Vaba teema

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

COVID-19

v6sa
18:24 17.02.2022
Tiit_, te ära ei tüdine sellest "kohe-kohe on vaktsineeritud rohkem" mantrast? Aasta juba ketrate, tulemust ei ole.

Ideaalmaailmas ainult vaktsineeritud peaksidki olema haiglas - need vähesed, keda pelk vaktsiin ei kaitse. Meie tänaste numbrite valguses siis rasvane 100 inimest. Tõesti jõukohane number meie säästumeditsiinile.

Vaktsineerimistõend tõesti ei kaitse. Pole kunagi kaitsenudki - see on vaid kanne kusagil andmebaasis. Kaitseb vaktsineerimine. Lutsar, sealsamast:
"...
Küll aga ei nõustunud Lutsar väitega, et kergemalt põetava omikroni tüve tõttu ei ole vaja enam ka vaktsineerida. "See ei ole õige. Vaktsineerimata inimesele on omikron täpselt sama raske, võib-olla natukene kergem kui delta tüvi, aga ka omikron võib tõsist haigust põhjustada," ütles ta.

Kuigi omikroni tüve sümptomiks on nohu, siis see ei tähenda, et omikroni põdemine ise on nohu, rõhutas Lutsar.
...
"
.
19:25 17.02.2022
Kui Lutsar oli veel parketikõlbulik ja räägis teadusnõukoja liikmena seda, mida pidi rääkima, siis nüüd avaldab ta omi mõtteid, samas ei lähe need tema mõtted sugugi kokku praeguse teadusnõukoja arvamusega. Just passide osas. Kõige nõmedam kogu selle aja jokksul ongi olnud see, et ühed tähtsad tegelased saadavad ühtesid signaale, teised jälle teisi ja tundub, et igaüks tahab kõvem ütleja olla. On ka veel tänasel aastal säilinud kõva käe pooldajaid. Ja loomulikult see pidevalt muutuv jutt- alguses oli tuul ühelt poolt, nüüd teiselt poolt ja millepärast peaksin ma kuulama ja nõustuma inimestega, kes kogu aeg suunda muudavad? Ah et sellepärast, et viirus kogu aeg muutus? Piltlikult öeldes viirus ei muutu, ta nakatab inimesi ikkagi edasi ja kui me oleme elanud üle palju gripihooaegu, kas siis neist ei ole olnud võimalik midagi õppida? Viirus on ju viirus, lihtsalt põdemise raskusaste on mõnedel inimestel erinev. Kogu selle jama võtab hästi kokku Lutsari viimane lause ja see lause oleks pidanud kehtima juba kaks aastat tadasi: Peame aktsepteerima seda, et paratamatult mõned inimesed haigestuvad sellesse väga raskelt ja mõned ka surevad selle tõttu, kuid peab küsima, kas see tähendab vajadust kogu ühiskond sulgeda, tõdes Lutsar.
Kui aga keegi julges seda välja öelda aasta-kaks tagasi, oli ta ketser ja lamemaalane ja ei hoolinud ühiskonnast. Mõni arvab seda siiani.
to v6sa
19:29 17.02.2022
Ammu juba räägitud, et praegused vaksid ei kaitse omikroni eest. Ja seda on rääkinud targemad kui sina või mina. Aga ikka on igale poole ridade vahele kirjutatud, et vaksige vaksige vaksige. Raha peab liikuma.
Ja kui kõnnib nagu part ja näeb välja nagu part ja prääksub nagu part, siis on tegu pardiga ehk kui sul on nohu tunnused, ongi sul nohu. Pardi ümbernimetamine sürtimooniks ei muuda teda sürtimooniks- ta on ikkagi part.
Deus
19:39 17.02.2022
Mina jällegi ütlen, et 2 aastat tagasi oli õige kõik lukku panna. Eesti tegi seda väga pehmelt ja ettevaatlikult ja heaperemehelikult võrreldes muude riikidega. Lutsar rääkis aasta aega tagasi õiget juttu ja räägib ka praegu õiget juttu, seda nimetatakse olustikus kohandumiseks, mida üks õige, teaduslikult ja pragmaatiliselt mõtlev inimene teeb!
Lutsar ei ütle, et pass oli huinjakk, ta ütleb, et nüüdseks on ta oma mõttekuse kaotanud, NÜÜDSEKS, mitte, et ei olnud tal mõtet juba siis, kui välja mõeldi.
Ilusti näha, mida te tahate välja lugeda kuskilt ridade vahelt nagu oleks ta kammitsatest vabanenud vms, ei ole, täpselt sama inimene on.
.
19:48 17.02.2022
Aga too siis välja passi erinevused alguses ja nüüd. Ühine nimetaja on see, et juba alguses oli teada, et passiomanik võib viirust edasi kanda.
Marko
20:11 17.02.2022
Pass on kehtestamisest saati olnud präänik kahtlejatele, kes tahtsid üritustel käia. Ja loomulikult on passiomanike üritustel kordi väiksem TÕENÄOSUS järgmise nakatumispesa tekkeks.
v6sa
20:23 17.02.2022
Hea nimetu minu poole pöörduja, vaktsiinid töötavad ka omikroni vastu väga hästi. Muidu peaks olema jaotus haiglas võrdne. Aga ei ole, on kolmandiku peal.

Muus osas, vaktsineerimise kasust ühiskonnale, palun lugeda mu kirjutist 13.02 @ 17:04 eelmisel lehel. Lisada pole midagi.

Aga kes ei taha näha, see ei näe. Loodetavasti vähemalt põete kergesti.

Mida aitab vaktsineerimispassidest loobumine, kui haigus ikka edasi levib? Haigestute kuidagi vabama tundega?

Arvestades märkimisväärse osa rahva mõtlematust ja vastutustundetust pidada põrandaaluseid läbsid ilma igasuguse kontrollita, siis hullemaks oluliselt ilmselt ei lähe. Neist läbudest poleks häda, kui nakatunud püsiks isolatsioonis, mitte ei töllerdaks edasi tööl/koolis/poes käia.

Muudetud 17.02.22 20:27

.
20:54 17.02.2022
Oli konkreetne küsimus passi toimeerinevusest siis ja nüüd, aga loomulikult ei suuda keegi vastata ja hakatakse mingit ebamäärast häma ajama. Kui siis moodustasid passiomanikud salaühingu ja seltskonna, kuhu passituid ei lubatud ja nüüd samamoodi moodustavad, siis miks siis nüüd passi mõttetusest räägitakse?
Ja v6sa, kui sinust ja minust targemad on öelnud,et praegused vaksid omikronile ei mõju, siis miks arvad jätkuvalt sina, et oled ikkagi targem ja tead, et mõjuvad?
Sina kolmekordne süstitu ja passiomanik jäid siiski haigeks. Öeldi sulle tüve nimi ka või olid lihtsalt nohus?
Marko
21:41 17.02.2022
Mis häma? Vaxitud haigestuvad ja nakatuvad vähem, oluliselt kusjuures, milline häma ja ühingud?
Vastutustundlik käitumine on nagunii palju tahetud kui isemõtlejad tooni annavad.
Nohu ja kogu moos, mingu need teadlased perse, nad ei tea midagi. Supersuhtumine, kõigile kasulik.
v6sa
08:22 18.02.2022
., ma ei käinud PCR tegemas. Ma ei tea, milline tüvi mind murrab (ma pole tänaseni veel päris terve). Milleks raisata enda aega, medsüsteemi vahendeid ja teha endale räigelt haiget? See surkimine on mulle kohutavalt valus ja ma võimaluseld väldin seda. Haiguslehe saab praegu ju pelga küsimise peale.

Keegi võiks mulle näidata mõne tunnustatud arsti teksti, kus on öeldud sõnasõnalt, et "vaktsiinid omikroni peale ei toimi". Jah, nende mõju on ebameeldivalt palju väiksem, seda tunnistavad kõik. Selle vastu ei aja ka mina. Aga iga %, mis vähendab rasket haigestumist, on ühiskonna lahtiolemisele oluline. Aga selle mõistmist on enesekesksuse ajastul palju tahta.

