Vaba teema

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

Vandenõuteooriad 2

Marko
22:40 03.03.2023
## Tundub, et sa ei saa aru, mida Alex räägib, muidu sa sellist jama siia kokku ei kirjutaks

Nad ei saagi aru ju. Piisab uhuuportaali uudises kaks järjestikust sõna klapivad nende nägemusega, kohe saab sellest nende jaoks tõendusmaterjal.
Kässar
22:45 03.03.2023
https://dl.acm.org/doi/pdf/10.1145/2660267.2660315

Tsitaat:

"Some components were missing from the published server
code, but we attempted to recreate them as faithfully as
possible"

See selleks. Musta kasti sisse nagunii ei näe, mis kood seal jookseb.

Deus
22:48 03.03.2023
Sa saad selle git'st alla tõmmata, ise kokku kompileerida ja siis e-hääle anda. Mitte mingit musta kasti vahepeal pole, sest kood on su enda poolt kontrollitud.
Kässar
23:00 03.03.2023
Tsitaat absoluutselt maailmatasemel tippeksperdilt Eesti e-valimiste kohta:

"As we have observed, the procedures Estonia has in place
to guard against attack and ensure transparency offer insufficient protection. Based on our tests, we conclude that a
state-level attacker, sophisticated criminal, or dishonest insider could defeat both the technological and procedural controls in order to manipulate election outcomes. Short of this,
there are abundant ways that such an attacker could disrupt
the voting process or cast doubt on the legitimacy of results.
Given the current geopolitical situation, we cannot discount
state-level attacks targeting the system in future elections.
Due to these risks, we recommend that Estonia discontinue
use of the I-voting system. Certainly, additional protections
could be added in order to mitigate specific attacks (e.g. [48]),
but attempting to stop every credible mode of attack would
add an unmanageable degree of complexity. Someday, if
there are fundamental advances in computer security, the risk
profile may be more favorable for Internet voting, but we do
not believe that the I-voting system can be made safe today"
Rallisõitja Jaan
23:02 03.03.2023
@Siberia
faktid ajaloost on õiged, aga mis nendega praegu peale on hakata? me ei hakka ju otsima kellegi jaoks mingit sobivat ajajärku ajaloost ja siis taasrajama Mongolite riiki, Leedu suurvürstiriiki või Rooma impeeriumi näiteks. Poola ei nõua näiteks Lääne Ukraina alasid täna endale tagasi ja millegipärast ei soovi ka Ida-Ukraina Venemaaga liitmist. need Donetski ja Luhanski isehakanud Vabariigid ei hakanud 8 aastaga tööle faktiliselt Venemaa koosseisus. Soome ei nõua Venemaalt tagasi Karjalat täna ja samamoodi ei hakka Eesti kunagi de facto tagasi nõudma Tartu Rahu lepingu järgseid maaalasid Venemaalt.

Muuseas Helmede Venemaaga diplomaatiliselt asjade ajamise jutt Ukraina sõja korral on ka väga Venemaale sobilik retoorika, samuti meie enda Eesti rahva süstemaatiline hirmutamine, et Venemaa maksab Eestile Ukraina toetamise eest kätte. See on TÄPSELT see, mida Venemaa soovib Euroopa riikide elanike hulgas tekitada - HIRMU. Ja samal ajal räuskavad need Helmed, et Tartu Rahu järgsed maad tuleb Venemaalt tagasi võtta :).

Diplomaatiaga ei ole võimalik praegu Venemaaga Ukraina sõja konflikti lahendada - enne sõja algust kõik üritasid, Saksamaa, Prantsusmaa - tulemus oli ümmargune null, kuna Ukraina vallutamise plaan oli Venemaal juba aastaid olemas ja arvestati just, et Lääs hakkab oma pehme diplomaatiaga pihta.

Kaja Kallas ja Sanna Marin ("huulepulgavalitsuse" peaminister) on siinse kandi kaks kõige mõjukamat tegelast. Ja see ei ole minu arvamus, kuigi ma olen sellega nõus. Kaja Kallas on kahtlemata väga kõva diplomaat - kogu see tegevus, mis toimub täna lääneriikide vahel, on ju diplomaatia ja Kaja Kallas on seal kindlasti täitnud olulist rolli.
Deus
23:03 03.03.2023
Vananenud info, me ei kasuta isegi SHA1'te enam mitte, mis selle teksti kirjutamise ajal veel kasutamisel oli.

Lisaks, kes see vaieldamatu tippekspert on nüüd, kus on algallikas jne?

Muudetud 03.03.23 23:04

Kässar
23:23 03.03.2023
Seesama tippekspert. Link oli üleelmises postituses, ei hakanud topelt panema.

Deus
23:30 03.03.2023
Seal oli 7 autorit ja lisaks jäävad mu sõnad kehtima. Lisakommentaarina, et kui keegi peaks käsitsi baasis midagi muutma, olgu see kas siis vene saatkonnast keegi või hoopis kinni makstud kohapealne tegelane otseligipääsuga, siis sinu hääle QR kood enam ei klapi. Kui nüüd peaks keegi siin vabariigis välja tooma juhtumi, kus temale antud viimane QR kood ei klapi tema viimase antud häälega, siis ma hakkaks kahtlustama alles kellegi sisse saamist ja alles peale seda hakkaks kahtlustama sihilikku muutmist.
Nii palju sa siis üldse aru saadki sellest, mida loed... Kahjuks ei suuda isegi aspergeri tasemele küündida selliste asjadega, kõigest tavaline autismi debiilsem versioon.
Rallisõitja Jaan
23:40 03.03.2023
lõpuni ei ole turvaline mitte ükski süsteem. internetipank, elektrooniline tuludeklaratsioon jne - teoreetiliselt on võimalik leida igal pool nõrku kohti, aga alati tõmmatakse kuskile piir, mida peetakse selles ajahetkes piisavalt turvaliseks. E-valimiste süsteem vastab sellele ja kogu lugu.

PS: Kui kuskilt lähevad mingid paberhääled kotiga kaduma või selgub, et kuskil oli mingi mastaapne pettus, siis tehakse uus hääletus uuel ajal.

Kui e-valimiste süsteemi häkib keegi sisse valimiste ajal või tekib mingi muu oluline turvaprobleem, siis on sama teema - tehakse uus hääletus uuel ajal.

Eestis on valimiste tulemused siiani läinud väga hästi kokku toetusreitingute keskmisega, mis on võimalikult viimasel hetkel tehtud enne valimisi. See juba ise näitab, et pätti ei tehta. Pealegi Kässar, sisiuliselt võib iga Eesti inimene osaleda valimistel vaatlejana. Mine uuri kuidas käib valimine hooldekodudes, kui sinna hääletuskastiga kohale minnakse, küsi inimestelt, kas keegi hääletas ka elektrooniliselt jne. Ka e-hääletussüsteemis on süsteemi andmed avalikud ja ka seal on võimalik mingit vaatlust tulemuste dekrüpteerimisel jne teha. Ma ei tea, kuna ma lihtsalt ei usu, et korraga on kõik valimiskomisjoni liikmed pätid, kes lepivad veel hulga IT meestega midagi kokku ja võltsivad tulemusi.
Marko
23:51 03.03.2023
Mulle ei meeldi end korrata, aga praegu pole midagi teha.

Nad ei saagi aru ju. Piisab uhuuportaali uudises kaks järjestikust sõna klapivad nende nägemusega, kohe saab sellest nende jaoks tõendusmaterjal.
Kässar
00:59 04.03.2023
Uskumatu, mis kelbast siin ikka ajatakse. Deus vahib oma arvutist mingit qr koodi ja väidab, et see on tõestus, et kõik on kosshhher.

Reaalsus on see, et need patsiga poisid ei saa seal isegi aru, kui süsteem on häkitud.

Rallisõitjale - mida ma vahin seda musta kasti, kust mina tean, mis seal sees toimub.

