no ma soovitaks nii palju et kui peaks minema Joh.Pirita liikluskooli siis kodanik Kaido Tahki küll ei soovitaks (raharöövel ja möliseja kuigi pikapeale saab selgeks 5+) a mis raha selleks läks on kokkuvõtteks mõttetu
Opel Vectra ja Toyota Yaris. Vectras istusid nagu vannis, mida välja ei näinud, Yarisel jälle sidur maru äkiline, aga muidu mõnus linnas sussutada. Maanteel kipub küll lendu minema, kui tahta 90ga sõita.
Autom ja Moskvitch 2140 vl 1980, aasta 1994.
Tänan siinkohal oma sõiduõpetajat hr Andri Samussenkot, kes õpetas mind liikluses ohuolukordi ette nägema ja liiklussituatsiooni analüüsima, selle tõttu on õnnestunud siiani probleemivabalt liigelda. Kuldne soovitus, mille ta mulle andis, oli umbes selline, et sõita tuleb nii, nagu sinu ümber oleks hullud, kellelt kunagi ei tea, mida nad järgmiseks teevad. Seetõttu on õnnestunud vältida ka avariisid peateele ettekeerajatega jm.
Õppekombinaat 1979.a. GAZ-53a ja Volga GAZ-24. teele kaasa sain õpetajalt sellise tarkuse, et õige juht saab sust alles 7 aasta pärast. takkajärgi võin öelda, et tal oli õigus ja see toimib ka praegu.
Teine kuldne tarkus temalt oli, et ära kunagi hakka oma õigust taga ajama oma auto lõhkumise hinnaga.
Alles ükspäev sai seda tarkust proovitud ristmikul, kus peatee suunda muutis (mul küll õigus, aga Honda-mees arvas samuti nii).
Haja autokool õpetajaks oli Raivo punane 626 Mazda tema sõiduriist hiljem sai vist uue auto mingi mazda. Muidu norm õpetaja kuid ringteid oleks natsa rohkem võinud sõita ja praktiseerida
Odiumis sai sõidetud uute Toyota Corolladega. Igati head ja vastupidavad autod. Mõnikordlausa unustasin, et autoroolis olen,
kuna roolikeeramine ja sõit üldiselt oli väga mugav.
Kool on ise kindlalt Eesti parimaid.
NB! Soovitan valida tulevastel juhilubade tegijatel parimate autokoolide vahel, et saada hea praktika- ja teeoriaõpe.
Põhjus selles, et hiljem on ARK-is ja liikluses kergem.
Ma ei saa aru, miks on sinu jaoks nii oluline see, mis autoga sa õppesõitu sõidad, sa muretse pigem sellepärast, et sa korralikult ja esimese korraga load saaks tehtud.
Ise käisin TTK autokoolis, kuid kahjuks on seal ainult 2 õppesõidu autot, yks (väsinud) Nissan Sunny, teine uus Toyota Yaris. Mina sain uuega sõita, jäin rahule.Samuti on seal koolis 2 õpetajat. Sunnikuga sõidab pooletoobine Harri, Yarisega Vitali, kelle juurde on alati pikk järjekord nende poolt, kes on kasvõi yhe tunni Harriga sõita saand.
Mina jäin selle kooliga rahule, eelkõige õpetaja pärast-5+ talle õpetamise eest.
Niiet ära vali omale autokooli auto järgi, vaid õpetaja järgi. Muidugi on hea, kui saad uues autos oma pee maandada, aga kui kõrval istub ikka mingi virila näoga papi ja köhib iga eksituse pärast, siis vaevalt sa ka uuest autost rõõmu tunned.
