Autondus

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

Autoärikate maania

gg112gg
22:31 15.11.2018
Olles pikaajaline auto24 surfaja olen ma viimasel ajal täheldanud “autoärikate” sõna otseses mõttes ülevõttu. Iga kolmas, eriti just odavamapoolsem, sõiduk on ühe ja sama tegelase poolt müügis - mitmel kuulutusel samas stiilis pildid ning telefoninumber. Ok - mul pole midagi selle vastu, et soovid natuke taskuraha teenida ostu-müügiga - tore! Kindel olen ka selles, et müüakse veel eelmise omaniku nime alt jne. Kuid küsimus on mul järgmine - kuidas see neil õnnestub?

“autoäri” kui tegevusena on minu jaoks võõras teema. Kas tõesti võltsitakse õige omaniku andmetega müügileping (juhul kui eelnev omanik lisab ärikaga tehtud lepingule autohinna)? Või antakse uuele (ärikalt) ostjale õige omaniku leping, millel autohinnaks pandud a’la 3500, kuid too maksab ärikale hoopiski 4000eur?

Võib veidi segaselt tunduda, kuid paremini sõnastada ei suuda. :D
...
06:42 16.11.2018
minu arust pole lepingule hinna märkimine kohustuslik või siis ärikas ajab mingit umbluu juttu, et vot vaja selline hind kirjutada ämma, naise, raamatupidaja või maksuameti jaoks ja müüjal on ju kama kaks- tema huvi on õige summa kätte saada.
...
07:18 16.11.2018
üks natukene teisest otsas teemaga haakuv müüja on autosalong- nemad on suutelised autot odavamalt müüma kui see saksas maksis. loomulikult usub seda vaid väga loll inimene, aga ega targad seal ostmas käigi.
https://www.auto24.ee/kasutatud/auto_pildid.php?id=2948270&a
mp;view=104&cache_missing=1

td
08:27 16.11.2018
Need nn ärikad on kaugelt äratuntavad,neid igas kategoorias. Sõiduautod,kaubik,maastur,traktorid. Ilus jutt käib asja juurde muidugi,taiplikusega tavaliselt ei hiilga. Lepinguid võid teha igasuguseid,see ei ole probleem.
vanames
08:39 16.11.2018
https://www.auto24.ee/kasutatud/auto_pildid.php?id=2948270&a
mp;a

Anna ema padruneid!
99a A4 pealegi bensukas ja automaat, selle reaalne hind on 500-700 euri, no 1000 kui on väga heas korras.

Muudetud 16.11.18 08:40

stammer
09:11 16.11.2018
1 asi on veel silma jäänud, et autoärikad müüvadki reaalselt oma autod maha, aga samas mitteärikas võibki oma autot müüma jäädagi. Esiteks muidugi küsitava hinna tõttu ja teiseks väga eemaletõukavate piltide pärast.
Kuigi auto on 99% kindlasti parem kui ärika ülelakutud vana ront.
Mitteärikas lõpuks loobub ja sama mittemüüdav auto on lõpuks vägagi odavalt autoärika käes ja loomulikult läikima lööduna on ka kiirelt müüdud.
See on äri ja kasumlik äri ongi 1 suur huiamine.
.......
10:04 16.11.2018
Ärikas lendab kohe kohale kui vaheltkasu haistab ja võtab teistelt ostjatelt auto nö nina alt ära ja pärast aega müüa küll. Tavainimene niimoodi pidevalt kuulutusi ei kammi ja mõtleb kauem, see aga maksabki talle pärast rohkem- sobiv auto on selleks ajaks juba ärika käes. Kui ma olen kuulutanud, siis esimese tunniga peale kuulutuse avaldamist on kohe kohal smsid või mailid, et ostame autosid kiirmüügihinnaga. Seega kui tavaostja plaanib autot osta, peab ta olema sama kiire reageerimisega ja mitte tulema kohale kummi toksima ja kiibitsema- no ma lähen vaatan veel mõne üle ja mõtlen veel natukene. See tavaliselt tähndab, et ma ei osta, jama auto sul, sama hinnaga saan parema või kallima hinnaga veelgi parema. Need aga ongi juba ärikate käes olevad samasugused rondid.
selgetnägija valerka
10:22 16.11.2018
....... (registreerimata) - unustasid mainida inimesed, kes ei viitsi nn ostjate iba kuulata ja annavad oma saanid neile müüa, usu ka neid on päris palju
maaks
11:42 16.11.2018
Vanamees, ära liialda! Mina küll ei usu, et on võimalik 1k€ osta ainult 200kkm sõitnud hooldusraamatuga isend :-D
k...
11:53 16.11.2018
Sellel Audil on mõlemad eesmised poritiivad teist värvi ustega võrreldes. Ma sain ka lõpuks oma Pemmist lahti- pea 5 kuud müüsin. Ei saanud mina tagaveolise autoga sõbraks, maal hoovi muru peal ümber keerata temaga ei saanud, kaapis end sisse. Hind oili 1200, veidi odavam kui teised müügis olevad. Need 24 tegelased pakkusid kohe 800. Õnneks sain ikka rohkem. Samas ei küsinud auto selle aja jooksul leiba, vastupidi, sõita oli hea temaga.
k...
11:55 16.11.2018
maaks
Re: Autoärikate maania
Vanamees, ära liialda! Mina küll ei usu, et on võimalik 1k€ osta ainult 200kkm sõitnud hooldusraamatuga isend :-D
------------------------------------------------------------
------------------------------
Väga hea!
......
12:11 16.11.2018
Saksas maksabki see audi tonni, meieni jõudes on juures transa hind pluss müüja vaheltkasu ning ongi hind üle kahe kilo. Natukene saab tingida ka ja oledki kahe tonni eest korraliku audi omanik. Lisavarustuses uued poritiivad ja võimalikud hilisemad üllatused, mida tarbijakaitse abil lahendada.
Grandmaster B
12:37 16.11.2018
Jah, täpselt! Ostad Eestist 700-800 euri eest samasuguse Audi A4-ja. Ja paned 1000 euri kohe sisse, et sitast saia saada!!! Aga aus asi ikkagi, vähemalt 3e erineva omaniku poolt kodumaal surnuks sõidetud. Petta enam ei ole võimalik saada. Ja mis peamine - said SITAKS ODAVALT kätte!!!
Kärss
15:41 16.11.2018
Autoärikate pakkumisi on lihtne tasalülitada sellega, et ei vali poleeritud-silikoonitatud autode vahel, vaid otsid sellist, mis ei ole hetkel sõidukorras, kuid mis on reaalselt laitmatu ajalooga. Ärikad reaalselt remontida ei soovi (või ei oska). Kui pole tegu just mingi tüüpveaga, ei maksa vanade autode puhul sõitmist takistavad sõlmed (tavaliselt mootor või kast, mõnikord põhjuseks ka avarii, elektroonikarike vm) suurt midagi. Nii saad ka ise omale hea auto ja maksad kokku heal juhul vaid poole turuhinnast. Tegelikult tuleks kuludesse arvestada ka oma töö (juppide otsimine, töökotta viimine jne), aga ikkagi on niimoodi võimalik sõita mõned aastad heas korras ja hoitud autoga ning paari aasta pärast saada tagasi umbes sama raha, mis selle ostmiseks kulus. Ärikate nishis, kus mitte midagi tehes loodetakse hinnalipikule numbreid lisada, pole just mugav konkureerida, aga mina nt ei osta autot kelleltki muult kui (tavaliselt esimeselt-teiselt) omanikult, kes oskab ka reaalselt rääkida auto mineviku kohta. Siiani on see end õigustanud.
Looja loogika
18:07 16.11.2018
Kas on tõesti mõni kergeusklik, kes esiteks usub jämejala autovedajaid, teiseks, et 20 aastat vana auto ls on 200k km (sõitnud saksas kuus 833 km). Sorry mul naine sõidab autoga tallinnas tööle ja tagasi ning saavutab sellega iga kuu 1000 km. Kolmandaks usub, et autovedaja toob auto saksast selleks, et siin üle 20% odavamalt müüa hea tahte märgiks ja neljandaks juba piltidelt ilmselgete värvierunevustega. No peab ikka loll olema. Miks inimesed hulluvad nende saksa kirikuõpetaja autode järgi. No mitte ei saa aru.
...
19:16 16.11.2018
kui poleks neid kergeusklikke, ei eksiteeriks ka sellised autoaiad, õigemini enamus neist aedadest, sest kõik müüvad ühesugust rämpsu. aga eks see olegi meie reaalsus- maksame kasutatud autode eest rohkem kui mujal euroopas ja seda oma väikeste palkade juures ning hoiame neid hambad risti elus, sest liikuda on vaja, et seda väikestki palka teenida. aga eks see ammu teada, et eesti on tupik- kõik lääne sarad maanduvad siin ja siit rändavad toorainena läände tagasi, sest meie poolt lõplikult surnuks aetud autosid ei osta siit enam keegi. ilmselt saame ka vanametalli eest vähem kui mujal makstakse.
...
19:37 16.11.2018
siin on üks wannabe, kes alustas kokkuostjana ning nüüd tundub olema kapitali kogunud ja leedust mingi rimaka siia tassinud. ainuke küsimus tekib teemal, et kui 2015a alguses oli läbisõit 166 000, siis kuidas on rohkem kui kolm aastat hiljem see vaid 179 000. aga ju ta siis leedus parklas ootas õnnelikku ostjat. ja uusi stangesid.
ja et müük pole edukas olnud, on vahepeal ka tuntav hinnalangus toimunud. aga miks ta ikkagi on kallim kui teised sarnased ninjinjad, ei teagi öleda.
https://img4.auto24.ee/auto24/560/492/118437492.jpg
http://eng.auto24.lv/lietoti/opel/insignia/2960743
W0LGT57K091060182
reklaamime müüjat ka, sest miskipärast a24 varjab kõiki andmeid. tel. 58977525
ruotsikunn
20:04 16.11.2018
Tegelikkuses on keskmine vana auto ostja samasugune huiar nagu enamik autoärikaid - enamik teeb täiesti asjatundmatuid märkusi, millega loodab siis hea auto kommirahaga endale saada. Seega tavainimene kel elus kõik hästi, annab pigem ärikale ja läheb oma eluga edasi, sest elu niigi lühike, et luuserite peale seda kuulutada
Kärss
20:17 16.11.2018
Äkki on esindusauto? Noh et seisnud enamuse ajast esinduses remondijärjekorras?

