Remont ja hooldus

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

Kiilrihma venimine

KARBUNKEL
10:00 11.08.2023
Tere seuke jama et Audil kiilrihm venib ja jääbki venima! Maksimaalselt 2-3 kuud peale rihma paigaldamist on ta lõdva nagu püksikumm. Üht rihma pingutasin ligi 4 korda ennem kui põõsasse viskasin, kuuaega täis ja jälle püksikumm valmis. Ma ei tea mis praaki tehakse ja kas kõik tuleb ühelt liinilt nüüd või mis. Praegu olen 3-4 eri marki rihma ära katsetanud ja kõik on samsugused -gates, continentaal, bosh. nüüd panin tutika dayco rihma et näha kas ka on samasugune jama jälle. Audi insenerid on küll targad aga seda rihma on vilets töö pingutada ma ütlen, 5 mutrit keerata vaja ja masina alla roomata. Üks mutter asub veel karuprses mida silmaga ei näegi. Suvel enam ma põhjakaitset ei panegi alla ka mõtetu, lihtsam roomata.võiks olla automaatpinguti ikkagi ja vedruga oleks korras nagu genekal mul on. Üldiselt ma arvan nagu paistab et rihma materjali kvaliteet on tugevas languses aga Audi tehase insener pole seda ette näinud ja tundub nii olema asi.
Xa
11:59 11.08.2023
Tugeva rihmapinge tulemusena on rihmarattad laienenud ja uus rihm hakkab lühikese aja möödudes nõrgenema.Probleem pole rihmade kvaliteedis vaid rihmaratastes.
KARBUNKEL
12:45 11.08.2023
Ära aja jura. need rihmarattad on eluaegsed. korralik rihm tuleb toota mis ei veni. kas pean selleks ise tehase avama? kuradi pilusilmad ei oska püksirihma ka teha ostsin ühe ja pidas pool päeva vastu ennem kui pooleks venis!
Revalis
15:15 11.08.2023
Ükski rihmaratas ega rullik pole eluaegne, olgu ta 1.9TDI või 2.4 V6 Audi pealt, vahet pole. Tänapäeva standardite järgi on selle auto eluiga juba ammu möödas aga noh eks "parim enne" korvist leiab ka head kraami teinekord..
puls
15:53 11.08.2023
Alustuseks kontrolli veetavate asjanduste liikumist. Võimalik, et mõne agregaadi vedamiseks vajalik suurem jõud ja eks ta siis venibki.
63amg
17:22 11.08.2023
kui pingutad üle,siis on loogiline,et venib välja.kui on rattad kulunud,siis saad kasutada laiemat rihma,et natsa kompenseerida rataste kulumist
siberia
20:36 11.08.2023
Lase sorts rihmakitti vahele ja umbehää saab.
KARBUNKEL
20:55 11.08.2023
Milline se rihmakitt on ma pole kuulnud ennem? pingutamist pole olnud liigselt ainult nii et ei vilise aga nüüd viimasel ajal olen jah pigutanud rohkem kui rihmad kurat venivad kui kumm. mina usun et metall ikkagi peab vastu aga see kuradi hiina kumm venib korralikult seal peal. kas kui hiina püksirihm läks puruks olin ma liiga lamedaks kulunud või oli rihm liiga pinges või milles asi oli
vanames
21:04 11.08.2023
Mul on ca 20 aastat selliste mootorite- rihmaratastega liikurid olnud ja pole kunagi mingit venimist olnud. Kui need rihmarattad olekski millise läbisõiduga kulunud siis see on marginaalne ja neil mootoritel on reguleerimisulatus ikka väga suur.
Siin on ainult 2 võimalust, ei ole pinguti korralikult kinni keeratud ja annab järele.
Kuid kõige töenäolisem on rihm. Tuleb osta Continental, Gates, Bosch vms.
Dayco ei kvalifitseeru millekski.