Mis salaklubist siin jahutakse, ma ei mõista. Vaktsiinid on igaühele vabalt kättesaadavad olnud üle aasta ja neid tehakse tasuta. On olemas isegi vaktsiinikahjude fond, kust meie kõigi raha eest makstakse kinni tõestatud kahjulikud järelmõjud. Ei ole mingit salaklubi - on kalkuleerivad, enesest ja teistest hoolivad inimesed, kes on teinud endast oleneva ühiskonna lahtihoidmiseks ja haiguse peatamiseks. Ja siis on need, kes teiste kulul elavad. Nagu elus ikka, siis just teine rühm lärmab ja nõuab eriõigusi.
Zerkan Bolat
18:36 18.02.2022
Why I Am A Anti-Vaccinist - 1903 - Joseph Swan

https://archive.org/details/b21362762/page/n1/mode/2up

Rohkem kui 100 aastat vana artikkel Josph Swanilt. Tunduks justnagu oleks täna kirjutatud. Kui keegi mõtleb, et mingi lambi tegelase kirjutatud, siis tõepoolest, too vana leiutaski omal ajal esimese kasutuskõlbliku hõõglambi. Nii et jah, ei saa just öelda, et antivakkserid on ühed parasiidid, kes ei taha ühiskonda panustada:)

Kokkuvõtvalt, miks hr Swan oli antivakkser:
1) Because Vaccination is a "Grotesque Superstition"
2) Because a Century's Experience of Cowpoxing Has Proved it to lie Worse than Useless
3) Because Pro-vaccinist Statistics are Unreliable and Fallacious
4) Because the Practice is Fraught with Serious Dangers to the Life and Health of the People
5) Because the Compulsory Enforcement of such a Grotesque , Useless, and Dangerous Superstition, whether by Parliament or Employers, is a Tyrannical Interference with the Rightful Liberties of the People

Deus
19:10 18.02.2022
Kui juba ajaloo ümber kirjutamiseks läks, jättes kõrvale Davy oma kaarleegiga, de la Rue oma plaatinast hõõgniidiga ja Edison'i kes tegelt tegi normaalse hõõgniidi Swan disainile, mille Swan pärast üle võttis, siis tahaks kirjutada, et:
6) Because I'm idiot.
Aga ma ei saa seda teha. 120 aastat tagasi oli see osa meditsiinist lapsekingades, mida tõestas ka paarkend aastat hiljem lastehalvatuse vaktsiini katastroof.
A sinu kohta saab vabalt debiilik öelda. Puhtalt seepärast, et isegi ajaloolisi seoseid ei tea, rääkimata a+b kokkupanekust tänapäeval. Päris imbetsill ei ole, sest trükkida vist oskad, kui just keegi teine seda sinu eest ei tee aga debiiliku taseme annad välja küll.

Muudetud 18.02.22 19:12

Zerkan Bolat
23:47 18.02.2022
"Sir Joseph Wilson Swan FRS (31 October 1828 – 27 May 1914) was an English physicist, chemist, and inventor. He is known as an independent early developer of a successful incandescent light bulb, and is the person responsible for developing and supplying the first incandescent lights used to illuminate homes and public buildings, including the Savoy Theatre, London, in 1881."

"In 1894, Swan was elected a Fellow of the Royal Society (FRS),[41] and in 1898 he was elected president of the Institution of Electrical Engineers; at the time, Swan was one of its three honorary members, the other two being Lord Kelvin and Henry Wilde.[9] In September 1901, he was awarded the honorary degree of Doctor of Science (D.Sc.) from Durham University.[42] He also served as president of the Society of Chemical Industry in 1901, and in 1903 he was chosen first president of the Faraday Society.[9] In 1904, he was knighted,[43] awarded the Royal Society's Hughes Medal, and made an honorary member of the Pharmaceutical Society."

Üldiselt tundub olevat üle keskmise kõva tegelane see Swan. Kohalikud foorumi kunnid aga teavad paremini. Joller, Lutsar ja Kompanii ikka kõvemad muidugi, neil ju tänapäevased diplomid ja puha.

Zerkan Bolat
23:58 18.02.2022
Õnneks on olemas google, väike ajalootund Düüsile:

Since there literally isn't enough space on the internet to cover all of the inventions that Edison didn't invent, we're just going to focus on the light bulb today.

Who Actually Invented It?
Everyone else. We all know how Edison exploited and took advantage of the poor, but brilliant Nikola Tesla, but who else did Edison step on? Sit back.
Plenty of people messed around with the idea of the light bulb, (Jean Foucault, Humphrey Davy, J.W. Starr, some other guys you'll never read about in a history text book), but Heinrich Goebel was likely the first person to have actually invented it, back in 1854. He tried selling it to Edison, who saw no practical use in Goebel's invention and refused. Shortly thereafter, Goebel died and, shortly after that, Edison bought Goebel's patent, (you know, the one he saw no merit in), off of Goebel's impoverished widow at a cost much lower than what it was worth.

One of nine light bulbs Edison "accidentally" got wedged in his anus during its development

Screwing over just one inventor might be alright for Galileo, but Edison was a dreamer and he couldn't be satisfied with just one, dead disgraced inventor under his belt. So, after Goebel, and a year before Edison "invented" his light bulb, Joseph Wilson Swan developed and patented a working light bulb. When it was clear Edison's "**** Swan" defense wouldn't hold up in court, he made Swan a partner, forming the Ediswan United Company and effectively buying Swan and his patent.
Soon enough, Edison acquired even more power and bought out Swan completely leaving all records of the light bulb under the care of the Edison Company. Sure, Swan had money, but in buying all of the records, Edison could take sole credit for the light bulb. So, he's got a laundry list of inventors he's either stepped on, bullied, exploited or bought out to his name, but what do they say about Edison in the textbooks? Father of the ****ing light bulb.
Deus
00:00 19.02.2022
Kas sa ülejäänud teksti ikka lugesid või jäi su aju ajumahust ning infotöötlusvõimest veits väheseks selle ülejäägi läbi närimiseks? Su viimane ja eelviimane kommentaar pole hiire väljaheidet isegi väärt.

Muudetud 19.02.22 00:04

möödaminnes
00:30 19.02.2022
Mingi ähmane pläma käib...
Deus
00:43 19.02.2022
Mida sa miskist paranoilisest skisofreenikust ikka ootad, kui ilusate kuskilt mujalt kopeeritud sõnadega puhast häma, mille sisust tegelane isegi aru ei saa?

Muudetud 19.02.22 00:45

Zerkan Bolat
20:22 24.02.2022
Kuulasin siis meite presidendi kõnet ja nagu oli arvata, siis ikka ja jälle sama vana plaat pandi peale. Lollid , segaduses antivaxxerid, grandma killerid, kelle usk on vale ja tuleks ümber veenda. Haiglad täis, 7 sotti ja peale vist midagi. Tundub, et oleme samas kohas tagasi, kus kunagi pooleli jäime. Putjat mainiti ka moka otsast, et paha paha, aga viiruse poiss ikka hullem tundub olevat, kui arvestada, kui palju kõneaga selle peale kulutati.
Kokkuvõttes suur pettumus see meite uus president. No veidi parem kui eelmine, kuna alguses isegi mainib põhimõtet, et justkui poleks tarvis lõhestada, aga lõpp läheb ikka samasuguseks tagumiseks, nagu harrastas orissaare seeneline.
.
20:32 24.02.2022
Eks nad kõik püüa päevapoliitika abil profiiti lõigata. Anname neile andeks, sest meie neid sinna pukki ei ole pannud. Eks praegune püüab eelmiste vigu mitte teha ning tahab rahvamees olla. Ilmselt läliseks meeleldi ka poe taga meestega õllepudeli manu- ikkagi rahvale lähedal.
möödaminnes
22:21 24.02.2022
Nämmutavad seda kovidi, kuni hoog veel sees, aga muidu tundub et asi on läbi. Eks muidugi piirangud hoitakse tagataskus soojas: ehk läheb millalgi veel vaja.
Nüüd on ju põnevam värk lahti, uti-puti läks kõva rusikaga naabri kallale.
Kohe on huvitav, mis selles hullumajas (aka tsiviliseeritud maailm) tuleb järgmiseks palaks.
v6sa
22:47 24.02.2022
Mine räägi seda "kohe-on-läbi" juttu neile, kes haiglas või kodus põevad.

