15a möödunud oma viimasest postitusest siin teemas :-)
Selle aja jooksul julgelt üle poole miljoni kilomeetri läbitud 900-seeria Volvode roolis ja see jada hetkel jätkub. Väga tihti pole selle teema peale mõtelnud, sest enamasti ei pane nende autode istmeid otseselt tähele. Mõne muu auto roolist ümber istudes on küll selline õnnis tunne aga pole sedagi otseselt istmetega seostada osanud. Erinevad testijad on küll kiitnud mu autode istmeid ja ühes võrdluses on neid peetud neid paremaks nii Jaguari, Audi kui Lexuse omadest. Minu jaoks tuli selline kiidulaul üllatusena aga vastu vaielda kah ei osanud, sest 500..1000km läbisõiduga päevad ei ole minu jaoks midagi ebatavalist ja üsna inimlik tunne on nii teel olles kui kohale jõudes.
to.vanames
no mida sa võrdled! 126 projekteeriti 70-datel,ehk pool sajandit tagasi!
210-le said alati valida elektri istmed,kui mingi hoovake tõesti kusagil ette jääb.ilmselt sõltub see ka inimese füsioloogilistest omadustest.
"Parimad istmed on sakslastel(eriti vastavate pakettide puhul) ja parimad diivandi USA autodel. Vaieldamatult kõige halvemaid istmeid on japside, koreakatel, prantslastel. "
alguses ma naresin, aga siis mõtlesin, et nii loll oleks ikka päris jube olla (sest osadel prantslastel on väga mugavad istmed omas autoklassis). samas juba kogu teemapüstitus "maailma mugavaim esiiste" on selline viienda klassi tasemel. siin foorumis ei leidu ühtegi inimest kes oleks sõitnud kasvõi 1% maailmas olevate autodega. aga teemal teine lehekülg läheb. kas tõesti ongi kõik mingid põhikooli õpilased siin kommeteerimas?
Ka minu suguvõsas on mitmeid uuemaid ja vanemaid Volvusid. Pole mingi kunst end sinna unustada paljudeks tundideks. Volvo istmelt näiteks viimasesse- ka eelviimasesse- Subaru Outbäkki istudes tekib tunne, et oled keskaegsesse piinapinki sattunud.
Muideks just istmete ja juhikoha mugavuse pärast viimasel ajal prantslastega sõidangi. Pole ka ühelgi Saksa päritolu auto istmetel midagi viga- väga hea kujuga. Sobivad just sirge rühiga inimestele.
Kõige hullemad toyota istmed, ebamugavad, lühike põhi. Sakslaste istmed on tõesti parimad, korralikud küljetoed, igatipidi reguleeritavad. Volvo ka väga hea, eriti uue xc90 istmed.
Ameerika omad sobivad hästi Kanteri kehaga tüüpidele, laiad õlad nt.
Kuna päris paljude Volvodega elu jooksul kogemusi olnud, siis "volvo iste" on umbes sama täpne mõiste kui "ilus naine" või "euroopa toit". Juba sellel 940-l on nii palju erinevaid istmevariante (sh mõlemast äärmusest), et pilti lisamata pole selle väitega just palju peale hakata. Kusjuures mugavaim neist on olenevalt sihtturust ja aastakäigust just odavaim või teiseks odavaim:) Mis ei tähenda, et kallim ots halb oleks, lihtsalt seal otsas on juba konkurentsi ja sellest lähtuvalt ka arvamusi rohkem.
Mul seljaajus (hehee) magus mälestus ca 15 a tagusest mitte-ghia-Scorpa velvetistmetest, see vist ongi parim. praegu sõidan ringi '99 V70 nahkistmetel, samuti võib sadu kilomeetreid rahulikult lasta ja tunne on väga mugav.
Kõige nikatsim iste on olnud Fiat 126 küljes, absurdse kauna kujuga seljatugi, mis toetas aint selja keskosa - aga noh, tolles autos oli niisamagi tegemist ja mõtted mujal kui istme mugavusel.
12:06 eile
On vastuväiteid et sakslase istmed on halvad ? On väheste regulerimisvõimalustega ? Bmw comfort istmed on halvad ? Oled mõnda näinud üldse ja tutvunud erinevate reg. võimalustega ?
See sinu väide: prantslastel on väga mugavad istmed näitabki seda et sul puudub asjast igasugune ülevaade ja kogu kogemus puudubki konnasooja ja jaapanlase pinkidega.
EI ole BMW fänn kuid tee või tina aga mugavaid asju oskavad nad ehitada. Ma tegelikult üldse ei teagi miks ma võtsin vaevaks midagi selgitama inimesele: " prantslase istmed on mugavad" , sest see väide peaks juba kõik selgitama.