Eriti lahe on see et hllud lisavarustused jõutakse ära kirjutada ja veel juurde mõelda hüper super marginime laiendusi aga mingi 17 tähemärki tekitavad ületamatu takistuse
Pole veel ikka kätte jõudnud see aeg, kui hakatakse arusaama, et need "toodud riigist" autod ongi ostetud "vigasena", vea või vigadega või siis lihtsalt väga suure läbisõiduga.
Miks sa Marko alati endast välja lähed, kui bestikas tule alla juhtub?
Doktorikraad on loomulikult uhke värk, paraku ei võrdu haridus haritusega ning kahjuks ei ole Kärsale pikkade ülikooliaastate toimel kohale jõudnud asjaolu, et inimesed on erinevad, nii ka oskused ja vajadused.
Vaadates kaugemale kasvõi siinsetest igavese tule-tüüpi jutulõimedest, võib sellele väitele tõestust leida vast enamusest kodumaa tehnikafoorumitest, kus Kärss tuli ja läks, teinekord mitte vabatahtlikult.
Marko palun pane kärsa kasutajanime ette Dr. Siis on kohe rohkem respekti ja tavainimesed ei hakka enam vaidlema, vaid teevad tema üllitistest konspekte.
Kogu point ongi ju selles, et uuemapoolsel masinal saab lisavarustuse, garantiitööde, hoolduste, omanike vahetused jne info kiirelt kätte. Aga 10+ aasta vanustel hakkab juba aeg ja läbisõit rolli mängima, mitte enam kunagi ammu garantiikorras vahetatud plokikaas nt. Kes tegeleb vanarauaga, see tõesti ei pea otsima vin ega muid numbrit.
Ps! Kustutatud kom- igav meil ei ole, lihtsalt lõbustame end internetis
no kui hind kisub 10 ja enama tonni kanti, siis loomulikult tahab igaüks vigadeta ja korraliku ajalooga autot, 5K ringis võib juba silma mõne asja puhul kinni pigistada ning vajadusel mõned sajad ka ostujärgsesse remonti panustada, tonni-kahese juures pole selle vinniga enam suurt midagi teha- pinni parem müüjat, et millal viimati hooldas või remontis. aga just kallite autode juures on risk kõige suurem- seal annab avariiliste autode üleslöömisega kena kasumit teenida ja huiarid seda ka teevad.
Vaata, lugupeetud Sammalhabe, ma olen kõige rahulikum inimene maamunal. Seepärast proovin veel kord selgitada.
Kuna jutt on argumenteeritud vestlusest väga kaugenenud langen hetkeks oponentide tasemele.
Inimene, kelle ainus väärtus on C täht juhiloal (võimalik, et ka E) üritab vaielda doktorikraadi omava isikuga. C-mehele on korduvalt argumentidega selgitatud, milles ta eksib. Vaatamata sellele taob rekkavend oma rebenenud trummi ikka edasi. Kas juba küllalt ei saa?
Olen nõus, et auto hinnaklassist sõltub natuke see VIN olemasolu tähtsus. Samas on ka näidetega illustreeritud selgitus, et miks osadel juhtudel muutub selline info täiesti ebaoluliseks või pigem isegi ostjat eksitavaks. Kas sellele on mingit reaktsiooni või püüdu infot analüüsida? Ei üldse mitte, sama jorin käib ikka edasi.
Seepärast ka minupoolne respekti puudumine ja liiga vallatu käitumise korral blokk.
Marko, maailm ei keerle sinu ja kärsa ümber, väga sitt on elada põhja koreas, kõik hall ja kummardatakse ühte jumalat, kui tavaautost saab lux edition black võiks ta ka vinni sisaldada, nüüd see mure ainult autode kohta mis veel pole registris
Tegelikult keerleb :)
90ndatel pandi undavasse tagasilda saepuru, nüüd petetakse nutikalt?
Selle väljaselgitamine, et kas auto on ok, on ostja mure. Oli siis ja on praegu. Ostumüügilepingus on VIN lahter, ei ole vaja hämada, et ei anta.
