kia sorento-tundub et mitte kõige vastupidavam aut
kahtleja
17:25 06.10.2004
vaatan siin müügikuulutusi ja viimase kuu ajaga on tulnud mitmeid sorentosid müüki kusjuures selle ja eelmise aasta autod (ega neid ikke niisama müüda kui väärt värk oleks)
Pole neil häda midagi, väga korralikud autod on, müügis on nad lihtsalt seepärast, ma arvan, et kunagi tuleb ju iga auto müüa, ja miks mitte lasta siis kuulutusel üleval tiksuda.
sorentosid lihtsalt varem ei toodetud.
müügil on ka 2003-2004 aasta nissani maasturid, lc-d, rextonid, touareqid, vitarad jne.
ega see ei tähenda, et k6ik need margid midagi väärt ei oleks.
näit. ostetakse liisinguga auto ja maksed käivad üle j6u jne. kui sorentode hindu vaadata, siis m6ni on vaat et k6rgema hinnaga müügis, kui ta enne 2004 maid osteti.
enne 05.2004 bensukas alates 279000, diisel alates 299000. kui sorento välja tuli oli hinnakirjas diisel alates 279000. ei ta küll kas keegi diislit 279000 eest osta ka sai? lisade eest tuli hinda muidugist juurde aga kes viitsis tingida või kel vedas sai hinda alla ka.
Müün sellepärast, et uuemat Sorentot osta.
Ise autoga peale 70000 km läbimist VÄGA rahul.
Mul automaat-käigustiga Sorento (4-käiguline), aga nüüd tahaksin osta 5-käigulise kastiga automaati, millega ka käsitsi käike vahetada saaks. Ainult raha peale vihane maasturi-huviline ostaks täna mingi muu auto.
Hind hea, sõiduomadused head, kvaliteet hea ja järelturg ka hea.
TO kahtleja, et kunagi oli üks anektoot - kui tikku ei ole siis ei seisa kah. Loogika selles - tikku pole- suitsu ei tee - viina ei joo - naisi ei vaata - ei seisa kah.
See on nagu järg sellel et autosid ikka vahel müüakse kah!
Automaatkastiga müügis selle pärast, et enamus uusi müügis ongi automaatkastiga ja seda just selle pärast, et kliendid neid eelistavad. Aga, et kasutatuid praegu plaju müügis ikka selle pärast, et nüüd uus Sorento mootor 125kw, vana 103kw. Ka veel selle pärast, et Kial iga aastaga garantiitingimused paremaks muutuvad...5 aastat garantiid ikkagi Sorentol...
Just manuaal sorentosi ei ole eiriti, aastaid tagasi lausa ootasin 3 kuud autot, kuna manuaal oli tehasetellimus, automaadi oleks kohe saanud.
Nii nüüd on 2,5 aastat sõidetud - 120000 tkm on ees ning hooldusvälises remondis olen käinu kaks korda.
Audi A6 käisin 2,5 aasta jooksul hooldus välises remondis 16 korda
Toyota Camryga käisin 2,5 aasya jooksul hooldus välises remondis 12 korda.
Tundub et sorento on hea, sõidame veel pool aastat siis saba kokkuvõtte taha.
Kahjuks pidin sorento headuses pettuma, sest remondi arve tuli 30k seoses pihustite ja mingi mootori osade vehetusega, auto ise aastast 2004, diisel, aut ja sn 140 000. Sõidu ajal hakkas mootor katkuma ning õiget minekut polnud. Teeninduses öeldi, et see pidi nende diislite põhiviga olema, et 150 000 juures suurem kapremont ette võtta. Oleks seda ostmisel teadnud, siis oleks 3,5 bensuka ostnud, minek oleks kindlasti parem olnud aga muud polegi sorentole ette heita ainult mootorid võiksid võimsamad olla, kõigil konkurentidel suurema jõudlusega diislid. Aga samas mul naisel Audi a6 mille ma andsin talle peale sorento ostmist nüüd siis juba 4a ja pole temaga veel kordagi probleeme olnud ja äial Allroad ca 3 aastat ning samuti pole kuulnud et probleeme oleks olnud, seega minu kogemused ütlevad, et audud vastupidavad autod.
