Vaba teema

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

Handimann ja muidu imelikud tööriistad.

vanames
12:13 21.03.2008
Jahile;Sama kogemus,kaks korda sama reha otsa astunud.Kolmandal korral ostsin Makita trelli ca 1300-.Teine tera,on vett ja vilet saanud ,siiani töötab.
PS.Mis neisse läikivatesse mutrivõtmete komplektidesse kuulub ca 100 eeku,Siis need kõlbavad ainult lastele anda plastmassist Legot kruvida.
1 (üks) kvaliteet leht või padrunvõti maksab 60-100 eeku.Odavamad on rämps.
napilt läks
13:42 21.03.2008
olen täiesti nõus, et mõni odav asi peab meeletult vastu ja teine kohe üldse mitte.

ostsin 2a tagasi Handymanist komplekti: tikksaag, akutrell ja ketaslõikur. kokku 700 eek.
tikksaag - vibra on nii metsik, et täpselt lõigata ei saa. viskasin minema.
akutrell - siiani vastu pidanud, kaasa arvatud kogu korteri kipskarkassi ja laudpõranda paigaldus.
ketaslõikur - pidas vastu 15min plekkkatuse värvist puhastamist. seejärel süttis. tänu jumalale, et elektrilööki ei andnud koosmõjus plekkkatusega. siis ei oleks siinkirjutajat enam olemas....

kokkuvõte? peale ketaslõikuri süttimist ostan ainult kalleid tööriistu, sest minu elu on liiga kallis. üks asi on, kas odav asi peab vastu või mitte... teine asi, kas ta võib olla eluohtlik... odava lehtvõtmega või akutrelliga võib mässata, ohtlike tööriistadega mitte.

siiani on see ka kuhjaga ära tasunud. lasin metabo trelliga elektrijuhtmetesse, mida üldse olemas ei pidanud olema. puur sulas üles, kuid mina olen elus:)
Willem0
09:28 26.03.2008
Qvalda elektri höövli ostuga astusin ikka täielikult ämbrisse. 1700 eeki panin lihtsalt magama ja ei saanud ühtegi normaalset hööveldust teha. No ei raatsinud Sinisele Bosch-i höövlile natuke rohkem panustada. Kusjuures Power Graft oli 300 eeki ja tegi ka paremat tööd , kui Qvalda. Edaspidi vaatan ainult Makita. Metabo, Bosch, või DeWalt poole.
dolomedes
10:25 26.03.2008
Kui inimesed, kes odava asja ostavad, selle alati pärast kohest lagunemist poodi tagasi viiksid ja oma raha tagasi nõuaksid, korjataks selline saast peagi müügilt ja lettidele jääks vaid selline kaup, mis enam-vähem või täiesti kvaliteetne. Mul üks tuttav ostis kunagi odavad sandaalid, need lagunesid esimese kuuga, viis tagasi, vahetas uute samasuguste vastu. Nii kolm korda, viimaste eest küsis raha tagasi. Terve suvi tasuta jalavarjud. Järgmine aasta poes nii odavaid sandaale polnud.
Ise olnud ka handimani klient kunagi. Ei tasu ära. Loomulikult pole mõtet hobikasutajal osta makitat, dewalti, sinist boschi jne. Aga ka amatööridele on odavaid ja kvaliteetseid mõistliku hinnaga tööriistu. Ise olena kasutanud palju Skili, kiidan! Selle raha eest töökindlust, kasutusmugavust jm. Sama ilmselt rohelised boschid, black & decker jm. Nüüd on tööd rohkem tekkinud ja eelistan profiriistu aga vanad skilid on endiselt töökorras ja kasutusel. Ei ole ainult kaks hinnaklassi, a' la 100 eek vs. 2000 eek. On ka vahepealseid.
audi a4 v6
19:18 26.03.2008
to: dolomedes

