Veljed ja rehvid

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

Talverehvid 4 veolisele autole.

efro
22:35 21.10.2016
Oman esimest korda quattro autot(a6 avant). Kas peaks eelistama naela või lamelli?
Sõidan 85% ajast linnas aga on ka pikki maantee ja kiirtee sõite.
Eelmine aasta, kui auto sai ostetud olid all suht kehvad(minimaalse mustriga) lamellid aga pidamine oli üllatavalt hea. Isegi nende jaanuari krõbedate külmadega. Eelmine auto oli mul esiveoline ja oli ka uute naeltega tükk tegemist, et koha pealt ära saada. Uue autoga on aga hoopis teine tera.
Et kui peaks tulema sama lumevaene talv, kas siis üldse on mõtet nende naeltega puhta asfalti peal klõbistada?
zukker232
23:27 21.10.2016
sinu viimane lause-ise küsid,ise vastad. neliveoline ja kui suurem osa Ajast linnast-MILLEKS NAEL??
SiiiiDiuss
23:40 21.10.2016
õnnitlen õige valiku puhul. tõepoolest lamell on mõistlikum. linnas teed puhtamad ikkagi ja nagu sa ütled et suuremosa uhad linnas. mina võtaks lammellid. lamellidel see pluss et võid aastaringi ringi kärutada. mitte nagu naelaga kuupäevas kinni!
Sull12
00:05 22.10.2016
Viimasele vaidleks vastu, hea lamell on suvel/ soojade ilmadega uskumatult libe, seega aastaringi ei soovita kasutada. Aga ses suhtes õige, et kevadel ei pea kuupäeva passima, millal peab alt võtma, ei pea töökodades sabas istuma.
Sõitsin ise Allroadiga 7a ja lamelliga, kevadel soovitaks ikka vahetada. Raske auto ja pehme lamell = soojade ilmadega pidev ESP tulukese vilkumine. Mõtlesin, et sõidan kah ühed lõpuni, aga loobusin.
........
06:53 22.10.2016
Mida kõike mu silmad lugema peavad- suvel ESP tuluke vilgub ja selles rehvid süüdi...
tiit_
09:31 22.10.2016
Kui igapäevaselt sõita siis ikka suvel olgu suverehv. Lamelli pehme segu muutub soojaga veelgi pehmemaks ja libedaks.
...........
10:25 22.10.2016
Kes muidugi värske lamelliga suve ära laseb ja autoga sõidetakse siis sügiseks ei jää midagi. Rehvisegu muutub ja meeletu kulumine. Lisaks kõigele on suvel vihaga lamell libe.
AntiOpel
11:08 22.10.2016
Sull12, mismoodi sa sõidad, kui allroadi sugusel raskel autol suvel lamelliga pidevalt ESP tuli põles? Ehk oli autol hoopiski mingi rike?
Aga ses osas olen nõus, et on lauslollus korraliku lamelliga suvel kupatada- selle pidamine on täiesti olematu, vedel ja libe. Kuid jah, nelikveolisel linnas talvel ka naastul mõtet ei näe, seda enam, kui nagunii tahad aeg-ajalt nö quattrotada ka, siis pole ka karta, et naaste minema lendab.
siberia
12:21 22.10.2016
Igavene teema, mis sügiseti ägeneb nagu kroonline tripper:)
Eks peab oma linnapealt küsima, et mismoodi ta teid hooldada kavatseb. Tallinnas vist saab teoreetiliselt lamellidega sõita, sest seal valatakse mingit soolaläga maha. Eelmisel talvel korraks Narva-Jõesuusse juhtudes olid kõik tänavad põhimõtteliselt klaasjää all. Ma küsisin, et inimesed, miks te vähemalt ristmikele peoga graniidikildu ei viska? Vastati, et nad on oma arengus Soomest 40 aastat maas.