President ei öelnud midagi valesti. Põrunud kääbik poole meie akuutne probleem praegu, COVID on. Ning tänu märkimisväärsele hulgale idiootidele, kelle arvates võib juba vabalt võtta, meil nakatumine ka ei lange. Taani jms. riigid, kus omikroni piik möödus kahe nädalaga erinevad meist selle poolest, et vastutustundetu biomassi hulk on oluliselt väiksem. Seetõttu nemad saavad juba avada, aga meie hakkame jälle plaanilist ravi kinni panema. Kuu aega muudkui tõuseb.

Kusjuures kurb on see, et valitsus ja riigiametnikud näitavad ka avalikult halba eeskuju: nokkapidi koos, maske ei kanna

https://i.err.ee/resize?type=optimize&height=1080&ur
l=https%3A%2F%2Fs.err.ee%2Fphoto%2Fcrop%2F2022%2F02%2F24%2F1
370897h7c26.jpg

Aga ju meil siis on vaja ära proovida, kui palju tõbiseid me suudame tekitada.
möödaminnes
23:12 24.02.2022
To: v6sa
No ütle siis mulle ka, kus kohas sügaval peidikus saab istuda nii et covid ei hammusta?
Nikuinii kuskil saad, nikuinii põed läbi, kas palavikuta, palavikuga, või hoopis lahkud, aga piirangud ja muu jama suurt ei aita. Hetkel töökaaslased põevad, ilmselt järgmine laine tuli. Kahel on suht raskelt kodus, kaks kerge palavikuga karantiinis. Ei aitand ka vaks. Enne kojujäämist levitasid pisiku täjega, aga vist kõik ülejaanud juba on immuunsed, nädalada pole midagi hullu juhtu.
v6sa
23:47 24.02.2022
Ei pea istuma sügaval peidikus. Distants 2+ m, allatuule rohkem ja mask aitavad päris hästi. Vaktsiin kergendab põdemist, seda näitab ka statistika.

Minu nakatas ilmselt koolipoiss, kellega jagasime sama treppi minuti jagu ja mul ei olnud maski. Puhas oma hooletus - oleks võinud siis hinge kinnigi hoida. Tema andis järgmisel päeval positiivse, minul kulus veel viis päeva praktikumi alguseni.

Minult on tõve saanud kaks inimest, kes kõik ronisid liiga lähedale ilma maskita. Maskiga kolleegid on kenasti terved.

Samas ma möönan, et tegu on maailmavaatelise küsimusega. Kui ikka on eluküsimus pääseda nokkapidi koos olema ka tõve levimise ajal, siis meie vastutustundetus ühiskonnas loetaksegi normaalseks tormata pea ees uude väljakutsesse. Ning palju sealjuures inimesi viga või surma saab, vaba hinge ei morjenda seni, kuni ta ise üle jõe ei pea sõitma. Mõni aga otsibki surma.

Kas see on normaalne käitumine või peaks igaüks meist siiski võtma ka veidi vastutust ühiskonna ees, ongi koduse kasvatuse küsimus. Täpselt nii, nagu järjekorras ette trügimine või teistele teadlikult ja meelega $itasti ütlemine:) Keelatud need seadusega pole. Nii on ka meie viletsus hoidunud igati keelde kehtestamast ja koputanud vaid südametunnistusele. Aga kui seda pole, siis ei mõju ju.

Ei tasu siis minu kirjutisi väga südamesse võtta, kuna maailmamajandus ootab kõigi osalemist kulutamisorgias:)
möödaminnes
23:59 24.02.2022
Tegelikult sul on õigus, osaliselt. Minu arust. Võib-olla :)

Seda tahan öelda, et ennem covidi oli kõik sama moodi, haigestumised, gripilained, vahest harva 2/3 kollektiivist olid tatised ja köhaga. Seda viimast varianti covidi ajal pole juhtunud. Kas juhuslikult või tänu sellele et inimesed ikkagi hoiavad veits tagasi, seda pole teada, aga keskelt läbi pilt on üks üheks, mis oli olnud viis või kümme aasta tagasi. Seakisa tänavu kahtlemata rohkem, aga muidu erinevusi nagu polegi.
.,
16:06 27.02.2022
Tahaks vahepeal ka koroonarindelt teateid saada.
Info selline: Ööpäeva jooksul avati haiglates 71 uut haigusjuhtu, millest 38 juhul vajasid patsiendid hospitaliseerimist sümptomaatilise Covid-19 tõttu.
Minu küsimus: Nagu ma matemaatikast aru saan, siis ülejäänud 33 haigusjuhtu ei olnud koroonaga seotud? Või olid? Või mida need 71 uut haigusjuhtu tähendavad- 33l olid maksatsirroos, kõhunäärmepõletik, kopsuvähk, pimesooleop, keskkõrvapõletik, angiin või midagi sellist ja need 38 tassiti haiglasse siis ainult kroona tõttu? Essugi ei saa aru.
Ja teine info: Suri 12 koroonaviirusega nakatunud inimest, vaktsineerimise andmed on täpsustamisel: 70-aastane naine, 73-aastane mees, 77-aastane mees, 80-aastane mees, 82-aastane naine, 83-aastane mees, 84-aastane naine, 85-aastane naine, 87-aastane naine, 88-aastane mees, 89-aastane mees, 94-aastane mees.
Minu küsimus: Kus nad surid- haiglates? Kodudes? Vanadekodudes?
Kui surid meditsiiniasutuses, siis kuidas ei ole võimalik kohe öelda nende vaksimise staatust kui vaksitud riigi andmebaasides kirjas? Varemalt oli teadetes ju koheselt ära märgitud, et suri üks vaksitud ja seitse vaksimata- seega miks nüüd ei märgita?
Miks on meile edastatav info nii ebatäielik ja sisaldab mingit sisu, millest aru ei saa?
möödaminnes
18:48 27.02.2022
#Miks on meile edastatav info nii ebatäielik ja sisaldab mingit sisu, millest aru ei saa?
Ei peagi oinas migagi aru saama, maksku aga maksud ja olgu lahja suppiga rahul.
See statistika on ikka, nagu "statistika". Mina seni pole leidnud infot, haigla ja kõrvalmõjude juhtumite mõtes, kas vaksituks loetakse kohe peale süsti, või ikkagi "siis, kui tekivad antikehad". Teine variant aga annab aega kuni teine süst tehtud (kahedoosiline 21p) ja antikehad tekinud (oli vist 14p.), haigestuda, sattuda haigla ja ära surra "vaktsineerimata". Ja kui QR aegub siis on ikka sama teema, statistikas oled vaksimata.
..
21:24 28.02.2022
Covid-19 on läbi, nüüd on Puutja-22
möödaminnes
21:41 28.02.2022
Covid tuleb sügisel taas, kui midagi muud huvitavad ei juhtu.
tiit_
22:52 28.02.2022
Nüüd pole enam haiglate täitumine probleem. Samas meie lähiriikides järjest kaotatakse piiranguid. Ja õiguskantsler ei tee enam inimeste õiguste ja demokraatia piiramise kohta piuksugi.
Deus
23:03 28.02.2022
27 lehekülge teksti ja ikka pole aru saanud. Vahel ma imestan, kuidas inimesed üldse elus on....
v6sa
11:17 01.03.2022
Kõik ei olegi enam. Õnnetuseks me ei saa kunagi teada, kui paljud surid COVIDi kätte, kui paljud oskamatusesse oma tundeid ohjes hoida ja kui palju on juba surnud ja sureb veel vaktsineerimata inimeste umbejoostud haiglasüsteemi tõttu edasi lükatud vajalike protseduuride viibimise tõttu.

Ka täna haiglas olevad rasvane sada vaktsineeritut ei ületaks ei haiglate töövõimet ega oleks mingi takistus südameoppidele ega muule tegevusele. Aga üle 300 vaid COVIDiga haiglas olevat on puhtalt lisaks neile, kel COVID avastatud muu tegevuse kõrvalt.

Mida annab lugupeetavatele see teadmine, MITU inimest TÄPSELT on haiged, kui suurusjärgud jäävad ikkagi masendavalt suurteks?
möödaminnes
23:31 01.03.2022
Kui oleks 100% vaktsineeritud, oleks ka haiglas umbes nii paarsada covid patsienti. Et siis kui ikkagi u. 100 lisainimest ummistab meditsiini, siis ikkagi meditsiiniga on midagi väga viltu.

