njah - vahtraleht väga teretulnud mõte, olen ka ise osadele soovitanud, kes kardavad liiklust. Vähemalt teised saavad aru.
See tuttav on sul siis selline kena "ökomees", et laseb oma sidurid ja mootorid kokku ja nii see kokkuhoid tuleb! Kas sa oled 77, et sellist juttu tagakiidada. Ei tohiks sellised tegelased üldse teel sõitagi., sest just nende 70ga sõitjate pärast saavad inimesed SURMA - tekitavad mõttetult palju möödasõite ja ohtlikke kolonne. Kui ei taha sõita, siis tuleb sõita mujal, mitte liikluses. Näiteks põllul! Kõige haigem on sellist asja veel ka heaks kiita ja nagu eeskujuks tuua. See on tipptase igatahes!
lugu siis selline...
sõitsin tartus turu tn. äärmises e. eismeses reas suunaga linnast välja ja tehase tänava ristis proovisin ümber reastuma hakata teise ritta enne teguri tänava risti. tagant tulev auto jättis piisavalt suure vahe, et arvata mul ümber reastuda laskvat. lisasin siis tiba kiirust, et mitte jalgu jääda, samal ajal alustasin ja olles juba poole autoga teises reas tundsin, kui tagumine auto minu üllatuseks oli ootamatult mulle nii lähedale liikunud, et kriimustasin ta esistanget nurgast numbrimärgini...toimus nö kokkupõrge.
kumbki osapool süüd omaks ei võtnud ja kutsusime politsei.
praegu on siis asi nii kaugel, et politsei protokollis on kirjas: ma ei süvenenud piisavalt enne ümber reastumist ja kriimustasin tagant tuleva auto stanget ...
kas siis ongi nii, et liiklus seaduses on üks punkt: paremast reast vasakusse ümber reastujale ei pea teed andma vms.
siin küsimus, on liiklus seaduses ainult üks punkt?
kus on, et manööver tuleb lasta lõpetada ... kus on üldse liikluses inimlikus vms????
eesti rahvas, mis liikluses toimub?
ja üle üldse mis või kes seadusi kirjutab? kas liiklus seadust kirjutab inimene, kellel on tööle sõita ebamugav ja kohandab seda enda järgi?
miks promotakse ühistransporti, kui tehakse seadused, mis eelistavad troppe liikluses e. amatöre jne ... ma isegi ei taha muus valdkonnas sõna võtta ... ime, et eestlased välismaale ei lähe, kui kõik tehakse selleks, et nii juhtuks ... pm mõtlemisainet nii lihtrahvale valimisteks kui ka ... palju nad mõtlevad aga igaks juhuks ka seaduse kirjutajale(pastakast imejale)
Autol on selleks tahavaate peeglid,et veenduda manöövri ohutuses jne.Peeglit ei pea vaatama ainult enne manöövri sooritama hakkamist vaid ka manöövrit sooritades oleks kasulik vilksti aegajalt pilku sinna visata.Mis sa siis Venemaa liikluses teeksid,kui siin juba hakkama ei saa??? Soovitan sul Venemaale sõidukogemusi hankima minna. Omal 20a sõidukogemust ja 0-avariid.Tee järgi :D:D
Tartus Rehepapi teel oleks üks vana loks BMW ajanud lapsevankriga ülekäigurajal teed ületava ema alla. Hea, et ema tõmbas järsu liigutusega vankri tagasi. Noored imbetsillid on peale talve jälle liikluses ja surma otsimas.
Nüüd on selle uue liiklussõlme ehitusega suunatud Võru maantee liiklus läbi Soinaste küla kus on uuselamurajoonid. Seal on kiirusepiirang 50km/h. Arvake ära kas keegi sõidab ka 50-nega. Õnnetus oleks olnud väga jube! Ja see varem või hiljem seal ka juhtub sest läbisõitvad autod arvavad, et sõidavad vist suure maantee peal kuigi seal on peale igat ristmikku 50km/h märk. Politsei ka oma tööd ei tee. Trahvid ka liiga madalad kuna sülitatakse märkidele ja arvatakse, et need on pandud välja autojuhi kiusamiseks.
Mina arvan, et 70-ga maanteel sõitjad on normaalsed tüübid, kui nad tõmbavad vähe koomale ja lasevad teistel mööduda. Ise sõitsin ka üsna tihti 70ga. Ja sellise kiirusega sõitvast autost on tunduvalt lihtsam möödasõitu teostada, kui näiteks 88 km/h sõitvast autost. 70ga ökotajast sõidad mööda nagu postist, eriti kui ta tee äärde ka korraks tõmbab. Piirkiiruse lähedal sõitjast möödasõitu teha, siis tuleb ikka üsna pikalt vastassuunas viibida.
Tallinna liiklus on üha põnevam.
Loomad on lahti ja "Hummers are back with a vengeance". Vist ei ole teederemont veel igal pool valmis ja tulevad matsid suurte autodega välismaalt, olles kuulnud, et siin on selline tasuta atraktsioon - sõidad nagu karmil maastikul, aga hotell on samas lähedal :)
noh, mitte tasuta, vaid piletita, eks silla- ja rehviremondi taob ikka iga mees ise kinni.
Vaadake videost, kuidas paiknevad tavaautod, kui miljoniraketid tulevad. Järjekordne lahe tõestus milline vastiks tagumikulakkuja on eestlane. Ei ole ma veel näinud nii kenasti paiknevaid masinaid oma ees, kui möödusmist soovin teha! Mul ei ole Ferrari ega GTR ka muidugi :) Väga positiivne asetsemine teel, aga miks küll seda tehakse ainult nii öelda VIP jaoks? Pugejad ja ikka teist eestlast magustoiduks ihkavad liiklejad. Kahju kohe!