Joh. Pirita õpetaja Jaan Kaja - väga normaalne mees, auto oli Fiesta . Sõitsin veel ka ühe perverdiga ( nime ei mäleta , kuid autox oli tal Toyota Yaris--hoiduge selle eest)
Koolis GAZ-52(kahe korra peale kokku ca 7 kilti), aga tänastele õppijatele ei ütle see vist midagi. Esimesed sõidud autoga tegin Moskvitch-407 ja GAZ-51-ga, esimene mootoriga riistapuu, millega iseseisvalt sõitsin oli vanaisa K-175.
to m: Jaan Kaja oli suhteliselt ok küll, aga tema igivana fiesta ei kannatanud küll mingit kriitikat. Mul jäi mitu sõidukorda seetõttu vahele et auto oli remondis. Õudne pann oli. ARKis platsi tehes rääkis üks teine sõiduõpetaja, et Kaja auto on mitmel korral eksamilt maha võetud kui tehniliselt mittekorras sõiduk.
A igaljuhul ma sain ARK eksamitel esimese korraga läbi. Kui oled selle Fiestaga sõitnud, sõidad iga autoga.
Laplari autokool (aastaks '99), masinaks 190-ne mersu, disla, 4 käiguga, jube hea ja lihtne oli sõita; kooli endaga võis ka rahule jääda, läbisaanute prosu oli üsna kõrge. üldiselt soovitaks algajale diislit, kohalt ära saamine selline rahulikum ehk siis väljasuremise oht väiksem (platsil on see oluliseks eeliseks).
käisin Aveda autokoolis,sõitsin Opel Corsaga 1,7dti ja BMW 318(2003a.)Ma ei kahetsenud,et käisin seal!!Veel on seal Mini One,ka uss!!Kollektiiv super,ühe sõnaga-Mulle meeldis!!!!!!!
Kirutud Odium ja Avensis 1.6. Super-hea õps, kuid sitt teenindus. Õpe oli suht karm. Sai ikka kaua käidud, kuid tasus ära.
ARKi examid läbisin ühe laksuga! Suureks miinuseks see, et sõiduaegu oli krd raske saada!!!
sõitu tegin selle eelmise corollaga, täielik saan, gaasi ei saand puudutagai kui juba olid pöörded 4000 ja 100 maanteel tahtis tuul auto teel ära lükata, eksmi tegin uue corollaga see oli juba sõidetav
õppesõit autodega M2140 ja c-kat. tegin GAZ 52, tegin load talvel, et oleks platsil kergem rooli keerata. kui nendega sõita oskad, siis sõidad ka ülejäänud liikuritega ära.
Käisin Oodiumi autokoolis. Õpsid on väga head, endal oli põhiliselt Olav - väga bueno, või vähemalt mulle sobis selline vend. Tarmo oli teine kellega sõitsin, see oli ka väga bueno. Gunnar oli kolmas vend, ta oli OK. Ka autod on Oodiumis PROd. Aga oi neid sõiduaegu, kui esmaspäeva hommikul kella 10.00ks pole helistanud siis on lootusetu normaalset aega saada ja seda ülejärgmiseks nädalaks.!! Ma pidin nagu koolitundidest **** panema, lihtsalt et saaks sõidutundides käia. Väga ebanormaalne. Liiga suur kool on see Oodium. Või vähemalt autosi on õpilaste kohta liiga vähe. Ja väga kallis on samuti. Seega kui on kiirelt lube vaja, siis see pole õige koht kust neid saada võiks.
Laplar 97, auto AZLK2140, hiljem sõidutund ka eskortiga, sõiduõpetaja ... enam-vähem. Kokku viis sõidutundi sai võetud ja kõik eksamid esimese korraga.
Selge autokool Tartus, aastaid tagasi. Auto oli vana kandiline golf, suht lollikindel diisel, seega sõiduõppimiseks just paras. Nüüd neil on küll uued autod. Sõiduõps oli paras ****kakk, aga praegu seal enam vist ei tööta.
