Veljed ja rehvid

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

Talverehvide valikul

Deus
13:38 15.10.2020
Lisaks siis sellise kerge mõttetera ka, mida ma läbi aastate oma naha peal kogenud ka olen.

Mida raskemaks auto on muutunud, seda rohkem kamakaks on olnud naeltest.
Audi80 B4 / golf 2 ilma naelteta - kindlasti mitte.
Suuremõõtmeline peresedaan 1,7 tonni ja edasi kaalus - ei olnud väga probleemi isegi lõunaeuroopa lamelliga aga sundis ettevaatlikusele siiski.
Suuremõõtmeline maastur 2,5 tonni ja edasi kaalus - AT KO2 all, täitsa hea oli (50/50 maastikule mõeldud), Pirelli Scorpion AT Plus (95/5), eelmine talv oli esimene talv, pidasid kiilakal ja pressitud lumel paremini kui KO2'd ilmselgetel põhjustel, see talv, eks näis aga sõidan aastaringselt.
Libedik
10:48 16.10.2020
"Ma ütlesin, et lamellid või m+s on täiesti tume maa. Pole viitsinud uurida. Tean vaid seda, et Michelini tahan ja kogu lugu, ehk siis crossclimate vs x-ice tuleb valik teha."

crossclimate - keskeuroopa rehv (kui oled ntks vanamutt, kes sõidab talvel AINULT plusskraadide ja päikeselise ilmaga - siis vbl häda pärast sobib)
michelin x-ice snow - põhjamaade rehv
https://www.youtube.com/watch?v=lWUKEDAQFkc
https://www.youtube.com/watch?v=Lp-rHe2J5x4

looder23
12:18 16.10.2020
Kohe tuleb siia seltskond, et lollid ja saamatud ning te ei oska sõita ja mida iganes. Et nemad ja ainult nemad oskavad sõita ja ohuolukordi pole tegelikult olemas, kaks varianti, kas kohe pauk ja kutu piilu või nii kaugel, et saab iga rehviga enne pidama ja tegelikult on need videod arvutiga tehtud ja pole olemas tegelikult.

Muudetud 16.10.20 12:19

Deus
12:21 16.10.2020
Sa unustasid nimekirjast ära ka maakera kumeruse puudumise, süsiniku mitteeksisteerimise ja füüsikaseaduste nimelise vandenõu.
Pobs
13:24 17.10.2020
Eriti leidlikud pärdikud on vanale rehvile rasvapliiatsiga joone peale tõmmanud nagu tegu oleks uuega. Et on ka aega sellise lollusega tegeleda..

https://www.auto24.ee/products/rehvid/goodyear-ultra-grip-ic
e-arctic-nagu-uus-100-naaste/1973635/
.
14:06 17.10.2020
Uued jah, kivid ka tehases mustri vahele pandud.
Sullivan 2
14:59 17.10.2020
Sibulad noh. Nende ärigeenius seisneb tüngatamises ja musta valgeks rääkimises.
vaat siis Soome
14:04 20.10.2020
2019.aasta artikkel.
Soomes kaob talverehvide kohustuslik ajapiirang, kõik sõltub teeoludest.

Soome kaob alates järgmisest sügisest talverehvide kohustuslik ajapiirang, mis praegu on detsembri algusest kuni veebruari lõpuni.

Edaspidi sõltub talverehvide vajadus teeoludest. Kardetakse, et see vähendab liikluse turvalisust, mistõttu suureneb rehvikontroll, vahendab MTV.

Praegu tohib naastrehve kasutada alates 1. novembrist, kui teeolud seda nõuavad. Lamellrehvide kasutamisel piiranguid pole ja need võib aegsasti enne külmade saabumist alla panna.

Uue liiklusseaduse järgi suureneb juhi vastutus, seda ka rehvidega seonduvalt. Alates järgmisest aastast jõustuva seaduse järgi tuleb talverehve kasutada novembrist märtsini, kui teeolud seda nõuavad.

Selline süsteem on olnud Rootsis kasutusel juba alates 2000ndate aastate algusest, seal saab talverehve vajadusel kasutada detsembrist märtsini. Naastrehvide kasutamine on Rootsis lubatud oktoobrist aprilli keskpaigani või muul ajal, kui teeolud seda nõuavad. Rootsis on pärast seda talverehve kasutatud väga kohusetundlikult ja mingeid probleeme pole olnud. Lamellrehvide osakaal oli Rootsis 2018. aastal 39 protsenti.