Aga minulgi on peres mitu autot ja neist paariga uhame läbi enamuse aastasest kilometraazhist. Seevastu quattroga saab talvel paugutatud maksimaalselt paar tuhat km iga aasta kohta, peamiselt Eesti siseselt reisides Transitiga tuleb km umbes sama palju (kuigi hall mass eeldab, et nagunii on kaubikuna kasutuses ja sõidab hommikust õhtuni), maastikuvõimeliseks ehitatud maasturiga (st rehvid, mis pole asfaldile mõeldud ja kuluks asfaldil ülikiirelt) ma asfaldil ei sõidagi, 1000km aastas on lagi, sportautoga ei tule sedagi... Kusjuures ükski pole neist paari aasta projekt, mõni ikka kaugelt üle kümne aasta juba käes olnud. Mittevajalikke hobiautosid ma isegi ei maini praegu.

Ja siis tuleb keegi üldistama, et kuidas on võimalik, et 10a jooksul sõidetakse ainult paarkümmend tuhat km? On küll võimalik, kuid ostja ülesanne pole hädaldada, miks tema leitud turu odavaimad roimad selliste hulka ei kuulu, vaid seada prioriteedid, mille nimel on või ei ole nõus maksma, kas tasuvam on kulutada aega ja finantse parema tooriku otsimisele või kehvema tooriku kordategemisele jne.

Et häid eksemplare leida, tuleb käituda massist erinevalt. Vahet pole, kas Saksas, Leedus või Eestis kohapeal, aga leiab igalt poolt ja ühtlasi enamus komistab ikka jätkuvalt ühe surnud hobuse otsast teise otsa. Ma sellepärast vihjasingi võimalusele, kuidas oleks soodne eristuda neist pettujaist, aga esmalt tuleks ikka endale tunnistada, et tasuta lõunaid pole olemas. Sest hea auto müüjal ei ole siin teemas mainitud probleemi, et "ei viitsi nn ostjate iba kuulata", kuna hea auto müük on lihtne: küsid nii kõrget hinda, et iba ajajad ei hakka helistamagi ja kes juba helistab ja leiab kohale tulles eest auto, millele pole ainsamatki etteheidet, ostab selle nagunii pikemalt mõtlemata ära. Ok, see kõik on soovunelm, kuna head autod jõuavad harva vabamüüki - ikka on kusagil mõni pereliige, sugulane või sõber, kes vajab hetkel sõiduriista ning autoärikatel ei teki võimalustki sealt veel koort pealt riisuma tulla. Erandid kinnitavad ka seda reeglit, vaadake ise:)
...
20:34 16.11.2018
ausalt, kärss, sinu heietused kõlbavad rohkem sinu paralleeluniversumisse kui siia reaalsesse maailma. mul ka neid sugulasi ja sõpru on, aga keegi veel pole avaldanud soovi minult mõni auto ära osta. ja ega müüks ka, sest kui kunagi müüma hakkan, pole auto kaugeltki enam esimeses nooruses ja teades, et kõik kunagi laguneb, ei hakkagi tuttavale inimesele rämpsu pähe määrima, olgugi, et hetkel auto sõidab ja sidurdab ja pidurdab. ja kui nüüd keegi tassib müüki suure diiselsedaani itaaliast, siis on väheusutav, et seal elab samasugune sinjoor kärss, kes, omades õue peal kümmet autot, sõidab selle ühe sinsinjaga vaid pühapäeviti härjavõitlust vaatama. ja sii sjuhtubki, et härjad jooksevad vastu esi ja tagastanget ning suure kurvastusega paneb sinjoor selle käru leedu poole teele, sest tema suguvõsas pole ühtegi teist sinjoor kärssa, kes seda osta tahaks. korras auto ju- pane uud stanged ja jätka nautimist.
63amg
21:06 16.11.2018
mul samamoodi talveks nelivedu võetud.4 aastaga olen sõitnud u.16000 km.
Kärss
21:32 16.11.2018
Kolm punkti, Itaalia seadusandlus ei soosi mitte suuri diiselsedaane. Sealt tuuakse hoopis teistsuguseid autosid. Ja ka põhjused, miks tuuakse just selliseid, tulenevad seadusandlusest. Ja mitte ainult Itaalia puhul. Lahmimise ja pealiskaudsusega ongi raske erineda sellest hallist massist, kes esmalt tekitavad selle statistilise keskmise ja siis pärast pole ise rahul sellises maailmas elamisega. Mõned teised millegipärast on. Mõtle nüüd välja, mida need inimesed teevad teisiti ja anna ka endale võimalus näha maailma erinevalt sellest virisevast hallist massist, kellele kõik autoärikad tema paralleeluniversumis pidevalt liiga teevad.
QwertySherlock
22:08 16.11.2018
Nn rondiäri koosneb kahest komponendist. Üks on siin eespool mainitud - 1-2k maksvat autot tuleb ostma delegatsioon eksperte, kes värvipaksust, õli viskoossust jms imetlusväärse järjekindlusega mõõta üritavad. Sellisest autost vabaneda sooviv inimene säästab nn rondiärikale müües oma aega ja närve.
Kallimad rondid 3k+ aga lähevad läbi nn rondiplatside kaubaks kõige lihtsamal põhjusel - need platsid vahendavad või pakuvad ise ostjale järelmaksu. Nii lihtne see ongi.
Räägime ka selles
23:30 16.11.2018
Et nn ärikate müüdavad asjad pole need asjad mida osta. Silikoon ja rehvileläige ei tee hooldamata saastast autot.
...
09:53 17.11.2018
mis hallist massist see kärss jahub, ei tea, aga meie räägime autoturust ja seal müüdavatest rontidest, mille siiavedamise ainus põhjus on üks ja lihtne- odavalt kätte saadud, vajadusel üles taotud ja kallimalt müüki pandud. siinne ostja ei huvitu itaalia seadusandlusest, vaid sellest, mida ta oma raha eest saab. ja rohkema raha eest kui mujal euroopas samas seisus auto maksaks. keegi ei korja sinu kombel omale kümmet autot õue peale vaid piisab ühest-kahest, et perekonda või iseennast liigutada vajalike objektide vahet. ja neid inimesi tünnitatakse liga palju, sest paljudel pole autoalaseid süvateadmisi ja kasutavad neid nagu kõiki muid kodumasinaid- puhtpraktilistel eesmärkidel. kui rahakotis on teatud summa autoostuks, siis püütakse neid terasid sõkaldest eristada, aga üldine reegel on lihtne- kas maksad kaks tonni või kaheksa tonni, võid ikkagi saada paraja risu. siin ei kehti reegel, et kallim auto on alati korralik. ja kui juba see ostusumma kokku saadakse, siis üldjuhul ei jää seda enam nii palju järgi, et ostuhinna jagu remondiks juurde panna. sina elad oma kõrgepalgalises maailmas, enamus elab selle mõnesajaeurose palgaga ja püüab ka kuidagi hakkama saada. ehk siis saa aru, et sinu maailm ei võrdu enamuse maailmaga ja vaevalt, et sa järelmaks 24 platsil käid neid risusid uurimas ja kalkuleerimas, et kui nüüd siia vanasse volvosse veel kolm tonni sisse laduda, saaks ju kenasti paar aastat sõita. paljudel lihtsalt ei ole enam seda kolme tonni kuskilt võtta.
.
12:01 17.11.2018
Muidugi kõiki paari tonniseid autosid romudeks nimetada on samuti meelevaldne ja näitab võhiklust automaailmas. Näiteks mina ei müügi oma heas korras 20a vanust h.m.diislit ,sest kaks tonni pole raha selle heas korras auto eest. Las pigem kolmanda autona on reservis,kuna aastane kulu on samuti olematu ja ma tean,et alati on lollikindel,mugav,ökonoomne masin käepärast.

Kui ise vähegi kursis olla siis on lihtne neid rondiärikaid selekteerida.
Kärss
12:07 17.11.2018
Kolm punkti, esiteks räägid Sa teemast juba natuke liiga kaugelt mööda. Teiseks, see hall mass pole mitte kellegi halvustamine, sildistamine või käitumisviis, vaid iseloomustab inimest, kes räägib ja käitub nagu enamus. Rõõmustab samade asjade üle ja ühtlasi tõmbab omale ka kraesse täpselt sama sopa. Tahad neist erineda, tee midagi teisiti. Soovitavalt targemini:)

# sinu maailm ei võrdu enamuse maailmaga ja vaevalt, et sa järelmaks 24 platsil
# käid neid risusid uurimas

Kas Sa väidad, et enamus inimesi käib autojärelmaks24 platsidel autot ostmas? Kahtlen tõsiselt. Ma kahtlustaks pigem, et isegi eraldi võttes on kõigi Eesti automüügiportaalide käive (pean praegu silmas ostetud autode arvu, mitte raha) suurem kui neil paaril üksikul platsil. Seal käivad ikka pigem ignorandid. Need samad inimesed, kes ei süvene teemadesse, millega nad tegelevad. Ei saa aru, milleks on arvutile vaja viirustõrjet, milleks koju vingugaasi andurit või et max lubatud kiirus ei tähenda minimaalset kohustuslikku kiirust olenemata teeoludest ja oma võimetest. Igaühel on vabadus valida, millises maailmas elad, õigemini milliseks "oma maailma" aastatega ehitad.

# meie räägime autoturust ja seal müüdavatest rontidest, mille siiavedamise
# ainus põhjus on üks ja lihtne- odavalt kätte saadud, vajadusel üles taotud ja
# kallimalt müüki pandud.

Ei vaidle vastu, pole kursis, võibolla on see praegu nii. Aga suur osa neist autodest, mis täna veel ringi sõidavad, on toodud ajal, kui autode toomine polnud mitte rondiärikate (odav+avariiremont+kasum) pärusmaa, vaid kus inimestel veel ei kasvanud käed p#rsest välja, kus iga täiskasvanud meesterahvas oskas kapoti all teha praktiliselt kõike vajalikku, kus autosid käidi ise toomas ja eesmärk polnud mitte see, mida Sina kirjeldasid rondiärikate puhul, vaid loodeti saada kokkuvõttes Eesti turuhinnaga auto, mis oli oluliselt paremas seisus. FB automüügikuulutustes torkab palju silma neid mitteärikate autosid, mis on ise toodud ja siis samas peres 10-20 aastat olnud, mõned kauemgi. Sest head autot pole vajadust müüa maha või jääb see peresse kellelegi teisele edasi kasutada. See peegeldab täpselt ka minu autokasutuse harjumust: ise toon, mõnikord teist samapalju läheb kohe juurde hooldusele/remondile ja siis tarbin, kuni lõpuks hakkab nt roostetama. Näiteks tänavu suvel sõitsin ca 15tkm autoga, mille ostsin 2002, see pole ostmisest saadik kordagi pikemalt seisnud ja on mõnel aastal sõitnud ka üle 2x rohkem. Sõidab tõenäoliselt nii kaua, kuni bensiini ja pliiasendaja müüki ära ei keelata.

