Ford

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

Ford Mondeo Navi 2008a.

kriva
19:32 31.05.2012
Sain eelpool püstitatud küsimusele mitmeid vihjeid, aga abi neist ei olnud.
Esitan küsimuse uuesti, ehk on vahepeal midagi uut ilmnenud.
grigoori
10:55 01.06.2012
Mondeole ei ole võimalik saada Ida - Euroopa plaati.
Selline oli INFO Auto vastus, kui autot tellisin ning selle pärast jäi mul ka navi tellimata.

Välisfoorumites on üritatud häkkida Jaguari plaati ning väidetavalt teatud määral see ka käima saada.
navi plaat
09:19 02.06.2012
Aga kas MK3 Mondeole on kuskilt saada Ida-Euroopa plaati? Mul on Navi ekraaniga mudel. Või saab seda ise kuskilt tõmmata ja plaadile kõrvetada?
grigoori
09:46 02.06.2012
Kui ei ole Mk 4 - le, siis on ju ülimalt loogiline, et pole ka Mk 3 - le. Jutud käivad, et Mk 5 - le lõpuks tuleb, võibolla saab sellest siis vanematele mudelitele midagi aretada. Mk 5 aga jõuab müüki alles 2013.
viimasele
10:28 02.06.2012
Minu jaoks äkki pole! Selleks ongi suu et küsida ja kindlasti küsija suu pihta ei lööda!
grigoori
13:48 02.06.2012
Oma arust ei ülbanud, sorri, kui selline mulje jäi.
Siuke mõte
14:19 02.06.2012
Mida arvata sellest, kui ise kaardid pildistada eesti teedest ja need siis CD'le salvestada, peaks ju näitama küll!? Siis ei pea paberikandjat autos uurima, vaid saab seda teha ekraanil. See Navi-ekraan peaks ka JPG formaati näitama?
grigoori
14:46 02.06.2012
@ siuke mõte
Proovida võid, aga arvan, et lihtsam on paberi pealt lugeda.

@ to grigoori
Ei saanud su sügavintellektuaalsest mõttekäigust õieti aru. Kas sa oled musta töö tegija või on antud teema kuidagi musta töö tegemisega seotud?
Oma komplekse võid mujal välja elada, jätaks mõne teema vahepeal trollimata.

Muudetud 02.06.12 14:48

väike küsimus
15:17 02.06.2012
Mul on Ford DVD navigation System plaat, kuhu selle sisestama pean? Keskkonsooli CD lugeja seda vastu ei võta! CD ERROR tuleb ette! Kuhu see sinine plaat siis sisestada tuleb?
grigoori
15:19 02.06.2012
väike küsimus
15:32 02.06.2012
Mul MK3, kas sellel pole mingit CD-Boxi kuskil taga? Igatahes mina ei leia või on siis see kuskile ära peidetud!?
Mul on küll prantsusmaa versioon, aga noh tahaks proovid kas toimib! Denso on tootjaks!
Väike küsimus
15:51 02.06.2012
Minu lihtne küsimus seisneb selles, et kas värvilise ekraaniga MK3 mudelil on kuskil veel mõni üksus mis loeb DVD'd, kuhu peaks siis käima autoga kaasas olev Navi DVD?
grigoori
16:03 02.06.2012
Ei ole Mk3 naviga päris kursis. Kindel on see, et CD boksi, kui selline on, navi plaat ei käi. Vaata juhiistme alla, tagaistme istmepadja alla, pakiruumi külgseintesse ja varuratta alla. Sellistes kohtades tavaliselt naviblokke peidetakse.
Edit: DVD rom asub kuskil pagasiruumis.

Muudetud 02.06.12 16:06

väike küsimus
16:29 02.06.2012
Juba leidsin üles, taga pagasnikus on DVD lugeja, aga see loeb ainult mingit MAP DVD formaati. Seega kui ma sinna pistan mingi DVD plaadi, mis näiteks fotosid sisaldab, siis mitte midagi ei tule ekraanile. Seega see idee ise kaardid pildistada DVDle suurt kasu ei too. DVD peab olema mingis MAP formaadis. Seega kui ma ise kaardid pildistan, pean ma need kuidagi MAP formaati saama, et DVD seda lugema hakkaks.
mõte1
16:54 02.06.2012
Navi teema jätkuks selline teema:
Et kuidas ise MAP DVD plaati teha saaks? Näiteks skännin eesti kaardi arvutisse, aga kuidas ma saaks ta MAP formaati, mida DVD vastu võtab ja lugema hakkab?
Helistan esmapäeval esindusse ja küsin infi!
grigoori
17:08 02.06.2012
Ise ei saagi MAP DVD - d teha. Naviplaat sisaldab peamiselt kwi faile, mis on sisuliselt andmebaasid navisüsteemi jaoks ning DVD ROM on samuti programmeeritud käivituma kwi failist. Võibolla on dvd rom häkitav, aga infot selle kohta ei oma.