https://eestinen.fi/2019/09/soomes-kaob-talverehvide-kohustu
slik-ajapiirang-koik-soltub-teeoludest/
peepsa
14:53 27.11.2020
michelin crossclimate-ga sõidan praegu, niikaua kuni lumi maha tuleb siis lähevad ikka naelad alla. (need lihtsalt olid prantsusmaalt toodud autol all)
arvik67
11:46 09.01.2022
Kui keegi tõesti arvab et "Minerva Eco Stud" rehvid on talvel head siis ütlen kohe otse välja et mingu persse.Minu autol on need all ja täiesti uuest peast pandud alla ning praeguseks olen suutnud nendega sõita 500-600 km kuna suurema osa ajast kasutan teist autot(kaubik millel on all "Michelin X-Ice North 4" ja sellel autol puuduvad igasugu kontroll süsteemid aga on turvalisem kui mitmeid kontrolle omav auto ja Minerva Eco Stud rehvidega ) sellel põhjusel et "Minerva Eco Stud" lumel pidamine on ümmargune 0(igalt poolt tahab minna otse ka väga väikese kiirusega näiteks ringteed).Jää peal on pidamine isegi enamvähem aga lumel on need absoluutselt SURMA REHVID.Minu sõidukogemustes ei ole kindlasti vaja kahelda kuna olen olnud enamus elust kaugsõidu autojuht ja uskuge mind et olen käinud palju sellistes kohtades(põhja Norra(talvel),lõuna Norra(talvel),Alpid(talvel ja väga kõrgel) mida enamus inimesed ei oska ettegi kujutada kui ohtlikud need kohad on.Moraal siss selline et "Minerva Eco Stud" unustage lumiste teedaga ära.
Kärss
14:35 09.01.2022
# Minu sõidukogemustes ei ole kindlasti vaja kahelda

Esimese hooga ei kahtle keegi mitte sõidukogemustes, vaid pigem sillareguleeringus. Sest selleks on vaja imeväikest, sisuliselt märkamatut (rehvide kulumise järgi ei saa hinnata), kokkujooksu, et juhtuks täpselt see, mida kirjeldad. Head rehvid suudaks sellist olukorda kompenseerida vaid mingi piirini, aga kuna talvel saab sõita vabalt ka suverehvidega (ei vaheta ka mina kõigil autodel talvekaid alla, siin maal lume-jää peal ei tule keegi nagunii kontrollima), siis Su kirjelduse põhjal tasuks esimesena otsida viga siiski autost, mitte rehvidest või juhi sõiduoskustest;)
arvik67
15:52 09.01.2022
Ok kirjutan siis selle ka siia ära et ei oleks kellegil igasugu muid arvamusi.Rehvid panin alla novembri alguses ja siis sai paari päeva pärast ka sillastend tehtud siis detsembri alguses vahetati sidurit ja kõik esisild kakuti lahti et saaks sidurit vahetada ja kui sidur oli vahetatud siis tegin paaripäeva hiljem ka uue sillastendi ära.Mõlemad sillastendid tegin erinevates kohtades ja ütlen ka seda veel ära et mina ei käi mingites odavates kohtades kus on vanad seadmed vaid mõlemas kohas olid täiesti uued 2020 aasta mudeli sillastendid.Pean ka veel seda ütlema et kõik mis puudutab esi ja tagasilda siis sealt ei leia ühtegi vana juppi kõik on vahetatud ära augustist septembrini.Kokkuvõtvalt siis nii et viga ei ole autos ega juhis vaid konkreetselt rehvides "Minerva Eco Stud"
Kärss
16:33 09.01.2022
Ma ei taha midagi Minervade kaitseks öelda (pole endal kogemusigi nendega), aga kui kannatab maal lume-jää peal sõita talvest talve ka poolkulunud suverehvidega, on väga raske uskuda, et uued Minervad ka nendest kehvemad on. Võivad muidugi olla, aga on suurem tõenäosus, et kusagil mujal on midagi kahe silma vahele jäänud. Tsitaat:

# mina ei käi mingites odavates kohtades kus on vanad seadmed vaid mõlemas
# kohas olid täiesti uued 2020 aasta mudeli sillastendid

Ma olen saanud nii palju halbu kogemusi nende uute sillastendidega, et juba ammu ei lase kellelgi võõral sildasid näppida. Pole kasu neist laseritest jm-st, kui pole meest, kes oma targa jutu kõrval neid ka kasutada mõistaks, sest kui samal ajal on võimalik panna kodus kaigaste-niidi-mõõdulindiga täpsemalt... St ma olen kohanud sarnast probleemi varasemalt ja seejärel ise seda makstud tööd üle tehes probleemi korduvalt lahendanud. See muidugi ei tähenda, et Sinul sama probleem oleks, aga töökojatööd tänapäeval pimesi usaldada pole väga mõistlik. Sellest leiad siit foorumist otsinguga veel "mustmiljon" näidet. Antud juhul ma ei läheks mitte küsima kusagilt mujalt mingit ekspertarvamust, vaid läheksin õue auto juurde niidi/raskuse, kahe sirge lati ja mõõdulindiga, kulutaks 5 minutit oma elust ja oleks üks suhteliselt tõenäoline veaallikas välistatud. Loodetavasti eksin, sest oleks väga lihtne, kui sellised probleemid lahenekski kõik lihtsalt rehvide vahetamise abil.

PS: eelmisel aastal paluti kakelda esinduses ühe uue auto puhul sama asjaga, et sild paigast ära ja juhitavus kehv. Pole raske arvata, kas oma süüd tunnistati või mitte ja kes selle olukorra lõpuks lahendama pidi.

