Autondus

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

Audi 100 c3 & konkurendid

miskammon
14:02 20.02.2006
Olen siin veidi mõelnud ''100'' peale, enam vähem korraliku peaks vist ca 20K-ga kätte saama (või mis?) Tahaksingi teada et:
*millist mootorit eelistada (küttekulu/võimsuse suhe)
*mis oleks tema tõsiseltvõetavad konkurendid
*mida veel selle auto puhul arvestada
*ja muidugi...kas üldse tasub teda osta
ette tänades Lauri
susi
14:38 20.02.2006
Nii vanal autol vaevalt enam konkurentsi on..ja 20 kilo..eks mõne sellise saab millel hästi suur remondirõõm.
miskammon
14:47 20.02.2006
Kas üldse on mõtet osta 15+ aastat vana auto? Võtta liisingusse
mõni 5 aastane? Hinnavahe on ju meeletu...Kas selline asi tasub ära?
-> audi foorumisse
15:06 20.02.2006
Auto kulukus=ostuhind+remondikulud-müügihind. Ise arvutad, millele rahakott vastu peab. Ja kui raha pole siis ...
Mahno
15:12 20.02.2006
Tegelikult kui te keegi teeks kalkulatsiooni, siis näeks, et see vana C3 tuleb palju odavam uue auto pidamisest. Tegelikult korralik C3 ei lagune eriti ja jupid on odavad. Prestiiz pole muidugi see ja ilmselt tuleb ka käsi määrida või lasta teistel seda teha.