Ei saa su mõtteviisist kahjuks aru. Antakse teed ja on kohe eestlased pugejad, kui on teada et selline kolonn tuleb ja nagunii lappavad sust mööda võiksid teed anda. Ega see ainult Eestis nii ei ole ju, kõikjal kus nad lähevad. Sina teed oma möödumisi nagunii 90 alal ja vaja ikka 93-ga eesolevast mööda sõita.
Mulle jälle on umbes iga teine sattunud selline, kes tõmbab tee parempoolse joone lähedale, kui soovin möödasõitu teha, ei tea, kuidas mulle just sellised on sattunud? Ise toimin enamasti samamoodi, et annan ruumi möödumiseks.
See parmu tagumikulakkuja võrdlus on täielik pas., ei hakka seda pikemalt kommenteerimagi, kompleksidega inimene tundub ta olevat, mis ma haige kallal norin.
vaatasin kah seda videot ja pean ütlema et iga vähegi normaalselt mõtlev autujuht tõmbaks sellises olukorras tee äärde.....
Krt teha möödasõitu üle pideva joone, pimedates kurvides, kui keegi vastu tuleb... no anna kannatust...
ja paraku on meie liikluses sellisei uljaspäid ka tavaautodega peris palju...
Mis on kelle jaoks pime kurv, nende masinatega piisab juba sellest, kui hetkeks näed, et plats puhas, siis järgmine hetk oled juba möödas, pimedaid kurve ses mõttes ei eksisteerigi! Ainuke asi, mille kallal seal videos nokkida, on kiiruseületus, ülejäänud liigutused on ikka fun ja elu peabki fun olema. Enamik inimesi midugi ei kujuta ettegi, kui pinge vaba on hea minekuga masinaga maanteel sõita, seda just suvel, kui pidamist piisavalt, talvel muidugi oleks teine asi.
Rääkides matsidest. Siis sõitsin maanteel, järsku vaatan peeglisse, lendab 150ga tagant X5 sappa, pidurdab ja 100ga sõites hoidis 2m pikkivahet.
Panin 2 pidurituld ja seepeale lendas ta must mööda ja pidurdas sõidurea keskel ja tahtis mind kinni pidada. Ühesõnaga tahtis kaklema hakata. Läksin ise ka päris kurjaks. Ühesõnag asi lõppe sellega, et ta kõrvalistmel istus mingi blondiin, kes talle ise litreid hakkas jagama. Rumalaid inimesi ikka liikluses.
See juhtub tavaliselt nendel seepärast, et hirmsasti tahaks seda blondi rautada, aga pidev stress järgmise x5 liisingu makse ja blondile burksi raha leidmise tõttu ei taha väike ott enam koostööd teha.
Ei tasu nende peale kurjaks saada :D.
Ise kaarutan iga õhtu koju odava panniga till pikalt ees :D
nomaitea... see, kes teise tagumiku ligi hoiab on ehk mingite kalduvustega ja kui sellisele punast tuld näidata, siis tähendab see seda, et hoia eemale, ma ei ole tagumikunuuskijast huvitatud. kui ta selle peale närvi läheb, siis on tal juba tõsisem tervisehäire.
mingid saamatud olete, et ei suuda moodasoitu teha ilma, et eesolev soiduk mooda teeaari ei soidaks? Mina kull ei soida tee aari mooda selleks, et saamatud mooda saaks. kui vastassuunavoondisse ara ei mahu siis autorooli asja ei ole mu meelest voi tuleks minna autokooli soitma oppima esmalt. mul taitsa savi kas 500 eurune masin tolkneb ees voi taga viu 100000 eurune. Mind ei koti.
Ja ned kes tagumikus soidavad neile tulebki aegajalt piduritulesid n'idata ehk tuleb siis meelde mis on pikivahe ja kui suur see peab olema soltuvalt soidukiirusest. enamasti need kes tagumiskus soidavad on mingite kalduvustega.
rattaga sõites näeb ja kuuleb palju huvitavat, näiteks kuivõrd palju on veel liikluses naastrehve kasutavaid sõidukeid. miskipärast on nende seas väga palju taksosid. kas kuu ajaga pole saanud rehvivahetusaega?
Kahjuks leidub meie ühiskonnas inimesi,kes ei liikle nii nagu seadus ette näeb ja läheb närvi selle peale,kui keegi ees aeglasemalt sõidab.Näiteks lubatud suurimast sõidukiirusest rääkides ei saada aru sellest,et ei tule sõita mitte vähemalt sellise kiirusega nagu märgil näidatud vaid sõita tuleb max märgil näidatud kiirusega.Ei tohiks närvi minna selle peale,kui keegi ees sinust isegi alla lubatud max kiiruse sõidab, kuna sõidukiiruse valimine sõltub mitmest asjaolust ja miks sõidab see juht alla lubatud max kiiruse,teab ainult tema ise mitte keegi teine--ju tal on selleks hea põhjus.Kui ma sõidan 50 alas 0,5 km ühtlaselt 35 km tunnis,kuna tee on auklik,siis need,keda selline tegevus häirib võiksid olla kannatlikud ja pikivahet hoida.Kui nad 0,5 km vastu ei pea minu taga sõites siis palun sõitku mööda kui see ohutu on ja kui ei ole ohutu siis lihtsalt ei sõida mööda.Selliste asjadega peaks arvestama ja rohkem aega varuma sihtpunkti jõudmiseks.Teine näide on see,et kui ma keeran kuhugi ära ning ma tean,et 1 min. pärast pean ma jälle manöövri sooritama,siis mul ei olegi mõtet alati lubatud max kiiruseni kiirendada ja siis kohe jälle pidurdada kuna sõit peab olema sujuv.
Ühesõnaga,liiklus ei ole koht,kus aega tasa teha liiklusseadust rikkudes.