PPS: rehvi peale on kirjutatud tootmise aeg - mis see on? Sel sügisel just rehve otsides avastasin, et netipoed müüvad soodsalt mingeid 5a ladudes seisnud rehve... äkki saidki omale uue pähe mingid kivistunud vanad rehvid? Samas on rehve, millele aeg väga palju halba ei tee, aga ka selliseid "testivõitjaid", mis on ka kulumata paari aasta pärast hullemad neist nõuneim iinakatest. Ka neid näiteid on siin foorumis palju.
Deus
16:41 09.01.2022
Ma soetasin kiirkorras 2017 aasta toodetud Nokiani lamellid, töötavad väga hästi nii libedal, kui kuival.
arvik67
16:45 09.01.2022
Rehvide valmistamise aeg on sügis 2020 ja teist korda käisin sillastendi tegemas sõbra töökojas Sakus ja vaevalt et tema mulle sitta keeraks ja pealekauba on ta pedant ja kliendid on koguaeg rahul olnud.
Kärss
18:16 09.01.2022
Selge. See on juba teine jutt kui lihtsalt et 2020a seadmed. Tavaliselt müüakse sügiseti rehve, mis on valmistatud kevadel-suvel, aga kui rehvile on löödud peale ikkagi sügiskuu, siis on väga väga vedanud. Ka mina lasen teha neid asju, mida ise teha ei viitsi, sõpradel, keda on põhjust usaldada muudel põhjustel kui sõbralik tunnihind. Aga minu jaoks on endiselt müstika see, kuidas saab rääkida üldse mistahes halvast talverehvist asju, mis pole midagi nii katastroofiliselt hullu isegi kasutatud suverehvi puhul talvetingimustes.
Ussrula123
18:16 09.01.2022
Ma ise ostsin suve lõpus kaubikule alla 2016 aasta dunlopi lamellid teadmisega, et talveks ostan ikkagi talvekad. Aga üllatuseks on need vanad dunlopid väga hea pidamisega. Jää peal naelale küll vastu ei saa, aga üleüldine pidamine on väga hea.
Sillastend uute seadmetega ongi mõeldud uute masinate jaoks. Enamus stendijaid ei saa asjaga hakkama. Nõmmel käisin kunagi mõned korrad ühe mehe juures, kes pani asju paika oma garaasis ja mingite kaigaste ja tahvlitega mõõtis.vot see mees oskas asja. Peale stendi sõitsid nagu võõra autoga. Mart Pere oli vist nimi.
Marko
20:14 09.01.2022
Silla kontrollimiseks on vaja:
Sirged rehvid
Mõõdulint
Lühike vaaderpass
Rull niiti
kaks puupulka või pika mutriga keermelatt, millel keerme samm teada
elementaarsed teadmised matemaatikast, siinuse def.
elu teeb mugavaks pealesõidetav tõstuk või kanal

Muudetud 09.01.22 20:50

loen ja imestan
20:58 09.01.2022
miks küll kõik tootjad annavad igale automargile eraldi numbrid nii kokkujooksu kui ka külgkallete kohta nii esisillale kui ka paljudele tagasildadele?
Huvitav kas siin on mõni niikõva niidi ja joonlauamees et kui talle antakse mõni värske bemm või merss millel on kõik jooksud täielikult paigas keeratud, ta on nõus need paika keerama ja siis laskma oma tööd kontrollida mõnes töökojas kes reguleerib päevast päeva sildasid? Teatud neljakohalise summa võiks ka mängu panna. Marko või Kärss kas võtate väljakutse vastu?
Marko
21:07 09.01.2022
Väljakutsete esitajaid on alati olnud. Olgu kas läbivuse, logiseva silla, benakulusäästjate magnetite või nüüd siis reguleeringute teemal. Ma olen paraku ammu erus, Kärss vastab ise. Kui suvatseb diskuteerida inimesega, kes nagunii kohale ei tule ja kaotuse korral essugi ei maksa.

Muudetud 09.01.22 21:09

Ussrula123
21:11 09.01.2022
See niidi ja mõõdulindiga veermiku paika ajamine pole tegelikult eriline kunst. Ise olen samamoodi teinud kui kodus olen veermikus asju vahetanud. Peale seda olen muidugi ka stendis käinud, aga enamasti ikka suhteliselt paika saanud. Ise olen kasutanud niidi asemel müürinööri.
ddig
22:01 09.01.2022
Sillastend (ükskõik, kas anatoomiline või elektrooniline) peaks kindlasti teadma ka sõiduki rööpmeid, sest isegi sarnase kerega automudelil võivad need olulisel määral erineda.

Talasillaga ja pikivardaga sõidukitel tuleb arvestada ka sõiduki koormatust, sest silla asukoht kere suhtes on sellest otseses sõltuvuses. Kui sild ei ole reguleerimise ajal tsentris ja sellega ei arvestata, siis õiget tulemust kindlasti ei saavuta.
Kärss
23:08 09.01.2022
# et kui talle antakse mõni värske bemm või merss millel on kõik jooksud
# täielikult paigas keeratud, ta on nõus need paika keerama

Ei ole nõus. Ma väidan foorumis asju, mida olen ise teinud ja näinud ja 30a+ igapäevase sõidustaazhiga "natuke" ikka jõuab nii teha kui näha. Oma autodega pole kunagi sildade reguleerimine probleeme valmistanud (peale uute pulkade paigaldamist just nimelt ongi absoluutselt kõik paigast ära). Kui on appi palutud, pole samuti probleeme tekkinud. Vähemalt mitte siiani. Aga kindlasti pole nõus, sest mul pole tõepoolest aimugi, millise ehitusega sildasid võib leida mõne sellise auto alt, mida ma kunagi näinud pole:))