Ühes müügiesinduses on Honda eelmise põlvkonna CR-V praegu hulgi müügis. Lihtsalt need kelle rahakott lubab kipuvad mudelivahetusel autot vahetama kuna see uue auto effekt kaob. Tavainimene ei tee vahet kas auto on 3-4 aastat vana kui sama mudel ikka tootmises. Uue mudeli puhul aga on kohe näha, et eelmine põlvkond.
Kia puhul muidugi uutel parem garantii ning võimsam mootor. See on argument paljudele kes suudavad võidujooksus kaasa lüüa.
Rahulolu kohta saab aimu kus auto müügis on. Kui müüb sama mudeli esindus siis võib arvata, et klient rahul ja võttis järgmise. Muidugi liisingfirmade suva tõttu ei ole seda võimalik päris nii võtta kuna nemad võivad kasutada muud müügikanalit.
Olen olnud sorento omanik pea aasta(ei ostnud päris uut nii 66000 oli sõidetud ja 2003a väljalase)aga naine põhiliselt kimab sellega.Kõik oli vägev ja kena,naine oli rahul,hea kerge rool,käigud lähevad hästi kergelt sisse,kütet võtab ca 8,5l 100km ühesõnaga kõik ok.Kuid nüüd ühel päeval juhtus selline asi,et õli ja tosool on ühte sulandunud.Nimelt kadus õli karterist ära ja suundus jahutus-süsteemi ning paisupaagist hakkas kogu see plöga välja tulema. Tegemist on diisliga ja praeguseks läbisõit vaid 89000 piirimail. Kõik hooldused on tehtud ja tahtsin just 90000 hoolduse kirja panna.Nüüd garantii läbi ja maksa omast taskust kõik.Nagu korda saan nii müüki panen ja alla MB või X5 ei hakka kuulutusi vaatama ka.
Olen ka sorento omanik ja tunneksin huvi mis sai sinu oli/tosooli probleemist. Ise käisin just 120tuh hoodluses ja arve oli 27 tuh. Vahetati köik liikuvad osad ära, välja arvatud mootor :) aga tundus et seda oli vaja sest peale seda tundus auto seisvalt teel paremini.
Kas võiksite ühendust vötta mailitsi marko @ wiseman. ee või siis tel 5654877
Kia Sorento juba kolm aastat 100.000 ja ainus mida teinud on lambipirnide vahetus ja rehvid vahetanud.
enne oli Nissan Patrol ja Sorentoga öö ja päev.
Patrol armastas maastikul uppumist kohtades kus Kia ilma aeglustita läbi tiksub, jõudu kiirendusel Kial tunduvalt rohkem, kütusekulu tunduvalt madalam ja ruumikus ei ole ka paha. Juhitavus super.
Sorry Nissanid aga Kia Sorento on vägagi hea auto.
SOOVITAN
Njah..
käisin just 90 tkm hoolduses....siiani peale selle siduri jama (śuures osas oma süü) midagi olnud....siiani ei kahetse ostu.
120 tkm ei karda....5 aastat garantii veermikul ja mootori ju.
Uurisin et seda tehakse teeninduses et ise teha ei saa et vaja.mingit aparaati millega vahetatakse käigukästi õli? On see õige v saab ikka.ise ka vahetada.