Saad vastu aru juba, kuhu rihin - käitun erinevalt "hallist massist", tänu sellele on autokulud ikka äärmiselt väikesed, mul on sõidumugavust ikka "sitta kanti" käes (istun roolitag nagu "ema süles", ei pidurda lamavate politseinike ees jne) ja see jama, millega rondiärikad tegelevad, ei puuduta mind mitte mingil moel. Ja ma ei räägi praegu Rootsis tehtud autodest. Saad aru, et minu praegune vastuargument ei välista seda, et need, kes suhtuvad autosse nagu külmkappi ja pesumasinasse, maksavad selle suhtumise ikka ise kinni ja elavad hoopis teiste probleemide keskel. Ise valid oma tee, aga vali selline, millega ise pärast rahul oled, foorumis hädaldamine ei lahenda mitte ühtegi Su probleemidest;)
100!
13:19 17.11.2018
Räägime ka selles kirjutas: silikoon ja rehvileläige....
Kuidagi tuttav on see jutt.
Kas 500tuh sõitnud passat veereb veel?

Ja kolmele punktile annaks medali. Meid autoturuga kurssi viimise eest.
Odavalt kätte saada ja kallilt müüa on ju selle asja mõte.
Või on parem kallilt osta ja odavalt müüa?
500 000
14:42 17.11.2018
Kõige huvitavam, et need reaalse numbriga 500+ ja meie kliendi jaoks sätitud 159k kuulutustest jookseb läbi lause "Auto on uueväärne". No vabandust. Uueväärne auto on uus auto. 159k, 500k jne läbinud auto ei saa mitte kusagilt poolt olla uueväärne. "uus" auto on see järgmisele omanikule. Samuti näen Pirita teel Mobile.ee reklaami. Uus auto 75000€, uueväärne 45000€. Ilmselgelt teen elus asju valesti, et saksast poole hinnaga uut autot ei osta ning eestis ei müü. Liisingu jaoks kaotab auto esimesel aastal väärtust 20% ning igal järgneval aastal 10% Seega lihtne matemaatika ütleb, et reklaamauto on kaotanud hinda 30 000€ (40%) selle arvestuse alusel on uueväärne saksast veetud masin olnud liikluses 3 aastat. Keskmiseks sõidumeetrite arvuks võtame optimistlikult saksas mersule 30 000 km aastas. Seega 3 aastat vana uueväärne auto läbinud 90 000 km. Mitte nii optimistliku arvestuse alusel võib see number olla ka 300 000 km. Kindlasti mitte pole see enam uueväärne. Fakt.
,.,.,.,.
14:53 17.11.2018
Ma panen siia saksas sarnase kuulutuse. Sama aasta; 2,4 V6; bensiin, automaat, ls samas klassis. Juba parem värv, katuseluuk, nahksisu. Rehviläige ja silikoon juba peale valatud. Hind märgitud 1350€. Ehk 200 saaks kauplemise peale alla. Treilaga siia. Ja müüki 2290. Seega mitte millegi eest ja kodust lahkumata saaks vabalt teenida vähemalt 500€. Biznesplan.
https://www.autoscout24.de/angebote/audi-a4-2-4-lim-b5-benzi
n-blau-e7246473-cb40-2b35-e053-e250040ae946?cldtidx=3
professor_sammaljalg
15:08 17.11.2018
Doktorantuuris vist alternatiivtulu mõistet ei tutvustatud? Et kõikide raibete briljandiks lihvimisele kulunud aega ning raha ei annaks mõistlikumalt kulutada äkki?

Rääkimata kurvast faktist, et valdaval enamusel, kes ei ela kärsa dimensioonis, puuduvad nii oskused, kui tööriistad, kui pind kõikide ülilihtsate remonttööde jaoks.
...
18:54 17.11.2018
seega, kärsake, see teema sind ei puuduta, niiet pole mõtet teemasse ronida ja oma teooriaid või põhimõtteid avalikuks trükkida. kui su autokulud on üliväikesed, st kogu selle autopargi peale ei maksa sa kindlustust ega tee ülevaatusi, siis on hästi. ja mina ka suhtun autosse kui külmkappi või pesumasinasse- ta teeb mulle vajaliku töö ära, vajadusel tuleb teda putitada, mida külmkapi või pesumasinaga paraku teha ei saa, sest neil on kindel eluaegne garantii- töötab kaua töötab ja siis utiili, aga jõululaupäeval autodele kõrgeima kvaliteediga õli kapoti alla ei poeta või ei palu jeesukest, et ta mu neljarattaliste eest palveid loeks- auto seisab õuel ja mina teda kardina vahelt ei piilu- suht väheemotsionaalne suhe. ja eluga olen rahul ja ei hädalda foorumis millegi muu üle, kui et autoturul käib juba aastakümneid üks pidev tünnitamine ja muutust selles osas vist näha ei ole- seadused olematud, ostjad autokauged ja müüjad nahaalid.
...
19:02 17.11.2018
jäi silma:
Auto on heas korras, just tehtud hooldus 1000 eur, uued M+S rehvid. Hea varustus, Soft close uksed, Sport Comfort istmed, 4x soojendus, ventileerimine. Kiirmuugi hind mis ei ole tingitav! Vigadest parkimisandur tahab vahetust ja tagaluuk mõlkiga. Romulas tagaluuk 65 eur

tonni eest teeb hooldust, aga parkimisandurit ja tagaluuki vahetada ei saanud? peaksin siis seda tonnist hooldusejuttu uskuma? auto hind 3999
Kärss
21:24 17.11.2018
# Et kõikide raibete briljandiks lihvimisele kulunud aega ning raha ei annaks
# mõistlikumalt kulutada äkki?

Kindlasti. Need ongi alternatiivid. Üks teeb ühe korra ja põhjalikult ja on rahul. Teine vahetab pidevalt raipeid, kulutab samuti aega ja raha, kuid ei ole rahul. Võib vist ka öelda, et jätab briljandid lihvimata. Rahul on aga autoärikad, kes sellest vahetamise soovist elavadki. Minul jääb see raha alles:P

Ma olen nii vaene, et ei jaksa omale kunagi uut luksautot osta ja kui jaksakski, siis ikkagi leiaks sellele rahale mõne muu rakenduse, mis pakub palju rohkem rahuldust, kui uue luksumisauto omamine. Aga mugavalt ja muretult tahan ikka sõita - rahaline ega ajaline mõõde pole sugugi ainsad parameetrid, mille oma kulureale kirjutan ja on palju asju siin ilmas, mille eest olen alati valmis maksma rohkem. Millegipärat arvan, et selle suhtumisega sulandun küll hästi halli massi hulka, sest kõik ootavad vast autolt midagi rohkemat kui ainult eurot/km kohta miinimumväärtust. Kes viskab esimese kivi? Aga millised foorumites (ja ajakirjanduses) levivad müüdid samal ajal toetavad just nende autoärikate edu? ;)

Kuulaks huviga ka teiste ettepanekuid, kuidas seda üha enam ja massilisemalt vohavat autoärikate edulugu tasalülitada ja end distantseerida neist probleemidest, mis siin paljusid otseselt või kaudselt häirivad.
dopingudima
11:23 18.11.2018
Müüsin aasta tagasi ühe minu jaoks rondi ärikale.
Väljast oli kole ja seest ka ikka nii, et lihtsa koristamisega ei teinud midagi ära. Tehnilise poolega oli ka üksikuid jamasid, lisaks oma vanuse kohta normaalne läbisõit (loe - ärika jaoks keritav). Esimesel päeval tuli nagu ikka ärikatelt küll a24 sõnumeid, sms ja kõnesid. Lõpuks üks ärikas sai endale, ainult ma ei saanud aru, miks oli vaja mingit legendi ajada, lõpuks loomulikult soov müügilepingusse mitte hinda märkida :) Selle ikka märkisin, nii et mine tea, mis dokumendi võltsimist veel tehti. Lõpuks oli auto uuesti a24 üleval, pildid töödeldud ja mudeli nimes igasugu läbivalt suuretähega lisanimed, mille kõige peale jätaksin kindlasti selle kuulutuse vahele. Lisaks on ju ajaloos veel näha õige läbisõit ja muu huvitav. Aga müüdud see auto neil sai.
Nii et mingit rolli nad ikka autoturul täidavad.
...
12:37 18.11.2018
eks siin vist mängib rolli inimloomus- paljud trügivad igasugustel hulludel päevadel ja soodusmüükidel ja lõpumüükidel ja laadapäevadel jne ning loodavad sealt midagi head ja odavat saada ning ilmselt ka autoturul samasuguse mõtteviisiga inimesed, et kui juures on ilus jutt ja hind natukene odavam (aga mitte ka väga odav) kui teistel samasugustel, milledel üldse mingit ilusat juttu juures ei ole või suisa pisivead üles loetletud, siis tasub seda ilusat kaupa osta. eks neil lihtsalt analüüsivõimega vähe kehvemad lood.
63amg
16:33 18.11.2018
olen sellest siin ühes teises teemas kirjutanud.nende äri õitseb tänu laenu andmisele.inimene saab auto enda valdusse ilma sissemaksuta.iga kuu plekib a.la 30.- euri ja kogu moos.
solksolk_
20:54 19.11.2018
See on nüüd küll vale väide, kui inimene ütleb, et vaatab veel, et tema ei osta.
Samuti on see vale väide, et tuleb ruttu auto ära osta, selline uisapäisa kiire ostmine võib romu sulle tuua.

Autot tulebki hoolega vaadata ja valida ning vaadata, mida on turul saada ja siis valid sealt välja kõige sobivama ja parema.
Ruttu ära võib osta vaid siis, kui sa täpselt tead, mida otsid ja leiad piisavalt sobiva ja väga heas korras auto, siis tekib tõesti see õhin ,et leidsid õige auto ja nüüd tuleb ruttu ära osta.
Kuid tavaliselt, see nii lihtsalt ei käi.
Eriti hoolega tuleb valida kallimate uuemate autode ostu, kuna, kui seal eksid, siis rahaline kaotus on väga suur, näiteks kalli remondi näol või isegi kõlbmatu auto puhul, mis alles hiljem ilmneb näiteks.