Siin teemas pole praegu isegi juttu mitte sildade paika keeramisest, vaid kokku/lahkujooksu kontrollimisest (sõiduomadusi nii palju mõjutav rattakalle paistab tavaliselt juba silmaga ära). Selleks pole vaja rohkemat kui kahte sirget prussijuppi ning mõõdulinti. Pole isegi eriti mõistust vaja, aga kui keegi näeb nüüd selles juba väljakutset ja pakub neljakohalist summat... läheb mõte paratamatult täna lõppevale koolivaheajale, sest päriselus ja täiskasvanud inimeste puhul ei ole sellised asjad lihtsalt võimalikud:)

PS: mitte ühtegi korda, kui on lubatud kohale ilmuda, pole mitte keegi kunagi siin foorumis päris väljakutsetele kohale tulnud. Ei ole alati isegi rahad mängus olnud, et võiks tekkida hirm midagi kaotada, vaid lihtsalt koht/aeg ja tule kohale ning näita ette. Kohale on olnud alati kas kutsuja üksi või foorumi nn raudvara, kes nagunii tunnevad üksteist ka muude autoklubide kaudu nii umbes 20a ning nende kogemuste tõttu vaevalt enam ühtegi väljakutset (ammugi mitte lahmivatelt anonüümikutelt) tõsiselt võtavad. Aga proovida võib ikka, äkki mõni uustulnuk võtab veel vedu;)
loe ja imesta
23:19 09.01.2022
Kas suurem osa 99.8 protsenti firmaomanikest on lollid ja soetavad überkalleid stende, kui saaks paari prussijupi , joonlaua ja nöörirulliga asju teha?
Marko
23:26 09.01.2022
Ei ole lollid, niidi ja mõõdulindiga läheb 10+ korda rohkem aega kui stendis ja rooli keskasendi määramiseks peab vahepeal sõitmas käima.

EDIT: pealegi on need inimesed, kes suudavad mõõdulindi ja lauajupiga silda reguleerida, tänapäeval hääbuv liik. Kutsekoolist neid igatahes ei anta, seal on ekraan jumalus kahjuks.

Muudetud 09.01.22 23:31

Kärss
01:09 10.01.2022
# Kas suurem osa 99.8 protsenti firmaomanikest on lollid ja soetavad überkalleid
# stende, kui saaks paari prussijupi , joonlaua ja nöörirulliga asju teha?

Hea küsimus. Siin teemas oli juba ka hea vastus sellele;)

# mina ei käi mingites odavates kohtades kus on vanad seadmed vaid mõlemas
# kohas olid täiesti uued 2020 aasta mudeli sillastendid

Nii kaua, kuni on neid, kes selle kinni on valmis maksma, leidub ka neid, kes selle eest raha küsivad. Neid, kellele selle eest raha tuuakse, küll lollideks ei saa pidada;). Parafraseerides klassikuid, et leidke mulle lahendus ja ma leian teile probleemi.

Kõik taandub ikka sellele, et inimene peab aru saama, mida ta teeb. Ma poleks arvanudki, et autofoorumis võtavad tehnika all sõna inimesed, kes ei saa aru, mida seal niidi, mõõdulindi ja prussijuppidega tehakse... nagu poleks ise kunagi auto alla vaadanudki. Mul pisemad põhikoolilapsed on seni vaid kõrvalt aidanud... peaks järgmine kord proovima, kas saavad juba iseseisvalt hakkama või peab äkki hakkama neidki kunagi tulevikus kutsekoolidest eemale hoidma, et õpitud abitus külge ei kasvaks:))
Marko
01:23 10.01.2022
# kes ei saa aru, mida seal niidi, mõõdulindi ja prussijuppidega tehakse... nagu poleks ise kunagi auto alla vaadanudki #

Ilusti öeldud. Sellele taandubki kogu tänapäevane foorumikaudne remont. Võid neile soovitada misiganes lihtsat lahendust, tulemus nullilähedane. Nad lihtsalt ei saa aru, misasi on kokkujooks kui see pole ekraanil numbritega ja punase ja rohelise alana neile kandikul ette kantud. Kuidas numbrid ekraanile saavad, see pole enam oluline.
Arvud.
...
01:38 10.01.2022
Varem kasutasin naastrehve.Siis ostsin omale uue auto,millel olid lamellrehvid.Naastrehvidega sain sõidetud ning lamellrehvidega samuti.Mõni aeg tagasi oli vaja uued talverehvid osta ning siis oli vaja otsustada,kas naast või lamell.Kuna sain lamellrehvidega väga edukalt oma sõidud tehtud,siis mõtlesin,et miks mitte osta lamellrehvid.Nüüd sõidan juba mõnda aega uute odavate lamellrehvidega ja kõik on väga hästi.
Kunnnn
08:19 10.01.2022
Äkki moded lõpetavad nüüd teemast mööda rääkimise ära. Kõik teavad juba ammu kui kõvad mehed te olete.