Ma ei viitsi rohkem sel teemal vaielda, tippeksperdid, pärisprofessorid jpt on oma arvamuse öelnud Eesti e-valimiste kohta ja siinkohal usaldan päristeadlasi ja päristeadust.

Deus
01:07 04.03.2023
Tee qr koodist pilt, prindibpaberile ja siis kontrolli peale hääle muutmist erinevust. Lisaks kontrolli pühapäeval erinevust. Kui mälu nigel nagu siin foorumis näha on, pane asjad kirja nagu Memento filmis.
Kui aru ei saa, kuidas see ruutpilt tekitatakse, pead harima end. Kui ei saa aru, kuudas püüton töötab, pead harima end, kui aru ei saa, kuidas andmeturve töötab, pead usaldama pärisspetse nagu ülalnimetatud tegelased aga kahjuks pead inglise keelt veel õppima, see osa on sul sama vigane kui eesti keele mõistmine. Sealt ka su luulud tekkinud on, teksti valesti mõistmine.
Kässar
01:21 04.03.2023
"Due to these risks, we recommend that Estonia discontinue
use of the I-voting system. Certainly, additional protections
could be added in order to mitigate specific attacks (e.g. [48]),
but attempting to stop every credible mode of attack would
add an unmanageable degree of complexity."

Viska see lõik google translate-i . See on tippspetsialistide ja pärisprofessorite arvamus. Näete nüüd, mina usaldan päristeadust ja pärisspetsialiste.

Deus
01:33 04.03.2023
Ma olen C2 Cambridge tasemega, mul ei ole google tõlget vaja. Ära ignoreeri ka eelnevat teksti ja sõnu could, should jne.

Muudetud 04.03.23 01:34

Marko
02:20 04.03.2023
## Viska see lõik google translate-i

Nii kasutu jutt, masintõlge inglise-eesti on kahjuks siiani täiesti küündimatu. Deus tõi väga hea sõnapaari näiteks. Mul pole tasemediplomit, aga tihtipeale on lihtsam kui mõne väljendi tõlkimisel kasutada mõnda levinumat keelt. Ehk oskad mõnda veel?
mati1222
03:43 04.03.2023
Minu jaoks on juba kõik 40 aastase Jaan jalgratturi jutud müsteerium omaette. Miskit pole parata.
siberia
06:29 04.03.2023
Rallisõitja Jaan , ära nüüd Kaja Kallast Sanna Mariniga võrdle :) Marin on oluliselt mõistlikum. See millega Kallas tegeleb pole mitte diplomaatia vaid klähvimine. Kui otsida kuskilt kõrgtasemel diplomaatiat siis peab tükk maad ida poole vaatama. No Jaapan on siiamaani Venemaaga ( NSVL õigusjärglane) de jure sõjas sest minuteada pole nad II MS lõpetavat lepingut sõlminud. Vaidlus käib Jaapani Põhjaterritooriumi või lõunapoolsete Kuriili saarte üle mida kumbki pool enda omaks peab. See ei takista sugugi teistes valdkondades koostöö tegemist ja Jaapan on veel kõigi impeeriumimeelsete ning Sorose globalistide õuduseks vanakooli rahvusriik. Et tänapäevases Euroopa Liidus mingist rahvusriigist rääkida peab enne väga kangeid seemneid sööma.

Konkreetselt Ukraina puhul oli Venemaa eesmärk mitte sõda vaid riigi nn finlandiseerimine (sõnast Finland) ja see tähendab blokivälist puhverriiki. Mäsu algas 2013 ja Victoria Nuland (Janukovitši kukutamise koordinaator) viis operatsiooni läbi käpardlikult. Juhtusin ise samuti tollal Kiievis olema (mitte revolutsiooni pärast) ja vaatasin seda välismaiste emissaride sagimist iseseisva riigi pealinnas vähe imestunult.
Donetskis ja Luganskis pole käinud kuid toonase Krimmi Venemaa koosseisu hääletamine oli suht loogiline. Venemaa Sotšiga võrreldes oli Ukraina Jalta täielik ääremaa kuhu pärast nõukaaja lõppu polnud kopikatki raha sisse pandud. Selge et rahvas hakkab siis ringi vaatama.

Selliste hääletamiste ja rahvaste enesemääramisõiguste puhul tasub Politico artiklid ja muu propaganda alati kõrvale heita. Euroopas - kui Suurbritannia veel euroliitu kuulus oli iseseisev Šotimaa ebasoovitav nähtus . Praegult ja kui lubada veel euroliitu kandideerida saab selle projekti jaoks Brüsselist korraliku rahastuse välja kaubelda. Kuni Hispaania veel euroliitu kuulub on iseseisvad baskid ja Kataloonia kuradist. Koguni nii pahad et tuleks kaaluda üleeuroopalise politsei loomist. Kui Hispaania peaks Suurbritannia teed minema kirjutatakse delfisse juhtkiri teemal "Kataloonia vabaks!" Jne.

Ukrainlastele olen soovitanud et taastage Obama -aegne olukord. See pole ju nii kauge ajalugu kui Leedu Suurvürstiriigi taastamine. Pange Januk pukki tagasi ja järgmistel valimistel rahvas siis valib - kas uuesti Janukovitši kes oli samuti valitud riigipea või kellegi teise. Miks neid valimisi usaldama ei peaks - Ukrainas ju e-valimisi ei ole.
Spekulatsiooni korras, kui 2013 oli lääne ja venemeelseid enam-vähem pooleks siis täna on kõva 80 % läänemeelsed. Neist omakorda kolmandik deklareerivad et nemad burzuide eest ei võitle ja annavad Poolas, Baltikumis , Soomes ehitustööle pihta.
Deus
09:05 04.03.2023
Sa pead seda kolme punkti õpetama natukene, et kuidas peenetundeliselt ja mittevastuhakkavalt Venemaa narratiive peale määrida :)

Muudetud 04.03.23 09:07

Kässar
10:16 04.03.2023
Delfi artikkel aastast 2020:

https://www.delfi.ee/artikkel/91918291/uus-mang-voitleb-vale
infoga-viis-vandenouteooriat-covid-19-kohta-millesse-maailm-
ikka-veel-usub

Tsitaat:

"Vandenõuteooria #2: viirus töötati välja Hiina laboris

Kuna COVID-19 pärineb Hiinast ja epideemia algses epitsentris Wuhanis asub ka viroloogia instituut, mille teadlased on pikka aega uurinud nahkhiirte koroonaviiruseid, oli see kokkusattumus vesi vandenõulaste veskile. Nende sõnul pääses viirus teadlaste hooletuse tõttu laborist välja ja levis seejärel Hiinas ning hiljem kogu maailmas."

Delfi artikkel aastast 2023:

https://www.delfi.ee/artikkel/120150570/fbi-direktori-sonul-
pohjustas-covid-i-pandeemia-toenaoliselt-hiina-laborileke/ko
mmentaarid

Tsitaat:

"USA Föderaalse Juurdlusbüroo (FBI) direktor Christopher Wray ütles eile, et nende hinnangul põhjustas COVID-19 pandeemia tõenäoliselt leke Wuhani laboratooriumist Hiinas."

Rohkem covidist praegu ei räägi, lihtsalt näide, kuidas nn poetaguste, lamemaalaste, uhhuude jms vandenõuteooriad ajas täide kipuvad minema:)
Deus
10:28 04.03.2023
Kässar tegi kässarit, mattis enda jaoks ebameeldiva teema maha ehk kui täielikult peksa sai ja lendab uue asjaga peale nagu poleks midagi juhtunud.
Pakun, et temagi on üks kremli trollidest, noh, nii vandenõu korras.
Kässar
10:44 04.03.2023
"Kässar tegi kässarit, mattis enda jaoks ebameeldiva teema maha ehk kui täielikult peksa sai ja lendab uue asjaga peale nagu poleks midagi juhtunud.
Pakun, et temagi on üks kremli trollidest, noh, nii vandenõu korras."

