Audi kohta oskakas natuke rääkida. See 3,0 mootor hakkabki sellisel läbisõidul nöökima. Nukkvõllide ketid: Kui käivitamisel teeb väikse kõrrr hääle, on juba suht kallis remont tulemas, kuna need ketid veninud ja kõik sinna juurde kuuluv, hammakad ja tallad tuleb vahetada. Kui kauem sõita selle häälega, maksa remont 2000euri. Sattusin ise sellise otsa ja leidsin ruttu huvilise, kellele edasi müüsin. Näe, kui heatahtlik ma olen, eks, säästan jumala võõrast inimest jamadest, eks.
Edasi: sel mootoril on 6 pihustit. Kui 1 millegipärast enne teisi lepingu lõpetab, on soovitav vahetada kõik 6. Väidetavalt saab uue 400ga, järelikult 2400+töö. Kui pihusteid ignoreerida, hakkavad kusema ja siis juba suurem mure, vähemalt mootoribloki vahetus, selle hinda ma ei tea. Kuna 2008 hakati ZF käigukaste tegema millegipärast Hiinas, käis töökindlus alla, remondid on kallid, loomulikult ei aita õlivahetus, jagu jõnksutamise puhul arvatakse. Tahmafilter ei ole ka odav, on veel asju, mille puhul eestis veel ei osata lahendust leida, nagu näiteks erinevad kütuse süsteemi vead. Nüüd lõpetuseks: ei tahtnud ma Audit maha teha, aga ma ise ja mitmed tuttavad on kokku puutunud selliste vigadega, kuna kõik on valiku teinud just diisli väänet ja suht väikest janu silmas pidades. Aga tõde on see, et sel juhul, kui tahad rahulikult magada, siis ikka salongist uus auto. See ei säästa riketest, aga vähemalt suuremad teeb garantii korda. Õhkvedrusid ei ole vaja karta, kestavad vähemalt 130000, minu arust piisavalt? Ja võrreldes nt A8 vedrudega väga odavad: ainult 350/tk, A8--1925/tk. Vahe on märgstsv, eks? Ma muidugi ei ole uurinud erinevate aastakäikude Allroadide vedrude hindu.
Selline Volvo on mu naabril, paistab rahul olema, aga ta võtab jälle uue kasutusrenti esindusest, enne, kui lagunema hakkab, siin on suur vahe, nõrk koht pidi olema roolilatt.
Pigem on just antud 3.0 (176kw) diisel tunduvalt probleemivabam, kui eelmised audi diislid. Ei tohiks olla enam ketiprobleeme jne. Samuti on sellel mudelil käigukastid vägagi vastupidavad, kui just eelmised omanikud pole oma lollusest ja samuti hooldamatusest asja tuksi keeranud.
Minul on 2005 xc90 ja võin öelda, et sillaosad on odavamad kui bmwl, mis mul enne oli, ning kui otsustad audi kasuks siis kindlasti lase audi esinduses teha ostueelne kontroll, enamus saksast toodud diislil on 100-200 tuhhi odomeetrilt kuskile jalutama läinud! Volvo puhul samamoodi lase Infos teha kontroll, väldid hiljem võib olla suuremaid väljaminekuid!
Kuna Allroadi vedrustuse saab lasta tavaauto kõrgusele, siis ta kaldub kurvis vähem kui XC70 - selles osas siis punkt Allroadi mugavusele.
Ükskõik millist autot sellises hinnaklassis ostes tasuks veenduda kindlasti, et läbisõit oleks see, mis õeldakse, mitte +200k.
Soovitan proovisõidul testida käigukasti ja pane tähele, kas tekib mingeid jõnksusid või kolksusid:
võimalusel tee külmstart ja kiirenda suhteliselt külma mootori/käigukastiga, enamasti just 2. käik on kõige rohkem kulunud ja võib külmalt jõnksuga sisse minna.
Sõida 2. käiguga tühikäigul ja anna järsku kaasi.
