Mul tehnikud ei tunnegi enam enda nina seestpoolt, pidevalt saavad testida. Õnneks jäid viimased vaktsiinivastased ka nüüd siruli koju ja lõppeb see pull vähemalt meil kontori peal ära. Klientide juures käivad nad ilusti maskidega ja elu lill. Maske ei kanta ainult andmekeskustes, seal on tuulutus nii korralik, et puhub rosinad kisselli seest minema. Ma ise olen avastanud, et panna ette tavaline mask ja sinna torusall peale ning siis vormida pärismaski traadist osa ilusti nina kujuga vastavaks, siis on poole kergem hingata hoolimata sellest, et kõik ääres maskil on vasta nägu surutud.
Mõni agaram turvamees tuleb küll pahaselt juurde, et torusallid ei ole enam lubatud aga siis kergitan aind torusalli äärt, et näe, pärismask on all ja saavad veel pahuramalt mu juurest ära minna.
Niih. Nüüd on ka meie pere populaarses tõves.
Kõik sai arvatavasti alguse nooremast lapsest, kes reedel (22.10) koolist koju tulnuna kurstis väsimust, söök ei maitsenud ja ajas isegi oksele. A kuna noorem pole kunagi haigusi tõsiselt võtnud, siis nii ka seekord - laup hommikul oli tüüp näljane ja igati (näiliselt) täie tervise juures. Koolis toimus neil u nädal varem ka laustestimine. Või õigupoolest laustestimise katse, sest laste testimiseks oli vaja lapsevanema luba, a leidus ka neid, kes ei lubanud... (Antud ühiskondlikus olukorras minu jaoks pisut arusaamatu...) No nii palju, kui siis testida saadi, leiti ka positiivseid, kellel enamustel välised haigustunnused puudusid.
Meie elamisse saadud perepaketi järgmine ohver olin mina. Pühap 24.10 algas nagu iga teine pühap ikka. Veel lõunajal ei olnud ühti märki sellest, mis ees ootab. U kl 14-15 ajal aevastasin, nii oma 10x järjest ning kohe, vahetult pärast seda tuli peale rampväsimus. Olin just pliidi juures süüa tegemas ja pidin eemale laua taha toolile istuma. Nii u 10min istununa oli tunne, kut oleks teletornis trepijooksu teinud - täiesti tühi. Lasin nooremal lapsel toidu lõpuni teha (muide väga hea kokk). Õhtuks kl19 ajaks oli juba lisandunud ütlemata võimas peavalu ja supernohu. Elamises on olemas ka peamajast u 30m eemal olev saun/väliköök/külalistemaja, kuhu end siis distantseerisin. Asja mõte oli, et vähendada teistele pereliikmetele osaks saav patsillide turmtuli (see on kut jalaga ukse maha lõõmine, kus paaril esimesel katsel ei pruugi uks vaibaks minnagi, a piisavalt peksta, saab ehk maha küll). Loomulikult, kui juba on nakatumine toimunud... No, siis on. Järgnev öö oli korralik elamise olelusvõitlus: kus palavik kõikus paari tunnise välbaga 36,0 pealt 38,8 peale... ja mõne aja pärast tagasi. Sellega kaasnes näos, põskkoobaste piirkonnas tohutu surve. Võin ainult fanataseerida - kut oleks sul pähe suruõhku lastud. Vererõhk oli praktiliselt ok, a pulss tõusis kahekordseks. Pikali olla ei saa - hingamine "vajub" kinni, süda puperdab nii, et seda tunned ka varvastes, pea on rõhku täis. Ja püsti olla ei jaksa - tahaks lihtsalt magada...
Järgmine päev, esmasp 25.10, oli juba siuke tunne, et kas nii lihtne oligi...?! Aga sellegipoolest kiri perearstile (kohapeale ei lubatud tulla). Arst pani esmased droogid peale ja saatekirjaga testima. Testiaja saad äärmisel juhul järgmiseks päevaks, sain. Seni oli vaja üle elada järgmine öö, mis polnud põrmugi lihtsam, kui eelmine - lisandunud oli köha, mis sarnanes death metal karjumisega ja mis kohati jättis kopsud nii 3-5sek pausile. Kopsud oleks justkui krampi läinud - tahaks järgmist sissehingamise liigutust teha, a vat ei tule.
Järgmine päev. 26.10 testima. Testimisest koju jõudnuna tuli hää uni. Ärkan ja no silmi lahti ei saa. Siuke nagu oleks kinni liimitud ja tunne, nagu liiva ja seepi täis - kipitavad, valulikud. Saan silmad lahti, peegli ette ja no... Vastu vaatab korralik zombi - silma valged on täiesti punased ning silmaümbrused pompsilikult paistes - haiguse next level. Nii läksin ka möödunud ööle vastu.
Tänaseks - rõhk peas on praktiliselt kadunud, nohu on taandumas, köha on juba nö inimese oma, silmad on endiselt super-punased...
Ja kõik ülejäänud pereliikmed lähevad homme testima - ei pääse vist keegi sest perepaketist.
Connorflint, su haiguse kirjeldus kõlab nagu mu enda kogemus u 15 aastat tagasi. Emos tunnistati mind kõikide proovide järgi täiesti terveks ja anti palaviku jaoks paratsitamooli nosida. Niipalju on siis ajad muutunud.
Aga... Deusi juttu lugedes hakkan ma aru saama sellest, et miks mingi seltskond inimesi kardab seda haigust rohkem kui teised. Korterielu ja päevad läbi kontoris töötamine ei tee kindlasti tervisele head.
Ise olen nv ainult öösiti toas ja nädala sees üritan ka väljas olla rohkem kui toas.
Ma pole paha inimene ega midagi, aga mul poleks midagi selle vastu kui tuleks üks nähtamatu käsi ja harvendaks peenardest neid lillesid mis kohaneda ei suuda.
Osa inimesi peabki kartma seda haigust rohkem kui teised. Ainult me keegi ei tea enne, kumba osasse me kuulume. Ei tea täpselt isegi peale läbipõdemist ega vaktsineerimist. Mul pole infot, mille põhjal saaksin väita, et 100% siin kirjutatu tõele vastab, aga siin on nii sõnades kui ridade vahel kirjas ühtteist nii riskidest haigestumisel kui selle tagajärgedest. Tegelikult saaks iga % märgi kohta kirjutada eraldi artikli, aga ajastul, kui inimesed ei suuda üle kümne lause lugedes keskenduda piisavalt, et sisust aru saada, on ka selline kirjutamine ning teemade lahtimõtestamine kõigeskahtlejate jaoks asjatu töö. Ega siin muud lahendust polegi, kui pealekasvanud põlvkond maha kanda ja kõige pisemaid kasvatada teadmistejanus ning lugemishuvilistena - avaras maailmas, eemal nutiseadmetest ja ajupesukanalitest. Mitte keeldude ja käskudega, vaid enda eeskujuga ning huvitavamate alternatiivide pakkumisega.
Ma selle ennustuse kohta ütleks, et olen neid näinud-kuulnud-lugenud vist kõigi oma elus elatud aastate kohta. Lihtsalt siis, kui need on seotud mingi ümmarguse aastanumbriga (2000 vm) või mõne laiemat kajastust leidnud sündmusega, saavad need sotsiaalsolgimeedias ja ajaplärakirjanduses suuremat tähelepanu.
Neile, kes kogu Kärsa lingitud lugu ei saa või ei viitsi läbi lugeda, sealt ainult üks tsitaat:
„Ühtlasi on teada, et vaktsineerimisega saavutatakse kauakestvam ja tõhusam kaitse kui puhtalt läbipõdemisega. Seepärast soovitatakse kuue kuu jooksul peale läbipõdemist lasta ennast ka ühe doosiga vaktsineerida," lisas Erik Abner."
Kellele aga Moskva Matrona ennustused nii südamelähedased on, et neid lausa järgida tahaks, siis võiksid kolida teisele poole idapiiri. Seal on nende ellu viimine kindlasti lihtsam. Siinpool on meil pisut teistsugustele väärtustele üles ehitatud ühiskond.