Ma lihtsalt ei viitsi enam vaielda totaalse ususektiga, kellele ei loe mitte mingid rahvusvaheliste tippekspertide raportid ega muud asjad. On lihtsalt pime usk ja kogu lugu.

Minu poolt on lingid postitatud, tsitaadid välja toodud, videod postitatud, mida rohkem ma enam teha saan. Raiutakse aga ikka edasi kui rauda, et e-valimised on turvalised.

mati1222
11:13 04.03.2023
Kässar tegi kässarit, mattis enda jaoks ebameeldiva teema maha ehk kui täielikult peksa sai ja lendab uue asjaga peale nagu poleks midagi juhtunud.
Pakun, et temagi on üks kremli trollidest, noh, nii vandenõu korras. Oi kui palju oled sa ise ennast nende samade delfi linkidega nurka mänginud, aga hea on teisi maha teha ja mõnitada.
Deus
11:17 04.03.2023
Parem delfi kui uhuumeedia.
jee.kim
11:20 04.03.2023
Aga kas seda ka viitsisite lugeda, et paar pädevat ametkonda on jõudnud järeldusele, et COVID on "looduslik" ja et veel paar ametkonda ei ole seisukohta võtnud ja on nn. neutraalsed?
Rallisõitja Jaan
11:31 04.03.2023
@Siberia
Teil on selline sujuv jutt ja kujutan ette, et leiate enda suguste (vandenõu)teoreetikute hulgas palju mõttekaaslasi.

Ma lihtsalt toon Teie tekstist paar head nalja välja

„Juhtusin ise samuti tollal Kiievis olema (mitte revolutsiooni pärast) ja vaatasin seda välismaiste emissaride sagimist iseseisva riigi pealinnas vähe imestunult“ – kui Teil juba nii terane silm oli, siis pidi Teile silma jääma ka see kui paljud neist välismaisest emissaridest oli Venemaa teenistuses.
siberia
12:23 04.03.2023
Rallisõitja Jaan, loomulikult olid venelased ka sest teatavasti ei kuulunud 2013 a Ukraina Venemaa koosseisu. Kvalifitseeruvad igati välismaalasteks.
Olukord oli muidugi segane ja isegi Urmas Paet ei saanud aru et kes püssi lasi ja põhjustas väiksemat sorti diplomaatilise skandaali.

Neid revolutsioone oli Ukrainas alates NSV Liidu lagunemisest rutiinselt korraldatud. Tavaliselt käis see niimoodi läänemeelsed panid rahad kokku ja korraldasid mäsu. Venemeelne riigijuht võeti maha ja pandi valgustatud oligarh asemele.
See osutus riigivargaks ja karjuti järgmistel valimistel maha ning valiti venemeelne. Parasjagu oligi venemeelne periood mis järgmiste valimistega oleks nagunii lõppenud. Nuland muidugi lasi teema lappama. No ei saa naine selliste asjadega hakkama, olgu või juut.
Poro kes Januki asemele seati oli ju pärast valimisi peaaegu kinni kukkumas aga nüüd kui Biden Kiievis käis nägin tedagi samal fotol. Poro on juba 2022 veebruarist jälle Ukraina patrioot kuigi ta oma Venemaa sokolaadivabrikuid pole ikka veel maha müünud. Vähemalt minu andmetel mitte.

Samasugune Vestmann all ja Piibeleht peal ja vastupidi käib Gruusias. Parasjagu on rahva valitud venemeelsed võimul ja Eesti Riigikogu saalis ei käi keegi Gruusia lipust tehtud hõlst seljas ringi. Kuigi 2008 a käidi. No aga tulevad uued valimised ja kui valitsejad pole usaldust õigustanud tuuakse Saka jälle kongist välja ning seatakse aujärjele.
Sel liinil ma polegi väga kätt pulsil hoidnud. Täitsa tähelepanuta on jäänud et miks Saakašvili niimoodi ebasoosingusse sattus. Ometi võitlesid koos Toomas Henrikuga õlg-õla kõrval Sorose ideede eest ja nüüd elab üks USA-s nagu vanajumala selja taga ja teine mädaneb Gruusia vanglas.
Rallisõitja Jaan kes regulaarselt Müürilehte loeb oskab võib-olla mindki valgustada?

Rallisõitja Jaan
12:40 04.03.2023
ei hakka ma midagi valgustama. esiteks peavoolumeedia ja muu kirjanduse tarbijana ei ole mul sellist enesekindlust, et asjad on kindlalt nii või naa - teadupärast peavoolumeedia ei anna kindlaid vastuseid nagu seda teeb uhhuumeedia ja teiseks teil on endal nagunii kõik vankumatult selge :).

Mart Helme nimetas Eesti laulavat revolutsiooni massihüsteeriaks, mis olla ka olnud välismaiste emissaride poolt orkestreeritud. Kõik klapib.
Marko
13:06 04.03.2023
siberia: karjuti järgmistel valimistel maha ning valiti venemeelne.

See ongi peamine probleem vene ümbruses. Teadlikult on aastakümneid vasjasid naabritele eksporditud. Kes olid lollid ja lubasid need kodanikeks, need on praegu pasas kaelani. Tallinna linnavalitsus on üsna hea näide, mis võib juhtuda.
Krimmis sama asi, viimasel üheksal aastal on sinna kremlit istutatud nii et mustab.
Deus
16:01 04.03.2023
Selliste konsentratsioon parteis viibki kogu partei nime alla. Raudselt oravate poolt kinni makstud mõjuagendid EKRE nime määrimiseks.
Isegi kui nad ütleksid esimeseks lauseks: "Ma ei räägi partei nimel vaid isiklikust vaatepunktist," siis üks või kaks korda suudetakse madallendu teha kuid järjest ja järjest korduvalt erinevatelt liikmetelt lausjama on kergeltöeldes kummaline. Tehku oma read puhtaks ja hakaku päriselt ka nüüd konservatiiviks nagu nimi ütleb, mitte ärgu olgu enam klähvivad kutsikad nagu miskid noored ja mittekonservatiivsed erakonnad.
M40
16:05 04.03.2023
https://www.postimees.ee/7724372/endist-hooldekodu-tegevusju
hti-suudistatakse-seksuaalkuritegudes-vanurite-vastu

Deus, kas ka see on vandenõu? Kui, siis kas tegemist ei ole mitte vandenõuga vanurite vastu?
jee.kim
16:41 04.03.2023
Ohh Jeebus, mõni suudab ka Mõmmi-aabitsast vandenõu välja võluda...
Deus
16:48 04.03.2023
See on Roheliste agent EKRE ridades!
Jee.kim, neil on lihtsam elada nii, kui aju jaoks seletamatule asjale on seletus olemas, olgu see siis kasvõi muinasjutt. Puuduvad vajalikud algteadmised lihtsalt reaalsuse jaoks aga pole piisavalt suva, et teema rahule jätaks, seega parem võtta miski psühhopaadi või sotsiopaadi ette veeretatud lihtne seletus ja seda mantrat edasi tallata.
siberia
08:42 05.03.2023
Rallisõitja Jaan, vaadake, te teete sellesama vea mida on teinud paljud enne ja teevad ka hiljem - lahterdate inimesi mingi partei tõekspidamiste alusel.
Sellistel liigitajatel on raske aru saada et on palju neid kellel ei ole autoriteete. Lihtsalt vaatad ise: loed siit, loed sealt, usaldad sisetunnet, kuulad mida räägitakse aga ei ole nii et kui Vooglaid midagi räägib on see tingimusteta õige. Või Kallas või Joller või Helme või kes iganes kellele parteisõdurid igasuguse väitluse vundamenti hakkavad laduma.

