Autondus

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

diisli mõttekusest

No ma
08:39 01.03.2018
ei tea, mis mehed, naised, lapsed siin on!? Meil pea 40 garaazi reas. 15 aastat tagasi olid siin enamuses bensukad. Nüüd on neid 3 või 4. Umbes sama seis ka sõbra garaazikooperatiivis. Kui need diislid nii kehvad on, kas siis mõne arvates on kõik lolliks läinud või? Vaielge ning tõestage, aga majanduslikult tasub diisel ära juba esimesest kilomeetrist, ja laguneb see mootor kordades vähem kui bensukas. Ainus puudus on, et soojaks läheb talvel aeglaselt. Ei laida bensukat ja mul täiesti savi millega keegi sõidab, ise juba aastaid nende "lollide" seas ja ei kavatse lahkuda.
PS
09:00 01.03.2018
Nii - garaaz garaaziks, aga ARK andmed on

Kogu M1 autopark (sees ka peatatud kandega):
Bensiiniga - 433296 autot
Diisliga - 237774 autot

2017 registreerimisega autopark:
Bensiiniga - 5365
Diisliga - 2815

Välja võtsin igasugu hübriidid ja gaasiga autod, puhtalt bens või bens+kat ja diisel.

Seega, keda siis tegelikult rohkem on? Mina näen, et rahvas on bensiini poolt hääletanud...
vanames
09:07 01.03.2018
Vot mina ei saa samuti aru mis seal diisli juures laguneb?
Mul on 3 VAG 1.9tdi 66kw mootoriga liikurit.
Üks sai ostetud 3 aastat tagasi autojärelmaks24 jast 500 euri eest.
Sinna autole on siiani läinud - ostes kohe vahetatud hammasrihm, kõik filtrid ja õlid kokku miskit 30 euri läks. Üks alumine sarniir- maksis 12 euri. Mootor veidi ebaühtlaselt töötas- vahetasin kõik pihustiotsad- 40 euri ja rohkem pole seal midagi teinud peale 10 000km õlivahetuste. Ülevaatusel puhas leht- suitsusus 1.2. Paar viimast päeva on olnud hommikul -20. 2 korda eelsüüteküünlaid ja käivitus matsust. 15 minti tiksus kuni kohvi jõin ja ahi puhus normaalselt sooja klaasid juba puhtad. Suvel kütusekulu alla 5 liitri, praegu jah, palju soendamist ja kohapeal tiksumist- kuskil 6 ringis.

On kallis pidada?

Teine auto esimene A6 avant sama igiliikuri mootoriga ostetud 1500 euriga eraisikult 5 aastat tagasi, see auto on nii heas korras ja näeb seest ja väljast nii hea välja et ei raatsi talvel sõita. Ostes samuti rihmade õlide vahetus + panin peale 5 katlase 2.5tdi käigukasti, seetõttu on maanteel pöörded mõnusalt madalad ja suvel maantee kütusekulu läheneb 4 jale liitrile. Sellel autol hakkasid kõrgsurvepumba tihendid lekkima- diisel.ee st sai uued tellitud, hind 10 eur + post. Paari tunniga vahetasin ära.

On kallis pidada?

Viimane ost on see:
https://www.okidoki.ee/item/vw-transporter-t4/6896096/
Sain 400 euriga sees CD makk, peal korralik 100amprine aku, kere kõva, mootor hea, praegu seisab ja ootab kevadet. Vaja alumine osa puhastada ja üle värvida, logarid panna+ filtrid ja muu pahn + korralik roostetõrje tervele autole, õõnsused möginaga läbi pritsida. Mootor ja roolivõimendi pump leemendavad, peab tegelema, uued vahetamisele minevad jupid ja tarvikud juba valmis ostetud- kokku ca 400 euri. Keskmine istmerida puudu, vaja kusagilt sebida. Käigukast ümber lapata, differ ja 5 käik kiiremaks teha.
Plaanis ka 16 tollised Flat Five veljed, mis saavadki vist kallimateks juppideks asja juures :))
Suveks on valmis, tüdrukutel hea oma titekarjaga ringi kärutada :)

On kallis?

Samad masinad bensukatena võtaksid 10 ja rohkem liitrit.

IMHO; bensukad on autovõhikutele + Mitte traditsionaalidele :)))

Mees sõidab diisliga.

Muudetud 01.03.18 09:17

VL
09:07 01.03.2018
No ma. Dislaomanikel ongi garaaž elulise tähtsusega. Bensukatele pole seda va garaažikooperatiivindust lihtsalt vaja.
Ts
10:21 01.03.2018
20 tuh piir on väga lihtne arvutus:
Diisel maksab nii uuest, kui kasutatud peast rohkem (kasutatuna kuni poole rohkem)
Diisli õlivahetus on 1,5 korda sagedasem ning sellele kulub 1,5 korda rohkem raha
Diisli kütusekulu on ca 20% väiksem, kui samade parameetritega bensukatel samadel tingimustel
Diisli aku maksab ca 30% rohkem, kui bensuka oma
Diisel kaalub pea eranditult 100-150kg rohkem, kui bensukas (ja see mass on esisillal, mis silda rohkem hävitab), oma kogemusest (kahe identse bensuka/diisliga) on sillaremont ca 20% sagedasem

Kes nüüd viitsib aga mind ei usu võib kõik need numbrid nüüd oma olemasoleva auto näitel kokku lüüa...

Need 400-1000 eurosed autod ei ole teema - nende puhul on remondikulude oht niikuinii kordades suurem, kui kütusekulu (diisli ja bensiinimootori võrdluses - kui diisli puhul kõrgsurvepump ja turbo maksavad kahekordse autohinna ning kõik ülejäänud kulud on samad, siis on põhiküsimus selles, et kui palju selle autoga üldse sõita on võimalik.)
looder23
10:27 01.03.2018
Aga kuna garaaž oli olemas ja seisis kasutuseta, siis tuli bensukas maha müüa ja diisel osta?

No tõesti, ema anna padruneid.

Ts, olge siiski oma väljendustes täpsem, ka üks teine lugeja ei tabanud lennult teie mõtteid. Kuna olen elus näinud igasuguse frukte, a'la, autol õli vahetada pole vaja, sest nagunii võtab õli ja valad pidevalt uut õli peale. Teine: õlivahetus oldi sunnitud ette võtma kuna õlifilter roostetas läbi ning hakkas lekkima, siis ka veel uuriti, et kas saab ainult filtri vahetada. Mõlemad olid bensiinimootoriga autod.
looder23
10:37 01.03.2018
Miks peaks olema diisli õlivahetus 1,5x tihedam. Kasutatud auto puhul teeks õlivahetuse nii kui nii 10000 jm järgi. Olenemata mis mootor autol on. Äkki vaataks oma sõidustiili üle. Mulle jääb täiesti arusaamatuks see. Oma hitleril peaksin foorumi spetsialistide hinnangul iga 2 kuu tagant esisilla välja vahetama. Reaalselt olen 10 aasta jooksul vahetanud 3x üksikuid juppe. Mitte kunagi tervet silda korraga. Selle peale on ütlus, et ära kratsi sealt, kus ei sügele.
kõik ei osta diislit raha kokk
10:45 01.03.2018
mõni ostab diisli hoopis, sest sellel on väga hea väändemoment võrreldes bensukaga.
Väikese bensukaga maanteel sõita on üsna jama, eriti kui auto reisjaid täis, möödasõidul raiu gaas põhja ja teeb selliste elektrihöövli häält...... Ok, näiteks 3 liitrise bensukaga seda jama pole, samas selliste 3 liitriste bensukate kütusekulu, eriti kui sõitmist palju, ei ole mõistlik. samas, küllap tulevik järjest enam hübriidide poole liigub. ega moodsatel diislitel on ka palju probleeme näiteks tahmafiltritega, see siis tuleb teemaks, kui sõita lühikesi otsi sageli... Ega siin mingit absoluutset tõde ei ole, tänasel päeval, kui majanduses ja tööturul asjad üsna head, paljudele eraisikutele, kas autole minev kogukulu on kuus 333, 409 või 472 eur, väga suurt rolli ei mängi. Pigem maitseasi ja põhimõtete küsimus
...
10:47 01.03.2018
Ja nii ongi- kes dislausku, kes bensufänn- igaühele oma.
hehhee
11:38 01.03.2018
to Ts

Ilma konkreetsete automarkide väljatoomiseta on tegemist väga teoreetilise arutlusega.
1. Milline diisel maksab 2x rohkem, kui samaväärne bensukas?
2. Õlivahetus välp on sama, mis bensukatel. Long life mehed lasevad isegi 30k.
3. Küttekulu. Võtame 1.8 bensukulu, mis linnas on 9-10l vs 1.9tdi mille küttekulu linnas on 7-8l, erinevus pigem 30%.
4. Akude hinnavahe 30% sama tootja akudel?
5. Silla remont oleneb tugevalt automargist / teeoludest / sõidustiilist jne. See et diislil 20% tihedam, selle kohta tahaks rohkem tõestust.

Kuidas kommenteerida mootori resurssi? Näiteks 400-500 tuhat sõitnud benuskas vs. diisel?

wb
12:33 01.03.2018
"mõni ostab diisli hoopis, sest sellel on väga hea väändemoment võrreldes bensukaga.
Väikese bensukaga maanteel sõita on üsna jama, eriti kui auto reisjaid täis, möödasõidul raiu gaas põhja ja teeb selliste elektrihöövli häält......"

Gaasi vajutada pole ju raske ja ja see hääl on minu arvates meeldivam ning vaiksem, kui diislil tühikäigul. Isegi uue välimusega diiseltaksodes foori taga oodates ning kiirendades, mitte vaid hääl ei lärise vaid terve auto väriseb. Kas see juhile, kes 40h roolis on, pikapeale terviseproblasid ei põhjusta?
Kütusekulu linnas per mootori kW on diislitel vaieldamatult väiksem, kui pensukatel.
Kolmnurkne
13:57 01.03.2018
Ei hakka kellelegi midagi tõestama, kuid oman 90-date alguse bensiini autot, millel kellal hetkel ligi 800K. Omanud olen seda autot ise 12 aastat ja läbi olen vuranud ise sellest ajast peale kuskil 340K. Mootorit ja käigukasti(aut) ei ole minu käes olles lahti kordagi võetud. Videodki üleval, kus sama mudel ületanud miljoni piiri originaal osadega.
Jätan margi ja mudeli mainimata, et mitte toita näpuga vehkijaid ja sildistajaid, kes üritades maha teha, endale aru andmata, millise töökindlusega üldse tegu.