Lihtsam on osta mingi odav tomtom või gps - iga mobla.

Edit. Uitmõte: Volvo naviplaat sisaldab vähemalt ühte bmp faili kaardiga kaetud maade kujutisega. Kui nüüd pildid kõrvetada plaadile kasutades imgburni ning kõrvetaja seadetes muuta dvd profiil dvd rom - iks, võibolla õnnestub siis ka bmp (jpeg suhtes pole kindel) naviekraanil nähtavaks teha? Puhtalt teoreetiline arutluskäik,

Muudetud 02.06.12 17:16

imelik ikkagi
17:47 02.06.2012
Huvitav miks ei loe auto DVD box näiteks DVD'd, millel fotod peal on, kas neil pagasnikus olevatel DVD mängijatel on mingid piirangud peal, et mida loeb maha ja mida mitte? Arvuti DVD loeb kõike ja näitab!
denso pakub midagi
17:52 02.06.2012
Mõttetu vidin sel juhul see puutetundlik ekraan, kui pole võimalik sinna leida soovitud riigi navi kaarti.
grigoori
18:04 02.06.2012
@ imelik ikkagi
Pane naviplaat arvutisse ja vaata, kas läheb käima? Ei lähe, ütlen kohe ära.
Asi pole DVD boksis, vaid seda haldavas tarkvaras.

@denso
Et kui kaartidelt puudub Ida - Euroopa, aga on terve muu Euroopa, Põhja - Ameerika ning Austraalia, siis on navi mõttetu vidin?
imelik ikkagi
18:25 02.06.2012
Tõmban mingit Denso 2009 Fordi navi alla, eks näis mis loom see on! Kui kaarti pole, võib Alutaguse metsades ära eksida.
grigoorile
18:42 02.06.2012
Kui ma ostan siit esindusest auto, millel on austraalia navi, siis mis mõtet on müüa siia riiki mudeleid, millel on Navi ekraan, kui riigikaarti kus see auto sõidab pole DVDna saadaval, mida sinna boxi libistada, siis on see värviline ekraan tõesti vaid salongi iluvidin ja DVD box taga vaid poosetamiseks, nagu läpakas, millel korpus on, aga sisu puudub.
Ostan Eestis auto ja lähen Austraaliasse sellega sõitma???
Selge see et teatud riikides, kus on see navi kaart olemas, on see ekraan vajalik vidin igapäeva elus.
grigoori
19:26 02.06.2012
@ grigoorile

Aga miks sa siis ostad sellise auto?
Tegelikult ei olegi võimalik esindusest uut naviga Mondeot letist osta, kuna esindus lihtsalt ei telli neid lambist sisse, tellitakse ainult kliendi eritellimuse peale. Ja ka siis hoiatatakse, et navigeerimine Eestis ei tööta.
eks ta imelik on.
19:37 02.06.2012
Huvitav kas esindustes müüakse uusi Forde, millel on navi peal, aga seda ei saa mujal Euroopas kasutada, kui Lääne-Ruroopas? Imelik ju et autoga antakse kaasa teiste riikide naviplaat. Näiliselt nagu saaks kasutada, aga aga selleks ma peaksin sõitma Lääne-Euroopasse.
Sellepärast ongi siia sõitvate autoturistide osalus meie turisminduses leige, sest teiste riikide kodanikud ei oska siin orienteeruda ja pole ka mille järgi orienteeruda.
grigoorile
19:42 02.06.2012
Asi on põhimõttes, et autos on ju olemas auto enda Navi ja ekraan selle lisa kasutamiseks, miks ma peaks siis ostma selle kuskilt sisse, kui see on autos lisades olemas on!?
Muidugi võiks osta suvalise süsteemi ja minna kergema vastupanu teed, aga see on sama kui osta telekas ilma digiboxita.
Aga olgu see selleks, ootame ja vaatame, ehk muutub see lähiajal.
grigoori
19:45 02.06.2012
_aga seda ei saa mujal Euroopas kasutada, kui Lääne-Ruroopas?_

Miks ei saa? Sõida Soome ja kasuta niipalju kui tahad.