Minerva on täiesti keskmine hiinakas, pidamine on lumes parem kui sevekaga, aga uued Michelinid on mäekõrguselt paremad.

Head ja odavat asja pole rehvimaailmas endiselt olemas.
.
09:36 10.01.2022
Kunagi olid sharalaxy all Goodyear UltraGrip Ice lamellid ja need kippusid ka igal ringil otse minema kui kiirus suurem- lihtsalt külgserv oli kumer ja auto iseenesest raske, seega inerts suur. Mujal sõites polnud suurt häda midagi. Üldiselt sõltub palju ka autost- pane oma minervade asmele siis mõned testivõitjad ja vaata, kas saad kiiremini ringitada. Niisama lahmimine, et sitt rehv, ei vii kuhugi. Ja ilmselt oma kaubikuga sõites sa ei lähegi ringile sama suure kiirusega kui sõidukaga ning sellepärast tundubki, et kaubik peab. Praegu on ühel autol all (ostes tulid kaasa) ka mingid guudjeeri lamellid aastast 2015 ja ülla ülla- peavad ning veavad.
arvik67
10:06 10.01.2022
Kes see rääkis et ringteedel kiiresti ringitasin,kiirus on selline et põhimõtteliselt jään juba seisma aga auto läheb ikka otse.
arvik67
10:08 10.01.2022
Kaubikuga lähen ringile nagu suvel ja ei lähe kusagil otse.
.
10:49 10.01.2022
Lugedes vene teste, on kasutajate hinnang umbes 4,3 punkti viiest ja venelased juba teavad, mis on talv ja lumi ja kehvad teed. Samas mõjutabki palju see, kas külgserv on ümar või kandiga. Aga las olla, kõik rehvid ei saagi olla ideaalsed.
https://mosautoshina.ru/review/minerva/eco-stud/
arvik67
10:58 10.01.2022
:):):) mina räägin reaalsusest mitte et keegi kuskil venemaal tegi testi ja numbrid on sellised ja sellised.
v6sa
11:30 10.01.2022
Mul oli ühel tööautol (esiveoline juhm peresedaan) kasutada aastat neli sama nime ja välimusega mudel. Kas just sama, mida täna poes müüakse, ei tea.

Nagu juba üleval kirjutatakse: keskpärane hiinakas, suhteliselt iseloomutu. Õnneks libisemine algas ja lõppes sujuvalt. Viimasel talvel oli mustrit veel külallt, aga naelu oli vähe ja siis kippus küll vähe libe olema.

Hädaldajal on midagi autol viga. Nii suur vahe kvaliteetrehviga nüüd ka ei ole.

Rehvirõhud on ikka õiged? Rehvid on ikka õigetpidi all?

Muudetud 10.01.22 11:30

.
11:30 10.01.2022
et siis venemaa kasutajate hinnangud ei olegi reaalsus?
.
11:37 10.01.2022
miski 15a tagasi panin vanale mondeole sellised nokian wr-id.
https://revilo.ee/wp-content/uploads/2020/07/488_nokian_wr.j
pg

lumelopas ja märjal olid head, aga kehvalt puhastatud jäisel teel ei mingit pidamist. vaevu 70ga kulgesin ja auto liputas end igas suunas nagu tahtis. peale seda sõitu võtsin kohe alt ära. et tookord veel rehviteste niiväga liikvel ei olnud ja ostu ajendas vaid tootja nimi, siis pole ime, et mõne rehviga lähedki alt.
Libedik
12:27 10.01.2022
"Lugedes vene teste, on kasutajate hinnang umbes 4,3 punkti viiest ja venelased juba teavad, mis on talv ja lumi ja kehvad teed."

See pole vene test vaid purjus venelaste arvamused...

Siin 1 kaine Minervade "vene test" http://colesa.ru/test/56361

v6sa
14:51 10.01.2022
., see polnud ilmselt WR, vaid selle mudeli eelkäija;)

Muide, ka täna on võimalik kolm erinevat WR mudelit:
https://www.nokiantyres.com/tyres/passenger-car/non-studded-
tires/