63amg
14:14 01.03.2018
diisli mõttekusest sõiduautol on vaid rasket käru pidevalt vedades.mul firmas on aeg-ajalt vaja kasutada tänapäevast ilma turbota väikest keskklassi bensukat.trassil sõidan kuluks 5,2 liitrit.tehas lubab 4,8,kuid ma sõidan vahel rohkem kui 90-ga.pole vaja mingeid lisa soojendeid,ega muud peavalu,egr-id ,tahmafiltrid jne.milleks rapsida mingi dislaga,kui saab tunduvalt lihtsamalt hakkama
hehhee
14:40 01.03.2018
Ilmselgelt väikese punni puhul on diisel üleliigne ja bena ainuõige valik. Otsustamiskoht tekib suuremate keskklassi autode puhul, kus kütusekulu erinevus hakkab rahaliselt rolli mängima.

Fritsu46
15:39 01.03.2018
to 63amg
jah aeg-ajalt vajaminev ja enamasti linnasõidus väikese kilometraasiga on pisikesest 1.4, 1.2 turbopill (või ka vabalthingav) enam kui küll masin :)

aga teistele ka et vist räägin pisikese saladuse, et enamustel väikeste mootoritega bensupillidel on ka EGR peal + mõnel suuremal ka :) ja katalüsaatori vahetuse näeb ka ette täpselt nagu tahmafiltrilgi.

+ hehehee nõustun sinuga. vahe tekib kui aastas 30+Km sõita või kui omada alates 2L turboga masinat. kui aastane LS on 5k ja alla siis pole vahet millega sõidad kallid mõlemad :) ainult linnas sõidul eelistaks väikese litraasiga pisikest bensuat muul juhtudel disla. nagu siin eelnevalt ka keegi mainis, et naine sõidab kilt-poolteist tööle ja kodu siis loogiline et pisike bensukas etem kuigi ega needki hästi ei soojene.
PS
16:14 01.03.2018
Ja keskmise eestlase läbisõit ongi alla 15tuh. km aastas..

Bensu EGR ei tahma nii lootusetult ära; DPF-intervall on suhteliselt kindlalt teada, millal ta kooleb; bensu katalüsaatoril pole mingit intervalli, võib vabalt kesta ka 17 aastat (nagu minu Nissanil kunagi)..
hlm
16:53 01.03.2018
Minu käru 13 aastat vana ja DPF originaal all.
Grandmaster B
17:24 01.03.2018
To Vanames: millistest diislitest me siinkohal räägime? Diislid jagunevad väga laias laastus kaheks - vanakooli diislid (sinu autod) ja uuekooli st. tänapäevased diislid. Esimesed neist on võrdlemisi lihtsad ja robustsed tööloomad, mis hea omaniku ja õige hoolduse korral kestavad "igavesti". Ja täiesti mõistlike kulude juures. Aeg, nõuded ja kasutajate ootused on vahepeal aga edasi läinud. Uuekooli diislitega asjad enam nii lihtsad ei ole.
Tee eksperiment: müü oma saurused maha ja osta asemele üks korralik ja kaasaegne, kasutatud, no ütleme VAGi diisel (VW sulle ju meeldib, eksole?). Sõida natuke selle "tiksuva ajapommi" otsas ringi ja vaatame mis juttu sa paari aasta jooksul puhud. Kehvemal juhul võid 30 euristele remondiarvetele kaks nulli juurde kirjutada! Ja siis räägime jälle (tänapäevase) diisli tasuvusest ja ökonoomsusest.
Ma ei ole 100 protsenti diislivihkaja. Need vanakooli lihtsad dislad olid tõesti vähenõudliku inimese jaoks väga head mootorid. VW 1.9 TDI ilmselt oligi üks viimastest enam-vähem normaalsetest diislitest. Aga ajad on pöördumatult muutunud. Pumbad, pihustid, Egr-id, Dpf-id, laiali lendavad hoorattad ja kurat teab mis andurid ja pudinad veel... ei viitsi isegi mõelda. Kütusekulu ökonoomsus on, aga remondiarved lasevad selle kokkuhoiu pihuks ja põrmuks. Aga väga paljud on juba selle reha otsas tammunud ja eks nemad teavad juba täpsemalt...
looder23
17:26 01.03.2018
Ehk keegi seletaks mulle, et mis ma valesti teen, auto 10 aastat käes olnud ja egr-i pole veel näppinud.
ZZ43
17:26 01.03.2018
Mul on diisel, tööauto, focus, hall, metallik, manuaal.
Linnas sõites võitu ei tule, maanteel aga küll. Co näit on mul ilmselt parem kui enamus bensukatel, ülevaatuselgi öeldi, et nagu uus auto (ls hetkel juba 207k). Muidugi uuena ja läheb kohe vahetusse. Miks ei tossa? Sest erinevalt tüüpilisest diisliga ökotajast julgen mina vajutada gaasi. Käiku ei pea vahetama 1300 pöörde peal ja 40 sõites 6 käiguga väristama nagu taksojuht. Korrapärane hooldus õigel ajal alati.
Eestist poest uuena diisel - jah.
Eestist kasutatud diisel - ei (kui ei tea just elukäiku, mida tavaliselt ei tea)
Saksast diisel - lolliks läinud? Kes üldse tahab saksa kirikuõpetaja autot?
ts
17:30 01.03.2018
väike vihje veel- uutel diislitel kipub ka kat olemas olema ...

ja üldiselt suure saladuskatte all- mul on kaks autot, vanusega 20+ aastat, mis mõlemad kasutavad tehasekatti, mis ei näita mingeid väsimuse tundemärke (300+ tuh)

Linnakulu ei ole diisel vs bensiin mõistlik võrrelda- pigem keskmist. Ja näidete kohta-> arvutage oma auto pealt (ostuhind vs bensiil/diisel sel hetkel).

teeme siis näidiseks hüpoteetilise 1,8 bensiin (100kw) vs 1,9 diisel (100kw) võrdluse:
aku-> 74ah exide aku (diislile) maksab 119.-; 53 ah aku(bensukale) maksab 79.- [kiire matemaatika näitab, et vahe on ca 30%]. Alati võib muidugi 64ah aku bensukale peale panna ja arvestada, et vahe on ainult 20% aga..

1,8 bensiin (tänapäevasem)- kütusekulu on maanteel umbes 6, linnas 9 (keskmine 7); 1,9 diisel maanteel 4,8, linnas 7 keskmine 5,5

õlivahetus- diislil 5w30 55.- 5liitrit (dpf-ile sobiv) samadele tingimustele vastav 5w40 bensukale 31.- [jällegi- kui osta õli supermarketist, siis muidugi vahet ei ole], välbad täissündi puhul diiisel 10 t ja bensukas 15 t [kes ei usu võib teha visuaalset võrdlust diiselmootori õli värvil peale 10 tuh ja bensiinimootori õli värvil peale 10 tuh] või 1-2 korda aastas (sõltuvalt läbisõidust)

diisli silla kulumise osas- elementaarne füüsika (selle kinnituseks pead võtma need kaks hüpoteetilist autot ja vaatama üle kaaluerinevuse ning silla ehituse. Tavaliselt on silladetailid 1:1-le, küll aga diisli agregaadid kaaluvad kokku ca 100kg rohkem. selliste hüpoteetiliste 1,8 ja 1,9 autode kandevõime on ca 500kg, millest sisuliselt 100 on diislil alati esisilla peal)

Filtrite vahetuse siis samuti- KUI bensiinimootoril on filter (uuematel tihtipeale pole), siis on selle vahetus vajalik umbes 30 tuh pealt (koos õhufiltriga); diislil on mõlema filtri välbad mitte rohkem, kui 20tuh

ja paneme siia juurde turbiini + dpf-i+kahemassilise hooratta+kõrgsurvepumba (millest ükski detail ei saa selle hüpoteetilise bensiinimootori puhul kunagi ära surra) ning eeldame, et süüte/eelsüütesüsteem maksab autodel samapalju (selle suremine on muidgi juba konkreetses autos kinni) ning genekad, roolilatt, rihmad ning andurid on samad

siis mis tulemuseks saab-> selle näite puhul tuleb 10 tuh juures kütuse kokkuhoiuks (bensiin 903.- aastas vs diisel 704.-) ca 200.-, millest osa läheb ilusti diislipõhisele lisahooldusele (90.-) ära. ning ülejäänu jääb autohinna katmiseks (nt 800.- diisli eest rohkem maksta tähendab antud näite puhul seda, et pead ka uhiuue autoga sõitma 8 aastat, et nulli jääda)
15 tuh juures on olukord selline, et kui võrrelda kuni 1000.- diisli eest rohkem maksmist, siis see veel ennast 5 aasta peale ära ei tasu.
20 tuh juures on juba kasu olemas (eeldusel, et diisli põhilised komponendid elus on)
30 tuh juures on vahe olemas ka juhul, kui on vaja turbiini või kõrgsurvepumbaga tegeleda
40+ tuhat on igal juhul vahe sees diisli kasuks
või haagise vedamine või pärismaasturid on omaette teema, neid siin ei vaataks.