Enamgi veel, parteilastega on mul üsna raske suhelda sest nende silmavaade on päris lukuauguks ahenenud. Töö on juba selline et oma peaga mõtlemine on keelatud. Eesti riigikogust tuleb meelde Viktoria Ladõnskaja kes vahel partei pealiini ignoreeris ja päris oma arusaamise järgi hääletas. Ta sai ikka näguripäevi näha ja taheti üldse piruka juurest minema lüüa.

Delfit ei loe ma puhtpraktilistel põhjustel. Oma kümme aastat tagasi veel lugesin iga päev ja isegi kommenteerisin. Aga kui Soome kolisin oli internet alguses väga aeglane ja selle lehe lahtitegemine võttis mitu minutit. Leidsin kiiremaid alternatiive ja juba paari kuu pärast tunnetasin et Delfit pole vajagi. Teleriga on sama asi - see mida kuskil tunniajases jutusaates koos reklaamidega öelda tahetakse on arvutist leitav mõne minutiga. Ma olen oma aega ikka kalliks pidanud ja televiisori vaatamise peale ei raatsi kulutada.
Siis jäävadki uudisteribad, kiirema ülesehitusega netilehed, soomlaste artiklid kus hüsteeriat on mu hinnangul vähem kui Eesti ajakirjanduses, oma tuttavad siin-seal maailmas jne.

Jaan, sellest pole midagi kui polegi isu Saakašvili langemisest Ukrainas pajatada. Ma leian oma allikate kaudu. Esialgu ja puusalt tulistades pakuks et ütles pahasti Sorose kohta või pani midagi rotti:)
Rallisõitja Jaan
11:07 05.03.2023
Soome on kõrge ajakirjandusvabadusega maa nagu Eestigi. Kui te Soomes elate ja tarbite sealset rahvusringhäälingut või teisi suuremaid Soome erameedia kanaleid, siis vandenõuteoreetilist küllalt must-valget maailmatunnetust ei tohiks tekkida.

Aga kui Te Soomes tarbite samamoodi alternatiivseid "fakte" levitavaid sotsiaalmeediamulle või muid allikaid, siis ei erine see kuidagi kui sama teha Eestis või ükskõik kus mujal maailmas.

Teie seisukoht: "Selliste hääletamiste ja rahvaste enesemääramisõiguste puhul tasub Politico artiklid ja muu propaganda alati kõrvale heita." - see räägib juba iseenda eest.

Kui te oleksite lugenud vähegi viimase 25 aasta jooksul ilmunud raamatuid ja uuriva ajakirjanduse materjale Venemaa imperialistlike ambitsioonide tagamaade kohta, siis Teil ei oleks tõenäoliselt ka sellist ettekujutust, et Venemaa muretseb päriselt enda julgeoleku pärast Lääne poolt ja kardab lääneriike. Venemaa ei soovi luua mingeid lääne poolseid puhvertsoone enda julgeoleku pärast vaid soovib praegu Putini juhtimisel taastada enda nõukogude liidu aegset mõjusfääri. Ja lääneriikides, sh endistest nõukogude liidu vabariikides on igasuguseid venemaiseid emissare palju, mitte ei tometa palju lääne emissare kuskil Valgevenes või Ukrainas või ka Venemaal endas palju.

mati1222
11:18 05.03.2023
Soome on kõrge ajakirjandusvabadusega maa nagu Eestigi. Naera või ribadeks.
Rallisõitja Jaan
11:51 05.03.2023
2022. aasta mai kuus avaldatud ajakirjandusvabaduse indeks hõlmas 180 riiki ning esimesed viis on Norra, Taani, Rootsi, Eesti ja Soome.
Rallisõitja Jaan
12:16 05.03.2023
https://rsf.org/en/rsf-s-2022-world-press-freedom-index-new-
era-polarisation

Mati siit saad lugeda ajakirjandusvabaduse indeksist, ka metoodikast. iga riigi kohta on võimalik kaardilt avada ka taust, mida skoorimisel vaadati.
mati1222
13:09 05.03.2023
Ma veel suudan näha tegelikkust, ei ela klapid ees.
Kässar
18:59 05.03.2023
"Delfit ei loe ma puhtpraktilistel põhjustel. Oma kümme aastat tagasi veel lugesin iga päev ja isegi kommenteerisin. Aga kui Soome kolisin oli internet alguses väga aeglane ja selle lehe lahtitegemine võttis mitu minutit."

Kunagi lugesin ka delfit , eriti kommentaare. Kommentaare sai avada algusest, keskelt või lõpust. Nüüd on nii idiootne süsteem, et kommentaare saab ainult järjest läbi vaadata ja siis kogu see värk hangub ja venib nagu lehma ibra.
siberia
20:07 05.03.2023
Jaan, ega nüüd päris niimoodi ka ei ole et kõik mis lugeja maailmapildiga kokku läheb on ajakirjandus ja see mis ei sobi on uhuumeedia. Mustvalge maailmapilt tekibki siis kui tarbitakse ainult mingit kindlat allikat. Üks mu tuttav vaatab-kuulab ainult ERR -i ja ma hakkan juba ta vaimse tervise pärast muret tundma. Neil kes ainult Objektiivi loevad on sama häda + see et Objektiiv uuendab materjali suht harva ja kirjutab piiratud teemadel. Võib-olla on Euroopas juba tuumasõda lahti aga vana arutleb alles koroonavaktsiinide kõrvalmõjude üle. See aga ei tähenda et neid artikleid ei peaks vähemalt diagonaalis üle vaatama.
ERR-i loen samuti vähemalt diagonaalis. Stratkommi (vana nimega propaganda) on koledalt sees aga leht on kiire ning reklaamipaska ei ole. Vene kanalid mis Eestis kinni pandi on Soomes enamalt jaolt tavalise telefonigagi kättesaadavad ja ei pea mingit satipanni hakkama püsti ajama. Ja muidugi mingid isiklikud kontaktid. Millal Jaan üldse viimati Venemaal käis et viimase 25 a arenguid nii täpselt teab?

Muide, ma pole kuskil väitnud et Venemaa Ukrainas end kurja lääne eest kaitseb. Kirjutasin finlandiseerimist ja see on Soomele viitav pigem majanduslik termin külma sõja ajast.

Eesti patrioot
23:47 05.03.2023
Ilmselge valimispettus, tõenäoliselt CIA sekkumine nagu Ukrainas. Eestit hävitav võim jääb, sest NATO siia "appi" tulla ei kavatse ja toimub lihtsalt äraandmisele eelnev varade hävitamine.
Deus
23:56 05.03.2023
Homme saab huvitav olema, Helmel on tagataskus juba e-valimiste lammutuse plaan olemas, see saab põnev olema.
Kässar
00:02 06.03.2023
"Ilmselge valimispettus, tõenäoliselt CIA sekkumine nagu Ukrainas. Eestit hävitav võim jääb, sest NATO siia "appi" tulla ei kavatse ja toimub lihtsalt äraandmisele eelnev varade hävitamine."

Palju õnne valgetele jõududele- Deusile, Markole, Maaksile, jeekimile jpt-le liberussidele.

