Vaba teema

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

COVID-19

Kässar
07:26 15.03.2022
Sõdu alustab türannia. Kaks pool aastat koroonatüranniat viis enamus riike praktiliselt kodusõja läveni.

Ja veelkord. Teadus ei ole konsensus. Teaduses ei hääletata, kas mingi teooria kehtib või mitte. Teaduslik teooria seisab iseenda eest. Teooria peab olema falsifitseeritav. Lugege Popperit. Samamoodi nagu matemaatika seisab iseenda eest ja loogika seisab iseenda eest. Ei ole vaja "eksperte" tädi Maalit või onu Juhanit, kes hääletavad ja annavad kõigile teada, et 2+2=4.

Kässar
07:30 15.03.2022
Deus usub omi "eksperte". Putja pooldajad usuvad samamoodi omi "eksperte".
Üks ajupesu kõik.
v6sa
08:55 15.03.2022
Hea kässar, teaduses ikka väga konkreetselt hääletatakse läbi artiklite tsiteerimise, kelle pakutud teooriat usutakse/usaldatakse ja kelle oma mitte. Mis artiklites varemtehtule viitamine siis veel on, kui mitte hääletamine:) Sellega olen väga nõus, et tõestada midagi saab vaid läbi ümber lükkamise - kui mingit fakti ei anna ümber lükata (falsifitseerida, korratavalt), siis peame tõdema fakti tõeseks, kuni keegi teisiti tõestab.

Seda mõtteviisi ei suuda hulk inimesi omaks võtta ning nii nõuabki Mati millegi "tõestamist", selmet saada aru tõestamise võimatusest.

Siit tekib ka vaktsineerimise debati probleem praegusel ajahetkel: meil on liiga vähe veel andmeid liiga lühikeselt ajavahemikult. Esimesed vaktsineeritute lapsed on alles sündinud. Me teame, et vaktsiin on akuutselt ohtlik olematule osale inimkonnast (aga kinnitatud juhtumeid on täeisti olemas). Me ei tea vaktsineerimise pikemat mõju. Me ei tea vaktsineerimise mõju järeltulevale põlvele. See teadmine tekib, aga see võtab aega. Otsene järelmõju selgub aastakümnetega. Mõju järeltulevatele põlvedele - aastasadadega.
Mida me võime päris suure tõenäosusega kinnitada, on vaktsiinide üldine ohutus: ei ole teada üldkasutatavat vaktsiini, mille kahjud oleks ületanud võimaliku kasu.

Kas me peaks, käed rüpes ootama paarsada aastat iga vaktsiini korral enne, kui julgeme selle kasutusele võtta? Ma ei pea seda õigeks. Kuni tõrje on edukas (ka Eestis ei ole seni haiglates vaktsineeritute osakaal ületanud mittevaktsineeritute oma), siis ühiskonna jaoks on mõistlik seda rakendada. See on puhas matemaatika - iga % terveid on ühiskonna toimimisele kasuks.

Muide, ülalolevas kahes lõigus võib asendada sõna "vaktsiin" ka sõnaga "ravim" ja kõik kehtib endiselt. Mulle ei jõua kudiagi kohale, kuidas vaktsiinidevastast trummi põristavad kodanikud rahumeeli räägivad odavast, ohutust ja kättesaadavast (muhhahhhaaa) ravimist...
Selleltsamalt "Big Pharmalt", kelle vaktsiinid on äärmiselt kahtlased...

Ning kust tuleb arvamine, et läbipõdemise korral ükski ülaltoodud kahtlustest ei oleks tõenäoline?

Mul on küsimus austet oponentidele: mida siis oleks pidanud tegema? Oleksite tõesti soovinud ülemaailmselt riigijuhtide salakokkulepet, et haigust pole olemas ja jätkub "business as usual", sest vanad ja nõrgad peavadki surema?

Ma ei näe kolmandat reaalselt toimivat võimalust.

Maski suutropina kandmise kohta oli hea selgitus, tänan. Järele mõeldes parem pool muna, kui tühi koor.

Tõmban siit teadlikult paralleeli autoga sõitmisele: me teame, et see on ohtlik. Iga kolm päeva järel Eestis keegi sureb. Aga ikka sõidame. Vaktsiini ei ole, ravi on: elukorralduse muutus.

Muudetud 15.03.22 09:03

.
09:27 15.03.2022
Kõigest hoolimata on hetkelolukord selline ja olen seda juba korduvalt väitnud, et keegi ei suuda tõestada, et just vaktsiin hoidis ära paljude inimeste haigestumise, aga tõestatud on see, et ka vaksitud inimesed haigestuvad ja surevad. Paljud vaksimata inimesed on haiguse läbi põdenud, mõned raskelt, mõned kergelt ja mõned ka surnud, kuid taaskord ei ole suudetud tõestada, et just koroona oli selleks viimaseks surmatõukeks eakate, väga eakate ja kaasuvate haigustega inimese puhul (olgu ta siis vaksitud või mitte)- kõik on vaid oletuste tasemel. Minu pere kolm ülejäänud liiget põdesid selle aasta tagasi kergel kujul läbi, hiljem tegid ühe süsti ja rohkem pole haigestunud. Mina ilma vaksita pidasin poolteist aastat vastu, põdesin kergelt ja hetkel kõik parimas korras. Aga tean abikaasa töö kaudu inimesi, kes ei põdenud, vaksisid siis kui vaksid tulid ja hakkasid hoopis möödunud aasta lõpul haigestuma ja see kestab tänaseni, mõni ka juba teistkordselt haige. Seega mida sellest järeldada? Lihtsalt seda, et haigus käib ikka mööda inimesi ja haigeks jäämine sõltub ilmselt paljudest muudest asjadest, mitte ainult vaksist. Muuseas ise olin nädal tagasi klassikalises nohus. Kaks pool aastat pole seda häda olnud. Aga seekord väikese erinevusega- kui tavaliselt kaasnes sellega ka köha, siis nüüd ei midagi.
Deus
09:33 15.03.2022
Falsifitseerimine on üks meetoditest, mitte ainukene meetod, ka mille üle seesama Popper juurdles, keda eelpool mainiti, FILOSOOFINA. Teine võimalus on see, et sul on üksteisest sõltumatud sama ala inimesed, kes jõuavad kas erinevate meetodite või samade meetodite kaudu sama tulemuseni.

Kokkuvõtvalt siis:

Vakstiinid on möga, tahetakse kiibikontrolli rakendada.
Ravimid on pahad, tapavad sind rohkem, kui aitavad.
Hambaarstid on pseudoteadus, saab nelgi ja arbuusiga ravida.
Perearstid on mõttetud tegelased, soovitavad aind keemiat.
Parameedikud ei tea, mida nad teevad, teevad rohkem kahju kui kasu.
Füüsika ei kehti, sest see krdi näähtamatu gravitatsioon kisub kogu teadust alla.
Süsinikku pole olemas.
Kuu teisel poolel elavad ikkagi natsid, üks soomlane unes nägi, päriselt ka.
Galileo tuleb järgi süüdata ketserluse eest, rikkus inimkonna mõnesajaks aastaks.
Pluto ei ole kuu vaid planeet ikkagi. Täpsem termin oleks Neptunilt plehku pannud kuu omade kuudega elik kääbusplaneet.
Aroonia maitse on korralikult suus tänu rämedale irooniale, mitte arooniale. Kes krt selle üldse arooniaks nimetas?!
Viiruseid ei ole olemas, teadlaste vandenõu, sest teadlasi ei ole ka olemas.
Bakterite kohta kehtib sama.

Mul on hea meel, et sinu pere selle hästi läbi põdes, mida paar peret aga ei suutnud teha, alles jäi ainult väljamaal õppiv isolatsioonis tütarlaps kogu järglaskonnast ja vanematest.

Muudetud 15.03.22 09:36

Deus
09:44 15.03.2022
Matile faktikontrolliks, mine vaata telegram.ee austria onu lehelt Wochenblick nüüd graafikut ja leia see ise seal EudraVigilance lehelt ülesse.
Mati puhul paistavad kremli trolli kõrvakesed päris hästi juba künka tagant välja, kes on loodud siia puhtalt õõnestamistegevust tegema, oh sind kavalpead, siin foorumis see läbi ei lähe, mine proovi perekooli.
Sarevet
09:51 15.03.2022
Huvitav oli jälgida, kuidas aktiivsetest antivaxxeritest said sama aktiivsed Vene agressiooni õigustajad peale 24.02.
FB-s sellised "originaalsete" nimedega tegelased nagu Voldemar Vaglaots, Peeter Termomeeter, Vera Vera jne. Ehk siis kogu varasem lõhestav anonüümne kommunikatsioon vaktsiinide teemal kandus kiirelt järgmisesse teemasse. Kahjuks on selliste "salaagentide" hulgas ka eestlasi. Osade eestipäraste varjunimede taga peituvad aga kohalikud venelased, keda paratamatult reedab kirjapilt.
Muidugi oli eestlaste hulgas seoses vaktsiinidega ka lihtsalt vene trollide kaasajooksikuid. Kahjuks oli endagi tuttavate hulgas selliseid, kes jagasid valimatult kõige absurdsemaid vaktsiiniteemalisi vandenõuteooriaid.
Õnneks viimased vähemalt Vene okupatsiooni osas vene trollidega enam kaasa ei jookse. Ajalooline kogemus nähtavasti ikkagi prevaleerib zombistumise ees.
.
15:13 15.03.2022
Viroloogiaprofessor Irja Lutsar rääkis ERR-ile, et tema arvates tuleks maskikandmine teha vabatahtlikuks.
Kui üldse makse kanda, siis Lutsari sõnul tuleks kanda ainult FFP2 maske, sest «teised on omikroni puhul lihtsalt näokaunistus».
https://tervis.postimees.ee/7477194/lutsar-maskid-peaksid-ol
ema-vabatahtlikud
Deus
16:40 15.03.2022
FFP2 teema on ammu juba läbi käinud aga ignoreeriti seda sujuvalt nii siin teemas kui ka üleüldse avalikkuses. Lisakulu ikkagi võrreldes sellega kui ühekordset kasutada 5 kuud jutti jne.
looder 23
21:57 15.03.2022
Vastuseks su küsimusele, et minu kerget läbipõdemist ei saa kõikidele inimestele laiendada. Ma pole seda isegi öelnud, erinevalt teist, kes lõugavad, et kohe kõik surevad ära kui ei vaktsineeri ja mitut maski ette ei pane. Ei sure ju. Mina, mu tutvusringkond ja väga-väga paljud teised inimesed on selle kergelt läbi põdenud. Kergeks läbipõdemiseks loetakse seda, et pole haiglasse sattunud, kuigi kodus võid olla 2 nädalat lapiti maas nagu ajaleht. Isegi selliseid põdemisi (ajaleht) on väheseid.

Loomulikult ei saa me seda kunagi teada, kas ilma süstideta oleksid sa surnud, poleks üldse põdenud või kogu põdemine oleks seisnenud korra köhimises ja peeretamises. Pealegi pole üldse kindel, et sa koroonat põdesid, sest sa ise ütlesid, et pole testinud.