Ma teadsin, et regamata oinastega suhtlemine lõpeb alati ühtmoodi. Jälle libastusin.
eks kui minnakse leili kellegi väljaütlemiste või heietuste peale, siis tekivadki igasugu vastasseisud. selge ju see, et kõigil on oma arvamus ja kui kellegi arvamus sinu omaga ei ühti, siis automaatselt kiputakse teda lolliks pidama. foorumis mõõkade ristamine on üsna mõttetu tegevus, mingit tõde siin ju ei sünni ja midagi siin maailmas ümber ei muudeta, veelgi vähem muutub midagi autoturul. loota võib vaid sellele, et ostjad saavad targemaks ning hakkavad ostma korralikke autosid või vähemalt jätavad valikust välja igasugu skeemimeistrid ja väikesed petised.
aga muidugi a24 käest tahaks jätkuvalt tada, et miks pole vin avaldatud täielikult ja miks peab vahel reg.nr ja vini nägemiseks mingit koodi sisestama. kui ausus ja läbipaistvus ei hakka juba müügiportaalist peale, siis sealt edasi muutub asi veelgi hägusemaks.
Ainult nii. Kes müüb teadlikult meelega sita saia pähe, saab erakohtu karistuse. Tean selliseid juhuseid, toimib hästi ja pole vahet kas on vin või mitte.
Meil kunagi mataõps tõestas tahvlil väga pikkade ja raskete tehetega, et 1=0, näiliselt ei ühtegi loogikaviga, sama siin, kõik üritavad vahendeid valimata tõestada, et just temal on õigus ja teistel mitte. Saage üle juba oma egolaksust!
Esimese asjana peaks mõni hoopis selgeks saama sõna kasutatud tähenduse. Kui nüüd eksisteeriks selline kogu EU andmebaas, kus vin'i järgi saaks infot auto ajaloo kohta siis oleks juba midagi.
Jutt, et paar tonnise puhul pole üldse muu oluline kui müüja jutt aga kümme+ hind siis peab olema vigadeta ja müüja jutt ei ole üldse väärt.
Kümne eest saab nii uue auto ja samas mõne teise tootja kasutatud autod ei maksagi nii vähe.
Sõidan alla 500 euroste pannidega ja minul pole mingit muret sellise teemaga. Kui pekki läheb, siis ei hakka kahju vähemalt. 1/3 raha saab kuusakoskist tagasi.
Oled nädala ratastel ning interneedusest eemal ja selline offtopik kokku kirjutatud, et raske on siit üldse midagi kommenteerima hakata...
Sambla probleem on vist see, et ainult jutustab, aga ei loe. Või loeb, aga ei saa aru. Kordan end:
# nii ongi lihtsam, pime usk oma oletuste õigsusesse, tõe asemel hoopis
# oma oletustele kinnituse otsimine
See kahjuks ei vii kunagi tõele lähemale, mitte üheski elusituatsioonis. Samas aitab veenda iseend üha rohkem selles, et just minul on õigus, kuna ei pea alternatiivseid seisukohti analüüsimagi.
# igasugune kriitika Kärsa suhtes saab moment hädakisa ja bännide osaliseks
# kas Kärsa enda või tema suure bestika poolt
Tõe huvides, adminne on üle kümne, mina nende kõige vähem aktiivsete hulgas ja kustutatakse/bännitakse reeglite rikkujaid, mitte eriarvamusi. See siin on tehnikafoorum, inimeste eludest heietamiseks on Kroonikad jt kohad.
# Kärss tuli ja läks, teinekord mitte vabatahtlikult.
Milleks jälle väljamõeldised? Elusees pole mind sunnitud midagi tegema. Või teab keegi mu elust rohkem kui ma ise?
# 10 aastat tagasi olid kärsa postitused täitsa huvitavad ja arukad /.../ äkki on
# ka kärss juba vanaks jäänud.
Nii ongi, kärss on 10 aasta jooksul kümme aastat vanemaks jäänud.
# pikad heietused stiilis, et lollid olete kui vini nõuate, on tüütult pealetükkivad
Eiei, loe nüüd uuesti - teema pealkirjaks on numbri varjamine, mis on laiendatud VINi varjamiseks. Reaalselt pole teemas veel mitte keegi rääkinud, et päriselt kah keegi numbrit või VINi oleks soovinud enne ostumüügitehingut varjata. Eksin?
