Sooviks luua väikse arutelu seoses diiselmootoriga mudeli kütusekulu ja tahmapõleti tööprotsessi tihedusega. Teema püstituse põhjus tingitud sellest, et minu autol tundub midagi valesti olevat nende asjadega, aga esindusest ma abi pole saanud ja väidavad, et kõik on korras. Mina aga nii ei arva, sest tahmapõleti tööprotsessid on kahtlaselt liiga tihedasti ja seetõttu ka kütusekulu päris suur kuna see põletusprotsess kasutab samuti kütust ja tõstab oluliselt keskmist kulu.
Panen siia enda auto kohta mõned andmed ja paluks teiste autoomanike poolt ka siia samad andmed lisada kes on nõus minuga mõtteid vahetama.
KIA SPORTAGE 2,0 CRDI 48V Mild Hybrid GT-Line TX 8AT 4WD 136kW
tehnilistes andmetes (Linn/maantee/keskmine 6,1 / 5,2 / 5,7),
minu sõidud enamalt maanteel, seega keskendume keskmisele numbrile.
Läbisõit 11000km, sellest 80% maanteel püsikiiruhoidjaga ca 92kmh. Ei kihuta, püüan sõita nii ökonoomselt kui võimalik, sõidustiil rahulik ja sujuv. Ka konditsioneer on väljas, kasutan ainult niisketes oludes kui klaas uduseks kipub minema.
Keskmine kütusekulu hetkel 6,9.
Ja nüüd põhimure juurde - tahmapõleti. Selle käivitumine on koheselt näha kui jälgida kütusekulu näidikut mis hüppab peaaegu topelt üles kui protsess algab. Põletusprotsess kestab enamast 15-20 minutit ja sel ajal on kütusekulu 9-10l sajale. Muidu näitab ilusti 5L kanti. Aga mure ongi selles, et minul toimub see põletusprotsess peaaegu iga sõidu ajal mil maanteele lähen. Selle läbisõidu ajal on see toimunud julgelt 30-40 korda kui mitte veel rohkem. Kilometraazi järgi võttes iga 150-200 läibisõidetud kilmoeetri tagant. See ei saa ju normaalne olla?! Aga esindus väidab, et kõik on okei. Eelmisel bensukal mis ka 130kw mootoriga oli mul keskmine 6,5l sajale. Diisel peaks ju olema ökonoomsem nagu ka tehaseandmed väidavad.
Kes vähegi leiab aega vastata ja oma sõiduki andmed nii kütusekulu kui tahmapõletusprotsessi kohta siia kirja panna, olen ülimalt tänulik!
Enamus inimesi ei tajugi põletus protsessi,uuemad autod reeglina muud ei teegi kui ainult põletavad.See rohelista jamps on ammu igasugu normaalsuse piirid ületanud,pigem äri ,kui maailmapäästmine.Enda volkaril viskasin filtri välja,täpselt sama asja pärast ,et pea igal sõidul kärsaatas ,närvidele käis lihtsalt.Mootorile ka kahjulik to põletus.
Probleem võib olla sinu liigses ökotamises, mootori tervise huvides tuleb vahest kasutada kogu pöörete vahemikku. Vajuta sport nupp sisse ja tee mõned pikemad kiired ringid. Pidevalt liiga madalate pööretega sõit tekitab liigset tahma.
See piirajasse paarutamine on müüt. Sel moel võivadki oma sumpsi sisu kaasliiklejatele näkku pasandada vaid need, kes on tahmafiltri eemaldanud. Korras filtri puhul tekitavad liigsed pöörded vaid tahma juurde. Mõõdukalt kõrgemad pöörded ei teeks paha. Võimalik, et automaadi 6. käik on liig ökotamine sellel kiirusel.
Kial on 8 käiku, 90 - ga sõites on pöörded umbes 1400.
Kui mootor on projekteeritud 136kw, aga kui kasutada sellest pidevalt ainult mingi 50kw, siis tulemuseks ongi tahm.
Teine teema on see, et miks osta sellise võimsusega auto kui seda ei kasutata ja pidevalt muretseda kütusekulu pärast.