Üldiselt kõlbab mõistuse ja Eestis lubatud kiirustega sõitmiseks ükskõik kumb. Soomes sõidab enamik taate naeltega, sest pole sellist kiiksu, et asfalt peab olema "soolamärg". Lükatakse hammashöövliga jää natuke karedamaks ja väga hea.
Poolas minumeelst ei tohi üldse naeltega sõita, Leedut ei mäleta. Nii et kui kavatsus korra turul või jõulavana juures käia, võiks laiemalt ringi vaadata.
Lamellid lähevad suvel vedelaks võib-olla Saksa maanteekiirustel, Eestis on põhjus ikka enamasti juhi vähestes kogemustes mis oludega kohaneda ei lase.
AntiOpel
13:36 22.10.2016
Lamellide kohalt- sõida Eesti oludes näiteks Tallinn-Narval 115km/h ja väljas +25c. Ja tule siis ütlema, et meie oludes ei lähe lamell vedelaks. Läheb ikka küll. Asi pole iseenesest kiiruses, vaid temperatuuris. Lamelli segu on töötatud välja selliselt, et ta toimiks ka -25c juures ilusti (st oleks pehme), aga kui õues tuleb +25, läheb see segu veelgi pehmemaks ja ongi olemas ujumine ja ebakindel sõidutunne. See kehtib muidugi normaalsete lamellrehvide kohta- mingid plastikrõngad Taivanist, Hiinast või kuskilt Mikroneesia saartelt ei lähe siinkohal arvesse. Need on ühesugused plastrõngad koguaeg, hoolimata temperatuurist ja aastaajast.
mehh57
14:01 22.10.2016
Lisaks kõigele lähevad lamellid suvel sõites ka "kandilisteks".
siberia
14:13 22.10.2016
Tallinn-Narva 110-ga lubatud ala on nii sirge ja igav tee, et võib kasvõi puuratastega sõita:) Mis imemanöövreid seal vaja teha on?
Mul on M+S tähistusega maasturirehvid ühel autol all, Hiinas tehtud lamellid ja pole neil Eestis häda midagi. Sõidan aastaringselt ja kui juba lõppu hakkab kuluma olen sügisel uued alla pandud.
Rehvide häirivat ujuvust ja vedelust olen ma ainult Saksa kiirteedel kohanud kus kiirus on juba üle 150-ne ning tuleb tihti rida vahetada. Siis pole ka olnud asi vist mitte rehvisegus vaid profiili kõrguses, sest korralikud Bridgestone suverehvid olid all. Mingite 2-sentimeetriste nahkrihmadega nagu Porschedel oleks ilmselt kindlam olnud sõita.

Siiidiuss
14:23 22.10.2016
sõitsin Audiga ligi 200ga suvel ja lamelliga ja polnud häda midagit. mudugi kui mustrijääk liiga hea veel siis võibolla tõesti läheb vedelaks. kui 5mm mustert ja vähem saab iga kiirusega sõita. probleemi ei tohiks olla . kui on siis asub se esiistmel. nagu siin keegi juba õieti ütles. ja olen ka ise seda arvanud varasemalt et maastrimehed lasevadki aastaringi m+s rehviga ja pole häda midagi!
Sull12
14:35 22.10.2016
Antiopel

Just raske auto ongi üks põhjuseid, miks järsemates kurvides esp tuluke vilgub. Kõigi elu ei koosne tal-trt või narva maanteel sirgetel. Sõida l-eestis näiteks, ise sõidan palju skandinaaviat, suht käänulised teed. Kui väljas on suvel nt 25 kraadi, mis temperatuuriga siis päiksekäes asfalt on? Pehme lamell ongi libe sellistes tingimustes. Seepärast ütlengi, et vaatamata naela puudumisele, ei ole tegu suverehviga. Võib olla mõni hiinakas kõlbab suvel, aga siis ei kõlba ta taas talvel.
........
15:22 22.10.2016
Päris mitu suve lamellidega sõitnud ja ei mingit vedelust, pidamatust, libedust või misiganes probleemi nagu siin mõned "targad" väidavad. Pigem on nende tarkus kuskilt naistesaunast kuuldud ja foorumis ässavad oma "teadmistega".
pragmaatik
15:51 22.10.2016
Neliveolisele pane või roomikud alla, ta on ikkagi võltsturvalisust pakkuv. Vedama saab hästi aga pidama saamisega on füüsikaseadused samad nagu üherattaveolisega. Ehk mida ma tahan öelda, pane alla mis meeldib. Ei ole näinud et naastrehv oleks neliveolisele ohtlikum ja libedaga nad kraavis ja postis oleks rohkem kui üheveolised lamelli kasutajad.
63amg
00:38 23.10.2016
kõvad spetsid koos siin vaidlemas lamellide üle!kas arvate,et ainult üks tootja toodab lamelle ja ainult ühte mustrit,et saate üldistada.kõik rehvid on ju seinast-seina.lasteaed!
.............
10:56 23.10.2016
See kes siin päris mitu suve sõitnud lamelliga, palju õnne. Talvel sul ju talverehvi enam pole ja pole sul päris mitu aastat olnud. Muidugi, kõik on võimalik kui leiad kuskilt üle üle 10ne aasta vanuse rehvi ja topid selle plastiku alla. Ei kulu, ei pea, ei tee midagi. Ainult mingi muster ja vastav tähistus on peal
........
11:44 23.10.2016
Aitäh õnnesoovide eest, ikka kuluvad ära :)
Aga ma ei saa aru, kuidas inimeste mõtlemisvõime nii piiratud on- mina sõidan suvel lamellidega ja kohe teeb keegi järelduse, et talvel mul siis enam polegi midagi alla panna. Ilmselt puudub inimesel sellealane elukogemus ja teeb järeldusi enda pisikese elu põhjal. Annan siis teada, et ka sel suvel sõitsin lamellidega, mis kevadisel autoostul autoga kaasa tulid ja nüüd, talveks on alla pandud juba uued lamellid. Eks järgmisel sügisel näeb, palju mustrit järgi on ja kui on alla 5mm, siis ostan jälle uued.
.................
12:17 23.10.2016
Variant 1) kas sa sõidad aastas hädised 5000-10 000
2) sa sõidad pastelega mis on vanad ning ei kulugi(plastmass ei kulu)