Mul on üks töötaja, kel on pärast mandlite eemaldamist iga pisema külmetamise tagajärjel raskesti haige (ajalehe moodi). Üks ettevaatamatus kasvõi suvel, lonks liiiga külma vett, ja kuuled kuidas köhib kopsu tükke vastu telefoni. Vaktsineerimata, kuid mida pole on koroonat. Testitud, kuid null. Seega, ei usu ma su väidet, et sa vaevlesid koroonas. Minu praegune kioroona põdemine oli kukepea võrreldes 3 aastat tagasi põetud mingit suva viirust.

Kust sinu andmed, et koroona on hullu laastamist teinud sportliku eluviisi harrastajate seas? Nii palju kui on raskelt haiglasse sattunud, siis on need olnud enamuses tugevalt ülekaalulised. Need on Delfis ilmunud artiklid, Eesti haiglad.

Miks kanda maski näo ees, nina väljas? Sest muidu ei teenindatud kaupluses. Nüüd käin juba mõned nädalad ilma.
Edasise leelo vältimiseks, kes tahab see süstib, kes tahab see kannab maski või mitu.

Minu jaoks on maski kandmine mõtetu. Olen seda meditsiinilist kui ka FFP2 maski kandnud tolmustes tingimustes. Ninajuurelt korralikult kinni pigistatud. Töö käigus veel mitu korda ja ikka on mul ninajuur ja mask juure kohalt tolmune. Seega pole mitte mingit pointi. Õhk käib sealt kohinal läbi ja veab tolmust palju väiksema viiruse kohinal mööda. Seega minu jaoks pole mitte mingit vahet seda viirust otse sisse hingata või siis läbi selle kitsa kanali, kus õhk liigub suure/kiire joana.

Vabandust, pean tegema paranduse eelmise kommentaari kohta, sest olen kandnud küll maski nii, et nina sees. See oli siis, kui oli haiguse kahtlus ja kui haigena poes käisin. Ca 3 nädalat. Rohkem pole.
Ma pole kunagi aevastanud maski sisse. Kui aevastamine hetkel lendab korralik purskas tatti ja selle maski laiali lööb, siis mina küll seda maski ei taha rohkem kanda. Mask alla, käsi suu ette ja puraki ning mask ette tagasi. Kui lendas tatti, siis puhastad pabertaskurätiga peo ära.
Mind ajab mask köhima ja eriti hull, kui mask ajab ebemeid. Nina maskis paneb nina tilkuma, siis luristad või pidevalt nuuskad.

Ma usun ka teadust, aga hetkel on nende vaktsiinide kohta rohkem küsimusi kui konkreetseid vastuseid. Ma ei väida kindlalt, et ma kunagi ei vaktsineeri covidi vastu. Võib-olla, aga kahtlen. Nagu ma ei vaktsineeri ka gripi vastu. Ei näe mõtet.

Aprilli alguseks pole mitte mingeid erilisi muudatusi. See kisa on olnud alati, iga piirangu lõpetamisel, et nüüd lööb näidud lakke ja kõik surevad maha. Ei sure ja pole ka mingeid lakke löömisi. Vahetult pärast piirangute lõppemist. Praegune jätkuv maskikohustus on ikka idiootsus kuubis + veelkord mõned kuubid.
Võtame Resto. Lähed restosse. Mask on ees. Võtad laua, teenindajale hõikad juba joogid. Teenindaja tuleb koos jookide ja menüüga lauda. Nüüd võtad maski eest, sest juua ju võib. Aega läks 5 minutit. Pudistate, ludistate seal 2 tundi, mask ette maksate ja lahkute. Teine 5 minutit. Mida kuradit päästab see 10 minutit sellest ajast. Samamoodi kaasa ostmine. 5 minutit toit kaasa (kui sedagi) või 15-20 minutit kohapeal söömine? Ma mõtlen kohvikus söömist, lõunat. Ööklubis tantsivad maskiga? Ha-ha-haa.... Kinos istutakse maskiga? Krt, koomikud teevad vähemalt nalja.

Deus, kas sa pole ikka veel aru saanud, et vaktsiinid antud katkust ei päästa. Vähemalt mitte olemasolevad. Võib-olla see uus covivax või mis ta oligi. Aga see on alles katsetusjärgus.
Seni pole mulle veel keegi suutnud selgeks teha, et kas vaktsineeritud isiku levitatud koroona on kuidagi parem kui vaktsineerimata isiku levitatud koroona? 27-s lehekülg jookseb tarka juttu, kuidas vaktsiin ja pass on hea ja vaktsineerimata isikuid tulebki peedistada.
Vaktsiin ju aitab, sest vaktsineeritud on haiglas vähem. Aga äkki on see kokkusattumus nagu vaktsiini kõrvalnähtude puhul. Mitte mingil juhul vaktsiinide, kokkusattumus. Kui ükski arst ei võtagi uurida ja raiuvad kui rauda, et ei saa olla vaktsiinide siis nii ongi. Ei saa ju muud moodi olla, kui arst nii ütles.

Noh, kui vandenõu teooriat lahata, siis oli vist siin foorumis, kus keegi parastas ääraostmise mõttes, et kas kõik politseinikud on ära ostetud/ kinni makstud. Talle vastuseks, et ei ole ja polegi vaja. Pole vaja isegi politseiülemat ära osta. Arvan, et Eesti riigi puhul piisab max 10-ne inimese ära ostmisest. Ülejäänud on juba käsu korras/alluvussuhetes. See siis lihtsalt nii remargi mõttes.

Deus, loe uuesti läbi oma kommentaar 15.03 kell 09:33 ja ütle veel, et sa pole kässar, aga mänguväljaku teises servas.

Samuti on mulle arusaamatu see paaniline pcr-testimine. Milleks? Ravi ei erine ju mingi suvaka viirushaiguse ravist. Ravis ju ikka sümptomeid ja nagu tavaliselt. Joosti tormi mingi passi pärast. Minu ainus test oli siis, kui olin haige ja ainult selle pärast, et saaks ka passi. Ravi oli ikka nagu tavaliselt. Siin ma siis olen, passi kohustus lõppenud ja pass genereerimata.

Deus
22:05 15.03.2022
Muidu tark jutt aga elementraased asjad viltu.
maski kohta - kirjeldatud siin teemas korduvalt, viirus ratsutab veepiisa sees, mitte ei lendle vabalt õhus nagu tolm, sellest ka nimi PIISKnakkus. Rohkem ei viitsi seletada, vaata mythbustersi videosid aevastamise kunsti kontoris/poelauast ja selle aevastuse laiali tassimise kohta, äkki muudad siiski arvamust.

Paanilist testimist pole, testid siis kui vaja ja saad teada, et pead natukene aega kodus isolatsioonis istuma, et rohkem laiali ei tassiks, kui juba oled teinud. Samuti seletatud siin teemas korduvalt.

Ravi pole endiselt veel olemas, katsetusjärgus.

Kokkusattumus või mitte, selle kohta olen ma öelnud juba, et me ei saa seda iialgi enam teada, kaasaarvatud enda näite pealt.

Kas on veel mingeid asju, mida sa lugemata jätsid või arusaamatuks jäid?

Muudetud 15.03.22 22:06

v6sa
22:45 15.03.2022
Looder 23, Su kirjutis on ikka väga sassis. Aga ma vist noppisin välja, mis minu pihta käisid.

Esiteks palun viita, kus ma olen käskinud mitut maski ülestikku kanda või kuulutanud kohest hukku ja kadu mittevaktsineeritutele? Kurat, ärge mõelge asju välja! Kust see kurjus küll tuleb:(

Vaktsiinide mittetöötamine on Sinu luul, statistika alusel need ikka töötavad. Nagu ka muud piirangud. Vaatame, mis kahe nädala jooksul toimuma hakkab. Loodetavasti mitte midagi, oleks äärmiselt ebaõiglane kõigi kohustetundlikult panustanute suhtes, kui jälle haiglad maha joostakse. Ehk seda siiski ei juhtu vastu kevadet.

Maskid hoiavad ära suure koguse aerosooli ja tolmu sattumist hingamisteedesse, kui nakatunu tatipilve satud. Täpselt samamoodi, nagu need hoiavad ära enamuse kahjuliku tolmu sattumise kopsu tolmustel töödel. Mitte kogu tolmu sattumise.

Ning, nagu õigesti märgiti, korjavad endasse suust väljatatistatud pilve enamuse.

Üks viiruseosake ei põhjusta haigestumist. Kümme ka ilmselt mitte. Mitut on vaja, selgitavad käimasolevad inimkatsed, aga ma pakun seniste teadmiste põhjalt, et see on paljudes tuhandetes.

Kui mitu erinevat kiirtesti annavad selge ja kiire reaktsiooni, siis mul pole alust kahelda. Milline teine praegu leviv tõbi annab sellise haiguspildi ja positiivse kiirtesti? Gripp? Selliste valudega, positiivse kiirtestiga? Tõesti?

Aga äkki oli hoopis nakkuslik kiilaspäisus?

Mul on lähedases tutvusringkonnas tänaseks neli sportlikku tüüpi põdenud VÄGA raskelt. Kaks on haiglas turgutusel käinud. Ja siis on paar täieliku alkassist pohhustlikku troppi, kelle jaoks see oligi peeretada. Täielik ebaõiglus, ma ütlen.
looder 23
02:04 16.03.2022
Deus, see viirus ratsutab ka hongeõhuga väljuval veeaurul. Ei pea olema aevastamise pritsmed. Saa ükskord aru, et maski kannab see, kes kes kardab. Miks küll kohustuse puudumisel kõik maski eest võtavad? Kohustuse puudumine ei võrdu keeluga. Kui käsku pole jookseb aju lühisesse ja ei oska enam ennast kaitsta? Lugemata jätad sa tõeliselt ise. Kui nina ja maski vahelt veab juba tolmu sisse, asi see siis seda piisaks viirusega sisse vedada pole.

No võib-olla enam ei ole testimisel paanikat, aga alles sügisel oli. Vaja testida. Laps külmetas. Jäi haigeks. Testima. Nalja teete või ta külmetas. Noh jäädi rahule. Nädala pärast helistan arstile, et muidu ok, aga köhib veel. Jälle üks, testima. Ma, siis vastu, et miks? Köha pole ju kadunud. Ma siis vastu, et 6 kuud tagasi köhis laps 2 kuud, teie sõnul jummala ok, isegi 3 kuud köha on normaalne, nüüd nädalaga terveks ei saa, koroona. Maa tean kuupäeva, isegi kella aega millal laps külmetas, saage üle juba. Isegi ajakirjanduses on leierdatud algusest peale, et vaja testida, testida, testida ja vaktsineerida.

Võsa, ma polegi öelnud, et sina seda ütlesid. Fraas "erinevalt teist" ei olnud viisakuse vorm, see võttis kokku liivakasti ühe serva tegelased. Viisakus tuleb välja teenida.

Ja kui mitu juhtumit on olnud, et kiirtest, isegi mitu, väidab üht, aga pcr teist. Ja vastupidi. Sellepärast keelati ka testide baasil teenindamine ära. Või siis siis ikkagi vaktsineerimisele sunniga? Või annavad kiirtestid valenäitu ainult ühtepidi? Valenegatiivset? Nüüd sobib suisa kiirtesti alusel diagnoosi panna.