Oot, mismõttes kõrgematel pööretel tahma juurde tuleb? Kui ma oma traktoriga nädala linnas ära lokutan ja siis maanteel pöördesse lasen, viskab tagant londi välja. 1-2 kiirendust ja rohkem niimoodi tahma ei tule. 150-200km põletuse vahe on ikka väike. Töö auto põletab mingi 700km tagant umbes. Adblue on ka kasutusel. Kial on vist kui dpf?
Vänto, kas su traktoril on dpf ja tagant käib lont välja? Kui mitte, siis loe uuesti. Mis aga tahma juurde tekitamisesse puutub siis diisel pole bensukas. Liig kõrgetel pööretel jääb hapnikust puudu ja tegemist on ebatäiusliku põlemisega.
See paras piits olekski mingi 1800-2500 sellega toimub juba passiivne tahmpõletus, mitte 3500+ tahan ma öelda. Sellega olen nõus, need ulme 8 jms käigulised automaadid on ikaldus, need ökotavadki ja 1400 ga tossutades peab aktiivset põletust tegema.
Tundub olevat pseudoprobleem. Elektroonika saab ise suurepäraselt aru sellest, millal on õige aeg filtrit puhtaks põletada ning teebki seda. Kartma ei pea mitte liiga sagedasi põletusi, vaid liiga harvu põletusi või kui neid üldse ei ole.
Korras tänapäevane diiselmootor ei vaja mingisugust paarutamist ega tuuriandmist ega muul moel puhtaks põletamist - see kõik on eelmine sajand. Süsteem on peal ja töötab, ole õnnelik, et töötab ja töötab korralikult.
Minu 1,7 CRD Hyundai põletas umbes 300-400 km tagant. Praegune Tiguan kipub mõnikord põletama 100-200 km tagant. See on normaalne.
Muidugi on raske uskuda muinasjuttu teemal, kuidas 130 kW bensiinika kulu oli 6,5 ning 136 kW poolhübriidi kulu on 6,9. Arutasime just Škoda Karoqi teemal, et ilmselt on erinevus ka keres, massis jms. Miskipärast arvan, et Su praegune KIA kaalub ka oluliselt rohkem kui eelmine bensukas.
Ning last but not least - kaheliitrine KIA/Hyundai diiselmootor ongi miskipärast päriselus oluliselt janusem, kui paberil. Sellest on kirjutanud Autoleht ja selle üle on netis palju kaeveldud. Miks - seda ma ei tea.
Kuule vl mis hapniku puudusest sa kõrgematel pööretel räägid, kui tegemist on turbomootoriga? Sa ikka tead kuidas turbomootor töötab?
Maritale ei hakka vastu vaidlema, sest naised on alati targemad, isegi kui teemaks on mootorid.
Kunnn, no sõnastame siis ümber, kütus ei jõua ära põleda. Kõrged pöörded pole diiselmootori jaoks. See peaks igale vähegi mootoritega sinapeal olevale inimesele selge olema. Mida vaielda siin.
Vl-ile tänapäevase korras diiselmootori jaoks hakkavad liiga kõrged pöörded sealt kust algab tahhokal punane ala.
Teemaalgataja võiks üheks kuuks oma kütusekulu ära unustada ja autost rõõmu tunda. Siis siia tulemustest uuesti kirjutada.
Hea soovitus-kasutage biolisandivaba diislit. Oskad öelda kuskohast seda saab? Hea meelega tangiks normaalset kütust ilma igasugu "rohelise" saastata! Mis puutub tahmapõletisse siis mul 2014 a. KIA Sorento (2,2l/ 147kW). Mingit tahma põletamise protsessi pole täheldanud kogu selle aja jooksul mis auto minu käes olnud (paar aastat kindlasti). Kütusekulu samuti kaugel sellest mis tehaseandmed lubavad. Ma pole muidugi eriline ökosõitja ka ning seetõttu eriti ei muretse-millegi arvelt peab auto edasi liikuma ju-kui ikka pähe annad siis ei tasu mingeid pisikesi numbreid kütusekulu tablool otsida :D
ei tea kuidas päris uutel masinatel põletus toimib,aga vanematel pritsib pihusti väljalaske süklis diislit ,mis lendab koos põlenud gaasidega väljalaskesse,mis seal süttib ja toimub filtri põletus.häda ainult selles,et osa diislit jääb siiski hülsi külge ja sealt satub karterisse,õli kvaliteed langeb ja hakkavad igasugu jamad,veninud ketid jne... 100tuh ikka sõidavad,rohkem polegi ju vaja
to Alexela123. Ikka on Alexelas KÕIK kütused biolisandivabad w? Miks ma diisli tankuri juures nägin Alexelas samasugust märget B7 nagu ka Circles, Nestes ja teisteski? Mina olen aru saanud, et Alexelas ainult bensiin biosaasta-vaba on.