Tegelikult on see väljend "mujal kui" veidi vildakas, sest originaalkaardid katavad kogu Euroopa, välja arvatud käputäis postsotsialistlikke riike.

Ning turistide pärast ära muretse, suvaline käsi - gps seade või mobilltelefon näitab tunduvalt adekvaatsemat infot, kui auto naviseade. Ei ole kuulnud veel Garmini või Tomtomi pankrottiminekust, küllap neid ikka veel ostetakse.
grigoori
19:53 02.06.2012
@ grigoorile

Sama lugu oli Tomtomiga. Eesti kaardi katvus oli pikki aastaid 60 - 70% kandis, suurt osa Eestimaad polnud navigaatoris olemaski. Alles paar aastat tagasi sai kaart sajaprotsendilise katvuse.
Sama lugu oli iTunesi poega.
Sama lugu on praegu Zune poega.

Euroopa rahvaarv on 730 miljonit, sellest vaid hädised 7 miljonit moodustavad Baltimaad. Põhjuseid pole raske leida.
ma arvan et
06:53 03.06.2012
Lihtsam on asendada see Fordi DVD box taga pagasnikus suvalise kõike sööva DVDga.
grigoori
09:25 03.06.2012
Ega boksis pole asi, DVD on DVD, laser ikka ühesugune. Tegu on tarkvaras, mis naviseadmes endas. Seda pole õpetatud mpeg - d või divx - i või avi - t lugema.
mõned mõtted
09:52 03.06.2012
Kas seda tarkvara arendada ei saaks, et suudaks ka muud lugeda? Avastasin eile DVD boxist mingi plaadi, millel oli Eesti peal, aga ainult põhimaanteed nagu Tallinn - Tartu, Tallinn - Pärnu, jne. Täiesti mõttetu.
Kui googlisse sisestada tekst: Ford Navi Denso East Europe, siis annab mitmes kohas, aga alla laadida ei saa ja kui saaks, siis poleks garanteeritud, Fordi navisüsteem seda isekõrvetatud plaati aktsepteeriks.
Midagi leidub
11:13 03.06.2012
Paraku aga tuleb kõik need 13 osa alla tõmmata, alles siis saab need WinRariga avada ükshaaval. Üks fail laeb u. 20 - 30 minutit alla. Kas see ka toimima hakkab, ei tea. Hetkel proovin tõmmata ja pärast plaadile kõrvetada need failid. Kiiret ju pole!
Kui autol on Navilisa olemas, siis peab seda kasutada saama.
miskit leidub
11:19 03.06.2012
Tõmbasin just mingi euroopa 2009 alla, aga ei tea, kas see ka baltikumi sisaldab!
grigoori
11:39 03.06.2012
Kui kõrvetama hakkate, siis pidage silmas järgmist:
-Kasutage ainult Verbatim DVD toorikuid.
-Tõmmake alla programm Imgburn (tasuta)
http://www.imgburn.com/
-Vaadake, kas Imgburn üldse toetab teie DVD kirjutajat
http://www.digital-digest.com/articles/set_booktype_with_img
burn_page1.html

(näiteks minu läpakas olev Hitachi ei ole toetatud, aga PC-s olev LG on)
Kui ei toeta, siis ei saa te muuta book type`i DVD-ROM- iks ja kõrvetamisest pole kasu. Otsige sõber, kellel arvutis seade, mida toetatakse.
-muuda Imgburn settingutes ära book type (ülalantud Digital Digest link või http://www.youtube.com/watch?v=_G3TwPXS3mk)
-Kirjutamiskiirus muuda kas optimaalseks või minimaalseks, maksimaalset kiirust ära kasuta.
-Juhul, kõrvetatavas failis on kaks erladi faili (ISO ja MDS), kasutage ainult ISO, MDS võib üldse ära kustutada.

