Väike plaan soetada omale AUDI A4. Mudel B9 aasta 2016 2.0 TDI 110kw
On kellegil antud isendiga kogemusi VÕI teab keegi kedagi, kellel oleks kogemusi.
Kuidas käigukast end ülal peab, kuidas mootor on, elektroonika jne. Kui kellegil kogemusi võib jagada, kui kallid on hooldused esinduses. Ühesõnaga iga info on teretulnud. Igasugused selgeltnägija valerid ja muud selle foorumi põhi-suuvoodrid, kes oskavad ainult öelda ''kui remontida ei jõua, ära osta'' ärgu kommenteerigu.
Rumalad sakslased, oma piiratud mõtlemises, on antud mudelile 110 kw mootori paigutanud, teadmata tõsiasja, et üüratutel ja kiiruspiiranguteta eesti kiirteedel oled pidevalt kõigil jalus. Aga anname neile andeks, sest neil puudub elementaarne pädevus konkreetses valdkonnas. Ja hoidku jumal selle eest, kui tagant peaks mõni 2004 aasta 160 kilovatine diisel bemm või audi tulema. Õudne kohe mõelda...
Omasin pool aastat,suvel ostsin läbisöit oli 113000 km.Aasta löpus müüsin läbisöiduga 122000.Mul oli 140 kw.Maha müüsin sellepärast et teeb ikka see 2,0 traktori häält.Ja mulle jäi väikseks .Aga söidab väga hästi.Kast pidi olema täiustatud.120000 hooldus koos kastiöli vahetusega 600.-Aasta Autos
Olen vahetanud hooratta, veepumba ja hammasrihma.
Vaja oleks veel vahetada dsg siduripakk, see vist kulub ära ja tekitab lööke, mis omakorda lõhub hooratta. Esinduses ei soovita remontida, õlivahetus ja filter on 300€, kõrvalised kohad vahetavad sama asja 70€ eest. Hooratta ja siduripaki vahetus on ka kõrvalises kohas umbes 1500€.
Kütuse ja dünaamika suhe minu arvates väga hea, paljude jaoks jääb muidugi 2.0 nõrgaks, eks siis peaks ikka 3.0 peale vaatama.
Liitun eelmisega, nende juppide vahetamine ei garanteeri, et see kast normaalselt tööle hakkab, tihti võib probleemiks olla mehhatroonika plokk. Sai ka hunnikus raha sellisesse autosse pandud. Täna kõnniks kaarega mööda. Kogemus 2.0 110kw, see auto on 150k peal küpse, 3.0-ga kogemust pole.
Seda kasti peab oskama remontida ja pärast õpetada. Kui oskusteave puudub, juhtub see mis peab. Keegi pole rahul ja raha on palju kulunud. Tegelikult on seal mõned nõrgad kohad kuid igal juhul parem, kui DL 501, 0B5 gen1 s-tronic. Iga pottsepp ei oska selle kastiga midagi ette võtta, kuigi seda väidab sest raha ei saa ju käest lasta..
Kas kast on juba defekteeritud, et kohe peab remontima hakkama? OOOO kastikaldusdega kahjuks ka ise kokku puutunud aga see ju ei tähenda, et iga kast kohe kohviveski on.. Kisub kole selgeltnägemiseks, või olen ma klaaskuuli tellimisega taaskord hiljaks jäänud?
Hoolduseks ja remondiks tasub tõesti leida mõni veidi nurgatagusem aga samas pädev võrreldes esindusega. Alustuseks kasvõi Forss. Audi esinduse hinnakirjad on tõesti müstilised!
Minu autol oli kast varasemalt korrektselt hooldatud. Mainiks, et DSG-l on ju siduripakke kaks (mis suure tõenäosusega sarnaselt kulunud). Asjad pole nii mustvalged ning lisage siia ooteajad, mis headel kastitegijatel on - leiate ennast tihti Boltimast ning kogu tegevusele võib kuluda lisaks tuhandetele eurodele ka kuid aega. Siia lisada juurde mingid muud elektroonika-anomaaliad, mis tulid nende aastate virtual cockpitiga, siis ei näe ma sellel autol pointi. Ise sain vahetada surnud bluetooth/LTE moodulit, mis käis Forssile näiteks üle jõu. Audi lahendus oli 3500 euro eest uus makk. Lõpplahenduseks, oli Poolast kasutatud jupp, mis vajas esinduse arvutit aktiveerimiseks (tutvused). Aga no kui elus liiga vähe vürtsi, siis andke minna.
Kui öelda "siduripakk", siis ongi mõeldud ühist tervikut, milles on rohkem kui üks siduriketas. DSG vaates on sidurikettaid kaks.
VAG sõidukites need ajad kui sa raadioid vabalt ümber lapata ühelt autolt teisele, on juba mõnda aega läbi olnud. Kõik raadiod on tehasest laulatatud konkreetse auto külge ja lihtne ümbertõstmine tulemust ei töö - vaja vastavate meistrimeeste abi.
Selles see uuemate autode viga on, et nende juppe ei ole enam nii lihtne ühelt teisele vahetada kui vanematel autodel. Seepärast kõige uuemaid ei tasugi eriti osta. 2.0 on hea ökonoomne ja jõuline mootor aga kw on sel liiga palju, piisaks ilusti ka ca 50 kw mootorist. 3.0 on raske ja rüüpab kütet palju ja ketivahetus on ka suht tülikas töö neil. Dsg on üldse suht mõttetu kast, parem võtta siis juba pommikindel manuaalkäigukast ja elu muretu vähemalt kasti osas.
50kw jääb ikka lahjaks juba 1500kg+ masinal. kui ikka tahad legaalsetel piirkiirustel suvel likuda. mul 66kw turbo tdi ja olen rahul, kiirendab rahuldavalt igas asendis. Olen ilma turbota 5okw masinaid sõitnud ja omanud aga nou tänks omale rohkem ei soovi, 1.9tdi Audi tunduvalt mõnusam sõita,kuigi on üle pooleteisetonnine masin siis ma kiidan teda ikkagi.
Ole nüüd mõistlik. 50 kw mootor veab isegi tonnist järelkäru veel auto järel vabalt 90 km/h kiirusel ja 90 ei ole veel kohustuslik sõidukiirus. Sa võid oma 66 kw ka 50 km/h liikuda kui soovid ja keegi ei köhi. Üle 50 kw on ilmselgelt priiskamine juba.
See onu on lihtlabane troll, kellel midagi tarka teha pole ja omaarust pärleid kirjutab. Pole vaja muretseda, liigsuured vallatused on kõik kustus ja ei riiva silma :D