ei saa raha tagasi, saadetakse kolmeks-neljaks nädalaks remonti, selle ajaga ostad vahepeal juba uue ja saad varsti omale kaks. Nuta või naera, nii see on. Ei aita siin isegi ropendamine mitte!
vata
19:38 26.03.2008
Skil mis oli ca 7-10a tagasi (väga hea) ja mis on praegu on täielik ****. Skil kuulub juba paar aastat kui mitte rohkem Boschi kontserni. Bosch ostis teatud eesmärgil Skili ära kuna nii on lihtsam konkurendist lahti saada. Skil ei saa enam kunagi paremaks kui Bosch.
oskan ka mõnda rääkida.
20:12 26.03.2008
Kõige parem kogemus oli, kui töömehele sai laupäeva hommikul kiiresti üks relakas võetud Säästu marketist. igaljuhul lõunal sain juba tagasi viia. Aga K-rautakeskos oli vahepeal müügil mingid kollased odavad relakad (300).-. Vastupidasid enamvähem aasta. Sai siis nõnda 3 aastat hakkama. Ennem on olnud ka Skil ,Makita Hitatci või kuidas seda kirjutatakse, ega tuntud margid ka kauem , kui 1,5 aastat vastu ei pidanud. Jah kallimatel masinatel on mugavam ja kergem töötada.Hetkel kaks makitat kasutuses, sest ühel hüppas stopperi nupp välja ketast on nöök ära võtta.
võhik
21:35 26.03.2008
Tavaliselt kollased tööriistad on kuidagi armetu välimusega ja mainega (va. KÄRCHER). Kvaliteetriistadest rääkides võtsin kunagi remonti Metabo relaka. Vahetada tuli vaid harjad (80kr) ja ostsin relaka sellelt vennalt 400krooniga ära. Kasutan hobitöödel seda juba 5-t aastat ning ainus asi, mis meenutab, et ükski asi pole igavene, on reduktori kulumisest tekkinud lõtk.
SpikeBMW
21:55 29.03.2008
kunagi sai hangitud SaastaMarketi keti kaupulusest endale mingisugune paarisaja kroonine elektritrell a la Horse Power vms. see ütles paari päevaga üles.

siis aastake v kaks tagasi hankisin endale mingisuguse miljoni osaga tööriistakomplekti mingist hobihallist vist. maksis sinna 2k tuuri.
enam-vähem nagu asjad töötavad, aga sõbra autol konte vahetades suutis teine jobi padrunipikenduse ikka väga ametlikult laiali lõhkuda, hiljem keerasin kõrra ise puruks. kast ja võtmed enam-vähem ok. uued riistad sisse ja kärab küll.

akutrelli ostsin näiteks Milwaukee oma(3900.-)ja nii head teist akukat pole enne kasutanud. (AEG-i tütarfirma) peab vastu absoluut kõigele. tulgu või taevast pussnuge või sõida pasiga üle, ikka töötab. ja väga mugav.

kui tegelesin avatäidete paigaldusega, siis sai kasutatud ainult Milwaukee ja AEG-i riistu. ülimalt mugavad ja kindlad riistad nö kirgliku harrastaja v poolprofi riistad.
lööktrelli kasutatud ka vahepeal Hilti TU-2(võin ka eksida nimega), kergem kui aeg-i oma ja ikka kõva kvaliteet taga.

üldiselt soovitan osta riista kas ametliku edasimüüja juurest(AEG, Milwaukee - Satter) või esinduspoest(Hilti).

mingist k-rautast võite kipsi ja kirveid osta, aga mitte korralikku tööriista.

terv. Spike
audi a4 v6
10:18 30.03.2008
k-rautas ka ju samad firmad müügil!?
SpikeBMW
17:53 30.03.2008
milwaukee ametlik edasimüüja on Satter. vt. www.satter.ee
aeg-i saab mujalt ka.