Arvestades sellega, et patsientide vax/mittevax suhe koguaeg areneb mitte just paremuse poole, "vaktsineerimata inimeste umbejoostud haiglasüsteem" mantra enam ei pea vett.
Deus
00:03 02.03.2022
Nämmutatud juba 27 lehekülge. Asi pole voodikohtades, asi on selles, kas sul on vaja 200 tilgutit panna toetuseks tilkuma või on sul vaja 200 toru hapnikku jooksma või on sul vaja 200 sundventilatsiooni aparaati! Voodikohti suudab kaitsevägi Mustamäe parklasse tekitada 3000 tk mõne tunniga, 12 inimese telgi koos esmaabivarustusega panime me omal ajal 47 sekundiga püsti, jäi aind tuli ahju teha, et soe oleks. 3000 inimesele sanitarid suudab ka tekitada aga nii paljudele sundventilatsiooni ei orgunni kuidagi parima tahtmise juures ka.
möödaminnes
00:23 02.03.2022
Ja mida teeme, kui tuleb tõsisem haigus?
Üks kord ikka juhtub, ja siis?
Ikka ummik.
Tõepoolest, teema muutunud mõtetuks.
Deus
00:31 02.03.2022
Triaaž on selleks. Päästa need, keda päästa annab ja ülejäänutele kaart kaela, et jätta surema. See on reaalsus, karm reaalsus, millega mõned meist peavad elu lõpuni elama. Seepärast ka tunduvad kiirabi töötajad ja paljud arstid, eriti vanemad, nii tundetud. Nad on seda jama liiga palju näinud ja muutuvadki ratsionaalsemaks läbi elu, mis omakorda tavainimese tunnetuse jaoks tähendab, et ebainimlikumaks.

Muudetud 02.03.22 10:31

möödaminnes
19:57 02.03.2022
Sel juhul on täjesti mõistetamatu, milleks covidi paanika oli vaja. Lahendus ju käeulatuses olemas.

Kusjuures "28. veebruari hommikuse seisuga on haiglas 679 koroonaviirusega nakatunud patsienti. Neist 327 vajab haiglaravi raskeloomulise COVID-19 tõttu".
Suurim number viimase pooleaasta jooksul, ja ... ei kedagi enam covid ei koti, inimesed ei sure, antivakseritest savi ja voodikohti küll.

No muidugi, uus jama kaelas. Oli delta, pärast omikron, nüüd juhtus putikron. Pärast siis meid kimbutab mingi finanskron, nälgakron ja tea mis kroonid veel. Ja iga kord eelmine jama koheselt unustatud, niipea kui saabub uus, mis on "sada korda hullem".
Kuradima tsirkus. Klounid meid lollitavad, tsirkuse juhataja lõikab aga kasumi.
.
20:34 02.03.2022
Muidu see venemaa oli siiani hirmsas hädas oma koroonaga, aga vähemalt sõdurite seas ei paista see levima.
Marko
20:55 02.03.2022
möödaminnes, 327 on ju 700st väiksem arv? Mina olen küll niimoodi aru saanud...
Su eilne hilisõhtune postitus vajaks samuti matemaatikaõpetaja konsultatsiooni. Võib algklasside õpetaja olla täiesti vabalt.
v6sa
21:29 02.03.2022
Möödaminnes, mis on see käeulatuses olev lihtne lahendus?

Sellega olen nõus, et meie medsüsteem on liiga optimeeritud ja haiglaid haldavatel äriühingutel on liiga suured kasumid. Me saame seda muuta umbes aasta pärast valimiskastide juures, aga mitte siin foorumis sisutult targutades. Reaalseid lahendusi on vaja, mitte kasutuselvõetud lahenduste arutut ja sisutut kriitikat.

On täiesti arusaadav, et vaikselt kusagil haiglates kedagi teist tappev viirus tundub hulga vähem ohtlik, kui napi tuhande kilomeetri kaugusel valimatult kõike, sealhulgas haiglaid, pommitav tibla. Mullegi oli äärmiselt ebameeldivaks üllatuseks inimeste laupäevane täielik pohhuism, aga ju siis on nende arvates tõbi möödunud.

Loodame, et see tõesti nii ka on.

Huvitav, et endiselt on väga paljudes firmades inimesi hulgakaupa rivist väljas...

Positiivne on see, et kevad tuleb, paljud on juba läbi põdenud ja loodetavasti saame sügiseni suurematest muredest lahti. Kui TA epiidülevaade paika peab, siis võiks nädala pärast hakata haiglate koormus nähtavalt vähenema.

Sellest, mis ja kuidas levib tiblade armees, me mitte midgai ei tea.Telefonid on ära korjatud, videosid postitada ei tohi...Vangivõetute videotes ikka köhitakse. Teiselt poolt on jäänud silma, et ukrainlased kannavad päris usinasti maske, kui nad nokkapidi koos on.
möödaminnes
00:15 03.03.2022
#Möödaminnes, mis on see käeulatuses olev lihtne lahendus?

#Päästa need, keda päästa annab ja ülejäänutele kaart kaela, et jätta surema. See on reaalsus, karm reaalsus, millega mõned meist peavad elu lõpuni elama.

•Et arst peab tegema seda karmi otsuse ja ka vastutust kandma, aga valitsus hiilides igasugu vastutusest kõrvale on valmis kas või kogu ühiskonda põhja lasta. Süüdlaseks loomulikult jääb kes iganes, mitte aga need kes järjekindlalt vigu tegi. Alates mainitud optimeerimisest kuni massvaktsineerimiseni. Tulemus? Hiljuti oli veel nagu hea. Hetkel haiglas mittevax/vax 60%-40%. Trend on äärmiselt kahtlane, arvestades et eestis on 63% vaktsineeritud.
------
#Mullegi oli äärmiselt ebameeldivaks üllatuseks inimeste laupäevane täielik pohhuism, aga ju siis on nende arvates tõbi möödunud.
• Inimesed väsinud. Harjunud kah. Tõbi on, tõbi levib. Aga hullu nagu pole midagi, niiet ikkagi tuleb edasi elada.
-------
#Huvitav, et endiselt on väga paljudes firmades inimesi hulgakaupa rivist väljas...
• Sama lugu. Korra üks, korra teine. Valdavalt ... praktiliselt kõik on süsti saanud. "Antivaxi" vähemusest oli üks mitu kuud tagasi covidiga pikali ja oligi kõik nende pundist. Noh... see vähemus on ka tõesti väike, ehk 10% meeskonnast.
-----
To: Marko
"327 on ju 700st väiksem arv?"
Kahtlemata väiksem, aga 700-st ei ole võimalik arvutada, sest andmed puuduvad. Proovime veel kord.
TA: "2. märtsi hommikuse seisuga on haiglas 644 koroonaviirusega nakatunud patsienti. Neist 303 vajab haiglaravi raskeloomulise COVID-19 tõttu, nendest omakorda 179 ehk 59% on vaktsineerimata ja 124 ehk 41% on lõpetatud vaktsineerimiskuuriga."
Tänane ... juba eilne :) TA leht. Matemaatikaõpetaja pole kooliski must jagu saanud, nüüd aga mõtetu... Umbkaudu 300-st 60-40 teeb 170-130. Oletame, et teine u. 300 on sama suhega. Erinevus kokku 80. Ehk siis, kui oleks vaktsineeritud 100%, oleks ka haiglas 100 inimest vähem.
Kus on viga? Noh, umbkaudu ikkagi. :)
Marko
00:22 03.03.2022
Viga on seal, et mure tekkis 700+ raske covidi TÕTTU haiglaravi vajava inimese juures. Praegu on 300+
Märkad erinevust?
möödaminnes
00:41 03.03.2022
#haiglas 644 koroonaviirusega nakatunud patsienti
#Neist 303 vajab haiglaravi raskeloomulise COVID-19 tõttu
Ja:
#mure tekkis 700+ raske covidi TÕTTU haiglaravi vajava inimese juures.
#Praegu on 300+
-----
Ei suuda need asjad kokku panna. Tõlgi lahti.
möödaminnes
00:52 03.03.2022
... täpsustan ka oma teksti.
Oletasin, et kõik need 644 patsienti on just haiglas, vajavad järelvalvet jne.
Marko
00:57 03.03.2022
Olgu siis. Eriteade miilitsatele:

Haiglad koormas üle 700+ raske covidiga inimest. Praegu on neid 300+
Need 400, kellel ka covid, on haiglas muudel põhjustel. Mis siin niiiiiii keerulist nüüd oli, et pidi veelkord üle rääkima? Deus kirjutas eespool ka u sama asja eraldi lahti ju. Oluline vahe, kas vaja voodit või intensiivikohta.
möödaminnes
01:21 03.03.2022
To Marko:
Algselt minu arvutus oli kiirelt sepistatud v6sa-le vastates.
"11:17 01.03.2022
v6sa: ei olegi enam. Õnnetuseks me ei saa kunagi teada, kui paljud surid COVIDi kätte, kui paljud oskamatusesse oma tundeid ohjes hoida ja kui palju on juba surnud ja sureb veel vaktsineerimata inimeste umbejoostud haiglasüsteemi tõttu edasi lükatud vajalike protseduuride viibimise tõttu. "

Konkreetselt kommenteerisin seda osa: "kui palju on juba surnud ja sureb veel vaktsineerimata inimeste umbejoostud haiglasüsteemi tõttu edasi lükatud vajalike protseduuride viibimise tõttu."