Mina ei tea mis haigus neid valusid põhjustab. Ma olen 2x põdenud meeletute valudega. Oli üle 20 aasta tagasi. Arstil ei käinud ja moodsa tõve kiirteste polnud ammugi. Ei saa vastu vaielda, et ka tol korral koroonat põdesid, sest koroona on vana tõbi. Nagu grippki. Mõni mutatsioon tuleb äkilisem ja kandub loomalt inimesele. Nagu grippki, linnu-, seagripp. Ei hakka selle üle vaidlema, et kas on tõsi või tehti meelega. Võib olla nii ja naa. Mingi tark mees seletas ilusti lahti Vikerraadios, et kuidas võib olla laborist välja lekkinud või lekitatud. Lihtsalt ta rääkis võimalikest viisidest, kuidas on võimalik.

Lihtsalt, ma rohkem ei viitsi. Aga ta andke aga hagu. Mõlemad pooled. Vähemalt põnev lugeda, ajaviiteks. Ka need tekstid siin on trükitud ajaviiteks pikkade maade läbimisel. Oli põnev. Jätkake.
looder 23
02:18 16.03.2022
Siiski veel võsale, et defineeri sportlik tüüp. Kui vaikselt nokitseja või osaleb ka võistlustel. Kui osaleb, siis see pole enam niisama sportlik vaid tervise lõhkumine. Sellest samuti ammu juba ajakirjanduses räägitud, et nn rahvasportlased lõhuvad oma tervist hullu moodi. Nad ei taastu õigesti, ei puhka korralikult jne. Jumal teab mis toidulisandeid ja kas õiges koguses tarvitavad. Seega sportlikus on selline kahe otsaga asi. Kuid haiglates on siiski enamuses ülekaalulised. Ühes artiklis ütles peaarst (või see kellega reportaaž koroona osakonnast tehti), et haiglas viibivad eranditult tugevas ülekaalus inimesed. Tema teab ainult ühte normaal kaalus patsienti. Kui õieti mäletan, siis oli koroona algusest aasta möödas ehk siis ca aasta tagasi. Eks erand kinnitab reeglit.

Aga nüüd küll kõik.

.
06:11 16.03.2022
viirus ratsutab veepiisa sees, mitte ei lendle vabalt õhus nagu tolm

veepiisk on see, mis taevast alla sajab ja kartulipõldu kastab. õhus on niiskust, õhus on veeauru ja seda auru me ei näe ja seda viirust, mis selle õhuniiskuse sees elab ammugi mitte.
kui ratsutaks veepiisal, leviksid viirused vaid vihma ajal.
v6sa
07:39 16.03.2022
Looder 23 esindab nii toredasti inimtüüpi, kellel on alati õigus. Millest poleks miskit häda, kui needsamad inimtüübid reaalelus ei sõidaks teistest inimestest tuimalt üle omakasu ajel:( Aga olgu, kuniks me netis kohtume, pole häda.

Minu tuttavad on rahvasportlased tõesti. Seega, Sinu väljeduse järgi siis ise oma hädades süüdi. Jälle, mats ja paigas!

Ma tõesti ei näinud 38+ palavikus enam mingit mõtet hakata ette võtma pooleteisttunnist reisi linna vaid selleks, et saada kinnitust: ma olen haige. Seda nädalal, kus testivõtjad ägasid töökoorma all. Aga näed, oleks pidanud mingi netikangelase arvates ikka sõitma, et oleks õigust miskit arvata.

COVID-19 viiruse diameeter on umbes 0,1 mikromeetrit. Veemolekuli diameeter on 0,275 nanomeetrit. 1 mikromeeter on 1000 nanomeetrit. Kui keegi väidab, et viirus ratsutab veeaurumolekuli turjal, siis tasub ette kujutada suvalist tonnise kandevõimega kastimaasturit, kandmas turjal 363 tonnist karjäärikallurit. Tundub loogiline?

Säärased kipuvad suurem osa "oma peaga mõtlejate" väidetest olema:(

Muudetud 16.03.22 07:46

.
08:14 16.03.2022
no seda ma ju räägingi, et viirus levib vaid vihmaga, sest mujale ta pesitsema ei mahu. eriti palju sajab igasugu baarides, spaades, kinodes, kauplustes ja mujal, kus õhk veest paks.
Deus
09:04 16.03.2022
Ja seepärast öeldi ka kohe alguses teaduskoja poolt, et ruumid peavad hea tuulutusega olema. Ei keeranud ükski kaubakeskus tuulutust juurde.
tiit_
09:53 16.03.2022
Tegelikult võiks lamemaalastest oma peaga mõtlejad endale selgeks teha piisknakkuse mõiste, enne kui hakkavad veemolekulidest rääkima. Aga see ongi ju nende tase.
Wikipediast:
Piisknakkused ehk piisklevinakkused (inglise keeles droplet infection) on nakkused, mida kannavad edasi õhus lenduvate, hõljuvate või pindadele maandunud väikeste piiskadena levivad haigustekitajad (viirused, bakterid, seened jt).[1] Piisknakkused levivad, kui nakatunu köhimise, aevastamise, rääkimise või hingamise tulemusena satuvad viirusosakesed sülje- vm piiskadena pindadele ja õhku
tiit_
09:57 16.03.2022
Jätk: Eristatakse piisknakkusi ja tolmnakkusi, millest esimese puhul on nakkuse kandjaks piisad, mille läbimõõt on suurem kui 5-10 μm, teise puhul aga väiksemad osakesed ehk aerosoolid, mis levivad õhus nagu tolm. Haigusetekitajate levimise meediumi järgi eristatakse õhklevi ja kontakt- ehk olmelevi, vastavalt sellele ka kombineeritult õhk-tolmnakkusi ja õhk-piisknakkusi, nakkuste otsest levi inimestevahelises kontaktis ning kaudset levi[3]. Piisk- ja tolmnakkuste omavaheline piir ning seos otsese ja kaudse leviga on teadusliku debati objekt.[4][5]
tiit_
10:06 16.03.2022
Enne kui mõni veemolekulidest rääkiv oma peaga mõtlev lamemaalane hakkab väitma, et covid19 ei ole piisknakkus: https://et.m.wikipedia.org/wiki/COVID-19

Viirus levib inimeselt inimesele piisknakkusena, peamiselt lähedasel kontaktil nakkuskahtlase inimesega, kellel on nakkusele iseloomulikud sümptomid, eelkõige köha.[9][10] Kehasse jõuab viirus silmade, suu või nina kaudu ning levib limaga hingamisteedesse. Sissehingatava õhuga pääseb viirus kopsude alaossa ja tungib kopsu rakkudesse.[11]
Deus
10:29 16.03.2022
mis sa nüüd seda punkti ja loodrit sõimad, kõik said aru, et piiska on vaja, v6sa tõi veel numbriliselt välja, miks peab neid vee molekule kambas koos olema ehk siis piisakese moodustama. Aevastus geneb ca 40000 piisakest läbimõõdust 0,5 kuni 12 mikromeetrit kiirusega kuni 100m/s (360km/h). Selliste piisakeste peale ratsutama mahub viiruse osakesi küll ja veel, täpne arv arvuta ise välja, kui huvi on ja võta sealt miski tuimalt 50% pärast maha reaalsuse huvides. Köhimine geneb umbes 3000 piisakest korraga, sama palju, kui 5 minutit tavalist normaalset hingamist.
FFP2 mask suudab filtreerida kuni 0,1 mikromeetri suurusega osakesi. Maski ei tohi näppida, eemaldamisel käed pesta enne kui ninast jama välja õngitsema hakkad, et pinnaga edasi ei kannaks jne jutud.

Muudetud 16.03.22 10:37

looder 23
10:40 16.03.2022
Noh, tuleb oma sõnu süüa Janis parata, hetkel väheke passimst ka.

Ma olengi inimene kellel on õigus kuni seda pole ümber lükatud. Siis ma tunnistan seda. Aga seni pole seda olnud.
Jah, su sportlasest sõbrad ongi ise süüdi. Nagu kõik need kaasuvate haigustega ülekaalulised, inimesed haiglates. Need ei teki inimese enda tahte vastaselt, noh v.a. väga üksikutel juhtudel. Kui sa pole aru saanud, siis inimene vastutabki oma käitumise ja tegevusega tagajärgede eest, siis võid oma haridustee korstnasse kirjutada, rääkimata haritusest.
Samuti võib olla su sportlastest tuttavatel varjatud kaasuvad haiguse alge, millest ta ise ei tea veel midagi. Ma ei ütle, et on, vaid võib olla, mis ei ole ka väga harv nähtus. Piisab lihtsalt teatud asjaolude kokkulangemisest ja voilaa.... tervis tuksis.

Kus on räägitud viiruse ratsutamisest vee molekuli seljas? Kas vee aur koosneb üksikutest molekulidest või siiski molekulide kogumitest? Ja siis sinusugused väidavad, et me oleme teaduse usku, me pole nagu kässar. Ikkagi teaduse usku.

Kui kuradi juhm võib üks tegelane olla. Kas ms olen öelnud, et sa ei olnud haige? Vaid panin su diagnoosi kahtluse alla ning sa kohe vastu rinda taguma, et mingi netikangelane siin julgeb arvata tema haiguses. Ole rahulik, julgen arvata ka näost-näkku. Sa võid seal teisel pool ekraani tatistada-puristada nagu jaksad või isegi sõrmed klaviatuuril murda, aga seni kuni pole pcr testi teinud ei ole kindlust, et sa koroonat põdesid. Jah, sa võisid, aga võisid ka mitte.

Aa, muide, ma võin kohe ära öelda, et ise kuulun riskirühma. Vaktsiini pakuti juba enne vabalt saadavaks saamist. Keeldusin. Mul ei tule mõttessegi hakata süüdistama kedagi teist oma haigestumise pärast. Muide, minu haigestumine toimus väga pingelise tööperioodi lõpupoole. Pikad tööpäevad, vähe magamist ja mis seal salata, kehvem toitumine. Kuskilt pidi miskit järgi andma. Kõik mida teed, teed endale.
v6sa
11:57 16.03.2022
Mina ei tatista ega purista. Väljendusviisi järgi tegeleb sellega mittehea looder23, kelle emotsionaalsest üleolevast tekstist on kuradi raske mingit seotud mõtet leida.

Pead vangutan küll.

Süüdi või mitte süüdi, aga nad põdesid rängalt. Nad polnud ainsad põdejad tutvusringkonnas, aga nad olid ülejäänutest selgelt sportlikumad tüübid. Mina oma ülekaalu ja kõrgenenud vererõhuga olin niikuinii riskirühm. Tõsine põdemine oli ebameeldiv, kuid mitte ootamatu areng. Tänaseni püsivad köhahood läksid perearsti juures järelmõjuna kirja. Ehk ametlikult sisaldun statistikas kui kodus COVID-läbipõdenud kolmekordselt vaktsineeritu järelmõjudega.

Küll häirib mind väga, kui keegi õnneseen, kel praktikum õnnestus läbida kergelt, paugutab teistele, et nad on lollid ja saamatud ning ise süüdi. Ei ole ilus:( Säärast madalalaubalist halvustavat ärapanemist kohtab ebameeldivalt tihti. Natuke mõistmist ja viisakust avalikus suhtluses, palun!

Turvavöö paned ka peale selja tagant, et saaks kiiresti üle pea tõmmata politsei nähes? Sest "see niikunii ei kaitse kiirteel laupkokkupõrkel"?