Olen ... Punktiga täitsa nõus. Kui tee on nagu kuumaastik siis ei tõuse ka minu jalg max lubatud kiirusega sõitma. Muidu ikka 90 alas 80-90 km/h liigun kui teeolud võimaldavad. Linnas 50 alas tuleb vahel teise käiguga 25 km/h liikuda. Ei viitsi rooli nii kiiresti keerata tihedalt aukus teel. Ja isegi kui püüda siis mõni ratas võib ikka august läbi käia pauguga ja veermikule liiga teha. Mõni sell muidugi ei oska tasa sõita ja 10seki pärast surub pedaali põhja ja sõidab sajaga mööda ja seda linnas. Vot nii kiire on mõnel. Tegelikult enamasti pole kiiret. See rohkem selline psühholoogiline värk ja labiilse närvikavaga inimeste murekoht. Mulle tundub on Eestis on palju tigedaid ja närvilisi inimesi kes ka sama kannatamatud kui väikesed lapsed. Soomes Norras inimesed nagu tervema närvikavaga ja ei hakata sedasi nui neljaks mööda pressima vaid ollakse viisakalt järel normaalset pikivahet hoides. Aga nüüd ka küsimus. Kumb on viisakam kas see kes tee ääre hoiab ja seisma jääb tagumise pärast. Või see kes tagumine ja ootab oma võimalust möödasõiduks(kui ta üldse tahab mööda sõita seegi pole teada
naastrehvidega ei ole suvel väga mõistlik sõita. Lisaks halvemale juhitavusele suureneb natuke ka kütusekulu. Trahvihirm peale selle. Inimestel "kiire" ei viitsita rattaid vahetada või rehve velgedel. Eks ta tüütu natuke ole ka 2 korda aastas. Endal ikka 2 paari rattaid. Kevadel suverehvidega ja talvel naastrehvidega rattad alla. Lamelliga saab aastaläbi sõita ja parim laisa inimese variant eriti kui vähe sõidetakse. Ainuke häda et lamell ei kõlba hästi ei suvel ega talvel sõitmiseks.
Ei ole ka minul miskit selle vastu, kui keegi ÜHTLASELT ees aeglasemalt liikleb, aga tihti see ei kipu nii olema, isegi autod, millel peaks 95% tõenäosusega püsikiirusehoidja peal olema, seda tihti ei kasuta, kasutatakse konstantse jala meetodit, nagu ka paljud siin foormis on püsikiirusehoidja vastastena väitnud, et nii saab, aga ega ikka ei saa küll, ülesmäkke langeb kiirus 80 peale, alla mäkke jälle üle 90 ja nii see sitsimine kestab, vot see on asi, mis minul natuke meele mustaks teeb liikluses. Sama ka kiirendusraja kasutamisega, peateel liiklejat ei tohi segada, vajutage ikka natuke rohkem gaasi, see ei ole ökotamise koht, eriti aeglaselt tuleb paljudel see viimane 10 km/h, sellega on nii, et oled taga, kui ette sõideti, pidurdad hoo maha, vaatad, et kiirus nagu stabiilne eesmisel 80, no ok, et võiks möödasõitu planeerida ja siis koguneb see kiirus eesmisel vaikselt, väga vaikselt siiski edasi, paluksin mitte nii teha!
Kui anda endast parim,et sõita nii nagu seadus seda nõuab,siis on sisemine rahulolu,et sa liikled nii turvaliselt kui vähegi oskad ja kui peaks juhtuma avarii,siis tead,et paremini sa lihtsalt ei suutnud ja kusjuures ajaliselt palju ei kaotagi aga võidad rohkem kui on seda väärt see tühine kaotatud aeg.Liiklusseadus ongi tehtud selleks,et ühtsete reeglite järgi liigeldes jõuaksime me tervelt koju.Selleks ei saa me lubada ka seda,et igaüks liikleb nii nagu heaks arvab,kuigi talle võibolla mõni seaduse punkt ei meeldi.
Eelmine nädal jäi vahele 83 roolijoodikut.Neid kes vahele ei jäänud on vähemalt sama palju.See näitabki inimeste suhtumist teistesse inimestesse.Võiks aru saada sellest et sa ei riski ainult enda eluga vaid ka paljude teiste eludega ja see ei ole normaalne.Ma loodan,et mõni inimene võtab selles osas midagi ette ja tahab muutuda eeskujulikuks kodanikuks.
Pikivaheta sõitjale võiks alustuseks näidata ohutulesid, siis alles mõelda pidurituledele! Uuemate masinatega ei saa ju pidurit ning gaasi ka koos vajutada (et liigud edasi ja pidurituled põlevad), kuna gaas kaob ära piduri vajutamise peale!
Ma omalt poolt ütlen, et sellist teeäärde tõmbamise viisakust ("ela ise ja lase teisel ka elada") olen mina näinud ainult Läti piirist lõuna pool ja just nimelt Lätis! Oma kogemus - 5 juhti 100st teeb selleks midagi, et oleks kõigil ohutum mööduda! Rekkad enam suunda ei näita, et saaks mööduda! Tulesid ei vilgutata, kui kellelgi tuled ei põle, või põlevad need hetkel moes olevad gabariidid (olgu siis isetehtud LED või tehase tuledega Avensis). Ja üldiselt meie liikluskoormuse kasvu arvestades, oleks mõistlik möödumise mõtted maha matta! Vähemalt Tln ringteel on küll olukord selline juba, vahet pole mis ajal! Oma kogemus - nende möödumiskihkudega aitab jube hästi toime tulla elektriauto, sest sellega üle 85 väga ei tahagi sõita, voolu läheb jube palju :) Aga minek on muidugi mega, kui ikka otsustad, et laadija juba piisavalt lähedal :)
Las see gaas kaob ära uuematel. See kaob siis ära kui püsikat kasutada. See ongi lahedam kui pidurit vajutad ja hoog maha läheb. Siis vajutad jälle gaasi ja võtab hoogu juurde. See loob ainult põnevust juurde ja sellega saab aru kas tagumine ikka saab pidama ja reageerib piisavalt kiiresti. Kõige ohtlikum on pidurid blokki panna kui mõni liiga taga on. Tal võibolla polegi nii häid pidureid ja reageerimisaeg ka juhil ja autol nõrgavõitu. Tavaautoga laias laastus pole ka mõtet üle 70-80 sõita. Kütust hakkab rohkem võtma sest tuuletakistus hullult suureneb. Eriti suur vahe on veoautodel. Sõida 80- ga ja vaata sajale hoiad mitu liitrit diislit kokku.
ok sa siidiuss oled ikka mujalt planeedilt. Enamustel on elu tähtis ja ka lapsed tihti autos :)
Sõidan iga päev tln ringteel ja näen heal juhul 100 autost 1, mis tõmbab ääre poole, et saaks kenasti mööduda. Enamustle tuleb ikka hoogu juurde kohe ja ka möödumise ajal ei taha sealt keskjoone juurest ära tulla!