Ehk siis meie rääkisime pisut teine teisest mööda.

Ja miilitsa kohta: https://et.wikipedia.org/wiki/Kuldreegel
Marko
01:45 03.03.2022
Minu kasvatamise ja suunamise asemel vaata parem üle see vaktsineetitute protsendivärk haiglasolejatest! Vaata kohe hoolega, vaata mitu-mitu korda!
Vajadusel kasuta abimaterjale, siinsamas teemas kõik ilusti olemas.......
möödaminnes
01:48 03.03.2022
möödaminnes
02:22 03.03.2022
TA uudised:
2. märtsi hommikuse seisuga on haiglas 644 koroonaviirusega nakatunud patsienti. Neist 303 vajab haiglaravi raskeloomulise COVID-19 tõttu, nendest omakorda 179 ehk 59% on vaktsineerimata ja 124 ehk 41% on lõpetatud vaktsineerimiskuuriga.

Ja:

TA epiidülevaated, 8 nädal:
Seisuga 28.02.2022 on intensiivravil 25
patsienti, sh sümptomaatilise COVID-19 tõttu 13 (11 vaktsineerimata ja 2 vaktsineeritud).
Intensiivravi vajanud patsientidest juhitaval hingamisel on 15, sh sümptomaatilise COVID-19
tõttu 7 (6 vaktsineerimata ja 1 vaktsineeritud).
----
Ametlikud andmed. Kas siis 604 või 303, või 40 hoopis?
Prosad kah ei klapi mitte ligilähedalgi.
Kuradile seda värki, parem hakkan miilitsaks, aga selle juraga enam ei tegele.
stammer
08:48 03.03.2022
ja selle hämamise eest saab veel keegi head palka, mille rumal maksumaksja tuimalt kinni taob.
Deus
11:22 03.03.2022
möödaminnes, aga tee ametlik päring neile, mida selle jutuga mõeldakse, sletagu lahti rida realt iga numbri taha reaalne seletus. Ametlikule päringule peavad vastuse andma.
Kas selle 644 alla kuulub ka see tädi, kes läks enda varvast amputeerima või amputeerimise järgset hooldust saama ja siis avastati ukse peal COVID? Head küsimused, tee ametlik järelpäring, saame meie ka siin selgust.
Marko
13:20 03.03.2022
Deusil hea mõte!
Üks asi vajaks tegelikult täpsustamist. Intensiivikoht ei tähenda kindlasti hingamisaparaati. Siin teemas on kuidagi need asjad ühte patta sattunud.
Peamine erinevus on selles, mitu patsienti ühe õe hoole all on. Intensiivis 3. tasemel 2 inimest, ööpaevaringne valve. Tavaosakonnas võib õel olla ka 3-40 patsienti.
v6sa
14:11 03.03.2022
Möödaminnes, milleks Sulle täpselt on vaja teada iga haiglasolija diagnoosi?

Tänane seis on siis antivaksikute rõõmuks 40/60, esialgu veel vaktsineerimata inimeste kahjuks. Kust neid nii paljupeale tuleb, ma ei mõista. Aga olgu, meil on vaba maa.

Kuigi tekib küsimus, mida need 178 vaktsineerimata inimest üldse haiglas teevad, kui nad meditsiinisüsteemi ei usalda? Sama "meditsiinimaffia" ravi on äkki kõlblik?

Kurb on see, et 301 on haiglas vaid COVIDi pärast. Ning teised 647-301=346 on siis muul põhjusel haiglas aga lisaks koroonas ka. Neidki ei saa haigla lükata üldpalatisse, vaid peab grupeerima. Jälle lisakabetamist niigi pingelisse töögraafikusse.

Iseenesest pole ju kasutaja möödaminnes ettepanek midagi uut: säärase salajase kokkuleppe oleksidki riigijuhid pidanud tegema 2019 veebruaris. Oleks korrapealt penskarite ja nõrkade ridu tükisti harvemaks saanud. Üks pisuke probleem sellega muidugi oleks: see lehkab genotsiidi järele.
Nässakas
14:25 03.03.2022
Biden kaotas 5 päeva tagasi maskikohustuse. Jälgin huviga, kui pika viitega see uus narratiiv siia nüüd jõuab.
Nässakas
14:27 03.03.2022
Võsa, Ukraina vaktsineerituse % on 35. Väga palju lamemaalasi seal. Lihtsalt infoks.
v6sa
14:47 03.03.2022
Nässakas, kas Ukrainas on vaktsiinid vabalt ja tasuta saadaval?

Kolm nädalat tagasi oli ühe inimesega juttu ja tema kurtis, et ootab "riigivaktsiini" juba kolmandat kuud. Alternatiiv olla erameditsiini 120$ sutsakas. Kuivõrd see tõele vastab, ei oska arvata.