Mis ei tee hetkel teemaksolevat Minervat ei halvemaks, ei paremaks.
arvik67
15:12 10.01.2022
v6sa sa palun ära aja haiget juttu.1)olen ma olnud eluaeg kutseline autojuht ja elanud suurema osa ajast euroopas ja ka põhja Norrat on palju sõidetud talvel ja euroopas väga palju Alpidesse koormaid viidus talvel ja usu sul ei ole õhk õrna aimugi mis kohad need on talvisel ajal sõitmiseks.2)Auto sildadel on augusti ja septembri kuus kõik liikuvad osad 100% ära vahetatud ja nende rehvidega olen ka 2 korda teinud sillastendi ja tulemus on ikka sama et läheb sinna kuhu tahab.
.
15:15 10.01.2022
no jummel ma ju kirjutasin et miski 15a tagasi.
Ussrula123
15:22 10.01.2022
Selles soolalägas, mida linnades igale poole laotatakse, ei pea ükski rehv. Maal lükkamata tee peal on ka parem pidamine.
Kärss
18:23 10.01.2022
Arvik67, kui Sa just ei liialda, siis kirjeldad Sa lihtsalt normaalses olukorras võimatut, mis ei lähe kokku teiste kasutajate kogemustega. Ega ma selle pärast veel ei arva, et Sa valetaksid või välja mõtleksid - mind just huvitabki, mis on see põhjus, miks Sinu kogemus erineb teiste omast ja miks mingis olukorras võimatu ikkagi võimalikuks on osutunud. Tavaliselt tehakse seda välistamiste kaudu alustades lihtsamatest ja lõpetades keerulisemate/kulukamate välistamistega. Kasvõi juba see, et Sul on nii esi- kui tagasillas 100% kõik vahetatud, ei välista seda, et mõni kinnitus on kehvalt pingutatud ja lahti logisenud ja võib varsti üldse alt ära kukkuda (nähtud küll ja veel teeninduse töö kvaliteedi puhul) või peale sillaregulli saanud (naise käes?) lopsu nt rattasse külje pealt, mis kogu selle laseritega mängimise tulemuse ära rikub. Need olid praegu lihtsalt huupi pakutud variandid. Oled prof juht, mõtle ise edasi, kus ja mis võib olla teisiti. Kui kõik on välistatud, siis võibolla selgubki, et üks konkreetne partii oli sitt ja loosiratas tõmbas Sinu rehvid just sealt, samal ajal kui enamikel teistel on tegu lihtsalt keskpärase iinlasega.

Lihtsalt mõttekoht veel, et kõik need, kes ei käi lihtsalt rehvivahetuspunktis, vaid on nn oma kodustatud kummimees, kes tööd hinge ja armastusega teeb, on kuulnud seda suht massilist probleemi uute autodega, et silla reguleerimise normid on juba nii lõdvad, et rehvide söömine oleks nagu auto kasutusse sisse kirjutatud. Pannes sinna juurde veel reguleerimist mittevõimaldavad sillad (tegelikult kõik on võimalik, lihtsalt pole ette nähtud), siis ongi lõpuks rattad "risti all", rehve sööb vähem või rohkem, kõik on normide piirides paigas ja auto juhitavus on samas katastroof, samal ajal kui mingi pehme tipprehv selle siiski talutavaks suudab teha. See on lihtsalt näide, et kui Sa väidad, et sild on paigas, siis Sul ongi õigus. Ainult et seda, "kui paigas" kõik tegelikult on, on kontrollida lihtsam kui siia kommentaari kirjutada. Uuesti või paremini paika saamine on loomulikult keerulisem. Tõin selle näite, kuna see probleem sai alguse kusagil ESP levimise algusaegadel ja süveneb pidevalt ja seda, kui levinud see on, võib vaadata igaüks rehvitöökodade poolt äravisatud virnadest. Sina, kui professionaalsem ja kogenum oskasid lihtsalt märgata seda, mida linnas soolalaga sees sõitvad tibid ei märka. Sinu auto võib olla ka erand, aga erand on ka Su välja toodud probleem...
arvik67
18:33 10.01.2022
Kärss asi on saanud rohkem kui selgeks.Suhtlesin pikalt minule müünud rehvide müüjaga ja asi sai selgeks,praak rehvide partiist sain ka mina osa.Pean tagastana rehvid ja saan raha tagasi.Nii lihtne see tänapäeva praagi majandus ongi.Välistame siis ikka lõpuks auto/autojuhi poolse vea ja võin teile ka seda kinnitada et käin remondis sellistes kohtades kus on omanikud minu sõbrad ja uskuge kõik tehakse nii nagu peab.
1234abcde
20:25 10.01.2022
Huvitav milles see praak seisnes?Kui rehve paigaldades,tasakaalustades ja visuaalsel vaatlusel tundusid OK.Kirjelduse järgi jääb selline mulje et unustati muster rehvile tegemata.Äkki avalikustaks selle koha kus need olid soetatud,oleks igati positiivne sellele müüjale kes probleemi oli nõus lahendama.Samas tunduks see uskumatu lugu teistele palju usutavam.
marita57
21:08 10.01.2022
# Lihtsalt mõttekoht veel, et kõik need, kes ei käi lihtsalt rehvivahetuspunktis, vaid on nn oma kodustatud kummimees, kes tööd hinge ja armastusega teeb, on kuulnud seda suht massilist probleemi uute autodega, et silla reguleerimise normid on juba nii lõdvad, et rehvide söömine oleks nagu auto kasutusse sisse kirjutatud. Pannes sinna juurde veel reguleerimist mittevõimaldavad sillad (tegelikult kõik on võimalik, lihtsalt pole ette nähtud), siis ongi lõpuks rattad "risti all", rehve sööb vähem või rohkem, kõik on normide piirides paigas ja auto juhitavus on samas katastroof, samal ajal kui mingi pehme tipprehv selle siiski talutavaks suudab teha.