Mina näiteks loobun konkreetse auto ostust, kui müüja tundub kahtlane, kui ta väga pakub mulle seda autot ja räägib selle väga heaks, siis tean, et midagi on valesti.

Kahjuks mitmed müüjad huiavad jah mõnuga, mida minu südametunnistus autot müües ei luba teha.
Ka seda klassikat tean, et ostetakse ostu-müügi lepinguga ja enda nimele ei võeta.
Tean ka ühte inimest, kes nii teeb ja eks ta ilmselt huiab ka müügiga, vahetab pidevalt autosid.
Sellepärast mina eriti ei taha selle lepinguga müüa ja kui ka peaksin müüma, siis kontrollin hoolega, et auto oleks ümbervormistatud.
Tema suhtumine on selline, et sina oled see pde, kes arki minna tahab.
Mida sellistest oodata? Midagi head küll mitte, ei talle autot müües ja ka temalt ostes mitte.
100!
08:40 20.11.2018
Kütte hinda kõigutavad ka kogu aeg.
Vahepeal oli ehitus hind natuke odavam, nüüd jälle kallim.
Saia hind ka poes muutub.
Autoostja ükskord lubab osta ja ikka ei osta. Teinekord jälle ostab.
Turumajandus on selle nimi ja igaüks paneb enda müüdavale asjale sellise hinna nagu tahab.
Kas sa näed selles midagi imelikku?
Või peaks enne hinna muutmist kolme punkti käest küsima, et ega äkki liiga nõme pole?

........
09:24 20.11.2018
Mis seos on kasutatud auto müümisel naftabörsi või saiaküpsetamisega? Kasutatud auto muutub vananedes odavamaks, mitte kallimaks kui tegu pole just rariteediga. See on lihtsalt jälle üks osa ostjate lollitamisest. Ostja peabki valima ja kui teisel päeval näeb sama auto kuulutust kõrgema hinnaga, siis vähemalt seda müügiplatsi ta enam ei vali.
100!
09:56 20.11.2018
Pikemale punktireale.
Kasutatud auto muutub vananedes odavamaks. Millest odavamaks?
Äkki oli enne liiga odav hind ja nüüd on õiglane? Või on ikka liiga odav ja tuleks veel hinda juurde panna? Või on hind ropult kallis ja müüja saab sellest ise varsti aru.
Turuhinna saab siis teada, kui auto müüdud.
Aga enne muudab omanik hinda kuidas tahab ja ta ei eksi millegi vastu.
Kui see sulle ei meeldi, sellest saan aru.
Turumajandus ongi keeruline.

Kärss
11:02 20.11.2018
Ka mulle tundub, et ärikate puhul on kõikuv hind pigem müügitrikk. Erakuulutuste puhul torkavad silma jällegi käsitsi kirjutatud kommentaarid, et "soodushind kehtib, kuni mind huvitav teine auto on veel müügis". Mis on ka igati mõistetav, sest kui see teine auto ostetakse ära kellegi muu poolt, võib müüjal üldse kaduda huvi oma autot müüa või on nõus seda müüma ainult reaalsest turuhinnast kõrgema hinnaga, kuniks tekib müüki jälle mõni teda huvitav auto.

Kui müügi perioodil auto sõidab, rihmavahetusvälp täitub ja tehakse ära kõik hooldused (mille hind võib vabalt ka üle tonni minna), kas siis pole põhjust küsida (ja ka maksta!) kõrgemat hinda?

Platside puhul (nt Hiiu autoplats) on torganud silma, et sooduspakkumised tekivad vahetult enne, kui on vaja maksta ära maksud ja palgad. Ja siis müüakse ära hoopis mingi muu auto, rahakriis möödas, mille järel kaovad ka sooduspakkumised. Lausa imelik, kui see nii ei oleks.

Kasutatud asjade turul on "mikside" üle filosofeerimise asemel mõistlikum pöörata tähelepanu müüdavale kaubale. On palju olukordi, kus kaup pole mitte müüa, vaid on müüja jaoks sobivatel tingimustel ostetav. See pole ju toidukauplus, kus igal tootel ilutseb säilivuskuupäev ja enne seda tuleb asi kindlasti maha müüa. Hästi säilinud vana auto hind ei kuku kunagi nulli, seda ei visata ära, lõpuks hakkab hind ikka tõusma ja mõnikord kohe väga palju.
............
11:32 20.11.2018
Kindlasti hakkab see SX4 ja muud sarnased igapäevaautod kunagi topelthinda maksma, laseme vaid aastatel mööduda... Aga mis siin ikka vaielda- kui ärikas arvab, et hinnaga mängimine tõstmise suunas on igati ok teema, siis andku minna. Vähemalt internet mäletab ja näitab ka vanu kuulutusi ja vahel ka endise omaniku omi, kus näha tema kunagist müügihinda ja vahel ka tegelikku läbisõitu, mille vähendamine on ka ärika arvates ok- see ju puhas turumajandus.
Kärss
12:36 20.11.2018
Punktirida, asjata ironiseerid, rariteediks sünnitakse harva, aga lõpuks muutub kõik rariteediks. VW põrnikate hinnad on juba aastaid täiesti arutud, ometigi oli tegu ühe omaaegse levinuima sõiduautoga üldse ja veel põhjakihist, mitte hinna poolest keskklassi lähedalt (kuhu kuulus nt seesama SX4 uuena). Datsun sajad ja veel paljud teised on maailmast peaaegu otsa saanud, hästi säilinud keredega isendid maksavad rohkem kui tuliuued sama klassi autod. Keegi ei keela konserveerida keret, varuda vähesõitnud avariiga tehnikakomplekt endale, tarbida aastakümneid ning müüa lõpuks kallimalt kui ostsid. Iseasi, mis mõte sellel on. Aga näed ka ise, et mõne arvates on. Autoärikad on võtnud üle isegi roimastunud uunikumihakatiste turunishi - algselt odava fännikauba eest küsitav summa mitmekordistub iga müüja andmete vahetumistega kõigi silme all. Margiklubides vähem, müügiportaalides rohkem.
100!
12:40 20.11.2018
Pikale punktireale.
......., kus näha tema kunagist müügihinda........
Mis see siia puutub, mis oli kunagi müügihind? Kunagi oli rohi rohelisem ja õhk puhtam ja viina hind oli 4 rubla 12 kopikat.
Oledki sinna aega jäänud või?
Ja see läbisõidu jutt tuligi ära. Päev kirjas.
Me kasutame veel silikoni ja rehviläiget ka.
Kas tohib või?

Kärss
12:47 20.11.2018
Ikka tohib. Müüja valib müügiviisi, ostja valib ostmisviisi. Kui need omavahel ei sobi, siis tehingut ei toimu. Kui seda juhtub liiga tihti, pole tegu jätkusuutliku ärimudeliga mitte kummagi jaoks;)
https://www.auto24.ee/foorum/foorum.php?tid=161932
..........
12:59 20.11.2018
Ärikas ära ärritu, leidub ka sinu autode jaoks ostjaid, sest kõik ei ole veel arengutasemelt üle keskmise. Kärss aga vanaautofetišistina peaks teadma, et mitte kõik autod ei lähe hinda ja mitte kõik põrnikad ei kasvata väärtust. Asi sõltub väga paljudest teguritest.
100!
13:35 20.11.2018
Vot see on õige, et müüja valib müügiviisi ja ostja ostmisviisi. Nii see kõik toimibki.
Üle kahekümne aasta automüüki ja oleme elus. Nii, et selles suhtes kõik ok.
Silikon ja rehviläige oli niisama pikale punktireale, et äkki tuleb mingi päeva kommentaar.
Tegelikkuses silikoni purgiga ei tohi meie autodele lähedale ka tulla.
Või ikka peaks silikoni panema? Äkki teeme midagi valesti ja autode kommenteerijatele ei meeldi? Ei julge ise enam hinda ka muuta?
Ärritumisest on asi kaugel. Vastupidi. Sest arengutasemelt üle keskmise autode kommenteerijaga on meeldiv mõtteid vahetada.

vanames
13:50 20.11.2018
Mis see siia puutub, mis oli kunagi müügihind? Kunagi oli rohi rohelisem ja õhk puhtam ja viina hind oli 4 rubla 12 kopikat.
Oledki sinna aega jäänud või?

Lätis vist vene aeg edasi, ainult mõnedkümned kopikad viin kallimaks läinud
https://www.superalko.lv/tootekataloog/4/7/21957

Hinnast
14:01 20.11.2018
Saksast peetud sõiduk hinnaga 1500, valitud ja korralik, küll seisnud mõned aastad, aga õnneks vaid aknaääred rohelises, seest OK, värv peal korras.
Rihm vahetamata, välp 100 km pärast täis ja juhi kõrvaliste rikutud, nahk millegagi nagu noaga üle tõmmatud, aga kõik mis küljes see toimib, raadio välja võetud, klaasid terved ja kriipimata.
Treilaga Eestisse.
Siin esmane ülevaatus ja registreerimine, arvelevõtt.
Edasi rihmade rullikute ja veepumba vahetus, kõikide õlide vahetus, romulast teine kõrvaliste, kustuti ostetud, kollane vest ka olemas ja ülevaatus puhtalt läbitud.
Raadio ka tutikas peale, sisse meie kliimasse ainuvõimalikud ja vajalikud originaal kummivannid. Kere värvkate oli "piano black", sile ja poleeritud kere on kui uus.
Kas selle sõiduki hind peaks ka nüüd olema 1500?
Asja mõte oleks see, et on arukas selline ise Saksast tuua, sest seisnud masinal pole midagi kruditud, silikooniga läikima aetud ja muud keemiat korraldatud.
See oli väga hea investeering, sest see põõsa alt ostetud sõiduk on sõitnud tänaseks laitmatult üle nelja aasta
1500-ga küll käest ei annaks, ka 2500 mitte ja ka kallimalt mitte.
professor_sammaljalg
22:51 20.11.2018
Ee.. mis sa sellest 1500st või 2500 üldse mainid, kui ilmselgelt läks see auto sulle maksma kõvasti rohkem?
väike rehkendus
23:54 20.11.2018
1500 Saksas koos 8-sel treilal toomine, tooja oma inimene
180 meie numbrid
300 rihmad, pump, rullid
minule teene võlgu olevast romulast 0 hinnaga parem esiiste
sealtsamast originaal kummivannid, värvus tumehall- võinuksid mustad olla
35 ülevaatus
õhu, õli, küttefiltrid max 60
Täissünt EMPEROL 42 eurot