Pidurda järsult 20-30 kmh kiiruseni ja siis uuesti järsku kaasi.
päris põnevad ideed auto korrasoleku "testimiseks":)
eraisik tõmbaks kuskilt istemevahelt kurika sellises olukorras ja platsipeal hakkaksid valgele paberile allkirju andma...kui terve nahaga tahaksid koju jõuda.
Miks peaks eraisik (müüja?) sellise asja peale vihastama? Loomulikult tuleb leida äkkpidurduseks õige koht ja müüjat ka sellest teavitada või küsida, kas on ok.
Õhkvedrustuse tagumised on jah 350.- padjad, seal seisavad ka õhk amordid, mis on 500.- ringis. Ees õhkamort ja padi on ühes tükis, mida ei saa eraldi vahetada. Esinduses ühe esiamordi vahetus 1500.-
Võta Subaru. Kütust võtab rohkem kui diisel Audi või Volvo aga mu värk on odavam. Sama hinna eest saab uuema auto. Audi ja Volvo on veidi ilusamad aga juba moraalselt vanad.
Minu erapooletu avamus on, et nii sõidumugavuse kui dünaamika poolest on need autod võrreldamatud, Volvo kahjuks. Istmed ei paku piisavalt külgtuge, koliseb meie teedel rohkem ja vedrustus on ebamugav. Kindlasti peab enne ostu korraliku kontolli tegema ning tasub eemale hoida meie oludes igasugustest sport-lisadest veermiku osas (Audi) ning suuurtest velgedest. Kindlasti oleks mul rohkem etteheiteid ka Volvo margiesindusele igasuguse teeninduskultuuri na kvaliteedi osas, Audiga on ka selles osas seis pisut etem :)
Pildil võivad ju võrdväärsed tunduda, aga mine proovi sõita, saad isegi aru, kumb parem on:) Audil see 176kw mootor peaks olema uuema tüübi oma, common rail, pole küll kuulnud, et sellel probleeme oleks analoogseid nagu eelmistel (165 ja 171kw). Subaru kiitjad võiksid ka mainida, mis kõrvaklappe sõites kannavad, et elada kannataks, materjalivalik salongis on ka ikka odav, ja disain mage. Mina valiks kõhklemata sellest valikust Audi, eriti kui veel reaalselt selline alla 200k km läbisõit on! Õhkvedrustusega neil uuematel ka probleeme pole.
a6, aga siis paluks konkreetsemalt täpsustada, et miks just sellise KW-ga mootoril enam ei ole ei keti, -ega ka õhkpadja probleeme? Sa ju ei taha, et sind vastutama panen, kui nüüd sellise sinu sõnumi tõestuseks võtan ja tõttan sellist murevaba autot ostma? Ega ometi sa nüüd arva, et see keskkond siin anonüümne ja aadressivaba on. Kas kett titaanist või senitundmatust materjalist?
"Sa ju ei taha, et sind vastutama panen, kui nüüd sellise sinu sõnumi tõestuseks võtan ja tõttan sellist murevaba autot ostma? "
Mida lauset? Kas sa elad kuskil teises maailmas või? Tookord see kütusekulu teema juba oli mingi täielik pläust, selle õnneks moded kustutasid, nüüd aga hiilgad siin edasi?
176kw mootor on jah uuem tüüp ja keti probleeme tunduvalt vähem kui vanematel. Seda mootorit paigutati facelift mudelitele 2008+ ja neil on ka õhkvedrustust muudetud. Enam ei pea amorti ja patja ühes tükis vahetama. Tehase andmetel on ka kütusekulu vist 1,3l väiksem 176kw mootoril võrreldes 171kw mootoriga.
Subaru ei mahu kuidagi sellele pildile. Tema nelivedugi on juba ajast ja arust. Soome TM või Tuulilasi testis jäi ka viimaseks. Parim nelivedu ning ka vedrustus ja alus üldse, avastati seal olema hoopiski uuel Country Toureril, millist ma eelistaksin ehk isegi Volvole. Audi ilmslt on omaette klass veel.