Marko
00:32 06.03.2023
Tänan!
Siiski terve mõistuse võit, roppröökurid said teenitud karistuse.
ConnorFlint
04:15 06.03.2023
https://www.delfi.ee/artikkel/120152786/video-ekre-s-kahelda
kse-e-haaletuse-aususes-jaak-madison-raske-uskuda-et-nii-suu
r-osa-haaletajaid-olid-nii-lollid/kommentaarid

- Madison hoopis arvas,et nii palju lolle nende poolt hääletab aga näe.
xxx
Noppeid some-st (sotsiaalmeediast)
* Kui nimetada sadu tuhandeid eestlasi lollideks siis mida siin imestada kui kaotate.
* Oravate, keski ja jeesti200 poolt hääletas kokku ca 60% valijatest. Vaktsineeritute % umbes sama. Kokkusattumus?
* Lihtsalt kõik minu vaksikutest tuttavad pobisevad nagu mantrat, et kaka on parim peaminister eestile peale ansipit ja kui valimised tulevad tormavad saba püsti oravaid valima. Sealt ka see seos.
* Hämmastav kui palju on idioote kes on nõus hambad ristis ennast emaseks maksma, peaasi et ref võimul on. Neli aastat ei taha sellistelt ühte piuksu ka kuulda, et Eestis midagi valesti oleks.
---
Nagu kosta on olnud, siis nii mõnigi läks valima ekre vastu, k.a. paljud kunagised ekre toetajad. Ja kui sa hääletad vastu, siis pole ju suurt vahet, keda valid.... Ja validki selle, kes kõige silma- ja kõrvapaistvamalt sulle ette jääb - reff. Viimase paari kuu jooksul on saanud mõne(kümne) inimesega ka poliitikast räägitud ning mõni on poetanud, et fundamentaalselt on ekre seisukohad päris ok, kui vaid neid Helmeid seal ees poleks....
ConnorFlint
04:29 06.03.2023
Sattusin nädalvahetusel misket dok-i kaema, kus keskne tegelane oli häkker Gary McKinnon. Olla teine 2001-2002a omavoliliselt USA sõjaväe ja NASA arvutites sobranud. Tõmmati ka UKs USA nõudmisel vahele, kuid hiljem sai advokaatide tegevuse tulemusena vabaks.
Lühidalt: tüüp olla miskeid salajasi dokumente näinud maavälise energiaallika kohta, inglise keeles "free energy". No ja seal läks siis teema käima, et kui kuskil USAs on tasuta energia käes, et miks siis maailm energiakriisis vaevleb...?!
Üldiselt oli selles dok-s see jutt suht ümmargune ja seosetu. Jutu ülesehitus meenutas pisut Rüütli kõnet, kus plärinale oli jupp aega raisatud, kuid jutu lõppedes leidsid end mõttelt, et mida krt ta nüüd ütles?! Nii, et sellest dok-ist jäi pigem õhku hõljuma mõte, et mingit "tasuta energiat" pole olemas...
-
või siiski.....? :)
.
06:47 06.03.2023
olete vahel mõelnud, et maakeral on loodud kõik võimalused inimolendi elu kestmiseks ja kõik sõltub sellest, kuidas see inimene oskab seda kõike kasutada. seega kesiganes selle planeedi kunagi kokku monteeris ja igasugu elusad olendid siia toimetama seadis, oskas ette näha kõike, mida kunagi vaja peaks minema, st toppis igale poole vajalikke vahendeid toimetulekuks. ilmselt ka sellised, mida me veel avastanud ei ole ja mida aimame, aga kasutada ei oska. seega võib vabalt olemas olla ka mingi tasuta asi, aga et meil ruulib raha, siis tasuta lõunaid seni veel ei eksiteeri.
A66 to .
07:10 06.03.2023
Ma olen mõelnud, et maakera on üks liivatera rannal. Inimene seal peal on üks kaheksast miljardist.. Vahel tundub, et inimesed oma suure egoga ja fantaasiatega on end kõvasti ületähtsustanud suures plaanis. Igasugu kosmoseprojektid on veidi naeruväärsed selles mõttes, pigem lisaks planeedi Maa reostamisele on juba reostatud ka selle ümbrus. Mõttetu raiskamine enne seda, kui keegi suudab liikuda valguse kiirusel, mitte dinosauruse seljas.
.
07:34 06.03.2023
ütleme siis niimoodi, et inimesel veel ei ole tarkust seda kõike mõistlikult ja jätkusuutlikult kasutada. aga võib olla ongi see planeet loodud katsepolügonina, et uurida selle asukate käitumist ja arengut ja võib olla on meid ammu maha kantud kui lootusetuid, kes kõike ainult pekki oskavad keerata. võib olla on see tasuta energiaallikas kuskil olemas, aga välditakse selle inimeste kätte sattumist- krt teab mis käki jälle kokku keeravad.
siberia
07:47 06.03.2023
Maavälist tasuta energiat on olemas küll, päävavalguseks nimetatakse. Ma olen seda isegi kinni püüdnud ja elektriks teinud :)

Maisemad energiad ei maksa ka tegelikult sugugi nii palju kui müüja küsib. Energia on lihtsalt mugav artikkel mida saab maksustada. Vahe on ikka sees et mis maksab bensiin Egiptuses, USAs või Norras. Üheski neist ei maksa riik bensiiniostjale peale.
ConnorFlint
08:01 06.03.2023
Too päävavalgus võib ju tasuta olla, a tolle elektriks tegemine nüüd küll tasuta pole, sest kõik, mis säänsel planeedil liigub "tasuta" suunas, maksustatakse üht v teist viisi nii, et see teps mitte tasuta oleks.
Nii, et tasuta on ses päävavalguses vbla suvine, soe järvevesi... (oleks päike veits lähemal, saaks sellega kah supi soojaks, a supi sööjaid pole, kuna köök oleks liig kuum elu olemiseks... Kuram, pole hääd halvata ja vastupidi...)
siberia
08:25 06.03.2023
No aga võta suur lääts ja keeda kasvõi nii kuuma suppi et peab peale puhuma.

Hukkaläinud arhitektuuri nimekirjas on üks, vist Inglismaal asuv natuke Tallinna Tammsaare Ärikeskuse sarnane suur klaaspindadega maja. See juhtus nii õnnetu et hakkas päikesevalgust koondama ja naabermaja korterites kippusvärv seintel maha kooruma. Videoid on samuti kus tüübid maja peegeldust kasutades otse tänaval kivi peal muna praevad.

Tegelikult on see Tammsaare Ärikeskus ka kahtlaselt insener Garini hüperboloidi kujuga . Ta pole küll päikese suhtes kõige õnnestuma nurga all. Muidu pakutaks üle tee Tondi restos juba ammu tasuta teevett.
Deus
09:13 06.03.2023
Vahemärkusena, et talvel on päike lähemal meile, kui suvel...
Kässar
09:58 06.03.2023
"Kui nimetada sadu tuhandeid eestlasi lollideks siis mida siin imestada kui kaotate.
Oravate, keski ja jeesti200 poolt hääletas kokku ca 60% valijatest. Vaktsineeritute % umbes sama. Kokkusattumus?"

Ma arvan, et siia sobib hästi:

https://kroonika.delfi.ee/artikkel/74274995/paeva-komm-kui-r
ahval-lasta-midagi-valida-siis-loppeb-see-katastroofiga-sest
-70-rahvast-on-lihtsalt-puruloll

.
10:11 06.03.2023
Vaatame natukene lihtsat matemaatikat. Valimas käis ca 600 000 inimest. Ref sai miski 190 000 häält. Matemaatikas on enamus üle 50%, seega ref sai umbes 30% valijate häältest, mis kaugeltki ei ole enamus, niiet võitjast või ülekaalukast võitjast me rääkida ei saa. Kui nüüd loeme kokku järgmise viie partei hääled, saame ligi 400 000, seega enamus valijatest EI valinud reffe.
Seega tuleb vastata lihtsale küsimusele- kas enamik valijatest pooldab reffe või enamik valijatest ei poolda reffe? Ilmselt anti väga palju protestihääli teistele erakondadele, et siiski valimistel osaleda, aga mitte reffe toetada.
Meie häda on see, et meil on liiga palju erakondi ja kõik ajavad oma mula, samas see mula on justkui kõigil eesti hüvanguks. Siht justkui ühine, aga tee sinna jõudmiseks igalühel omasugune. Nii me tegelikult kuskile ei jõua, jäämegi vaidelma ja paigal tammuma.
.
10:20 06.03.2023
Ja kui kiideti, et kajake isiklikult sai väga palju hääli (31 821), siis teeb see vaid hädised viis protsendikest kõigi valijate arvust. Niiet tegelikult pole oravatel hõisata midagi- matemaatikaga on lihtne reaalset elu näha.
Deus
10:37 06.03.2023
Ma arvan, et järgmine hea president seal maal oleks siis Nigel Ng Kin-ju kui koomikute järgi otsuseid tegema vaja hakata on.
maaks
11:42 06.03.2023
No kui nüüd veel edasi matemaatikat teha, siis "helmete punt" sai kokku 97962 häält ja see on 10,13% hääleõigulsike koguarvust (966 129) :-)
PS Päris kindlasti on nendel valimistel manipuleeritud häältega, sest Ida-Virumaalt osutuks riigikogusse valituks keegi Arvo Aller (ekre) 815 häälega.
maaks
11:51 06.03.2023
No ja kui nüüd võrrelda omavahel Kaja Kallase häältesaaki 31821 ja "helmete pundi" kogutulemust 97962 siis ... (naer saalis)
https://youtu.be/pB5_e2lSliE