P.S. ülal toodud näidise numbrid ei ole täiesti laest võetud (ma juhtumisi kasutasin viimased 5 aastat 20+ tuh läbisõitude juures sama klassi samade andmetega topeltõõtsvedrustusega bensukat, mille diisli vastu vahetamise tasuvuspunktiks osutus 25 tuh -> hetkel sõidan ca 40tuh aastas ja loomulikult diisliga)
63amg
18:00 01.03.2018
tänapäevane 1,6 bens ilma turbota.mitte punn,vaid väike keskklass.maanteel 5,2,linnas vabalt 7,vahel ka vähem.turbokad peaks veelgi ökomad olema.milleks see massey fergusoni lagin üldse vajalik peaks olema
selgeltnägija valerka
18:01 01.03.2018
toome mängu ka otsepritse benade tahma probleemid
Karbunkel
18:01 01.03.2018
pole isiklikult ei turps ega pump hooldust nõudnud kuigi läbisõit on päris suur juba. arvestasin et kui peaksin pensukat pidama siis maksaksin aastas ligi 1000eur rohkem küttele. selle aja peale kui disla peaks remonti tahtma on ta ammu end ära juba tasunud. auto ise masksis 1000. vanad dislad uhavad milli vabalt maha ilma puutumatta. bensukal maks 500tkm ja kappremonti vaja juba teha. rahakotil annab tunda küll kui ligi 100eur rohkem alles jääb voh. eelmise jutt ju naljanumber. mul on 20eurone õli sees ja aku soetasin 95ah 83euroga. ja üldiselt olen pensukatega pidanud ka liikuma kunagi ja alla 8liitri nad ei saa mitte kudagitki rüübata seda tean hästi, se maanteekulu rohkem neile.

Muudetud 01.03.18 18:22

toppgearr
18:28 01.03.2018
No ega sakslane loll ei ole. Ta müübki oma vana diiselauto enne maha kui "magusama" hinnaga jupid rikki hakkavad minema - DPF, kõrgsurvepump, turbo, pihustid.

Kes te siin 25 vanu Sakslasi kiidate nende odavate juppide ja lollikindluse pärast. Sellel ajal kui neid autosid toodeti, ilmselt meil keegi neid uuena osta ei jaksanud ning olid ajad kui algul neid raipeid Soomest sisse veeti ja esimeste külmadega olid kõigil dislaomanikel hommikuti kapotid püsti ja tuli neilt ainult üks küsimus bensuka omanikele- anna aku pealt särtsu. Kütusehinnad olid muidugi sel ajal diisli kasuks
Diisel 2.40 EEK
Bensiin 95E 3.20 EEK
Bensiin 98E 3.50 EEK
Ning oma palga võib igaüks ise meelde tuletada ~25 aasta tagusest ajast.
Tänapäeva kasutatud elektroonikat täis tuubitud diislid kombinatsioonis automaatkäigukastiga on aga masohhistidele või ekstreemsusi otsivatele inimestele - jõud kadunud, auto on avariirežiimis, suri tee peal välja ja käima ei lähe jms. Eks kasutatud bensukate elektroonika teeb ka oma "tööd hästi" aga diilid on eriti hellad. Sellepärast odomeetritel numbreid väiksemaks keritaksegi et sa ei teaks millal mingi jupp töölepingu lõpetab.

Kütuse säästust ei saa ka rääkida kui sa omad 3.0 liitrist dislat. 2.0 bensukas teeb sama tulemuse.

Nii kaugele kui minu silm enda ümbruskonnas ulatub, sõidavad kõik bensukatega nagu valged inimesed. Mul on hea meel et mind ümbritsevad targad ja majanduslikult ratsionaalselt mõtlevad inimesed.
tahmab
18:51 01.03.2018
Kõik need tahmamised ja ummistused diisli kui ka bensukate puhul on lühikeste otste sõitmisest ja madala pöördega töristamisest. Samuti on aut kast järjest levinum igas autoklassis.
Anna abi noh, 2-5km tööle ja vaja seda vahemaad autoga sõita igapäevaselt. Valik muidugi diisel ja eelistatult kolmene. Enne veel eelsoojendusega mootor ja salong soojaks ka kütta.
kerige.....
19:29 01.03.2018
Huvitav siin juletakse kireda, et see ja see diisel sõidab vabalt milli välja, kuid ometi ühtegi müügis näha pole, isegi mitte 500000. ikka mingid 200 300 heal juhul. Kui müüa vaja, siis keritakse oma saral odo parajaks, et keegi üldse ostaks. Samas eputatakse, kui palju tegelikult välja sõitnud, kuigi näha pole kuskilt. Krdi silmakirjalikud tainad. Sõitke päriselt mill kätte ja müüge ka sellisena maha, vot siis olete miskit. Aga ei tahaks näha, kes julgeb teie mill läbisõitnud sara osta. Mitte keegi ei osta, sellepärast keritaksegi. Aga vot siis ärge kirege, et tegelik mill, kui ei suud ausad olla.
pime autojuht
19:49 01.03.2018
viimasele lambale iseseisev harjutus. sisesta auto24 läbisõidu väljale 500 000 ja üle. tähelepanu küsimus - mitu bensukat leiad?
Mahno3
19:55 01.03.2018
Mahno ei varja, et ta sõidab 1.5dci mootoriga renaultiga. Ostetud 3a vanuselt läbisõiduga 60 000 esindusest. Praegu on kella peal ca 143 000. Ilmselt sõidan veel teist sama palju peale, Siis vaatan, mis edasi saab.

Mis puudutab tööl diisliga käivaid külamehi, siis nad käivad ikka 40-50km kaugusele. Tihti auto "kolhoosiga", ehk 3-4-5 meest käivad ühe masinaga ja jagavad mingil moel kulusid. Tuleb odavam ja mugavam kui liinibuss. Paari kilomeetri kaugusele on mõistlikum vähemalt suvel jala või jalgrattaga minna.
hehhee
21:35 01.03.2018
to ts

Sa saad ju ise ka aru, et need kulud, mis sa võrdled on tegelikult köömes ja ei mõjuta oluliseslt kuluvõrdlusbaasi:
Aku- akut vahetatakse u. 4-5a jooksul, et siis aku pealt kaotab diisli mees aastas u. 8eur.

Õli välp - Long life õlivälp on 30tuhat ja tavaline 15tuhat, kui räägime 1.9tdi, Seega jätame õli hinna erinevuse, mis siis on 24euri aastas.

Silla kulumine - ole hea pane mõni tõsiselt võetav allikas, mis kinnitab diisli veermiku kiiremat kulumist. Üks auto kaalub 2000kg ja teine siis 2100kg. Erinevus 5% seega kust tuleb 20% kiirem kulumine?

Õlifiltri ja õhufiltri intervall 1.9tdi on 90 000km. Loomulikult meie kliimas pole see mõistlik ja võiks jagada vähemalt 2ga. Aga ikkagi benal eelist pole.
https://sites.google.com/site/1810martin/passat-b6-service-i
nformation

Kahemassiline hooratas on olemas ka paljudel bensukatel. Seega jääb turbo ja DPF (bensukatel katakas).

Olenevalt turuolukorrast on ka kütusehinna erinevus kuni 5% diisli kasuks.

Meie peres on 7a olnud paraleerselt nii bensukas kui ka diisel. Siiani diisli spetsiifilisi probleeme lahendanud pole. Bensukaga hea kiirelt poes käia, aga kui pikemad sõidud siis diislile vastast pole.

odoot
22:32 01.03.2018
hehhee, mis auto kaalub 2 tonni? õige jah, Audi Q7 on sinnakanti, aga kas sellest on jutt? tavaline sõidukas ikka 1,5t kandis. sellest vist ka % vahe.
Niipalju, kui oma tutvusringis kuulda olnud, siis ikka dislameestel on erinevad hädad. Mingi tuli põleb armatuuris, tuleb mitu korda töökojas käia, et asjast lõplikult sotti saada, kas vahetatud EGR aitas või mitte. Ei, ikka kübemefilter on täis. Või noh, tuleb veel mingi jupp vahetada. Bensukameestel selliseid imelikke muresid ei ole.
Mis mure siis pikemal sõidul on bensukaga? Pikemalt sõites tavaline 1,8 või 2,0 võtab tänapäeval ikka alla 6,0 sajale. Lisaks ostuhind ju ka tükkmaad väiksem.
ts
22:34 01.03.2018
to hehee

siin ei ole kordagi olnud juttu pere teisest või kolmandast või neljandast autost. Jutt on diisli tasuvusest, arvutus on tehtud normaalse hoolduse juures, mitte VAG ulmenumbrite osas (mis on suuresti süüdi selles, et meil diislid nii käest ära on).

Faktiliselt reostab diisel keskkonda oluliselt rohkem, vajab oluliselt tihedamat ning paremat hooldust ja selle omamise kogukulu on korraliku hoolduse ja väikese läbisõidu puhul kõrgem, kui bensiinimootoril.

ah jaa- siin tuli sillajuttude juures juba enne välja see, kuidas pole kunagi olnud vaja sillas ühtegi tükki vahetada.
Ma arvan, et hakkan sellest VAG igikestvuse fenomenist paremini aru saama, kui sõidetud ja remonditud VAG masinate juures- et kui kokkujooks on väsinud pukside tõttu paigast ära, siis ongi tegemist normaalse kulumisega ning enne sillajuppe ei vahetata, kui kuhugi mingi kolks tekib?