jäin väga rahule....eelpool mainis keegi et õppesõit peaks mingi risuga olema ilma roolivõimuta ja muude "luks" vidinateta...ja kidnalsti peaks sidur raske olema ja käigud peaks raskelt sisse minema ;) siis saab tulevikus tõesti igasuguse autoga hakkama
Mul jälle oli raskem sõita selle uue Fabiaga, sest uutel masinatel käib kõik nii kergelt ja kui oled harjunud, et sidurit peab enda autol korralikult tallama, siis Fabiaga tahtis jalg läbi põranda lennata. Algul oli ka väga kerge rool(kui ma ei eksi, siis elektriline võimendi) kuidagi harjumatu ja tunnetust üldse polnud. Samas kui ära harjusin, siis ei saa salata, et eksamit oli sellega kergem teha kui mõne vana romuga. Pärast hakkasin taga igatsema neid luksusi, mida enda masinal pole(kerge sidur, head pidurid, käigud käivad kergelt ning rool samuti). Samas hakkama saan väga hästi ka oma moskvitchiga, mille ainus lisavarustus on tagavararatas ja pidurituled.
7a. tagasi Radialis suht norm ja odav koht tol ajal. Sõiduk oli 85 aasta VW Golf II GTI 1.8.
Norm pill nii sõiduomadustelt kui kiiruselt ja manööverdamis võimelt.
Corsa, (1.1 vist) diisel. Suuremal ristil valgusfoori alt vasakule pöörates, oli juba poole pöörde peal kolmas käik sees - hea treening!
Maanteel ladusid 5 käiku sisse, gaas põhja, ootasid veits ja ennäe imet - saavutasidki kiiruse 90 km/h.
Oh, mina sõidan õppesõotu Golfiga ja kui ikka oma Ameerika autoga sõita saan, siis on ikka nauding palju suurem.
Suur, avar, hea kiirendusega auto ikkagi:)
Üldse, ma ei mõista, miks ostavad inimesed endale manuaalkäigukastiga auto?! Mõttetu. No millised eelised sel manuaalil küll linnaliikluses on? Jube tüütu.
to j:võibolla tuleb aeg mil saad aru millepärast manuaalkäigukast pakub naudingut.
Ise käisin tartus rüütli autokoolis. Ei mäleta mis marki autoga algul sõitsin kuid mootoriks oli 1.0(!!!). Sellise mootoriga auto minu käes osutub ohtlikuks, sest alatasa ülehindan tema võimeid. Õnneks sain enne sõidueksamit (1 päev varem) toyota corolla rooli (1,4 või 1,6ne).
mul oli gorolla sai sellega päris kõvasti rallitud no õpetaja oli ka siuke muhe vana....ei ütleks ühtegi paha sõna....njh sõitsin gorollal tagakummi lõhki õps sai mõnitada mind veits kui ma parajasti kummi vahetasin
autokooli lõpetasin laplaris, auto oli siis volvo 440. roolivõimu ei olnud (vaesed tütarlapsed, platsisõit oli nendele ikka paras trenn) ja üleüldse paras pann oli.
hiljem tuli kooli ja ajateenistuse tõttu paus sisse ja sel aastal jätkasin/lõpetasin. valisin kalju autokooli ja ei kahetse.
autoks tutikas Golf V TDI 1.9. pagana hea saan on, hea minek ja julmad pidurid. õps oli keegi Raivo nimega: väga tegija vana (kuigi vanust vast nii 35 ringis) on, rahulikult ja asjalikult seletab. julgen soojalt soovitada. Vahepeal oli keegi asendusõpetaja, nime ei mäleta (nägi välja tõsine rokivana), kah täitsa hästi seletas.
Vaatan eelmisi autosid ja sellist ei hakkanudki silma, millega ise sõitsin.
VW Passat, diisel ja suht normaalne laev. Platsil oli veidi suur, aga muidu võib rahule jääda.
sõiduautoks oli opel rekord 2 liitrine tagasillavedu. Kas enam keegi mäletabki sellist. Endalgi oli raske nime meelde tuletada. Esimesed õppesõidud olid aga Gaz 52'ga Pärnu linnas. Ooo milline adrenaliinivoog oli talvisel tänaval ristmikel veoka taguotsaga jõnksutada. Kui saaks siis sõidaks kohe praegu uuesti 52'ga, sest sellist sõiduelamust ei paku iga auto!