Praegu on neil muudki teha, kui vaktsineerituse määra pärast muretseda:(

Слава Україні!
mati1222
08:40 04.03.2022
keegiegi kes sõimab teisi lollideks jms, ning paranoilisteks vaeveldes ise selle käes. Tegelikult kokkuvõtvalt ammu küsimus, kelle agendat siin aetakse. ainult üks asi on tõde, teiste jutt oleks nagu puhas s..t. Või on tegu lihtsalt isiksushäirega. Ja siis väidetakse et süstimine ei mõjuta ajutegevaust ega tekkita ärevushäireid, ja kuidas veel tekitab. Omaette kino on nende süstitutega veel, minu omadest on nad kõik olnud haiged juba, mida ei saa ütelda rikkumata tervisega inimeste kohta. Ja see haiglate jutt on ikka täielik saast.
mati1222
08:50 04.03.2022
Tähtis pole kesselle loo ülesse pani, oluline on videos sõnum. https://www.facebook.com/varro.vooglaid/posts/51539005546282
89
Deus
09:46 04.03.2022
Oluline on minu sõnum: Sa oled loll ja mine arenema enne kui kaasa kaagutad debiilsusele.
Deus
21:38 13.03.2022
Miks ise seda ei tee? Kui mina seda teen, siis sa ütleks lõppsõnaks: Suurkorporatsioonide vandenõu!!! ja rohkem pole midagi rääkida. Sulle võib faktiga vastu pead lajatada ja ikka ei saa aru. Tee ise nüüd seda faktikontrolli, eriti sisestades siia miskite kremli propagandistide lehelt paska.
mati1222
22:05 13.03.2022
Vot see on küll tase- kremli propa. Ja mis asi see delfi on, pool on täis libauudised. Mis ettekirjutuse alla ei lähe, on kohe kreml ja lame maa. Sama on see ukraina sõda ja edasine kriis, selle võiks kõik ühte patta panna. ja see vandenõu oli juba üle 2a tagasi välja toodud ning seni on kõik nii ka läinud. Samuti lampi võetud kütusehinnad, kõik kaose tekitamine. aga eks kõigil oma nägemus. Eks kunagi hea vaadata, kes kuidas.
Deus
22:11 13.03.2022
Sa va trollikene jätsid sujuvalt praegu välja oma kontekstist, millega Hando ja see kristalliveeretaja hakkama said paar nädalat tagasi. Ai ai ai! Proovi uuesti.
mati1222
22:18 13.03.2022
Nüüd juba teisitimõtlejad kohe trollid. Võtame siis sedasi, miks on see teema veel avatud kui selline läbu käib. Palju asjalikumaid paari jama pärast kinni pandud- ju on kellelegi kasulik see mantra ikkagi. Aga hea naerda kuidas ikka kaasa mindi selle jaburdusega. Jahu on ainult nendest kes tõesti kannatavad süstimistest, ja neid mul ikka mõned on. Ja nad ise vannuvad maa põhja kui lolliks nad tehti. Aga olgu, see ju trolli jutt ja vale.
Deus
22:28 13.03.2022
Eks ta millegi pärast kasulik ikka ole, me ei tea ju seda. Iga loll pole teistimõtleja, vahel on loll lihtsalt loll nagu juhus on lihtsalt juhus, ürita seda tõlgendada kuidas tahad. Teadus on see, kus sa võtad teooria ja teised teadlased tõestavad ära, kas su teoorial on mingi tõde ka tava või lihtsalt tõestamatu teooria ja kui teised ei suuda katset korrata, siis polegi see teadus vaid geeniuse või hullu soigumine. Vahe teadusel ja sinu ning telegrammi välja toodud asjadel on see, et kui teaduses suudavad teised teadlased katset korrata ehk kinnitada, siis telegram ja sina viskate lihtsalt mingi pläusti õhku ja selle asemel, et tõestada, kaagutatakse kaasa ning tõestatakse asja läbi kolmanda teooria, mis on samuti tõestamata, sealt tekibki illusioon, et esimene on tõde, sest teda toetavad kolm ütlus, mis on teooriad aga mitte tõed.
mati1222
22:44 13.03.2022
1 asi on teooria ja 2. on praktika, praktiliselt elanud selle aja nagu varem va. sõõmas käimised. Pole isegi 2a haige olnud, varasemalt iga talv ikka. Nüüd väida et teiste maskid kaitsesid. Kuid kõik tuttavad süstitud on ikka korralikult põdenud, ja mida iganes. Mõned tuttavad taksojuhidki naeravad, et oleks pidanud vist ammu surnud olema. Ja need on faktid elust enesest. Ja nii on.
Deus
22:48 13.03.2022
Faktid elust enesest on ka hunnik krematooriumikliente aga seda osa sa sujuvalt ignoreerid jälle. Ma ei viitsi sinuga vaielda siin, kui oled lukus inimene, siis oled lukus inimene ja teha pole midagi, maha kanda ja edasi minna.
.
06:38 14.03.2022
ära vehi niiväga selle kremaooriumikaardiga kui ei tea täpselt, palju on surnud ainult koroova tõttu ja palju koos koroovaga. eestis sureb igapäevaselt ca 40 inimest ja sina nende terviseandmeid ja surmapõhjuseid ei tea.
mati1222
06:41 14.03.2022
Just nimelt, aga suremus tõusis peale süstimiste alustamist, ja see rada on meil läbi nämmutatud juba.
v6sa
10:51 14.03.2022
., kui olla täpne, siis COVID ise ei tapa. See lihtsalt loob olukorra, kus organism ei suuda kahjustustega toime tulla ja inimene sureb ära. Kas surmlõpe saabub kopsupõletiku või hapnikupuudusest tingitud kukkumisest saadud peatrauma või südamelihase põletiku tõttu, pole suurt vahet, kui selle kõige algpõhjuseks on COVID.

Ühe huvitava uuringu alusel põhjustab COVIDi läbipõdemine peaaju kahanemist;)

Mati võiks aga lõpetada makstud info edastamise. Ei ole seost vaktsineerimise ja lisasuremuse vahel. Küll on selge seos nii suvise kuumalaine kui paari läbielatud nakatumislaine vahel.
mati1222
11:09 14.03.2022
Oli jah selline uuring, seega nagu süstimisega tekitatakse ka läbipõdemine ja peaks tekkima ajukahjustus, millest varemgi rääkinud. Ja ega meil varem kuuma pole olnud, ainult aastal 21 ja sedagi 4 nädalat.
mati1222
11:12 14.03.2022
Riik eraldanud meeletud rahad süstipropagandaks, kas see pole kinni makstud teema siis. Tundub aina enam lihtsalt kellegile kasulik äri.
Deus
11:20 14.03.2022
Ei ole, see on riigi hoolitsemine selle eest, et neil järgmine aasta ka maksumaksjaid oleks.
mati1222
11:41 14.03.2022
Kuna enne riik nii hoolas olnud rahva tervise huvides, mega irw.
Deus
12:54 14.03.2022
Kogu aeg on olnud, joomarlust vähendatud, suitsetamist vähendatud, heaolu parendatud, et iga pimedama nurga peal nuga ei saaks jne.
v6sa
14:42 14.03.2022
Mati, sellist kuumalainet ei ole Ilmateenistuse ajaloos veel olnud. Juuni ja juuli olid oluliselt soojemad pikaajalisest keskmisest: http://www.ilmateenistus.ee/kliima/kuukokkuvotted/

Samuti ei ole kunagi Eesti inimeste tervis olnud linnastumise tõttu nii nigel:P

Lisame siia juurde moodsale ajale kohaselt mentaalse rahutuse vaktsineerimise järelmõjude, vaktsineerimata elamise ängi ja muude rõhuvate mõtete surve ning polegi ime, et nõrgema närvikavaga inimesed lihtsalt kõrvad pea alla panid.
jee.kim
16:06 14.03.2022
Kui inime' on pähe võtnud, et see on vaktsiini süü, siis pole mõtet (ja lootustki) teda ümber veenda, olgu argumendid millised tahes....
Deus
16:18 14.03.2022
Ega teda ei veenagi ümber aga vastusõna peab ütlema, muidu võib ta tekitada ühe jüngri juurde.
v6sa
16:34 14.03.2022
Nii on: palgaline või usklik on oma otsuse teinud ja neid ei veena.

Aga neid, kes on kahe vahel, on palju. Neile kirjutangi. Kellele ei meeldi, ignoreerige;)
looder 23
18:23 14.03.2022
Võsa, sa selle peale ei tule, et miski viirus võtabki linnastunud põdura tervisega inimesi? Mingi seltskond leelotab, et julm viirus möllab, kõik surevad jne. Teine seltskond leelotab, et mingi vandenõu ja väljamõeldud asi jne. Minu jaoks on nad imbetsillid mõlemad, aga teine teises servas. Tegelik elu käib keskel ja muigavad leelotajate üle.

Sina võsa olid vist see kes kirjutas siin koroonasse suremisest, aga pääses tänu sellele, et jättis koroona diivanile laisklema. Enam, ei viitsi otsida, kas ja mitu x süstitud, aga see jäi küll meelde, et raudselt põdesid koroonat, aga testi teinud pole. Erinevalt sinust, oli minu põdemine nagu nokunäitus kuid testiga kinnitatud. Ei ole mul õrna aimugi, kust ma selle sain, sest ausalt, ei huvita ja ringi käisin ja käin endiselt nagu ikka, v.a. väljas söömas. Väljas sõin ainult seal, kus passi ei küsitud. Maski alt oli/on nina väljas. Genereerimata pass saab otsa poolteise kuu pärast.

Kuigi ma ise ei ole selle modernse nohu vastu vaktsineeritud ega armasta ka maski kanda, aga ma olen selle mõlema poolt. Vaktsineerib see, kes tunneb end ohustatuna ning maski kannab see, kes tunneb vajadust. Ei hakka mina pragama, et miksmaski kannad, kuigi tahaks, sest osad klienditeenindajad pobisevad maski ja mitte emmigi aru ei saa, siis tahaks küll käratada, et mask maha. Käsi olen desinfitseerinud vist 4x, lapsega EMOsse minnes, perearsti külastades ja paar x siis, kui ei olnud võimalik käsi pesta, aga keemia purk oli seinal.

Deus, võsa, jeekim, te olete täpselt samasugused ullikesed nagi mati, kässar ja veel mõni. Täpselt samasugused, ainult mänguväljaku teises servas. Mõlemad klähvivad ja urisevad, et mul on õigus,
Ei mul.
Ei minul
Jne. Jne.