Edu.
midagi leidub
12:01 03.06.2012
Paraku tavaline 4,7 gigane plaat ei mahuta, kuna folderi suurus ise on üle 7 giga.
midagi leidub
12:28 03.06.2012
Allatõmmatud failide kogumis on KWI, DAT-file, CMP-fail ja IDX-failid. Võib olla muudab see folderi suureks, kuna koos on nii 2008 kui ka 2009 kaart?? DVD peale see ära ei mahu.
Vahet pole, tõmban ida-euroopa alla ja vaatan siis edasi!

grigoori
12:46 03.06.2012
Stop - stop!

Verbatim DVD +R Dual Layer, 8,5 GB:
http://www.amazon.co.uk/Verbatim-43666-Layer-8-5GB-Spindle/d
p/B0015Y9LQY

Saadaval Klickis, Euronicsis, vist ka OnOffis.

KWI ja muudest allatõmmatud failidest teed Imgburn abil ISO faili (Create Disc Image).
Kontrolli MDS faili olemasolu, kui sellise peale ISO loomist leiad, kustuta see. MDS fail sisaldab Layer Break informatsiooni ja MAP plaadi loomisel ei tohi see kõrvetusprogrammi sattuda, programm loeb seda traditsioonilisel moel ja tulemuseks on mittetöötav plaat.

Nüüd alustad otsast peale, kõrvetad ISO toorikule, nagu ma eelmises postis seletasin.
eks ma siis nokitsen
13:13 03.06.2012
Dual layer DVD'd hetkel kodus pole, pean poodi külastama.
vaat mis teada sain
19:50 03.06.2012
Üks tüüp Raplas teeb neid navi DVD'd, aga tal on täiustatud. Näha on ka pisemad külad ja nende vahelised teed. Kõik Denso plaadid Fordidele ei sobigi softiga kokku.
Nende tegemiseks peavad päris head teadmised antud alal olema.
täpsustus
20:02 03.06.2012
Siiski ma ei soovita seda linki all pool proovida, sest failide mahud on nii väikesed seal, et sinna ei mahu ükski normaalne riik ära. Ja lisaks võite softi ära rikkuda nii et pilt kaob päris eest!
http://forum.sat-box.pl/ford-502/ford-jaguar-navi-denso-east
-europe-2008-2009-mapa-39035/
midagi leidub
20:07 03.06.2012
Ida-euroopat tegelikkuses ei ole olemas Fordi Navile ei MK3le ega ka MK4le ammugi mitte, kui kellelgi on, siis pole see originaal plaat, vaid ise tehtud või lastud mõnel profil teha.
Kui leian mõne vastava teadmistega inimese, annan teada! Otsustasin siiski ise mitte lollusi teha!
grigoori
20:40 03.06.2012
@ täpsustus

No kui suurt faili oleks siis vaja, et üks riik korralikult ära mahuks? :)
KWI, DAT, CMP ja IDX failid on justnimelt need, millest koosneb üks naviplaat.

Alternatiivina võib proovida ka seda linki:
http://gpsunderground.com/forum/ford/1692-ford-denso-touchsc
reen-western-eastern-europe-2009-2010-a.html

Seal tuleb alla tõmmata kaks plaati - üks naviseadme tarkvara uuendusega ja teine naviplaat ise. Nagu mainitud, on tegemist Jaguari moditud plaadiga.