Tegelikult ma olen täitsa nõus sellega, et vaktsineerimine on kasulikum kui põdemine, kuid hetkel ongi kogu selle vaktsinaariumiga üks suur AGA- need koroovavaktsiinid ei ole ennast veel tõestanud sellistena, et teed süsti ja võid kindel olla, välja arvatud mõned üksikud erandid, kelledel tõesti tekib halbu reaktsioone. Hetkel käib ju veel testimine, astra ja seened on vist täielikult kõrvaldatud, mõne puhul ei soovitata teatud vanusele süstida jne. Senine elu on näidanud, et miljonid on oma sutsu kätte saanud ja elavad edasi, mõned on oma sutsudega haiglasse sattunud või lausa otsad andnud, aga enamus siiski elab edasi. Ja tegelikult elavad nii süstitud kui ka süstimata inimesed.
Niiet ei ole siiski mõtet raiuda kui rauda, et tee süst, sest see on kasulikum ja sinuga ei juhtu midagi halba- praegu ei ole see veel nii kaljukindel, need vaksid ei ole ennast 100%liselt tõestanud ja neil on ikka veel vist tingimuslik müügiluba. Midaiganes see tähendab.
# Niiet ei ole siiski mõtet raiuda kui rauda, et tee süst, sest see on kasulikum ja
# sinuga ei juhtu midagi halba
Ei saa seda väita ka läbipõdemise puhul;)
Sama lugu ka kõrvaltoimetega, selle kõige esinemine on põdedes kordades sagedasem ja raskem (ja väiksema ellu jäämise %-ga) kui vaktsineerides. Seda tulebki vaadata läbi riskihalduse. Probleem tekib sellest, et kaugelt üle 90% inimestest pole ise suutelised oma riske hindama ja seetõttu ka haldama, aga pole nõus kuulama ka targemaid, kes seda nende eest maksumaksjate raha eest peaksid tegema. Vastuolu on tekkinud sellest, et ka poliitikud on meil nüüd samasugused isehakanud meditsiinieskperdid nagu "lamemaalasedki".
Hea näide on see, mida V6sa ja Deus kirjutasid viimati maskide kohta... ka minu jaoks on see iseenesestmõistetav (tegelikult eelistan ise pigem teist tüüpi maske efektiivsuse-mugavuse huvides), aga niimoodi torusalli+maski kombinatsiooni kasutab mitu% ühiskonnast? Ja ka seda valesti tehes (torusalli välispinda näperdades) võib see tõesti teha halba rohkem kui head, sest selle välispinnalt on võimalik näperdades noppida üles rohkem viiruseid kui sisse hingates ja nende hulk on omakorda seotud otseselt haigestumise raskusega. Samal ajal arvavad mingid vaktsineeritud, et nad ei peaks üldse maske kandma...
Endiselt - noor ja tugev inimene, kes elab maal, töötab metsas-põllul vaheldumisi kodukontoriga ja suhtleb teistega üle aiavärava, on tänaseni suhteliselt madala riskiga ja nende vaktsineerima meelitamise ressurssi oleks riigil palju mõistlikum kasutada hoopis riskigruppidele. Tema riskid suurenevad alles siis, kui kukub jalaluu puruks, lendab puid saagides laastutükk silma või tekitab sõrmes mädanema läinud pind veremürgistuse ja on vaja sõita linna ning pöörduda EMOsse/jääda haiglasse. See on lihtsalt üks paljudest näidetest, miks statistika narrimine on üsna kasutu tegevus ja miks ühes riigis on piisav ka 30% vaktsineerituse tase, kuid teises peaks see olema 100% läheduses, et ühiskond ning meditsiinisüsteem toimida saaksid.
Huvitav oleks teaada, et millise paragrahvi alusel neid trahve kirjutama hakatakse? Kõige hullem ongi see, et need "teadlased" ja "eksperdid" meil on suht otsustusvõimetud ja muudavad iga nädal oma seisukohti. Kallasest ja kiigest pole üldse mõtet rääkida. Need on ju 100 prossu idioodid.
Kui valitsus käituks mõistlikult, siis käituks ka rahvas mõitlikumalt. Aga sedasi ähvardades ja sundides hakkavad enamus juba jonni pärast vastu.
to Ussrula123 10 punkti, nii ongi. kogu see asi ongi rahva proovile paneks ja maailma majanduse ning rahade ümber jagamine. Eks see asi ole mõne aastaga selgem. Ega need kaubad ja muu värks niisama ei seisa ja hinnad ei tõuse. Õige pauk veel tuleb. Meil see valitsus lihtsalt maksti kinni ja läks selle projektiga kaasa. Ja miks on piirangud 10 jaanuar, sest 11 jaanuar on uus .....
# Kõige hullem ongi see, et need "teadlased" ja "eksperdid" meil on suht
# otsustusvõimetud ja muudavad iga nädal oma seisukohti. Kallasest ja kiigest
# pole üldse mõtet rääkida.
Need seisukohtade muutjad on ikka poliitikud. Teadlased teavad väga hästi, mis toimub, milliste loodusseaduspärasuste tingimustes, milleni iga tegevus ja tegemata jätmine viib jne. Aga ei peaks olema raske teha vahet teadlastel, kes esinevad avalikkuse ees enda seisukohtadega või kes on pandud näitlejate rolli ja esitavad piltlikult öeldes paberile ette kirjutatud teksti oma seisukohtade asemel (mille mõistmine eeldaks palju pikemat selgitust, kui inimesed kuulata jaksavad, suudavad või kui eetriaeg lubaks).
Mingis osas seisukohad tõesti ka muutuvad, sest muutub ka viirus ise ja vana plaati keerutades nende muutustega mittearvestamine ise oleks juba erialane käpardlikkus.
Minule teada olevate andmete järgi lähevad 11. Jaanuarist alates kõik vaktsineerimata isikud, sundlikvideerimisele.
Aga tõsiselt rääkides, siis praeguseid nakatamise näitajaid ja kordajaid vaadates, tundub lätis toimuv suht morsipidu.
See krdi puudel seal valitsuse on ikka päris ära tõusnud. Tänasest pressikast tuli välja, et lihtsalt ei viitsita pikendada läbipõdenute tõendi kehtivust ja suunatakse sujuvalt ilma asjata (arstide, teadlaste ja õiguskantsleri arvamusest hoolimata) süsti saama. Lutsige lingamit, eales ei lähe süstima ilma vajaduseta.
Ise siin veeretan mõtet, et kui ei oleks olnud vaktsineeritud... Et kuidas oleks siis tolle laksu vastu võtnud? Seda nüüd enam ei saagi teda, jääb sinna oleks-poleks folderisse. Kuna mul on nüüd hetkel aega maa ja ilm, siis võrdlesin oma läbielatud Luhatsi omaga, kus läbib oma "teekonna" kolme nädalaga, kusjuures kirjutab, tsiteerin:"Nüüd on 15. märts mul on teist päeva veidi parem...". (15.märts on temal teise nädala algus). Mul on hetkel viies päeva ja on juba parem ning arvestades teise-kolmanda päeva läbielamisi on enesetunne SUPER.
--
Aga no, kas ikka nii tasuks teha: https://epl.delfi.ee/artikkel/94988661/vaktsiinivastased-kut
suvad-ules-haiglatesse-tungima-haiglad-oleme-provokatsioonid
eks-valmis
Connorflint, nii nagu inimesed on erinevat nägu, on ka tervised inimestel erinevad. Isiklikult tean mittevaktsineerituid kellel oli üks päev palavik ja mitte mingeid vaevusi. Aga selle põhjal on vale kohe mingeid järeldusi teha. Eks see nii ongi, et inimesed kes oma tervise eest ei hoolitse põevad raskemalt.
Selle delfi uudise peale ütleks seda, et ärgu kuulaku igat lolli kellel midagi öelda on. See, et mina ei poolda vaktsiine ei tee minust kohe vastast. Ja noh, kes see delfit enam loeb. :D
Tundub, et on aeg kaitseväe passilt tolm maha pühkida ja vabatahtlikult ennast automaadiga valvesse panna koos lahingpaarilisega ja nii igale korrusele üks paar vähemalt. 40 kuulikujulist metallitükki per korrus võiks eemaldada kõik vägivaldsed vastased, kes nägu näitavad.