BTW- silla kulumine ca 20% kiiremini oli kolme auto kogemuse näitel -> kui keegi suudab tõestada, et 100 kg lisaraskust puksidele ja liigenditele survet ei avalda ning tegu on kokkusattumusega, siis jumala eest ...
Fritsu46
23:30 01.03.2018
Kui rääkida 2010 + aasta autodest siis sa enam bensukale 5W40 tavalist täissünti sisse ei vala :) + turbiini lagunemine diislil ei ole võrreldab bensukaga. Diislitel on turbiinid ja kahemassilised hoorattad tugevamad (võta numbrid näiteks ZF käigukasti tehase specist ehk siis dislade omad kannatavad suuremat Nm.). Diislil või bensukal on mõlemil soovituslik vahetada õhufiltrit samal ajal kui vahetatakse õli. endal isegi olen pidanud vahetama 15t Km pealt, kuna oli tolmune. Küttefilter üle aasta (sama kehtib ka soovituslik bensukal). Sellist asja ei saa väita ja võrrelda et kütsi filter kestab bensukal kauem :D läbisõidu järgi nagu osad tootjad pakuvad 50t Km on liiga palju meie kakiste teede peal.

sama võib juba selle kaalu jutu peale et nöe vot-vot ma ütlesin et disla on kallim kuna suurema kaaluga kuluvad ka pidurid 199km ennem ära :D + 2015 universaal avensis 2L D ja B vahe on 15-20kg olenevalt varustusest :) enamus võrdlebki siin 2L benus 3L diisliga ja 1.2L bensu 2L diisliga. võtke samaväärse Kw, litraasi ja muude näitajatega autod siis näete õigemaid vahesid ja tulemusi. tänapäeva diisli ja bensuka vahe on lagi 25kg.

bensukatel on samamoodi läbisõidu piirang lambda anduritel, süüteküünaldel kellest ütleme nii et vb 5% rahvast kinni peab, sedagi ma arvan juba liialdusega :)

statistiliselt on diisel kallim osta, aga ka müües saad ta eest rohkem raha. kui vaadata naljaviluks auto24 müüdavaid autosid siis enamlevinud rahvaautod näiteks altes 100kw disald on sinna 200t km läbisõidu juures kuigi bensukad on seal 100t ja mõni isegi alla selle. Dislal on eluiga pikem ja paratamatult 200K +läbisõiduga (enamused on keritud tagasi) probleeme ja enamustel tekivadki mured ostes oma klassi kõige odavam auto, tahad korraliku ja vähem remontida siis tulebki auto eest natuke raha välja käia ja 1/4 müügikuulutustest mööda vaadata.

eelmiste jaanide paiku tegin ka suuruse hullustuses oma 180Kw diislil täisketivahetuse + ennetades elimineerisin õlilekke probleemid. Kannatas seda teha kuna auto hind oli vastav ja muul põhjal olen sõitnud hetkeseisuga 44000km ja pole rohkem kulutanud kui veepidavuse kaotanud suunatule ja õli. sõidan õlivälpa kompuutri järgi ehk kuni 30t km ja ma sellel teemal ei hakka vaidlema kellegagi.... ahjaa osadel prantslastel vist on õlivahetus välp isegi suurem kui 30K.

endiselt jään oma arvamuse juurde, et nsm linnavahel chillimisest ja kui autost lugu ei pea siis kindlasti tuleb osta pisike bens. kui rallimist rohkem siis diisel. enda autol tühimass 1860kg (bensukatel tühimass 1845!) küttekulu suvel linnas 8 või 8koma midagi. praegu 10-11. maanteel suvel 5,8 kuni 6,2 (oleneb liiklusest). Keskmisest raskema jalaga ja ei veni nagu vanaema ja ei loe seda kütusekulu nagu hingepõhja kuid olen ülimalt rahul tulemusega :) samaklassi bensukaga linnas alla 15 ära unista (minu sõidustiiliga) maanteel mingi 7,5. Väikseid mootoreid pole väga pointi võrrelda, nende kütusekulul pole suurt vahet kui ökotad või mitte, kuluvahe on üpriski pisike :)
Fritsu46
23:37 01.03.2018
selgeltnägija valerka
06:04 02.03.2018
ohoo pikamaotsa mehed, läheme peegli ette ja vaatame tõele otsa
Tasa,
06:13 02.03.2018
tasa! Laevad, lennukid, rongid, rekkad, bussid ja militaarmasinad! Kord käivitati külmaga minu kandis neid viimaseid kümnete kaupa korraga, linnakene pidi tossu sisse lausa ära kaduma. Nii, et tasa, tasa diislite mahategijad!
Ts
07:41 02.03.2018
To fritsu46

Nagu ma aru saan, siis selle asemel, et otsida üles avensise tühimasside vahe vaatasid lakke ja määrasid selleks 15kg?

See teema, et tahaks suurt ja võimast autot linnas sõitmiseks aga bensiini jaoks kütuseraha ei jagu pole selle teema küsimus :)
hehhee
07:53 02.03.2018
to ts

Selles suhtes on pullid vanad koos, et diislit hooldatakse ülima konservatiivsusega, samas kui bensukat tehase hooldusvälba järgi. Diisli kallis Long Life õli välp 30tuhat ja reaalselt siis peab 10tuh, miks mitte siis juba 5tuhat?

Kordan veel kord, et diisli spetsiifilisi asju pole pidanud 7a jooksul tegema. Kõik on täiesti tavapärased hooldused, mis on vajalikud ka mu bena autole. Mõlemad autod on tihedad ja kolksuvabad, sest saavad hoolet vastavalt vajadusele.

3 auto põhjal väita, et diisli veermik kulub 20% kiiremini on BULLSHIT. Et sellise statistika peale üldse mõtlema hakata, peaks Sul olema mitte 3 autot vaid ikka oluliselt rohkem. Isegi juhul kui oleks ütleme 6 autot: 3bena vs 3 diislit. Siis et mingitki statistikat teha, peaks võrdluspaarides olema täiesti identsed masinad: sama aasta, uued, samad sõidutingimus, samad sõitjad jnejne.

Täiesti tavapärane näide automaailmas, kus 2 identsed autot on täiesti erinevat. See tähendab, et ühte tuleb remontida pidevalt, samas teine sõidab ja tangib.

Miks valin trassile diisli? Esiteks diisli sõidudünaamika on hoopis nauditavam maantee kiiruste juures (pöördemoment). Teiseks küttekulu. Rohkem põhjuseid polegi, mõlemad viivad punktist A punkti B.
Fritsu46
08:27 02.03.2018
To Ts
Joppenpuhh kulla mees hoopis Teie vahite lakke üksinduses või kibestusest diislite vastu, mille saite lausa kahe autoga tünni :)

aga palun (ütlen ette ära ka, et ei hakkaks vinguma või kohvipaksu põhjal ennustama et ma nende müügikuulutustega seotud olen või manipuleerinud andmetega. need on MNT lehel kontrollitavad ja õiged andmed).

http://www.auto24.ee/used/2766479 see masin siis bensiin

http://www.auto24.ee/used/2673429 ja see on see kakine diisel millel peaks õli vahetama 500km vahel ja aastas vähemalt korra kõik alusvankri sõlmed üle käima.

Mis järgmiseks norida on ?
Fritsu46
08:39 02.03.2018
Sorry eile võrdlesin vanu ja uusi omavahel ja siia sai üks vana kerega ja üks uus, näe uuema kerega bensukas.

http://www.auto24.ee/used/2506664
looder23
08:42 02.03.2018
Ts, mida sa nagu taotled? Sa jääd oma numbrite juurde mida sa ise välja mõtled ning raiud seda edasi. Sinu remondi hinnad. Vaatasin huvipärast. Toyota avensis, 1,6l, diisli tühimass jah 100 kilo raskem. 2,0l, diisel ainult 40 kilo raskem. Tehase antud kutusekulul on juba jumekas vähe sees, diisli kasuks.

Tahab, mis seal imelikku, kui inimene ostab omale 3liitrise diisli ning kütab selle ennem startimist soojaks. Külm käivitused ju puuduvad. Nädalavahetustel sõidetakse pikemalt. Endal ei ole küll 3l-ne vaid 2,5. Jah tööle on nats rohkem. 11-15 km, sõltub, kumb meist hetkel kasutab autot. Samuti lasen keroga hommikul mootori soojemaks. Ei ole miskit imelikku selles.

Muudetud 02.03.18 08:46

Fritsu46
09:04 02.03.2018
To looder23
Talle ei mahu hinge et eelsoojendusega soojaks kütad ja üleüldse et diisel on ja sellise mootoriga. ju ta sul paras räim olema peab kuna see mootor nii raske ja sa ei jõua aiaväravastki välja sõita kui alusvanker juba pudeneb :) 20% pidi tohkem kuluma siis teise nurga statistika alt peaks iga neljas disla täitsa läbi olema, samas samasugune bens on nagu üllas kingitud maanuna peal :)

Ps! Loodan et said vähemalt veidike naljast aru
...
09:10 02.03.2018
Vist Tehnikamaailmas ilmus kunagi artikkel, kus võrreldi uuena ostetud disla ja benaka kogukulude erinevust ning nii mõnegi auto puhul oli diisel lõppkokkuvõttes kulukam.
Uute autode puhul
09:15 02.03.2018
Tutikad autod Aurised. Elkes praegu kõige plangum diisel 1,4L 66kW 16850 eurot. Kõige plangum bensukas 1,33L 74KW 13750 eurot. Vahe 3100 eurot.

Diisli keskmine 4,1, bensukal 5,6L sajale. Vahe 1,5 liitrit. 3100 euro eest saab kütust 3100/1,25= 2480 liitrit. Kuna vahe 1,5 liitrit sajale, siis 2480/1,5*100= 165 333 km'l saabub tasuvuse nullpunkt kütuse vahest lähtudes. Kui keskmise eestlase 15000 km aastas lähtuda, siis jagub hinnavahet 11 aastaks.

See arvutus eeldab, et diisli ja bensuka hinnavahe 11 aasta pärast on 0. Selles vanuses sõltub hind juba pigem auto seisukorrast kui diisliks või bensukaks olemisest.

Vanemast peast autot ostes määravad rahakotisäästu pigem muud kulud kui kütusekulu vahe. Nelja aasta vanuse diisel E46 ostnuna oli kolme aasta vältel kuu keskmine kulu suurem kui hiljem uute samade kilovattidega bensukatega sõites. Aastas 30000 ja rohkem sõites võib olla oleks tulemus teine.