ja hilti müüb enda riistu ainult esinduspoodidest.
hilti masinad nn vargakindlad, kuna on hiltis arvel ja varuosi hilti edasi ei müü. parandada saab ainult esinduse kaudu.
tartus oli juhus kui 2 aastat tagasi varastatud relakas saadi tänu sellele kätte, et vana läks riista remonti viima :D
ffferagbrws
22:02 20.01.2011
olen t66tanud DWT, Einheli jns ja need on kodukasutajale korralikud. 3 aastat vastu pidanud. Muide FOORUM ehitati ja ketasl6ikuritega Einhell
hülgehala
16:47 15.03.2014
ostsin Mahiimast 200 eeki maksva nimeta 500W drelli. teenis ausalt 6 aastat ja tampi sai ta segu segades palke puurides ja metallitöödel. ära viskasin siis kui padruniga midagi juhtus. pole need odavad nii saastad midagi, vahel sattud kallist marki ostes hullema saasta otsa. olen ise ühe lugupeetud margi garantiitöökojas olnud kui meistrid käsi laiutavad ja ütlevad, et teha midagi, selle mudeli tüüpviga.
vanames
18:30 24.03.2023
Suur hoiatus!
LIDL is müüakse käsisaagi sellise nimega nagu PARKSIDE.
Ärge jumala pärast ostke!
Enne oli mul BAHCO, krdi hea saag, võttis lauajuppe ja kadikaid nagu võid, hea kerge saagida.
Nägin Lidlis sarnast algul mainitud saage, midagi 6 euri, mõtlen võtan varuks.
Noh tahtsin paar ämbrit kadikaid saagida hea homme ahju ajada. Kohe sain aru et miski mäda. Sõrme jämedust oksa saeb kuidagi raskelt, vana lauajupi saagimisel kohe jama, niikui veidi kadika sees, kohe kinni.
Hakkasin siis uurima, sae hambad väga kummalise kujuga, jagu puudub täiega!
Võtsin jagamisraua ja üritasin jagada, mõttetu , karastatud hambad, krõks ja hammas läinud.
Käepide küljest ja prügikasti, metallosa lendas vanaraua hunnikusse, kogu lugu. Ei osta LIDL ist enam ühtegi tööriista. Oleks võinud peale olla kirjutatud et tegu riiuli disainielemendiga mitte tööriistaga. Saksas veel toodetud. Sakslased nii pehmoks läinud et enam lihtlabast saagi kah ei oska teha!
OnuValdek
20:13 24.03.2023
Olen ka mõned head ja odavad tööriistad Handimanist ostnud ja need on vastu pidanud ca 10 aastat ja pidevalt tööd ka nendega teinud ja kusjuures väga hästi peavad vastu nagu profiriistad, ise ka imestan. Ise arvan, et tööriista vastupidavus sõltub selle kasutajast ka suurel määral. Mõni kohe oskab ka kõige lihtsama tööriista paari päevaga ära lõhkuda.
karpunkel
20:19 24.03.2023
Mul on üks vana Aeg juhtmega trell alles, mis umbes 15+a vana ja palju tööd tehtud sellega ära ja töötab siiani, ainus viga mis on et voolujuhe hakkab ära kuluma. ühtegi teist nii vana elektritööriista enam ei ole majas, mis võiks midagi kiita küll juba natukene
karpunkel
20:36 24.03.2023
kõige kehvem tööriist tuli ka meelde mis sai elus ostetud - FXA ketassaag, kestis lausa mitukümmend minutit ennem kui maha põles!
Deus
21:37 24.03.2023
Parkside asjad on täitsa OK hinna ja kvaliteedi suhtega, Poola toodang, kui mälu ei peta. Jootekolb kestab siiani, löökkruvikeerajad pole ka pooleks läinud, noaterita pole maha põlenud. Midagi on veel Parkside nimega olemas, peast ei mäletagi kõike.
siberia
11:12 25.03.2023
vanames lendas sellesse tuntud orki et kui on Saksamaal tehtud siis peab hea olema :))
Parkside on minuteada Lidli enda kaubamärk ja vähemalt elektriga käivad asjad on Einhelli mingist riiulist. Einhell ise on pühapäevekasutaja jaoks päris OK , umbes sama nagu kunagi oli Skil. Tähele tuleb panna et karbile on kirjutatud "designed in Germany" mitte "made in Germany".
Lihtne käsisaag võib olla jumal teab mis päritolu. vanames, oleks siis võinud samas poes kohe proovida et kas värsket saia võtab, enne kui sületäie kassasse tarisid.