Itogo: 2117.-
Neli aastat sõitu tehtud, üks püsikiirusliigend ei meeldinud ja sai vahetatud, ai, kondid vahetasin ka sügisel..
...
06:31 21.11.2018
ja mida me nüüd tõestada tahame? et kogu eesti rahvas ühel meelel saksa aia ääres ootavaid heas korras autosid ostma? muidugi maksvad seal kõik sellised paar aastat nurgas konutanud kärud poolteist tonni ja seda nii s mersud kui ford fiestad. ja kõigil meil on kuskil oma tuttav treilamees, kes aina veab ja veab ja veab ning pappi iial ei küsi ning romulad täis teeneid võlgu olevad mehikesi, kes tasuta juppe jagavad.
ja sakslane loll ei jaga ära, et autot tuleb osta hoopis romula tagumisest nurgast, kus lihvimata briljandid ootavad ning kavalpea eestlane neid seal noppimas käib.
professor_sammaljalg
08:51 21.11.2018
Lisaks eeltoodule mainiks ära, et Saksa saamine pole tasuta, kohapeal elamine ja liikumine ammugi mitte. Töötule või pensionärile sobiks tõesti.
Täiesti ajuvaba
10:53 21.11.2018
Niisama Saksas tuiata ei võigi, kui on näiteks plaan Konna kolama minna? Eelnevalt nende müügiportaalides kolamine maksab ka üüratult?
Ma ei mõista, mis mõnedel viga on, et nad kõikide teiste õnnestunud plaanide kordaminemise peale vinguvad?
Osad käivad tööl, osad saavad käia kus tahavad ja seeläbi, et ei maksa üüratuid liisinguid uute ja üsna ebakindlate sõidukite eest, nemad kasutavad seda raha pigem elamiseks.
Kas kohatu iroonia või kadedus?
Ja asi ongi selles, et ega ikka ei ole küll sellised masinad teid ootamas, sellega tuleb tegeleda ja keeli osata. Praeguses keisis sai kokku hoida umbes 2500 ja selle eest saab sellesama masinaga Euroopas peaaegu kuu aega kahekesi ringi kolada.
Ja treilad käivad kogu aeg Saksa vahet ja tihti on seal tagasitulles ka ruumi, sest väljavalitud masinatest osutusid üks või kaks kõlbmatuteks.
Suured kallajad ja ninad tuuakse ka väravasse, aga selle eest tuleb maksta, keegi peab need laevale panema ja Paldiskis maha võtma ja nii on kindlalt odavam kui maanteed mööda ise tuua.
Kolamisest niipalju, et kui vaatate GoogleMapsist Berliini uhket Aadu ehitatud Tempelhofi lennuvälja, siis on satipildil kena murune üüratu plats koos ruleerimis ja lennuradadega nende uhkete hoonete kõrval.
Juba seepärast tasub Berliini põigata, et seda pulli näha, sest tegelikkuses on Aadu uhkel lennuväljal tihedalt valged konteinerid, mis asustatud väga kirjumirju seltskonnaga.
Aadu vist väga arvaks midagi.
Aga käige vaatamas.
..........
11:13 21.11.2018
Selliste edulugude kirjapanek kindlasti innustab paljusid nüüd raamidest väljapoole mõtlema ning igaastase egiptuse reisi asemel hoopis saksamaa autoturgude tolmu tallama minna, sest mis saab olla parem kui osta odavalt vähest nokitsemist nõudev auto ja nii vältida kulukaid eestimaiseid liisingumakseid, eriti mogo sarnaseid finantsgeeniusi silmas pidades. Paraku on reaalsus selline, et enamikel pole see võimalik ja kui mõned vähesed sellega tegelevad, siis tore, et nad endaga rahul on- kõik me tegeleme sellega, millega kõige paremini hakkama saame või lihtsalt elu sunnib miskit tegema. Kui on piisav sissetulek, leiab ka uute autode seast mõistliku kuumaksega variante ning jääb raha veel ülegi elu nautimiseks Berliini kohvikutes ja muuseumides, mitte ei pea nurgatagustes autoaedades teemante kaevandama. Kellel sissetulek väiksem, püüab siiaveetud romude hulgast midagi mõistlikku leida või läheb suisa äärmustesse ja kondab järelmaks24 tüüpi platsidel. Selles mõttes on sul muidugi õigus, et autole ei pea meeletult kulutama ja tema orjaks hakkama, paljud seda veel ei mõista.
professor_sammaljalg
11:52 21.11.2018
See on jah mingi kahtlase väärtusega romantika, kõik, kes on rohkem, kui korra ise saksas ostmas käinud, teavad väga hästi, kui lõbus tegevus see on. Mingeid pooleteisetonniseid pärle toomas käia on paslik inimesele, kellel tõesti midagi paremat teha pole.
Kärss
14:33 21.11.2018
# mida me nüüd tõestada tahame? et kogu eesti rahvas ühel meelel saksa aia
# ääres ootavaid heas korras autosid ostma?

Miks siis mitte? Või mis põhjusel peaks siis eelistama hoopis neid rondiärika rõõme, mida Leedu platsid täis on veetud? Kui pärast oled rahul ja sõidad sellega 10+ aastat, on isegi lennu/hotellikulud läbitud kilomeetrite peale ärajaotatuna pea olematu number, mõnikord lausa tingimisruumiga samas suurusjärgus.

Et mu kommentaar nüüd soovitusena ei paistaks, meenutan igaks juhuks, et terve selle praeguse teema tegelik põhjus on ju see, et ostjad on muutunud kohutavalt pealiskaudseteks ja kui probleem tekib, siis muutuvad kohe ka kätetuteks ja mõtlematuteks ning jooksevad rahapakkidega teenindusse. Seda probleemi mujalt riigist toomine kindlasti ei lahenda ja võimalus kooliraha maksmiseks on tõenäoliselt suuremgi kui siin kohapeal, kui rondiärikate pakkumiste asemel valida esinduste kasutatud autode platsidel, kust võib ka mingisuguse garantii saada.
...
16:18 21.11.2018
ammu teada, et kärss elab omas maailmas ja seal kehtivad vaid talle omased reeglid ja mõtteviis ning talle ei mahu pähe, miks kõik inimesed kõigega hakkama ei saa, eelkõige autode ostmise, remontimise ja kõige muuga, mis autodega seondub. aga mina arvan, et ostjal on tänasel päeval õigus saada kaupa, mis oma otstarvet täidab ja esimese nädalaga ära ei lagune. odava hiina träni puhul me nagunii viskame selle prügikasti, aga tuhandeid maksvate autode puhul võiks siiski natukene aega sõita saada, mitte kohe peale ostu töökotta joosta. justnimelt töökotta, sest kõigil ei ole ega saagi kunagi olema autoalaseid teadmisi (ja võib olla ta ei tahagi neid teadmisi, on tegija hoopis teistel aladel) ja kasvõi kohta, oma garaaži, kus ise remontida.
autoaedade puhul on aga seis ikka sama mis 20a tagasi- süüdimatult müüakse risusid ja vastutuse võtmisest pole halli haisugi- ülbelt saadetakse ostja pikalt, et kasutatud auto, pole meie asi kui värava tagant ära sõites laguneb. ja kärss proovib veel sellest ka aru saada, et kõigil ei ole raha, et istuda vähe korralikumasse ja kallimasse autosse- paraku elame ikka veel vaesel arengumaal oma euroopa hindade ja eesti palkadega- kas see tähendab, et ta ongi vaid autoaia ronti väärt?
63amg
16:34 21.11.2018
kui autoalaseid teadmisi pole,siis tuleb masin viia ENNE OSTU remondifirmasse! paraku on, aga kõik vastupidi.
Kärss
17:19 21.11.2018
Kolm punkti, me elame siiski samas maailmas oma erinevate oskuste ja võimalustega, aga tulles mitteolulise juurest olulise juurde, on meil riskid ikkagi samad. Nüüd on juba iseenda oma valik, kuidas keegi need riskid maandab.

Alles üsna hiljuti oskas peaaegu iga autojuht autot remontida, sest kui tavotipritsiga tuli käia sild üle iga 400km tagant ja mootor vajas kapremonti iga mõnekümne tuhande km tagant (paljuski sellepärast, et normaalsete määrimisomadustega õlisid polnud lihtsalt saada ja sõideti millega sai), siis ilma selliste oskusteta oli auto pidamine mitte küll võimatu, aga tülikas küll. Mina olen samuti pärit sellest ajastust ja kõik mu lapsed on kah jalgadele tõusmisest ninapidi kõige selle juures olnud. Oskasid katsuda turbo pikilõtku ja kontrollida ligikaudselt igasuguste rihmade pingutust veel enne kooliiga. Isegi naine oskab, sest seal riigis, kus tema omale kunagi load tegi, kuulus genekarihma vahetus jms lihtsam töö autokoolis õpetatava juurde (ja võidi nõuda ka sõidueksamil).

Selles valguses on alati natuke veider lugeda, kuidas täiskasvanud meesterahvad hädaldavad ja otsivad põhjusi, miks nad ei oska, ei taha õppida, aga selle eest maksta kah ei taha, et neid asju teeks ja kontrolliks (ka ostueelselt) need, kes seda õppisid ja nüüd oskavad.

Rondiäri eksisteerib meie kõigi paralleelreaalsustes edasi ja ärikateteemal halamise asemel võiks igaüks siin teemas kirjutada pigem sellest, kuidas tema soovitab need riskid maandada või kuidas tema ise seda teeb. Sest probleem ise ei kao tõenäoliselt kunagi, sest alati leidub lolle, kes arvavad täiesti tõsimeeli, et nad saavad "poole" hinna eest omale täiesti uueväärilise auto, sest keegi ütles neile nii.

