Teema siis järgmine et kui lülitada sisse 4x4 high või low siis esimene sild ei rakendu edaspidi käigul või rakendub hetkeks ja viskab pauguga välja.
Kuid tagumise käiguga toimetab kenasti.
Tere. Kas see viga oli ammu või tekkis? Vahekastis on neliku lülitamise seade. Probleem oli sarnane, Oli juhus, kus see keeras pisut üle. Aitas keevitamine. See alumiiniumist.
Ma enam ei mäleta, aga kunagi sai selle sama asjaga maadelda. Teine võimalus, vaadata esi sillal olevat lülitust. Seal vaakumiga lülitus. Võta kummi lutt pealt, lükka pulk jõuga asendisse, ma enam ei mäleta, kuidas pidi käis, ühes asendis on sild ja veovõll ühendatud, tõmba nipukas ümber kinni. Veovõll ei tohi liikuda enam. Proovi, mis siis teeb. Kui ikka, on jama vahekastis.
Tere!
Teen lühidalt: Endalegi ootamatult sain KIA Sorento 2005a omanikuks ja masin sõidab ja käivitub hästi aga nädal tagasi sai käidud metsas ja eneselegi ootamatult(no olin suht enesekindel, et maastur istumise all)jäin kinni. Ja olin väga üllatunud, et "mis mõttes" ning otsustasin keerata 4x4 pöörd lülitit ja....EI MIDAGI! Armatuuris rohelised AWD ja LOW ei süttinudki, samas kui süüte sisse keerad, tuled põlevad? Ja kui kohapeal autoga täispöörde teha, on keeramise raadius suht suur ja masin üritab nagu otse lükata, millest järeldub, et see auto 4x4 ikka töötab või...ei tööta seegi?
Kust siis "kala" otsima hakata ja kui kalliks võib rem kujuneda?Autol manuaal kk...
Ja palun, need jutud jätke ära, et "see ju KIA ja mõtetu jne-jne...
Nagu eespool mainitud, siis võib olla vaakumi viga aga LOW peale minek tavaliselt toimub siis, kui sileda maa peal passid, piduri lahti lased ja automaadil neutraali lükkad kangi või siis manuaali puhul vabakäiku. Sile maa oli natukene liialdus küll aga ratastel peab olema natukene vaba liikumist ja auto ei tohi olla ise liikumises. Üldiselt võiks öelda, et äkki see oli sul hea õnnetus, lühem maa traktori järgi kõndida ;)
No kõndida jah polnudki vaja ning isegi mitte autost välja tulla, sest sai siduriga kõikuma lasta ja oplaa...väljas ta oligi.
No kahju, et jätkuvalt on ebaausaid müüjaid, sest kui auto ostsin oli väide..."kõik töötab, just käis ülevaatusel" ja muidugi mu oma viga, et kohe Tallinnas ei proovinud seda lülitit ja siis ma poleks seda masinat ju ostnudki. Paraku usaldasin sinisilmselt ja kuna auto peale ostu jäi kohe kuuks ajaks seisma siis jooksis ka see 14p umbe, et mingeidki pretensioone esitada.
No jah, mis teha, omad vitsad peksavad.
Aga plaan on auto korda teha ja sõita kuni "kuusakoskini", sest muidu käivitub ilusti, seest puhas-korralik ja ka väljast pole viga.
Tänud vastamast!
Õige tähelepanek!
Eks annan teada kui viga kõrvaldatud. Hetkel muud probleemid elus ja KIA seisab...kui asi korda saab, annan teda.
Aitäh tähelapanu eest!
Hey!
kaua tehtud kaunikene...st, et auto sain korda ja "viga" oli üpris kummaline ja häda oli esimestes ABS andurites, mis oli nii ära roostetanud ja ei saanud signaaliga hakkama, mis silda oleks mõjutanud. Samas armatuuris ABS veatuld ei olnud ja pidurdamisel, eriti nüüd libedaga toimis. Sai pandud uued andurid ja "volaa" 4x4 hakkas tööle!
Aitäh tähelepanu eest ja turvalist sõitu kõigile ning häid pühi!