Endises Yugoslaavias panid mustlased kokku Oltcité, mis mõnedel turgudel kandis nime Rodae.
Mudeli nime ei oska küll pakkuda, sest rumeenlased kippusid iga päev mõne uue ja põneva nimega autosid ehtima.
Hr. udu väljub sellest voorust jällegi võitjana kuna vastuses oli ka link õige auto pildiga. Tegu siis nö. võrritootja (koostöös Citroeniga) autoga. Pildil siis Cimos (CItroen+toMOS) GS Super 1300. Tomos toodab tänapäeval ainult mopeede ja osadele turgudele ka krossikaid. On väga tugevalt esindatud, lisaks Sloveeniale, USA-s ja Hollandis.
Olciti toodeti Citroeni baasil Rumeenias (ei ole viimase 60 aasta jooksul olnud osa Jugoslaaviast) 1996 aastani (kui ma väga ei eksi).
Kui pilti tähelepanelikult vaadata, on näha, et vastus on talle näkku graveeritud- Panhard. Lisame sinna veel A4 Fast. Algselt prantsuse sõjaväe jaoks loodud, IVECO diisli ja soomustatud kerega. Panhardi omanikuks, sain ma aru, on PSA-grupp.
Ei tea mis täpselt, kuid kadett ei näi ta küll olevat. Kapotti serv ei lähe Kadettil üle nina serva vaid jääb peale poole. Vähemalt sllel mis mu onul oli 38a. Kadett ja tal nina erinev.
mul jäi ka see Renault/Opel meeles mõlkuma- kui praegu kisatakse,et hiinlased kopivad kõiki marke,siis ennäe- varasest ajaloost väga hea näide võtta :)
Nsu Prinz. Arusaadav, et tagamootoriga ja eeldatavalt õhkjahutusega. Mind segadusse viivaks faktoriks olid valmistaja poolt valel pool asuvad klaasipuhastajad (no mille krdipärast peaks vasakpoolse rooliga masinal niipidi klaasipuhastajad käima, nagu näiteks Avialgi?) ja miskipärast tänapäevast Mazda logo jäljendav iluribi.
Jajah, see käis küll kähku. Muideks on selle aja Bristol tõesti BMW-ga suguluses, alles paar mudelit hiljem kadus Baierlasele omane iluvõre Bristoli küljest.
Nii, kesse seda siis ei tea? Citroen BX 4TC. Ehk siis tõeline relv Audi Quattro ja Lancia Delta Integrale vastu. Vist oli 430 hobust ja kindlasti nelivedu.
No siis on ka Impreza, Lancer, Celica, Audi S4 jne supipotid. Või isegi praepannid. Citroenil on alati BX kiire olnud. 1,9 16V mootor arendas 160 hj ilma turbota, mis tegi juba temast õige püssi- 7,4 sec/100. 1989 aastal sai BX 90hj turbodiisli, mis tõukas ta tol ajal enneolematu 12 sekundiga sajani ja liikus 180 kmh. Sealtmaalt algas ka prantslaste tõsine diisliajastu, Renault vastas ka samaga, FIATil juba oli ja1993 a alles sai Volkswagen oma 90 hj diisliga hakkama.
Katsun Bill keitsi firmast oma pildid kätte saada, kuna kasutan nüüd Estobuntut.
Onjah selline eriti globaalse disainiga.
Prooviks et äkki Mazda 2 või 1 kontsept?
Alguses tahtsin hirmsasti ka prantslast pakkuda, aga...
Samas ei imestaks üldse kui see mingi Korea või veel jumal teab millise maa/tootja Euroopasse tuleku mudel.
Haa! Teadsin, et see peab olema Peugeot, aga ei suutnud välja mõelda, mis see on. Seda selle pärast, et tegelikult teda pole olemaski, tegu siis autoajakirja renderdusega hoopis!
Nägemus uuest 208st
Andeks, et polnud aega õiget vastust kinnitada. Ning jah, pilt otse Wikist, sest millegipärast ei leidunud Interneetikumis vanemast Vuest kuigipalju pilte, veel vähem sobivaid...