Kodus nende metallihunnikusse loopimine pole ka hea mõte. Vii poodi tagasi ja ütle et ei saa sihtotstarbeliselt kasutada ehk puudusega kaup. Raha tagasi!
Mul oli ükskord vaja linnas auto aku kinnitusklamber lahti keerata. Sõitsin K-raua parklasse, ostsin kõige odavama T-käepidemega padurnikomplekti (4-5 eurot millegagi), võtsin sealt 13 mm padruni ja keerasin plastikust käepideme esimese nõksuga puruks. Viisin kassasse ja küşisin raha. Raha ei tahetud anda, kästi riiulist uus komplekt võtta. Võtsin ja keerasin selle ka puruks. Siis vist veel ühe korra niimoodi. Läksin uuesti tagasi ja soovitasin et tooge laost tõstukiga kohe terve euroalus mulle auto kõrvale. Vähem jooksmist ja ma keeran nad kõik katki. Vahiti imelikult ja ei mäleta enam et kas anti raha tagasi või lubati natuke kallimast hinnaklassist samasugune komplekt ilma peale maksmata võtta.

Bacho käsisaag oli eelmisel nädalal Motonetis 9 EUR ehk natuke kallim kui Lidli Parkside saag. Just ostsin ja läheb uuest peast ise puu sisse. Eelmine saag oli ka hea aga läks kodus laminaatparketti saagides nüriks ja korralik saeviil maksab minuteada natuke rohkem kui uus saag. Ja teritada nagunii ei oskaks :)
Deus
13:05 25.03.2023
iPhone on ka Designed in USA, Made in China, kas see teeb temast mingi kehvema asja siis? Kui tootja ikkagi ei vasta disaineri poolt antud spec'le ja tugevustestidele, siis see esimene lihtsalt ei võta selle "Made in" tegelase käest partiid. Enne kui siin miskiks anfroid vs iphone vaidluseks läheb, siis enamus teie androide on made in china või Korea, kestavad küll. Odavalt saab reeglina täitsa töötava asja siiski, olgu see FXA või Parkside või Bosch. Tuleb lugeda siiski manuali, et mis on antud aparatuuri maksimaalne lubatud tööaeg jutti või lähtuda lihtsalt loogikast odav = hobi ja hobi ei ole lasta seina 8h ilma pausideta kruve ning auke või saage hoida 24/7 töös. Enamus hobiasjade maksimaalne tööaega minu tagasihoidliku arvamuse kohaselt on 10 minutit, peale seda on jahtumispausi vaja.
.
13:17 25.03.2023
Olemas FXA akuriistad- trell, ketassaag, kettsaag, tikksaag ja kolm suve nendega toimetanud- väikestviisi ehitust ja kettsaega metsast kütet ning võsa puhastanud. Toimivad, ei lagunenud esimese kümne minutiga ja eriti hämmastab mind kettsae kett- no ei lähe nüridaks. Mulda ja kive muidugi ei sae, aga paar suve lasin ilma mingi teritamiseta- sarapuuvõsa, männid, kased. Pöördeid küll palju ei ole, aga läheb hästi puu sisse ja jõudu piisavalt, et 20-30cm notte langetada ja tükeldada. Ports akusid ka olemas ning hea vaikne metsas toimetada. Mootorid kõigil küll harjadega, aga siiani pole vahetama pidanud. Selle raha eest on nad kõik ennast ammu tasa teeninud.
vanames
13:53 25.03.2023
Siberiale- mul kama kõik kus asi tehtud, asi peab töötama, nagunii on praegu kõik hiinas tehtud. Ning karastatud hammastega sae teritamine? See on miski uus trend? Need saed on ühekordseks kasutamiseks. Üks Bahco saag juba mitu aastat ja on temaga plasti ja kogemata naelu :) saetud ja ikka on tasemel.
Noh poolas tehakse kah üht koma teist kuid need asjkad on juba nii seest kui väljast ikka kobedamad. Poola akulaadija GZL laeb 24v kahte 240 ampertunnist akut ega lähe leigekski.
Ja kes sul võtab tagasi asja mis on juba pakendist välja võetud ja sihtpäraselt kasutatud? Mingi 6 euri pärast minna ja protsessima hakata? Aega ja kütust raisata? Pole minu tase, sülitan ja elu läeb edasi. Muidugi ise olin loll et poes ei uurinud, aga kust tuleks pähe mõte et uuel sael ja veel karastatud hammastega puudub jagu?!
Ostsin ka kruvikeeraja otsikute komplekti 32 osa ja juba kasutasin - sellele etteheited vähemalt esialgu pole.
siberia
15:01 25.03.2023
Designed in USA, Made in China ei ole halvem kui Designed and Made in USA. Lihtsalt Made in Germany või (USA) on maailmas suure väärtusega "kaubamärk" ja kui see on on karbi peale trükitud võib julgelt 20% hinnale otsa keevitada. Samamoodi, puht turunduslikel põhjustel kasutatakse Designed in Germany kirja või EU kehvema mainega riigid ei märgi mitte Made in Poland vaid Made in EU. Seevastu tõesti Saksamaal tehtud asjal on enamasti kiri Made in Germany.

