Erinevalt muidu kõvatajatest oskab Kaspar oma kätega ilmselt "natuke" rohkem asju teha kui arvuti ees laua all vaikselt lahti lüüa :-) See ongi lisaväärtuse loomine, millest siin keegi eelpool rääkis.
Miks te arvate et 18k ei ole õiglane hind sellise auto eest, uus/avariivaba =32K?
Kõik sõltub töö kvaliteedist- kes garanteerib, et auto on samaväärne kui sarnane avariivaba auto? Kasumi saamise nimel vist väga ei pingutata lõpptulemuse täiuslikkuse osas. Kas turvapadjad on? Tulevane omanik võib oma tervisega maksta selliste kätega tegijate tõttu. Soovin enne ostu näha esinduse garantiitõendit tööde vastavuse kohta tehase nõuetele, mitte müüja suusõnalist kinnitust, et heas korras ja avariivaba...
Kas meil nö kaubandusvõrgus on ka mõni kaup, mille eest tahetakse rohkem maksta? Minu arust on elementaarne, et otsime odavamaid ja samaväärseid kaupu. Miks te läti vahet kruiisite alko otsinguil? Kas kohalike kaupluste valik ja hinnad ei sobi? Miks tellite aliexpressist ja mujalt igasugu nänni kui kõik sama kraam on ka eesti poodides müügil? Miks te kiunute ja inimest maha teete, kui keegi tahab odavamat korralikku autot? Mis pagana müstifitseritud asi ja püha lehm on autoturg, kus ainult ostja on loll ja teda võib igakülgselt pügada? Vot mina ei saa aru inimestest, kes lömitavad rondiärikate ees.
Tahtmine on taevariik, aga kui tullakse välja ebareaalsete (majanduskaugete) soovidega, siis tekib tahtmine õpetada/ironiseerida/sõimata.
Kontrollitud ja mõningase garantiiga kasutatud autod on edasimüüjate juures saadaval. Hind on kõvasti kallim, aga kontroll ja garantii (riskide enda kanda võtmine) selle kallima hinna põhjustabki - automüüjad pole heategevusettevõtted.
Imelik, et kui mingid klounid lubavad pidevalt loteriide kaudu miljonilisi ja mitmemiljonilisi võitusid olukorras, kus keegi mingis loosis pole isegi mitte osalenud, siis keegi ei võta seda tõsiselt ega kaeble, et miks jälle liiga tehakse. Auto puhul, kus taustauuringud on lubatud nii arvuti taga kui kohapeal (kasvõi esinduses), loodab aga keegi tõsimeeli omale tasuta lõunat või lausa lotovõitu.
# kes garanteerib, et auto on samaväärne kui sarnane avariivaba auto?
Kui seda garanteerimist raha eest ise ei telli, siis loomulikult keegi ei garanteerigi! Aga hind on ju odavam. Huvitav küll, mille arvelt? Ega selle peale pole tulnud, et kulutada selle hinnavahe jagu raha näiteks esinduses auto kontrollimisele? :)
Kusjuures näinud palju autosid, millel vahetatud esinduses katus piilaritest kiht-kihilt eri kõrgustelt, nagu ette nähtud, ongi paigaldatud uued turvapadjad jne. Aga see auto pole ka odav ja pole ka põhjust, sest kui teisel sama vanal autol on turvapadjad juba paar aastat vanad, siis sellel on veel päris uued.
Veelkord, keegi ei sunni ostma ja ostja valib riskid vastavalt oma oskustele ja maksejõuekusele. Isegi avariilisena ja täiesti romuna on autol mingi väärtus olemas. Ei pea müüja kontrollima ja neid kulusid pärast hinnale juurde panema.
Paljudes riikides annab ostja allkirja OM-lepingule, et ta on teinud kõik endast oleneva võimalike probleemide avastamiseks ja vabastab müüja igasugusest vastutusest. Nii on ka aus, sest siis jõuab rohkem autosid esindusse kontrolli ja see, kel omal käed küljes ja nupp nokib, pääseb lisakuludest ja maksab lõppkokkuvõttes vähem. Ja kellele selline OM-lepingu säte ei sobi, ostab omale teise auto teisest kohast (nt esinduse kasutatud autode platsilt lühikese garantiiga) ja jätab tulevase probleemide allika kahtlasest kohast ostmata. Absoluutselt kõikvõimalikud turunishid peaks ostjate poolelt kenasti kaetud olema. Selline olukord, kus ostjat teavitatakse riskide võtmisest, peaks tabama kõige valusamalt aga rondiärikaid, sest riskijaid ja illusioonides elajaid oleks siis palju vähem praegusest.
