Remont ja hooldus

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

Õlileke

Reix5555
11:56 14.12.2018
Tere, enne, kui hakkan rahakotti tühjendama, küsiks veel siit nõu.
Nimelt sai avastatud hilja aegu mootoril mingitsorti leke, asja uurides erinevates kohtades ja erinevatelt inimestelt sain terve lehekülje eri diagnoose, alustades KKK tihendiga ja lõpetades plokikaanetihendiga. Esimene pilt on lekke avastades, teine pilt on peale puhtaks tegemist, kolmas pilt mootor tagant otsast. Minu silm näeb et midagi tuleb pigem kollektori vahelt aga kuidas või mida, minu pea ei võta, mahlad on oma värvi ega kao kuhugi, auto töötab täiesti normaalselt. Mootor 1.9 85kw PD
........
13:10 14.12.2018
Esmapilgul tundub plokikaane tihendina, aga sellised immitsemised on üsna ohutud.
Mina vaataks
13:53 14.12.2018
Kõigepealt vaataksin üle pihustite tagasivoolu. Selle naljaga on paljud autoomanikud töökodades ära petetud ja lõppkokkuvõttes 80 sentimeetri kummivooliku eest megasummasid küsitud.
Jätab see diislileke mulje, kus mootor lausa leemendab "õlilekkest".
Ma kõigepealt uuriks seda ollust hoolega, kas see mitte diiselkütus pole.
selgeltnägija valerka
15:04 14.12.2018
Mina vaataks (registreerimata) - mina ei vaataks sellise pildi korral üldse kütuseleket, iga natukene auto ehitust jagav inimene ütleb et tegu õlilekkega
Reix5555
15:05 14.12.2018
Kusjuures, kui ta värskena on lekkinud on pole ta nii tume nagu õli õlivarda peal, pigem meenutabki läbipaistvat vedelamat ollust kerge õlisisaldusega. Taga pool vanem ollus meenutab küll õli kuid see ehk tingitud sellest et mustust külge tõmmanud? Kuidas kindlaks teha et tegu pigem diisliga? Tänud vastuse eest!
Reix5555
15:07 14.12.2018
Kuidas seletaksid seda, et see silmnähtavalt kollektori vahelt tuleb? Tänud vastuse eest!
Mina vaataks
16:00 14.12.2018
Lõhn on diislil ja õlil erinev, samas samasuguse visuaalse efekti jätab ka tosool, kui "suhkur" ehk glükool kinni põleb.
Muidugi teab asjust vaid valerka, tal ongi Eesti ainus korras auto ja tema teab kõike.
Vedelike liikumisel on imelikud teed ja tihti pole lekked üldse seal, kus nad on vaadeldavad, nt kahekordse maja katus laseb läbi, teine korrus on kuiv, aga esimese korruse laest tilgub.
Lekib see, mis kaob ära mootoris või tagasivool ja täiesti hermeetilist mootorit praktiliselt polegi, isegi ülevaatusel ei loeta mingit immitsemist veaks, kui just ei tilgu midagi.
Kui hakkab imelikest kohtadest õli välja ajama, võib karteri tuulutus umbes olla.
Olen näinud kahte masinat, millele tekib õliloik alla vaid seisva mootoriga ja põhjus oli koomiline- õhufilter oli nii umbes, et mootor võttis õhku läbi vända otsasimmerite ja karterituulutuse, kriiskava lörinaga kusjuures ja oli simmerid välja venitanud. Niipea, kui mootor seisati, kadus karterist vaakum ja allavalguv õli tuli osaliselt vändaotste kaudu välja.
Kentsakas, et kisa, mida see protsess tegi ei seganud.
Aga nad ei tundnud valerkat ka.
63amg
16:18 14.12.2018
disla lekke puhul peaks kapoti avades disla haisu tunda olema.
maaks
16:37 14.12.2018
Ja selle aasta A24 huumoripreemia läheb kasutajale "Mina vaataks (registreerimata)" teose: "õhufilter oli nii umbes, et mootor võttis õhku läbi vända otsasimmerite ja karterituulutuse" eest :-)
EDIT: Mis häält mootor muidu tegi siis, kas midagi sarnast https://youtu.be/R5XiRgqFO48 ?