ENSV ATMM õppekombinaat. Aasta oli siis 1985.Autod olid GAZ 53A ja GAZ 24 "Volga".Proovige nende masinatega sõita, saate teada kui hea on. Sõiduõpetajaks oli sm. Kaarits, kelle arust kiirus 40 km/h oli juba meeletu kihutamine. Niiet kui tänapäeval kellegile selline õps satub, sõidaksite "kiirusega" 30 km/h. Hihihiiiköhhköhh
Ambrosia Autokool Tartus, kool on uus, õpetus oli audiovisuaalne, autoks oli siis uus Opel Astra 1,4 täitsa sobiv, õpetajad ka normaalsed. Soovitan soojat
vaatan, et paljud on teinud peugeot 307-ga
endal suvel sõidukogemus olemas (load puuduvad)... ja nurki on sellel autol küll võimatu näha/tunnetada ... corolladel jne näed ikka kapotti...aga 307-ga panin täitsa tunde järgi
mina sõitsin haapaslus ja kia sephia ll-ga ,täitsa mõnus,olen proovinud ka opel omega3.2(seda pikka,mis ta nyyd oli universaal???)mootor on võimas aga ysdan mõnus:)
B katekooria sai tehtud uue skooda fabiaga, ühe korra sain sõita ka vana VW pologa, aga kuna kellelgi õnnestus sellega avarii teha, nii et selle pidi maha kandama, siis osteti uus auto. C1 kat sai tehtud GAZ 52 ja tsikkliload JAWA 350-ga. autokoolika oli Vasara autokool Tartus. õpetajad kohta võib öelda, et olid normaalsed, nimesid ei mäleta.
Õpisin Põltsma Autom Liiklusklubi autokoolis ja sõiduopetajaks oli Uuno Allikhein
negatiivne on see ,et kunas õppesoit toimus Paides ( sel ka riiklikud eksamid) siis ta võtab auto maksimumini täis .
Samas ütles et kui kas õpilast on nõus Paisese harjutama minema siis ütleb seda on liiga vähe me ei hakka niivisi bensiini raiskama
samas teine õpetaja Harri Nõmmikraas on nõus ka ühe õpilasega paidesse soitma minema.
Õppisin Niguliste autokoolis ja sõitsin kõik oma õppesõidud punase corollaga milel õpetas mind Kaido Kesper,soovitan kõigile kes tahavad hiljem ka ennast yksi autoroolis kindla ja rahulikna tunda.
Helju Kalviku Autokool, Renault Megane II sedan. Päris ok auto 1.6 liitrise mootori juures. Tehniline seis on suurepärane loomulikult ja peaasi on see, et kohandatud käsijuhtimiseks, et puudega inimesed saaksid juhiloaks ära õppida. Seda ma teengi praegu :)
Autokooli lähen kuskil kuu või pooleteise pärast-kiivi autokooli niisiis....siis peaks uus jetta ka kohal olema,sest nimelt sellega sõitma hakkangi-ei tea kuda on ka.Muidu olen sõitnud vanema nissan sunnyga,mingi fiati ja uuema toyota corollaga...
Helju Kalviku autokoolis õppisin.
Esimene masin oli Škoda Fabia 1.4 - tore pisike masin (kuigi muidu ei fänna selliseid), minekut üllataval kombel isegi oli. Väljavaade jättis soovida. Lisaks see, et kuni esiistmel istusid, polnud mingit probleemi, aga taga ei soovita kellelgi olla.
Hiljem vahetati Fabia välja ning linnasõit ja sellele eelnenud sõidutunnid said tehtud diiselmootoriga Citroen Berlingol. Välja vaatasid kõrgelt ja igas suunas oli nähtavust. Esimesel käigul polnud kiirendust sellest hetkest, kui auto liikuma oli tõmmatud, ollagi; teine käik aga tõmbas nagu loom.
Toredad autod mõlemad.