grigoorile
23:56 03.06.2012
Paraku ütleb minu viiruseprogramm, et sealt ei tohiks midagi võtta! Pealegi pole mul terve ida-euroopaga midagi teha, Jugoslaavia maadesse mul plaani minna pole.
Lähen ühe arvuti venna juurde, kel on baltikumi kaart, mis just loodud Mondeo MK3 touchscreen Navile. Ma ei hakka neid internetis üles pandud asju igaks juhuks oma autosse toppima, hiljem võin kahetseda. Pealegi pidi see Denso Navi olema suht algeline. Mul on üks juba olemas, üsna vilets.
grigoorile
00:02 04.06.2012
Just need 1megased (98000kb) failid on need mis pole need õiged! Ainult Western-Europe võtab enda alla ligi 8 giga. Neid Denso Navisid on palju erinevaid, ka Fordidele.
Aga mind juba hoiatati, et internetist tõmmatud kahtlast kraami ei tasu igale poole toppida! Ma ostan selle parem inimeselt, kes oskab neid arendada ja uppida, on vähemalt keda süüdistada pärast, kui perse läheb.
sõna sekka
00:08 04.06.2012
Mul üks tuttav tegi oma focusega midagi sellist ja pärast oli ekraan pime, ei raadiot, ei CD'd, miski ei töötanud enam. Läks esindusse, seal kirjutati siis korraliku nutsu eest soft uuesti üle.
udu.
00:55 04.06.2012
Isekirjutatud plaatidega on ennegi süsteeme tuksi keeratud. Kohmakam, aga kokkuvõttes odavam ja kindlam lahendus on siiski eraldi naviseadme ostmine.
raido79
22:38 20.06.2012
kas saaksite anda selle inimese kontakti.
Sooviks ka enda Mondeo MK4-ja eesti kaarti sisse.
Autoga tuli kaasa Blaupunkti navi,milles terve euroopa va Eesti :).
arvik67
08:43 01.08.2012
Blaupunkti navile sa eestit ei saa kuidagi.
midagi leidub
11:12 01.08.2012
Kokkuvõtteks suht mõttetu asi on see, sest Eestis sõita oskab igaüks ja palju siis niiväga lõunanaabrite juures käiakse. Kui just tööasjad sinna ei vii.
Blaupunkt ja Denso on kaks erinevat asja hoopis.
midagi leidub
11:17 01.08.2012
Ei hakka siia telefoninumbreid trükkima, kasutage Googlit! Arvi oli vist mehe nimi, kes neid naviplaate teeb, üks plaat maksis vist 50 eurot.
R
15:16 30.08.2012
Eestist on sellel kaardil ainult paar suuremat teed peal.
teet23654
12:38 06.01.2013
tere,

kas keegi on saanud enda mondeole juba kusagilt navi kaardi ?

rääkisin mingi aeg rapla mehega, kes tegeleb, ütles et pole õnnestunud veel :(
grigoori
13:19 06.01.2013
Kordan veelkord, ei Mondeole ega ühelegi teisele Fordile pole Eesti kaarti olemas ning vanematele ei hakkagi olema. Lootust on alles Mk 5 Mondeoga, mis tuleb ehk sellel aastal tootmisse.
..
14:56 06.01.2013
Uuemate uudiste kohaselt tuleb uus Mondeo välja alles 2014a lõpp,seda seoses sellega,et koostetehas kolib üle Hispaaniasse.
FORDID 2003-2007
15:06 06.01.2013
ei ole vaja korrata kui asja ei tea.mul olemas baltikumi detailne kaart suure ekraaniga fordidele 2003-2007.kui on kellegil huvi siis küsige 53711127
grigoori
20:45 06.01.2013
Asja ei tea? Täiesti ametlik Fordi naviplaat? Anna siis teistele ka teada, kes on tootja. Oja Pets tegi peedist pesumasinale trumli ja keegi teine sobitas Jaguari Ida - Euroopa 2009 naviplaadi Fordile söödavaks, aga see ei tähenda, et asjad nii ongi.
Kui antud tegelasele helistate, siis pimesi ärge plaati ostke. Sest seda lihtsalt ei ole olemas.
FORDID 2003-2007
21:25 06.01.2013
just nii et ei tea asja.mina olengi see rapla mees kes teeb ka ise navi plaate ja neid plaate sõidab siin eestimaal juba umbes 20 tükki ringi ja see ei ole esimene auto millele ma olen ise plaate teinud,viimane uudis on BMW BUSINESS- navi millele tegin ka ise baltikumi väga korraliku plaadi ja seda plaati ei leia ka terve ümmarguse maamuna pealt mujalt kui minu käest.sina tee aga peedist pesumasinaid edasi ja ära aja teistele jama kui ei ole asjaga kursis.
grigoori
21:30 06.01.2013
Kodanik Raplast sai valmis asjaga, millega ei Navteq, Teleatlas ega muu hiiud pole veel hakkama saanud!
Jätka samas vaimus. Vesipruulid pole veel surnud!