Aga.... .
09:22 02.03.2018
Mäletan ka seda TM testi ja meelde jäi et 5seeria BMW oli näide, kus alates esimesest kilomeetrist tasus diisel ära kuna oli juba ostes odavam.
Muidu need diiselauto vihkajad on vist 90-ndatel vana diislironti proovinud ja ei saa sellest kogemusest kuidagi üle.Vahepeal on 25 aastat edasi läinud ja arengud toimunud.
toppgearr
09:58 02.03.2018
Vahepeal on diiselmootorite läbisõidu ressurss vähenenud, võrreldes 25 assta taguse rauaga ning nende jupid kosmiliselt kallinenud. Ega üks keskmine pruugitud diiselauto omanik ongi silmaklappidega ja raha mitte lugeda oskav tegelane. Tüüpiline dislamees on - kõrgsurvepump läks katki, lasin ära vahetada. Igaks juhuks lasin pihustid ka ära vahetada. Turbo lekib natuke. Mingi kolks on käigukasti juures aga muidu on jummala ökonoomne massin ja võtab vähe kütet. Hehehe, bensiiniga võib pintsleid pesta höhöhöö.
...
10:14 02.03.2018
Kunagine ridapump ja tavalised pihustid kestsid, siis hakkasid igasugu pieso- ja pumppihustid tekkima, mis enamuses nöökisid ajusid, commonrail süsteemid on rikkealtimad just igasugu andurite kalade pärast. Ühemassilised hoorattad kestsid, kahemassiliste puhul on teemaks vaid millal lendab, mitte kas lendab. DPFid on nagunii kunagi paratamatu kulu, enamus EGR klappe lõpetavad kunagi töö- kõiki neid jamasid saab foorumitest lugeda ning kõikide puhul on vaid üks küsimus- kas saaks kuidagi odavamalt remontida/asendada. Vaene eestlane sõidab disalga seni, kuni veel kannatab, siis hakkab rahakott pihus hädaldama- krdi kallis kõik. Pole mõtet näiteks tuua neid 90ndate klassikalisi diisleid- aeg on edasi läinud ja üldjuhul s.tema kvaliteedi suunas. Miljon läbisõitu dislaga on vanaisadeaegne jutt, nüüd on hea, kui paarsada tuhat ilma jamadeta välja venitad. See mõne mehe kiitmine siin, et oi kuidas kestab, on jama võrreldes töökodades istuvate autode arvuga. Miks on lääneeurooplane nii loll, et kõik oma 180 000 sõitnud autod platsile müüki lükkab- kui kestaks, sõidaks nad rõõmuga edasi.
Säästukunn
10:21 02.03.2018
Esiteks võiks siit arutelust jätta välja alla Euro 5 nõuetele vastavad masinad. Olgu bens või diisel, keelatakse niikuinii ära. Ehk siis kõiksugu "joppas ja sain 92a. masina okidokist 500€-ga" ei päde.
Teiseks võtke oma auto hind, jagage see keskmise kütte hinnaga, saate teada liitrid, edasi arvestage kilometraaž ja aastad, mis hetkest kogukuludest (soetus+kütus) moodustab üldse kütus poole :) Kui arvestaks kogukuludesse nüüd veel juurde kindlustuse, hooldused, remondi siis läheb see arv täitsa ulmeliseks. Eriti magusaks läheb kütuse ökonoomitamise siis, kui tegemist on vähe kallima masinaga :) Jõudu liitrite lugemisel!
PS
10:45 02.03.2018
Mul just üks tuttav remondikoha pidaja eelmine nädal rääkis, kuidas tal seisavad need moodsamad suht värske aastaarvuga diislid, mis hiljuti kasutatuna tundmatu ajalooga ostetud, tal töökoja juures platsi peal hulgim ja inimesed nutavad ja ei jõua remontida. Selline on praegu reaalsus..
PS
10:48 02.03.2018
Ja varsti hakkab eriti nalja saama, sest DPF olemasolu hakatakse ülevaatusel rangemalt kontrollima..
Fritsu46
10:53 02.03.2018
Fritsu46
11:03 02.03.2018
PS

jah nii on, et ostetakse kahtlane auto millest jõud üle ei käi ja siis vingutakse, nagu enamus siin inimestest kesse on nn "tünga" saanud.

DPF-i olemasolu tuvastad vaid kahel moel kui on hästi programmeeritud. Visuaalselt ehk võtad DPF filtri maha ja vaatad sisse (mida ei hakata kunagi ÜV tegema) teiseks kui juhtaju programm maha laadida ja see avada mis on ka absurdne :) Väide lihtsalt et sul on tühi on sama nagu härra politseinik tuleb ja ütleb sulle et sa ületasid kiirust silmaga mõõtmisel.
ts
11:04 02.03.2018
minu näide on kolme auto põhjal (3 sama marki ja mudelit diislit vs bensukat- s.h ka paljukiidetud saksa autod)

ja funktsionaalne lugemine valemisse tagasi tuua- ma kirjutasin mitu mitu postitust tagasi, et sõidan praegu igapäevaselt diisliga (kuna aastane ls on 40 tuh)

mul ei ole diislite vastu absoluutselt mitte midagi. Diislil on oma kasutuseesmärk ja eesmärgipärase kasutamise puhul on tegemist igati mõistliku asjaga.

Küll aga- vaadatakse ainult liitrikulu ja unustatakse sujuvalt ära kõik ülejäänud kaasnevad kulud, füüsika, keemia ja matemaatika... ning pärast halatakse, kuidas "foorumist soovitati osta diisel, et kuradi odav pidi olema ja nüüd on kahe kuu palk remondiks läinud ning auto ikka ei tööta (kuigi foorumis üks ostis omale 700 euroga auto ja sõitis 500 tuh läbi ilma igasuguse remondita)

tahmab
11:08 02.03.2018
Pole üldse kade, diislil kasutan ka eelsoojendit enne sõitu. Aga ei kasuta seda autot 10-15km vahemaade sõiduks.
Nendele 30+tuh välpa sõitvatele säästumeeste tehnikale soovin pikka iga, ilmselt on ikka garantii läbi :D
Kui diselisti mure on ikka eelkõige see, kuidas võimalikult vähe auto peale kulutada. Ülejäänud peavad taluma neid "mitte midagi pole pidanud 3 aasta jooksul tegema" igapäeva liikluses.
Õudne küll, kui peaks olema naaber, kes oma (f)vagi 15 minutit soojendab ja ise samal ajal kohvi joob.
Diisel on pikkade otsade sõitmiseks, mitte igapäevaselt linnas või selle lähiümbruses sõitmiseks ja 50-60km pole pikk ots.
Enda ninast võiks natuke kaugemale vaadata. Kui nii hullult pitsitab see paar liitrit sajale rohkem siis jäta vahel see burks ja lahustuv kohv ostmata.
hehhee
11:15 02.03.2018
to ts

Väsisid ära oma valeväidete tõestamisest?
Mulle tundub, et sa oled nö. "geenius", kes oskab protsentuaalselt välja tuua diisel vs bensu veermiku kulumise erinevuse, mis on 20%. Olenemata sellest, et Sul pole mitte ühtegi allikat (auto portaalid, ajakirjad, teadustööd vms). See on ju tugev argument nende võrdlemiseks ja siiani pole mitte keegi seda erinevust avastanud. Super töö!

Ära ole kade, too siis oma 3 automarki faktiliselt välja: mis mudel, aasta, varustus autodel. Imestama paneb, et üks mees ostis samal aastal täpselt samasugused autod nii dislana kui ka benana. Sõitis ajaliselt täpselt sama palju kilomeetreid jne.
Samuti oleks väga põnev näha seda statistikat, mille põhjal see 20% erinevus on saadud.
maaks
11:44 02.03.2018
Fritsu46, sulle 12punkti selle audi näite eest :-) sama seis on täna ka 5. seeria BMW-ga, aga tõstke nüüd käsi kes on eestis poest uuena endale ära toonud tutika audi A6 või bmw 5.seeria! ...
Rotid oleme, vot milles on viga!
Fritsu46
11:53 02.03.2018
Maaks

Tänud! Samas võib võrrelda ka audi A1, sammuti diisel odavam, sama kehtib A6 kohta
Ts
11:59 02.03.2018
To hehhee

Juba varem ütlesin - kui tõestad, et auto kaal veermiku detailidele mõju ei avalda, siis nõustun, et tegemist on juhusega.

Ma ei pea vajalikuks tõestada väidet, mis baseerub füüsikal, loogikal ja kogemusel, kuna keegi kuskil arvab, et saksa diiselautode veermik kestab igavesti
selgeltnägija valerka
12:05 02.03.2018
kuna suurem osa autosid kasutab ees MacPherson vedrustust siis küsiks milliste punktide kaudu pannakse kaal maapinda maha?
uudis
12:05 02.03.2018
Kellegi välja toodud andmed mnt ameti lehelt näitavad, et Eestis on õnneks ikkagi bensiiniga autosid hulga rohkem, pea 2x lausa. Endal mõlemad peres olevad autod bensiinikad ja ei nuta kütusekulu pärast.
hehhee
12:10 02.03.2018
to ts

See on sinu väide ja ootan tõestust Sinult. Mille põhjal sa väidad, et 100kg täismassi erinevus, mõjutab veermiku kulumist 20% võrra? Need on Sinu enda väljakäidud numbrid, mitte minu. Miks mitte ükski diisel vs. bena auto võrdlustabel ei too Sinu väljatoodud tegurit mängu? Kas need on kõik kallutatud diisli meeste poolt? Miks sa oma autosid ning enda tehtud analüüse ei avalikusta?

Loomulikult kaal mõjutab, aga see 100kg mõju on imepisike, mis ei vääri märkimist ja % arvutus on võimalik vaid laboratoorsetes tingimustes.
...
12:13 02.03.2018
Uute autode hinnad on ammu ühtlustunud diisel ja bens võrdluses. Ka ei löö diisel enam kütusekulus pika puuga ära kaasaegsetele bensiinimootoritele- need ajad on ammu möödas, kus diisel 3l säästlikum oli. pole mõtet istuda oma 20a vana diiselpanni roolis ja laiata, et 5- 6l sajale on ikka mega kokkuhoid, samas teisi liiklejaid tahmapilvega ära tappes. Mõttetu on elada kogu aeg minevikus ning aru saamata, et tulevik on ammu kätte jõudnud. Nautida ja kiita mingit 15- 20a vana audi või volksupanni on vaid vaese inimese oskus. Või lihtsalt iseendale valetamine, ise sellest aru samata.
Mahno3
12:16 02.03.2018
No kui veermik suur mure on, siis ära osta endale ägedaid multilink vedrustusega sakslasi. Osta primitiivne McPherson, jaksad selle tugilaagri, kuulliigendi ja kaks rooliotsa 100 000 sees ära vahetada küll.