Deus, väärt mõte. Peaks ka torud valmis panema ja hakkama auke tekitama tegelastesse kes omavoliliselt minu valdustesse tungivad. Hoiatuseks läbiv auk ja kui sellest ei piisa siis mitte nii läbiv.
Aga tõsiselt ka nüüd vähe. Kas sa oled valmis oma metallitükiga seal seadusi ja inimeste õigusi rikkuma? Ükskõik kui nõmedalt nad käituvad.
Ussrula, palju sellise idiootse möla eest makstakse?
Ei saa ju inimloom olla nii loll, et ta ei suuda teha vahet avaliku haigla kaitsmisel ärapööranud inimeste eest ja isiku eraomandi kaitsmise vahel.
Või saab?
Kusjuures isand Deusi mõte ei pruugi kahe nädala pärast üldse nii rumal tunduda, kui prognoos tõeks osutub: Läti on meist 2 nädalat ees. Täna läks teispoolsusesse seal 65 inimest...
Ei läinudki kaua, ainult mõned kuud ja juba räägivad eri leerid üksteise sisse aukude tegemisest. Sisuliselt piisab elu pea peale keeramisest mõni kuu järjekindlat valetamist ja paljud "normaalsed" inimesed hakkavad teisi normaalseid augustama.
Mina vaatan seda teemat ja imestan. Mis siis saab kui mõni päris probleem tuleb???
Praegu empiiriline vaatlus näitab, et keskmine inimene on ikka nii loll ja manipuleeritav, et kohe pisut õudne hakkab
Mis eri leeridest sa räägid? Uudist lugesid ikka? On normaalne pool ehk kogu haigla kaitse ja siis mingid debiilid, kes tahavad sinna tungida isegi teadmata, kus palatis on kiiritatu ja kus palatis koroona haige ja kus südamehaige vanaema. Sellised marutõbised tuleb uksel kinni pidada ja vangi panna või siis kui sealt massiga edasi jõutakse, vabaduse kaitsjate poolt (kaitsevägi) maha lasta! See on ju otsene rünnak kõige selle vastu, mille eest mu vanemad seisnud on, puhas siseterrorismi õhutus!
Jõuga haiglate mahajooksmisest ei räägi mitte need, kes kohusetundlikult püüavad ühiskonda toimimas hoida. Vajadusel ka jõuga.
Haiglasse on kõik abikäed samas oodatud. Kes kahtleb, et seal tegelikult lust ja lillepidu käima, siis teil on ju võimalus minna ja sellest osa saada. Jagage saadud teadmist siis meiega ka.
Mitte ärge levitage äärmiselt vastutustundetult üleskutset minna tormijooksuga "vaatama, kuidas asja tegelikult on".
Olen teadlikult asunud rünnakule süüdimatuse ja rumaluse vastu. Kui see päädib minu eemaldamisega avalikust foorumist, siis nii saagu! Aga ei saa enam vaikides kannatada isekuse terrorit.
Deus, tegelikult ma pooldan seda, et te haiglatesse valvama lähete. Siis ehk näete ka selle reaalse olukorra ja "ravimise" ära.
Aga võibolla olete nagu hobused seal silmaklappidega ja midagi ei näidata. Või annate vaikimisvande. Neid variante on mitmeid.
Ma siin ei ässita kedagi kellegisse auke telitama. Tegu oli siiski huumoriga. Või keelas kaja selle ka ära?
V6sa, sinu juttu on raske tõsiselt võtta kuna tuli välja, et sul on isand(ad?). Kuna sa pead endast nii vähe lugu, et omad isandaid, siis on raske uskuda, et sa suudad teistest inimestest lugu pidada. Sa teed seda mida isandad ütlevad ja kui isandad muutuvad, siis vastavalt sellele kohandad ka oma seisukohti. :D
Oma vastuses palun ära ropenda. Selle eest võis bloki saada. ;)
Ma mõned nädalad tagasi käisin juba haiglas, nurklihvija otsustas mulle ühe metallitüki suunata kätte ja sealt edasi maksa suunas, EMO oli pilgeni rahvast täis arvestades, et oli nädala keskpaik, polnud veel pensipäeva ja isegi kellaaeg oli liiga varajane. Need rahvarohked ajad said mulle selgeks siis, kui kiirabis praktikal olin. Koroona vastu pole endiselt ravi olemas, on leevendused tüsistuste vastu, ära aja sõnu sassi, nii möödarääkimised tekivadki.
Ja valvatakse seal siseterroristide vastu nagu see tegelane, kelle peaks EKRE ridadest välja viskama sellise sõnavõtu peale, mitte arstide üle ega ravimiste üle.
Oli just uudis, et kaitsevägi on nõus enda reserväest meedikud/arstid panema haiglasse appi. Arvestage sellega, et kui mina ja mu sõbrad sinna läheme, siis me saame selga laigulised, mitte valge kitli ja meid ka relvastatakse ehk selline "jookseme tormi haiglale" lõppeb sellega, et haiglal on lisaks koroonahaigetele veel tegu ka tormijooksate surnu kuuri tassimise või kokku lappimisega.
Õnneks enamus selliseid avalikke hüüdeid jäävad ainult hüüeteks, kuigi siseterrorismi üksus võiks sellele poisile korra ukse peale koputada küll, on kergemategi sõnade eest kuskil lambi jututoas öeldu peale meil inimesi vangi pandud.
Kui keegi hakkab nüüd pasundama, et sõnavabaduse piiramine, siis sõnavabadus endiselt on öeldud sõnad ja nende eest vastutamine ja sõnavabadus ei ole plangu peale roppuste sodimine.
Härra Deus rahunege. Internet kannatab igasuguseid üleskutseid. Kui ma 15 a tagasi teenistuses olin siis oli üleskutse kaitseväe territooriume rünnata,(pronksöö)lahingrelvastus ja moon meilt ära võtta. Magasime relv ja moon kaisus ja massirahutus varustus voodi all. Need riigi luureandmed vedasid õnneks tookord alt.
Marko, siin sa eksid. Härra on lugupidamisavaldus, aga isand on oma orjameelsuse väljanäitamine. Muidugi ma võin siin rängalt eksida ja kodanik v6sa on emand kodanikule deus. No siis ma küll vabandan eksimuse pärast.
Taas kord: kui lõpevad mõistlikud argumendid, algavad isiklikud solvangud. Aga mida muud rumalalt oodatagi.
Samas - me ei pea kaua ootama, et näha asjade tegelikku kulgu. 2 nädalat on 14 päeva. 11.11 oleme targemad.
Eks noorema ja vähem lugenud rahvas teabki vaid sõna ühte tähendust.
Kunagi tähendas sõnapaar "auväärt isand" lugupidavat pöördumist. Aga see oli siis, kui inimesed kasutasid aju analüüsimiseks. Nüüd on see vaid peakolu täiteks, et see tühjalt ei kõmiseks. Nagu näha, siis väga ei täida...
Alljärgnev on mõeldud neile, kellele ei maksta rahustuste ässitamise eest ja kes ei tea, mida oma vaba ajaga peale hakata.
Palun, minge haiglasse jah. Aga minge vabatahtlikuna appi - juba täna on suuremates linnades vaja abikäsi, et õppinud meedikud jaksaks kauem. Hullem on alles ees...
Küll sa deus ärritud kergelt. Isand ei ole mingi autusavaldus. Jah, vanasti kasutati ka sõnapaari "auväärt isand", aga see oli siis kui sakslased meid eelmine kord orjastasid. Või olid need rootslased või taanlased? Või venelased? No vahet pole.
Ja te võite kõik omale isandad võtta. Ma üldse ei keela. Mina lihtsalt pean endast niipalju lugu ja mul pole alaväärsuskomplekse, et peaksin kedagi endast paremaks või kõrgemaks.
Kui seal haiglates oleks asi nii nagu meile ette söödetakse siis ma päris mitmes kohas lihtsalt külas ei käiks. Siin on ikka tõsiselt häma küll. Ja kas tõde on nii valus et tuleb kohe lahinguolukord välja kuulutada? Või on need süstid peast nii sassi ajanud juba? piiride kompamise kohta ka- kas tõde ongi ainult ühepoolne?