Võtke tsillilt, te mõlemad eksite ja teil mõlemal on õigus. Ei ole nii, et kas ainult nii või ainult nad. Kui sa nii ei tee, siis oled sa naa. Aga elu on nii ja naa.
Deus
18:51 14.03.2022
Ma ei nõustu selle liigitamisega. Ühed on siiski teaduse inimesed ja teised on telegrammi trollid.
mati1222
19:16 14.03.2022
Pigem ikka nii, kes minu moodi ei tee on kõik lollid. kõlaks nagu paremini.
Deus
19:20 14.03.2022
Esimene kord, kus sa millestki õigesti aru said. Polegi veel täitsa lootusetu juhtum.
.
19:22 14.03.2022
v6sa
Re: COVID-19
Nii on: palgaline või usklik on oma otsuse teinud ja neid ei veena.

aga kui kedagi vaktsiiniusklikuks tituleerid, siis on kõik õige ja nii peabki olema ja mingist usust pole juttugi.
seega mis kasu oli sinu usust vaktsiini kui ikkagi haigeks jäid?
oh ütle nüüd loomulikult seda, et vaktsiin ju päästis su surmast.
ddig
19:26 14.03.2022
Kõlab kenalt. Suurt ilu on varjutamas aga üks ime kaunis (kirjapilt taotluslik) repliik - ei ole teaduslikult tõendatud.

Kui natuke süveneda, mida see lause tegelikult tähendab, siis võib enamus nn teadusuuringutele vee peale tõmmata. Muusika tellib ikka see, kes arveid maksab.
Deus
19:28 14.03.2022
22:28 eile seletatud minu poolt, mis on teadus.
ddig
19:30 14.03.2022
Mida selle teadusega peale hakata, kui eesmärk ongi mitte midagi tõestada!?
mati1222
19:44 14.03.2022
Siin pole tegemist mingi viiruse jamaga, see on krt teab mis, pigem suur poliitika kõik. Kuid kes tahab, elagu klappidega ja uskugu. Veelkord: https://epl.delfi.ee/artikkel/50820048/nadalaga-jai-haigeks-
20-000-inimest
Kässar
20:10 14.03.2022
Deus, loe K.Popperit, siis saad teada, mis asi on teadus. See mida sina siia kirjutasid, seda ei ole. Vihjeks, mitte ühtegi teooritat ei tõestata " tõeseks". Ei ole olemas universaalset "tõde". Veel vihjeks, mille vastu paljud eksivad, siis teadus ei ole konsensus. Teaduses ei tule kokku hunnik onkleid, kes hääletavad, kas see on teadus või mitte. "Peer review" ei ole teadus.
v6sa
20:53 14.03.2022
Looder 23, on hea lugeda, et Sinul läks hästi. Aga kas oled kindel, et seda võib julgelt laiendada kõigile inimestele?

Me ei saa kunagi teada, kas minu kolm süsti aitasid mul kergemalt põdeda, raskendasid põdemist või ei olnud neil mingit mõju. Sest mul olid need süstid tehtud ja seega ei saa ma põdeda ilma vaktsineerimata sama haigust. Irvitage terviseks, kui see teil olemise paremaks teeb, aga tänaseks olen ma peaaegu terve. Kui veel köhahoogudest lahti saan, on elu juba ilus. Kevad ka tuleb:)

Õhkuvisatud alusetu väide vaid nõrga tervisega linnarahva harvendamisest ei pea paika - ikka üle eesti on matti võtnud see tõbi. Isikliku tähelepaneku järgi on võib-olla kõige kergemalt pääsenud see seltskond, kes elu põletamisega teistel enda ümber elu keeruliseks on teinud... Ning kõige valusamalt on pihtsa saanud sportliku eluviisi harrastajad.

Miks aga kanda maski näo ees, nina väljas, ma tõesti ei mõista. Kasu sellest ju enam ei ole. Mingi ohutu vastuhakk riigile? Oma üleoleva patroneeriva suhtumise näitamine? Midagi kolmandat, helgelt vaimset ja arenenut?

Samas on meid valitsema sattunud teinud ettenägeliku otsuse ja kuulutanud haiguse lõppenuks. Et meil endiselt on lahja kolmsada ainult COVID-patsienti haiglas pluss teist sama palju kaasuvaid, pole oluline. Et paljudes ettevõtetes endiselt on kolmandik inimesi haiged, pole oluline. Peaasi, et meelelahutusäri õitseks ja majandus kosuks! Homsest on piirangud kadunud ja iga alusetult ahistatu saab nüüd vabalt ringi kepsutada. Loodame siis, et aprilli alguses on nakatumisnumbrid endiselt kevadiselt madalad. Kohe kuidagi poleks vaja, et peaaegu järjele saanud haiglasüsteem taas umbe jookseb. No ehk läheb vähemalt seekord hästi.

Ma ei häbene, et ma usun. Ma usun teadusesse. Ma usun sellesse, mida ei saa lihtsate faktidega ümber lükata. Sest see on lähim tõele, mis meil on. Selle üle, kas pidada Popperit ainsaks ja pühaks teaduse defineerijaks, võib ju pikalt arutleda, aga täna tema põhimõtteid tunnustatakse.

Küll tahan ma oponeerida heale Kässarile: peer review ja kollektiivne konsensus on siiski teadusmaailmas see, mis hoiab liiga lennukatel ideedel mingitki kontakti reaalsusega. Selle kõige juures tuleb aru saada, et teadus ja teaduslik maailmapilt on pidevas arengus, mitte valmis taies. Kui tuleb uut teadmist, mis seniseid tõekspidamisi kõigutama asub ja seda infot on võimalik korduvalt saada samade tingimuste loomisel, siis järelikult on see objektiivne fakt ja maailmapilti korrigeeritakse selle järgi.

Vaid dogmaatilised usud püsivad aastatuhandeid muutumatuna.