Ahjaa, üks toimiv lahendus on näiteks omakohus. Sellest on siin foorumis üks teine teema, kuidas need ärikad juriidiliselt pädevatesse "mitteomakohtuotsustesse" suhtuvad. See foorumi hala on umbes nagu Toompeal meeleavalduste korraldamine, et leiab avalikku kajastust, rohkem inimesi on teadlikud, endal on süda rahul, aga midagi sisuliselt ei muutu, sest need, kelle vastu see on suunatud, neile see on kõigest töö ja loosungid ei mõjuta neid mitte mingil viisil. Hääletage rahakoti või jalgadega!
...
18:57 21.11.2018
Alles üsna hiljuti oskas peaaegu iga autojuht autot remontida

palun tule nüüd lõpuks ometi tänapäeva, kaua me sinu minevikuheietusi ikka peame lugema. alles hiljuti all mõtled sa ilmselt aega 30+ a tagasi, kui tõesti iga autodega kokkupuutuv inimene suutis tavotipritsile lisaks ka muid riistu käes hoida- keevitust, värvipüstolit jne. need olid ajad, kus olid veel garaažikooperatiivid, autod olid lihtsad, nö kuvalda ja jopptvajumaju abil remonditavad, ei mingeid obd testreid ega muud elektroonilist jama. ka käis garaažinaabrite suu kaudu know-how boksist boksi ning žigullid, mossed ja sapakad said korda. nii nagu sina, olen ka mina ja paljud teised siin koos selle kõigega üles kasvanud ja kilode kaupa tavotti ning õli aegade jooksul kätelt maha pesnud. ja siis tulid euroopa autod, tulid ka vead, mis nendega kaasnesid ja hakkasid esimesed elekroonikaprobleemid. esialgu loeti neid lambikeste vilgutamisega, siis juba obd seadmete abil ning nii sai jälle samm sammult ajaga kaasas käidud- vanast rasvast sai koguda uue rasva ning uued teadmised, mida mosse juures iial vaja ei olnud, kulusid vahel marjaks ära. nüüd aga üks huvitav tähelepanek- vahepeal, kui sina mõnda opel blitzi sügasid, sündis ja kasvas uus põlvkond, kes teatud asjolude tõttu ei pidanud tavotis tuhnima- autod olid paremad, kestsid paremini, ei pidanud õhtuti garaažis kanalis istuma ja midagi kolkima või keevitama või pahteldama, lisaks laienes remondifirmade võrk, inimesed mugandusid, garaažikooperatiivid lammutati ja sinna ehitati kaubanduskeskused, vanade teadmistega vanad mehed sammusid pisitasa manala poole ega andnud mosseremondi tarkusi tulevale põlvele edasi, rahval sai ka raha natukene rohkem olema (ja see raha maksis, mitte ei olnud lepalehed või poolik töötasuks), et remonditeenuseid kasutada ning elu lihtsalt muutus mugavamaks- arvutid, telekas kümneid programme, kinodes midagi enamat kui vaid 1945a võidufilmid ja inimestel lihtsalt on muud teha kui autosid lammutada- ehitada. sina oma dinosauruslike vaadetega oled relikt, oma volvo või transiti all roomates naudid sa vaid iseennast selle tegevuse juures- näete, ma oskan, ma suudan. suudan ja oskan ka veel mina, aga ei viitsi enam- tehtud seda juba küll ja nüüd on targematki teha, kasvõi diivanil puhata ja kulutada teenitud raha töökojas töömeestele maksmiseks- igal inimesel oma töö ja üldiselt on töökojas head riistad, korralikud tingimused ja muudki, mis mul siin õues tungi otsas vahel puuduvad. ei taha tõesti osta kõiki neid spetsriistu, mida tänapäeva auto juures vaja. kui isegi piduriklotside vahetuseks tuleb arvutiga juurde minna, siis mida ikka ise punnitada.
aga sa kärss võid rahulik olla- jätkub neid rariteete veel sinu elu lõpuni ja saad mõnuga veel mõne volvo 740-ne üles taguda.
selgeltnägija valerka
19:08 21.11.2018
... (registreerimata) - kurat üle pika aja adekvaatne jutt, ilus lausa lugeda
...
19:28 21.11.2018
ahjaa, kunagi sa ka telekaid ja raadioid remonditud, trafosid keritud, pal plokke sisse pandud, soome antenne ehitatud jne- mida on tänapäeval teha? aliekspressist tellida. muideks, need tegijad mehed on veel tänagi elujõulised, aga oma autosid õue peal ei remondi.
selgeltnägija valerka
19:32 21.11.2018
sai isegi kõlle uuesti mähitud, vot oli aeg
Kärss
20:17 21.11.2018
Kolm punkti, esiteks see teema pole üldse autoeelistustest. Igaühele oma vastavalt oma võimetele ja võimalustele. Kui tahad kujutada ette, et ma oma autovalikute tõttu rohkem neile aega/raha pean kulutama, on see puhtalt Sinu võimalus end tähtsamana tunda, kellegi teise elu see õnneks ei puuduta.

Teiseks, Sinu pika jutu kokkuvõte on ikkagi sama, mida ma just äsja kirjutasin, et olenemata tehnilistest nüanssidest seisad lõpuks ikkagi valikute ees, et kui on vaja teha ostueelne kontroll või ostujärgne remont, siis kas õpid ise selgeks või maksad. Aga selgeks õppida ei viitsi, maksma pole nõus, ärika muinasjuttudesse uskumine teeb õnnelikuks... seda probleemi on võimalik lahendada ainult peeglisse vaadates.

PS: mu naine tegi juhiload 2004, ei käi siin jutt midagi 30+ aasta tagusest ajast. Õpitud abituse õigustamiseks on lubatud muidugi unistada, et kõik, mida ma siia kirjutasin, on väljamõeldis;)
selgeltnägija valerka
20:25 21.11.2018
kärss, ostueelne kontrolli (kindlast vajalik) annab ülevaate hetkeolukorrast, aga ütle nüüd keegi kes paneks oma per*e mängu ja ütleb eesolevad remondid ära mis ei kajastu ostueelses kontrollis? Isegi mina ei annaks mingit veksli oma auto kohta millega olen kulgenud viimased 9 aastat ja hetkeläbisõit 160k (uuena minu käes, paljud küsivad kuna vahetan, vastan et ei tea)
professor_sammaljalg
20:32 21.11.2018
Kolm punkti pani tõesti asja paika.
...
21:23 21.11.2018
...või ostujärgne remont, siis kas õpid ise selgeks või maksad. Aga selgeks õppida ei viitsi, maksma pole nõus, ärika muinasjuttudesse uskumine teeb õnnelikuks

tegelikult aitab seda probleemi lahenda korralik seadusandlus, kus auto müüja on kohustatud andma autole teatud garantii, kindlasti teatud osadele, mitte kogu autole nagu uuele ja siis ehk hakkab tasapisi kaduma nende vennikeste äri, kel leedus käpp sees ja teadlikult sealt kokkuklopsitud rämpsu siia toovad või need tüübid, kes romuoksjonitelt plekikänkraid kokku ostavad, neid sirgeks venitavad ja siis väga heas korras autode pähe maha müüvad, turvapatjade asemel vaid pistikud tolknemas ja tähtsamad kereliited mõne punktiga kokku lastud ning auto tühimass on suurenenud 20kg pahtli arvelt.
hetkeolukord sellistel kärudel võib müügihetkel tõesti olla esmapilgul korralik ja ilmselt kärsagi ära petta, aga mis hiljem hargnema hakkab, on juba kristallkuuli teema.
ma püüan sulle kärss juba mitmendat korda selgitada, et kõik ei tahagi õlis näperdamist ära õppida ja oleme juba ammu 21-s sajandis, kus massinad käivad marssi kaemas, aga meie maadleme siin ikka veel romuärikate pohhuimentaliteediga ja peame õppima seda s.tast mängu kaasa mängima- võta tuttav autoaeda kaasa, kasuta ostuabi firmade teenust, tassi esindusse või krt teab kuhu kontrolli, aga ära ainult pärast ärikat süüdista, et ise olid loll ja lasid naha üle kõrvade või noksi tõmmata. rõhutatakse just seda, et ise oled loll kui sara ostsid, müüja on puhas kui endine tlna linnapea. no tvajumaju, kas tõesti on kärsa arust selline olukord normaalne? enamikel meist ei kasva käed pe..st välja, enamikel on töökorras vasak ja parem käsi, aga no krt ta ei pea jobude müüjate pärast mingi käimari või turbo ehitust tundma. ja ta ei pea tundma välismaa saite, kus vin koode ja muud kama kontrollida.
looder23
21:57 21.11.2018
Kolme punkti jutuga muidu nõus, aga konks sellest, et oma teenitud raha ei raatsita töökoja meestele ka jätta. Ma saan Milena osapoole seisukohtadest aru, aga praegune kiun thesis sellest, keegi ostis kuskilt auto, kus olid vanad lepingud kaasas ning seal oli ühele lepingule peale kirjutatud hind, aga tema maksis rohkem. Ta on solvunud. Samuti on solvunud inimene, kes ostis autoaiast auto viis jargmisel paeval teenindusse ning selgus, et auto vajab ostuhinnaga võrdset remonti. Küsimus, et miks ei viidud seda autot varem, enne ostu kontrolli? Isegi sammal uuris siin mingis teemas, et ei raatsi sõbrale õlivahetuse eest raha anda,et vahetaks ise, tuleb odavam. Miks te siis selle kärsa seljas tõmbate, et näe jobu, roomab auto alL? Ongi lihtne, igaüks vaatab ise kuidas ja kuhu oma teenitud raha maksab. Kõigil on oma mätta otsast vaadatuna õigus ja teisel vale. Inimene võiks ju niipalju arenenud olla, et näha asja teise vaatevinklist.
Kärss
22:26 21.11.2018
# tegelikult aitab seda probleemi lahenda korralik seadusandlus

Seadusandlus on, autojärelmaks24 jms vilistab nii seadustele, kaebustele kui ka ettekirjutustele. Sellest on siin foorumis terve teema. Aga probleem oli olemas eile, on täna ja on ka homme. Kuidas lahendad ja mida soovitad? Lihtsalt rääkimine ei ole lahendus.