Mul on akutööriistad DeWalt ja sel lihtsal põhjusel et kunagi oli kohe akutrelli vaja ja kõige viisakam oli siis Prisma toidupoes müüdav 149 EUR DeWalt kohvri, kahe aku ja laadijaga. Nende akude juurde olen hiljem muid asju ostnud, mõned ilma, mõned koos akuga. Iseenesest USA firma , Euroopa turu jaoks on kõigile aadress Saksamaalt ja Made in kirjad on neil väga erinevatest maadest - Hiina, Tšehhi ja Mehhiko tulevad kohe meelde. Kusjuures kõige õnnetum neist oli Mehhikos tehtud määrdeprits. Pritsi otsik oli juba uuena kõlbmatu, läksin Hydroscandi uut ostma (kuluosa tegelikult) ja pole olemaski. Hydroscandi noorukesed tüübid veel uurisid seda kahe mehega ja küsisid et kas niisugune asi nagu DeWalt on kuskilt abibabast ostetud? Ma seletasin lahkelt et ei ole, on kaugel ameerikamaal tehtud ja otsik on tollikeermega :)
siberia
17:13 25.03.2023
vanames, asjade tagasiviimine on ka selle mõttega et kaupmees mingit tagasisidet saaks. Kui kõik sülitavad ja käega löövad siis müüja ei teagi et rämps ja tellib juurde.

Kunagi olid Biltemas veermahti kanistri sarnased kütisekanistrid, kork käis peale keerates. Natuke kõvemini keerates tuli korgi põhi ära ja ainult krae jäi ümber keerme. Ma ostsin ka ja viisin selle tagasi ja neid tagasiviijaid oli veelgi. Ükskord juhtusin nägema kuidas alles pakendis kanistrid kõik utiili viidi ja rohkem pole seda malli letil silmanud.