Tööauto sai eelmise talve hakul tutikad lamellid (Michelin), kevadel ütlesin ülemusele et oleks vaja vahetada. Arvas et pole mõtet, suve lõpus oli mustrit järgi 2-3,5mm. MOTT ! Suvel sai sõidetud ainult ca. 20 000km. Uus lamell kulub suvel mõnuga ja on paras sült. Iidamast-aadamst "lääne saksa" lamell mis on kuskilt tulnud ja oma suurema elu kuskil laos vedelenud on plastik ja see kulubi vähem.
Sama teema tsikli rehviga. Uus(1-2 aastat laos seisnud) rehvi võid vabalt suvega ribadeks sõita (5000-8000km) Enne uue-värske rehvi ostmis õnnestus välja sebida 07 aastaarvuga rehv(oli selleks ajaks pea 6 aastat seinsnud) oli tunda et rehvisegu on kõva. Sõitsid soojaks ja pidas hästi. Rehv kestis pea 15 000km (3 aastat) Michelin X-ice lamell lõppes suvega täielikult, sõidauauto all. Talvel lumega kinnisõidetud lumel oli supper pidamine. Rehvil ja rehvil on vahe.
Sõidan igapäevasel igasuguste isenditega(D-kat. on lubadelt puudu) ja eks neid rehve on nähtud ning proovitud igasuguseid. Pisikese elu jooksul on läbitud 15 aasta jooksul tugevalt üle miljoni kilomeetri ja selle ajaga on saanud selgeks, et REHV ja Mootoriõli ei ole koht kus midagi kokku hoida ja sente taskus veeretada ning kalkuleerida palju maksab rehv ning vahetus. Suvel on suverehv, talvel talverehv. M-S iga võib sõita aastaringi. Lihtne.
looder23
12:56 23.10.2016
Pläägutage mis te pläägutate ja sõitke millega ja millal tahate, aga mina panen oma nelikveolisele alla naastud. Mark ja mudel veel välja vaatamata, aga mingi hiinakas ei ole ega tule.

Muudetud 23.10.16 12:57

pragmaatik
13:38 23.10.2016
Mis vahe siis on õlil ja õlil. Ei ole ükski auto lõppenud ega otsa saanud kirjade pärast õlikanistril. Pigem on mootori surm alla normise õlitasemega sõitmine või konstruktsiooni viga, puudulik õlitus (nukad, kett-pinguti).
........
14:33 23.10.2016
Sa ei saa oma piiratuses ikka aru, et kui sügiseks kumm sile, siis vajadusel ostan jälle uued. Mis sa ähid selle üle, palju ma aastas sõidan, oluline on see, et korralik kumm all oleks.
...............
15:07 23.10.2016
MIs vahe on õlil ja õlil ?MIs küsimus see selline on ? Õlil ja õlil on suur vahe.
https://www.youtube.com/watch?v=wSAPfHnjnNQ