Uus nali - vilgutasin tulesid, kuna vastutuleval rekkal tuled ei põlenud ja seepeale minu ees olev auto hakkas vaikselt pidurdama ja parema suunatulega tõmbas teepervele! Ühesõnaga oleme ületanud uue lävepaku - ise ei oska, ei taha vilgutada, kui peaks ja siis lisaks sellele enam ei saa üldse aru, mis ümber toimub. Rääkimata sellest, et vastutulevale tähendab tulede vilgutamine millegipärast politsei teel olemist! Vinge kultuur - kedagi ei abista, oma elust ja teiste omast on suva ning ühestki viisakusest ka aru ei saa! Lisaks kõigele ei suuda sõita üle 80 km/h! Juhuuuuuuu
õiget juttu ajad,eriti,mis puudutab seika,et uimerdab 70-80ga ees 90 alas ja siis,kui hakkad mööda minema,siis ärkab ja "leiab ka gaasipedaali üles".Kummalist kaadrit tekib jah viimasel ajal teedele,need paremalt rajalt üle kahe raja vasakpöörajad ja vastupidi toimetajad on veel lausa omaette teema-huvitav,kas tõepoolsest on juhilubade müük nii massiline,ei usu hästi,et autokoolid sellist saasta toodavad?
vahet pole, kas politsei või tuled ei põle- vilgutamine siiski tähendab midagi ja kui selle peale kasvõi tuledelülitit piilud või spidokaseierit korrigeerid, siis ongi vilgutamine asja ette läinud. ja pärast seda võid veel mõned kilomeetrid erksama pilguga ringi vaadata- ehk on miski takistus teel. aga paljud, eriti just punnis pilguga teed jõllitavad naised või vanapapid, sinu vilgutust nagunii ei märka.
Tulesid ei ole vaja vilgutada. See on mõttetu tegevus ja tuledelüliti asjatu kulutamine ning peale selle pirnid põlevad ka varem läbi kui neid alatihti lõgistada. No ja seda paremale hoidmist ei ole ka üldse vaja. Möödadõiduks vastassuunavööndi laius on täiesti piisav. Viisakas on mitte enda ego peale suruda ja oodata, et teised tee pealt kerra tõmbavad kuna üks suure egoga tegelane ei mahu tee peale ja mööda ka sõita ei suuda ilma, et tee oleks vähemalt 8 meetrit lai. Sõita tuleb ikka osata ja möödasõitu tuleb ka osata teha. Ruumi on enamus teede peal küll nii, et mahuvad kõik ära. Möödasõit on möödasõitja enda mure. Ja see kes ees sõidab see on tema enda otsustada mis kiirusega sõidab ja kas sõida telgjoone lähedal või parema joone lähedal:)
oo jaa, ma olen maailma naba, sõidan kus tahan ja kuidas tahan. fa-fa-fa vaadake ise kuidas mööda saavad jne bla-bla-bla.
ei võta minul tükki küljest, et sõita piirkiirusest aeglasemalt ja samal ajal paremasse serva hoides. tagant tulijatel parem nähtavus mis ees toimub, ei pea säbelema ja üle telgjoone kõõluma, et näha mis ees toimub. ei kaota ma ka midagi kui abistan möödasõitjat sellega, et tonksan korra piduripedaali, et püsikas maha tuleb. ei lähe see tükk, ei kerelt ega egolt.
saage oma kompleksidest üle ja uskuge, kõigil hakkab parem.
-Tulesid ei ole vaja vilgutada. See on mõttetu tegevus ja tuledelüliti asjatu kulutamine ning peale selle pirnid põlevad ka varem läbi kui neid alatihti lõgistada-
Taga olijatel on niigi hea nähtavus kui nad õiget pikivahet hoiavad. Kui ei hoia vahet siis on oma viga ja mõistuse puudus kui nähtavust pole ja nina ei julgeta siis ka vasakule poole pista kuna äkki tuleb keegi vastu. See on õige. Aga mõistus tule koju ja hoidke kiirusele vastavat pikivahet! Nagu ma ütlesin siis mööda sõita tuleb osata. Hoiad normaalset pikivahet ja nähtavust on maa ja ilm ja siis on võimalus isegi nina telgjoonest ka välja sõita ja siis on juba mõlemad suunad kenasti näha kuigi enda suunda pole vajagi otseselt pikalt ette näha. Ja kui siis ka mööda sõita ei suuda ei oska siis padavai autokooli tagasi möödasõitu õppima.
Olen maailma naba. Mis sest, et mööda sõita ei oska ei suuda. Ikka olen maailma naba. Tee peale ma ära ei mahu. Kui mina tulen siis kõik peavad mööda tee ääri sõitma sest mina olen nii fafafa , et kui mina tahan mööda sõita siis möödasõitmisel peavad teised mulle vähemalt 8 meetrit laia teed jätma:) Vot nii maailma naba olen.
Vaata ,siidiuss ,sa vist pole eestist välja saanud ? Mujal sõidavad kõik ilusti parema ääre lähedal ja kui vaja , saab ka 3 rida teha . aga siin ,ikka ratas telgjoonel ja möödasõitja asi ,kuidas mööda saab. Ja kahjuks on selliseid siidi või sita usse palju .