Vastan lihtsalt mõttekohale lihtsalt mõttekohaga. Jällegi - ei pretendeeri representatiivsele valimile, lihtsalt üks tavalise autokasutaja arvamus.
Rehvide söömine on mulle täiesti võõras nähtus, kui hoida seal valmistajatehase poolt ette nähtud rõhku. Kõik! Kui auto sööb rehve, siis on midagi väga valesti (tüüpviga - keskelt liigne kulumine - liiga kõrge rõhk, aga saab ka vastupidi).
Ütlen ka ära, et kodustatud kummimeest mul pole, kuna selle jaoks pole mitte mingit vajadust, rehve monteerin-demonteerin üks kord mitme aasta tagant.
Sildade reguleerimisega olen kokku puutunud sel sajandil üks kord, kui otsasõidu vältimiseks äärekivi rammisin. Teist korda siis, kui laps otsustas kõik tee ääres olevad augud läbi sõita jällegi enda arust kokkupõrke vältimiseks. Kõik. Punkt. Normaalsel autol, mille all on normaalsed rehvid, on tehasest kokkujooks ja kaldenurgad paigas ning neid reguleerida pole vaja. Lihtsalt, pole vaja! Kui on vaja, tuleb otsida viga, ilmselt on ikka midagi muud juba ammu viltu läinud. Täiega äärekivisse sõitmist ei pea ükski auto vastu.
Seega ei saa kuidagi nõustuda, et uued autod = sillaprobleemid. Probleemid asuvad sel juhul ikka hoopis mujal.