Huvitav valem sul tõe arvutamiseks. Peaks ka mõne exeli tabeli kuumaks ajama ja tõde arvutama kukkuma. :D
Tegelt võiks me kõik korra sisse hingata, silmad kinni panna ja rahuneda. Siin foorumis me ei lahenda niikuinii mingeid probleeme ja siin on niikuinii kõige kõvem mees/naine moderaator.
Seega võtkem asja rahulikult ja pigem huumoriga. Inimesed on erinevad, arvamused on erinevad ja siin foorumis me neid arvamusi muuta ei suuda.
Pole minu valem, täitsa tavaline matemaatika on see keskkoolist. Mõni humanitaar vb näeb seda alles ülikooli esimesel kursusel, vahet pole, algajate matemaatika igatahes.
Teatud asjad nagu üleskutse haiglate rünnakuks ei ole minu raamatus mitte kuidagi huumoriga võetav.
Deus, kui tõene see uudis/teade üldse on, et keegi tegi sellise üleskutse?
Noh ja kui isegi tegi, kas sa siis arvad, et kõik võtavad kohe tõrvikud kätte ja marsivad haiglasse?
Ei maksa ennast ärritada mingi lolli väljaütlemise pärast.
https://perejakodu.delfi.ee/artikkel/94985649/lapsevanemad-d
istantsoppest-lapsed-vaktsineeritud-aga-ikka-sunnitakse-koju
-jaama-see-on-ju-puhas-sigadus
Tsitaat:" Koroonaviirus ei tule tahvlilapist ega seinakellast, vaid nendest peredest, kus ollakse vaktsineerimata. Ja kui oled vaktsineeritud, siis peaksid saama igal juhul õppetöös osaleda. See on idiotism, et usaldad teadust ja meditsiini ja teed kõik nii nagu peab ja ikka tullakse ütlema, et paneme kinni. See on vesi kõigi vaktsiinivastaste veskile!"
Mnjah.... Kus sa pistad v mis sa kostad tolle peale... Mina olen saanud infot, et vaktsiin ei tee kuulikindlaks, nähtamatuks ega nakkamatuks, rääkimata 100% kaitset viiruse ees...
Aga nagu näha, paljud arvavad, et kui laks hinge all, oled kut Marveli koomiksitegelane - täielikult purunematu ja nakkamatu ning sind halvab vaid kryptonite. A kuidas on nii juhtunud, et paljud vaktsineeritud ei saa sellest aru... Mina olen vaktsineeritud ja saan sellest aru.
Ise tegin serdi vaid lihtsustamaks oma tööreisimisi (ning lootuses nakatumisel vähendada üleelamisi), milledes suhtun isikukaitsesse ja -vahendidesse vägagi tõsiselt. (kui nt Rootsis olid objekti vahetusülemad slaavi päritoli inimesed, kes kipuvad kohe tervitamisel kätlema, siis seletasin, et ma sooviks sellest keelduda ja ei mõtle sellega midagi solvavat. Tean, mis see tähendab, sest olen pidanud Venemaal enne objektile jõudmist bossidega 2 päeva saunas viina võtma ja kätlema ning kallistama... a see oli kõik enne karuunat).
--
Ja välismaalt naasmine on ka paras koomusk. Tuled läbi Riia - tõmmatakse sind lennujaamas igati liistule. Tuled nt Stockist - jalutad kivinäoga riiki sisse...
Ning riiki naastes peab täitma piiriületaja deklari, kus võib põmsti igast kelbast ajada - keegi seda detailselt ei kontrolli. Nii, et igasugused riigisisesed piirangud ja keelamised on selle kõige juures täiesti pointless.
--
Kui siin on natuke ka juba teravaid ja militarismi puudutatud, siis see igasugune piiramine ja keelamine kujutab kui piiramisrõngas olevat kaitseliini, kus 360 kraadi on kaitseliin rünnaku vastu püsti pandud ning siis mingis sektoris on kaitse maas ja sealt saab vabalt sisse siiberdada. Et siit nagu piirame aga sealt laseme vabalt... Need kannavad maske aga nood ei kanna...
Kogu see asi on ikke ütlemata jabur...
--
Ja mul on tervis juba päris hea, tänan küsimast.
Aga ärge mingeid rumalusi tehke ja püsige terved!
"Mina olen saanud infot, et vaktsiin ei tee kuulikindlaks, nähtamatuks ega nakkamatuks, rääkimata 100% kaitset viiruse ees...
Aga nagu näha, paljud arvavad, et kui laks hinge all, oled kut Marveli koomiksitegelane"
Siin on tegelik probleem ilusti lahti seletatud. Paraku pole riik suutnud seda infot edasi anda ja nii see pall veerebki aina suurema hooga. Riik on peata, tuleb tunnistada. Pidi see Siim nüüd valel ajal haigeks jääma....
Kui riik nüüd kõik ausalt räägiks, siis oleks vaktsineerijaid veel vähem. Ja palju see riik isegi sellest teab. Ja palju meie "teaduskoda"?
Igasugu pendli-endlid panevad ka täpsemaid prognoose kui meie teadlased.
Facebook nimetab end ümber Meta'ks.
Siis on hea see teema siin ümber ristida metateaduste akadeemia vs päristeaduste akadeemia.
PS! Lauslollused ma kustutangi siit ära, niigi olen leebe olnud tegelt ja päris laiapulgalise rehaga üritanud siin mingitki tasakaalu hoida pseudo ja reaalsuse vahel. Need lapsikud proxyde peal huiamised olid päris naljakad vahepeal vaadata, kuidas sisemine laps röögib vanema peale kommileti ääres, sest pulgakommi ei osteta jõnglasele.
Vaata ussike, siin pole küsimus mitte mehe kõvaduses või adm. õigustes, vaid kirjatükkide kvaliteedis. Loomulikult käib lisaväärtuste hulka ka kirjutaja taust ja eelnevate kirjatükkide kvaliteet. Seepärast on 10-20 aastat normaalset juttu rääkinud tegelastel ka tiba suuremad õigused kui suvalise tähe-numbrikombo nimereale toksinud kodanikel. Sinust tean vaid seda, et on võimalik märgata ajutegevuse olemasolu :D
Marko, kõvatasid viisakalt läbi lillede ära nüüd. :D
Päris paljude sõnumite eemaldamisega olen ma nõus, aga eemaldatakse tihtipeale ka need sõnumid mis ei sobi just mõnele adminile isiklikult. Pole kindel kas asi on selles, et päriselus on võimu vähe või milleski muus. Admin peaks siiski olema erapooletu nagu kohtunik.
Admin ei pea olema erapooletu, admin võib vabalt rakendada akadeemilist tsensuuri oma tahtmise järgi, tuletan veelkord meelde, see siin on eraterritoorium, mitte koht, kus põhiõiguslikult pead saama rääkida, siin on antud sulle vabadus meie poolt rääkida ja kui meile su jutt ei meeldi, siis võtame selle õiguse ära nagu visataks ebaviisakas käituja baarist või poest turvade poolt välja.
Ussrula123 - pole tähtis, kui asjalik on su jutt põhiteemast, aga selliste vestluskombetega võib kergesti sattuda klounite nimekirja. Ei maksa ärrituda, olgu klouniks keegi teine.
Mida aeg edasi, seda rohkem infi tekib. Minister käitus tol hetkel ikkagi vastavalt hetketeabele, kõik käitusid. Äkki järgmine nädal selles uue info valguses pikendatakse nüüd passide kehtivust ja seda tagasiulatuvalt? Elame ja näeme. Kui nii juhtub, kas siis sööd oma sõnu või on "lõng" endiselt rahva vaenlane?
Esimest korda eksimist võib põhjendada sellega, et ei teadnud. Aga läbi aastate lihtsalt rumalat juttu suust välja ajada ja selle eest mitte vastutada võib ainult Eesti valitsuse minister. Juhime tähelepanu sellele, et tema on ainus järgijäänud vastutaja, keda veel ei ole välja vahetatud. Äkki ikkagi on tema see põhjus, miks meil asjad Läti suunas lähevad.