Ma ütleks, et kui veermik on piisava tugevusvaruga projekteeritud, siis ei tee see sadakond kilo talle midagi.
Ühtlasi võid teha teadusliku uurimistöö sellest, kuidas kolme lapsega vanematel kulub auto tagavedrustus kiiremini kui ühe lapsega vanematel ja seetõttu on vaja suurendada lastetoetust. Seevastu üksikvanematel kulub auto esivedrustus vähem. Võiks veel võrrelda mees- ja naisüksikvanemaid, samuti teha analüüs veermiku kulumise ja omaniku kehakaalu korrelatsioonist (ja selle suhtest palgalõhesse).
!!!
12:59 02.03.2018
Uute väikeste ja ökonoomsete bensukate fänboid võiks mainida ära , kuidas väljaveninud kettide vahetus ja mootori max 200 000 ressurss , nende auto jääkväärtust mõjutab :)
eelmisele
13:21 02.03.2018
aga sa võiks näiteid tuua nendest venivatest kettidest.
R
13:47 02.03.2018
Võrdlusmomendiks võiks võtta ikka sama kere ja võimsusklassi autod mitte püüda võrrelda võrreldamatut.
Ma pakukski võrdluseks välja E46 kerega 3.seeria BMW.
Üks on 316i 85kw ja teine 320d 100 kw.
Kaaluvahe on autodel 44kg niiet suht samasse auku.
Mõlemad peres olnud üle 3 aasta ja ütleks et diiselautoga on muresid vähem.
Muidugi on see ka teadlik valik just 100 kw mootori kasuks kus pole probleeme eelsüüteplokiga ja teist problemaatilist asja-põhjaalust kütusepumpa ka pole.
Diiselautol on vahetatud esisillas õõtsad ja rooliotsad, pihustiotsad(33eur tk), vaakumvoolikud, ja eelsüüteküünlad(14 eur tk).
Bensiiniautol ikaldus bensiinipump(74eur), küünlad vahetasin(44eur tk), lambdaanduri pidi vahetama(80 eur) ja nüüd paarikuise vahega 2 süütepooli 55 eur tk.
Sõiduomadustelt soojeneb diisel oluliselt kiiremini sest seal on elektriline lisasoojendi, mis hakkab kohe tööle kui aku pinge 14V tõuseb.
Kütusekulu poolest on bensukas näidanud külma ilmaga stabiilselt 9,1 keskmist ja diisel 7,2 keskmist kulu.
Jah, hullu ökotamisega kui sooja mootoriga panna kompuuter nulli ja sõita maanteed näeb seal numbrit 6,4 aga peale külmkäivitust ja linnas sõitmist võib sellest vaid unistada.
Diisliga aga näeb sooja mootoriga numbrit 5,1 ja selle saavutamiseks piisab ka normaalse sõidustiiliga sõitmisest kui teistele jalgu ei jää.
Lisaprobleemidest kogub bensukas nädal aega linnas tööle sõites õli sisse kondensi sest bensiini põlemise kõrvalsaadus on veeaur ja seda tekib palju.
Seepärast peab korra nädalas pikema sõidu ette võtma.
Kus võiks olla bensiiniauto pidamise mõte?
Ainus põhjus ongi, et vanem inimene arvab diiselautoga palju probleeme olevat.
Aadolf
14:32 02.03.2018
Siinkohal diskuteerin uuena ostetud autode üle. See, mis toimub tundmatu ajalooga 15 aastat vanade autodega ei ole nagunii hea materjal üldistusteks.

Kettide venimine väikeste bensiinimootorite puhul on minu jaoks ükskõik (ei kasuta VAG/BMW/Peugeot/MINI toodangut). Pealegi esineb keti probleeme ka diiselmootoritel. Eks see on lihtsalt järjekordne "laine", mis tuleb tarbijatel ära kannatada. Pealegi kasutab VAG juba 2 aastat TSI mootoritel rihma.

Ka 200 000 ressurss pole pisikese bensiinimootori puhul probleem. Kui selline number on läbisõidunäidikul, siis keskmine bensiinimootoriga auto on 10 aastat vana ja juba kolmanda omaniku käes (eurooplane oskab raha lugeda ja ostab suurte aastaste läbisõitude puhul pigem diisli). Seega mind isiklikult absoluutselt ei huvita. Jääkväärtus sõltub paljudest teistest faktoritest palju rohkem.

Diislite suurem ressurss? Ei ole selles üldse kindel. Tänapäeval tootjad optimeerivad toote tugevusvaru vastavalt vajadusele. Seega nominaalis on suure väändemomendi ja võimsusega mootoritel kasutatavad sõlmed küll vastupidavamad, aga tuleb meeles pidada, et ka jõud mis mõjuvad on suuremad. Seega suurem tugevusvaru ei pruugi võrduda pikema-ealise tootega.

Need, kes siin diislite ja bensiinimootorite erineva kaalu näiteks tõid Toyota Avensise 2.0 mootorid, võrdlesid sisuliselt sõrme ja seda teist ihuliiget. Bensiinimootor on 2.0-na saadav ainult automaatkastiga ja diisel ainult manuaalina. Automaatkastid kaaluvad reeglina (konkreetsel juhul ei tea) manuaalist märgatavalt rohkem. Esiveolisel põikimootoriga autol rakendub kogu see lisamass esiteljele. Kui palju see mõjutab veermiku vastupidavust sõltub väga paljudest teguritest. Kui seda autot kasutatakse peamiselt Eesti maanteedel (võrreldes kohalike linnatänavate ja külavaheteedega siiski enamvähem normaalses korras), siis on lisakaalu mõju arvatavasti marginaalne.

Diisli suurem väändemoment, mis muudab maanteel sõitmise mugavamaks? Tänapäevastel turbiiniga bensiinimootoritel on madalatel pööretel väänet küll ja veel. Näiteks võite võtta Fordi 1.5 ja 1.6 liitrise mahuga turboga bensiinimootorid. Hobujõude umbes 150 ja väändemoment 270 Nm pöörete vahemikus 1500 kuni 4000. Või siis minu poolest samaväärse VAG-i 1.4 ja 1.5 liitrise töömahuga TSI (150 hobujõudu ja 250 Nm pöörete vahemikus 1500 kuni 3500). VAG-i sama võimas diisel (2.0) maksab oluliselt rohkem, aga väga palju rohkem pöördemomenti ei paku (320 Nm). Fordi ja VAG-i 1,6 diislid omavad sama suurt pöördemomenti (umbes 280 nm), kuid väiksemat võimsust võrreldes sama kubatuuriga bensiinimootoritega (hinnaklass on umbes sama).

Sama mudeli diisel- ja bensiinimootorite alghinna võrdlemisel tuleb olla ettevaatlik. Näitena toodud A8 on turul olnud vähem kui aasta aega ja seda pakutakse ainult kahe mootoriga (tõenäoliselt tulevikus mootorite valik laieneb). Kuna sõiduomaduste vahe tundub olema olematu, siis on ka loogiline, et hinnatase on sama. Diisli väiksem nominaalne võimsus (210 kw vs 250 kw) on korvatud mõnevõrra suurema väändemomendi poolt (600 nm vs 500 nm). Kas peaks siis ostma diisli, kui omadused on samad? Kui sõita vähe, siis pole ju vahet (sama hinna puhul on siis tegemist maitseasjaga uute autode puhul) ja inimese jaoks kes saab endale lubada 90 000 eurot maksvat autot pole kütusekulu erinevus 2l /100 km nagunii oluline. Samas tuleb meeles pidada, et paljudes euroopa riikides maksustatakse diiselmootoriga autosid kõrgemalt, mistõttu võib tootja olla huvitatud teatud tingimustel omahinna madaldamisest. Audide hinnakujundust võib olulisel määral mõjutada ka VAG-i diisliskandaal. BMW 5-da seeria puhul on diiselmootor küll uuena ostes kõige odavam, kuid see on nõrgimast bensiinimootorist oluliselt halvemate sõiduomadustega. Samuti on odavama hinna põhjuseks see, et diiselmootoriga baasvarustuses viiene kasutab manuaalkasti aga bensiinimootoriga viiene omab baasvarustuses automaatkasti ja manuaalina seda ei saagi tellida.
Aadolf
14:42 02.03.2018
Eelkommenteerija postitusest jäi silma kondentsi probleem. Miks see peaks ainult bensiinimootoritega autosid vaevama? Ka diiselkütuse põlemise produktideks on CO2 ja H2O. Pealegi peaks korras mootori puhul olema heitgaaside kokkupuude mootoriõliga minimaalne ja seega seda probleemi ei tohiks eksisteerida?
toppgearr
15:00 02.03.2018
to R

Need küünlad pidid küll puhtast kullast olema et 44 euri tükk. 3.50 euriga oleks juba kätte saanud. Ja küünlad puhas hoolduse teema, mitte remont. Süütepool 25 euri ning see et paari kuuse vahega lendasid siis kaks varianti kas esimene praaktoode või jätsid küünlajuhtmed vahetamata mis sul "ilutulestikuga" üle pekstes selle pooli peeti keerasid. Lamda saab hulka odavamalt.
Bensupumba ka hulka odavamalt. Aga kui kellelgi on soov rohkem maksta varuosade eest siis ega keegi keelata ei saa. Ja lõpuks küsiks mitmes odomeetri ring autol ees on, sest kütusepumbad mõistliku läbisõidu juures ühelgi autol naljalt ei lenda
...
15:13 02.03.2018
Üldiselt taandub kõik siiski sellele, et eestlane on jätkuvalt autopede- kui su auto pole naabri omast parem, oled lahja tegija. Linnad on täis suurema klassi autosid, kus ainult juht üksi sees- ilmselt on piinlik mingi škoda citigo tüüpi linnapunniga kulgeda, paistad kohe teisejärgulisena. Kaubanduskeskuste parklates pole ruumi, sest kõigil on mingid kolakad istumise all. Isegi maapiirkondadest need paarkümmend kilomeetrit tööle-koju sõite kannatab suurepäraselt teha väikeautoga, mitte ei pea selleks omama 3l diislit, mis kohati võtab rohkem kütust kui liitrine väikeauto. Ja kui vaja eesti teise otsa ämmale külla sõita, siis võid vabalt võtta rendist sobiva suurusega auto ning need sadakond eurot, mis nädalavahetuse rendile kulub koos kütusega, on ammu kokku hoitud igapäevaselt väikeautoga kulgemise arvelt. Ja lõpuks on ka kindlustus odavam, õlivahetuse ajal karterisse kallatava õli hulk väiksem, 14" rehvid maksavad vähem kui 18", piduriklotsid ja rooliotsad odavamad ja paljud muud püsikulud veel, mis suure auto puhul kindlalt suuremad. Ja siis püütakse diisli kütusekulu arvelt mingit võitu saada. Lihtsalt arvutada ei osata, kogu lugu.
Isegi põllule ehitatava kipskuudi ehitusmaterjalid saad rendist võetud kaubikuga ära vedada, mitte ei pea selleks kolakat (maht)universaali omama.
Fritsu46
15:18 02.03.2018
Jälle tuleb tarkpea välja ise poel süvenenudki. Selle autol peaks olem igal silindril oma süütepool ja kujutad ette.... KÜÜNLAJUHTMEID polegi mis säriseks kapoti all nagu kena jõulupraad ahjus. eks ta mõltes 44 euri all kõik küünlad mitte tükist :) NGK küünla tk on 12 või 15 euri, oleneb kas N42 või N46 mootor. Kas tead täpselt millisel moel ta kütusepumba vahetas ? kas võeti mingi suva universaalne junn ja visati (või noh pandi nipukatega) paaki ujuma või koos paagisisese elemendiga ? Ehe näide Mihhail tüüpi mekaanik kui sa paned sellele masinale 3,50 maksvvad suvalised küünlad, peaasi et keere sobib + universaalse lambda saab jh isegi 30ga. Õige mudelikohase hind ongi kusagil 80 kandis:) Jutt et ma saan tunduvalt odavamalt kusagil mingit sitta kokku ostes pole argument. too normaalne tootja letile võrdluseks.
Naljamehed,
15:22 02.03.2018
pole küll ässitaja, aga tahaks juba verd näha! Ise vaataks muidugi eestlaslikult pealt ja pärast käiks oma diiselhalliga rahulikult Lätis ära. Niikaua kui meie, ehk pensionieelikud veel veerevad, sõidavad nii diislid kui bensukad, nii vanad kui uued, vanad muidugi kauem. Edasine on juba noorte probleem.
Fritsu46
15:24 02.03.2018
...