Muudetud 14.12.18 16:39

Mina vaataks
16:52 14.12.2018
Ei ole huumor- nii oligi. Kileda lörinaga võttis, kui tatti täis trompet.
Diisel on nii julm ja juhm, et kui tule sisse juba võtab, siis töötabki nii, kui mujalt õhku kätte ei saa.
Mina olen kahte juhtumit ise näinud ja kuulanud, 90-nendatel, mil kõivõimalikke elukaid siia veeti ja juppe veel saada polnud.
Üks oli neist Ford Transit 100 kastikas.
Mootorile on sellisel puhul kui enam midagi filtrist läbi ei tule, see kõige lihtsam koht kuidas õhk kätte saada, simmer välja venitada pole mingi probleem, eriti kui nad seal juba mitusada tuhat on toimetanud.
Aga- proovige ise- pange diisel käima, võtke sulgege õhuvõtt ja vaadake- kuulake mis juhtub.
Kaasaegset, kus igasugu õhulugejad ja muu, neid ärge proovige, võtke mingi vanem loom.
Kusjuures selle Transiti omanik oli tõeline geenius, ta Transitil oli topeltratastega tagasild ja ta keeras järjest rattapoldid puruks- üks pool ju vasakkeermega- ta polnud sellest kuulnudki. Abiks oli mitmemeetrine toru, mille otsas kahekesi elati.
....................
17:05 14.12.2018
pole üldse naljakas, mul võttis autol õhku üldse sidurikeetta vahelt sellise vilega lausa.
Reix5555
17:07 14.12.2018
Ja tuleb välja, et ega siit foorumist ka asja ei saa, pigem oli mõttes kuulda erinevaid variante koos põhjendustega miks pakute antud viga. Nüüd aga peale vaadates tüüpiline s*tt jutt, inimene pakub varianti, sellega unustatakse küsimus ehk probleemi olemus ära ja hakatakse seda inimest pigem võtma, kes vähemalt pakkus midagi välja, äkki saaks ikka asjaliku juttu?
Marko
17:37 14.12.2018
Vändasimmerite vahelt õhu imemine ja pärast sealt õli väljutamine selle juhtumi puhul ilmselt kõne all ei ole, liiga kõrgelt lekib. Eelnevast jutust on laual üks tähelepanek - mootoriruumis ja ka mujal liigub vedelik äraarvamatult. Seega pesu ja siis värske lekke hoolikas uurimine, igasugu varrega peeglid ja tänapäeval ka kõrrega kaamerad heaks abimeheks.
...
18:07 14.12.2018
igasugu vigadega on sama teema nagu inimestega- tihtipeale selgub häda alles lahkamisel. seega kuni mootor töötab korralikult, ei pea iga pisikese lekke pärast üle reageerima. plokikaane tihendid võivad disladel immitseda, sest surve seal sees on ikka päris suur ja ka õli liigub seal kuskil ringi. õli raip omab läbipugevaid omadusi. vana mootor on vana ja ikka miskit kuskil logiseb. nagu inimeselgi. aga ta liigub siiski.
tiit_
18:19 14.12.2018
Seda mootorit ei tea aga Audidel tikub teinekord õlijahuti juurest õli lekkima.
maaksile
22:08 16.12.2018
Soovitaks siis ennast täiendada. Sellised probleemid on täiesti olemas.
Luristada võid peegli ees, see võib aidata
.
22:59 16.12.2018
On üks ilus vanasõna: kui töötab ära torgi. aga noh kes siis enam vanasõnu usub.
.
08:29 17.12.2018
Puhasta mootor,tuvasta täpselt lekke asukoht ja lekke suurus. Kui midagi ei tilgu vaid lihtsalt kuude,aasta jooksul määrdub siis ära näpi.Või kui vahetuse teed siis vaheta ka kõik muud tihenenud korraga,et hiljem pole uuesti vaja teha.