Olles enne omanud ainult VAG grupi masinaid ja ühte 2009a Honda CRV-d ning ühte Chrysler Voyager-i (kõik olid eranditult bensukad), otsustasin nüüd Kia Sorento ära proovida. Väljavalituks osutus siis 2014 aasta 2,2l (145kW) Sorento XM (eelviimase põlvkonna facelift). Ostes oli autol ls. 46 000, uuena ostetud ja sõitnud Eestis. Positiivsetest asjadest esimese paari kuu omamise järel-sõidumugavus, piisavalt ruumikas salong, suht madal mootori-,rehvi- ja välismüra tase salongis (võrreldes sellele eelnenud 2011 aasta Octaviaga), läheb kiirelt soojaks ka -21 külmakraadiga (mis üllatas diiselmootori puhul),maanteel möödasõitudega samuti probleemi pole-vajutad ja läheb. Miinustest võiks välja tuua paljukirutud spidoka nõela mis tumepunasena mustal taustal päikesepaistelise ilmaga suht nähtamatu on. Viimane ebameeldiv üllatus tabas mind paar nädalat tagasi kui armatuuris õlitule põlema lõi-30 tuh. õlivahetusest 48 tuhandeni oli õlitase langenud miinimumini! esinduse sõnul pidada see normaalne olema... Mis veel kummalisem, et peale seda kui olin peaaegu 1,5 l õli peale valanud ja õlitase uuesti normi sai, jäi märgutuli armatuuris põlema. Siis läksin esindusest läbi ja ka seal ei suudetud arvutiga seda märgutuld ära kustutada. Öeldi, et sõida umbes 40km siis peaks tuluke ära kustuma-ja nii oli ka... Sellist asja pole varem kohanuid! Originaal tehase aku sai 4 aastaga otsa nende viimaste suurte külmadega (auto oli enne sõitnud Tallinna vahel lühikesi otsi-sellest ka nii väike läbisõit). Maastikul pole proovimas käinud-youtube videote põhjal pole selle masinaga sinna eriti mõtet ka minna-eks ta parketimaasturite klassi ikka rohkem kuulub. :D Kütusekulust nii palju, et tehase poolt ette antud numbreid pole mõtet uskuda-maanteel püsikaga sain 6,7 ja linnas 13-17 sajale! Samuti pole mõtet õnge minna selle KIA poolt lubatud 7 aastase garantii peale! Akul ja raadiol 2 aastat-enamus asju lähevad kuluosade alla-7 aastat vbl. ainult mootoril ja käigukastil (kuigi seegi pole kindel :D) Piduriklotsid-ja kettad kestavad ka max. 30 tuhat. Vot sellised muljed siis uuemast Kia Sorentost. Üldjuhul võib esialgu rahul olla!
No oma arust olengi normaalne inimene ja suht hoolas autoomanik :) Kõigil eelnevatel masinatel õlivahetused reeglina korra aastas teinud-vahet polnud kas siis läbisõit oli 8000 või 12000. Lihtsalt enne pole nii uut masinad omanud ja ning ei tulnud mõttesegi, et pmst. uus auto õli samapalju võtab kui kütet :D Seda, et 30 tuh. välp meie tingimustes "overkill" on, seda ma tean niigi-isegi teeninduses soovitati tehase poolt ette nähtud 30 tuhande vahel vähemalt üks õlivahetus lisaks ära teha (siis max. 15 000 läbisõidul). Mis küttekulusse puutub siis mul kõik masinad suht janused olnud-nii 2,0 (85 kW) Golf-keskmine oli 13 sajale, 1,8 (118kW) Octavia-samuti 13-14 sajale. Lihtsalt ise pole kunagi varem diiselmootoriga sõiduautot omanud ja kõigi diislite omanike suust olen kuulnud ainult seda kuda bensukad kuhugi ei kõlba, et bensiiniga võib ainult pintsleid pesta ja kui "ökonoomsed" ja võimsad diislid on :D Antud masina ostu puhul polnudki tegelt kütusekulu määrav argument (pole kunagi olnudki, sest vahet pole mis auto või mootoriga tegu-juurde pole nad ükski kütust tootnud ja kõik mis paagis, on ära võtnud :D). Selle auto ostu puhul sai ikkagi määravaks auto välimus ja sõidumugavus ja ka pisut kõrgem kliirens kuna vahepeal vaja maal käia kus eriti varakevadel ja sügisel tavalise sõidukaga ligipääs raskendatud on. Ning kuna neid masinaid meil Eestis bensiinimootoriga ei müüdagi siis tuli paratamatult diisel võtta-eks kusagilt poolt peab ju järeleandmisi ka tegema :D Vastupidamise kohalt on praegu vara midagi rääkida. Ehk kestab kauem kui eelmine 2011 a Octavia millel juba 58 tuhande pealt sidur ära vahetati ning mootori kap. remont tehti (loomulikult mitte enam garantiikorras)... 2 aasta pärast saab Sorentol ka 7-aastane garantii läbi-eks paistab siis kas ja kui palju nagisema, kolisema ja pudenema hakkab...