Paremal pool, tee ääres, tavalisest sõidujoonest väljas on ka lahtised kivikesed, mis kohe vastu järgi jõudnud auto nina/klaasi krobisema hakkavad, kui mõni lahke ees 80-ga sõitev abivalmis hing võimalikult paremale hoiab ja veel vaevaliselt saavutatud kallihinnalist hoogugi maha võtab, ehkki vastu tuleb terve rodu ja niikuinii terve mõistusega ja keskpärase autoga kodanik möödasõitu veel üritama ei hakka.
/Uhh, kus nüüd tuli alles Rüütli stiilis lauselohe :)
kõik teed ei ole nagu pealinnas, et tükke ja puru lendab kogu aeg! Need Gaz 53 ajad on möödas, kus tee ääred olid aukus jne. - üldse, kes sinna soovitas sõita? Jutt käib sõidurajast ja sellel paiknemisest. Millest jutt alguse sai, oli Gumball 3000, millede masinate eest kõik liikljead niiiii kenasti viisakalt kasvõi kraavi pugesid, aga kui oma kaasmaalane tuleb seda sama tegema, siis võtab oma hoiupõrsas viimased sendid välja ja surub gaasi ning katab trajektoori, nagu rallikrossi või ringrada sõidaks!
Ei ole mõtet vilgutada?? Iga päev ma isiklikult umbes 10 autol (nii ees kui taga) aitan tuled põlema saada! MIKS?? - näide. Sõidad kenasti koos sõpradega ja olete mitme autoga. Sõbrad jäävad peale mõnda möödumist taha poole ja loomulikult mingi hetk soovivad sulle järgi jõuda! Tuleb vastu auto, millel tuled ei põle ning kuna hoiad oma tuledelülitit ja oma JUHI kohustusi millekski ei pea, siis tulesid märguandeks sa ei vilguta. Samal ajal on alustanud SINU SÕBER (pereliige, kes iganes) möödasõitu ja märkab seda tuledeta autot sel hetkel...........................---------------------------
---------
Neid asju on alati korralikud autojuhid teinud ja neid asju tehakse VIISAKUSEST ning neil tegudel on ka MÕTE!
Praegu küll suvi (oluline just pimedamal ajal), aga mitmele inimesele olete vilgutanud märguandeks tuledega, kellel ei põle vasakul pool ees üldse ühtegi tuld? Ei hakka näidet tooma, ehk aitab eelmisest :)
Kuule parm... , lugesin sinu lugu ja ....
(Samal ajal on alustanud SINU SÕBER (pereliige, kes iganes) möödasõitu ja märkab seda tuledeta autot sel )
....arvan, et oleks ammu aeg poolpimedad SÕBRAD ja pereliikmed , kes näevad vastusõitvat autot ainult põlevate tulede järgi, roolist kõrvaldada. Tean, et sellised juhid liikvel on, ja selles küsimuses on vaja midagi ette võtta. Ära nüüd jälle arva, et õigustan tuledeta sõitu.
tore karka08 - sina oled siis see 98% sisse jääv mööduja, kes uurib ja v+tab hoogu ja siis vaatab veel korra ja siiiis jääb möödumine tegemata, sest auto tuleb vastu! Inimesed on harjunud teatud asjadega ja see kujuneb pikkade aastatega - MEIL ON TULED NÖUTUD ja seega oleme selle nägemisega ka harjunud. Minu näide ei ole iga kord toimiv, kui keegi ilma tuledeta söidab, aga samas ainult ÜHTE korda ongi ju vaja :)
Nii et ärge jummala eest tulesid vilgutage ja möödumist peab tegema 2 m pealt teise tagumikust, enne ikka umbes 5 sekudit piiludes poole autoga vastassuunavööndis (ja seda eriti veel parempoolses kurvis ;)
Autos on 3 kangi mida kasutada ja seda ka ei oska! Silmaklapid pähe ja loodame, et ega MINUGA küll nii ei juhtu ju!
oli juttu teel paiknemisest ja pikivahedest! Ei saa 100% kindlusega öelda, aga kindlasti saaks selliseid asju kergemini üle elada, kui inimesed neid paari lihtsat reeglit sõites järgiks! Selle asemel ei tasu otsida tee servast auke ja teise auto numbritahvli alumise ääre kirjutist lugeda!
Mõistlikku liiklemist kõigile!
Lugege teksti ja ka kommentaare. Pikivahe on kõigil 1 SEKUND ja veel midagi õigustavad ning prõõkavad siin! Tase! See filmija ise on enamuse selle olukorra tekitaja suure tõenäosusega - ilma pikivaheta sõitev suur auto! Kuhu ongi möödujal reastuda? Ja nagu näha, et filmija ees on võõra numbriga auto, mis tõmbab ohu minimaliseerimiseks tee pervele, aga mida teeb filmija auto??
Eesti politsei on TASE omaette, isegi stoppreid ei jõuia endale soetada!
kui ajakirjanduses ilmub pidevalt sarnaseid pealkirju : "Politsei tabas ööpäevaga 45 joobes juhti", siis ei olegi midagi tahta- tase on selline nagu on. aga arusaamatuks jääb see, et kui juht on ikkagi kaine ja omab kehtivat juhiluba, siis miks ei jõua talle kohale pikivahe vajalikkus ning olulisus? möödasõitjad möödasõitjateks, mõned panevad tõisti täiesti naglalt, aga ka nemad pole kõiges 100% süüdi- teistest liiklejatest sõltub vähemalt 50%, et möödasõit ja ka muud manöövrid ohutumad oleksid. kolmandat rida mina ei poolda- mitte ükski teine autojuht ei pea kellegi tegmiste või tegematajätmiste pärast enda sõidusuunda või kiirust ootamatult muutma. ei ole mõtet kuuevarbalistest eeskuju võtta, las nemad siis elavad oma reeglite järgi, kuigi liikluses võiksid kehtida ühtsed reeglid- oleks kõigil üle euroopa lihtsam sõita, mitte et sattudes välismaale, pead end kohaliku folklooriga kurssi viima.
