Tere,
Olen ise järgneva teema osas võhik, seepärast otsin vastust siit. Või ehk on kellelgi sarnane kogemus.
Ühesõnaga pöördusin Viking Motors esindusse oma Kia Stingeriga seoses täitunud tahmafiltriga. Maanteel sõitmisest enam kasu polnud ning viisin auto esindusse, et nemad seal ära põletaksid.
U 2 tundi oli tehtud kui kutsuti mind autot vaatama. Juhtunud oli see, et sumps oli ülekuumenenud nii pahasti, et ära oli võetud isegi keskkonsool käigukast jne. Täpsemad kahjustused on veel selgitamisel.
Minu esimese päringu peale, et nemad korvavad kõik kahjud vastas mulle veidi ebalev hooldusnõunik, et noh auto on välismaalt toodud ja eelmine omanik oli sportsumpsi alla pannud, et siis ei ole üldse kindel, et nemad korvavad.
Siit minu küsimus. Kas see ei peaks välja nägema nii, et enne tööde alustamist oleksid nad pidanud kindlaks tegema, et sportsumps all on ning mind sellest ka hoiatama, et sellega võivad kaasneda riskid. Väga raske on kuidagi endal mingit süüd siin näha...
Sellist tööd ei saa mingile esindusele usaldada, sest nad lihtsalt ei oska, nagu näha.
Ei tehtud kindlaks seisukorda täituvust ning ohte. Igasugu huvitavaid numbreid peab ka pidevalt arvutiga jälgima mitte eenalt vaatama. Hea et autot maha ei põletatud.
See, mis on peale dpfi, pole oluline. Olgu või otsetoru.
nemad eeldavad,et sina tuled tehaseseades autoga.kui autol on paigaldatud järelturu jupid ,siis oleksid pidanud teavitama ja esitama sertifikaadi,mille väljastab sumbuti tootja,et antud varuosa on ettenähtud sellele masinale.kuna midagi pole teavitatud,esitatud siis neil on õigus sind pikalt saata.
see mida nad seal tegid,või tegemata jätsid on hoopis teine ooper.
Ma tõin auto Saksamaalt ja esimese asjana läksin Viking Motorsi esindusse, et garantii siin ümber vormistada.
Esimese asjana öeldi, et exhaustile garantii ei laiene, sest eelmine omanik on sportsumpsi alla pannud. See tähendab, et neil pidi see kusagil andmebaasis vms kirjas olema nüüdseks ja teadmine olemas.
Nende asi pole eeldada vaid kontrollida
A66, ehk pajatad siis oma kogemustest sellest füüsikalisest põhjusest, mille tõttu vabamalt voolav "sportsummuti" (pole veel kohanud tehasepütis suurema sisetakistusega "sportsummutit") peaks GPF puhtakskärsatamise protsessi kuidagi häirima?
Praegusel juhul tundub, et asjaga tegelema pidanud mehaanik läks põleva auto jälgimise asemel suitsule ja nüüd otsitakse võimalust rohepesulolluse järelmitega tegelemisel tehtud viga kliendi kraesse lükata.
Loe nüüd uuesti mida kirjutasin. Ma ütlesin, et pole mingit vahet, missuguse toru kaudu gaasilisse olekusse põletatud tahm väljub.
Korrektne paigaldus on muidugi oluline, sest toru läheb kuumaks.
Antud olukorras tundub, et põles siiski GPF-i lähedal olev materjal.
Äkki selle pärast näebki tehas ette põletuse maanteel sest siis jahutab liikumisest tekkiv õhuvool heitgaasitorustiku maha ja ei lase autl süttida? Muidugi kui seisval autol põletus käima panna, lähevad kergelt süttivad materjalid põlema. Seega esindus ei järginud tehase protseduure antud toimingu teostamiseks?
ei tea kuidas sellel, aga fordi ja subaru dpf idel on erinevad režiimid põletuseks , kas kohapeal või sõites, kohapeal ühed tingimused, sõites teised, seega siin oletada on mõtetu.