Vot see on tasemel jutt. Muidugi ei pea olema aga kui inimene tahab ja soovib ning suudab võimaldada siis miks ei võiks osta ? ära ole nii kade ja õel. sama võib õelda, mida sina rendid autot ämmale külla sõitmiseks, kolige kõik kokku ja võtate ruumi meie kallil eestimaa pinnal vähem ja no kõik muud majapidamisarved on ka madalamad + jääb tüütu sõit ära :)
huvitav kas töötad biomeedikumis, chemicumis või üleüldse oled majandusanalüütik, et nii kõva arvutaja oled ja teisi sõimad siin oskamatuteks ?
maaks
15:34 02.03.2018
Vot see diisliomaniku mõtteviis "ma saan odavamalt" ongi see, mis eesti arengut pärsib. Autopedendusest on asi nii kaugel (pigem tegu pedendusega) kui üldse olla saab - otsitakse kõige odavam võimalik lahendus mistahes probleemile. Naine võetakse kah selle pärast, et siis ei pea väljas sööma ja on talvel voodis soojem :-)
Mind bensiiniauto(de) omanikuna häirib hoopis teine asi - miks bensiini ja diislit tangitakse sama püstaku kaudu? No ei oska inimesed normaalselt tankida ja lödistatakse kõik "masuuti" täis ja pärast jalanõud haisevad. OK, see on hooajaline probleem, suvel aurab diisel samuti minema, kas teil endil ei lähe süda pahaks?
selgeltnägija valerka
15:39 02.03.2018
maaks -mõistlik oleks tegeleda oma rahaasjadega, võõras rahakotis tuulates enda omasse ei teki si**agi
looder23
15:54 02.03.2018
nüüd ma siis tean, miks see ... nii verine on. ta vaeseke peab punnitama ona väikese autoga nii et stange märg, võimlema roolitaga, et mööduva auto tuulehoog teda kraavi ei viiks. ja kujutad ett, keegi teine võib rahulikult kulgeda maanteel mugavalt istuda ja tal läheb hästi. aga ... oskab arvutada, mis sest ent endal närvid p.....s nagu karu kerest läbikäinud raipel.

Muudetud 02.03.18 15:55

...
15:55 02.03.2018
Kui sina Fritsu ei saa aru, et VW Passati asemel saavad 1-4 inimest oma igapäevasõidud tehtud ka VW Upiga, siis on see sinu probleem.
Marko
15:56 02.03.2018
Palun vaiksemalt!
Fritsu46
16:41 02.03.2018
....
minu poolest võivad 1-4 inimest kraavimööda ka käia või omada eralennukit, minul närv mustaks ei lähe :)
...
17:13 02.03.2018
Kui kellelegi meeldib oma raha tuulde lasta, siis mina ei keela. Alati saab igapäevaelu elada odavamalt ja üle jäänud raha kulutada meeldivamate tegevuste peale kui seda on auto jumaldamine, aga eks see sõltub iga inimese prioriteetidest. Ja närv tundub must olema neil, kes siin sopaloopimise poole kalduvad.
toppgearr
17:31 02.03.2018
Ohh jahh - kallim on kvaliteetsem!?! Ahnetest liigkasuvõtjatest olete kuulnud kes sulle ilusa naeratuse saatel 3.50 euri maksvad küünlad külge kruvib ja arvele 12 euri kirjutab? Autoteeninduses räägitakse sulle mis tahes ilusat juttu mida kõike vaja teha ja mida kõike tehti, et su rahakotile vaakum tekitada.
Bensukal pole vaja enamasti muuks kapotti kergitada kui klaasipesuvedeliku valamiseks. Disladel on aga alatasa kas kõht kinni või lahti. Lisaks autovõhikutel veel suvine klimpis kütus mis palju jama tekitab.
diislipõletaja
18:00 02.03.2018
siinset arutelu saab naljanurgana lugeda. :))
Kahjuks tundub, et siinsete jutulindude teadmised auto mootorist ongi vaid sissevalatava kütuse nime teadmise tasemel.
Oleks hea, kui sellised uudud sõna ei võtaks, vaid jääksid klaasipesuvedelikku valama ja autoteenimdusi orjama.
R
18:38 02.03.2018
Tahtsin ka kahe auto sõiduomadusi võrrelda, kuid arvuti sõi pool juttu ära.
Niisiis diisliga on igast asendist nauditavam sõita sest minek tekib 1300 pöördest ja tõmbab kõvasti 4000 pöördeni, mis tähendab et pole väga tähtis mis käik sees on.
Joonele pannes, meeletu kiusamisega liigub muidugi ka bensiiniauto kuid sellist asja teha et jääda aeglase taha sõitma ja sealt käiku vahetamata mööda minna on kilomeetrit vaba maad vaja.
Muidugi pole autod täiesti võrreldavad, kuna bensukas on sõitnud 248000 aga diisel 772000 ja teinud sellise avarii, et ei peetud taastamisväärseks.
Samas on mõlemad teada ajalooga Eestist uuena ostetud ja pole parandatud käepäraste vahenditega vaid kasutatud asjade kinnitamiseks tehase lahendusi.
Seepärast ka pisut kallimad boschi margipõhine pump ja Boschi lambda.
toppgearr
19:18 02.03.2018
to diislipõletaja

Naljakat pole siin midagi. Keegi siin ees pani kuldse definitsiooni - loeb autopidamise kogukulu. Uuena ostetud diiselauto vastu ei ole mul midagi. Aga kasutatud diisli ostad nagu viitsütikuga pommi. Nägu on naerul tanklas seni kuniks üks diisli spetsiifilistest kirve hinnaga juppidest ära kuoleb, mida bensukate kapoti alt ei leia. Kui joppab ning auto läbisõit ona selline kus mingi nendest kallitest juppidest on hiljuti vahetatud või on selle kuolemiseni mõnikend tuhat kilomeetrit aega. Siis müües rändab see disla järgmise omaniku kätte nagu kuum kartul ja ka tema ei tea ette millal pauk käib. Vene rulett ühesõnaga.
Ja ega tundliku egoga dislamees ei tule siia kurtma et tal on jäänud veel 2 aastat maksta kõrgsurvepumba järelmaksu. Ta peab dislat taevani kiitma et järelmaksu lõppedes see sara järgmisele heausksele maha müüa, sest DPF ja turbo ilmutavad ka suremise märke.
diisel ei ole linna mõeldud
19:36 02.03.2018
Palun ärge oma tossavate ja haisvate diislipannidega linna ronige. Välisõhu ringlusega ei ole enam linnas võimalik liigelda, ela nagu gaasikambris. Palun gaasitage end oma garaazides või maanteedel.
td
20:26 02.03.2018
Väga huvitav ,olen 20a diisel autosid omanud ~ 30tk neid olnud ,mõnda 2 kuud -mõnda 10a siiani pole ühtegi pommi lõhkenud..ei 82a trantsitil ega 13a passatil. Ju siis puhas vedamine....võib-olla järgmise ostangi bensiinimootoriga.
pime autojuht
20:38 02.03.2018
ära siis sõida bussi järel bussirajal
v6sa
20:44 02.03.2018
Nagu bensukad ei haiseks...

Vahet ei ole, kumb kütus on kasutusel - lillelõhna ja armastust ei väljasta kumbki.

Aga õige on see tähelepanek, et ühe inimese tagumiku liigutamiseks pole diislit küll mõtet käima panna:P

Aga paneme autosse 5 inimest ja haagime sappa lubatud 1400 kg haagist ning räägime uuesti kütusekulust ja dünaamikast. Kõigil ei ole auto vaid ego upitamiseks.