Ning neid on praeguse seisuga seal juba neli:(
ConnorFlindile suur tänu oma kogemust jagamast. Edukat paranemist!
Meie saame homme hommikul teada, kas selge põhjuseta kerged nähud, mida ei oskagi haiguseks pidada, on vaktsineerimise tõttu pea märkamatult kodus läbi põetud COVID või siiski labane laste koolist kojuveetud "tavaline tatitõbi". Kiirtestid on loomulikult negatiivsed, aga need hakkavadki näitama alles siis, kui asjad väga halvasti on.
Ei söö ma mingeid sõnu. Tagasiulatuvalt päris sööki sööma ja kinno ka ei saa minna, mis on reaalne kahju ettevõtjatele, sest mingi 100000 inimest on kuskil "ei kuskil". Terved ja ohutud kuid piiratud. Mingi poliitiline tegelaskuju PEAB kuulama eksperte sellistes küsimustes, sest ta ise ei tea sellest midagi. See teema on olnud üleval juba vähemalt kuu. Kohus, õiguskantsler, eksperdid, arstid räägivad ühte, mingi "paigutatud poliitik" raiub aga oma. Pane jope selga ja mine koju, kui olla ei oska.
Tänan v6sa, asi liigub paremuse suunas. Kohati on kahtlus, kas ikka kõik maitse- ja lõhnameeled funktsioneerivad. Hommikuti kohvitades ja võikut võttes teed vaid vahet, et üks on külm ja teine on soe.
--
Aga meie pere on nüt kõik serdiga koviidlased - kõik positiivsed. Kahel lapsel (põhi- ja keskkooliealine) on läbielamised lihtsamad, võib isegi öelda, et igapäeva vaatevinklist pea märkamatuld. Vanemal lapsel on aru saada vaid õite pisut tatine nina. Laps on vaktsineeritud ning selle vaktsimise otsuse võttis laps ise vastu. S.t. et lapsevanemad ei hakanud mingil viisil lapsele peale käima, et sa peaksid end vantsineerima. Lihtsalt, üks päev tuli laps vanemate juurde jutule, et tema tahab vaktsiini. Rääkisime asjast, arutasime olemasoleva info põhjal poolt ja vastu teemad läbi ja... tehtud see saigi.
Noorem ei ole vaktsineeritud ja kahtlus on, et tema kaudu koolist see koju kandus (hetkel on koolis teadaolevalt päris korralik viiruse pidu, kerkib kut pärmiseen soojas ja niiskes). Esimese päeva sümptomitest noorema lapse kohta saab lugeda eespool või siis lühidalt: väsimus, apaatsus toidu suhtes, pisut kinnine nina. Ja põhimõtteliselt sinna ka kõik sümptomid ka jäid.
Ainult, et lapsevanemad "peavad" seda läbi tegema kut korraliku üleelamiselaagrit. A vaadates nüüd enda ja naise pealt, siis haripunkt on 2-3ndal päeval. Pärast seda hakkavad põhilised elemendid, nagu õhk ja jõud, taastuma. Haripunktis olles on päris huvitav mõju kuumadel jookidel: suur tass suhkruta teed, sidruniga, lusikatäis mett kõrvale, lööb mingiks ajaks olemise klaarimaks ja leevendab ängi. Katsetatud nii enda, kui ka naise peal.
Nii, et kui vähegi võimalik, ärge tahtke seda kogemust läbi teha. Kui laastavalt ei võtagi, siis ka need mõned ülisitad päevad kestavad kui lõputud ning ootaja (ootad, et see jama läbi saaks) aeg liigub hoopis teises dimensioonis ja tundub lõputu. Hoopis kiftim on päeva nautida lõhnade ja maitsetega.
Nii, et eelkõige - säilitage adekvaatne mõtlemine ja püsige terved!
ConnorFlint, tänud asjaliku valgustuse eest. Hea oleks kui keegi vanem läbipõdenu (nagu tramm number 66) ka oma karova üleelamisest räägiks, siis teaks mida karta.
Aga palun. Algus veider, keskendumisraskus, silmad veidrad jne. Peale viiendat päeva tundus, et möödas. Siis alles läks pidu lahti, 6-10 päev väga halb olla, kõik kohad valutavad, temp. 35,6-38 kõikumisega. Iiveldab, 0 isu, maitset ja lõhna pole, tahaks peksa anda koroonaeitajatele, aga jõudu pole üldse ja endal redelilt allakukkunu tunne. Siis tuli vastik köha, arst ütles, et normaalne. 14 päev terve aga jõuetu ja igasugune energia puudub. Paar nädalat veel ja taastunud 99%. Mälu selle aja kohta suht halb, maha võtsin kuus kilo 95-st. See on hoopis midagi muud, kui gripp või külmetus.
A66 - loen su juttu ja kõik mida sa kirjeldad 6-10 päeva kohta, oli mul 2-3 päeval. No see, kas ma nüüd eitajatele peksa tahaks anda, on võib olla tiba teise vaatevinkliga.
Üldiselt olen veel pisut reserveeritud hoiakuga oma hetkeseisundi kohta ja peredoktor üts, et enne järgmist reedet (05.11) ei mingit töllerdamist kuskil, kui ainult oma elamises. No õnneks on mul maja ümmer lähes 10ha metsa ja maad, nii, et saan koera jalutada (või jalutab too mind) ning kaeda kohaliku rebase tegemisi. Kui nüt järgmisel reedel mingeid kaebusi pole, kuulutatakse ühiskonnakõlbulikuks. Kuid ega ma eriti mingi aktiivne koosviibimistel osaleja olegi. Toidupoes käin kah tavaliselt kord ndls, ostes planeeritult kõik vajaliku selleks perioodiks ära. Ja no maal, metsa taga elades, pole see pood miskit nii, et ah, astun läbi, võtan paki piima.
https://arileht.delfi.ee/artikkel/94996945/tuntud-muusiku-ul
eskutse-minna-kassapidajaid-terroriseerima-sai-teoks
--
Sorry, lasen filtrit veits hõredamaks, a... No, mida tra, rsk. See on nagu lollus toidab lollust, mis omakorda paneb puid alla lollusele jne. Ja sellised avalikud inimesed, lauljad/muusikud, tõesti ei adu oma kohta ses ühiskonnas?
Jah, nõus, meil ongi valitsuse asemel hetkel viletsus, a no mille krdi pärast pead sa toda teist inimest kottima, kes samamoodi proovib ses segasest olukorrast läbi laveerida...? Mille krdi pärast on vaja tolle kassapidaja ajusid peedistada? Kas siis tõesti jõuame selle põikpäisusega sinna maani välja, et mina tahan nii... Ja too keegi teine tahab ja teeb hoopis nii... ja kui nii ei tee ja ei saa, siis lollusega aetakse kõikidel tegelastes s*tt keema, kuniks mõni provokatsioonile allub ning edasine on vaid "laadida ja tulistada"?
Ametlikult positiivne. Kontakt oli VAKTSINEERITUD viiruse kandjaga.
3 päeva kerge külmetus, palavik kuni 37,2. Neljandal päeval juba väga OK enesetunne. Ainuke jama on see, et õlut pole mõtet juua. Maitseid ei ole..
Õige flint, tegu pole kuningaga vaid inimrämpsuga, mõttetu muidusööjast trummitagujaga. Sellel vennal on küll mark maas pikaks ajaks, kindladti saab ka vilet.
Tsiteerin tänaseid sndmeid:
“ Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti 7625 testitulemust, millest 1679 osutus positiivseks. Positiivse testi saanutest oli 1010 vaktsineerimata ja 669 lõpetatud vaktsineerimiskuuriga.”
Siin peaks veel üks rida olema. “Läbipõdenuid oli nendest 1” kui sedagi arvestades pikka pinnimise peale saadud protsenti 0,02. Vot nii on lood
See on kusjuures tõesti imelik, et ei mainita, kui paljud läbipõdenud inimesed on taasnakatunud. Kaks valikut, kas neid ei olegi või lükatakse nad luuaga otse "juba täiesti vaktsineeritud" nimekirja alla.