Sidur vahetati Saksas 58 000 pealt ja mootoriremont tehti hiljem siin Eestis Skoda esinduses vahetult peale auto Saksast toomist. Enne minu kätte jõudmist oli see masin mingi Hamburgi kinnisvarafirma naisterahva kasutuses-ehk seal Hamburgi vahel ja selle ümbruses pidevalt ummikutes tõmblemine mõjus sidurile tapvalt, ei oska öelda. Ise ei ole suutnud ühelgi masinal sidurit ära tappa veel oma 30 aastase juhistaaziga-ei suurtel ega väikestel :D Noh, ja kütusekulu... Mulle on ammu soovitatud väiksema numbriga jalanõud osta... :D Naine tögab koguaeg, et ma nagu pensionieelikust rullnokk pidada olla... Nüüd Kia Sorento selline vanainimese massin-saab rahulikumalt võtta! :D
Eks need saksa masinad on kõik ühe puuga. Miks nad muidu on ekspordiks läinud. Samas seda superhooldust saksas ma ei usu, no lööge või maha. Rääkides diisel vs bensiin siis on nii ja naa. Oman samaaegselt diisel kui bensiin masinat (naise ja enda auto). Linnas diisel võitu ei anna, no pole lootust ka (ma pole ka mingi taksojuht, kes kohalt minnes kohe esimeselt kuuendale paneb, pöörded liiguvad ka 4-4500 kandis). Linnas oma pisikese 53 liitrise paagiga (43-45 tangin siis korraga tavaliselt) suudan sõita 600-650 km. Maanteel kuni 800 (ükskord proovisin ka ökotada ja sain 900... mõttetu on see öko). Ei ütleks, et bensiiniauto oluliselt rohkem võtaks (linnas siis sama koguse kütusega saan 550-600 ja maanteel samuti 750 -800 km). Muidugi ma ei räägi siin V10 mootoritest, vaid peretarbimisest (1,6 diisel focus vs 1,2 bensiin DSG fabia) Targutajatele, siis kaaluerinevuseks 200 kg autodel.
Meeldib muidugi diisli vääne kui turbo ärkab, samas pole ka 1,2 bensiin kehvem. Suudab väga eduliselt foori alt startida ja kiirendada 100ni. Muidugi nüüd ootaks hala, et üle saja ei kiirendagi ja blaaaah. Muideks piirkiirus on 90 ja suvel vahest ka 110. Seega 110 kiirendab küll ja rohkem pole naisel vajagi. Ei pea ju oma bemmiga näitama "klassi", mis nagunii kohe laiali lendab, sest saksast toodud hooldatud masin ju.
Ega ma ka tõin Sorento küttekulu välja ainult seetõttu, et ehk on mõnel inimesel, kes osta plaanib, hea lugeda ja tänu sellele lootusi liiga kõrgeks ei kruvi. Ise enne Sorento ostu eeltööd tehes leidsin ka igasugu infot vanemate mudelite kohta ja siis päris uue kohta miskit. Konkreetse mudeli kohta polnud eriti miskit lugeda (neid linnapildis ka suht vähe näha) ja siis tegingi ostu otsuse proovisõidu ning youtubes nähtud videote põhjal. See teema ju ka alustatud aastal 2004. Vaatasingi, et ehk võiks vähe uuendada. :D Ehk sellepärast, et võrdlesin mõnd asja oma eelmise autoga mis juhuslikult juhtus olema Saksa masin ja lisaks veell Skoda ka, siis kiskuski asi OT-ks kätte ära! :D
Küsimus sellepärast kuna vanematel disladel ei pidanud olema. Etkui tühjaks paagi sõidad ei saa käima kui pumpa.pole. ainult survega paaki et käima saada.
Saab keegi aidata. Tekkis hommikul -2 kraadiga selline asi et käivutasin tavapärasest kauem ja korraks läks.käima siis suri välja. Teist korda käivitasin ei läinud üldse käima ja kolmas.kord käivitasin ka ca10 sekundit ja siis kuidagi läks käima. Ja siis läks mootori tuli armatuuril põlema. Kas asi pihustites v hõõgküünaldes. V milleski hoopis.muus? Tegu 2006a 2.5 103kw diisel. Manuaal