Muudetud 02.03.18 20:47

Karbunkel
21:10 02.03.2018
mida kauem olen omanud diesel masinat seda kehvemaks bensukaid pean. kas see ons vastastikune me ei tea. plusse on diiselmasinal palju, miinuseid ei leiagi. bensuautot ilmselt mitte kunagi enam ei võtaks, kuigi neid jagatakse juba tasuta, ei taha ikka! siiani on meeles halvad mälestused bensiinijaamaskäigust kus kulus palju raha alati ära ja tihedalt, iganädalaselt. nüüd dislaga ammu mured murtud, ja masinal minek hooopis võimsamast puust kah veel voh, kindel ei bensukale!
ehjah
21:30 02.03.2018
Diislimeeste müütidest oli hea näide eespool, kus võrreldi Avensiste masse, aga bensukas automaat ja disla manuaal :)
Linnavahel enamvähem kolm korda nädalas hommikuses tihedas liikluses satub ees sõitma haisev diisel, välja võib paista imelik, kui kõrvalt vaadates mõttetult rida vahetan. Samas neid säästuaroome võiks nautida see juht ise.
looder23
22:29 02.03.2018
Kas kahe käigukasti kaal on nii palju erinev, et seda ei kannata diislile panna, sest vajutab nina vastu maad? Kas siis tänu sellele saadakse diisel avensise esisilla kulu/vastupidavus 10% vähem kulukamaks? S.t. kui mõlemad versioonid oleks automaadiga siis diislile kuluks esisilla remondiks 20% rohkem raha, aga kuna nüüd on diisel manuaaliga siis kulub 10% rohkem raha kui bensiinile. No, eks ta siis pask auto ole, see Toyota, et selline kaaluvahe taolise ikalduse korraldab.

..., muidugi ei oska ma nii peenelt arvutada kui sina, et sõidan igapäev mingi up-ga ja kui mul on ootamatult vaja suuremat autot, et siis torman autorenti. Sa muidu ise ka aru saad, kui debiilne see idee on. Ma ei leia, et ma peaks mingi tikutopsiga ringi sõitma, sellepärast, et saavutada kulu mida pakub 24 aastat vana üle poole milli kellal olev auto. See on igapäeva kulu, ostu hinda ei hakka võrdlema, sest võrreldes up-ga on mu auto tasuta käes. Aga mul on iga hetk olemas auto, millesse visata 2,5m redel ning Leedu poole minema panna või ka ilma redelita. Võtta laost, veoki/haake ratas ning viia see tee ääres abivajavale veokile. On vaja tuua koju ehitusmaterjale, mööblit jne. Vajadusel laksan Haagise järgi ja vean mida iganes. Ainuke, mida ma sel autol puudust tunnen, on püsikas, kont ja keskkonsoolis olev käetugi. Aga mida mina rumal tean igapäevasest kulust, sest ei osta omale 15000 eest autot, et see 5aasta pärast 5000-ga maha müüa. Huvitav, miks mu tuttavad bensiinika omanikud ei tule kunagi välja ettenahtud kütusekuluga. Eriti talvel. See on ikka ulme, millised vahed ja linna sõidus.
ehjah
23:05 02.03.2018
Ei ma väida midagi esisilla kulumise osas, aga lihtsalt fännide retoorika pannakse meelega valesti omale sobivas suunas, et justkui 15 kg kui võib olla 75 kg. Oma bensukale panen ka käru järgi, või 2,5 või 3m redeli sisse, ja kõik tomib.
Lihtsalt bensukal vähem muresid dpf või egr või haisemise osas, või traktori hääle või hinna osas. Kui pidevalt Leetu vaja juppe viia või sarnast tööd pikal maal teha, siis ilmselt diisel odavam ja mõistlikum.
professor_sammaljalg
23:09 02.03.2018
On mõni uuema diisli omanik ka kiidulaulu laulmas, või oli C4 see viimane "hea auto"? Töökaaslasel on, olen sõitnud, endale ei taha.

Enda pere autod on mõlemad diislid. On pikad otsad, on raske käru vedamist ja üksinda/raske koormata ei sõida ringi kumbki. Diislikirikusse ei kuulu, lihtsalt elu on selline. Kui peres ühe autoga hakkama saime, oli tegu jällegi bensiiniga.

Sõber ostis naisele uue Focuse. 1.6 bensiin eelmise diiselfookuse asemele. Ratsionaalse inimesena arvestas ta välja, et diisel tasub ennast ära peale ostuhinna ning hoolduste hinnavahet arvesse võttes alates 120tkm läbisõidust, mis on kaugelt enam, kui teist plaanis on pidada.
Kärss
23:19 02.03.2018
#Minu rehkenduste järgi tasub diisel sõiduato ära ainult juhul, kui sa ostad selle
#täiesti uuena ja selle hind ja hooldused on sama suured kui võrreldaval bensukal.

Veider väide. Minu rehkenduste järgi tasub end ära jällegi 200e maksev diisel. Vahet pole, kas sõidad sellega meetri või kümme aastat, aga emeks maksab ikkagi tagasi peaaegu auto hinna ning kui veel kaasas olevad rattad hooaja alguses maha müüd, oled igal juhul plussis. Meil naisega kahepeale tuleb aastane läbisõit hetkel sinna 100tkm lähedale, üks autodest on just nimelt selline hiigelsuure läbisõiduga paarisajaeurone commonraildiisel, mis enne Eestisse toomist perfektset hooldust saanud, sajaeurose vea pärast müüdi (teadmatusest, st ostja risk) ära metallihinnaga. Tasus riskida (emeksigarantii ju). Eelmise aastaga lisandus kellale veidi ülel 50tkm puhtalt hoolduste najal (vedelikud ja piduriklotsid). Käivitub iga külmaga, automaatkast töötab ja lisavarustuse hulk ajab tänaste autode elektroonikaprobleemide rohkust arvestades hirmu peale... aga jutu point ongi see, et tehnikat tundes saab hea (kuid vigase) auto kätte naljahinnaga ja ilma riskita ning see on lihtsalt minu õnn, et peale sajaeurost lisainvesteeringut kõik nii kaua on kenasti toiminud. Kui ei olekski, siis metallikokkuostus värvikriimude või rikkis tulepesuri pärast keegi tingima ei hakka, võimatu on rahaliselt hävida... Teise otsepritsediisliga (millest "tõestatud läbisõit" teemassegi pilte olen pannud) peaks naine kohekohe saabuma teisest Eesti otsast, seegi ostetud ja toodud Eestisse nö nullkuludega. Emeksi asemel võtsin hoopis Eestis arvele, kuna lootsin, et nii saab rohkem raha, aga kuna märkimisväärseid tehnilisi probleeme pole olnud, on ka see olnud peres juba aastaid (ca 40tkm), ls tänaseks üle 650tkm, puhas ja kulumata (pildid ülalmainitud teemas) ja igal hommikul poolest pöördest käima ning tuld. Loomulikult kooleb see ühel päeval mingi lambivea või siis kulumise tõttu, aga mul on üsna pohlad sellest, milliste vigadega foorumis hirmutatakse, sest ostmisele kulutatud raha saab neist alati tagasi ja nii kaua naudime töötavat kliimaseadet suviti, normaalselt käivituvat/soojenevat diislit talviti (mida ei saa sugugi iga sellise diisli kohta öelda) ja vähemalt kolmveerand aastast alla 5L/100km keskmist kulu (linnasõit loomulikult vähemuses). Ja peale nende "naudingute" lõppu on jäänud tänu väga väikestele püsikuludele nii palju raha kätte, et saab ehk lubada järjekordset riskivaba paarisajaeurost "investeeringut" liiklusvahendisse. Ja see pole mingi kiidulaul diislile, kuna mõni bensumootoriga Omega vms, mis ei maksa kusagil riigis eriti midagi, on vähemalt sama mugav ja seda vaid paari liitrise kuluvahe juures.
Fritsu46
02:23 03.03.2018
kõigile eelnevatele kellele jalgu jäi autom ja manuaalkasti võrdlus, kuidas ma küll võisin unustada et automaat kaalub ju poolteist tonni rohke kui manu :) HALLOO toyota variaatorkast pole siduripakkidega 8 käiguline vaid pmst sama mis manuaal. ei toonud ju võrdlusesse 4 käigulist manuaali ja 8 käigulist tipptroicut... tullakse norima seal 20kg erinevuse pärast. no käi hommikul s***l ja ära hommikust ka söö, kulub sild 20% vähem + kütti läheb vähem, siis pole ka vahet kas sõidad bensu, gaasi, hübriidi või diisliga :)

Järgmised corollad siis manuaalid
http://www.auto24.ee/used/2772331

http://www.auto24.ee/used/2749303

Mis nüüd ? tullakse väitma et 1.6B on jällegi 1.4diislist mootorina 300kg raskem ja jälle vale ? :D

Ma ei ole diisli fänn või nagu siin kurjalt kirjutatakse, pean lugu ka bensukast kuid vaidlen vastu mingite pointless argumentidele nagu eelpool toodud on.
ghjaff
09:39 03.03.2018
Sõiduautode seas on diisel kaduv fenomeen, ja hea on.
ehjah
10:01 03.03.2018
Liialdamine üht või teistpidi, ja ka tahtmatus tegelikku infot seedida tekitab kahtlust ka teiste su väidete suhtes. Nii lihtne ongi. Vt Elke lehelt järgi Avensise kaal, 2.0 diisel vs 2.0 bens, vahe 75 kg. See selleks, lihtsalt pole mõtet puupead mängida ja lahmida.
v6sa
11:30 03.03.2018
Ei kao diisel kuhugi, sest alati jääb hulk inimesi, kellel autot tegelikult vaja on, mitte ei pruugi seda üksinda lühikesi sutsakaid linnavahel nõksutades.

Ning tuleb tunnustada bensukate arendajaid - olete järele jõudnud ja isegi möödunud! Uued topeltturboga pajad on päris head. Kuniks kestavad:P Ning nende remont on juba sama kallis, kui diiselmootoril.

Aga uuel autol pole vahet ja ükski täna uuena müüdav pada, ei diisel ega bensiin, pole mõeldud miljoneid läbi sõitma. Tiksub garantiiaja ära ja siis kuulub taaskasutamisele materjalina.
toppgearr
14:38 03.03.2018
Tiksub garantiiaja ära. Siis keritakse odomeetri näit sobivaks ja läheb järelturule uuele ringile see rääbis ning siis hakkab järgmise omaniku käes üks hala pihta et laguneb see kvaliteetne 180 000 sõitnud preemium nagu vana raibe.
ghjaff
18:11 03.03.2018
Diisel kaob, seda näitavad juba müüginumbrid ning varsti keelatakse nagunii ära. Saksamaal varsti diisliga paljude linnade keskustesse arvatavasti enam sõita ei tohi, kuskil äärelinnas või põllu peal tohid sellega ukerdada ainult. Aga küll ka see ära keelatakse. Diisel on minevik.