# kas tõesti on kärsa arust selline olukord normaalne?

Ei ole, ma väidan seda ju kogu aeg! Aga väitmine, takka kiitmine ega vastu vaidlemine ei lahenda mitte ühtegi probleemi. Lõpuks ikkagi lahendadki ise või maksad. Näiteks uue auto eest. Või siis auto eest, mille ajalugu on 100% usaldusväärne (tuttavatelt-sugulastelt) või kinnitab esindus seda usaldusväärsust oma lühiajalise garantiiga. Selline õnnemäng, nagu äri tegemise eesmärgil elustatud roimadele oma ootuste seadmine, ei ole väga jätkusuutlik äriplaan ka maailma parima seadusandluse juures ja kuni leidub lolle, leidub ka neid, kes lollidelt raha püüavad ära võtta. Ära ole siis loll;)
selgeltnägija valerka
23:28 21.11.2018
kus auto müüja on kohustatud andma autole teatud garantii - millisest fondist ja millistele osadele, kui palju? uskuge rahvas on nutikas ja ka mina : aasta 88 tulin sõjaväest ja läksin tööle bundesweri sain 53 perse alla, aga raip võttis kütet, kerid, saad nulli, teised kerisid, said endale, ei jäänudki muud üle kui ringi peal õli välja, kannu, a´5km pärast õrn kolin, vana õli sisse ja tagasi töökott, seal kus praegu on Nuki ülevaatus oli diagnostika kanal, seal tõmmati varras välja ja konstateeriti et õli on sees , ja keerasin edasi garaaži ja saingi uue mootori, ms hakkas ka mulle tagasi tooma
...
06:34 22.11.2018
alustame kasvõi sellest, et autotootja teeb võimatuks läbisõidu kerimise. ja sealt edasi saame juba sammhaaval kuskile edasi liikuda. nagu ma ütlesin, et marsil käime, aga maa peal on asjad per.es. nii kõvad või lahjad tegijad me siis olemegi? igasugu mahhinaatorid tõmbavad meil taskud tühjaks, aga me vaid konstateerime fakti, et inimene on leidlik. paraku just varastamise vallas. tundub inimkonna parim iseloomuomadus ja oskus olema. aga noh, olen ka mina kunagi niimoodi bentsu kõrale pannud, seega patuta ma pole, aga olen aegade jooksul ehk paremaks muutunud. karma siiski saab meid kõiki kunagi kätte ja ei taha, et ta iga päev hoope jagaks.
olid kunagi mustlased-hobuseparisnikud ja tõmbasid samuti ostjaid lohku ehk siis aastasadadega pole s.ttagi muutunud, pätid ruulivad ja normaalsetel inimestel kõrvad lontis.
ega foorumis ka keegi taha otsida lahendusi ja ka kärss kogu aeg konstateerib fakte- jah, paraku nii on ja ise oled süüdi kui loll oled ja ise lahendad oma probleemid. elame edasi ja saame hakkama, nõrgemad peavadki peksa saama.
100!
12:58 22.11.2018

Alustame kasvõi sellest, et autotootja teeb võimatuks läbisõidu kerimise.
Nagu kärss ütles, et see jutt ei vii kuhugi. Tegutseda on vaja. See ongi raske teema ja äkki sa ei oska sellega midagi peale hakata, peale foorumis automüüjate kirumise.
Ega ma ka ei tea millest alustada aga käin oma mõtte välja.
Kuna enamus autotootjaid ei asu Eestis, siis oleks seda vaja teha Euroopas.
Selleks tuleks võtta ühendust mõne europarlamendi saadikuga. Näiteks Jana Toomiga. Ta seletab seal ära, et see rahva petmine tuleb lõpetada ja tänukiri selle teema esiletõstmise eest väljastada kolmele punktile.
Võib-olla hakkab sealt midagi hargnema.
Mul endal pole tõesti aega sellega tegeleda. Pean autosid müüma.
Aga kaasa elan sulle südamest.

selgetnägija valerka
13:14 22.11.2018
alustama peate endast, inimene peab aru saama et ei maksa loota makstes uueväärtusest 10-20% et saab 50-80% uueväärtusest.
..............
13:25 22.11.2018
Aga ma ei saa aru, miks sa üldse kommenteerid siin? Müü autosid ja müü korralikke autosid ning keegi ei torgigi sind, aga praegu jääb mulje, et kiunub see näriline, kelle saba peale on astutud. Pole mingi probleem teha ettepanek eurosaadikule, selleks nad seal ongi ja võib olla saab ka ülejäänud euroopa teada, milline on eesti rondiäri sisuline pool, sest mujal maailmas on selline huiamine ebanormaalne või kohati ka seadustega keelatud. Samas saavad ka eesti seadused asju muuta kui näiteks kasvõi müügieelse ülevaatuse kohustus kehtestada- enne raha maksmist müüjale teeb müüja ära auto tehnilise ülevaatuse, st ostja saab kätte tehniliselt korras ja eesti teedele lubatud auto, mitte ei hakka peale ostmist avastama, et auto ei läbigi enne ülevaatust kui pooled jupid pole vahetatud. Kaup peab olema aus, mitte põrsas kotis koos ilusa kiidulauluga, et esimene omanik oli 1915a sündinud pime naine ja peale tema surma päris auto kohalik kirikuõpetaja, kes aga sõita ei osanud ning viis auto Mustafa juurde müüki, kus eesti ausad autokaupmehed ta leidsid.
wb
13:49 22.11.2018
Keegi ei keela ostjal ülevaatust teha: kes oskab, vaatab ise üle, kes ei oska, laseb kellelgi teisel vaadata või siis mängib loteriid "iga loos kaotab".
Kohustuslik ülevaatus teeks rondid kallimaks, oleks vaesemale rahvale koormaks - odava auto hinnast oleks ülevaatus suur %.
100!
13:54 22.11.2018
Alustama peate endast, inimene peab aru saama et ei maksa loota makstes uueväärtusest 10-20% et saab 50-80% uueväärtusest.
Sellele kirjutan kahe käega alla.

Pikale punktireale.
Ma muidu ei kommenteeriks, aga kuna sa oled ju üle keskmise arengutasemega, siis tekkis huvi diskuteerida. Saaks ise ka sutsu targemaks. Näiteks, olen teada saanud, et autot ostes ei pea küsima palju läbisõit on, aga vaatad istet kaugelt pildi pealt ja kohe läbisõit teada. Kui pildi peal on mingi vari, siis ilma rohkem infot omamata tean kohe et igavene raibe. Nii kui nii oli mahakantud. Jne.
Vot sellised tarkuseterad.
Pole mingi probleem teha ettepanek eurosaadikule,.......
Tee see siis ära, saab edasi liikuda asjaga.
Tead vanasõna: Vähem möla, pikem samm.

...............
14:23 22.11.2018
See on muidugi huvitav protsentideloogika. Selle järgi peaks mu auto praegu 50% lagunenud olema ja ilmselt ka paljudel teistel inimestel, aga miskipärast me sõidame ja läbime ülevaatused ja probleeme justkui ei ole. Aga ärikale see loogika sobib, seda on ju väga hea ostjale öelda, et selle raha eest ei saagi korras autot või kas ikka ütlete nii? Äkki ütlete hoopis, et väga korralik auto, puhas ja poleeritud, põhjamaa paketiga ning kontrollitud läbisõidu õigsusega (kes kontrollis ja kus on tõestus, ei tea keegi), olemas maanteeameti akt. Või ei räägi te ostjale midagi, sest ega ise ka s.ttagi selle auto kohta tea- aeti treilalt maha ja nüüd vedeleb seal. Aga kui müüte korras autosid, kas siis ülevaatuse tegemine on ülisuur liigutus? Sadakond euri hinnale juurde ülevaatusel käimise eest pole just suur raha ning ilmselt paljud oleksid sellega nõus. Või ei kannata need risud ülevaatust ära ja targem on oma käed puhtaks pesta? Las ostja jebib edasi, minul on papp käes. Homme tuleb uus loll ja küll ma ka sellele midagi maha müün, sest ühed tainad nad kõik. Mitu autot täna müünud oled? Mina olen aru saanud, et hea kaup kaua letil ei seisa, kaua sinul autod seal platsil vedelevad, enne kui ostja leidub- kuu, kuus kuud, kaks aastat?
wb
14:36 22.11.2018
Võtame konkreetse näite: BMW maasturitel pole haruldane, kui hammasrihm katkeb ja see toob kaasa mootori kap.remondi või mootori vahetuse. Stend ei näita, mis seisukorras hammasrihm on, teada saamiseks tuleb mootori esiots lahti võtta ning pärast kontrolli uuest kokku laduda. Profil paar tundi tööd ning neid erinevaid asju, mida kontrollida on päris palju.. Profi ühe tööpäeva jooksul saaks päris palju tehtud, kuigi kaugeltki mitte kõik asjad - kuidas näiteks testida, mis seisukorras on väntvõlli nurgaanduri Halli element (andur pole lahtivõetav)? Profi 8h hind on vist suurem, kui odavamate autode hinnad müügiplatsidel?
100!
15:23 22.11.2018
Pikale punktireale.
Loen ja imestan. Millised teadmised. Kadedaks teeb kohe.
Peaksid välja andma raamatu "Kõik autoärist"
Ja hea kaup tõesti kaua letil ei seisa. Seda saab ainult leti alt ja pead omama tutvusi.
Kas siis aitad kolmel punktil seda jama välja juurida või pläkutad niisama?
Pikk jutt, tühi jutt
22:44 24.11.2018
Tuli pikk postitus, proovisin vist vastata korraga pea pooltele postitustele siin teemas.

Siis kui see teema veel noor oli, tahtisn lisada, et minu meelest tulevad huvitavad pakkumised (haruldane hobiauto, keskmisest odavam hind või eraisiku kuulutus) kevade-sügise alguses, märts-aprill ning septembris. Kui omanikud oma auto garaaži viivad või olemasolevaga ära harjuvad(?), kaovad ka kuulutused. Novembrit võiks seega mõõnaajaks nimetada.

Kuidas saada aru, et tegemist ei ole platsiga? Igaüks võib oma nimeks nt omanik, Passat või Audi kirjutada. Kuidas kontrollida, et seal taga on/ei ole müügiplatsi? Ainus variant on vist telefoninumber. Üks Omanik müüb juba kaks nädalat soodushinnaga masinat kirjega "Hind selline kuni homseni!". Positiivsena on turu odavaim pakkumine ka teiste sarnaste mudelite hinna alla toonud.
Kuidas saab autokauge ostja aru, et auto ei ole "poleeritud-silikoonitatud" (Kärss 16.11.2018) või töödeldud "silikooni ja rehvileläikega" (Räägime ka selles (registreerimata), 16.11.2018)? Mina isiklikult pole suutnud teistes teemades välja toodud "ilmselgeid värvierinevusigi" tuvastada.
Mis tehnilisse seisukorda ja ise millegi tegemisse puutub, siis autokooli sõidueksamil aasta-kolmveerand tagasi kiideti, et tubli, teed vahet temperatuuri- ja kütusenäidikul. Tänapäeva autodel olevat isegi pirni vahetamine vaid margiesindusele hoomatav raketiteadus, kuid siin pole õige teema seda arutada.