Noorem tehnik meil igatahes on peale 11't päeva elu ja tervise juures omasõnutsi, kiirtest igatahes negatiivne aga arstid teda tööle veel ei lase, kästakse ilusti lõpuni käia "kohustuslik" haigusleht, oli vist 14 päeva?
Vanem tehnik, kes 60'le läheneb kergelt, ei tundunud torus veel kõige tervem olevat, kuigi tegi vaprat häält, haigestusid nad samaaegselt.
Rääkides sellest, kuidas juba vaktsineeritu sulle selle koju saab ilusti tassida, siis puhtalt pindade peal nagu juba ammu selgusele jõuti, ei pea isegi aevastama su suunas. Ainukene, kes enda ostukärud koroona kindlaMAKS tegi, oli k-rauta (vasetas ära). Isiklikult rääkides, siis näiteks postipakkidel käin ma järel 3 päeva hiljem, selle ajaga pidavat ta pindadelt ära surema, ainuke koht, kus 3 päeva viivitada ei saa, ongi toidupood aga õnneks VEEL on desinfitseerijad olemas paljudes kohtades, kuigi on näha tendentsi, et kaubakeskused ja supermarketid hakkavad neid ära kaotama või ei täida enam pikemat aega. Pidudest jällegi rääkides, siis oli asja korra vanalinna teisipäeva õhtal peale 9't, Prive ees laiutas pikk järjekord, kõik ootasid, millal tümmimasinale ligemale saaks, kui ma sealt jälle tagasi jalutasin südaöö paiku, siis võeti ikka viimast :)
Läbipõdenute kohta pole usaldusväärseid andmeid, paljud pole teatanud ega testinud. Seda udu ei ole keegi nõus statistikasse panema.
Need terved, tublid ja tugevad on kõik see aeg ringi töllanud ja pallile hoogu juurde lükanud.
29. oktoobri hommikuse seisuga on haiglas 536 koroonaviirusega nakatunud patsienti. Neist 370 vajab haiglaravi raskeloomulise Covid-19 tõttu, nendest omakorda 260 ehk 70 protsenti on vaktsineerimata ja 110 ehk 30 protsenti lõpetatud vaktsineerimiskuuriga.
Teine number, mis kogu aeg kasvab ehk siis üle poolte on vaksikuid. Palju nende ülejäänute hulgas ühesüstirahvast on, ei tea keegi.
Positiivse testi saanutest oli 1010 vaktsineerimata ja 669 lõpetatud vaktsineerimiskuuriga.
Aga huvitab selline asi, et võiks ju lahti kirjutada, millele need miljonid kuluvad ehk siis nagu arve A4 lehel- igal asjal juures kogus ja hind. Aga kuna viimaste aastate trend ongi vaid numbritega manipuleerimine ja mida suurem, seda rohkem rahvas ahhetab, siis ilmselt neid miljoneid keegi kunagi lahti ei kirjuta.
Ja nagu ma eespool juba mainisin ja et keegi nagunii tervet teemat ei viitsi meeles pidada, siis kordan- mida rohkem vaksime, seda rohkem hakkame saama täisvaksikute positiivseid teste ja haiglates ongi lõpuks vaid täisvaksikud. Loomulikult põevad nad koroonat kergelt, haiglasse viidi nad lihtsalt vahelduse mõttes, et kodus igav ei oleks.
Marko, kuidas ei ole andmeid? Need on vägagi olemas ühe inimese täpsusega. Loomulikult ei arvesta statistika neid, kes testi ei teinud, arstil ei käinud ja ei tea ise ka mis toimus. Tänase päeva seisuga mingi 189000 kanti kokku. Kui töllata ei tohi siis paneme kõik kinni, lukku, toitu korra nädalas ja moos? Seda tahad?
Deus, sinu matemaatika loogikatehte koha pealt siiski ei klapi. Tegelikult klapib kui tähtede vahel kasutame 'või', üldjuhul tuleks kasutada 'ja' ehk
T ja T = T
T ja V = V
T ja V = V
V ja V = V
T või T = T
T või V = T
T või V = T
V või V = V
Pannes selle nüüd informatsiooni konteksti: kui pool uudist on tõene ja pool väär, siis on tegelikult kogu sisu väär. Kui pool ministri jutust on vale ja pool tõde, siis tegelikult on kogu jutt tühi lora.
Selline lihtne matemaatika tõestab ära ka, miks on nii palju vaksiini vastaseid, kui meile räägitakse pool tõest ja pool salastatakse mitmeks aastaks, siis tegelikult võib kogu asja valeks lugeda
Olen pandeemia algusest peale elementaarseid ohutusmeetmeid järginud, jättes kõrvale õues maskiga ringi jalutamise vms huumori.
Olen kandnud maski seal kus see tundub vajalik, olen pesnud käsi 2..3x sagedamini kui tavaliselt. Pesemata kätega võimalusel limaskestasid ei näpi (silmade sügamine, hammaste puhastamine vms) jne.
Ostukorvi või kaubaregistraatori haaramisel olen kätele kantud desoga ka need üle võõbanud.
Olen hoidnud distantsi ning nii mõnelgi korral mitu sammu tagasi astunud kui riigikeelega kaugsuhtes olevad tegelased on mõnd kaubaletti parasjagu enda omaks pidama hakanud.
Enamus toiduained tulevad küll koju kulleriga aga kuna päris kõiki asju seal valikutes ei ole, siis aeg-ajalt ikkagi on tulnud kaupluseid külastada.
Viirus sai minu pere lõpuks kätte oletatavasti tänu hooletult käitunud kolleegile, kes rikkus nö esimest reeglit - haigusnähtudega püsi kodus. Kohtumise ajal ma ei teadnud, et ta haige on ning mainis seda alles järgmisel päeval ning samal päeval hakkas mu proua kodus tugevalt köhima. Kolleeg andis sellest järgmisel päeval positiivse proovi ning siis tekkis ka mul kerge kurguärritus, proual tekkis tugev peavalu, mis püsis mitu päeva. Kolmandal päeval (oletatavast nakatumisest) kui olin lastele pannkoogid ära teinud oli juba üsna nadi enesetunne ning järgmisel päeval antud proov tõi loomulikult positiivsed uudised. Paar päeva hoidis kuni 38 palavikku ning tatt lippas. Nohu taandus aga lisandus mõningane röga kurgus ja kokku oli ca nädala jagu üldine nõrkus/väsimus. Perearst viivitas haiguslehe lõpetamisega kaks päeva (kuigi olime telefonis kokku leppinud, et viivitab ühe) aga nüüd võin juba nädala jagu ennast jälle selle haige ühiskonna õiguslikuks liikmeks pidada. Hambakliinikus tehti muidugi korraks suured silmad kui märkisin lehele, et olen viimase nädala jooksul COVID-positiivsega kokku puutunud :-)
Tore näha inimesi tervenemas ja ilma tüsistusteta.
Minu kaastunne aga müüjannadele ja poe töötajatele, sest debiilikud hakkasidki selle jamaga pihta...
Mitte, et see poodide ja teiste poeskäijate trollijate debiilsust kuidagi vähendaks, aga see tõi väga hästi esile kitsaskoha, millega peakski tegelema politsei - siiani jalutati poes tuimalt ilma maskideta ja pandi mask ette korraks kassasse maksma minnes, kuna poe arvates tähendas klientide teenindamine ainult kassas raha üleandmist, mitte klientidele kaubavaliku pakkumist! Kuna maskita seab inimene ohtu nii ennast kui teisi, peaks olema politseil täielik õigus need siseruumides maskideta inimesed raudu panna ja isoleerida ühiskonnast näiteks 14 päevaks (karantiini:) ning lasta seejärel neil ka oma ülalpidamiskulud kinni maksta. Kui on reeglid, tuleb neid täita, kuni reegleid pole muudetud. Kauplus on samuti eraterritoorium, uksest sisenedes nõustub inimene sisekorraeeskirjadega ja täidab neid või saab karistatud. Vahepealseid variante ei tohiks üldse ollagi! Koht, kus vaielda makside tööpõhimõtete, viirususe levikuviiside või mingi piirangu vajalikkuses, ei ole kindlasti mitte kassajärjekord erafirmas.