Muudetud 11.08.23 21:09

K
21:55 11.08.2023
Veepumba ikka vahetasid ka koos rihmaga?
siberia
23:08 11.08.2023
Rihmakitti müüakse enamikes autopoodides rihmamäärde nime all
Midagi sellist
https://www.hydroscand.ee/ee_ee/product/rihmamaare-aerosool-
5660-70-21

Mingi imeasi ei ole, peaks rihma nakkumist parandama ja siis ei pea niimoodi hambad tangis pingutama. Võib kuusevaiguga ka proovida see on ilma rahata ja hullemaks ikka ei tee.
KARBUNKEL
22:16 12.08.2023
Rihmakitt ei anna mulle mitte midagi praegu juurde. rihm venib välja nagu ütlesin vist juba. veepump ei puutu asjasse üldse see kestab 10+aastaid. jah vahetasin 2a tagasi ära ta. olen hammasrihmal ainult gatesi rihma kasutanud ja olen ka korra praagi saanud mis lõi korraliku lõhe sisse. dayco rihma pole vel proovinud eks paistab kas lendab põõsa või mitte. Eks kõik surem osa tooteid tulen hiinast ja ei oska enam midagi hääd loota. Lemförder sittus oma nime täis minujaoks kui karbis oli täis madeinchina õõts. Isiklikult ei usu et üle pingutan rihma sest olen lähtunud hammasrihma rusikareeglis üle 45 kraadi ei jaksa kahe sõrmega keerata üle selle juba on lõtv. isegi hammasrihm venib välja tal on küll automaatpinguti aga mina seda ei järgi kuna siis on pingul kui raud vits juba, tundejärgi käib asi. Ei kujuta ettegi kui lasta rihmade vahetust lasta kuskil töökojas teha sellise autoga mina sõita ei julge pigem oleks kindel et mu enda käe järgi paigas asi siis on korras.
v6sa
08:49 13.08.2023
Karbunkel, miks hammasrihmast jahud, kui pealkiri on kiilrihmast? Arvad, et rihmapingutuse automaatika vedru on liiga tugev? Oled targem, kui mootori loonud insenerid?

Ükski kiirihm ei pea, kui veab soone põhjast. Rihmaseibid kuluvad, nagu juba kirjutati. Lisaks plekist rihmaseibid on võimalik ülepingutamisega vormist välja tõmmata ja siis ei ole kiiluprofiile enam täpne, rihm ei liibu täispinnaga, hakkab libisema ja kuumenema. See on aga kiirtee rihma hävimiseni.

Huvitav, et põllumajanduses kestavad Daycod, Continentalid ja isegi NoNamed (tõsi, mitte kõik)sadu kilovatte ja tuhandeid njuutonmeetreid üle kanda, siin mingil audil nüüd paelad ei kesta...

Pildi peal on rihm vända seibil kuidagi väga sügaval. Oled kindel, et vända rihmaseib on sirge, kulumata ja KINNI vända otsas? Kas see on veepumba ja roolivõimendi rihm? Ega Sul pole kombeks rooli jõuga lõpuni keeratuna manööverdada?

Muudetud 13.08.23 08:53

siberia
09:55 13.08.2023
Roolivõimendi võib ka vanadusest kinni jääda. Üksaasta ei jaksanud ühel volkkaril starter enam mootorit ringi vedada kuigi just sõidust tuli ja oli paar tundi seisnud. Ei hakanud hilja õhtul eriti süüvima (starter rikkis?) , Tõmbasin käima ja niimoodi et roolivõimu pumba võll ja rihm läksid mõlemad katki. Pärast rääkis üks remondimees et talle toodi Chrysler millel roolivõimendit vedav rihm suitses.
Xa
10:32 13.08.2023
Pildil uus DAYCO rihm lühem ja laiem originaali suhtes mida näitab kataloog
toyots
11:47 13.08.2023
Mõistlikud inimesed vahetavad rihma koos veepumba ja kõikide ettenähtud rullikutega. Eelneva jutu alusel paistab, et sa oled vahetanud ainult rihma ja nüüd on tulemus käes.
Mahno3
13:14 13.08.2023
Rihm peab vedama külgedega, põhi ei tohi vastu puutuda. Selleks, et nii oleks, peab ratta profiil olema õige ja sobima rihma profiiliga. Ratta põsed peavad olema sirged, ilma sisse kulunud astmeteta. Kui nii ei ole, siis rihm ei kesta. Rihma looma jõuga pingutada vaja pole, järgmisena hakkavad muidu laagrid surema. Raamatus on kirjas, kuskohast rihma pingsust mõõta ja milline see olema peab