Muudetud 14.03.22 20:56

Deus
21:08 14.03.2022
Tänud v6sale selle pehme seletuse eest. Minu vastus oleks ja on: Ikka tuleb näiteks tuua kommust filosoofi, kes arvas, et inimelud peabki rindel ohverdama ja kelle filosoofilised mõtted sõna otseses mõttes on vandenõu teoreetikute luulude alustalaks. Siinkohal saab tsiteerida ka ühte väga kuulsat vene filosoofi, kellel oli sama suhe inimkonnaga nagu Popperil päristeadusega: pole inimest, pole probleemi.
Marko
22:15 14.03.2022
mati1222, su pandud link on hea ja intrigeeriv. Paraku jääb sul kahe silma vahele tõsiasi, et algne covidi versioon oli tavagripist mitukümmend korda ohtlikum suures vaates. Praeguseks on selle areng jõudnud sinnamaale, kuhu Kärss ennustas teadmiste baasilt - nakatada, mitte tappa. Eks vaatame, mis selle sesoonsusega saab ja kuidas troopikas asi edeneb.
Kuna siin on enamvähem olukord, siis lastakse rihma lõdvemaks. Arusaadav, ööklubid annavad käibe- ja aktsiisimaksu palju-palju. Kaja peab raha ka lugema. Tänamatu töö, tunnen kaasa.
mati1222
22:42 14.03.2022
Ööklubid ei anna enam mingit suurt käivet jupp aega, rahval on uued harjumused ja võõrdumine võtab aega. Nagu mainiti, ongi teadusel katsid vaja ja nendeks ongi tasuta katsejänesed.
Marko
23:00 14.03.2022
Miks sa paukpadrunitega kogu aeg tulistad? Ööklubi käibekas on ainult kujund. Tilk meres. Ütle vahelduseks midagi sellist, mis sunniks mõtlema, asja uurima! Tühja vahtu toota pole vaja, see ei vii kuhugi!
mati1222
23:12 14.03.2022
Rahvast hoolimine: Kas kujutad ette, et Sind nakatatakse salaja ELUOHTLIKU HAIGUSEGA ja isegi kui ravi on olemas, Sulle seda ei anta?
Süüfilis, ehk lihtsustatult inimese mädanemine elusast peast, oli USA terviseametile ja psühhopaatidest Tuskegee ülikooli teadlastele sedavõrd ,,põnev,, viirus, et eksperimendi käigus, 40 aasta vältel, jätsid nad oma ohvrid teadlikult ja pahatahtlikult ravita.
Selle asemel, et inimesi kohutavast surnuks mädanemisest päästa, mängisid meedikud ja teadlased koos valitsusega ,,uurimistööd,,! Nad lihtsalt vaatlesid kuidas surmav tõbi inimesi elusast peast õgib. Veel enam, 1972.a avaldasid nad oma käimasoleva eksperimendi kohta publikatsiooni, et vaadake kui äge teadustöö meil siin käib!!!
Saatanlik eksperiment kestaks ilmselt tänaseni kui julged inimesed poleks selle kuritegeliku ettevõtmise osas protestinud. Just tänu avalikkuse ulatuslikule hukkamõistule keelati see 1932.a alustatud õudus 1972.a. Aega läks 40 aastat!!!
Aga see mis keelatud rikka rahva kodus, on vaese omas lubatud. Kui USA-s polnud lubatud kodanikega julmutseda otsiti lihtsalt uus koht. Salajased ebainimlikud eksperimedid jätkusid näiteks Guatemaalas, kus ohvreid ei kaitsnud isegi enam avalikkus.
Tuskegee eksperimendis osalejatele lubati tasuta arstiabi ja sooja toitu. Enamus osalejaid olid vaesed, väheharitud ja mustanahalised. Neid lihtsalt peteti alatult meedikute, teadlaste ja valitsuse poolt nagu Bill Clinton allpool esinedes tunnistab.
Ühel Tuskegee eksperimendi fotol on näha meedikuid katsealuse selja taga irvitavad. Ohvritele jäeti tookord mulje, et tegu on raviprotsduuridega, tegelikkuses monitooriti aga lihtsalt kuidas üliohtlik viirus keha laastab.
Meie jaoks oli C19 vak8iini puhul avaliku infona teada, et tegu on katsejärgus vak8iinidega ehk siis kui sa selle systi teed, oled SINA samasugune katsejänes nagu Tuskegee õnnetud ohvrid. Ja pool Eestit lasi end ikkagi systida!
Jah, 30 aastat hiljem võibolla tuleb taas mingi president oma lõunapausi ajal paariks minutiks vabandama nagu all videos Clinton, aga mida on surnutel selle vabandusega peale hakata?
⛔️Kui Sa nüüd kõiki neid asju tead, KAS SA IKKA VEEL USUD, ET NAD TAHAVAD SULLE HEAD?
ddig
23:30 14.03.2022
"Miks aga kanda maski näo ees, nina väljas, ma tõesti ei mõista. Kasu sellest ju enam ei ole."
Välja näeb selline käitumine kahtlemata naljakas aga päris kasutuks see vast maski siiski ei muuda. Minu hinnangul on vaadeldavas kaasuses suurimaks ohuks/viiruselevitajaks aevastamine ja köhimine. Kuna suurem osa kopsudest väljuvast õhust liigub seda tehes suu kaudu, siis võiks maskil olla ka vaid suud kattes üsnagi arvestatav roll selle õhuvoolu pidurdamises/hajutamises. Maakeeli väljendades sa kas saad tatilärakaga piki vahtimist või jääb see aevastaja maski pidama :-)

Nn. teadusteemadel sõnasabast kinni võttes siis kõik see kollektiivne konsensus ja korduv tõendamine on justkui täiesti loogiline jutt. Kui eesmärgiks on tõendada aia olemasolu, siis seda on võimalik teha täiesti üheselt, veenvalt, ümberlükkamatult.
Miks ei soovinud keegi tõendada aiaaugu olemasolu?
Kui aiaaugust rääkijad hukka mõista ja sildistada, siis olemegi tänase olukorra juures, kus osa seltskonda tahaks aiaaugust rääkimise ära keelata ja inimesed kes seda teevad tuleks täielikult aiaga piirata, sest aiaaugu olemasolu ei ole teaduslikult tõendatud
.
Pole teaduslikult tõendatud, pole probleemi/olemas.

Follow the money.

järgnev lõik on üks suur kordus kõigest varem räägitust aga konteksti selgitamise huvides toksin siiski ära.
Anname endale aru, et ühiskond koosneb suures osas tasase taipamisega tegelastest, kelledest paljude jaoks on ka tualeti kasutamise järel käte pesemine inimõiguste rikkumine. Selge see, et pandeemia tingimustes on siin vaja riigil sekkuda. Kui hästi riik selle ülesandega hakkama sai/saab on ka siin jutulõimes üksjagu kõneainet pakkunud. Suurim vastuolu oli, on ja jääb, et valitud meetmed ei ole piiranud viiruse levikut, vaid suunanud/sundinud vaktsineerima. Selline tegevus on moraalitu ja vale. Mingi piirini oli see kõik tinglikult aktsepteeritav. Valulävi sai ületatud sellel hetkel kui hakati rääkima sundvaktsineerimisest. Õnneks Eestis selleni (veel) ei jõutud aga kui peaks, siis sellest hetkest puudub igasugune võimalus läbirääkimisteks, sest see ei ole siis enam minu Eesti.

Mis aga saab siis kui eestlased omavahel jagelema hakkavad? Suur ja loll naaber teab täpselt, et NATO tissi otsas rippuvad mehepojad ei jõua ketsipaelugi siduda kui Võru, Tartu ja Rakvere on juba näidisteks tehtud. Ja siis hakkab maailm kauplema selle üle, kas Baltimaad on ikka nii väärtuslikud, et riskida tuumasõjaga ...
mati1222
23:40 14.03.2022
Kui juba teema maskidel, kui see asi oleks nii ohtlik, kus on hermeetilised maskide utiliseerimiskastid? Rohkem polekski nagu vaja ohuanalüüsiks. Neid peaks iga poe ümbrused ja muud kohad täis olema, seega las varesed aga tassivad.
Deus
23:50 14.03.2022
Vaktsineerimine on üks vahenditest katkust lahti saamiseks. Kui ei vaktsineeri, siis tuleb ennast peita katku eest kuniks ülejäänud on vaktsineeritud ja loota, et nad ei too sesa kuskilt väljamaalt pindadega sisse jälle. Nii nagu kohe varsti meie esiveeganite/antivaxxerite lastega juhtuma hakkab, kes soojamaa reisule lähevad täiskasvanutena.

Tuskegee eksperiment koosnes 400'st neegrist, keda tollel ajal ei peetud seal mandril isegi inimeseks veel mitte. Kas see oli eetiline? Ei! Kas see oli vajalik? Ei. Kas seda tehti? Jah. Kontrollitud valimiga jne, mitte ei visatud NSV kombel kolbi vasta saare kivi puruks ja vaadati, mis edasi saab. Tahad midagi vigiseda, siis võta nõuka teadlaste projektid keemia ja biorelvade suhtes ette, mitte ära too nii leebeid näiteid.
Ja palun too nüüd need eksperimendid välja, millest rääkisin, vaatame, kui tark sa oled.

Hermeetiline kast ei saa olla hermeetiline, kui seda kogu aeg avada. Kaubakeskuse ümber vedelev maskiprügi on iga lohaka inimese viga, mitte maski.

Muudetud 14.03.22 23:52

.
07:20 15.03.2022
kustkohast sul deus on veendumus, et vaktsiin aitab? puhtal kujul vaid poliitikute ja staarteadlaste juttude põhjal, et vaktsiin aitab? sa ei ole ise ju ühtegi vaktsiini tootnud, katsetanud ja tõestanud, et see aitab, oled vaid uskunud ja lasknud end süstida. ja nüüd väidad kogu aeg, et vaktsiin aitab. seega sa usud kõike, mida sulle suure tõena esitletakse. usud pimesi, sest nemad on ju targemad, seega nemad teavad. sama suhtumine on ka siin foorumis- deus teab paremini, deus on targem kui teised.
siin selline jutt.
https://epl.delfi.ee/artikkel/96156947/taani-koroonasurmade-
arv-mitmekordistus-kui-piirangud-kaotati

kõvasti vaksitud riik ja surevad kui kärbsed?
aga surmade kohta meie kõigi vaieldamatu lemmiku lause sealt artiklist:
...viroloog Irja Lutsar. „Kaasuvate haiguste puhul võib COVID-19 surmas rolli mängida, aga seda on väga raske öelda.”
seega endiselt pole tõestatud mittekuiessugi, aga trummilöömiseks piisab- appi, inimesed surevad koroonasse...
muideks, kus kärss on? pole teine ammu siin käinud. põeb ehk?