Punktiir, Lätis pole alko kõige odavam, on veel soodsamaid riike! Kas nüüd hakkad läti ärimehi siunama?
Igat automüüjat või ettevõtet pole põhjust tembeldada rondi müüjaks. Nö rondi ostja lepib auto seisukorraga, kui hinnanumber sobib8. Hiljem juhtub ikka see, mida siit foorumist igapäevaselt järjest enam lugeda saab. Juurde läinud remonditööde maksumuse tulemusel, on kogukulu suurem kui turu ülemine ots.
Samas pole ka välistatud olukord, et tüüp müübki oma kahte autot korraga? Olen ka ise olnud olukorras, kus kolmest autost on vaja üks realiseerida. Seega otseselt polnud vahet milline. Uusimast ei loobunud, seega kaks teist läksid müüki. Üks osteti ära, seega nii nagu algne soov oli, kaks jäi alles. Reaalselt pole ma mingi ärikas ja ei mahhineeri.
TMBLK9NE8J0081721 Skoda. Sattusin atud masina ostukanditaadiks ja muuja suhtumine ja käitumine tekitasid esimeste minutitega soovi autot mitte soetada-üleolev ja ääretult ebameeldiv. Liisingusse ei soovi anda, ei viitsi 2 nädalat oma raha oodata, selle ajaga on mul auto ammu müüdud...FAFA. No nagu näha,ikka ei ole küll müüdud. Nägi korralik välja ja liikus aga jah,kes garanteerib,et need turvapadjad seal ikka uuesti tagasi pandud on.
Ärikatelt saad ka korralikke autosid. Üldjuhul on ärikatega lihtsam äri ajada kohati kui eraisikutega kes oma täielikku utiili müüvad hingehinna eest. Pole siin mingit 99%, reaalsust raske pakkuda aga taolist liialdus võiksid siiski tõestada ;)
Ärikas saab tavakodanikust auto kiiremini müüdud sest:
1. kuna ta teab turgu, siis ta ei võta sisse autosid, mille müük on raske kas margi-mudeli pärast või hinna pärast.
2. Ta tead, mida ostjad kuulda tahavad ja räägib seda, mida vaja.
3. Ausus teda ei piira
4. Ta viitsib auto puhtaks teha
5. Ta viitsib müüjaga suhelda ja tegeleda. No ei ole halvemat müügiplaani kui et "mine vaata, auto on seal korrusmaja ees, kui tahad osta ära"
Ilmse autoärika käest auto ostmise plaan on halb plaan, kui ostja ei ole autode alal põhjalike teadmistega. Umbes sama hea, kui Mike Tysoniga poksimas käia - peksa saad naguinii ja Mike valib, mismoodi tal täna sind lõbusam nokouti saata on.
Müüsin umbes kaks kuud oma autot. Ei olnud just kõige populaarsem mark, aga korralik vähesõitnud auto. Ärikatelt sain muidugi absurdseid pakkumisi, mõni läks ka soovitud summa lähedale, aga põhimõtteliselt nende pakutud hinnaga neile ei müünud, sest miks nuumata seda seltskonda, kes ise midagi auto heaks ei tee, lihtsalt löövad uue hinnasildi külge ja koorivad mõnuga kasumit tavalistelt lihtinimestelt. Lõpuks tekkis ka inimene, kes autot endale tahtis, aga juba ammust ajast mõtlen selle üle, et miks ostjad on nii lollid ja eelistavad ärikatele rohkem maksta kui omanikult oleks auto ehk odavamalt saanud või siis vähemalt midagi reaalset auto ajaloo ja seisukorra kohta teada. Minu ostja uuris kõik ükskipulgi läbi ja jäi seisukorraga rahule, aga ärikas tuleb ostab sult suvalise sara ilma erilise kontrollita ära (muidugi odavalt) ja müüb samamoodi edasi, ainult kuulutusse tekib ülivõrdes jutt, kuidas vanaisast jäi pärandus ja autol on vahetatud enne vanaisa surma kõik jupid uute vastu.