Ja nagu tuima statistikaga äsja tõestasin (kellegi teise toodud margi/mudeli näitel), siis arvestatav osa (et mitte kasutada sõna "enamus") autosid on müügis nii, et VIN koodi pole lahti kirjutatud (kuid numbrit pildilt nähes leiab nagunii sama info) - järelikult aktsepteerivad sellist müügiviisi ka ostjad. Kuna müüjal midagi sellepärast müümata ei jää... ostja rollis vastuvoolu sõudmine ei distsiplineeri sellises turuolukorras müüjaid, küll aga välistab ostjalt võimalusi. Kas väiksem valik, tundmata huvi autode endi vastu, aitab paremini täita ostja eesmärke? Ärme unusta, et me pole mitte toidupoe külluslike riiulite vahel, vaid räägime praegu olukorrast, kus korralikele kasutatud autodele jooksevad ostjad tormi. Seda kusjuures igas hinna- ja vanuseklassis.
Ja kõik VINiga seotud info on ligi 100% juhtudest ostjatele nagunii kättesaadav... keegi tõesti usub, et petised seda ei tea ega kasuta ära just enda huvides? Kelle kasuks see usk töötab, ostjate või müüjate kasuks? Ega ometi mitte petiste kasuks? ;)
...järelikult aktsepteerivad sellist müügiviisi ka ostjad.
kindlasti on ostjaid, kes autost, vin koodist, kerimisest, plekitöödest ja muust autoturul toimuvast suurt midagi ei jaga. sinna hulka kuuluvad nähtavasti nooremad vähekogenud inimesed, nii mees- kui naissoost, inimesed, kes lihtsalt väga tehnikakauged ja kodust lambipirni või katkist lülitit kutsutakse vahetama töömees jne- neid, kes ühes või teises eluvaldkonnas üsna kogenematud, teadmisteta või lihtsalt saamatud, on meil ilmselt piisavalt ja selliste jaoks piisabki vaid automüüja ilusast jutust ning läikivast kerest ja silikoonist nõretavast armatuurlauast- auto on ju ilus ning miks mitte siis osta. mida kallim hind, seda korralikum see auto ilmselt on. veel parem, kui otse saksast (ka seda rõhutatakse siiani), sest sealt ju saab korralikel teedel sõitnud soolavabu autosid. nii nagu mina ei jaga muhvigi meigi- ja kunstküünte maailmast, ei jaga see ilutööstuses töötaja ilmselt muhvigi autodest, aga sõita tahab ilusa autoga. kui poleks taolisi inimesi, oleks näiteks mulkide autosalongi taolised platsid ammu pankrotis. kirjuta kuulutusse MY2009, ekskljuziiv või eksekjuutiv ning kaup läheb kui soe sai,
...järelikult aktsepteerivad sellist müügiviisi ka ostjad
Just nimelt ;)
Mul semu, kes ostis masina ja kui ma talle teatasin, et mis sellega tehtud- siis vihastas ja teatas, st ma vist pean teda idioodiks, Siis ostis järgmise asja, mida avalikult kasutada ei saa ja sai tüssata kõvasti- jälle vihastas, kui ma temale asju selgitasin.
Nüüd oli mootorratta lastele ostnud, hästi vähe peetud Kawasaki ikka "jube hästi sai Kawasaki", no odavalt siis.
Hästi- oleks sellise tuliuue veel odavamalt saanud, sest tegemist on uuena 500 eurot maksva LONCIN-iga, millele on sulid Kawasaki kleepsud peale kleepinud. No võiks ikka vaadata ka, aga ma ei julge enam seda talle öelda, peksab naise ja lapsed veel läbi.
Ja teisi on veel selliseid, kes keelduvad uskumast, et "otse Saksast ise toodud" masinal on veerand milli läbisõitu ära aurustunud. Kusjuures ka "ise otse Saksast" võib ligi 300 000 ära auranud km masina tuua, kui türklastelt osta, lisaks olid sel tagapidurite torud ka pimedaks tehtud, üks esimene jooksis ka läbi, aga ära tuli ja teatavasti on pidurid üldse kiiruse surm.
