Paluks siis tootjat ja mudelit/mudeli numbrit.
Selgituseks: sama mudelit tehakse (vähemalt)kolmes keremodifikatsioonis.
Pildil peaks olema neist uusim.
Ma ei ole seda teemat läbi kamminud ja seega võib see masin siit juba läbikäinud olla.
Mis on antud auto tootja- ja mudelinimetus? Niipalu võin öelda, et seeriatootmisse ei läinud. Toodeti paarkümmend tükki. http://img534.imageshack.us/img534/2176/dziip.jpg
Ikaruse tagumiku tõesti tegu ei ole, nagu väga tähelepanelik Võldas juba jõudis märgata :)
Ja külje on tõesti kirjutatud Peugeot Service.
Otsest seost Peugeotiga ei ole aga mõtteid võib seegi juhtida õigetele radadele.
Kabiin meenutab nagu Dodge-t, aga silmavaade on kitsam. Samas võiks see olla ka mõni Chrysler´ile kuuluv Commer, mis omakorda oli vist kunagi ka Peugeot´iga seotud
Mingi prantslaste aparaat äkki.
Tundub natuke nagu selliste juurtega.
Talboti toodangust äkki miskit 80ndate teisest poolest.
Samas tuli SIMCA ka nagu silme ette.
Puhas esimese hooga arvamus.
Samas võib see ka täitsa vabalt olla mingi Lõuna-Ameerika aretus autost kui sellisest.
brasiilia või argentiina on aga FIAT ei ole- ikka omamaine asi
mis seal keerutada- sama tootja kuulsaimaks mudeliks on hiiglaslik maastur, mis ei olnud 4x4 ja millele sai saatuslikuks Nivade import
seda mudelit toodeti tervelt tükki 100 ja natuke peale (autot vaadates on aru saada, miks see nagu eriti hästi müügiks ei läinud)
Auto juured ulatuvad juba 50ndatesse.
Tehti teda siis ammusel ajal 3 tk.
Ja oli ootamatult edukas võidusõitudel.
Kasutades küll sellel autol mis võidukas oli teses riigis toodetud kuulsa margi/mudeli mootorit.
Samuti mudeli (ja ka osade poolt) nime pidi seotud ühe tootmise ammu lõpetanud tootjaga.
Auto enda nimi on siit teemast ka ennem läbi käinud, AGA hoopis teise tootja nimena.
See nüüd oli küll natuke üllatav, et miskit lõpuks ei tulnudki.
Võldas küll proovis, aga teised teadjad mehed pole mitte proovinudki.
Tegemist siis Excalibur RS Hawk Roadsteriga.
Ja osasid jagas ta sellise autoga nagu Studebaker Hawk-iga.
Võitis 50ndatel kui talle peale oli pandud Jaguar XK140 mootor.
Vot selline lugu.
Panen siia kohe ühe pildi veel ja proovin siis sutsu lihtsama leida...
aga nimi saadan ei tule meelde (olen hiljuti mingi concours d´elegance galeriis näinud) - kuigi kahtlustan, et nime ei mäleta, kuna see on n.ö maast leitud..
hawk oli täpipealt sama probleemiga- seda uudist kunagi lugesin aga vat ei mäletanud enam kuskohast
Replica on koopia mida on suhteliselt keeruline algupärasest eristada.
Autod mida reeglina jäljendatakse on ühel või teisel põhjusel kuulsad (Mercedes SSK, AC Cobra, Lotus 7 ja mõned veel).
Ehk siis selleks et miskit saaks replica-ks kutsuda, peab olema midagi mida ta väga tõetruult kopeerib.
Samuti on replica üks pooli see, et ta on jäljendatavast autost kordades odavam.
Excalibur on Kuningas Arturi mõõk (kui nüüd tähte närima hakata :)).
Ja firma, millele sina vihjad hakkas autosid "tootma" 1963 kui nad tulid välja oma esimese Mercedes SS koopiaga.
Excalibur millest mina rääkisin oli juba aga 1953 võidusõitmas ja võitmas.
Sellest ka sinna juurde lisatud ...., AGA hoopis teise tootja nimena...
Samuti ei jäljendatud selle uue Excalibur RS-i loomisel ühtki teist autot, vaid kaasajastati nii auto tehnikat kui disaini, ning seda auto looja nõusolekul.
Kogu selle pika jutu mõte on see, et selleks, et miskit replica-ks kutsuda, selleks peab olema miski mida jäljendada.
Eksoodid (esimese hind u. miljon USD ja teise hind u veerand miljonit USD) seda ometi ei ole.
Sorry OT pärast, aga soovisin natuke seletada tausta inimesele siin.
Ei lootnud, et sa Erkki nii kiivalt oma seisukohta kaitsma hakkad;-) Kas ma pidin siis "..." märke kasutama vä? Tean isegi, mida mõtlesid, kuid "koopia" täpsuses ja tõepärasuses julgen küll kahelda. Olen näind neid plastikust plönne... a-la Volksu õhkjahutusega bokseriga Porsche 356... Või Ford Sierra mootoriga AC Cobrat meenutav masin...
Ja et Excalibur tegi Mersu SS-i koopia, teadsin ma juba lapsepõlvest. Repliikade teema enam edasivaidlemisele ei kuulu.
Mul läks sutsu rohkem aega, sest mudelit teadsin aga marki ei mäletanud, aga jah....
Sellist asja pole nagu vist siin olnudki.
Ootaks siin ära kod vuoeldase kinnituse ja siis vaataks edasi :)
õigem on see,mis esimesena arvutiekraanile ilmus ehk siis erkki oma- antud juhul pani järjekorra paika auto 24 server. kuigi tegu võib olla sajandiksekunditega,on see näiteks spordis medalijagamisel määrav. ka mälumäng on sport- ajugümnastika.
Ma pean küsima (täpsustuseks, mitte norimise jaoks), mis moodi see Berlinetta F1 Coupe sellel pildil eristub tavalisest või mõnest muust eriseeria F430-st?