Tänases pealtnägijas looke, kuidas järjekordne ullike (ametilt autojuht) sai tünni. Ise veel kurdab, et ärikaid ei saa kuidagi karistada. Kõige parem karistus on see, kui ärikatelt enam autosid ei ostetaks, aga kuna sinisilmseid leidub piisavalt, siis äri jätkub.
mis targutate, kasutatud auto ost on vabatahtlik nagu kellegi poolt kasutatud naise võtt, alati on kõigil inimestel võimalik osta tuttuus sõiduk mitte ei pea pläusti ajama
Ärikad peegeldavad ostja kehva teadlikkust. Sama eilse vennaga, ükski normaalne inimene ei osta autot ilma eelneva kontrollita. Enamik kuuldud lugusid on alanud sellest, et usutakse ärika mesijuttu ja jäetakse tehniline kontroll teostamata.
Ise pean end masinate/mehaanika vallas keskmiseks, a kui on olnud mingi vajadus osta peetud masin, olen palunud sõbral (on autoremondi ja ostu/müügi alal tegutsenud 26a) kaasa tulla v olen sõbra juurde viinud vaatamisele.
Korra on ka sõber mind ühelt platsilt minema tirinud, kus sõber ütles, et see mida ta näeb ning see jutt, mida ärikas ajab, ei ole kooskõlas. Ja esmapilgul "pimestav" hind võib hiljem remontides mitmekordseks kerkida...
Ehk, kui miski tundub liig hea, et tõsi olla, siis... üldjuhul see nii ka on.
Sama teema on traktoritega juba pikalt kestnud ja aina uusi ärikaid ilmub juurde. Nii need rondid ringlevad.
Sai isegi üks traktor taolisele müüdud kunagi,kuigi teada kõik need tegelased ilusa jutuga. Müüsingi põhjusega talle ,sest tavainimesele ei oleks valetama hakanud traktori kohta. Selle masinaga jäi küll ärikas kahjumisse,kuigi jutt oli ilus, tema kuulutuses sama traktori kohta,4a pärast sama masin uuesti müügis ja sama ilus jutt.
Ühesõnaga võib ka neid ärikaid petta sama valemiga nagu nemad teevad.
Kui vähegi turgu jälgid saad kiirelt pihta kes sellised müüjad on. Ühe numbriga müüvad,teisega ostavad kokku.jne
Ise pole kunagi lootnud saada alla korraliku jalgratta hinda autot, ja veel maasturit. Kui tahad odavat ja head, pead 2 korda ostma, esimene kord odava ja teine kord hea. Aga ühte lausesse need 2 asja tavaliselt ei mahu. Et mis jalgrattast ma sonisin? Veloplus pakub ka kuue kiloseid rattaid ja see ei ole piir. Ise olen ka kasutatud maasturit ostnud, aga uurimistöö tulemusel käisin välja 19 kilo, nüüd 2aastat ja 50 tuhat km sõitnud, vahetanud õli, piduriklotse ja stabika kondid. Muidugi ka õhufiltreid regulaarselt. Vähema raha eest oleksin saanud lihtsalt vähem, loogiline ju. Ka vanema mudeli. Olen ma nüüd loll, et nii palju raha välja käisin? Ok minu auto letikas oli ligi 40 ja sain ta 4 aasta vanusena.
Antagu mulle andeks aga nii ullikesi "professionaalseid" autojuhte pole veel näinud.
Mida üldse , said a24 kõige odavamast isendist veel odavama ja ikka paha. Mis seal siis viga? Tahate võileivahinna eest uut autot?!
No krt vaata mis splint või kontramutter seal all lahti tulnud või osta uus kässeri tross, kopkane värk. A no laiskus nii suur et korraks selili visata ja auto alla vaadata.
Kaldun hoopis arvama et kui nendele meestele auto kõhualust näidata siis vahitakse seda nagu vasikas aiaväravat.
Professionaalid - irw!
Üleüldse kui ikka kallima masina ost ja kardad, võta läppar kaasa ja lükka juhe taha ja on kohe selge pilt, ning kui müüja seda teha ei lase, kõnni minema!
Lasteaed!
Juhuslikult peale saadet sirvisin Autolehe patakat ja ennäe imet, seesama Chevrolet, millest soovitatakse viisakate sõnadega eemale hoiduda. A ikkagi leidub lolle, kes õnge lähevad igasugu Korea maasturite peale. Nähti ju, et kässar ei tööta- kui raske see olnuks siis müüjal korda teha? Autolehes täpselt samast veast jutt- keegi ilmselt seda ajakirja ei loe. Tartus on üks tegelane Palle, kes müüb kontrollitud MB ML maasturit mingi paar tonni kalimalt. Vähemalt sõidukorras ja hooldatud. Aga see ei sobinud...