Näen iga päev neid "matse" liikluses. Tekib alati küsimus, miks neid veel niipalju elus on? Pidev ärapanemine ja ülbe käitumine. Samas see sama töll kuskil bensukas burksi järjekorras mu taga seistes ei taha või ei julge kuidagi mu ette trügida, vaid seisab kõrvad lontis oma järjekorda. Autosse istudes jälle ülbe ja ennastäis, teistega mittearvestav tõusik.
Ma ei salli seda 3 rea ohtu, see on väga ohtlik viis möödasõiduks/möödumiseks ja on väga palju olukordi, mis saab tekkida.
Üks oleks kasvi tee ääres sõitev jalgrattur või jalakäija.
Samuti võib teeääres parkida/hädapeatuda mõni auto.
Teate, ega ikka ei ole küll mujal maailmas igal pool seda 3 rea värki. Saksamaal, Prantsusmaal ja Inglismaal, nagu ka mitmes teises heaolu riigis sellist kommet ei ole, Soomes ei ole sellist kommet ammugi mitte ja põhjusega, kuna see ei ole ohutu.
Lisaks tooks veel välja, et eesti teed pole piisavalt laiad, sellise asja jaoks.
Kuid ega ei olegi jälle muud lisada, kui et rohkem politseijõude on vaja meie teedele.
Psühholoog Ola Svenson palus 161 üliõpilasel hinnata, kas nad on keskmisest paremad või keskmisest halvemad autojuhid. Juhuslikus valimis peaks umbes pool inimestest olema keskmisest paremad ja teine pool keskmisest halvemad? Ometi arvas valdav osa küsitletutest, et just nemad on keskmisest paremad.
Lahe...
Minu jaoks muidugi arusaamatu, et liikluses hakata ärplema.
Et siis keegi uimab, või ei anna teed vms... Enamasti seletatakse ühelt osapoolelt seda, et on kiire.
Et alul on nagu kiire... ja siis on vehkimiseks aega küll.
Mõistetamatu.
Paratamatult eksisteerib mingi sort inimesi, kes PEAVAD elama väljaspool seadusi.
Ja eks see kajastub ka liikluses.
Just, väga õige tähelepanek. Ise kiirusepiiranguid ei jälgi ning sõiduk on keskmisest oluliselt jõulisem aga kunagi ei tuleks mõttesse kedagi solvata või alandada või kätega kuskil vehkida. Teen oma sõidud ära ning ei vaeva oma pead millegi üle. Kui keegi ennast ohustatult tunneb ja suhtlema tuleb siis alati naeratan viisakalt ja tõden, et tõesti on paraku lisaks kõigile muudele riikidele ka Eestis probleemseid liiklejaid ning korrakaitsjate töö on nimetatud isikuid ohutuse tõstmiseks karistada. Lisaks usun, et Eesti politsei teeb siiralt head tööd, et meil kõigil muretum elu oleks. Kui tegemist on naisterahvaga siis vahel juhtun kiitma ka tema veetlevat välimust.
Juhtusin kohtama erakordset sõidukeenjust, kes sõitis mööda hetkel, kui tegin sellel ristmikul vaskpööret. Et tunneksite tegija liikluses ära, olgu öeldud, et autoks oli IVECO, numbriks 583KDY.
Vahtralehega autojuht ajas jalakäija alla ja põgenes sündmuskohalt.
Eile õhtul juhtus Pärnu südalinnas õnnetus, mille käigus sai autolt löögi teed ületanud mees. Süüdlane otsustas sündmuskohalt politseid teavitamata lahkuda.
Intsident leidis aset pühapäeval kell 19.20 Pärnu Bussijaama kõrval asuval ülekäigurajal. Selleks ettenähtud kohast teed ületanud mees sai löögi autolt, mis kokkupõrke järel sündmuskohalt põgenes. Turvakaamera salvestis näitab, et õnnetuses osalenud auto kandis vahtralehte, tähistamaks värskelt load omandanud juhti.
Täna siis kogemus . Mingi haagisega audi kuuele ei meeldinud, kui mingi "alamklassi" sõiduk. mööda söitis. Pärast vaja "luks audil" kiirust ületada ja 50 ne ala ei ole sellise " luks" käru omanikule mingi näitaja, need liiklusmärgid on teistele, korralikele liiklejatele. Kustutatkse jälle kui " ebasobiv" või?
Kas ta sõitis mööda sinust uuesti ja siis pani pidurit? Kui mööda sõitis ja jätkas kihutamist, siis see pole matslus minu arust, las läheb oma teed ja saab omad vitsad.
Liikluses peabki igaüks oma eest seisma. Pole mõtet närvi minna kui mõni mõmm suunda ei näita või midagi.
Nagu see rebane kord ütles: tavaite shit druzhno!
Deus- ei, wi sõitnud mööda,.aga väga nähtavalt häiris seda audiga sõitvat individi, et temast mööda sõideti. Kui on kõvasti 300 m vahet, siis ei ole võimalik se, et 300 m taga olev sõiduk oleks taga peale seda 300 m ja pärast 50ne ala märki. Aga nagu juba tähele pandud, ls ei kehti igasuguste audi ja laenusaanidega sõitjate kohta. Sama on nende imbettsillide kohta kes iga hinna eest peavad järele jõudma, ag sa mööda enam ei oska sõita. Mingi peas viga? Kui kihutatakse järgi siis saadakse mööda ka. Aga siis venitakse km 10 + taga, kuigi kedagi vastu ei tule. Peas viga? Või tahate oma kaļli hinnaga soetatud laenupanni küttekulu ikķa tehase näidatu tasemel hoida? Ei önņestu.