Muudetud 06.03.23 11:52

looder 23
12:09 06.03.2023
Milleks on vaja võrrelda võrreldamatut? Oi helmed said 10 koma midagi kõigist hääleõiguslikest kodanikest. Miks on arvamus, et mitte hääletanute seas on kõik teiste erakondade hääletajad/eelistajad? Ja siis kui nüüd oleks 100% hääle õiguslikest kodanikest valimas käinud, siis muutuks midagi? Ei muutuks, sest mitte hääletanute hulgas on eelistuste % suht samavõrdselt jaotunud kui hääletanute seas. Seega pole mingit vahet, summa summaarum ei muutu. Kui reform sai 60+% hääletanute abil omale 37 kohta, oleks saanud ka 100% korral. Noh, mingi marginaalne kõikumine oleks olnud. Veelkord, ärge unustage, et mitte hääletanute eelistus/vastasus ei ole 100% mingi erakonna kohta, hääled jaotuks suht samalt.
Deus
12:30 06.03.2023
Pakun, et Peterson sai küll aind nii hääli:

https://www.wikihow.com/Make-a-Magic-Box

Yana Toom muidugi vabandas selle päris peenelt välja, ta on poliitikas sama osav, kui Savikas omal ajal...
.
12:33 06.03.2023
ega sa looder nagunii õiget biiti taba ega saa aru, mida numbritega öelda tahetakse. number on tuim tükk- ta ei valeta, ta näitab vaid reaalset tegelikkust ja numbritest saab palju asju välja lugeda kui neist aru saad.
aga eks paljude häälesaak põhineski enamasti vist vaid näol- keda rahvas rohkem teab, kellest midagi (väga) halba pole kuuldud, kes on nimekirjas eespool ja kui kõrvalkandidaat on tundmatu nimi, siis saab hääle tuntum nägu. nagu näiteks rõiva taavi naisuke, kes üllatuslikult, tulles eikuskilt ja olles siiani eikeegi ning paarituhande häälega 101 klubiga liitus. eks nii võis ka see endine maaeluminister (mäletate veel? vaevalt) arvo aller hääli saada- oma valimisringkonnas tuttavam nägu, ehk ministrina mõnedele meelde jäänud.
A66
12:49 06.03.2023
Tilli, milli ja pillimehed saavad alati oma osa, nii ka seekord. Tark rahvas, nagu me oleme.
looder 23
12:50 06.03.2023
Aga sa seleta oma numbri biit lahti, saan ka targemaks, et kuidas tuleb võrrelda võrdlematut ja siis teisi rumalaks tembeldada.

Aga tuntud nägude valimisel olen sinuga küll nõus. Selle vastu ma polegi midagi öelnud.
.
13:00 06.03.2023
ma ju eespool selgitasin- numbrite abil saame näha valijate tegelikke eelistusi. kas sai hääli ainult erakond, kas sai hääli üksikkandidaat ja samas erakond ei olnud esirinnas jne.
maaks
14:15 06.03.2023
Parim üksikkandidaat: MIHHAIL STALNUHHIN 4578 häält, aga ei osutunud valituks.
Samas ringkonnas "võitjad":
YANA TOOM 3458 (KESK kokku 7621)
MEELIS KIILI 1297 (REF kokku 4173)
ARVO ALLER 815 (ekre kokku 2476)
Kohe kahju et Salnuhhin selline "perkele ryssä" (nagu mul vanaonu ütles) on :-)
Rallisõitja Jaan
14:48 06.03.2023
ConnorFlint
15:25 06.03.2023
Mkm... Ei ole nauditav.
ConnorFlint
16:09 06.03.2023
Käidud tee, aga ikkagi... mis seal kastis toimub?
https://www.delfi.ee/a/120153232
Ok, a mul on hoopis põrutavam küss...
Miks "see" kast must on?

Muudetud 06.03.23 16:12

,,,
18:59 06.03.2023
Maaksile.. Eilses valimisstuudios seletati see lahti kuidas mõni vähem hääli saanu saab sisse ja rohkem hääli saanu mitte.Igast valimisringkonnast saab sisse x arv et oleks piirkonnast esindatu olemas.Muidu juhtub et kõik riigikogu liikmed on suurtest linnadest sest paljudes piirkondades on valijaid lihtsalt kordi vähem.
.
19:12 06.03.2023
tjah, staluhhinid ja muud temasugused- kujutage ette tema kasutegurit riigikogus, tööd eesti heaks ja seda töötasu, mida rahvas talle maksab. vähe absurd ei ole? kuskil võiks selle demokraatia piir ka olla, mitte et toidame otseselt eesti riigi vaenlasi.
Probleem on
19:37 06.03.2023
et me ju hakkamegi neid vaenlasi nüüd toitma. EÜVP eesotsas Petersoniga hakkab iga-aastast riigiraha saama, kuna tegi Ida-Virus hea tulemuse.
lubadeta jalgrattur
19:40 06.03.2023
"Vaatame natukene lihtsat matemaatikat. Valimas käis ca 600 000 inimest. Ref sai miski 190 000 häält. Matemaatikas on enamus üle 50%, seega ref sai umbes 30% valijate häältest, mis kaugeltki ei ole enamus, niiet võitjast või ülekaalukast võitjast me rääkida ei saa. Kui nüüd loeme kokku järgmise viie partei hääled, saame ligi 400 000, seega enamus valijatest EI valinud reffe.
Seega tuleb vastata lihtsale küsimusele- kas enamik valijatest pooldab reffe või enamik valijatest ei poolda reffe? Ilmselt anti väga palju protestihääli teistele erakondadele, et siiski valimistel osaleda, aga mitte reffe toetada."

EKRE mullist on ilmsesti raske ette kujutada, et teiste erakondade valijad ei ole ühe erakonna fanaatikud, kelle meelest kõik teised erakonnad ja nende valijad on saatanast. Kaja Kallas on peaministrina vastuvõetav suurele osale teiste erakondade valijatest. Sa tõesti mõtled, et näiteks E200 või sotside valijad läksid valima mõttega, et muidu reffid võidavad ja hävitavad Eesti? Pigem läksid nad kõik niimoodi valima mõttega, et nad kindlasti ei soovi, et Eestist saaks Orbani Ungari.
Kässar
20:14 06.03.2023
E200 ja sotsid reklaamisid ennast ju lausa avalikult reffide abiratastena.

E-hääletuse tulemusel oleks reffid saanud 54 mandaati ja ekre 4:)

Aga eks mängige veel numbritega, mul tuleb varsti juba pisar silma suurest kurbusest, et reffe keegi ei armasta ega vali:)

Minu unistuste koalitsioon on reffid, gruz200 ja sotsid.

Siia sobib ka üks tsitaat Kristiina Kallaselt, gruz 200-st:

"Etnilisus tuleks riigi alusdokumentidest välja võtta või siis ümber sõnastada.