Aga eks karbunkli-sugused peavad ka lõpuks aru saama, et miski pole igavene ja kulumatu.
Marko
13:24 13.08.2023
toyots räägib mingist muust autost. Sellel vahetatakse ka ainult rihma.
Algataja ilmselt ei suuda vaadata, et kas rihmaratas läheb ka natukese sõiduga põhjani heledaks. Kui läheb, siis tuleb see vahetada!
see on seesama külgede kulumine, mis lõpeb põhjast vedamisega, v6sa juba rääkis.
Ja veel, seekord kogu kambale - kiilrihm ei veni, see kulub! Kui veab põhjast, siis kulub väga kiiresti.
Td
16:08 13.08.2023
Tee siis pingutile märge peale. Mõõda uue ja vana rihma paksusi ja laiusi jne Endal sama mootoriga masin ei kulu ükski rihm ülearu kiirelt.
AntiHonda
17:42 13.08.2023
Pildilt näen, et rihm istub väntvõlli otsas olevas rihmarattas tunduvalt sügavamal kui teistes ratastes. Kas see rihmaratas on korras ja originaal? Julgen väita, et probleem ei ole põhjustatud rihmast või selle tootjast.
Marko
00:17 14.08.2023
https://images.prom.ua/2035970867_w640_h640_2035970867.jpg

Siin üks pilt neile, kes iga päev karbunkli ihaluse kapoti all ei pea koogutama.
Kokkuvõtteks - tee auto korda, vaheta vajalikud jupid ära! Nõuandeid on tulnud piisavalt. Ja ära tee pseudoprobleemidest teemasid!
TARKPEAants
17:55 15.08.2023
Kõik rihmad kuluvad ja venivad, ise asi kui kiiresti. Selleks on mitmeid põhjuseid. 1. Valesti pingutatud rihm. 2. Defektsed-kulunud rihmarattad. 3. Agregaatide kulunud laagrid. H- ja V-rihmad pingutatakse ja kontrollitakse spets tööristaga, mis mõõdab pingutust võnget hertsides. Sellise riistapuu nimi on Rihma Pingsuse Tester. Rullikute kulumist saab lihtsalt kontrollida käega katsudes. Kui küüs jääb rullikute tööpinnal randitaha - rullik on kulunud ja vajab vahetust. Tore kui mõni sepp arvab ennast autotehnikuna=) Tuleb pöörduda eriala spetsialistide poole.
Deus
23:15 15.08.2023
Ise mõtlesid selle vastuse välja või lasid kuskilt tõlkerobotist selle valmis? Algallikale viitamine oleks väga teretulnud nähtus, et keeleoskajad saaks ise sealt pärisasja lugeda ja tõlkida nii nagu tehniline tõlkimine olema peab, mitte mingi huinamuina.