Kui arvestada liisingumakse + kasko suuruseks 2500 eek, siis enamus vanade autode omanikke nii palju oma autosse igakuiselt kolme aasta jooksul ei pane. Selles summas ei pea sisalduma õli, filtrid, piduriklotsid, kummid, sest võrdse läbisõidu juures vahetad neid nii uuel kui vanal autol, uuel on nad enamasti kallimad ka. Liisingu sissemakse ja C3 hind oleks enamvähem võrdsed. Uus auto kaotab oma ostuhinnast oluliselt rohkem, kui C3, sest tema langused on vanuse tõttu tehtud ja nüüd määrab suuresti seisukord hinna.
miskammon
15:33 20.02.2006
Eks ta ole...mul eriti raha pole ja ma pole ka huvitatud sellest, et vanemad mul liisingut plekivad ja siis mind enda võlglaseks peavad jne. Et ma pean leppima mingi 20-25K autoga.
Niiet...palun mida ma veel võiksin kaaluda? Olen ''100'' kohta häid sõnu kuulnud...aga noh-eks te teate rohkem, ma arvan.
tafkinmeez
17:06 20.02.2006
Selle raha eest muidugi hea tööloom..Ausalt öelda sigari hind seisab juba tükk aega. Lihtsalt ei ole kuhu kukkuda kui auto korras ja sõidab. Kui täna selle 20k ostad siis u2aasta pärast müüd maha ka minimaalselt 15k. Seega hinnahäving 5k 2aasta peale. Raha taod remondi peale olenevalt autost, pead hea välja valima ja tegelikult väiksemad remondid suht odavad. Kodanik Mahnoga täiesti nõus, et sellise auto omamine tunduvalt odavam kui mõne uue junni. Muidugi välimus juba vana ja paljudele ei meeldi, kuid näiteks korras autoga kordades parem sõita kui mõne uuega..
Ise omanud sigar libelinki ja soovitaks sul valida mõne R5 mootori(2,3kõige uuem). Samas päris planku ära ka võta.
tafkinmeez
17:12 20.02.2006
mõne korralikuma isendi saad audiclubis surfates ehk ära noppida...
Kärss
21:48 20.02.2006
Omanud varem 84a sigarit, praegu on 88a neljaveoline universaalkerega libelink. Vastupidavust hea meelega hirmsasti ei kiidaks, kuid mugavust saab seevastu autost kogu raha eest. Bensiinimootoritest 2.3E on vast parima kytusekulu/vöimsuse suhtega, diislitest paigaldati sigarile 2.0D ja TD, 2.4D ja 2.5TDI, millest neist viimane vöimsaim ja kalleim hooldada (ainuyksi pihustiringi vahetamine, mis vanadel diislitel ysna paratamatu, juba 10K kr). Ökonoomsuse ja lollkindluse suhte poolest see 2.0D vast parim, endal tuli kogu auto omamise jooksul keskmine kulu 5.5L/100km (vh korras, kapremonditud mootor). Sedaankerega sigar 2.0TD mootoriga jöudis tänu oma ökonoomsusele isegi Guinnessi rekordiraamatusse (pikim läbitud maa täispaagiga tehaseseades). Diislit soovitada samas ei tahaks, kuna need enamjaolt juba surmaeelses agoonias ning mugavalt söitmist soovides nöuavad yksjagu raha sisse. Miks ma ise söidan just selle autoga: mugav, hea läbivusega (4wd koos blokeeritava tagasilla difriga), odavad ylalpidamiskulud, vargad ei himusta, R5 mootorid piisavalt vöimsad ja ökod, ei roosteta, lisavarustust rohkem kui enamikel uutel autodel (täisel. lisavarustusele lisatud juurde veel GPS, DVD jpm pönevat). Ainus, mida need uuemad autod rohkem pakuvad, on turvalisus ja "prestiizhem välimus". Kui Sul on valida 20K eest korraliku vanema 100 ja rappe libelingi vahel, siis vali kindlasti korralikum auto. Selles hinnaklassis maksab rohkem auto seisukord kui aastaarv
Sigari mees
13:09 13.12.2007
Olen 18a koolipoiss ja mul on siis 87a 2,2 quattro mille ostsin augustis, nüüd olen sõitnud juba 4 kuud ja vahetanu vasaku rooliotsa, vasaku šarniiri, tagumised piduri kettad ja klotsid ja ühe tagumise amordi mille ise puruks sõitsin. Auto sain kätte 8 tuhande krooni eest, sest selline hind ja 4 vedu hämmastas mind, aga pikaaja jooksul olen tähele pannud et mootor seal peal on kahtlane (ei tööta ka hästi ning kütet võtab palju) sillad
jooksevad risti, difrid ei tööta, rool on imelik, ujub ja midagi põhja all undab. Aga ikkagi olen autoga rahul kuna ta on mugavam kui paljud teised autod ja lumega ja maastikul sõita on lihtsalt liiga kaiff:P Tulevikus on plaan osta esiveoline (ökonoomsem ja vaiksem) 2,2 sigar sest see masin on ikka väga aus tööloom.
Kärss
17:21 13.12.2007
Eelmisele: need autod on müügi hetkel pea kõik hooldamata, sellepärast neid ju müüaksegi. Tegemist on siiski väga ökonoomse liikuriga (nelivedu lisab juurde ca pool L 100km kohta). Mis tähendab et difrid ei tööta (lukud? või kui on torseniga, siis vana õliga loomulikult torsen ei tööta? lüliti all juhe katki?), sillad risti (ei leia mõnisada krooni reguleerimiseks?), rool imelik (seotud otse silla reguleeringuga), ujub (imelik kui reguleerimata sillaga ei ujuks, peale rooliotsa või sharniiri vahetust tuleb ilmtingimata sillaregull teha!), undab (peaaegu alati on põhjuskes rattalaager). Mootor ei tööta hästi tavaliselt selle pärast, et mõni andur rikkis, tühikäigumootor tuksis, küünaldejamad või pihustid kulunud sissepritse puhul.
Kokkuvõtteks: eelmine omanik oli võhik või laisk, et nii lihtsaid ja odavalt remonditavaid vigu kõrvaldada ei viitsinud, samade hädade käes vaevlevad ka hooldamata 2000a autod, ainult et nende hooldus on ikka väga kallis Sinu autoga võrreldes.
griv3ls1
13:26 14.12.2007
Kui saad teadaoleva ajalooga ja hooldatud auto, siis võib ka 15+ aasta vanuse osta. Mina nt. tegin nii. Tegemist pole küll Audiga.