FORDID 2003-2007
21:37 06.01.2013
ei saa arugi kas see on kiitus või laitus aga suured hiiud ei ole tahtnudki neid kaarte teha kuna baltikumis ametlikult nende navisüsteemidega autosi poes müüdud ei ole ja see on ka põhjus miks ei ole neile tehtud ka baltikumi kaarte sama on ka ford-idega 2007 lõpp ja uuemad.kellel on huvi see võib ise tulla neid plaate proovima.
AL
22:38 06.01.2013
Oled sa FORDID 2003-2007 mondeole plaadi teinud?
1,5 aastat tagasi sul seda plaati veel polnud, nüüd on aga juba päris palju mondeoid, s-max e, galaxeid Eestis liikumas, millel suured ekraanid sees, aga kaarte ei saa kusagilt.

jutt siis sellisest navist:

http://www.auto24.ee/webcache_kasutatud/014/auto_php-id=1212
014-view=101-www_auto24_ee.html

Raul Paul
23:57 06.01.2013
Grisha ära mõttetult pauguta, kui asja ei jaga. Sinusuguste eeskirjakummardajate pärast meil asjad nii pekki lähevadki. Pole ette nähtud ja ei ole olemas ja ei tohigi olla. Täiesti kummaline arusaam ja postiveohobuse silmaklappidega nägemus maailmast. Kui kõik niimoodi mõtleksid, siis ei saaks me siin hetkel omavahel ebaviisakusi vahetada, veel vähem arutada NAVI või 2007 aasta mondeo kohta. Neid asju lihtsalt ei oleks olemas. Leidlikkus ja asjade paremaks muutmine on meie maailma päris palju muutnud viimase kolmesaja aastaga. Iseküsimus muidugi, kas ainult õiges suunas, kuid kindlasti parem kui sellele eelnevad 1700, mis möödusid suuresti usuliste kinnisideede pluss tule ja mõõgaga kinnistavate dogmade järellainetuses. Rohkem tolerantsi ümbritseva suhtes ei tee kunagi halba. Ja veidi avatumat mõtlemist. Raplasse palju jõudu igal juhul kaa.
FORDID 2003-2007
06:33 07.01.2013
forde 2003-2007 on siin eestis minu plaadiga liikvel juba umbes 20 autot aga teie navi kuulub fordile 2007 ja uuemad.ka sellele navile suutsin suvel lõpuks pildi ette meisterdada aga see ei liikund kuhugi ja aadresse ka ei saanud valida aga et sinnani jõuda kulus mul DL plaate paras prügikoti täis ja need ju ei ole kõige odavamad.see süsteem on väga krüpdeeritud aga kui mul endal seisaks sellise naviga auto hoovis siis usun et tal navi juba ka töötaks aga kuna endal sellist autot ei ole ja pidin plaate igas varjandis valmis meisterdama ja siis ootama millal sellise naviga auto minu juurde vurab et siis saaks katsetada see on kõik nii tüütu ja kulukas et loobusin selle plaadi tegemisest 100%.tänud ka RAUL PAUL-ile toetuse eest aga mõned lihtsalt arvavad et suudavad ise kõike ja kui nemad seda ei suuda siis ei suuda seda keegi aga en näe imet mees raplamametsadest on ka midagi suutnud.gregori kui sa juhuslikult navidega tegeled siis pane see amet maha,see ei sobi sulle.
grigoori
10:51 07.01.2013
Raul Paul, jagan ikka küll, ja sellepärast paugutangi. Ära ole naiivne, kui asi oleks lihtne, oleks ametlik Ida - Euroopa kaart juba ammu olemas. Umbes 200 miljoni elanikuga turg - ükski tootja ei ütleks sellisest suutäiest vabatahtlikult ära.

Fordid, ja aadressiotsing toimib ja POI-d on olemas? Ilma selleta on asja mõte null.
Ja ma ei tegele navidega.
FORDID 2003-2007
11:54 07.01.2013
kõik toimib nii poi-d kui ka aadressi otsing kuna muidu oleks asi tõesti mõtetu ja poleks mõtet vaeva nähagi.
grigoori
11:58 07.01.2013
No seda asja tahaks ma oma silmaga näha.
FORDID 2003-2007
12:03 07.01.2013
kui on olemas sellise naviga süsteem siis ei ole see nägemine ültse keeruline.
Navi-navi
09:33 14.02.2013
Minul on SD kaardiga Blaupunkti navi (mondeo 2008-).
Kas sellele isendile oleks ka mingi hetke võimalik navi tööle saada?
vaatleja x
12:02 14.02.2013
Tere!
Siin käib jutt Mondeost. Kas Golf V-le on võimalik muudmoodi saada Eesti kaarti kui ainult esindusest? Seal hind ca 300 € mis on selgelt mõtetu.
Nahast ei taha välja pugeda selle asjaga ja maksta sellist raha kuna hädavajadust ei ole aga töötada võiks see mis autol peal.
grigoori
13:12 14.02.2013
@ Navi-navi