Tankuri püsrolitel tõesti b7, e10 tähised peal - seda nõuab seadus
Samas suurelt igal tankuril kirjas biovaba kütus.
Alexela ainus kes ei sega biolisandiga kuna saab biolisandi nõude täidetud gaasi müügiga.
to Alexela123. Aa, ok! Tegin just Alexela kliendikaardi just sel põhjusel, et vahetan tanklaketti. Siis aga tekitaski segadust see B7 kleeps tankuril. Kui see diisel tõesti biolisandite vaba on siis võiks ju ikkagi proovida. Sest vähemalt mulle on oma rahakott ikkagi tähtsam kui mingi nö. "maailmapäästmine"-ei tule ükski "roheaju" hiljem mu auto mootoriremonti või tahmafiltri puhastust (vahetust) kompenseerima-kõik need tuhanded eurod tuleb ikkagi autoomanikul oma rahakotist leida...
Kusagil teises foorumis nägin analoogset dialoogi, siin see tundub väga samasugune - oi-oi, kõik on pekkis - ära muretse, on üks imeline koht - hurraa, tegin kaardi... aga kuidas selle märgiga seal on - kulla sõber, pole vaja muret tunda.
Meil on neid laboreid küll, kes kütust analüüsivad. Lase Alexelas ühte kankusse surts bensiini, teise surts diislit ja vii analüüsi. Midagi ta maksab kindlalt, aga vähemalt saad kindlalt teada, mis kütuses on. Minu arvamus on, et Alexelas reaalselt on ka nii, nagu tankuril kirjas sest biolisand lisab hinda ning Alexela saab selle hinnavahe taskusse panna (kütus ju sama kallis kui teistes tanklates).
Põlevat (solk)vedelikku saab kokku segada ka ilma biokomponente kasutamata - mida see analüüs annaks? Selles mõttes, et saaks nimekirja erinevatest süsivesinikest (kuigi kahtlen, et nii detailselt seda tehakse) ja nende %-dest ja edasi? Paremal juhul saab paberi, et "viidatud vedelik vastab standardi EVS-EN 590:2013+A1:2017 nõuetele" :-)
Liisingu lõppedes annad analüüsi tulemuse autoga kaasa - minu "hüpersuperpuper" auto on ainult "sellise" kütusega sõitnud ja küsid 500€ rohkem kui kesmine turuhind?
Mul oli sama jama 5008 ga.
Lasin kyll maanteed enamus ajast aga iga 100-200 km tagant hakkas p6letama.
Minul aitas Motonetist ostetud STP filtripuhastaja.
Samas ei tea kaua see m6juma peaks.
Olen s6itnud nyyd 1000km ilma selle ¨jamata.
Tänapäeval ökot autot tahad siis osta väikse benamootoriga liikur mitte diisel. Tahmaka põletus nii 200-300km tagant tänapäeval suht normaalne, eriti biodiisli ajastul.
Võib ka neste prodiislit proovida, sela vähe teine lisand kui teistes diiselkütustes, tahmab vähem.
