Plaan omale soetada KIA carnival .Proovisin ühega sõita ja hakkas meeldima, kuid kas 93 või 106 kw .Paluksin teadjatelt ja omanikelt asjakohast infot, mida karta ja uurida. Kuidas kestab automaatkast haagissuvilat vedades. Jutt siis 2000-2003.a.isenditest.
Turvaline see auto küll ei ole, seda võin kohe öelda, sest isegi Uus mahtuniversaal sai NHTSA avariitestis turvalisuse hindeks "nõrk"
Ma ei kujuta ette, kui uus mudel ei saanud avariitestist läbi, siis kui turvalised on need vanad peldikud.
"oi oi oi" oskab lugeda!
Leidis ühe artikli ja siis kuulutab kõigile, kui tark Ta on!
Ma ei tea, mina ostan oma autot vajaduse, mugavusse ja vastupidavuse järgi, ning seda kõike ka Carnival on.
Kui muhv,30 oma ventilaatori korda saab, siis oleks hea kui räägid kuidas tegid. Ma olen juba 3 aastat mõelnud, et peaks hakkama lahti kiskuma, kuid pole tegudeni jõudnud
Sai siis täna ette võetud linnukeste väljaajamine ventilaatorist.
Töökäik:
1. Eemalda kindalaegas, laeka mõlemal küljel olevad kummistopperid välja, siis vajub laegas alla ja nähtavale tulevad hinged. Nr 10 võtmega 4 polti välja ja laegas ongi käes.
2. Ventilaatori kate maha, 4 ristpeaga(edaspidi- X) kruvi-lihtne.
(Ise võtsin ka jalgade juures ukseposti plastkatte maha (1X kruvi), kuna on plaanis DEFA salongipistik panna, samuti tuli natuke vaipa istme poole maha rullida.)
3. Ventilaator ise on kinni 3X kruviga, KUSJUURES, keerata lahti kõigepealt ventika mootori ja salongi vaheseina poolne kruvi!!!! Miks? Kui keerate lahti 2 esimest, üks neist hoiab kinni ka releed, vajub ventikas nats alla ja taha, ning kogu pinge jääb selle kõige n*****a kruvi peale! Vaja on väikseid käekesi, totakat kehaasendit, valgusallikat ja mingit lühikest X kuvikeerajat. Pistik kah lahti ühendada.
Edasine on juba igaühe enda otsustada. Ise võtsin labad ja mootori plastkatte maha (2X pisikest polti), puhusin suruõhuga puhtaks-ETTEVAATUST, VÄGA TOLMUNE!!!- võtsin mootori harjade poolse kaane(2 nr7 mutrit) maha, järgnes puhastus ja määrimine.
Kuna mootorit päris laiali ei võtnud, siis labadepoolset laagrit sai nats vedelama õliga ravitud, et määre sellest väikesest vahest sisse imbuks.
Sugulasel on ning iga kuu paneb remondile miski 200 eur, sest see auto ainult laguneb ja laguneb (ADAC raportis on vingelt - tüüpvigu pole, sest absoluutselt kõik laguneb). Talvel -20 C ei käivitu, aku tutt uus. Mootor sai vahetatud uue vastu läbisõidul 120 000 km, sest vana mootor jooksis konkreetselt kokku kanalite ummistumise tõttu. Hetkel läheneb teisele mootorile 90 000 km ning omanik hoiab hinge kinni, et mis siis kui seda mootorit tabab sama saatus. Garantii on ju läbi.
Sugulane ei müü seda maha, sest on väga mugav ja suur. Eks remonditöökoda saab raha, auto saab uued B varuosa jupid ning omanik rõõmus - igati õnnelik lõpp.
Omanik ise räägib tutvusringkonnas, et supper auto, ei ta lagune ega miski. Mulle kui oma sugulasele räägib tõtt, aga ei taha seda enesele tunnistada.
Mida seal 200€ eest remontida annab?
Tegin värskelt ÜV:
3 väheohtlikku viga- LED'id numbrituledes ja esimestes gabariitides ning aegunud tulekustuti, mida paraku enam ei kontrollita(üle 10 a. vana)
Diislitest andis 0,95 lubatud 3,0 asemel....
Terv,mul veits selgem probleem. Seisupiduriga jama,vaikselt rakendades pidurdusjõu % ok. Aga täiskoormusel parempoolne pirdurdab vähe,omavaheline % paigast ära, ÜV ei läbi.
Tross eelmisel aastal vahetatud, ei saa aru milles viga? Venib?
see video ammu nähtud,jh kui pingutada tõmbab vasakut veel rohkem peale,aga paremat mitte,krt uus tross,pole kinni ka. Tuleb hakata otsast lammutama või ümber ehitama.