Veeaur ja vedel vesi esinevad üksikute molekulide kujul. Pindpinevuse toimel aevastusest/köhimisest tekkinud mull ei ole enam mitte puhas vesi, vaid erinevate vedelate olluste segu, mis püsib mulli kujul pindpinevuse tõttu. Vaid tahke faas ehk jää omab struktuuri. Nii palju võiks end eksimatuks pidav inimene ometi mäletada loodusõpetuse tundidest põhikoolis.

Muudetud 16.03.22 11:59

mati1222
13:08 16.03.2022
looder pani ilusasti asja paika nagu on. Lisaks, muidu kui sportlastel jamad, siis on kohe varjatud tervisehädad, kuid nüüd pole, natuke kahepalgeline jutt neil eestvedajatel.
Kässar
13:21 16.03.2022
Hr Võsa, isegi kui uskuda teie juttu, et viirus ainult niiskusetilgas ratsutab, siis unustate te ära, et niiskusetilk aurustub kiiresti. Kopin siia ühe tabeli, kust on näha, kui kiiresti tilk aurustub:

http://www.dropdata.org/DD/evap_table.jpg

Näiteks, 10 mikromeetrise läbimõõduga niiskusetilk aurustub ca 0,3 sekundiga.

Kovidi viirusepoisi enda suurus:
“COVID 19 virus particle size is 125 nanometers (0.125 microns)

Kui niiskus viirusepoisi ümbert ära aurab, mis juhtub väga kiiresti, murdosa sekundiga või suuremate lärakate korral läheb sekundeid, siis pärast ikkagi on viirusepoistel vaba tee läbi maski minema lennata.
looder 23
15:24 16.03.2022
Ma nüüd küsin otse, kas sa oled või sa mängid? Usk , et inimesed on ilusad ja head, paneb lootused mängimisele, aga mida kommentaar edasi, seda väiksemaks see usk jääb.

Kui enam midagi öelda ei oska, siirdutakse ikka turvavöö mitte või väära kasutamise peale. No hea küll, kui võrdluseks läks, siis võrdleme. Minu jaoks on vaktsineerimine autosse paigaldatud 4-ja punkti turvavööga istmega, mille rihmad on räbaldunud. Või siis sama tool kuid rihmad jäetakse lõdvaks.

Minu kergel põdemisel ei olnud mitte mingit pistmist õnnega. Ma olen selleks ka midagi teinud. Toitumine, liigutamine, karastamine ehk tegelemine talisuplusega. Praegu küll alles teine hooaeg. Seda nimetatakse immuunsüsteemi tugevdamiseks ehk siis 3-e punkti vöö puhul korralikku kasutamist, iste korralikult paigas ja vöö korrektselt pingutatud. See on su tervise/turvalisuse alustala.
Ka mina olen ülekaalus, kõrge vererõhk ja kõrge veresuhkur. Kõrge vererõhk on kaasa tulnud ema poolsest suguvõsast. Juba lapsena olin kõrge vererõhuga. Olin ka lapsena ümmargune. Kuid tänasel päeval üritan oma varasemaid vigu parandada, kuid ma ei hakka nõudma kõikide vaktsineerimist ja maskitamist. Kui mina tunnen end ohustatuna, kaitsen end mina, mitte ei nõua teiste mind kaitsmist.

Miks mina ei tohi enda ja oma tutvusringkonna näitel öelda, et koroona on mingi suvaline viirushaigus. Köhin ja peeretan, kuid sina enda ja oma tutvusringkonna näitel võid öelda. Kuigi ma pole seda öelnud, et see on kerge tõbi vaid, et sinu näitel ei saa seda ka raskeks lugeda, sest minu tutvusringkonnas pole raskelt põetud. Noh nädal aega 38 on raske, no las ta siis olla. Loen raskeks ikkagi haiglasse pöördumist.

Tegelikult ei vii see vaidlus mitte kuhugi, vaid me peaksime hakkama vaatama/võrdlema oma tutvusringkonda ümbritsevat keskkonda. Alates õhusaastet, lõpetades vee kvaliteediga. Võib-olla saaks sealt mingi võrdluse tuua, aga karjuda, et see viirus tapab meid kõiki, on nonsenss.
Muide, on tehtud uurimus, kus vabatahtlike nakatati koroonaga. 53% haigestus, 47 mitte. Keegi neist ei põdenud raskelt. Maitse- ja lõhna taju oli häiritud küll mitu kuud. Seega mis me siit välja loeme, ligi pooltel ei tee see koroona mitte muhvigi. Muidugi vabatahtlikke oli ka vähe, aga miks peaks see tegelikust elust erinema. Laias laastus tundub see ka reaalne olema. Kahjuks ei leidnud seda uuringut praegu. Ei olnud uhhuu sektoris. Ei külasta neid saite. Igatahes plaanitakse hakata uurima, et miks ei haigestunud need inimesed.

Kässar, päris nii see pole. Siis peaks me õhk tuhkkuiv olema. Aga pole ju. Mis meie õhuniiskus on? Nats tuleb mõelda, mitte paugutada jumal teab mida. Maskis sees on niiskus eriti suur ja seal ei aurustu midagi, et viirus saaks läbi maski minema lennata.
Deus
16:19 16.03.2022
Selle koha pealt on sul õigus, et kartsime rohkem, kui tegelikult juhtus kuid tundmatu päritoluga tundmatu viiruse ees, mis on ülikiirelt leviv, tulebki karta, et ei juhtuks uut Hispaania gripi situatsiooni. Samuti jäi kehtima ka Kärsa öeldu, et loodetavalt muteerub asi suvaliseks kevadiseks nohuks (lihtsustatult öeldes) Palvetame selle suunas keda usume või ei usu, et selliseks see olukord ka jääks.
mati1222
16:35 16.03.2022
Mis sul üli kiirelt levib. Korduvalt maininud, mõned tuttavad oleks pidanud ammu kordades surnud olema, kui pole isegi haiged olnud, nüüd väida et põdesid sümptomiteta. Just, ainult nende jutt on ainuõige, teised ajavad jama ja trollid, seda juba varsti igas teemas, siis on tegu pigem paranoiaga.
mati1222
16:54 16.03.2022
Kes kartis, sina, mina esimene kuu kartsin, siis sai asi aina selgemaks. Nüüd hea naerda neid hüsteerikuid.
.
18:00 16.03.2022
Paraku ei taha tänapäeva maailmas enam keegi tunnistada, et looduslik valik ongi ainuõige valik. Looduslik valik jätab ellu tugevamad ja seeläbi muutub ka liik tugevamaks, elujõulisemaks, targemaks. Me oma lõputus humaansuses püüame elus hoida kõiki- nii vigaselt sündinuid kui ka elu lõpuaastail pikalt voodisse aheldatud haigeid ja kõige selle peale kulub tohutult ressurssi- nii rahalist kui ka inimjõudu ja selle nimel peavad pingutama täisjõus inimesed, kes oleksid ilma selle koormata tunduvalt kasulikumad nii endale kui teistele.
Kässar
18:53 16.03.2022
"Kässar, päris nii see pole. Siis peaks me õhk tuhkkuiv olema"

Õhuniisutid toimivadki ju sellel põhimõttel, et veeanumast niiskust imavale filtrile puhutakse ventilaatoriga peale. Ja õhuniiskus tõuseb. Aurustumine toimub pidevalt igal pool. Kui paned endale jalga kilepüksid ja lähed välja jalutama, siis varsti mööda sääri vesi jookseb ja väga ebameeldiv tunne on.

Olen siia varem postitanud youtubi video , kus mees , arst, popsutab e-sigaretti ja puhub siis läbi maski välja silmaga nähtavat suitsu. Kõik need maskid ei pidanud isegi silmaga nähtavat suitsu kinni, rääkimata siis viirustest või osakestest, mida silmaga näha ei ole.

Opratsioonisaalis kantakse maski, kuna kirurgid ei taha, et pritsiv veri ja muud ollused satuksid suhu ja silmadesse. Prillid kuluvad ka marjaks ära. Viiruseid need maskid kinni ei hoia, nad ei hoia isegi silmaga nähtavat suitsu kinni.
möödaminnes
19:48 16.03.2022
Ega vaidlemine aita...

Tuleb uuepoolne tüvi, mingi super-nano-stels-mikron, mida testid ei tuvasta, suurendusklaas ei näita, mis on paha-paha ja hirmus-hirmus, levib rutem kui muidu ning abiks üksnes mask ja vaks.

Ja hakkab jant otsast peale ...
v6sa
20:57 16.03.2022
Väga hea näha, et oskab looder 23 viisakalt kirjutada küll, kui tahab;)

Sedasi kirjutasid 18:23 14.03.2022:
"Võsa, sa selle peale ei tule, et miski viirus võtabki linnastunud põdura tervisega inimesi? Mingi seltskond leelotab, et julm viirus möllab, kõik surevad jne. Teine seltskond leelotab, et mingi vandenõu ja väljamõeldud asi jne. Minu jaoks on nad imbetsillid mõlemad, aga teine teises servas. Tegelik elu käib keskel ja muigavad leelotajate üle.

Sina võsa olid vist see kes kirjutas siin koroonasse suremisest, aga pääses tänu sellele, et jättis koroona diivanile laisklema. Enam, ei viitsi otsida, kas ja mitu x süstitud, aga see jäi küll meelde, et raudselt põdesid koroonat, aga testi teinud pole. Erinevalt sinust, oli minu põdemine nagu nokunäitus kuid testiga kinnitatud. Ei ole mul õrna aimugi, kust ma selle sain, sest ausalt, ei huvita ja ringi käisin ja käin endiselt nagu ikka, v.a. väljas söömas. Väljas sõin ainult seal, kus passi ei küsitud. Maski alt oli/on nina väljas. "

Ma nagu ei leia oma vanu postitusi lugedes, et ma oleks kuulutanud hukku ja kadu kõigile, kes vaktsineerimata. Kust Sina selle nüüd välja võlusid, ma ei mõista.

Samas statistika on karm: vaktsineerituid on haiglas selgelt vähem viimase aasta.

Aga olgu, praeguse vahefiniši võime lugeda kordaläinuks: algne prognoos oli kordades hullem ja miski (on see siis meie igatalvine viirushaiguste profülaktika, eraklik iseloom või lihtsalt mingi geneetiline soodumus) on meil võimaldanud pääseda kergemalt vaatamata riigi käpardlikusele kogu COVID-kriisi haldamisel. Loodame, et meie hea õnn jätkub ja meelelahutusasutuste hea sissetuleku tagamiseks kaotatud piirangud ei tekita uut lainet.

., mõte looduslikust valikust on jutuks hea küll. Oled ise ka nõus samamoodi enda haigevoodil ümberseisjate säästuvaimustust jagama - mis me tast ikka poputame, niikuinii sureb varsti ära?

Kässar, kust tabel pärineb? Üsna huvitavad temperatuuri ja suhtelise õhuniiskuse valikud;) Kuigi teoorias on Sul õigus: kõik veetilgad õhuniiskuse defitsiidi tingimustes lõpuks aurustuvad ja viirus jääb õhuvoogudesse heljuma. Mida selle teadmisega nüüd praktikas peaks peale hakkama?

