetta was primarily designed by Volkswagen Mexico under the supervision of Volkswagen Germany and 70% of the parts are designed and manufactured in Mexico
In Europe, the Jetta maintains its luxurious small saloon status. The engine range consists of the 1.2 TSI, 1.4 TSI (122 or 160 PS), 2.0 TSI, 1.6 TDI and 2.0 TDI engines.[117] The European version will differ in some respects, particularly in having multi-link suspension at the rear.[121] The European version will also incorporate soft-touch plastics on most of the dashboard (not the doors for this generation), and the rear seat center air vents have been restored.
Euroopa ja Ameerika mudelitel on vahe sees juba tehases. Lisaks nagu ütleb Wikipeedia toodetakse 70% osadest Mehhikos.
Autol veider anomaalia, kiirusel ca. 50- 55 kmh tekib kerge piiksuv heli mis muutub vilinaks kui kiirust tõsta. Vilin kaob kuskil 60 kmh peal. Vilin kaob ka, siis kui kergelt jalga gaasipedaali pealt kergitada. On kellegil veel sellist asja juhtunud?
Täis on saamas ühe auto aeg minu käes ja Jettal läbisõit nüüd 189 000 km.
Selle ajaga siis pisivead, mida olen eelnevalt siin teemas kirjeldanud. Lisada pole rohkem midagi, kui välja arvata 1 küünla juhe, mis 165 000 pealt vahetamist vajas.
Kütusekulu endiselt alla 6l/100km kohta, õli ei võta endiselt. Veermik endiselt probleemitu, roostet pole kusagil märganud ja sõidab nagu uus.
Seega, olles sõitnud antud mootori ja mudeliga ligemale 200 000k siis võin teiste rahustuseks öelda, et pole see 1,2 TSI paha mootor.
Kestab.
NB! Olen siiani ALATI teinud 15 000 hooldevälpa, mitte tehase 30 000 .
Škodal on nüüd väljas 1.0 TSI 85 kW bensiinimootor, millel on ainult 3 silindrit. Kas kellelgi on sellega kogemusi? Kuidas ta on võrreldes varasema 77kW ja 81kW 1.2 TSI mootoriga? Kiikasin veidi välismaiste testide poole ja seal üldiselt kiidetakse, aga autoajakirjanikud kipuvad kiitma kõike, millele käed külge panevad.
Kui teil oleks valida, kas võtta väike neljasilindriline 63kW 1.2 TSI või siis see kolmesilindriline 1.0 TSI manuaalkäigukastiga, siis kumma võtaksite? Kardan natuke neid kolmesilindrilisi mootoreid just töökindluse pärast.
Mis vastuseid sa loodad siit saad? Škodal tuli just välja mootor ja a24-s on juba "kasutajate pikaajalised kogemused" varnast võtta :-)
Katsu natuke oma peaga mõelda! Ja kui mõtled välja kuidas üks puuduv silinder (+puuduv pihusti, puuduv küünal ja hulk puuduvaid klappe) saab töökindlust vähendada siis anna siia teada.
PS mootorratastel on osadel 2 silindrit - kas see tähendab, et tegu on 2x vähem töökindla mootorrattaga kui 4-silindriline :-)
Teisest küljest, kui kaua sa plaanid seda škodakäkki pidada? Ei usu miskipärast, et elu lõpuni. Pigem max 5-ks aastaks liisingusse ja siis uus. Miks sind üldse huvitab, mis selle mootoriga toimub 150...200tuh km pärast?
Ja kui škoda garantii ei ole juhuslikult 5a, siis osta auto millel on 5a garantii :-)
Küsi tootja käest, ta peab teadma mis on mootori ressurss, oota autobildi kestvus test ära, leia foorumitest keegi kes on osa võtnud mootori kestvus testidest. Aga 200 000 peaks praegu "iga" mootori läbi sõitma, nuh, kui välja arvata osad VAG-i TSI mootorid :)
Mõtlesin pidada autot ikka hea mitu aastat, sest mina ostaks ikka kohe välja, mitte ei nuumaks liisingufirmat. Sellepärast on töökindlus ka oluline teema minu jaoks.
Kas on mingi konkreetne põhjus, miks nimetad Škodat käkiks? Isiklikud kogemused? Kui puhtalt müüginumbrite põhjal rääkida, siis Octavia tundub olevat küll hästi vastu võetud ning teda on juba piisavalt kaua toodetud ka, et lastehaigusi ei tohiks eriti enam olla. Või kuidas?
Ühesõnaga, kellel on midagi sellist jagada, millest võiks otsuse langetamisel kasu olla, siis jagage julgelt, jagage!
Octavia mk3 on toodetud 4 aastat. Kas seda on kaua või vähe, et lastehaigusid ei oleks.. ei oska öelda.
Eks samad lastehaigused ole Seat Leon mk3, Golf 7 ja Audi A3 mk3.
Saime just paar nädalat tagasi kätte 1,0L mootoriga Octaviad ja pean tõdema, et olen üllatunud. Ei oodanud sellise minekuga mootorit, kiirendab paremini kui eelmine 2013 aasta 1,2. Mootori hääl on veidralt urisev kuid mitte häiriv. Kütuse kulu osas ei oska veel kaasa rääkida, hetkel tundub sama mis 1,2L. Mootori pöörded on viidud veel madalamale kuid DSG suudab kiirelt käike vahetada kui on vajadust kiirendada. Võibolla natuke n.ö mõtleb pikemalt kui kohalt kiirendada kuid kui läheb siis jah paremini kui 1,2. Kohe üldse ei meeldi nüüd enam see start - stop süsteem sest mootor käivitub ootel olles sellise jõnksuga. Pigem võiks olla vastupidi, kes tahab see lülitab sisse mitte, et kogu aeg peab ise välja lülitama. Muus osas suht sama, vast natuke on vaiksem kuid see võib olla ka rehvidest. Tööautoks igati sobilik.
Olen endiselt uue 1,0 mootoriga päris rahul. Keskmine kulu linnas 6,4L/100km, saaks vähemaga hakkama kui tahta. Soojeneb kiiremini, on vaiksem. Astub edasi päris hästi, kes ei tea need üllatuvad kui kuulevad, et edasi viib 3 silindriga 1,0 mootor. Häirib start - stop süsteem sest mootori käivitust on liiga hästi tunda. Suure küljetuulega on väga ebastabiilne sõita, tundub olevat liiga kerge esiots. Pidevalt peab trajektoori korrigeerima, olen korra isegi auto kinni pidanud, et rattaid/rehve kontrollida. DSG kast toimetab paremini kui eelmistel Octaviatel, käiguvahetust ei ole pea üldse tunda. Hetkeks sõidetud ca 5000km.