Endal mitu mure ühe KIA Sportagega
Täpsemad andmed:
2015 aasta , 100 KW,Automaat kast ja nelivedu
Mure nr 1 ,pidurdamisel(sujuvalt ) hoides pedaali samas asendis ja kui nt 80 km/h pidurdada siis nt 30-40 km/h vahemikus rakendub pidur ise kõvemini,kuigi ma ise jalga ei liiguta. selline tunne ,et keegi vajutaks justkui juurde. on olnud erinevaid masinaid ja sai ka koos sell autoga soetatud 2012 sorento siis sellist jama ei ole.isegi kogemus sellisega millel ligurid kas pool kinni või silinder roostes ,kuid sama nalja pole. kaks korda esinduses käidud ,kuid midagi ei leitud. tegime siis ka proovisõitu ja ühe korra suutsin analoogse juhuse tekitada( siis kui vaja ei oska ju kohe imiteerida ).öeldi jah oli tunda. kontrolli käingus 0 ja paberile kirja ka ,et kõik korras. kellelgi sama mure sama masinaga? Tuleb viga ka välja siis kui garantii läbi? pole palju jäänud ca 30 k km
mure nr 2 sama autoga
Ei saa aru kas viga automaat kastis või neliveos mingi kala.
ühesõnaga täitsa oleneb kas minna rahulikult kohalt või veidi vajuatda tunda annab mõlema puhul,kuid ka mitte siis ei tule asi välja kui vaja seda töömehele demosntreerida
selline tunne ,et kas käigukast vahetab kas alal või ka üles jõnksuga või neliveos lõtkud sees või ka lülitab jõnksuga. samuti on nii mõnegi teise autoga kogemus ei ole neid jõnkse olnud töötaja asja puhul. garantii käigus õli pole vaja ju kastis vahetada nagu ütleb KIA ,kuid käigukasti tootja soovitab 60 k km tagant. nüüd juba ees 120 k km.
on kellegi selline kogemus olnud?
Kui lähed mujale vahetama siis jälle ise süüdi ja eelduse kohaselt antud kastile garantii kaob. pakuvad küll õli värskendust kuid eelistakls dünaamilise vahetust. sorentol sai tehtud ja õli oli 107k km juures tökat.
Kas need tiba mõttetud probleemid ei ole, mille kallal nokkida? Kas elu on tõesti niiii igav, et peab ise põnevamaks tegema ja tühja koha pealt probleeme otsima? Kui nii nõudlik oled, osta Bentley.
kui sulle meeldib sõita ligadilogadi autoga siis enda valik. kui kolmas asi ise pidurdab kuidas tahab siis selline auto ei peaks ülevaatuseltki läbi saama.
Sa ei saa ikka aru. Ülevaatuselt saab su KIA ilusti läbi, sest pidurite tõhusus on piisav ja ühtegi märgutuld armatuuris ei põle. Täpselt nii palju KIAd pakuvadki oma hinna eest. Kui sind häirivad peenemad nüansid auto mugavuses ja käitumises, siis osta kõrgema klassi auto.
Miks sa solvad teisi inimesi roostes ämbritega? Iga keskmist palka teeniv inimene suudaks omale KIA liisida.
keegi ei tulnudki siia kedagi solvama.
Kui auto on n.ö ainult Bently siis selle omanik paraku ei käi vähem teeninduses kui Ladaga.Paraku kallimatel autodel on kombeks niisama maha põleda.
Omatud on nii saksa premium ning odavama otsa samuti ka jaapani erinevat tehnika jne
Asi ei ole üldse asja margis ega eripäras.Ma ei tulnud küsima kas MB/BMW/AUDI istmed on sama mugavad kui Hiia imel.Selel kohta võib öelda ,et saad raha eest selle mille ostsid.
Olen kindel ,et mõni uus või vana Lada ei tee ka sama nalja sest ka sellistega proovitud sõita.
Endal olnud sma jama ka MB ga millel ABS üks ABS andur näitas valesti ja tunnusmärgid on samad.ABS tuli ei põlenud armatuuris vaid tuli põhjalikuma diagnsoti puhul välja (suured tänud diganostikale).
Kui n.ö keskmine inimene ostaks auto liisimata kohe välja kes ta siis on rumal inimene sama ka teiste markide kohta?
Kui ei ole piisavalt tehnilist teadmist siis ei olegi mõtet ju muud kommenteerida.