Muudetud 16.03.22 21:05

mati1222
22:34 16.03.2022
Uuema aja ja renoveeritud soojades ruumides on lausa probleemid liiga kuiva õhu pärast olnud, mis see siis aurustuda pole. Ja maskid on ettenähtud kasutamiseks sisetemperatuuridel. Mis nüüd saab :) v6sa
Re: COVID-19
Looder 23 esindab nii toredasti inimtüüpi, kellel on alati õigus. Kas siia tuli mingi trükiviga sisse, see jutt käib küll kellegite teiste kohta. Ja see lambist lamemaalasteks ja kremli trollideks nimetamine näitab ainult seda et adekvaatset pole enam midagi lausuda, siis on hea sildistada. ja kui jutt juba turvavöödel on, siis kui kardetakse elada, äkki ei liiguks ka tänavatel ega kulgetaks sõidukites, kunagi ei või teada. Ja kas need suured maskifannid käivad ka külas sünnipäevalauas maskid ees, no viirus ju levib ja krt teab kes nakkust kannab. Absurd.
Deus
23:18 16.03.2022
Tagant järgi tarkust on alati tore jagada. Miks sa üldse miskit PCR testi siia tood, sa enne ju kirjutasid, nii paarkend lehte tagasi või nii, et tegu on puhta voodoo maagiaga.
v6sa
08:33 17.03.2022
Ka Matile on vaid tema teadmine ja vale teadmine:(

Minu jaoks ei ole õiget või valet. On faktidega ümber lükatud väited ja need väited, mida veel pole faktidega ümber lükatud, ergo - neid tuleb esialgu lugeda tõesteks (tõelähedasteks, kui soovite, sest olete otsustanud olla ideaalse tõe kättesaamatuse pooldajad:) Olen püüdnud oma tekste nii kirjutada, et ei sunniks kellelegi oma tõde peale, vaid edastaks oma vaatenurga, jättes uskumise või mitteuskumise lugejale. Et mõned, on need siis piiratuma mõttemaailmaga või lihtsalt ajulaisad, neid kirjutisi range ja kohustusliku tõe pähe võtavad, kõlab küll kurvalt. Aga ma ei näe ka põhjust nende pärast oma eluviisi oluliselt muutma hakata.

Ma endiselt pean täiesti aktsepteeritavaks ka teistsuguseid käitumisi ja põhimõtteid, aga kui reaalses elus need käitumised ristuvad minu omadega ohustavalt, siis ma nii leebe enam ei ole.

Kui sootsium leiab, et mu kirjutised on waenu õhutavad või muidu hea tava vastased, siis pressige aga vastavat nuppu ja ülakorruselt antakse sellest mulle teada.
Deus
10:16 17.03.2022
Neile kes usuvad, pole tõendeid vaja aga neile, kes ei usu, pole ühtegi tõendit võimalik esitada.
.
13:23 17.03.2022
Tegelikult on nii, et näita mulle jumalat ja ma hakkan uskuma. Seni las usuvad need, kes teda näinud ei ole.

Deus
13:40 17.03.2022
Näita mulle bakterit laua peal, enne ei usu.
looder 23
16:06 17.03.2022
Laual olevat bakterit on võimalik mikroskoobiga vaadata, erinevalt jumalast. Kui võrdlete, siis tooge reaalseid võrdlusi.
Deus
16:21 17.03.2022
Mikroskoop on manipuleeritav seadeldis, kuhu klaasi peale saab mida iganes joonistada, ei usalda seda. Näita mulle bakterit laua peal.
Deus
23:06 17.03.2022
mati1222
22:44 19.03.2022
Kas kõik konkurendid said blokitud et nii vaikne?
Marko
23:10 19.03.2022
Kas sul on igav? Helsingis tundub veel tegevust olema, mine sinna! Kaks meeleavaldust koroonapiirangute vastu täna.
Nali on selles, et ainuke piirang on maskisoovitus...

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/e04ef718-d94e-46aa-b800-9
b847399f658
mati1222
09:43 20.03.2022
Väga ei ole ainuke, med-töötajad ju lasti lahti jne
tiit_
10:04 20.03.2022
Staararst rääkis juba ammu: maskid on ühed suurimad nakkusallikad ning «Tatilappide» valesti kandmine on kordades ohtlikum kui mittekandmine!

https://www.postimees.ee/6947279/perearst-karmen-joller-tati
lappide-valesti-kandmine-on-kordades-ohtlikum-kui-mittekandm
ine
v6sa
13:37 20.03.2022
Mis nii vana artikli uuestilinkimise mõte oli?

Midagi uut siin ei ole: maski kandmisest on kasu siis, kui õhk liigub sellest läbi ja mitte mööda. Tõbise inimese mask on nakkusohtlik mõlemalt poolt, terve inimese oma väljastpoolt.

Kus on uudis?

TA uus pealik on meil ka tasemel: nüüd hakkab siis igaüks ise otsustama, milline on piisav meede ohutuse tagamiseks. Nemad vaid soovitavad, soojalt ja ohutult kauguselt...

Huvitav, kas mulle pealeköhiva inimese hukkamine koha peal oleks ka paslik meede teiste hulgas? Või peaksin ootama ära positiivse PCR testi tulemuse ja seejärel võin asuda enesekaitsele?
mati1222
14:42 20.03.2022
Küsisin juba korra, kas te maskihullud sõprade ja pereringis ka maskidega istute? Sünnipäevalauas ka viisakalt maskid ees ja 2+2.
.
18:45 20.03.2022
Palju saab ühes inimeses vihkamist ja s.tta olla? Selline tunne, et kõik käivad spetsiaalselt sinu peale köhimas. Aga võib olla käivadki, ehk oled seda väärt...
looder 23
20:01 20.03.2022
Võsa, need hommikused lõvikonserviga võileivad ei mõju sulle hästi. Sa ise muidugi arvad, et mõjuvad, aga usu, ei mõju.
v6sa
21:53 20.03.2022
., kus on vihkamine? Keda ma vihkan? . mitte, looder23 ka mitte - kuniks te mind ei ohusta, siis marutage terviseks - meil on vaba maa.

Siiski lõpeb igaühe õigus rusikaga vehkida enne minu nina;)

Vaadates ümberringi, siis vaid kolmandik inimesi on võimalised vastutustundlikult käituma. Teine kolmandik teeb seda trahvi hirmus vaid kaamera vaateväljas. Ning kolmandal kolmandikul on teistest pohhui, peaasi oma mõnu ja lõbu. See komandik näikse produtseerima enamuse halast.
Marko
22:33 20.03.2022
mati, pereringis pole sellel ju mingit mõtet.
Jolleri artikli uuestilinkimise mõte on tõmmata midagi kontekstist välja ja loota, et ei märgata. Artiklile pole midagi ette heita.
Sihiliku pealeköhimise vastu peale matšeete paremat rohtu vist ei olegi...
möödaminnes
03:06 21.03.2022
Marko: mati, pereringis pole sellel ju mingit mõtet.

Kas kodus pisik ei levi? Või kodus mask ei kaitse? Või mispärast pole mõtet?
Deus
11:57 21.03.2022
UK hakkas tänasest tegema täiendussüste 70+ ja immuunpuudulikkusega inimestele.

möödaminnes: ikka levib aga kodus ollakse nii ninapidi koos, et pole võimalik lihtsalt. Kui keegi sisse toob, siis on tervel perel minek nii või teisiti. Ühetoalises korteris ei ole kohati võimalik isegi seda 2+2 vahet hoida jne. Kui terve pere ilusti koju jääb, siis nad vähemalt ei tassi seda edasi muudele peredele, seal on see loogika.

Muudetud 21.03.22 12:11

möödaminnes
15:28 21.03.2022
Loogika on õige, loogikast just minagi.
Mul töökaaslased enamus on maskideta, algusest peale. Juhtub et ka ninapidi. Mõned ka haigeks jäänud ja terveks saanud. Mõned ilmselge nohuga töötanud nädal või kaks ... levitamas hoolega. Aga ikka haigestuvad üksikud, nagu kümneidaid aastaid ennemgi.
Või paneme linnad kinni, kõik uksed lukku, nagu hiinlased? Võib ka sedasi, aga sellisel talitamisel kasumi/kahjumi tegur on vägagi küsitav. Pealegi, üks kord niikuinii pisik paneb proovile igaüht, mõned enesisolatsioonis penskarid seda ka tõestavad, Defis vist oli sõnum.
Ainuke maskishou vabandus on meie nõrgake meditsiin.
.
15:44 21.03.2022
Täna maimets soigus raadios, et noo mee veel eei saa maaske eest äära võõttaa aagaa mee aanalüüsimee jaa mõõtleemee... Ära tüütand see tsirkus- poe ukse taga topid maski ette, väljudes tirid ära ja viskad kuskile autosse, järgmises poes sama, homme sama, ülehomme sama ja nii teevad kõik ja arvata võib, et ka teadusnõukoja liikmed, valitsuse liikmed ja kõik ülejäänud tublid "viirusega võitlejad".
v6sa
16:11 21.03.2022
Mitte ainult maskide kandmise, vaid kõigi piirangute esmane põhjus on meie suutmatus abivajajaid aidata.

Teine põhjus on vajadus hoida ühiskond toimimas. Kui liiga paljud on haiged korraga, siis ühiskond enam ei toimi.

Kuniks Aasia, kellel on väga mahukad kogemused nakkushaigustega võitlemisel olematu inimelu hinna juures end COVIDi suhtes rahutult üleval peab, ei ole ka meil mõistlik särki rebida meetmete mõttetuse teemal.
Deus
17:06 21.03.2022
Möödaminnes, meil piisas sellest, et üks lendas oma omikroniga kontorisse sisse. Kaks tüüpi olid koos temaga liftis, muid otsekokkupuuteid temaga ei olnud. Läbi said põdeda kõik sel päeval kontoris olnud.
.
17:11 21.03.2022
Oled sa loll või mängid? Kaks aastat on seda maskitsirkust tehtud, lained on hoolimata sellest käinud üles ja alla ja ühiskond on hoolimata meeletust kuuesajast haigest ja umbetopitud haiglatest toiminud. Ei ole spaad ega kohvikud ega spordiklubid massiliselt pankrotistunud, poodides olid kõik toidukaubad olemas ja elu toimis. Nüüd aga mõni üksik haiglas ja me irvitame maski taga selle kõige üle. Ammu juba selge, et kes kardab, kannab edasi, normaalsed saavad vähemalt priiks sellest jamast.
.
17:12 21.03.2022
See komm oli v6sale
möödaminnes
18:11 21.03.2022
"meil piisas sellest, et üks lendas oma omikroniga kontorisse sisse. Kaks tüüpi olid koos temaga liftis, muid otsekokkupuuteid temaga ei olnud. Läbi said põdeda kõik sel päeval kontoris olnud."
Võimalik. Ei vedanud. Aga et maskid oleks leevendanud olukorra, ka pole kindel, sest ei takista haigestuda ei mask ega vaks. Teatud mõju olemas, aga ei takista.

"Ammu juba selge, et kes kardab, kannab edasi, normaalsed saavad vähemalt priiks sellest jamast."