Jutud käivad, et Euroopa - Türgi kaart pidi nüüd ka Eestit katma.
arvik67
15:56 14.02.2013
ei ole seal mingit eestit.võite selles päris kindlat olla.
arvik67
16:02 14.02.2013
vaatleja x helista 53711127 ehk saan aidata.
arvik67
16:04 14.02.2013
navi-navi helista 53711127 saan sulle pisut nõu anda.
ennu3
18:34 20.02.2013
Sooviks ka abi blaupunkt naviga.
urmas218
16:41 25.03.2013
Tere,
Oskab keegi öelda, kus asub Mondeol (2009) Navi- gps antenn.
Ainus lähivõimalus, kus saan kasutada GPS-i on Soomes.
Enam ei tööta... näitab, et sateliite näeb "0"... samas, aga koordinaatide numbrid muutuvad sõites?
Kas tegu võib olla antenni veaga, või siis juba Navi endaga?
vordinavi
18:49 25.03.2013
kas soomes töötab normaalselt?pigem kaardiga probleem.
urmas218
18:51 25.03.2013
selles ongi jama, et kui vajautan INFO peale, näitab, et "0" sateliiti... ja auto liigub kaardi järgi kusagil Ida- Virumaa kandis..., mis sest et olin Soomes...
Kas ei või olla viga antennis, et sateliite ei leia?
vordinavi
08:58 26.03.2013
kas need koordinaatide numbrid on reaalse asukoha omad või samuti kuskil ida-virumaal? kui antenni viga siis vast näitaks viimase asukoha kaarti.
MM
21:27 26.03.2013
http://www.auto24.ee/webcache_kasutatud/911/auto_php-id=1234
911-view=50-www_auto24_ee.html

on 2010-> navi millel on juba SD kaart. SD kaarti saab baltimaadega osta.
Kahjuks ei ole ka 2013 plaadil eestit (ega baltikumi üldiselt), niiet vaevalt üldse ametlik CD välja tuleb.

Muudetud 27.03.13 08:47

grigoori
14:48 27.03.2013
_SD kaarti saab baltimaadega osta_

Näita koht, kust saab.
MM
21:16 27.03.2013
Esindusest, hind ca 190€
grigoori
18:12 28.03.2013
Kas isiklik kogemus?
Siiani ei ole keegi kinnitanud, et detailne Eesti kaart üleüldse Fordile olemas on.
arvik67
19:06 28.03.2013
jumala eest ärge raisake oma halle ajurakke kuna fordidele alates 07.2007 ja edasi ei ole ega ka ei tule baltikumi kaarte.esinduses on saadaval ainult selline plaat russia 2013 ja seal on ainult baltikumist olemas major road-id(põhi maanteed).need fordid millel on navi plaaadimängia pagasnikus vasakul seina sees neid fordi omanike ma saan aidata baltikumi kartidega.ise tehtud asjalik plaat.kui on huvi siis küsige 53711127
MM
21:30 28.03.2013
Kinnitan et alates 2010 sd kaardiga töötavad navid on eesti ja baltikum olemas. DVD plaati tõesti ei hakkagi saama.
grigoori
23:43 28.03.2013
Fordil on Euroopa jaoks kaks mälukaarti:
Western Europe
Western Europe + Turkey

Üldiselt räägib sõna Western juba iseenese eest, aga V1 (2010-2011), V2 (2011-2012) ja V3 (2013) kaartide katvus lõpeb läänes Poolaga ning põhjas Soomega.

kamoon,
00:24 29.03.2013
milleks teile üldse fcking kaart sinna FORDI? laadige oma mobiiltelefoni näiteks see app ja navigeeriga palju tahate