Igal mündil on siiski 2 külge. Valitsus teeb endiselt reegleid eelkõige oma näo päästmiseks, mitte ei tegele sisulise poolega - ei jõua (ega vist kavatsegi) kontrollida ka varasemalt kehtestatud reeglite täitmist. Kui aasta tagasi toimis veel inimestel mingi alalhoiuinstinkt, siis praeguseks on see kadunud ning paljud ei täida teadlikult ei praegusi ega isegi mitte varasemaid leebemaid piiranguid. Ei täida ka paljud ettevõtjad.
Ja siis see mündi teine külg - kuidas saavad üldse inimesed võtta tõsiselt piiranguid, millel pole mingit seost loogikaga? Kas teatrietendustel hakkab alates kl 23-st koroona rohkem levima kui enne seda, et etendus ilmtingimata enne kl 23 peab lõppema? Kui selle üle võib veel vaielda, kas inimesed ikka peavad saama pubides hommikuni juua või mitte, siis igasuguse asutuse lahtiolekuaegade piiramine nii, et sama klientide hulk peab läbima mingit ruumi lühema aja jooksul, tähendab puht matemaatiliselt seda, et inimeste kontsentratsioon (inimeste hulk vs aeg vs pindalaühikud) kasvab ja nakatumise tõenäosus kasvab. Aru ma ei taipa, miks riik selliseid reegleid kehtestab. Aga ka siin tuleks arvestada nn "musta turuga" nagu tubakatoodete jm meelemürkide puhul - kui inimesel on vaja end süstida või juua ja tal ei võimaldata teha seda kohas, kus riigil on olemas kontrollivõimekus, läheb ta külla sõbrale või renditakse maja, kus kontrollimise ja reguleerimise võimalus puudub (nagu rentisid varem laulukoorid harjutamiseks ruume Harjumaa piiri taga, kus polnud sel hetkel seda piirangut ega mitte ka kontrolli, sinna sõideti muidugi puupüsti täis autodes:). St väga suur efekt oleks täituvusnõuete piirangutel ja makstagi kompensatsioone hoopis selle alusel, et kohti hoitaks lahti ja inimesed hajuks paremini nende kohtade vahel, kus nende riskikäitumist saab kontrollida. Kui alkohoolikute näide on raskesti mõistetav, siis praeguses olukorras peab tegema teatrihuviline samal õhtul valiku nt 6 etenduse vahel, aga võiks teha valiku pigem 20 etenduse vahel pooltühjades saalides: oleks näitlejatel tööd, saaks hoonete halduskulud makstud, inimesed viibiks kohas, kus nende riskikäitumine on paremini kontrollitav nt koduste kokteiliõhtutega võrreldes ja tõenäoliselt oleks nii praegusest ohutum isegi negatiivse testiga mittevaktsineerituil, mille puhul riik vist eeldab, et kui nad ei viibi pubis/teatris vm, siis istub igaüks omas kodus ja hoiab distantsi teistest omasugustest... Praegune nakatumiste arvu tõus on siiski otsene kruvide kinnikeeramise poliitika tulemus, mille puhul isegi ei kontrollita, kas need kruvid päriselt kah kinni said ning igasugune kodanikuallumatus ainult kasvab, sest mida loogikavabamad on piirangud, seda parem peaks olema kommunikatsioon. Hetkel on aga "süüdi" perearst, miks tema nimistus on liiga väike vaktsineerituse tase, miks tema nimistus olevad koroonaeitajad haigestuvad ja tema asula mõnda aega koroonapealinna rändtiitlit kannab, miks tema ei jõua vastata pooltõdesid täis meediapropagandale teise poole tõe mõistmiseks jne. Praegu devalveerivad poliitikud oma sõnavõttudega kahjuks ka arstide tõsiseltvõetavust, kuna inimesed ei oska teha vahet, kes, mida ja miks ütles.
Neid küsimusi, mida piirangute kehtestajatele esitada ja tahta neile loogilisi vastuseid, on piisavalt, aga vastajaid ei ole ja keegi lihtsalt ei püüagi midagi loogiliselt selgitada- lajatatakse piirang peale ja kõik olgu vait. Ja siis veel imestatakse, miks inimesed mässavad- paljudel siiski on loogiline mõtlemine veel säilinud.
Loomulikult ei ole austustvääriv lihtsate poetöötajate terroriseerimine, sest kaubamaja grupi ja selveri juhtkond ei lähe iial neid toidukorve tassima. Igasugu mäsule õhutajad võiksid enne siiski kaks-kolm sammu ette mõelda, et kes selle mäsuga valusalt pihta saab, võib olla üldse süütu madalapalgaline töösipelgas, aga mitte see juhtfiguur, kes peaks ja kes vahib kõike vargsi kardina tagant.
Ahjah kahesüstimees Imre Sooäär voodis pikali. Palju on üldse neid vaksituid, kes kodus oma haiguse ära põevad ja ajakirjandusse ei satu- me ei tea, aga ilmselt piisavalt, seega taaskord kivi vaksimise kapsaaeda. Vaevalt, et viirus vaid rikkaid, ilusaid ja poliitikuid ründab.
Aga riskialtid võivad jätkata- nii süstimist kui mittesüstimist ja siis kunagi hea koos saunatada ning muljetada kes haigestus ja kes mitte.
Kui küsimus oli mulle, siis ma ei ole vaktsineeritud. Maitsetega on täpselt nii, et saan aru kui asi on magus või soolane (tunnengi magedat ja soolast)
Lõhnataju on tänaseks täiesti 0, kange õhuvärskendaja ja lõhn on täiesti olematu, isegi ei ole aimatav. Mentooliga pabertaskurätid ei oma lõhn.
Ennem palaviku oli 2-3 päeva veidi veider olla, aga see käis lainetega. Üks hetk on tunne nagu ei ole päris ideaalne enesetunne aga ei olnud ka seda tunnet nagu hakkaks kohe haigeks jääma, järgmine hetk jälle normaalne oleks. Aegajalt käis "üle selja" sellised naljakad külmavärinad aga see ei olnud jälle selline tunne kui inimene on juba haigestnud ja tekivad "vapruse värinad", samas enesetunne üsna ok.
3ndal päeval oli siis 36,9 ja nii ta pendeldas, 36,3-36, 8- 37,2 ja nii ta pendeldas. Öösel tekkis alajahtumine ja oli külmavärinad. Aga veeslahustuv Efferalgan tegi kohe paremaks ja siis tegi olemise palavaks aga higistamist kui sellist ei olnud kordagi (ala särk ja linad märjad)
3ndal päeval hommikul palaviku tekkest oli ärgates juba "mõnus" olla aga siis hakkasid maitsemeeled ja lõhnataju kaduma. Täna on 5es päev, enesetunne on hea, nina on veidi kinni läinud aga maitsed ja lõhnu ei tunne. Ööuni on viimased kaks ööd juba väga hea olnud.
Üleeile proovsin õlut ja Harwalli GINi, õlu on hapukas vedelik ja GIN on kihisev asi suus.
See on minu kogemus nüüd selle asjaga, vahepeal tundin juba hirmu, et äkki polegi Covid, aga test oli õnneks positiivne :)
Ühel kolleegil oli ainult 1 päeva palavik ja kogu lugu, täna on jäänud ainult see lõhnade ja maitsete värk.
Tänaseks päevaks tean oma tuttvusringkonast 14 inimest kes põdenu, nendest 2 meest on öelnud, et "oli halb" olla ja palavik 38,5- 39 ja sellel ühel jäid maitse ja haistmismeeled alles.
Siinkohal oleks nüüd see hetk, kus tuleks hakata kahjutasu nõudma neilt, kes lubasid, et vaktsiin kaitseb ja neilt, kes seda kräppi tootsid ja neilt, kes selle müüki lubasid (sry, tinglikult lubasid), aga loomulikult seda ei juhtu, sest öeldi ju, et vaks toimib kõigest 99,99999999% juhtudest. Ja sina oledki see 0,00000001%
Vot just sel põhjusel ma ei mõista valitsust, miks sunnitakse läbipõdenuid vaktsineerima, kui neil on parem ja loomulik kaitse. See ei tekita usaldust, pigem trotsi ja lollide poolt juhitud inimese (oma laiskus muidugi) tunnet. Miks rikkuda head kaitset? Et sööma ja kinno minna? Ei, pigem ootan, kui mõistus võidab.
