Mõlema küsimuse vastus on ei. See on Euro6.
Pöördu spetsialisti poole, kes täpse probleemi tuvastab ja lahendab. Nii adblue kui dpf-i jaoks on omad lahendused.
Edasi lükata üldjuhul ei tasu, kuna see süsteem maksab tuhandeid eurosid. Just neil on lisaks üks vastik tüüpviga madalsurve egr-iga seotud, aga seda teab juba pädev diagnostik.
Dpf filter tuleb ikka enne ülevaatust korda teha. Õigemini öeldes põhjus tuleb likvideerida miks dpf rikkis läks. Korras mootoriga peab Dpf filter vastu vähemalt pool miljonit km. Need kel dpf või egr pimedaks tehtud neid asju hakatakse kõiki tulevikus kontrollima ja tuleb need seadmed töökorda teha ja tehase soft autole tagasi installida!
Minu teada lükatakse ka euro 4 mootoriga autodele juhe sappa ülevaatuse ajal kuna dpf olemas. euro 2 vist ei lükatu juhet külge kuna dpf puudub.
Mul olemas nii euro 2,4,5 mootoriga autod. Euro 6 vist ei hakkagi ostma sest ei viitsi nende adblue ja selle põhjustatud dpf jamadega tegeleda.
Disla EUR4 aastaid sai juratud igasugu kusiainetga ja muu krempliga, moto pidevalt avariis ja ei liikunud. Sai tehtud kogu jura vahelt viskamine ja moto hingab palju lõbusamalt, kütte kulu all. Ülevaatusel pandi saba alla /taha, no probleemo. Ainult kui moto on külm siis on väike disla põlemise ving, moto soe pole midagi tunda.
Ärge Gretale öelge, muidu tuleb plakatitega väravataha lehvitama.
Sest ajust progreti välja ja sellist mudelit tehti ka ilma nende lisadeta, seepärast "no problemo". Euro5 puhul pole sul enam seda valikut pugeda selle taha, et "ei pandud" ja su "No problemo" muutub koheselt "el problemo"
See, et seda pole tehtud, ei tähenda, et ei tehta. Palun lõpetada see sõrgade vastu ajamine, mul on täiesti ükskama, kas panete DPF'ga või ilma ringi aga millest mul pole savi ongi selliste lollide naised-saunas rääkisid juttude tekitamine, et ei tehta! Kui pole SINUL tehtud, joppas sul, käi edasi samas kohas! Kohta pole vaja mainida, et inspektorid homme ukse taga ei seisaks.
Ja see, et "mul pole ja sain" on hoopis teisel põhjusel, mida juba mainisin ehk sama mudelit tehti ka ilma ja dpf eemaldajad tegid väga hea töö ja eemaldasid ka ajust vastava märke nagu ma enda autole tegin selgeks, et sul pole kunagi olnud õhkamorte peale seda kui panin pärisamordid.
Hoidke oma "agad" endale, neile on põhjendused olemas! Reaalsusest, seaduse ja eeskirjade aukudest tulenevate loogikatega saavutatud põhjendused!
Ma kordan veelkord, see, et sulle pole seda tehtud, ei tähenda, et seda ei tehta!!!
Kui sul euro 5 masin, vurad sellega letti, lüüakse automaatselt juhe külge ja peale seda mis teed? Lähed kohtusse, et nad leidsid, et sul EGR pimedaks tehtud ja alarm ajus eksisteerimas? Selle juhendi võid sa ilusti välja printida, siis rulli keerata ja endale sisse istuda, kedagi ei koti su juhend. Sina seisad klaasi taga ja vaatad nukra näoga, kuidas tüüp harjumuspäraselt juba pesa otsib ja siis koode lugema hakkab või kukud rusikaga kohe klaasile taguma, et mis teete?
Seda juhendit võid vaidlustada ainult sel juhul, kui sulle selle järgi tehti liiga veaga, mida pole olemas seal. Teistel juhtudel aga tuli kogemata välja, et sõitsid täis peaga. Kas politsei vabandab su ees, et nad niisama sind kinni pidasid ja avastasid joobe? Ei, sa lihtsalt jäid haledalt vahele.