Kas keegi usub tõemeeli, et lasteaiast saati mamma, papa sabas hoolega kõikvõimalikke korrektse, st igati seaduskuuleka, liiklemise põhimõtteid eiranud kodanik hakkab üleöö korralikuks, hea kui teeb seda teatud määrani. Siin samas foorumis on kasvõi neid +5 ga sõitjate õigustajaid kuhjaga mõned väiksemate rikkumiste õigustajad koguni kustukummi õigusega.
Korrektse liikluse saame vaid siis kui kõik täidavad parasjagu kehtivat liiklusnormide nõudeid ja. ei mingit ,, natuke võib´´ Seni arvestan ,et teised liikluses osalejad on...
Vabale mehele- tore jah, kui kõik järgiks ls. Aga osad mõtlevad, et see nndesuguste jaoks ei kehti. Väga hästi mõjub korralik trahv. Rõhk sõnal korralik. Esimene kord kiiruseületamine 500, teine kord topelt ja kolmas kord sõiduki äravõtmine ja juhtimisõigus peatada. Sama pikivahe nõuetekohase mittehoidmise, suunatulede mittekasutamise, sõelumisega ridade vahel jne. Ja asi paraneb väga kiiresti. Väga kiiresti.
Ma mäletan enda esimest trahvi 900 krooni, kiiruseületus. Tol ajal oli veel 100km/h meil lubatud aga MNT raha kokkuhoiupoliitika kaotas selle hüve ära. Igatahes tiksusin ca 12 kiltsa ühe Audi taga oma võltsferrariga, audi sõidustiil oli kiirendada 110'ni, panna pidurit sealt alla 100'ni ja siis lasi vaibuda vaikselt vaikselt 80 peale. Mul sai siiber, panin mööda ja kurvi tagant sõitsid fööniga kodanikud vastu ja jäin nibinnabin 126'ga +/- mõõteviga 7km/h ja nii see läks.
Loo moraal on see, et LS järgimine tehakse vahel väga raskeks. Tahaks püsikaga lasta Tartu poole rahulikult 90'ga aga ei... ikka on migni tegelane, eks tiksub 80'ga ees ja kõigutab kiirust takkapihta.
Liiklusseadus on loodud selleks, et kõik säilitaksid liikluses oma elu ja tervise ning et oleks ka vähem plekikolinat.
Siis on olemas ka džungliseadus, kus kõik tegutsevad selle nimel, et järgmisel hommikul elusalt ärgata. Kah toimiv seadus.
Aga kui ma sõidan tühjal teel oma +5 või +10 kiirusega, siis kellele ma ohtlik olen ja miks mind matsiks sõimatakse, sest ei austa seadust? Keset tühja öist linna punase fooritule all seistes täidan küll seadust, aga mis point sel täitmisel on kui silmapiiril pole ühtegi teist liiklejat? Kui rong sõidab ülesõidul mööda ja punane foor veel vilgub, aga alustan raudteeületust, siis rikun seadust? Loomulikult. Aga rongi ju enam ei ole ega tule, mida ma siis seisan? Kui sõidan mööda 85ga sõitjast, olen närvihaige ja ei austa teisi?
Lugege kodanikud uuesti ja tähelepamelikult. Suunatulede mitte kasutamine. Kas jõuate mingi auto osta, aga suunatulesid ja selle kangi enam mite? Pikivahe, mnt kirusel 90 km/h on see 75 m. Nii. Jõutate oma luks autoga ( olenemata kas olete laenu /panga/ oma või oma tuttava sõidukiga) kiirust ületades eesliikuvale sõidukile järgi, sest ei mahu ju pähe, et mingisugune sõidab rahulikult eespool ja seda lubatud kiirusega. Ja sis passite teisel tagumikus olematu vahega, mööda ei lähe kuigi eeslikuv söiduk näitab paar korda suunda paremale ja hoiab paremale tee serva. Ja selliseid on palju les ei oska enam mööda sõita. Lihtsalt palju. Pole vaja siin õigustada, kui ni hmm- kire- on, siis sõida! Või on teil sellistel kuskil peas viga? Arvata on.
Lisan juurde, et mnt väga hea nähtavusega, asfalt, vastutulevaid sõidukeid vähe. Milles on viga? Tagant vaja järele saada ja vaja tagumikus söita? Sellistele on ka 500 eur trahvist esimene kord vähe.
Jahh...,kahjuks on pahatahtlikkust üksteise suhtes meie ühiskonnas palju rohkem,kui mõistvat suhtumist üksteise suhtes.Tegelikult on nii,et teisi inimesi muuta ei saa,vaid saab ainult ennast muuta.Kui tulevikus juhivad sõidukeid robotid ja need on programmeeritud ühte moodi sõidukeid juhtima,alles siis on liikluspilt ühesugune.Inimesed on väga erinevad ja liiklevad erinevalt ning nii see jääbki olema,kuni inimestelt võtavad sõidukite juhtimise üle robotid.
Mina püüan anda liiklemisel alati endast parima,et liigelda enda arust võimalikult ohutult.See,mis on minu jaoks ohutu,ei pruugi seda olla kellegi teise jaoks ja see,et inimesed liiklevad erinevalt,muudabki meie ühiskonda paremaks,sest paneb arvestama teiste liiklejatega.Me kõik teeme vigu.Tähtis on oma vigadest aru saada ja püüda neist õppida,mitte mõelda niipalju teiste vigadele.Kõigel siin elus on põhjus...,ka sellel miks keegi just nii liikleb,nagu Ta seda teeb ja mina arvan,et see ei ole minu asi,miks keegi just nii käitub.
Ise lähtun loosungist, et ela ise ja lase teisel kah elada. Ja seda ka liikluses.