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.navfree.an
droid.OSM.ALL&feature=search_result#?t=W251bGwsMSwxLDEsI
mNvbS5uYXZmcmVlLmFuZHJvaWQuT1NNLkFMTCJd

või ostke BMW kui moblaga ei meeldi navida
arvik67
05:40 29.03.2013
ei tasu jama ajada et sd kaardiga originaal navil on fordil baltikumi kaart olemas.tulge ükskord maapeale.sd kaardi ja dvd süsteem ja kaardid on 100 prosse ühed ja samad.baltikumi kaart saab olla siis olemas kui on sinna pandud sama kujuga ja enamvähem sama välimusega asendus hiina multimeedia keskus spetsiaalselt fordile ja mida müüakse ka eestis.see ongi minu soovitus et vahetage see originaal seade hiina multimeedia keskuse vastu ja oletegi murest lahti et baltikumi kaarti ei ole.need navid saab teha ka täielikult eesti keelseks nii süsteem kui ka hääljuhised.
grigoori
09:06 29.03.2013
Miks just hiinakas? Pea sama raha eest on võimalus soetada tunduvalt kvaliteetsem
Pioneer:
http://www.pioneer.eu/eur/products/car_accessories/Ford/Mond
eo/05_2007/page.html

Alpine:
http://onelooknavi.alpine-europe.com/?locale=en_EN
Kenwood:
http://www.kenwood-electronics.co.uk/products/car/accessorie
s/dd/CAW2114-19-B-RT/

Kõigi nende viga on selles, et kui sul juhtub autos olema Converse+, siis ükski nendest sinna infot ei saada. Pealegi on isegi hiinaka hinnatase selline (750 eurot aparaat + CAN üleminekud roolilt juhtimiseks + GPS antennid + muu jama), et odavam on otsida romulast või ebayst originaal.
arvik67
10:26 29.03.2013
hiinast tellides maksavad 300-350 euri.ka eestis müüakse neid ja maksavad 450 euri.kaasas on täielik komplektsus (vahejuhtmed,gps antenn jne)ja sealhulgas ka roolilt juhtimise plokk.olen ise isiklikult aidand ühte sellist paigaldada.
AL
18:43 30.03.2013
Ka mina võin kinnitada, et 2010 ja edasi fordi navil on SD kaardil Eesti detailne kaart täitsa olemas. Ei viitsi mingit pilti siia kuhugi postitada, kuigi vajadusel oleks selline võimalus isegi olemas. Tuttav omab 2011 aasta Saksast toodud mondeot ja seal oli ka Eestit kattev kaart navil sees, kui auto ostis.
Esindusest saab seda kaarti ka osta, kuigi jah, hind on päris krõbe.
939663
09:24 02.04.2013
Ehk on keegi autosse paigaldanud kas nn hiinaka või midagi muud analoogset, Kuidas töötab, ja mis marki, mis hinnaga, ja kas keegi neid eestis ka paigaldab?
arvik67
09:37 02.04.2013
olen ise aidand paigaldada hiina multimedia keskust ühele ford mondeole ja see on ülimalt lihtne tegevus.panin ka korraliku navi programmi sinna peale ja uued kaardid ning asi toimib ideaalselt.google-sse trükkige sisse ford multimedia ja sealt leiate ka pildi järgi teile sobiva multimeedia mis istub üks ühele originaali asemele.otsige ka eesti lehtedelt ja leiate ka eestist nende multimeedia keskuste müüjaid.kui on abi vaja siis helistage 53711127
Tommy1987
20:21 03.04.2013
Tervist.Mul on ford mondeo GHIA esma.reg. 12.2007a ja sooviks teada kuidas saaks navi tööle???(kust saaks navi plaati,mis töötaks).
arvik67
21:36 03.04.2013
939663
16:26 07.04.2013
Arvik67: kas sellist vidinat tasuks osta? Kas aitad peale panna, ja ka see sinna ka regio kaardi käima saaks?
http://www.a-sure.com.hk/products/car-dvd-gps-for-ford/7-dvd
-gps-navigation-autoradio-bluetooth-fur-ford-mondeo-focus-c-
max-s-max-723.html

arvik67
17:17 07.04.2013
selliseid vidinaid just nimelt sinna peale pannaksegi ja sellele saan ka regio tehtud kaardi panna.aitan rõõmuga seda paigaldada.kui on huvi siis helista 53711127
Osskar
19:45 21.04.2013
Aga kas nemdel vidinatel pole mitte lahjad võimud? Kas see on lahendatav väikse raha eest?
arvik67
05:58 22.04.2013
ma ei tea kui lahjad või tugevad nendel vidinatel võimud on aga ühes olen ma kindel et päris sosinal nad ka ei tee häält.