Ah, et oled "normaalne"?
Mina ise kah maski ei kasuta aga sellegipoolest teisi nimetada ebanormaalseks ei hakka. Esteks, pole ilus. Teiseks aga, äkki neil ikkagi õigus? Pärast väga piinlikuks läheb.
Deus
18:21 21.03.2022
Ei vedanud jah, eelmised 2 aastat on selle kuuli eest edukalt põigeldud. Õnneks meil kõigil nüüd läks asi väga kergelt üle erinevalt nendest, kes varem põdesid, neil endiselt kopsud sülti täis röntgeni järgi. Üks spordipoiss kolis inhalaatori peale suisa. Pool aastat juba krt kannatavad seda jääknähtu ja vaadates seda twitteri postitust, mis ma siia jagasin, siis see on alles algus...
möödaminnes
18:41 21.03.2022
Selle kovidiga on märgatav üks kummaline asi: just sportlikuma ja tervisliku eluviisi harrastajad kannatavad kõige enam.
v6sa
18:59 21.03.2022
., millise võrdlusbaasi pealt Sa julged väita, et meie haigusnäitajad on säärased VAATAMATA maskidele? Äkki on TÄNU maskidele/distantsile/desole?

Vaata, palun, omaninaotsast natuke kaugemale!

Mind paneb hoopis kulmu kergitama see, et ma loen juba kaks aastat, kuidas kohe surevad kõik meele ära lahutajad täitsa surnuks ahistavate ebainimlike piirangute tõttu.

Ja nad on senini täiesti elus!
.
19:08 21.03.2022
Krt tee lõpuks silmad lahti ja kasuta aju ning mõtle sellele, et mingil ajaperioodil tehti ööpäevas tuhandeid positiivseid teste- see tähendas kümneid tuhandeid positiivseid kuus- kas nad ei kandnud maske, kas nad kõik surid või maandusid haiglates torude külge? Ei, need kümned tuhanded nuuskasid nina selle peale, mõni vedeles paar päeva palavikuga kodus ning elasid edasi. Aga loomulikult meeldib paljudele tänitada teemal, et haiglad olid umbes, kopsud tatti täis, long covid jne, aga neid tänitajaid ei huvita absull see, et praeguseks on eestis väga suur hulk inimesi selle haiguse möödaminnes läbi põdenud ja seda kõike piirangute ja maskide ajastul. Kust kuradi kohast nad selle tõve said kui olid piirangud ja maskid? Ilmselt sõitsid liftidega...
Deus
19:13 21.03.2022
Punkt, sa nagu üldse ei hooma, kuidas piisknakkused levivad või mida paganat? Seda ikka tead, kuidas suguhaigused levivad või ei ole papilloomit ka olemas ja tegu suvalise sünnimärgiga, mis niisama vanusega tekib?
möödaminnes
19:13 21.03.2022

https://tervis.postimees.ee/7353295/mullu-raviti-haiglates-p
atsiente-vahem-kui-sellele-eelneval-aastal

Edit by Deus: Puhastasin su postituse ära, tee uuesti ja paremini, kui soovid.

Muudetud 21.03.22 19:39

möödaminnes
19:39 21.03.2022
RV701: Ravivoodite näitajad haiglavõrgu arengukava haiglates voodiprofiili järgi (kehtiva voodiprofiilide klassifikaatori järgi)

Näitab, et 2020 voodikoormus oli veidi madalam. Mis on põhjuseks, pole aimugi, võimalik et osaliselt ka maskid.

... ega nendest andmebaasidest tavakodanikul võtab kupli all keema küll...
v6sa
20:28 21.03.2022
., mida Sa praegu üritad tõestada?

Et COVID pole olemas?

Et COVID ei ole ohtlik märkimsiväärsele hulgale inimestest?

Et COVID vastased meetmed on ohtlikumad, kui tõbi ise?

Et meetmed pole sajaprotsendiliselt tõhusad?

Ega mul on natuke sassis ka, mida kõike oled näppude alt välja pritsinud...

Et mina olen loll? Ilmselget pole ju mõtet tõestada üritada:)
.
20:55 21.03.2022
Ma üritan teile selgitada, et hoolimata maskidest ja piirangutest said lainete kõrghetkedel positiivse testi tuhanded inimesed ööpäevas. Need numbrid olid ka neli- viis tuhat ja edasi oskate ise arvutada, palju neid positiivseid kuude jooksul tekkis. Seega on meie mail sadu tuhandeid positiivseid ehk seaduse silmis haiguse läbipõdenuid. Ilmselt võib vabalt eeldada, et eestis on põdenud enamik inimestest. Ja seda kõike maskide ja piirangute ajal. Aga te raiute vastu, et maskid ja piirangud aitasid nakatumist vältida. Kust pe.sest nad siis aitasid kui selline hulk positiivseid oli? Isegi musterkodanikud nagu v6sa ja deus suutsid nakkuse hankida maskide ja piirangute kiuste.
möödaminnes
00:06 22.03.2022
Tegelikult peab tunnistama, et valitsus edukalt sai toladusega hakkama. Mitu korda.

Oli suur kisa, et kõik sureme. Mööda.
Et mask tegus ja tõhus. Suht mööda.
Lodeva suuga lubati et vaks 100% tõhus. Ikka suht mööda.
Rohepass aitab ja päästab. Mööda.
Tõhustus läks sama teed.

Ok, võib-olla tõesti keskmine ohmakas on napi aruga, ega vist needki juba hakkavad aru saama, et pilt, heli ja tegu ei lange ühte. Et midagi on viltu, pettumustunne närib...

Sellekohane latramine käibki. Aga ei villa ega piima siin tule. Aeg näitab, mis on (oli) õige.
Deus
02:09 22.03.2022
Ja te ikka eeldate nagu asi toimiks 100% kaitsena...
Keegi pole seda iialgi väitnud, inimeste meelevaldne tõlgendus. Paberite peal kirjas suisa.
Maski tõhusus, jäid haigeks, hästi, jäid kergemalt haigeks, sest said tänu maskile vähem haigustekitajaid ninna. Ole tänulik, mitte ära jahvata minskit tramaeiteamisasja.

Keskmiste ohmakate viga ongi see seletus, mis siin praegu toimub, kui nii palju netti ei loeks ja usaldaks oma arsti, kes on välja õppinud tegelased.

Minu nakkus on omaette nähtus, uus tüvi, ükski vaktsiin selle vastu ei toiminud kirjade järgi aga näete, 2 aastat suutsin ilusti eemale põigelda, kuigi jõin ja laaberdasin linna peal ja baaride, jagasin joogipudelit nii mõnelgi õhtul nädalas, nii mõnegi piigaga vesipiipu jne. Kuid seda ei arvesta ju keegi, et ma põdesin miskit lihtsamaks muteerunud vormi, mitte deltat, mis oli oluliselt raskem nagu statistikastki näha.

Seda ei taheta tunnistada siin. Ma nimme kirjutan iga rea peale lihtlause, muidu inimestel saab lugemisejaks otsa äkki.
.
08:29 22.03.2022
Targutamises ja demagoogias oled sa hea küll, aga see läheb peale rohkem kesisema mõtlemisvõimega inimestele. Kustkohast sina tead, mis tüvi sul sisse puges? Anti pitseriga sert kätte, et sul oli x tüvi?
Samas on piisavalt neid, kes põdesid seda esimest tüve ja ikka veel elus. Samas on ka neid, kes põdesid seda viimast kerget tüve ja siiski surnud. Jõuab sinu ajukesse lõpuks tõdemus, et surm või kerge või raske põdemine ei sõltu tüvest, vaid ainult inimesest. Ja haigus tuleb siis kui ta tuleb, mitte siis kui sina teda ootad või väldid. Loomulikult võid sulguda üksindusse ja ehk õnnestub niimoodi kõiki tõbesid vältida, kuid vähegi sotsiaalset elu elav inimene ei ole kunagi kaitstud ka kümne maskiga. Ainult ühes oli poliitikutel peaaegu õigus- haigus saab kunagi meid kõiki kätte.
Deus
10:05 22.03.2022
Ahaa! Lootsin, et tuleb see arupärimine! Kasutasin tutvusi ja lasin tüve määrata! Muidu jah ei teaks , sest kui haiglasse ei satu, ei hakka keegi sulle tüve ütlema. Mis muusse teksti puutub, siis jätsid lugemata vist selle 100% osa. Proovi uuesti.
v6sa
11:53 22.03.2022
., mina ei ole musterkodanik! Täiesti tavaline kiilanev Harjumaa heteroseksuaalne ülekaaluline mees, kes on juba oma olemasoluga süüdi kõigis maailma hädades:)

Sellega olen nõus, et meil on valitsuse tasandil öeldud välja lollusi "sajaprotsendilisuse" teemal, mida mõtlemisvõimetud inimesed tõe pähe on võtnud. Aab ja Lutsar on lasknud üle huulte asju, mille peale olen haaranud peast - no ei saa ju nii valesti kõva häälega öelda. Aga näed, saab... Ja siis ajakirjandus oma kasumijahis veel võimendab seda:(

Aga väita, et mask, vaktsiin, deso ja distants ei aita ühiskonna tasemel saab vaid see, kes ühiskonnaõpetuse tunnis kuulanud ei ole. Ning selline ei suuda mõista ka erinevust üksikisiku ja ühiskonna huvide ning mõjude erinevusest.

Nagu ka seda, et kasu ühiskonnale on tõenäosuste ja protsentide mäng, mis avaldub (või siis ei avaldu üldse) tagantjärele. Aga otsused tuleb teha kuid ette...

., mida Sina oleksid teinud märtsis 2019?
.
15:19 22.03.2022
Tubli, deus, olen juba ammu aru saanud, et jätad endale oma geniaalsuses alati mingi tagaukse varuks, et pärast rind kummis sisse marssida ja võidukalt irvitades fakti konstateerida. Peaasi, et ise rahul oled.
Aga mis vahet on tüvel ja tüvel, kui keegi elab selle probleemideta üle, keegi vaevleb haiglas ja keegi sureb? Samamoodi ütleb deltat põdenu, et väike nohu oli ja omikroni omanik, et rsk ülisitt oli olla. On surnuaial nii deltasid kui omikrone. Seega mis vahet on sellel, millise tüve üle elad ja millesse kõnged? Kõik sõltub konkreetsest indiviidist.
Marko
16:25 22.03.2022
Punktike, järelduste tegemiseks on vaja kontrollitud juhtumeid tuhandetes. Sina kuulutad siin kuude ja aastate kaupa üksiknäidetel põhinevat absoluutset tõde. See on nii mõttetu tegevus. Milleks ometi? Enam ei saa mässaja feimi kah, kuna piirangud sisuliselt kadunud.