Minu 1,7 sportage teeb samasuguseid trikke iga 100 km tagant aga talvel 400 tagant. Viitab küll et probleem on kütuses kuigi tangin alexelas. Igaksjuhuks lasen teha filtrile survepesu läbisõit on 230000 võib oletada et selle aja jooksul on ladestunud filtrisse tuhka. Käisin ka probleemiga esinduses, kõik pidi korras olema
Igatahes teen ära ja annan siis teada kas oli kasu või oli mahavisatud raha. Kummaline on see et talvel kõik ok nii kui soojaks ilmad lähevad nii kohe jälle jama. Kus juures ka piiritaguse kütusega. Imelik on see ka et sõida kuidas tahad linnas või maanteel, rahulikult või paarutades põletus protsess algab kilomeetri täpsusega nii talvel 400 tagant, suvel 100 tagant. Mingi viga kuskil on, see pole normaalne. Võibolla on kellegil sama jama olnud
Sain suvel sõita 700+ km. SPORTAGEga (2020a.) 1,6 TD / 100kW / 7 käiku Automaat kastiga. 100-150km. otsad enamasti maantee - küt. kulu 5 - 5.5L./100km. CruisControl 90-100 km/t. - rahulik sõit. "DRIVE MODE" nuppu - kasutanud ei ole, START/STOP - koheselt OFF.
Kõigile on teada, et diisel rendiautodega on analoogsed probleemid kordades harvemini.Miks?Tehniliste probleemide kõrval on kindlasti veel üheks selle probleemi põhjustajaks kasutaja.Muuda sõiduvõtteid, kasuta gaasipedaali suuremas ulatuses ja unusta mõneks ajaks kütuse hetkekulunäit.Julgen väita, et kui teemaalgataja autol tehnilist riket ei ole, siis ongi nii nagu kirjutatud ja kasutamisest tulenevalt see probleem süveneb.
kle miks sa hyndai diisli ära välja vahetasid ,muidu kia hyndai grupp vist kõige väjimate probleemidega diislid dpfi suhtes? mis pill oli korea diisel ja mis meeldis mis ei? tahaks ise ka midagi vastupidavat mis 5 vötab keskmiselt.
Paistab et sain probleemile lahenduse, viga väntvõlli anduris mis hakkas koolema ja tänu sellele läks pritsenurk valeks, ehk on abi kellel sellised probleemid. Ega muud moodi jälile ei jõudnud kui katse eksituse meetodil.
Mul on üsna haruldane Sportage 2017 aasta mudel awd 136 kW diisel MANUAAL ilma star-stop. Pean ütlema et kütuse kulu võib olla kohutavalt kontraste, suvel linnas 7,6 l / 100 kuni 9 l / 100 Maanteel aga suvel olen näinud 6,3 l / 100 kuni 8,5 l / 100 Talvel läheb aga asi käest, niikaua kui mootor pole töösoe, siis linnas alla 14 / 100 ei saa, kui aga mootor soe, õnnestub 11 liitriga sõidetud saada. Põletus protsess toimub pigem selle järgi kas istud ummikus või mitte, ise püüan pöördeid hoida 2000 peal, siis põletab harvem. Üks on aga kindel, see auto pole eriti säästlik , eriti kui lühikesi otsi sõita. Talvel raputab vedrustus tugevalt, aga kui raha on ja kütusekulu ei häiri, siis on üldiselt hea ja mugav auto.
Ma arvan et sa ei ole ainuke kellel sama häda. Minu oma oli kia-sportage 1.7. Põletus protsess iga 100 km tagant. Sai isegi tahmafilter ära puhastatud lootuses et tuhka liialt täis juba aga positiivset tulemust ei olnud. Esindus laiutas käsi,kõik pidavat korras olema. Ainuke asi mis aitas oli pimeda panek egr ja sisselaske kolektori vahele aga siis hakkas aeg ajalt koodi viskama aga põletus protsess toimus 400-500 km. Ise kaldusin arvama et mingi pihusti kuseb või sisselaske kolektor ja klapi pealsed õhukanalid liialt nõgised. Ei viitsinud edasi sellega tegeleda jaläks müüki
Eelnevate kommentaaride põhjal, on Kia Sportage üks kohutav auto...muudkui põletab ja võtab kütust..on sellel häid omadusi ka?Liikumas on neid küll suht palju näha.
Heaks omaduseks võib öelda, et auto hoiab hästi hinda, sõita on üsna mugav, ning salong on vaikne, midagi ei kigise ega nagise, puuduvad rooste probleemid.