Eesti riigi ülesandeks ei peaks olema eestlaste heaolu tagamine, nende identiteedi ja keele toetamine, vaid kõigi Eestis elavate inimeste turvalisuse tagamine ja elatustaseme tõstmine. Eesti keel on sellises poliitilises ruumis ühine suhtluskeel, mitte ühe konkreetse kogukonna priviligeeritud keel. Eesti keele tähendus peab muutuma kogukonna identiteedi aluseks olevast keelest Eesti riigikeeleks. Eesti kultuur peab integreerima elemente kõikide Eesti elanike sümbolitest, representatsioonidest ja väärtustest. Eestlastele jäägu nende pastlad ja kannel ja „Tõde ja õigus“, kuid ka Andrei Ivanov on Eesti kultuur ja Eesti kultuuri saab väljendada vene keeles nii kirjanduses kui ka laulupidudel.”

Probleem on
20:42 06.03.2023
et meie oma trumpistid ei suuda mõru pilli alla neelata ja sirgeselgselt kaotust tunnistada. Ikka vehitakse rusikatega saamata aru, et lahing on läbi.
.
20:56 06.03.2023
kle kässar, vähe nüri ei ole 7a tagasi öelduga praegu esile purjetada? ja kes on täna e200 esimees? sina võid oma gruz200ga kuskil poe taga kõvatada, siin võiks vähe viisakamalt väljenduda.
Rallisõitja Jaan
20:59 06.03.2023
Tunnustan teid Kässar et tõite välja Kristina Kallase intervjuust terviku lõigu, mitte ei tõstnud seal kitsast lauseosa välja.
Kässar
21:27 06.03.2023
Kus siin see
21:51 06.03.2023
...räuskamine oli? Ma saaks aru, kui LH oleks arvuti vms sellele vanamehenässile vasta pead pooleks löönud aga see videonäide on ikka täiesti mõttetu.
Kässar
22:26 06.03.2023
Huvitav, miks see Hussar nii käima läks paari foto pärast? No küllap Mihkelson saab talle selgitada, et paar pilti ei ole midagi hullu:)

Kui neid valimisdebatte vaatasin, siis mõtlesin, et see 2 sotaste kamp on ikka kõige nõrgem, mingi päikeseprillidega bomchs vanamehenäss oli välja aetud ja siis see Hussar, kes kes ajas mingit totaalkelbast sularahavabaühiskonnast ja siis lubas otseetris ERR-ile kõvasti rahastust tõsta:)

Aa, see oli ka hea pirn, et kui küsiti, mis oleks Nursipalu lahendus, siis ta vastas, et lahenduseks oleks tarvis leida lahendus:)

Tegelikult üks päris hea koomik juures riigikogus, kellega võib palju nalja saada, annab kerge alfaisase mõõdu välja, kui seda videot vaadata:)
lubadeta jalgrattur
23:55 06.03.2023
Sa ikka ei saa aru, et EKRE kaotas valimised sellepärast, et sinusugused, kes kõiki teisi - enamust - südamest vihkavad ja igal võimalikul viisil mõnitavad, on Eestis tugevas vähemuses? Ja et seekord läks nigelamalt kui varem sellepärast, et orbanismile (Venemaale pugemisele ja Läänele vastandumisele) panustamine ei osutunud Vene-Ukraina sõja kontekstis eriti õnnestunuks? Või nagu Martin Helme "Valimisstuudios" kaunisti ütles: meie sõnumid olid väga head ja tugevad, aga lihtsalt valijad olid liiga lollid, et sellest aru saada. Või nagu ta veel väga kenasti ütles: tegime Eestis püstijalaturnee ja oma publiku hulgas ei kohanud kedagi, kes ei oleks meie suur fänn - järelikult on valimistulemused pettus.
Kässar
00:23 07.03.2023
Mina ei vihka kedagi, lihtsalt postitan naljakaid asju. Ma valin alati neid, kes huumorit teevad. Trump oli väga hea, lasi head teksti. Bidenist saab ka häid meeme.

Mul on Kahju, et see Peterson ja Staljnuhha sisse ei saanud. No järgmine kord juba saavad. Ratas lendab ka varsti juhtpositsioonilt ja vant tuleb asemele. Eks suund on sinnapoole, et vandid võtavad vaikselt üle. Dvesti 200 jne.

Seekord päästis veel reffe vene kaart, kõige rahvuslikuma erakonna vastu:) . Päris elust näide - tulid 2 sugulast külla päev, kes varem isamaaliidu valijad ja kukkusid moraali lugema, et vaadake, et te jumala pärast EKREt ei vali, nad müüvad Eesti kohe venelastele maha:) Valige reffe. Et tõsine oht on , et äärmuslased saavad võimule:) Siis sõimasid veel 5 minutit järjest veel ka antivaxxereid, Varro Vooglaidu ja et need kuradid tuleks seina äärde panna.
Ma muidugi noogutasin kaasa , ise vaikselt muhelesin, et need vanad olid ikka räigelt Martin Laine peost kõik koorukesed alla neelanud:)

Selles suhtes tulevikus enam reffidel vene kaarti väga välja käia enam pole, kui vastas on vandid. Ja ega sealt palju puudu ole, kui vandid võtavad enamuse ja siis kui vandid juba näpud e-valimistele taha saavad, siis on tõesti nii, et jäägu meile vähemalt hapukapsad, viisud ja kannel:)

mati1222
06:51 07.03.2023
EKRE kaotas valimised sellepärast, et sinusugused, kes kõiki teisi - enamust - südamest vihkavad ja igal võimalikul viisil mõnitavad Las tõe rääkimine on nüüd vihkamine ja mõnitamine? Oh sind nõrgukest.
jee.kim
08:47 07.03.2023
Tuleks nüüd tagasi teema juurde- vandenõuteooriad!
maaks
09:23 07.03.2023
Ma tean suurepäraselt, kuidas Eestis valimissüsteem toimib, siia teemasse sai postitus tehtud vaid sellepärast, et muud "sobivat" teemat polnud @,,,
Selles, et Stalnuhhin valituks ei osutunud ei olnud kindlasti mitte mingisugust vandenõud!
Rallisõitja Jaan
10:49 07.03.2023
no ega enamus ekre valijad ei ole teiste vihkajad. ekre perekond on suutnud lihtsalt enda valijatele luua sellise narratiivi, et kõik on Eesti riigis halvasti ja aina halvemaks läheb. Selle narratiivi loomiseks kasutatakse valimatult kõiki vahendeid. Alates faktide kontekstist välja rebimisega ja kõige halvema nurga alt näitamisega kuni valetamiseni välja.

Ning siis pakub ekre perekond sellele enda loodud väga halvas seisus Eesti riigi narratiivile omapoolse päästeplaani. kogu lugu. Kui Sa ikka päevast päeva tambid inimesele pähe, et ta on vaene ja saamatu ja selles kõiges on süüdi valitsus, siis hakkavad paljud samamoodi kaasa mõtlema.
mati1222
11:01 07.03.2023
Aga ma peavoolust ei suudeta või ei taheta lugeda majanduse allakäigust.
Rallisõitja Jaan
11:21 07.03.2023
majanduslangust ju keegi ei varja kuskil. pigem on suht mustades toonides 2023-2024 aasta kohta prognoosid ja hinnangud nii rahvusringhäälingus kui muudes suuremates väljaanetes. 2022 sügisel oli energiahindades talve kohta ju väga mustad toonid. koondamistest on ju palju juttu, intressitõusudest, hindade kallinemisest ja et meil on see kõige kiirem jne.

ja no majandus on tsükliline - majanduskav ja majanduslangus käivad käsikäes. peale 2008-2009 majanduskriisi oligi nüüd tavapärasest palju pikem kasvutsükkel.

Marko
13:34 07.03.2023
## majanduslangust ju keegi ei varja kuskil

Kässari tõde tuleb markuse ja varro suust :(
Kässar
00:38 08.03.2023
Tsitaat ühest teisest foorumist e-hääletamise kohta:

"Selle foorumilõime algusesse olen kunagi postitanud ühe e-valimisi puudutava artikli. Soovitan kõigil e-valimiste entusiastidel seda lugeda: Online voting is impossible to secure. So why are some governments using it?