Kui sinu läbipõdemise tõend kehtib pool aastat, aga vaksitu oma aasta, siis mida teed poole aasta pärast- lähed ja teedki oma sutsu ära, sest hoolimata sellest, et põdemine võis sulle anda hoopis parema kaitse, ei usu poliitikud sinu pisaraid ega antikehade teste ning ilma surakata oled taas põlualuste orjade nimekirjas, olgugi et su antikehad kaitsevad sind.
#Eelmisele (registreerimata)
Re: COVID-19
Kes sunnib läbipõdenuid vaktsineerima? Keegi ei sunni kedagi ju."
Kulla eelmisele. loe lehti. Politsei kontrollib asutustes vaktsiini passi. Kõik juba teavad, et läbipõdemine annab kindlama passi kui süst, mis toimib vaid ühele tüvele.
Jah aga see pole sunniviisiline, keegi ei sunni sind Kannu kõrtsi uksest sisse relva ähvardusel õlut endasse kallama. Tahad naudelda, järgi ettekirjutusi, tahad niisama õlut juua, mine pane telk RMK platsile püsti, tee lõket, suitseta piipu või sigarit, mugavle enda matkatoolis, ärka mõnusas karskuses soojas magamiskotis ja mõtle selle peale, kuidas lolle meelelahutusasutustes loputatakse küll maskide ja küll tõenditega. Ja siis sõidad rahulikult otse tööle kohvi jooma.
Tark viirus, mis ründab ainult öösiti ja seisvaid inimesi, kuid söögilauas ei ründa. Kogu sellel jandil puudub täielik loogika, ja seda kiidavad tagant need kellel peaks loogikaga kõik korras olema.
Tsiteerides tarku inimesi: loeb antikehade kvaliteet, mitte kvantiteet, muidu poleks enam punaverelibledele ruumi vereringes.
Tavainimesele ei tohigi kogu infot öelda, nagu siit foorumistki näha, nad ei oska selle infoga midagi peale hakata muud kui ainult valejäreldusi teha, parem hoida pimeduses neid. Totalitaarses ühiskonnas toimib see paremini, siin arvab iga loll, et tal on "õigused", mida tegelikult pole, demokraatias loeb enamuse hääl ja õigused on selle järgi, mida enamus ütleb, mitte mida kaks küla tola valjuhäälselt karjuvad. Isegi kui lahti seletada kogu loogika, miks mingi piirang, otsus jne asi tehtud on, hakatakse ikka oma joru ajama. Mõnel inimesel pole lihtsalt oskust malet mängida.
Ignorantsus on õnnistus.
Üks loll suudab rohkem küsida kui tuhat tarka vastata.
Sisesta asjakohane vanasõna ise siia.
Kas see tark inimene seda ka selgitas, millised on kvaliteetsed ja millised mittekvaliteetsed kehad?
Ja vereringes on peale punaliblede teisigi liblesid ja muud kraami ringlemas.
Milleks kisada ja end ärritada üldse. Fakt on see ,et kõik inimesed lihtsalt ei anna aru oma käitumisele.
Loomulikult peaks kõigile hetkel olema ühesugused ranged piirangud. Aga ei, toimuvad laadad ja igasugu tühised massiüritused isegi.
Kohe kohe oleme lukus nagu Läti ,sest kahjuks pole paljudel vastutustunnet ei enda ega kaaskodanike suhtes.
Seda viirust ei võida oma nn õigusi taga ajades ,käituma peab distsiplineeritult ja läbimõeldult nagu ikka ohtliku ja ülekaalulise vaenlasega..
Nb. Pole need lumehelbekesed ka nii saamatud neid uhuusid ikka igast vanusest ja ühiskonna kihist.
# millised on kvaliteetsed ja millised mittekvaliteetsed kehad?
Üks loll jõuab rohkem küsida... st niimoodi küsides ei olegi võimalik targalt vastata. Mitte kvaliteetsed ja mittekvaliteetsed, vaid antikehasid mõõdetakse praegu kvantitatiivsete omaduste, mitte kvalitatiivsete järgi, mis pole ka vale, kuid sellest tehtavad järeldused ise on küsitavad. Immuunsus tekib haiguse vastu, antikehad tekivad mitte haiguse vaid mingi konkreetse molekulaarstruktuuri vastu, immuunsus koosneb ise väga paljudest "pisiasjadest", millest üks osa on antikehad, mille spetsiifilisus on võrreldav pigem sõrmejälje kui kirvega, kuigi näpujälje lugemist võimaldavast ekraanilukust pääseb lõpuks mööda mõlemaga. Meil on vaja lihtsalt niivõrd palju erinevaid antikehi terve elu jooksul, et kui kõik need jääksid vereringesse, poleks seal millegi muu jaoks enam ruumi. Sellepärast ongi immuunsüsteem "natuke" keerulisem kui tuim antikehade kordistamine, mille detailidel pole siin väga mõtet peatuda. Kui tahad detailsemat vastust, tuleks alustada erialakirjanduse lugemisega, sest midagi kasulikku Sa foorumi tasemeni lihtsustades rohkem väga teada ei saa. Sellepärast ongi reeglid täitmiseks ja need reeglid tuleb ka massidele piisavalt hästi ära põhjendada, et neid täidetaks enda pärast, mitte kontrolli hirmus. https://www.youtube.com/watch?v=2Ruda414NjE
See osa artiklist, mis puudutab isehakanud meditsiinieksperdi juriidiliselt korrektseid steitmente, ajab küll naerma, aga vastuolud valitsuse töö ja tegelikkuse vahel on seal osaliselt siiski hästi välja toodud. Eks see on ka selge, et jätkates nii, mis on toonud meid maailmas esimeseks koroonariigiks, ei ole samade meetmete veelgi jõulisema kasutamisega võimalik jõuda tulevikus erineva tulemuseni. Sellest oleks võinud saada aru juba hiljemalt kevadel. Edasi jääb üle oodata vist mingit koroonamaksu. https://epl.delfi.ee/artikkel/95009369/robert-sarv-valitsus-
kardab-tunnistada-vaktsiinipoliitika-labikukkumist
Lihtinimene ei saa muudest sõnadest aru ju, mine ütle kuskil ehitusobjektil ehitajale, mitte arhitektile vaid tavalisele kellumehele kvantitatiivne ja vaata, et eluga minema pääsed, sest sealtpoolt arvatakse, et tulid solvama. Kehtib väga paljude lihttöö tegijate kohta kahjuks see EKSS's esinevate ja võõrsõnade leksikonis esinevate sõnade mittetundmine. Lisan veel, et see pole minupoolne solvang vaid lihtsalt fakti nentimine ja kui kuskil sellises seltskonnas olen, siis väldin selliseid sõnu lihtsalt.
Praegu su norimise näide on täpselt see, millest ma rääkisin, targem inimene üritab lihtsalt seletada ja siis saab nüüd sõimata, et nahh, enne kasutasid seda sõna. Ja kogu see teema siin on Kässarite jne vendade poolt nii ehitatud, keerulistest sõnadest ei saa aru ja lihtsamate sõnadega tekst keeratakse peapeale oma peas loodud tuletustega.
Liiga lihtsalt ütled - valetasid raisk.
Räägid detailides täpsete sõnadega - ei saa aru, valetad järelikult raisk.
Hämmastav, meil on siin lausa kõrglassi esindaja olemas...
Sry mees, aga ma tean väga hästi sõnade kvantiteet ja kvaliteet tähendust, sest olen ka elu jooksul mõne kooli lõpetanud ja mõne raamatu läbi lugenud. Isegi bruto ja neto on arusaadavad. Seega ära visku kärsa eest ambrasuurile ega hakka "töölisklassi" alandama, vaid tegele sellega, milleks sind siia paika pandud- administreerimise või modereerimisega. Ka keerulised sõnad.