Isiklikult mulle teeb pisut "nalja", kui näit linnaliikluses on mõnel nö "kiire", keerates ette, siiberdades ridade vahel ning siis jõudes väärilise vastaseni, hakatakse rusikate ja jalgadega päevaplaane teineteisele selgeks tegema. Kui nii kiire oli, kuis nüüd see aega on, et kaasliiklejaga rusikatega kokku minna? Arusaamatu. On kord endalgi sarnane juhtum ette tulnud, kus üks kaasliikleja surus ummikus end jõuga ettepoole. Tahtis ka mind ära suruda, kuid mul polnud kuhugi enam minna või kõrvale tõmmata ja siis arvas ta, et mina olengi kõikides tema hädades süüdi. Tuli kut keravälk oma raketist välja ja viisaka inimesena läksin siis temaga kohtuma. Kehaline kontakt jäi olemata, kuna minu pea 2 meetrine pikkus tema u 1,7m vastu võttis tal hoogu pisut maha. Hoog rauges tollel täielikult pärast minutilist "jutuajamist" ja nähes, et mina ei võta kukepoksist vedu. Pärast toda vahejuhtumit oli tüübil vedru maas ja kulgesime pea, et kõrvuti kuni tolle ummiku lõpuni.
nagu näete ei läinudki pikalt , kellele ma ohtlik olen pluss kümnega tühjal teel,
millega mõõdetakse püsika täpne 90,000 kui ka politsei täppismõõteriistad annavad mõõteveaks mitu kilomeetrit tunnis ja kelle ,täpne´´90,000 on täpsem, pealegi 90 + on juba teoreetiliselt karistatav.
Nagu ma ütlesin kõik algab lapsepõlvest, aga ehk me siin vähemalt ei kiitleks vales kohas üle tee mineku, kiiremini sõitmise, naabri väravas koerakusetamise ja punase tulealt läbisõitmisega, sest noored kipuvad vanemaid jäljendama.
GPS'ga mõõdetakse näiteks, 5km maantesõiduga saad aru ka kõikumisest, kui sateliite peaks peakohal natukene vähem olema. GPS järgi sõidad 90 kuni 93'ga ja ei puutu sind ükski tulbakaamera ega ka politseipatrull. Kui GPS ei meeldi, siis kalibreeri enda mõistus linnadesse sissesõitude juures olevate tahvlite järgi, need valetavad +/- 1 kogemuse järgi. Ja kui ikka veel ei usu tehnika revolutsiooni, siis sirgel teel on helkurpostide vahe 100m. Pane stopper käima ja paari kiltsaga peaksid aru saama, kui kiirelt sõidad. Olen pidanud seda meetodit üks kord isegi kasutama, kui telefoni aku tühi oli ja mazda näidikuteplokk otsustas lahkumisavalduse kirjutada. Sõitsid umbes, fikseerisid jala asendi ja vahepeal lugesid postide vahel peast sekundeid.
Sõitsin spidoka järgi 97 km/h tulbakaamerasse sisse. Kaamera kiiruse ületamist ei tuvastanud. Ja nii juba kes teab mitme kaameraga läinud. Geps näitab siis kiiruseks 92.
Ja kord läinud ka nii, et spidoka järgi 97ga liikudes möödus minust puistekoormaga veokas (tuntd rahvakeeli ka kui rekka).
Sedasamust et, kuna maanteel ongi üldine liiklemiskiirus ca 95 km/h(see siis tegelik kiirus GPS-i järgi), siis jah, pingsalt tegeliku kiirusega 90-nega kulgejad jäävadki üldisele liiklusvoolule jalgu. Oma auto spido järgi 90-nega sõitjad kulgevad juba heal juhul 85-ga, mõned veel aeglasemalt. Seega, oleks mõistlik, kui iga autoomanik, kellel gepsu ei ole, teaks, kui palju tema spidokas valetab. Liikluspolitsei ei liiguta 95-96-ga sõitva auto peale silmagi ja nagu eespool mainiti, ei saadeta sulle ka ka 97-ga kaamerasse sõitmise eest portreefotot. Endal on sätitud GPS-il hoiatussignaal 95 peale, siis ei pea GPS-i vaatamagi - väike piiks ja lasen varbaotsa tagasi.
matsid jäävad matsideks ja küürakat parandab vaid haud. Kodanik deus minul on autos harilikult kaks tippklassi gps ,mis ületavad su telefoni võimekust mäekõrguselt. see.et üldjuhul veel ei karistata ei ole korrektne õigustus seaduserikkumiseks. Samamoodi võiks öelda, et igale kiiruseületajale võib veidi peksa anda, nii, et politsei veel ei sekkuks.
et siis hoiame seieri alati punktipealt õige numbri kohal ning naudime seaduskuuleka inimese elu? kas sa tõesti ühtegi muud seadust mitte kunagi ei riku? kas sa tead kõiki eluks vajalikke seadusi peast ja käitudki niimoodi igal pool seaduskuulekalt?
kas kõik manöövrid liikluses, suunatulede näitamised, pikivahed ja muu selline käib sul täpipealt seaduse järgi?
unustasin küsida, et kui seadus lubab sõita 90ga ja auto spidokas valetab, aga geps näitab tegelikku kiirust, siis kus asub sinu autol spidoka seier- 90ne või näiteks 94 peal?
kui asub 90ne peal, siis sa ju sõidad alla piirkiiruse ja oledki teistel jalus.
Mul sugulane maanteepatrullis. Ütles, et nad ei hakka 90 alas alla 100 üldse jamamagi. Ummistab nad juba mõne minuti jooksul. Sõltub ka juba ekipaažist. Ma sõitsin gepsu järgi 107-ga radarisse ja minust ei tehtud väljagi. Ilmselt püüti 120-seid kalu?
Kui mul püsikaga GPS järgi 92 või 93 rauas, siis mul pole mingeid süümekaid nende eest, kes tahavad mööda sõita, sest tean,e t ei ole neil jalus. Tõmban kõigest tee äärde, sest ma oma kõrgest autost näen paremini ette ja lasen nad mööda. Tõmban tee äärde loomulikult aind juhtudel, kui ma ise hindan olukorra möödasõiduohutuks.
Tippklassi GPS'e muide tsiviilkasutusse ei anta, rakettide ehitamiste põhjused jne...