Rangelt soovituslik on teha autole ostueelne kontroll. Kui suure tõenäosusega seda saab reaalsuses teha? Platside kontekstis pole paljudel (äsja Saksamaalt) autodel numbrimärke/ülevaatust/kindlustust ning legaalselt töökojani (või proovisõidule) jõudmine on probleem. Teine faktor on need "müügiesindajad" ise, kes mingit kontrolli ei luba teha, aga samas lepingusse kirjutavad tagantjärgi igasugu võimalusi kokku.
Lepingud on veel omaette ooper. Teoreetiliselt peaks inimesel olema õigus lepinguga enne allkirjastamist tutvuda (rohkem kui 5 min varem). Praktikas sunnitakse tarbijat ühe osapoole dikteeritud tüüplepingu tingimusi alla neelama. Siinkohal pole probleem mitte vaid automüüjates, aga erinevalt internetihiiust või parklast on auto ostmata jätmine arvestatav alternatiiv.

Seadusandluse idee on kehv, sest tegu oleks pika bürokraatiaprotsessiga, kus enne kui eelnõu lugemisele jõuab, on müügiplatsid juba oma lepingud/turundusvõtted/juriidika uute seadusaukudega kooskõlla viinud. Võibolla peaks Auto24 kaaluma koostööd tarbijakaitsega, näiteks blokeerida musta nimekirja kantud müüjaid? Ise-küsin-ise-vastan: esiteks oleks see kuulutusteportaali jaoks otsene saamata jääv tulu, teiseks on ettevõtte juriidilise kesta vahetamine märgatavalt odavam kui keskmine kasutatud auto (OÜ registreerimine 2500-3000€, keskmine kasutatud auto ca 7000€). Üks plats pannakse kinni, samale kohale tekib samasuguse inventariga uus.
Kui kehtestada müüjale ülevaatusekohustus, täitub internet halaga, et riik üritab ausatelt ettevõtjatelt elatusallika ära võtta ning kantida raha parteijopede (ülevaatajad) taskutesse.

Toetan Kärsa 17:19 21.11.2018 postituse 4. lõigus tehtud üleskutset jagada meetmeid riskide maandamise kohta.
Ühes teises teemas küsisin, kas keegi teab ühe konkreetse platsi juriidilisi andmeid. Vastati "Mis sa, loll, müügiplatsi registrinumbri teadmisest kasu saad?" Vastus: saan otsida varasemaid kohtulahendeid, TKA vaidlusi, ettevõtte majadustulemusi ja ennekõike juhatuse liikmeid (tankiste), et teha võimalikult laiapõhjaline taustakontroll. Võimalus saada teada midagigi müüja kohta.

Käesolevast teemast veidi kaugele jääv, kuid tahtsin järgneva kuhugi vahele mahutada. Mnt ja Lkf päringud enam platside negatiivseks keritud läbisõidude vastu ei aita. Läbisõit keritakse enne arvele võtmist ja avariid tehakse väljamaal. Paraku taustakontroll käib oma keerukusega tavakasutajale üle jõu. Välismaal käib enamik raha eest ja/või kohaliku numbrimärgi põhjal. Üleeuroopaline avaliku sektori hallatav (seega tasuta) sõidukite ajaloo infosüsteem olnuks eesistumise ajal hea võimalus arendada Eesti mainet e-riigina ning võimaldada teha midagi kasulikku, aga oleks-oleks...
63amg
08:45 25.11.2018
mis tähendab,müüa ülevaatus kohustus
eelmisele
09:13 25.11.2018
Ehk teeks omale ükskord selgeks, mda tähendavad sõnad müüa ja müüja? Lisaks see mõttetult pandud koma suvalisel kohas. Kas on nii paganama raske eesti keelt osata?
ehhee
09:38 25.11.2018
"Alustama peate endast, inimene peab aru saama et ei maksa loota makstes uueväärtusest 10-20% et saab 50-80% uueväärtusest."

Ega sa saad ka täna huvi korral osta rondi mis maksab 80% uue väärtusest. Alati leidub neid kes julgevad küsida. Ega see kallim hind sellest rondist vähem ronti ei tee aga kindlasti leidub ostjaid kes selle kallima hinna alusel leiavad, et ilmselt vastab auto seisukord hinnale.
63amg
09:48 25.11.2018
eelmisele. sorry tõesti unustasin j-i kirjutada.vahel inimesed ikka eksivad.võiksid pigem mu küsimusele vastata
...
10:40 25.11.2018
Minu arust sinu küsimusele on juba eespool vastatud- auto müüja, ennekõike neid risusid sisse vedavad autoaiad ehk siis juriidilised isikud, peavad enne müüki läbima autoga tehnilise ülevaatuse ja ostjale antakse üle eesti tehnoülevaatuse seadusele vastav liikluskõlbulik auto, millega ei pea omanik enam peale ostmist ülevaatusele minema ja seal vigu avastama või enne ostu leidma võimaluse, kuidas auto kuskilt ülevaatuselt või kontrollist läbi vedada.
jee.kim
11:32 25.11.2018
Ähh, siis hakkavad autosid "tooma" eraisikud ja platsid tegelevad vaid komisjonimüügiga (tegelikult tegelevad nad sellega juba praegu)!
Romu kui selline puudutab vaest ostjat üksi aga hoopis suurem probleem on maksudega. Võtke ükskõik milline plats ja vaadake milline summa seal lihtsalt "seisab"- sajad tuhanded kui mitte miljon! Ja see kõik on kuskil mujal arvel, tema vaid ladustab...
...
11:44 25.11.2018
Platsid tegelevad tõesti hämara komisjonimüügiga, mille jaoks erilist seadust ei olegi, aga kuna tegu juriidilise isikuga, siis neil siiski vastutus on. Käis ju maanteeamet ka kunagi neid puistamas ja fakti konstateerimas, et kaubaga on jama piisavalt. Sinna see kõik aga jäigi, ei mingit edasist arengut nende vastutuse tõstmise osas. Ametnikul muidugi hea- sai natukene ringi liikuda, oma tähtsust näidata, mingi aruande koostada ja ehk anti ka aasta lõpus preemiat.
kmk123
11:58 25.11.2018
Täitsa nõus "ehhee "- ga, et kui maksad auto eest 10% uue hinnast siis ei tasu loota ,et saad uue auto. Saad sellesama 10% uuest ehk remonti vajava sõiduki. Vahe ainult selles, et kas remont tuleb teostada täna või homme.
63amg
12:38 25.11.2018
to ….sa oled ikka eriti tark omaarust! sellised huiarite platsid käivad ju tüv-i tegemas omade jopede juures.sellest on siin ju korduvalt räägitud,et ostja läheb oma kuludega autoga kontrolli ja vajadusel ka tüv-i! ma ei saa aru,kuidas inimesed siin sellised lambad saavad olla! p.s keegi võiks kontrollida,et ma kusagilt ühte tähte ei unustanud trükkida
...
13:02 25.11.2018
Ega sellise suhtumisega ei saagi meil midagi paremaks muutuda- autoärikas on tark inimene ja risu ostja loll.
Huvitav, kas ise elate ka selliste põhimõtete järgi, st ostate platsilt suvalise rondi ja siis remondite rõõmuga, sest 10% eest ju midagi paremat ei saa? Või on siiski tahtmine oma raha eest töökorras asi saada?
selgeltnägija valerka
13:06 25.11.2018
... (registreerimata) - tasuta lõunaid ei ole olemas, mängides kinnisilmi loteriid auto ost on võiduvõimalused suht kasinad
100!
13:54 25.11.2018
Platsid tegelevad tõesti hämara komisjonimüügiga,.........
Kui sa seda väidad, siis konkreetselt. Milline plats tegeleb hämara komisjonimüügiga? Millise seaduse vastu nad eksivad? Kas on politseile juba avaldus tehtud?Niisama jutt ei vii ju kuhugi.
Või ärkasid pühapäeva hommikul üles ja vaatasid, et Auto24 ikka alles, ikka raisad müüvad autosi, keritud autosi ka väga palju ei leia, siis järelikult on hämar värk.

auto müüja, ennekõike neid risusid sisse vedavad autoaiad ehk siis juriidilised isikud,.............
Vot siit sulle abikäsi.
Teed osaühingu. Nimeks näiteks "Kolm Punkti"
Hakkad müüma vanu autosi. Sinu müüdud autod on kõik peaaegu uueväärsed. Vigu neil ei esine. Nendega saab sõita veel vähemalt 10 aastat probleemideta.
Igale autole tuleb kaasa pikk garantii.
Ja mis peamine. Nad on ka kõige odavamad.
Makse maksad riigile natuke rohkem kui peab, sest autoärist pritsib seda mammonat ikka kõvasti peale.
Autopoodi müüjaks võta see milli pealt 500 tuh. peale keritud väga heas korras passati omanik. Ta teab õigeid müügisõnu. Näiteks: silikon, rehviläige, kirikuõpetaja, huijar, raiped, keritud jne.
Peale sellise tegevuse alustamist jääb terve Baltikumi, Ida ja Põhja Euroopa autoturg sulle. Kõik ülejäänud lähevad pankrotti.
Auto24 saab valida ühe automüüja. Kolm Punkti Autoaed.
Sul oleks nägu naerul. Ei peaks kiruma kogu aeg. Kõik oleks rahul, noh.

,,,
16:11 25.11.2018
Ärikas Kaspar ajab mahakantud roimade ülestagumise äri:
https://www.auto24.ee/used/2991882
https://www.weby.ee/auction_items/34783

Ikka nii, et maksud makstud, lapsed toidetud, maailm paremaks muudetud :)

Muudetud 26.11.18 09:41

100!
16:43 25.11.2018
Ma ju eelmises kommentaaris kirjutasin mida tegema peaks. Ja sellised müüjad lõpetavad ise tegevuse.
Aga kirumine, mida teised peaks teisiti tegema, ei tööta.

selgeltnägija valerka
17:33 25.11.2018
Ema Teresa Autosalong oleks sobivam nimi
,,,
18:44 29.11.2018
Ärikas Kasparil veel üks raip müügis:

Before:
http://www.mootorrattad.ee/auction_items/34301

After:
https://www.auto24.ee/used/2995298

Tegus seltsimees
...
19:29 29.11.2018
TMBLK9NE8J0081721
kindlasti on aus ärimees ka uued turvapadjad pannud.