Kumm käib kuhugi mujale, autol on rehvid.
pragmaatik
16:04 23.10.2016
Video näitab et on olemas erineva viskoossusega õlid. So what. Kas Mobil 5w40 on vedelam Castrol 5w40-st? Või tere 3,5% piim on rammusam Alma 3,5% piimast?
........
16:40 23.10.2016
Mis materjalist rehve tehakse?
tiit_
17:17 23.10.2016
Auto rehve tehakse kautsukist.
See on sama rumal küsimus kui millest klaasi tehakse? Aga sa ei ütle ju, et pudel on liivast või shololaadi ei nimeta keegi kakao oaks.
Ja lõpetuseks-kumm käib peale ning rehvid alla (sõidukile).
looder23
18:38 23.10.2016
õli tehakse ka ühest ja samast asjast, aga loeb see, mis manuseid ja lisandeid õlisse lisatakse. nagu bensiiniga. kõik tuleb ühest tünnist, aga tanklasse jõuab ultima, futura jne.
kasutajanimi77777777 77
18:45 23.10.2016
Mul on ka 4-veline sõiduauto ja talvel kasutan naelrehve
Talved saad paigalt minema igasuguse rehviga, mõnega peab nati rohkem meelitama. Põhiküsimus on pidamasaamises ja mida raskem masin, seda olulisem rehvi töö. Kui tee on soolamärg, siis suurt vahet rehvil pole, aga kui juhtud sõitma lõigul kuhu teehooldajad pole jõudnud, siis eks igaüks ise teab kuidas pidama tahab saada
efro
10:34 24.10.2016
Olen teema algataja. Ilmselt siis ikkagi kaldun lamellide poole. Just seetõttu, et pole siis seda kuupäevalist kiirustamist töökotta. Eestis ma sõidan vähe. Elan Soomes. Siin pannakse killustikku ja nagu ülevalpool mainuti, lükatakse triibud jää sisse . Maanteed on üldjuhul puhtaks sõidetud.
Lamellidega ei kavatse kindlasti terve suve sõita. Mul on kahed veljed olemas ja suve omad sai see aasta korralikud soetatud.
efro
11:02 24.10.2016
Ja no eks palju oleneb ka sellest, milline on juhi sõidustiil. Mina üritan talvel ja libedaga ikka väga hoolas olla. Hoian suuremat pikivahet ja kurve ei võta täiskiirusega. Samuti tundmatutel teedel hoian kiirust pigem väiksemana, kuna ka lapsed o autos.
..........
14:14 24.10.2016
Tubli ! Siis on sinu valik kindlasti lamell ja hea kuulda et inimesed ei sõida talverehviga suvel. 2 veljed vastavate rehvidega on mõistlik ja hea valik, vajadusel vahetad kodus poole tunniga vastavalt aastaajale õiged rattad alla ja sõidad muretult, ning lisaks hoiab sellega aastas kokku ca. 70 euri (rehvivahetuse pealt) Suurem pluss on ikkagi selle juures sõltumatus rehvivahetusest ja aja kokkuhoid. Uue rehvi puhul võid ju suvel kuskil lasta korra pinki visata ja uuesti tasakaalustad. Üldiselt puuduv selleks vajadus (pärast ühte hooaega)
efro
22:40 06.11.2016
Aga nüüd ei suuda otsustada, millist valida. Kas Bridgestone blizzak ws80 on normaalne valik(on vist 2016 lamelli testide kihaselt teine) ja kas rehviliider.ee on usaldusväärne koht tellimiseks?
looder23
23:34 06.11.2016
Mulle üks rehvimüüja rääkis, et tänavu pidi vaieldamatult parim naasta olema Bridgestone oma. Ega see lamell siis eriti kehvem ole. Kui testides teiseks jäi ju siis hea, kus ta pääseb. Ise panin alla sava eskimo naastud. Kunagi ammu sai neid proovitud ja jäin väga rahule. Michelini naastuga sõitsin 7 hooaega. Miks naastud, kirjeldasin ühes teises teemas.
Navara3000
06:49 07.11.2016
Ma rehviliidrist proovisin tellida. Indeksi sisestamisest kaugemale ei jõudnud, lakooniline vastus oli et sellele aadressile ei tarnita. Maasturi jooks naelu maksab kuus sotti ja siis veiderdatakse mõne transpordi euro pärast. Ei anta ka vihjeid kuhu tarnitakse ja kuhu mitte. Tellisin mujalt.