Probleem niisugune ,et jahutusvedelik kaob. Otsest lekke kohta pole avastanud ja õlikorgi alt mingit emulsiooni ei ole näinud.Talvel ostes küsisin et kas auto soojaks läheb ja siis müüja lasi oma kuludega termostaadi vahetada kui ma õlisid vahetasin.Tööd tehti Tartu Carstop`is.Hiljem korra lisasin 1,5l. Esimese ehmatuse sain aprillis kui kuumenes üle, lülitas automaatkasti välja ja pöörded olid alla 1000-de.Jahutasin ja lisasin vedelikku ,sõitsin edasi. Mis võiks viga olla? Kas õhumull või kork või termostaat või äkki mõni KIA-perekonna viga.
Mul sama probleem 2004a. masin (kuumenes üle, lülitas automaatkasti välja ja pöörded olid alla 1000-de.)
Kui maha jahtus puhusin paisupaagist dosooli süsteemi tagasi, sõitsin edasi ja kui mootor soojaks sai siis kuumenes jälle üle. Samal ajal puhus salongi ainult külma õhku. Ja tundub, et rõhk on ka jahutussüsteemis liiga suur.
On kellelgi ideid?
Eks ma kontrollin seda tagumiste torude asja, loiku auto all näha küll ei ole.
Samas on kuu ajaga 1- 1,5l kuskile kadunud. Kuu aega tagasi sai dosool välja vahetatud (niipalju kui seda alt välja tuli), ühendasin siis defa küttekeha.
Kui teil nüüd kuskile jahutusvedelik kaob ja autoall leket pole, siis hakkaks vaatama, et äkki on kuskil midagi segunenud.
1. Kas sõiduajal nagu kaoks jõud ära ja gaasi vajutades ei toimu mingit minekut ?
2. Kas mootoriõli on oma värvust muutnud selliseks, et oleks nagu hommikune piimakohvi ?
Automaatkasti lülitab elektroonika sul välja, et ei saaks käigukast viga ja oma andmeid võtab see elektroonika mootori temperatuuriandureist.
Vaadake need asjad üle aga kuna see on Mercedese mootor, siis pole see kindlasti Kia tüüpviga vaid ka Jeep, Mercedese ja Sangyong probleem, kellele kõigile seda mootorit peale pannakse.
Mis puutub sinu auto sellesse anomaaliasse, et mootor kuumeneb üle aga salongi puhub külma õhku, siis vaataks üle salongiradika otsad, et äkki on need oksüdeerunud ja lihtsalt ei saa väike ring hästi ringlema ja ka see võib olla põhjuseks, et kogu see kupatus sellist jama korraldab.
Nt Bmw probleem on salongiradika termokraanid, mis kipuvad oksüdeeruma ja kogu mootor jookseb selletõttu kotti, ma lihtsalt ei tea kas Carnivalil on need termokraanid või ei ole.
Kas see mootor mitte Mersu KLOON pole?
Aga soovitaks jah põhjaalused torud üle vaadata-need on rauast ja roostetavad meie soolakliimas kiiresti läbi.
Õli võiks ka vaadata, ega emulsiooni pole tekkinud.
Põhja alla sobib ideaalselt 18mm vasktoru (igas ehituspoe).
Minul kuumenes üle ja jättis auto kasti kaudu seisma kui alt torud olid
mädanenud klambrite kohast. Tilkus imetasakesi välja.
Salongisoojendusega on Kia minus kraadiga alati mul hädas olnud.
Sobib ka papp panna kahe radika vahele.
Mul oli viga klapikambrikaane tihendis, surve pääses dosooli ringi ja kuumenes üle. Plokikaane tihend sai ka siis uus pandud. Alguses kahtlustati, et kuskil mootoris pragu aga läks õnneks.
Polegi õelnud, et mingi spetsialist olen Wello. Näita siis taset. Maksin teeninduses klapikambrikaane - ja plokikaane tihendi vahetuse eest. Auto sai korda, enam üle ei kuumenenud, jnt. Tahad õelda, et teeninduses aeti udu mulle!
viga oli plokikaane tihendis.klapikambri kaane tihend vahetati kuna tavaliselt seda ikka tehakse kui kaas maha käinud.kodus jah ei pea tegema aga teeninduses tahad ju garantiid.