Asjatundmatu küsimus aga kas sõiduautodel näebki hoolduajuhis ette et umbe läinud filter põletatakse niimoodi puhtaks et ta on auto küljes?
Vähe tõsisemal tehnikal on samamoodi tavapärased põletustsüklid kuid mingi aja või hooldusvälba tagant vahetatakse filter nn "tehasepuhta" vastu. See ei ole ülemääära kallis sest asemele pannakse samasugune valmistajatehases puhastatud filter.
Soomes olen silmanud ka ettevõtteid mis neid filtreid puhastavad . Ma ei teagi kas pesevad või põletavad mingis spetsahjus.
Aga niipalju kui ma tean tuleb selleks filter küljest ära võtta ja puhastamisele viia.
Enda autol pole veel õnnestunud nii umbe ajada et eraldi põletamist oleks vaja olnud.
Põletamine on põletamine. Samasuguse tsükli võid ju teha või programmeerida põletusahjule.
Küsimus on rohkem vahetusfiltrites. Mu praktikas - 5000 mootoritundi, ekraanile tuleb teade et "filter vahetada" . Vahetataksegi taastatud filtri vastu ja vana ei visata mitte minema vaid läheb vahetusfondi ning tehasesse taastamisele/põletamisele.
See kuimitu korda masin teda oma programmiga vahepeal puhtamaks on põletanud ei puutu asjasse.
Pesemise ja põletamise vahet ma tean. Üht tehkse veega, teist tulega , aga tehnoloogia pole hetkel oluline.
Igasugune survepesemine rikub ränikarbiid paberõhukese kärje ja filter on lõplikult puruks. Kapillaaride seintest peab läbi liikuma süsihappegaasiks põletatud tahm, mitte survevesi jms. soga. Kapillaarid on ühest otsast suletud. Mõrad praod, halvemal juhul on tükid taga, pekkis igaljuhul. Kui põletusega enam korda ei saa, siis tulebki uus panna. Tavaliselt saab, kui veits vaeva näha ja asjale loogiliselt läheneda, parameetreid jälgida, mitte minema kõndida auto juurest. Vahest on vaja katkestada, uuesti panna, kas sõita või seista jne. Loominguline protsess. Jah, ka peale pesu on korraks parem, kuid pärast on kärg puruks,sumpaotsad seest tahmased ja pigem on see müügimeeste trikk mida oma autole kindlasti teha ei soovitaks.
Uus orig filter maksab tuhandeid, seega kasutage spetsialisti abi kes teab, mida teeb.
Loe paremini, kirjas ju mustvalgelt. Ma olen ka näinud hunnikutes purukspestud filtreid sulle vastuseks. Lisaks on mõne auto puhul filtri mahavõtt poole päeva töö, mis teeb selle asja eriti mõttetuks, pluss pesu hind ja tulemus on pragudega filter. Palju õnne…
Kui konkreetselt veel teemasse, siis lasin esindusel fikseerida mis juhtus ja mis kannatada sai, siis muuhulgas toodi välja, et kannatada sai kardaani tunneli juures olevad plastikud.
Kas see pole elementaarne, et need plastikud tuleb eos eemaldada sellise töö puhul?
Eks igaüks ise teab mis teeb, lihtsalt pesumatid võiks inimestele tutvustada reaalseid kaasnevaid ohte, tegelikkus on see, et ilusa jutu saatel tehakse asi ära, papp tasku ja pärast tulgu mis iganes. Olen terve portsu vag-e tagasi saatnud sinna kus pesti ja näidata tagant tahmast autot ning raha tagasi nõuda. Ja kui väidavad, et enne oli juba puruks, siis on küsimus, miks pesti survega juba niigi puruks asja??? Puhta lollakad? Korralik huiamine.
Ja kes on rääkinud puruks peksmisest?