Muudetud 22.03.22 20:17

Deus
16:36 22.03.2022
Selle varuplaani koha pealt oled sa õigesti aru saanud, see on mul iseloomus sees lapsepõlvest saati tänu isa õpetustele ja ka professionaalne kretinism tänu ametile, isegi tagavara plaanidel on tagavaraplaanid ja siis lisaks on veel plaan, kui need kõik peaks pekki minema. Lõppkokkuvõttes on tegelikult selle kujundanud inimesed, kellega ma olen pidanud suhtlema ja kellele meeldib kogu aeg alustada peale vastuseid saamisi lausega: Aga .....
Kogu aeg peab olema vastused valmis ja varnast võtta, ei ole aega googeldamiseks ega muuks selliseks asjaks. Võta seda, et elu oleks nagu iga päev ülikoolis lõputöö kaitsmine, kui pole ise seda kirjutanud, siis ei saa ka läbi ja lõhki seda teemat tunda ja järelikult ei saa ka pealtkuulajate küsimustele täpseid vastuseid anda.
looder 23
17:40 22.03.2022
Meil on mitusada tuhat vaktsineerimata isikut nakatunut ja haigestunut. Enamus on neist nakatunud kergelt. Mingi käputäis haiglas ja mingi väike % ka surnuid. See on tegelikkus mitte teadus. Teaduslikult tõestatud, et üksikud indiviidid haigestuvad raskelt ja võivad ka surra. Kuid vaadates teiselt poolt, tundi, et kisub sinna pseudoteaduse poole. Kisa käib, et teadus kinnitas, kui palju haiglas ja kui palju surnud (mis tegelikult vägagi kahtluse all), aga miks teadus ei kinnita, kui paljud on niisama kergelt põdenud? See number on ju kordades, kümnetes kordades suurem (kui mitte sadades). Ja kui palju lisaks on veel neid, kes on läbipõdenud testimata. Neid ei tea keegi, aga kuna see pole teadusega kinnitatud, siis pole seda olemas.

Noh, see 100% jutt on põhimõtteliselt ka riigi ja terviseamet algatatud. Vaktsineeri, siis sa ei nakatu, täitsa vabalt võid seda tõlgendada kui 100% lubadust, kuigi kõige kõvem oli vist pfizer oma 95-96%-ga. Laborikatsed lubasid isegi rohkem. Kui asi ikka peesse kiskuma hakkas, hiis lubati, et makstud, aga ei haigestu, siis, et ei haigestu raskelt, siis ei sure ja nüüd siis, et vaktsineerige ikka. Ei, aitähh, minu silmis ei soovi peresse kukkunud üritusega liituda.
Deus
17:51 22.03.2022
Lääne õigusriigi kodanik teeb otsuseid selgete faktide põhjal ja kaotab otsustusvõime olukorras, kus ta saab vastakaid signaale. Demokraatiasse, sõnavabadusse ja vaba ajakirjandusse uskuv inimene ei adu sageli, et tema vastaspoole jaoks need reeglid ei kehti.

Koroonaviiruse ja vaktsineerimisega seotud sõja vähemalt Eestis trollid võitsid – meie vaktsineerituse tase, seda just venekeelsete inimeste hulgas, jäi madalaks. Lisaks on mõjutatud ka omajagu eestikeelset kogukonda nagu ka siit teemast näha.
Mati käest küsid fakte, saad vastuseks mingi mittevabamaailma lingi, kus on rohkem emotsioone sees, kui fakte, kuigi ega fakt korralikku trollimist siis riku, saab ka fakti pöörata valet toetavaks.
Küsid punkti käest juba n+1 korda, et mida sa siis oleks teinud 2019 valitsuse asemel ja saad vastu vaikimise ning siis kuu pärast vms ilmub jälle kivi alt välja ja tulistab edasi. Osad tegelased kannatavad samas selliste pärast just ülal nimetatud probleemi tõttu, lihtsalt aju ujutatakse valeinfoga nii üle, et lõpuks usud mida iganes.

Muudetud 22.03.22 17:51

looder 23
19:00 22.03.2022
Põhimõtteliselt ei olegi sellele küsimusele vastust. Sest see liigitub rubriiki, et oleks ma pooltki nii tark kui mu ämm tagantjärgi.

Noh, kui filosofeerima hakata ja minna 2 aastat tagasi ning üritada meenutada, mis siis mõtlesin, siis oleks eelistanud pigem avatud ühiskonda nagu rootsi ja Mehhiko. Mehhiko kaotas küll hiljem kõik piirangud. Kindlasti oleks jätnud koolid avatuks, sest üldiselt oli juba siis selge, et haigus lapsi ei puudutanud eriti ja raskelt mõjus vanadele ning kaasuvate haigustega inimestele, needki olid vanemaealised. Nagu ajalugu näitab, ei juhtunud avatud Rootsiga midagi, ei olnud hullem kui suletud muu maailm. No hiina suletus oli ikka juba ulme valdkond. Itaalia Hispaania parem polnud.

Suletud koolid mõjusid lastele laastavalt. Vaimselt.
Deus
19:04 22.03.2022
Mitte ainult lastele, nii mõnegi vanema närvikava ütles ülesse, kui maja oli veel valmimisel ja pidi kaasaga koos olema 1 toalises korteris, kus kolm jõnglast ringi rallimas. Mitte lihtsalt olema aga kaugtööd harrastama. Oh neid alkoholikoguseid, mis stressileevenduseks kulusid...

Tagant järgi ongi hea vastata, proovi ise olla seal eesotsas, kui sulle visatakse vasta vahtimist paberipakiga, et nüüd on prse majas ja pead otsustama, et kas lööme lukku, oleme konservatiivselt ettevaatlikud või YOLO, rahvast piisavalt, riskime!

Muudetud 22.03.22 19:06

v6sa
19:49 22.03.2022
Looder 23, Rootsi ei ole hea näide, sest nad muutsid taktikat 2019 suve lõpul, kui haiglatest hakkas ebameeldivat viginat kostma. Mehhiko aga... Kas oled Mehhikos olnud? Ning sellest hoolimata julged nende elukorraldustarvestades neid tuua meile näiteks?

Mille alusel julged väita, et piirangutevaba ühiskonna kahju oleks olnud väiksem, kui meil kehtinud leebete piirangute mõju tänaseks on?

Laste vaimne tervis kannatab vaid siis, kui vanemad ei suuda ise oma mõttemaailma jalul hoida. Idee järgi peaks lapsevanem olema oma lapsele eeskujuks. Mis eeskuju on paanitsev vanem?

Heaoluühiskonna häda on selles, et iga küünealune pind või hommikul rõdul lõõritav naaber tundub maailmalõpp...
Deus
20:50 22.03.2022
Parandan sind natukene, mitte pole maailma lõpp vaid automaatne emosse minek, vahel ka kiirabi. Mäletan enda esimest väljakutset, mis sai suisa kõrgema prioriteedi, lapsel pea lõhki, enam vähem aind soonte küljes rippumas ja muud jutud, mis raadiost tuli. Läksime kohale panime pisikese plaastri selle suure kambaga sinna pisikese kulmu peale ja sõitsime rahulikult Staapi burxi näksima. Polnd isegi õmblust vaja ja verejooksugi polnud, mida võiks eeldada peahaavast...
looder23
22:55 22.03.2022
Võsa, ei julgegi, sest mul pole ajamasinat ning ma ei saa võrrelda, nagu ei saa ka raudselt kinnitada, et praegune variant oli 100% õige ja ainuvõimalik. Küsimus oli, et mida oleks sina teinud märts 2019? Siis oleksin ma sedasi käitunud. Kas oleks olnud vajadust sügisel midagi muuta või mitte, oleks elu näidanud. Mehhikos ei ole käinud, olen lugenud ajakirjandust, kuid pole ka kuskil lugenud ummistunud haiglatest ja laibamägedest.

Kui nüüd päris täpne olla, siis märts 2019 ei oleks ma mitte midagi teinud, sest siis ei teatud koroonast mitte essugi. Meil ilmutas ta märke esimesena vist veebruar 2020.

Võsa, kus oled sa minu kirjutistest välja lugenud paanitsemist? Omast arust olen selgelt kirjutanud, et lasen kõrge kaarega selle koroona peale. Oma lapsest on näide võtta, kus ta selle kevadise sulgemisega irdus klassikaaslastest ning suvi takka järgi. Sügisel nuttis laps, et ei taha kooli minna, pole tal neid sõpru vaja, ta üksik hunt jne. Tõsiselt raske oli. Tänaseks käib koolis heameelega ja suhtleb klassikaaslastega. Täiesti teine inimene. Kahjuks sai selle koduõppe ja kodukontori laksu kätte mu kallis naine. Minul pole võimalik kodukontorit teha, kuid tema pidi selleks hommikul varem ärkama, et saaks mõned tunnid tööd teha, siis laste äratus, hommikusöök, lastel mõlemal tunnid, siis lõuna, aidata õppida, õhtusöök ja kui mina õhtul jõudsin 9-10 töölt, siis ta tegi oma tööasju. Siis kui see koroonapaanika algas ja igal pool meedias pasundati, et kui mõnus ja tsill on olla, saavad vaadata netflixist sarju/filme, siis meil ja mu enamus tutvusringkonnast tekkis küsimus, et wtf? Kust see aeg leitakse? Mul endal läks koroona algusest selline möll tööl lahti, et hoia piip ja prillid. Et kas siis kõik tööta jäänud olid lastetud ja hullu tagavarapuhvriga, et mõnus, saab puhata? Mul ka paar töötajat ja sõpra pakkusid välja, et küsime riigilt palgaraha lisaks jne, aga minu vastus oli, et sorry poisid, pole võimalik. Käibed on suurenenud, mitte vähenenud.

Esimese lukustuse ajal ei kandnud ma kordagi maski. Aga see ei tähendanud, et ma käisin kõigi peale köhimas ja ronisin selga jne, mida maskopooldajad meile süüks panid. Oligi normaalne, et kuskil riiulite vahel, kui keegi inimene valis seal ka mind huvitavat kaupa, ootasin ära kui ta on oma valiku teinud ja alles siis tegin mina oma valiku, erinevalt osadest maskikandjatest, kes ronisid või sülle ja vahtisid demonstratiivselt sulle otsa. Maskikandjad elasid järjekordades sul seljas, need ei teadnud pikivahest ööd ega mütsi. Mina mittevaktsineerituna ja üldiselt maski vastane hoian distantsi, erinevalt kommentaariumites ja näoraamatus praalivatest imbetsillidest, et nemad kui vaktsineeritud köhivadki mitte vaksineeritutele näkku, et siis vaadata mittevaktsineerituid, surmahirm silmis, kaameks minemas. Sellist vaatan küll imelikult, aga mitte hirmust vaid kui lastetoatut imbetsilli. Üks imbekas andis 25.08.2021 välja veksli, et 2022 aasta kevadeks on 90% mitte vaktsineerituid surnud. 2022 märts. Leidsin pool kogemata telefonist tehtud kuvatõmmise delfi kommentaariumist. Nii, et võsa, pole need näkkuköhijad mitte need vaktsineerimata tegelased vaid ikka need süva vaksiini usklikud.

Deus, naisi ehmatabki lastega juhtunu ära. meil oli hoovis lendava harja õnnetus. Väiksemal tütrel pea lõhki ja verd voolas ikka korralikult. Pesime haava puhtaks, ca 2cm haav. Nohh, mina pakkusin, et tõmbame haavaplaastri peale ja kogu polka. Jälgida, et oksendama ei hakka, uniseks ei jää, et magada tahaks jne. Naine ja lõpuks ka naabrinaine käisid ikka niipalju pinda, et käi ikka emos ära. Käisime ära, tehti 4 tuimestussüsti ja 1 või 2 õmblust.
Sõber laskis metsas saega jalga, kõmpis töökaaslase abil umbes 2 kilti autoni, see sõidutas ta emosse, need seal imestasid, et miks kiirabi ei kutsunud. Sõber vastas, et ma oleks enne verest tühjaks jooksnud, siis oleksin nälga surnud enne kui kiirabi oleks minuni jõudnud. Olid kuskil pärapõrgus. Ära võta kõike enda järgi.