Muudetud 15.08.23 23:17

A maalt
08:23 16.08.2023
Mulle küll rihmapingutuse hertse koolis ei õpetatud, ikka vanamoodi, V ja lamerihmadel erinevad meetodid. Rulliku pinnal olevad randid... Meile õpetati, et kui laager on läbi siis rullik lendab. Pole ma veel neid rante leidnud, garaažist leidsin just Peugeot 2,0 hdi pingutusrulliku mille tööpind oli nagu uus. Läbisõit kusagil 200 000 th km. Samuti on alles hammasrihma pingutusrull, mille võib täiesti südamerahuga teisele ringile tagasi panna(125 000 välp) Kusjuures selle mootori veepumpa vahetati üle ühe rihmavahetuse. Kuna odav asi siis ma panin ikka uue iga kord. Küll aga automaatse pingutusrulliku mehanism andis väikese lõtku sisse ja laager ka veidi kõrises.
KARBUNKEL
21:41 19.08.2023
antihonda - pilt pole tehtud täisnurga all. rihm on seal kus ta peab olema.
tarkpeanats- minul isilikult pole rullikuid kiilrihma peal 1,9tdi.
roolivvõim on smalt rihmal mida mina pole näppind ehk loksu ei ole.
Samas mis mõtlesin on et väntvõllirihmaratas viskab küll silmajärgi korralikult, mul uus isegi riiulis olemas iseasi kas see vahetus ka aitab midagi. tunnen et vb tõesti on korra liialt pingule siis rihm lastud kellegi poolt ja ongi rihmaratta ära väänutand, samas mul uus olemas , äravahetamis vaev aint. võibolla järgmine suvi teen ära siis nagunii plaanis hammasrihma vahetus. hammasrihma rullikud nagu uued ei loksu vahetasin 6a tagasi umbes mis muidugi ei puutu siia teemasse tegelikult tilkagi, ja sama kaua veel kestab ilusasti vastu ka. mingit küünt mull küll kuskile rihma ja rulli vahele ei mahu see on puhas bs. mul on selline tunne et äkki on väntvõll kõver sest rihmaratas ei saa ju kõveraks minna tegelt, ma isegi praegu mõtlen et mõtekas oleks mitte remontida korralikult töötavat masinat. spetsalist ütles nii et las viskab edasi ta on tasakaalus ja kõik polegi sirge. ise mõtlen ka et veljed ka üple sirged ja viskavad tegelt samas on tasakaalus ja ka Audi ise on tasakaalus normaalselt
vanames
22:21 19.08.2023
Enda Passati AHH mootori rihmaratas viskas kah korralikult, panin uue ja enam ei viska grammigi. Igaljuhul tuleks see viskamine likvideerida, pikas perspektiivis võib see pahandust tekitada. See rihmaratas on alumiiniumist ja väntvölli külge käiv osa üsna õhuke. Üleliigse jõu ja oskamatute töövõtete kasutamisel võib uue rihmaratta juba paigaldamisel rikkuda...
KARBUNKEL
23:42 19.08.2023
hakkan jõudma ligemale iidsele saladusele mils kiilrihm venib. mull kõik uued jupid juba olemas maxgear rihmaratas tundub kvaliteetne asi olevat nii silmajärgi aga kõige soodsam hinnajärgi. eks järgmine aasta kevadel paistab kui elame ja Audi elab. siiani on see rihmaratas oma elu elanud omas mahlas, edasi ei kõiguta teda pool aastat karvavõrdki.
63amg
08:18 20.08.2023
maxgear on kõige odavam saast mida saada on! viskav ratas tekitab vibratsiooni ja lõhub rihma.pole ju raske vahetada sellel autol.ainult 4 polti vaja lahti keerata
looder 23
09:04 20.08.2023
Lugedes karbunkli heietusi ja vägistamisi audi kallal, siis tuleb nentida, et tõesti on see Audi tugev auto, et kõik karbunkli vägistamised vastu peab. Aga nohh, ükskord siiski annab targem järele, siin juhtumis siis Audi.
OnuValdek
11:12 20.08.2023
Rihmarattad on sul kulunud või viskavad või siis on see üle pingutamise tagajärg.
vanames
14:38 20.08.2023
Maxgear saast- kuidas kusagil. Endal sama Maxgear rihmaratas juba aasta aega ja pole midagi häda. Võib ju selle ratta eest ka kolm korda rohkem maksta. Saad ainult ilusama karbi ja logod :))
PS. Ostsin kunagi A6 le kõige kallimad SKF mootoripadjad, kohutav vibra hakkas, uurisin asja ja padjad olid läbinisti kummist!!! (nende patjade sees peab olema õli)
Ostsin siis kõige odavamad Maxgeari padjad- juba loksutades oli kuulda et õli sees. Sõitsin nendega 2 aastat ja müüsin tuttavale auto maha, nüüd on tema sõitnud pea 4 aastat ja pole patjadel tänaseni häda midagi. Nii et jah..
OnuValdek
19:42 20.08.2023
See on jah tükk aega juba nii, et paljud odavad asjad peavadki kauem vasta kui kallid asjad. Ega tänapäeval on nüüd tihtilugu juba nii, et saab odava ja hea või kalli ja halva asja.