Aga kuna paljud ilmselt mingi krüptograafiaprofessori kirjutist lugeda niikuinii ei viitsi, siis kopeerin siia mõned tsitaadid:

The purpose of an election is not just to select a winner, but to convince the loser, and their supporters, that they lost.

Security researchers point out flaws; election officials get angry and ignore security issues that threaten the integrity of the voting results. Story repeats itself around the world.

Without transparency into how the voting process works, and the ability to verify the results, online voting casts a shadow across the legitimacy of elections that include it. Democracy dies in darkness.

After $100 million dollars in research and years of effort, NIST, the U.S. cybersecurity standards body tasked with examining the issue, concluded that online voting is impossible to secure.

"In the age of online voting, it's not enough to produce the correct result," Essex says. "You have to have trust in the result. You have to have public confidence in the result. And you have to provide a reason for people to have that trust."

"If a live vulnerability in a state election, that we could expose every vote that went through that system," she says, "wasn't enough to cause them to desist, I don't know what level of evidence could possibly be produced that would burst the bubble of the belief that the system is secure, other than a demonstrated total security breach?"

See viimane kokkuvõte maalib üheselt selle IT crowd pildi - õhinapõhine Kaja Kallas tutvustamas (kiki)lipsustatud ja värvisokistatud seltskonnale, kes tunnevad läptopi ja seda teist suuremat kasti, innovaatilist Eesti e-valimismasinat... tuleviku tehnoloogiaimet... edulugu... ja mitte üks asi ei veena neid enam tulevikus ümber, sest nemad on nüüd valgustatud ja kuuluvad nooblisse innovaatikute klikki. Kui poliitikud on kunagi midagi õppinud, siis ainult seda, et vigu"

A66
07:14 08.03.2023
Kui asi on kontrollimatu ja kahtlane, siis ongi asi halb. Vahet isegi pole, kas tõde on siin või seal. Kui paberhääli loevad sajad inimesed reaalselt, panevad need kirja ja saadetakse otse n.ö. Etv ekraanile, siis e hääled on kuskil, nendega tegeleb ja saladusi teab mõni inimene. Sa võid oma arvutit vahtida palju tahad, kuid kui mõni kelm tegutseb, on tunniga pangaarve tühi. Täpselt sama on teoreetiliselt võimalik ka häältega. Seepärast ei tohiks seda kasutada. Isegi kui asi on üdini aus, peab see välja paistma ka aus. Sellepärast ei kasuta ka muud riigid seda võimalust. Mina arvan, et tuleks korraldada uued valimised paberil ja siis oleks näha, kus on tõde. Või moodustada sõltumatu komisjon igast erakonnast keegi ja võetakse see asi lahti. Mis siis, et mõned inimesed näevad, kes kelle poolt hääletas. Tulemus kaalub selle üles, muid jääb pinge pikaks ajaks ja see on halb. Ja kui peaks ilmsiks tulema pettus, siis on ikka pupu ja täpe käsikäes siin riigis. Ise valin isamaad ja oma naabrimeest, kes on tubli ning ei häbene seda ka öelda.
Deus
08:44 08.03.2023
Sajad inimesed saab kinni maksta ja häälesedeli kast on endiselt must kast. Sa ei saa mulle kinnitada, et sinu sedel just loeti ära.
Seni kuni valimine anonüümne on, saab alati rõhuda, et tulemused on võltsitud, olenemata hääletuse meediumist.

Muudetud 08.03.23 09:04

A66
08:53 08.03.2023
Kle, äkki kasutaks võimalust vait olla, kui midagi tarka öelda pole. Sajad inimesed kinni maksta sedeleid lugemas, ise ka usud? Eestis...see tuleks juba enne hommikut avalikuks.
Deus
08:59 08.03.2023
Imelik on siinkohal, et sina ei usu seda. Sadu pole vajagi tegelt, piisab mõnedest ringkondadest.
Rallisõitja Jaan
09:08 08.03.2023
Häkkimine on ju tuvastatav. Kui keegi pangaarve tühjaks teeb, siis on raha kadunud ja häkkimise tuvastamine, sh millisest maailma otsast ja millisest masinast tegu korda saadeti, on üldjuhul tuvastatav. Seepärast toimub ka e-hääletuse juures pidev süsteemi rünnete monitoorimine. Lisaks toimub sarnaselt paberhääletamisele andmete lahutamine (valimas käijate nimekirjad on eraldi ja need peavad vastama sedelite arvuga jne. Näiteks e-hääletust tehes pannakse täiesti eraldi kõikide e-hääletajate digiallkirjad, et pärast oleks võimalik võrrelda, kas häälte juures olevad allkirjad ja nö allkirjastatud objekti räsi on samad, kes hääletamise hetkel ennast autentisid ja oma allkirja andsid. iga sellise poti asukoht, kontroll ja ligipääsud ei ole samade süsteemi administraatorite poolt võimalikud jne. need potid on kuni häälte kokku lugemiseni eraldi. Kui keegi on näiteks hääli muutnud kasvõi digitaalse ründe tagajärjel, siis tuleb see häälte lugemise eelselt välja, et hääletamise hetkel antud ajatempliga digiallkirjad ei lähe kokku häälte juures olevate digiallkirjadega või on digiallkirjastatud objekti sisu muudetud.

Lisaks ei peeta enam valimisjaoskondades pabernimekirju, kuhu iga inimene andis ka enda allkirja füüsiliselt, et on hääletussedeli kätte saanud. Seega paberhääletusel on praegu vast isegi lihtsam kanda hääletamas käijate andmeid rohkem sisse, võtta sedeleid rohkem välja ja panna sobivate häältega kasti. Aga see kõik eeldab ikka paljude inimeste omavahelist kokkulepet sohi tegemiseks. sama on e-häältega, range julgeolekukontrolli läbinud inimesed, kes e-hääletse juures tõimetavad, peavad mitmekesi kokku leppima, lisaks tuleks ju süsteemis toimetada nii, et jälgi maha ei jää jne.
.
09:19 08.03.2023
Kaldun arvama, et seekordsete valimiste äratavaks jõuks olid koroova ja sõda. Kui nüüd eeldada, et paljud olid nõus kaja tehtud piirangute ja vaktsineerimissoovitustega, siis see pluss refile, kindlasti väga paljud on ukraina ja nende abistamise poolt, mis ka refi suund, siis jälle pluss refile- valijaid juba piisavalt. Samas paljud ei olnud refi tegemistega 100% päri, aga et mõni teine erakond neile ei sobinud, siis läks käiku e200- omamata enne ühtegi kohta ja nüüd saada lausa 14, näitas teatud osa valijate meelsust. keskide langus oli loomulik- savikat enam ei olnud, ümmargune ratas ei omanud enam mingit karismat ka eestlaste hulgas, siis oligi negatiivne trend loomulik. ja isamaa või sotsid- pole nad kunagi hiilanud häältesaagiga. ja see krkre- neil oma madalalaubaline või vähese arusaamisega (ka keskist ülejooksnud) valijaskond ning ei olnud mõtetki eeldada mingit hiilgavat häältesadu.
Marko
11:46 08.03.2023
Koroonateema on siin eraldi olemas. Minge jahuge seal, kellel veel soditootmise vajadus täis pole saanud!
Deus
15:17 08.03.2023
https://www.delfi.ee/artikkel/120154456/ekre-vaidlustas-e-ha
aletamise-tulemused-martin-helme-uuendusteta-server-on-turva
risk

Hea asi, millest kinni hakata. Kui siit edasi genereerida, siis saab ka küsida, kas uuendused tõmmati ikka Eestis olevast Ubuntu peeglist või hoopis kogemata Kremli peegledatavast serverist, kuhu oli natukene koodiridu juurde kirjutatud.