PS kuna ma olen laisk nagu mudakärbes, siis rehvirõhku mõõdan/reguleerin kord kümnendis ja mitte midagi sellest ei juhtu. Aga seda ei tohi muidugi eeskujuks võtta!
arviarvi67
05:26 11.01.2022
1234abcde sulle siis vihje.Väiksel hiina lapsel kukkus kogematta salvokelk rehvisegu tünni ja olihi rehvisegu plastikust.Lihtsalt ongi rehvisegu nagu plastmass ja see ei pea mitte mingil pinnasel.
arviarvi67
05:39 11.01.2022
Tellisin ära sellised rehvid "Goodyear UltraGrip Ice Arctic 2" ja arvan et saan juba see nädal nad alla ja eks ma siis annan teada oma testi tulemusi nende rehvidega.Aga niikauaks tahan nendele kes arvavad et ma ajan jama,hoidke oma tarkused omale kuna siiski mina sõitsin reaalselt nende rehvidega ja teie ei tea mis toimus ja mis ei toimund.Ausalt öeldes on sellised inimesed minu jaoks lihtsalt tühikargajad.
.
06:16 11.01.2022
nüüd sa sõimad inimesi, kes ei saanud aru, miks rehvid ei pea ja siis tuled jutuga, et rehvid on praagid plastmassid. milles need inimesed süüdi on kui nad ei teadnud, et rehvid praagid? sellise möla pele võiksid minna nurka häbenema.
arviarvi67
06:29 11.01.2022
Toon veel ühe reaalse näite kojameeste kohta.Ostsin Valeo kojamehed ja panin kohe kaupluse juures nad ka külge ning hakkasin Tallinna poole sõitma ja juba paarikümne km pärast ei olnud nendega võimalik edasi liikuda kuna mitte midagi aknast välja ei näinud,sõitsin Urge CIRCLE K tanklasse ja ostsin prooviks ainult ühe uue kojamehe "BOSCH AERO ECO"(juhi poolse) ja panin kohe külge ning sõit oli nagu lust ja lillepidu aga muidugi kõrvalistuja pool oli õudusunenägu.Läksin siis paari päeva pärast Raplas sinna poodi kus kohapealt need Valeo-d ostsin ja tahtsin osta ka teise BOSCH kojamehe juurde ja mainisin ka lihtsalt müüjale Valeo probleemi ära(EI LÄINUD VALEO KOJAMEESTE EEST RAHA TAGASI KÜSIMA) ja müüja hakkas igasugu jama ajama et see ei ole võimalik ja viga on auto poolne.Mina muidugi hakkasin naerma et mis moodi saab viga olla auto poolne kui teine kojamees töötab ju väga korralikult.Müüja tahtis oma silmaga näha mis jama mina ajan ja tuli ise auto juurde vaatama(siis olid autol küljes juhi pool Bosch ja kõrvalistuja pool Valeo).Lasin akna peale vett ja kojamehed hakkasid tööle ja ennäe imet juhipoolne tegi akna puhtaks ja kõrvalistuja poolne jättis igasugu triipe ja laike sisse(lund see moment ei sadanud).Siis oli müüjal suu kinni ja ei osanud midagi öelda.Mainisin ka veel seda et kui lähen koju siis panen mõlemad Valeo kojamehed oma kaubikule külge ja vaatan mis nad seal teevad aga ennäe imet Valeo jättis ka sellel autol mõlemad akna pooled triibuliseks ja laiguliseks.Lähen näitan ka mõni päev sada kaubiku varjanti müüjale ja vaatan mis tal selle kohta öelda on.Kas on targutajatel ja tühikargajatel selle kohta ka midagi kommenteerida???
arviarvi67
06:37 11.01.2022
(registreerimata)kasutaja näita kus kohapeal ma kedagi sõimasin.Tühikargaja ei ole mingi sõimamine aga soovitan ka lugeda mõningaid kommentaare ja pisut mõelda nende kommentaaride sisu peale.Need olid üsna ühemõttelised ja pidasid mind valetajaks.Kes ei olnud ise seda kogemust nende konkreetsete rehvidega tunda saanud ja mudkui targutasid siis minu jaoks on nad tühikargajad.
looder 23
07:59 11.01.2022
Oot, rehvid alles vahetamata ja juba kired, et rehvides viga? Millest su selline enesekindlus? Ma sinu asemel küll lõigu ei lõksutaks, enne kui rehv vahetatud. Loe Kärsa kommentaare, teine pehmem rehv võib lihtsalt kompenseerida auto poolset viga. Olles ise kunagi sõitnud konkreetselt plastmassist rehvidega, siis sellist jõnkslemist ei olnud. Auto ei olnud mersu ka. Oligi konkreetselt, kas libe või mitte. Aga nohh ehk on sul õigus ja viga ongi rehvides.
arviarvi67
08:20 11.01.2022
looder 23 :):):) ole parem vait ja paistad targem välja.Loe korralikult ka eelnevalt minu kirjutatud juttu.Sina oled kindlalt üks tühikargaja või rehvimüüja.
Ussrula123
08:32 11.01.2022
Mul ühel mersul juba teist talve hiinakad all ja peavad ikka oi kui hästi. Ma ei kujuta ette kust arviarvi67 omale need plastikust rehvid sebis, aga minu teada ei tohi seda plastikust jama enam tükk aega juba müüa eestis. Kas siis kohe käega katsudes polnud tunda, et plastik on?
Kojameestega sul lihtsalt ei jopanud. Ei ütleks, et bosch nüüd nii meeletult hea oleks.
Ma arvan, et sa võiksid oma mersuga ikka kontrolli minna. Lesvenisse või esindusse näiteks. Muidu hakkame varsti lugema kui sitt auto mersu ikka on ja mitu salvokelku selle sisse tootes sattunud on.
arviarvi67
08:44 11.01.2022
Ussrula123 ma ei saa aru kus kuradist sa võtsid et mul mersu on :):):)?Tasub ikka vähem jama ajada siis paistate targemad välja.Vot sellised ongi tühikargajad kes ei tea millest jutt käib ja plähmerdavad täiesti huupi.
Ussrula123
08:55 11.01.2022
Krt, juba läks sassi. Üks hull siin samamoodi ulgus alles rehvide teemal ja tal oli mersu.
Vaata, arviarvi67, tühikargaja oled sina siin, sest selle asemel, et oma masin korda teha, remondid seda läbi interneti. Meile lihtsalt juba tundub naljakas, et üks inimene nii rumal võib olla.
arviarvi67
13:50 11.01.2022
Ussrula123 :):):) sa ikka oled lage lammas.Kui sa midagi minu autost ei te siis oleks parem sul vait olla.Sinu vana mersu rimakas on minu autoga võrreldes ikka romula pill.Õpi lugema ja siis näed ka eespool et minul on auto korralikult remonditud ja hooldatud.Sinu lugemise oskus on enne lasteaia aegne,mina ei ole siin kordagi mingist autoremondist endale nõu küsinud ja ei ole tahtnud teda ka läbi interneti remontida,see on sinu mersu pärusmaa.
Deus
14:26 11.01.2022
See immo murega CR-V polnudki sinu auto siis?
Ussrula123
14:41 11.01.2022
Arviarvi67, vabandust, et ma eksisin. Ma lihtsalt ei teadnud arvestada, et sinusugune kuldsete kätega universumi president on oma autole kõik originaal varuosad ostnud ja siis salvo kelgust rehvid alla pannud. Ära siis välku minu poole teele pane, ooo kõrgeauline härra.
Ja ma loodan, et ma nüüd ülikute tõlda mersu rondiga võrreldes ei rüvetanud.
arviarvi67
14:58 11.01.2022
Deus võta teadmiseks et immot ma ei tahtnud remontida kuna see on täiesti korras ma tahtsin sellest tehase immost lihtsalt vabaneda.Võiksid pisut täpsemalt lugeda et ma soovisin inimest kes teeks lihtsalt IMMO OFF aga nii tarka inimest ei ole eestisse veel sündind kes sellega hakkama saaks.Võtsin väga paljudega ühendust kes reklaamisid seda teenust aga keegi ei osanud CR-V-l seda teha.Vot nii on lood ja ei ole vaja kohe külajutte tekitama hakata.
arviarvi67
15:00 11.01.2022
Ussrula123 :):):) sina peaksid vastava arsti poole pöörduma,sind perearst küll aidata ei saa.Ajad sellist segast juttu et halb hakkab kohe.
Ussrula123
15:08 11.01.2022
Arviarvi67, kuna sina tead täpselt kuhu on sündinud tarku inimesi ja kuhu mitte, siis äkki soovitad mulle mõnda arsti.
Aga oma jumalate kaarikuga võid narva remonti minna. Seal nad oskavad igasugu OFF-isid teha. EngineOFF ja wheelsOFF jne. Ja kui hästi küsida (tundub, et sa oskad) siis teevad ka headOFF ja lifeOFF ära.
Joppenpuhh, cr-v. :D
Millisele kaubikule sobivad samad kojamehed kui cr-v le?

See teema on vastusteks suletud.