Tere.
Mul on Audi A4 B6 Avant 2,5td 2003 aasta.Auto külm käivitamisel hakkab mootor putertama,lonkama ma tea kuidas veel seda nimetada.Tossab ka sel hetkel hirmsasti.Viis kuni neli korda käivitan siis hakkab ilusti tööle. Mis võib põhjuseks olla.Ehk oskab keegi abi anda.
Miks te vahetate ehku peale asju? Küünlad on lihtsalt kontrollitavad.
Otsi keegi, kes on kursis selle mootori hingeeluga ja lasta vaatab üle sul selle.
Mul oli ka kunagi autoga sarnane probleem. Minu probleem oli aga see, et sõitsin pidevalt lühikesi otsi. Ükskord talvel -15 kraadiga käivitasin mootori nagu alati ja puterdas ning plärises hirmsasti ja pöörded kõikusid. Vist oli kuskil midagi jäässe läinud. See oli veel peale rasket tööpäeva. Läksin siis koju ja ütlesin, et autoga on suur probleem ja pean selle kohe korda saama, muidu lõhun auto võibolla päris ära. Sain ju kohe aru, et see viga tulenes sellest, et polnud ammu mootorit soojaks sõitnud. Läksingi siis sõitma. Jahutusvedeliku temp. tõusis väga vaevaliselt isegi siis, kui sõitsin tavalisest kõrgemate pööretega. Et sellest veel vähe oleks, siis lülitus ventilaator ka sisse, et jumala eest jahutusvedeliku temp. normaalsele tasemele ei saaks tõusta. Andsin siis aga kuuma ja võitlesin selle eest, et mootor saaks soojaks. Mingi aja möödudes lülitus õnneks ventilaator välja ja mul läks kergemaks ning saingi asja korda. Peale seda pole sellist probleemi enam olnud..., eks ma olen seda vältinud ka. Enam seda jama läbi elada ei taha! Võibolla on Sul minu jutust kasu, kuigi hetkel ei ole õues nii külm.
Kui valge ja diiselkütuse lõhn üleval, siis see on põlemata kütus ju...
Toss tekib põlemisel, õli puhul sinakas ja liigse kütuse toss/suits on musta värvi.
Mingi udupeen muutuva ajastusega nukaajam ja kohati laseb osa kütust ilma süttimata väljalaskesse?
Selle hitleri probleeme on võimalik ülitäpselt diagnoosida. Nagu ikka, leia see inimene kes täpselt teab mida teha selleks ja ära koba pimeduses. Kui mujalt ei leia, siis audiklubist kindlasti, seal peaks asjakohaseid teemasid olema kümneid.
Küünlad küll vahetasid, aga kas ka särts nendesse tuleb? Enamasti küpsvad küünlad ükshaaval ja külmald lonkamine süveneb vähehaaval. Sedasi laksust ja palju võib vabalt relee küpsemisest olla.
Soovitus on mitte vahetada lampi mingeid juppe. Et proovin vahetada eelsüüteküünlad... ehk aitab. Nii, ei aidanud. proovin vahetada pihustid... ei aidanud jne jne. Sedasi saab arve tühjaks ennem, kui auto korda.
Pigem ikka tuleb minna lasta pädevas kohas mootor ja lisaseadmed üle kontrollida ja siis teha otsused. Läbi foorumi ei ole mõistlik autot remontida. Mitte, et siin üldse pädevaid ei ole kuid siiski ei näe keegi autot, ei saa siis vastavalt ka piisavalt täpselt midagi ütelda.
Nii ja naa. Kuivõrd eelmine kommentaar on üsna õige, siis teiste juppide mitte välja vahetamine on järgmise probleemi edasi lükkamine. Isiklikult olen vahetanud kõik küünlad ja pihustid jne asjad ühe raskuga, siis on järgmised 100k kuni 200k selle koha pealt mureta.