Hiljuti otsisin ka endale masinat ning viisin turul toimuvaga kurssi.
Üldiselt kui vaatamas käisin valitute vahel siis ilma VIN koodita olid just kahtlased müüad kes midagi ei tea.
Kelle VIN väljas oli kohe ajalugu ja ülevaade kenasti olemas.
Saksa masinal üldiselt aastas ~45k läbisõit. Ega neil seal ilmaaegu kiirteed pole aga siiski hästi hoitud masin paremas seisus kui Eestis 200k sõitnud + enamus sealt tulnud pole soola näinud ning kui roostetõrje enne talve teha siis saab päris hea kerega liikuri.
saksas võib küll kere korralikum olla, aga kiirteedel vatti saav mootor on teine teema- pärast siin avastad, et õli kulub päris nobedasti. ja kui manuaalis kirjas, et õli vahetatakse 30 000km tagant, siis seal nii ka tehakse ja kõik see mõjutab mootori kulumist. korralik auto läheb ka saksas probleemideta teisele ringile, aga raipeid taha nemadki ja kõik nad jõuavad siia ida euroopa äärealadele surema.
Saksamaal oli sõiduauto keskmine aastane läbisõit 13500km ja seda aastal 2002 (Eurostati andmetel), pikaajaline trend on langev.
Kahjuks usutakse ida-euroopas endiselt, et kõik sõiduautoga sakslased uhavad aastas 30-40 tuhat km, aga see pole tõsi. Ida poole saadetakse müügimeeste läbiaetud rapped. Korralikud teise ringi masinad jäävad Saksasse või tema naaberriikidesse ja hind on neil ka vastav. Hooldusega on kahjuks jah nii, et keskmine sakslane loeb hoolega sente ja hooldus tehakse pigem hiljem kui varem, käib ka õlivahetuse kohta. Seal arvestatakse autoostul 3 või 5 aasta kogukulu, lisaraha kulutatakse pigem hobiautole, aga see pole siin teemaks.
# Saksamaal oli sõiduauto keskmine aastane läbisõit 13500km ja seda aastal 2002
Statistikat ei saa kanda üle üksikjuhtumitele, kuna statistika just nimelt koosnebki nendest autodest, millest osa seisab aastaid liikumatuna õuenurgas ja teine osa uhab igal aastal kaugelt üle 100tkm. Statistika näitab sisuliselt seda, kui lihtne on leida mingi parameetriga asja ja millises hinnaklassis võiks ootused reaalsusega kohtuda. Võiks, aga ei pea.
Juba enne kirjutasin, et ma olen pidanud VIN koodist tulenevat infot oluliseks eelkõige USAst toodud autode puhul. Allolevalt lingilt on suurepäraselt näha, mis põhjusel. Kusjuures pilte avariijärgsest seisust on reeglina ikka väga palju rohkem.
Mitte ükski automüüja, kellelt küsinud olen, pole ka USAst toodud auto VIN koodi kunagi saatmata jätnud ja ostnud vaatamata "mahakandmisele", kuna tänu sellele infole on väga hea kontrollida, kas auto on taastatud kvaliteetselt või tati ja pahtli abil lihtsalt edasimüügiks. Euroopa autode puhul selliseid igale avariile järgnevaid fotosid reeglina kusagilt ei leia. Parandage, kui eksin.
Maanteeameti lehel olev sõiduki taustakontroll on naljanumber selle info kõrval. Vininfo annab paraku pildil oleva teate vist kõigi mu autode kohta (kõiki ei proovinud), nii avariilise turbotehnika doonoriks ostetud romu kui ca 15K turuhinnaga ja varasemat avariiajalugu omava auto kohta. Hea näide jälle, kuidas info puudumine ostjat pigem eksitab...
PS: ma võin olla küll veidi paranoiline, aga millegipärast tundub, et see vininfo kodulehe reklaam auto24 päises võib olla kuidagi seotud siinse aktiivse teemaga:)
milleks üldse tasuline vininfo kui saksa autode kohta saa sealt midagi teada ning rootsi-soome-taani on nagunii tasuta. keegi lihtsalt mõtles välja äriidee ja nüüd ullikesed toksivad vinne ja maksavad raha.