Väita ,et ala uuem KIA on kehvem kui veel vanem japs on vist küll üsna jabur.
Asi ka selles ehk teenindus ei taha mingite asjadega tegeleda kuni auto on garantii all ja ei imesta kui see läbi siis see viga ka leitakse.
Sai ka ise leitud mitmed vead autol mis oli enne ostu läbinud ka ostueelse kontrolli.
Esiteks võib rakenduda pidurdusjõu kontroll (neile kes ei julge vajutada pedaali, siis elektroonika rakendab ise vajaliku jõu (hetke kiirus jne jne)
Teiseks on Kial mingi kiviaegne väärastunud "robotkast", mis töötabki nagu naljakas "värdi"
Kolmandaks, kui kasti tootja nõuab iga 60k tagant õlivahetust siis miks sa seda teinud pole ? Kuula vähem hülgemöla ja esita fakte, küll see õli ka vahetatakse kui sa seda nõuaksid, mitte ära kiru foorumi.
Neljandaks on KIA üldse üks auto preparaat, mitte auto
Viiendaks, sinu jutust kumab ikka igaltpoolt läbi, et kõik on lollid peale sinu ja KIA on ikkagi üle prahi.
Tahad mugavalt ja mõnusalt sõita, osta BMW või Mercedes. Audi toob ainult remondirõõmu :)
pigem leia samasugune KIA ja tee proovisõit, siis saab kohe aru, et kas on mingid erinevused või mitte. Vastates kohe järgmisele küsimusele: kustkohast leida KIA, siis loomulikult müügikuulutustest. Läheb mängid "ostjat" ja saad oma sõidu tehtud.
Normaalsed kommentaarid Uhh ,stammer ja Mahno3 (Y) .Teiste puhul saaks öelda ,et teadmistest ja muud jääb veidi puudu.
On MB ja seisab ei taha enam.Rahakotti ei tasu mul tulla ka lugema ,sest mul ei ole sündroomi olla naabrist parem.Seda teeb minu eest kinnistuaaramtu väljavõtte.
Samas Sorento puhul selliseid probleem ei ole.Sain ka tead ,et käigukast peaks olema neil sama (Sportage/sorento)
Autodel võib olla küll klassi ja muu vahe ,kuid siis pigem viga peaks olema tarkvaras(kuigi väideti ,et on uusim peal).
Ega hetkel ei jäägi muud üle kui käigukastiga Hõbenoolde ja muude küsimustega proovida ka teisi töökodasi
Sai kunagi ostetud ka atuo õle( kasutatud,ei hakak ütlema ,mis esindusest).
Korralikul teel sõites ei ole probleemi veidi kruusa siis sellised heli latist.Sai käidud mitmes töökojas ehk veetud autot treileri peal ja viga oli latis.Esindus ei ei tunnistanud ikka enda viga.Lõpus osteti autro tagasi ka soodukaga ei räägi ka muude kulude kompenseerimisest seda lihtsalt ei tehtud.
Seega ei ole vaja rääkida mida osta ,sest ma võin nii paljude teeninduste apsakatest rääkida ,et häbi peaks olema neil mitte mul.
Võin kõrvale mainida enda kogemuse küll ühe teist marki autoga kuid sarnase halvustava tagasisidega nagu siin varasemalt on olnud. Minul oli manuaalkast ja auto oli 12 aastat vana ning minu meelest tegi see jõuülekanne liigselt vibratsiooni ja kiirendades kloppivat heli. Käisin, proovisin uurisin ning sain üldiselt naeru osaliseks, et auto peabki häält tegema ja vibreerima ja mis kõik. Lõpuks läksin ja lasin käigukasti laiali võtta ja see oli õli mittevahetamisest väga kulunud. Selleks hetkeks oli 190 000 läbi sõidetud ilma õlivahetuseta ning peaülekanne ja kõik laagrid väga kulunud. Õli polnud vahetatud sst tehase korraline hooldus seda ette ei näe. Peale remonti aga on auto ülimalt sujuv ja siidine missest et tegu odava otsa masinaga.
Nii et loo autorile edu lahenduste otsingul ja kõik autod (ka Dacia) võiksid normaalselt hooldatuna sõita sujuvalt.
Osadel markidel on teatud käigukastid, milles laagrid otsad annavad, õli võid igapäev vahetada, aga ei aita. Selleks need foorumid ongi, et jagada kogemust.