Seos veel naiste paanikaga. Naine helistab mulle, poe parklas sõideti autole sisse. Auto jumala sodi. Noh, küsisin naabrinaiselt autot laenuks, et lähen toon siis naise ära sealt rusude juurest. Ise mõtlen veel, et ütles, sõideti tagant sisse, nohh, pagass on kuskil tagaistmete asemel või nii. Jõuan kohale, parem tagatuli katki, plekil mõlk, mille surusin seestpoolt kohe välja, samas kohas kriimud ja stangel ka.

Sõbra muljed 90-ndatel kiirabisse helistamisel. Vana-Pärnu, baar, mingi tüüp sai nuga. Noh mobiilid uued asjad, aga hädanumbrile helistamine tasuta, võib nõrkemiseni lobiseda. Hädaabinumbril töötaja puikleb vastu, et mitte kiirabi saata, kas on palju verd? kas liigutab? kas ikka kiirabi vaja? kui sügav haav? poiss polnud suupeale kukkunud, hüüdis, et vasja, pane näpud sisse, kui sügavale ulatud? Teiselpool toru vaikus, siis vastus, et saadame kiirabi kohe välja.

Muudetud 22.03.22 23:18

Kässar
23:17 22.03.2022
Looder, see lapse koduõpe võib tegelikult kasuks tulla, sest see soosib oma peaga mõtlemist, erinevalt koolist, kus kõik ette taha ära nämmutatakse.
Eriti naljakas on lugeda hirmsatest"õpilünkadest", mis tekkisid selle koduõppe käigus, justkui aju oleks mingi anum, kuhu midagi sisse valad ja see siis sinna igaveseks ajaks kinnistub:)
Marko
23:31 22.03.2022
Looder kirjutas:
Maskikandjad elasid järjekordades sul seljas, need ei teadnud pikivahest ööd ega mütsi. Mina mittevaktsineerituna ja üldiselt maski vastane hoian distantsi, erinevalt kommentaariumites ja näoraamatus praalivatest imbetsillidest, et nemad kui vaktsineeritud köhivadki mitte vaksineeritutele näkku, et siis vaadata mittevaktsineerituid, surmahirm silmis, kaameks minemas. Sellist vaatan küll imelikult, aga mitte hirmust vaid kui lastetoatut imbetsilli. Üks imbekas andis 25.08.2021 välja veksli, et 2022 aasta kevadeks on 90% mitte vaktsineerituid surnud. 2022 märts. Leidsin pool kogemata telefonist tehtud kuvatõmmise delfi kommentaariumist. Nii, et võsa, pole need näkkuköhijad mitte need vaktsineerimata tegelased vaid ikka need süva vaksiini usklikud.

Kas ise saad aru, et see lõik hukkab ära muus osas väga asjaliku postituse? Vea nimi on meelevaldne üldistamine.
looder23
23:34 22.03.2022
Kässar, lapsevanem ei oska nii hästi uut osa selgeks teha kui õpetaja. Muidugi mõni oskab, aga kui laps ise hakkama ei saa, lapsevanemad jõuavad hilja, siis veel õhtusöök ja hakka veel õppima. Meie laps sai koolitöödega hakkama, selle üle ei nurisegi, aga see sotsiaalne pool, see sai küll kannatada. Nooremaga oli juba selle õpitööga ka veidi raskusi, sest sulle on asi lihtne ja arusaadav, aga õpetada seda ka nii, et laps aru saab. Muide palju asju on muutunud võrreldes enda õppimisega. Näiteks lahenduse käike õpivad teisiti. Pealegi õhtuti oled sina väsinud, laps väsinud, ja siis on ka ärritumised ja konfliktid lihtsad tulema. Räägin just neist lastevanematest, kel ei olnud võimalik kodukontorisse jääda, või lukustuse korral lihtsalt kodus istuda. Loomulikult on õpilasi, kellele see kodus istumine sobis, aga meie tütrele mitte. Muutused olid silmaga näha. Me nagu maakad ka, ei olnud tal suvel väga võimalik sõpradega koos olla. Nuttis ja kurtis omi muresid ja näed kuidas sotsiaalne pool kannatab. Pakkusime lahendusi, siis tekkis trots, et tal polegi vaja neid sõpru jne. Tülitsemised noorema õega. Tõsiselt plaanisime psühholoogi poole pöörduda, aga õnneks sai asi korda. Näha kohe lapse meeleolu muutusi paremuse poole. Rõõmsam, suhtleb ka meiega jne. See distants õpe oli üks suurim lollus mis tehtud sai. Ja seda ei räägi ainult mina. Õpetajad ju ometi näevad õpilünkasid paremini ja ka vaimse tervise poolt.
Deus
23:35 22.03.2022
Ma siin vist juba kirjeldasin, mida ma pidin läbima EMOS, kui üks tegemisel olev nuga otsustas mul maksaga tutvust teha näpupõrkest. Minu ema vist oli hoolimatu, tõmbas naela välja jalast ja plaaster peale ning elu läks edasi. Teetanuse vaktsiin oli ju tehtud pätakana, ei pidanud seda isegi kartma. Muud juhtumid mis seoses hammasrataste ja muude ülekannete, mootorite jne asjadega läksid samasse auku, ma vahel imestan, kuidas ma üldse elus olen.
Aga jah, v6sa tahtis öelda 2020 suve lõpus. 2019 oktoober (+/- 2 kuud) alles tekkis ja 2019 dets hakati avalikult tunnistama, et midagi Wuhanist lekkima on hakanud. Pole hullu, mul ka pole enam vahet, mis aastal see või teine asi juhtus, mõnda aega tagasi juhtus.

See lettide vahel inimkäitumine oli täpselt nii nagu sa kirjledasid, mask ees ja kohe selga nagu vanasti, äärmiselt häiriv käitumine. Ma tavaliselt keerutan ostukorvi enda ümber järjekorras ajaviiteks, siis hoitakse paremat pikivahet.
Üldiselt kõik mida sa siiani üles loetlenud oled, on idiootide käitumine, ei oska maski kasutada ega hoia ka distantsi. Kärss on seda mudelit siin korduvalt rühutanud, et saad vaktsiini kätte, paned maski ette ja arvad, et oled kohe kolme meetrine ja kuulikindel nagu mina peale teist liitrit viskit. No ei ole noh.
looder23
23:46 22.03.2022
Marko, aga millega teie siin siis tegelete? Kui inimene vaatab teise mätta otsast, siis ongi ta teie jaoks loll, õigemini kõik, kes ei soovi maski kanda või lasta end vaktsineerida, mõrtsukad, näkkuköhijad, diskorid, lamemaalased, antivakserid. Vabalt võid jätkata, kuidas siin ja mujal kommentaariumites on meid kutsutud.

Tõingi välja näited millega on mind ja teisi kostitatud erinevates kommentaariumites. Nii suhtutaksegi neisse, kes ei soovi maski kanda ja/või vaktsineerida. NN sülleronimised on mu enda kogemused. Järjekordi näed ju poes, et mis toimub. Ma küll kasutan iseteenindust, aga ma ju näen mis toimub seal järjekorras, ma oman nägemisvõimet.
Marko
00:23 23.03.2022
Kes meie tegeleme?
Ma ei ole paduusklik, et vax on jumal, kaugel sellest. Mulle ei meeldinud valedel alustel üldistamine. Selgaronimine ja näkkuköhimine on alati olnud koduse kasvatuse praak. Ka praegu ei näe ma seost maskide või vaxiga.
looder 23
09:05 23.03.2022
Marko loeb siis teema läbi. Olen lahti seletanud "teie". Ei ole viisakuse vorm.
v6sa
13:33 23.03.2022
Tõesti, küsimus oli märtsi 2020 kohta, kui meid valitsema sattunud selgrootul oli vaja võtta seisukoht sügisel laborist mitte jooksu pannud haiguse suhtes. Et meetmeid võeti liiga hilja, liiga leebelt ja jõustamata (neid järgisid vaid allaheitlikud ja ühiskonna toimimisest aru saavad vastutustundlikud, oma kasu maksimeerijad lasid uhkesti üle), oli kurb reaalsus. Meid päästis päris pikalt eestlaste pikk kooselu igat masti tatitõvedega ja rahvuslik omapära hoida distantsi.

Üks asi tuleb veel ära õiendada: mingeid Lockdowne selle sõna tegelikus tähenduses pole Eestis olnud. Olid leebed piirangud avalikele kogunemistele. Mujal tõesti keelati väljas liikumine ja igaüks pidi rangelt viibima vaid oma eluasemes.

Looder23 on hea näide ignorantsest ellusuhtumisest: minule sobib nii ja mind ei koti teiste hakkamasaamine. Mis on kuhugimaani OK, aga varem või hiljem me põrkume. Ning siis selgub, kumma argumendid on pädevamad. Maailmavaatelisse vaidlusesse ma siin ei lasku, kuivõrd Kõrgema Olendiga (teie siin midagi soperdate, mina TEAN!) seda teha pole mõistlik. Ja vabal maal peab temal olema õigus oma elamise viisi praktiseerida, kuniks ta ei kahjusta teisi.

Kui siia liita soovlugemine (ma pole kusagil väitnud, et ma pahandan ainult mulle selgaroniva või näkkutatistava mittevaktsineerituga, vaid iga kommeteta amööb saab oma koosa, kui mul kuhugi ohutult taanduda pole) siis dialoogi ei saagi tekkida.

Nagu varem juba kirjutasin: igaühe vabadus vehkida rusikaga lõpeb enne minu nina. Kehtib nii liiklushälviku, antikoviidiku kui öisel ajal lärmaja suhtes.

Disklaimer ka, taaskord: minu kirjutistega ei pea nõustuma. Aga minu meelt saab muuta vaid faktidega, tundumised on psühhiaatritele.

Muudetud 23.03.22 13:36

Kässar
12:26 26.03.2022
.
13:47 26.03.2022
Ei mingit kokkusattumust. Kogu see vaksivärk on juba ammu allavett läinud.

Suri seitse koroonaviirusega nakatunud inimest, kes olid k õ i k vaktsineeritud: 47-aastane mees, 73-aastane mees, 75-aastane mees, 81-aastane mees, 82-aastane naine, 86-aastane mees ja 87-aastane naine.
https://www.postimees.ee/6931752/oopaevaga-suri-seitse-koroo
naviirusega-nakatunud-inimest
Deus
14:41 26.03.2022
Kässar oli omaarust vaimukas lihtsalt ja ironiseeris.

Vaktsineeritute ellujäänute protsent endiselt kaalub üle muud asjad, leidke neid üksikjuhte ja pisinumbreid nii palju kui tahate.

Bitchute lehelt veel ka selliseid tõeväärseid uudiseid: https://www.bitchute.com/video/dxsRbFMcatSl/

Kässar, kas sa oled igahommikuse konjaki joomise ära lõpetanud?

Muudetud 26.03.22 15:00

.
15:31 26.03.2022
Sulle on korduvalt väidetud, et ei ole enam võimalik tõestada, kas vaksitud inimene oleks ka ilma vaksita ellu jäänud, aga korduvalt on tõestatud, et vaksitud inimene võib samahästi surra.
Deus
15:50 26.03.2022
Mitte mulle pole väidetud vaid ma ise isiklikult ütlesin seda siinsamas teemas! Ja seda pole vaja mulle tõestada, ma TEAN seda!