Palun selgitage kuidas toimib sorento 4veo süsteem.Kord lisad kurvis gaasijuurde siis tunned kuidas esivedu auto sirgeks veab tagasi ja samas järgmises kurvis laseb küljeette ja ainult tagavedu töös.
Ei ole ise ka päris aru saanud kuidas toimib. Laseb külg ees sõita nagu bemmiga :) ja samas kui on raskema läbivusega tee siis kuuled kuidas esi sild appi tõttab.
Ise arvan, et asi kiiruse või pööretega seotud, et kui suur hoog või pöörded üleval siis ei lase esi silda järgi panna kuna lõhuks midagi ära süsteemis.
Kia Sorentol on LSD tagasild, edasi võid lugeda netist.
Oleneb kui uus mudel sul on. 2006 + toimib nelivedu nupust kiirusega kuni 80km/h sisse välja.
Aeglusti puhul samuti nupust kuid auto peab seisma, paned 4wd low ja lased törtsu tagurpidi sõita siis läheb 4 low peale, maha võtmine sama moodi.
Kui 4wd on autol igati ok siis ei tohiks küll midagi segast olla selle toimimise kohta.
Ei juhtu ka midagi kui keerad sõiduajal aeglusti peale. Juhul, kui 4WD korras on muidugi :).
Ainuke asi on see, et esimesel ristmikul, kui seisma jääd, siis alles lülitab ta ennast sisse ära sõites. Muud midagi. Ta ei lase ennast lõhkuda.
kogu tööpõhimõte.
ees ei mingit elektroonikat/automaatikat/lsd'd
suvel kruusal ja talvel libedal tänu sellele väga hästi teelt väljalendav apastraat (suuremal kiirusel muidugi)
Käsikastiga isenditel aeglusti sisselülitsmisel võib raskemsates oludes siduriga hakkama saada.
Tegin ka proovisõidu 2008 a. Sorentoga ja nelikvedu nüüd suvel testida ei õnnestunud, aga märkasin linnakiirusel sõites, et kui jalg gaasipedaalilt võtta, siis kukuvad pöörded vaba käigu peale. See on küll igati öko ja kütuse kokkuhoid, aga kuidas talvel niimodi vaba käiguga seisma jäämine on vaid piduripedaali rakendades?
Mootoriga selle auto käigukast ju ei pidurda, ega?
See vaba käiguga veeremine võib olla seotud sõidurežiimiga! Pead kasutaja käsiraamatust uurima või müüjalt küsima. Ehk siis ECO režiimis lülitatakse vabale, sport ... snow jms. mittte (nb minu arvamus!).
Mingil audil oli see juba mõnda aeg tagasi sisse/ välja lülitav featuur, ju siis nüüd on teise tootjad kaasa tulnud.
Kindel et see auto sul 2008a aga mitte 2018a oma ei olnud!?
2008a autol seda featuuri tõenäoliselt pole.
OK hea teada. Ma olen 1x sõitnud "punnsilmse" automaatkastiga Scorpioga, aasta võis olla 2000 +/-, aga ei märganud sellist featuuri.
Fakt jäi meelde seetõttu, et see oli esimene automaatkastiga auto mille rooli ma sattusin :-)
Mootorpidurduse puudumine on tänapäeva rohepesuomadus. Kui silindrites põlemist ei toimu (rattad veavad väntvõlli ringi kiiremini, kui kütusekaardi järgi peaks, on põlevaine etteanne null) jahtuvad katt ja tahmafilter ja summutist hakkab põlemise taastumisel tulema pahapaha. Samuti kulub mootori tühikäigul hoidmiseks kütust, mida muidu ei kuluks ja see jääks ju müümata.
Sent siit ja teine sealt, nii see miljard kasumit koguneb...
Väidetavalt on juba autosid, kus seda "rohelist omadust" välja lülitada ei annagi.