Lugupeetud foorumlased.
Mure järgmine, sai ekslikult aku valetpidi peale panna ja proovitud ühendada.
Läbi olid mõned kaitsmed mistõttu mõned elektrilised funktsioonid ei töötanud.
Nüüd ilmnes uus probleem et autot ei saa park käigult ära liigutada, kaitsmed kontrollitud.
Armatuuris põlevad kaks tuld selle tagajärjel.
Kas on keegi kokku puutunud ja oskaks aidata?
Vaata juhendist, kuidas P -lock mehaaniliselt maha võtta: kuskil mingi varjatud luugike, natukene pikka kruvikeerajat vmt.
Edasi juba palvetamise küsimus, kas ja kui palju ***** läks!
Tere!
Tänan vastuse eest!
Olen vaadanud neid videosid, paaris videos tehakse seda kruvikeeraja või võtme otsaga, teises videos lausa näpuga. Aga pull on see kui oma luugi lahti teen pole seal mingit nuppu, lükkasin ca 15 cm varda sealt sisse ja midagi vastu ei tule millele toetuda.
Üks mõte on kontrollida piduritule lülitit, kui see ei aita siis teeninduse laks.
Kui oskaks keegi soovitada kohti kus nad on Kiadega käinud, päris esindust esialgu ei eelistaks.
Esiteks võiks tutvuda auto käsiraamatuga. Seal kirjas konkreetse auto spetsiifikad ning kindlasti ka see kuidas gear lock maha saada.
Teiseks tasuks nüüd väga hoolikalt mõelda kuhu auto viia, sest tavaline vahetan-piduriklotse-ja-õli-töökoda ei pruugi sellisest puntrast jagu saada. Peavad pädevad autoelektrikud olema. Ühest küljest võib auto koodide lugemine aidata, teisalt näitavad need koodid vaid tagaajärgesid ning põhjuste tuvastamiseks peab asjast üht-teist ka teadma, sest muidu läheb lihtsalt suureks juppide vahetuseks lootuses et ehk mõni ka auto tööle paneb.
Mis muinasjutud. Ma näen sellist olukorda vähemalt kord kuus, kas pannakse akuklemmid tagurpidi või buuster tagurpidi peale pandud.
Joppamise värk, et enamus on kaitstud ahelad ja pääseb ainult kaitsmete vahetusega. Sellised olukorrad on vägagi kulukad ja numbrid kerivad kiirelt ülespoole.
Lugupeetud külalised.
Ma ei tulnud siia teiega eietama ega lugusid autodest rääkima.
Mul on kindel probleem millele otsin lahendust.
Soovin leida kedagi kes teaks asjast midagi ja oskaks juhendada mida kontrollida ja välistada, või inimest kes raatsib ise käe külge panna.
Teretulnud ka soovitused teenindustest kus on Kiaga seoses abi saadud.
Tänan!
Ei otsigi suvalist.
Otsin kedagi kellel oleks varem head kokkupuudet hea töökojaga. Või ehl ilmub mõni spetsialist siia foorumisse, kui ei siis loomulikult esindus.
Läbikäidud tee. Moodul lukustab P peale. Kui saad kruvikeerajaga hoida "shift lock release" pesas lülitit all, siis liigub kang ilusti. D, N ja R vahel ei ole probleemi kangil liikuda. Niipea kui uuesti P peale läheb, siis lukustab. Viga moodulis. Usun, et esindus jõuab defekteerimise käigus sama tulemuseni. Külasta lähimat esindust.
Ei ole veel leidnud kruvikeerajat mis nii sügavale ulatuks. Selliselt nagu see nupuke videotes on kättesaadav siis sellel mudelil igaljuhul ei ole.
Aga olgu, aitäh vastuse eest.
Et avatud teema ei jääks lahenduseta.
Suutsin siis oma lolluse siiski ise lahendada, nimelt välismaa foorumist jäi silma üks kaitse nimega STOP, mida olin ka varem kontrollinud. Kuid seekord jäi kaitsme karbil oleva legendiga võrreldes silma et kaitse ei asetsenud õiges pesas. Olin suures kontrollimise tuhinas poetanud ta kõrval olevasse tühja pesasse mis sellel autol mingit funktsiooni ei omanud. Liigutasin ta omale kohale ja kõik jälle toimib.
Õnneks tõesti ei olnud võimalik akut valesti ühendades suurt kahju tekitada.
Seega loo moraal, olgem tähelepanelikud.
Tänan.