Sellessamas Lidlis kus Parkside kraami müüakse olid vist eelmine aasta kassa kõrval uue pildiga, mingi Lidli aastapäev, kilekotid. Ma vaatasin juba järjekorras et eespool olijad õiendavad midagi ja müüja annab leti alt jälle uue koti . Sellised kotid olid tulnud ja kui midagi hooletumalt sisse pistsid kärises piki kokkuvoltimisjoont lõhki. Ma võtsin ka lindi alt koti, lõin randmeliigitusega õhus lahti ja kärts lõhki. Üks jäi lõpuks pidama. Aga siis käisid juba müüjad kassade vahel, kilekotivirnad süles, viisid neid ära ja tõid vanadest varudest endisaegseid tagasi. Järgmine kord kui Lidli juhtusin siis õhkikäriseva pildiga kotte enam polnudki. See ei tähenda et kogu kahjum Lidli kaela peaks jääma - tootja praak ja pole vaja maksta. Selleks on kauplusel hästi makstud juristid palgal.
.
19:04 25.03.2023
kuna kõikjal on teemaks majanduskasv, siis ilmselt saab ka seda saasta tootev firma kasumit ja ka riik, kus see firma asub. aga et keegi suudab selle s.ta välja mõelda ja tootmisse lasta ja ausa näoga müüa, tekitab minus siiani imestust. siiani sellepärast, et sarnase s.ta toomine ei ole mingi uudis, ka muid s.tamaigulisi tooteid turul piisavalt, mis peale pakendist vabastamist tuleb kohe prügikasti viia.
Provennike
10:07 29.09.2025
Ükskord oli vaja kiiresti "vahet pole mis akutrelli" ja K rauas oli FXA mingi jube hea kombo pakkumine koos trelli, kruvikeeraja, 2 aku ja laadijaga ja kott. Hind oli täpselt nii hea, et ei olnud vaja mõelda, kas võtta rendist, helistada läbi mõned sõbrad, käia võtta neilt akutrell, pärast vii tagasi koos mõne õllega.
See Fxa jurakas mul 3 aastat teinud nüüd tööd objektidel + oma kodu remonditööd. Ainuke asi, mis ise p....e keerasin, oli üks aku. Panin kehvasti laadijasse ja enam ta ei laadinud. Teine aku toimetab siiani. Seega kõik odav ei ole alati saast. Samal ajal mul töökaaslasel kärssas makita trell objektil läbi ja siis nuias minu käest FXA-d. Algus naeris küll, et mis imelik vidin mul kaasas oli.
vanames
12:42 29.09.2025
Noh aega on läinud ja Parkside kruvikeeraja otsikutest on pooled juba puruks keeratud. Õudsalt rabe materjal , käega keerasin 4mm ristpea plekikruvi ja otsik pudenes :(
Ostsin Makita otsikute komplekti 10 euri, siiani pole õnnestunud veel jagu saada.
Einhell on vist kah mingi odavtootja aga 12 aastat vana akukruvikeeraja töötab siiani edukalt, olen temaga ka kuni 8mm auke metalli sisse puurinud kui pikendust viitsi vedada, saab hakkama. On veel Einhelli oksasaag ja kettsaag (mõlemad ühesama akuga) Töötavad, kestavad ja on ikke vatti juba saanud. Pole midagi ette heita. Ainuke asi oli et oksasaag tuli kohe lahti võtta ja see mingi väike must blokeerimise nupp välja visata. Tootjad on vist arvanud et inimesel on 3 kätt, ühega vajutab päästikut teisega vajutab blokeerimis nuppu, kolmandaga ?! hoiab oksa. Muidu täitsa asine asi.
https://www.k-rauta.ee/p/oksasaag-einhell-158-mm/z6h1#galler
y_v1-1
Deus
12:47 29.09.2025
Reeglina on see pudenemine siiski seotud valede töövõtetega. Kasutatake Z'i Philipsi asemel ja vastupidi + veel vale suurus. Siiski ei saa ka eitada tootjate kasutatud metallide erinevusi kuid need tulevad mängu alles peale õigeid töövõtteid.