lähemal uurimisel tõesti on see pilt ilmne töötluse ohver. niiet sain ka ise kübeke tüssata. aga minu point oligi rohkem selles, et endalegi üllatuseks tehakse kuskil kaugel Taganrogis igasugu masinaid.
Nonoh? Pildi ülitähelepanelik uurimine äkki aitab? Selle aparaadi mudelinimi on meile kõigile hästi tuntud. Kaugel-kaugel kannab see küll teise margi logosid ja sellist "***-lifti".
Ma "sõitsin lähedalt mööda". Mõttekäik oli umbes selline: miski Chevy moodi tagatuled, Impala? Ei, mitte, aga olen näind, ikka GM midagi... ja samas Omegale iseloomulik c-piilar, äkki miski Holdeni sugutis, Buick midagi hiinlastele...
jah, ega tänapäeval paljud enam datsuni nime ehk ei teagi.
aga mul kodukootud pilte pole (perifeerias liiklusvaiksem) ja eks riputan ikka kaugel maal kootud asja üles.
njah, sellest autost oleks ehk saanud eesti autotööstuse alus ja veel nii tulevikkuvaataval alal nagu täna seda on hübriidindus, aga ju siis kellegi mitte nii innovatiivne mõtlemisorgan (nagu tol ajal tavaline oli) pidas paremaks asi lõpetada :(
hj-le jätkuks- see keegi oli seltsimees Klausson, kes arvas, et Eestis pole niipalju vabu töökäsi, et seda autot tootma hakata. Seepärast tõmbaski tema selle suure kriipsu sellele loole.
Üleliiduline elektrimasinate teaduslik uurimise instituut oli nõus koostööd jätkama ning minister Antonov oli valmis selleks valitsuselt raha taotlema. Projektile tõmbas kriipsu peale Klauson, kes väitis, et elektriautode arenduskeskust ei saa Eestisse luua, sest siin pole vaba tööjõudu ning teistest vabariikidest tööjõu sissetoomine ei vasta ENSV huvidele.
veel eelneva teemaga jätkates, siis see on lihtsalt hämmastav kuidas aeg muudab mingite otsuste tähendust ja tähtsust.
Tänasel päeval tuleb olla seltsimees Klaussonile väga tänulik, et meil ei ole siin kümme-sadat, või jumal teab paljut tuhandet ekstra tsurkat.
sa ei tea iial, milline (väike) otsus minevikus võib väga oluliselt mõjutada (globaalset) tulevikku, niiet ära väga arvusta neid otsuseid vaid sulle meeldivast vaatevinklist. mis meil siis praegu on- saame jaapanist elektriautosid ja ajame küttepuitu elektrijaamade ahju...
üks korralik tööstus on ühe riigi majanduse põhialus.
ja tšurka on natukene teine teema kui tavaline venemaalt toodud tööjõud.
Kuniks r.i.h.o pilti otsib, täiendan veel jutulõnga.
Ei ssanud Eesti seda tootmist tööjõu vähesuse tõttu, aga üleliiduline mõttesüsteem ei üritanud seda tootmist alustada ka mitte seal piirkonnas kus töötuidkäsi palju.
asjade selguse huvides oleks be-em-wee enne uue pildi riputamist võinud siiski natukene täpsustada oma vastust- Krasnokamensk on küll õige linn ja tegevuspaik, aga tema vastus siiski ei olnud nii täielik.
teiseks vastas n. juba küsimuse ära, seega pildipanija kas ei valda täielikku infot või jäi tal n.- i vastus kahe silma vahele. aga ka n. oleks võinud oma vastust natukene detailsemalt esitada.
Esiteks: Vabandan tõesti täpsustuste puudumisesst, kuid mulle tundus, arvasin.............jne ;)
Teiseks: Minu teise, vihjepildi panemine toimus siiski enne hr. n. kirjutist. Moderaator lihtsalt ei jõudnud vast nii kiiresti seda ülevaadata ja edastada.
1992 asutas Horacio Pagani omanimelise ettevõtte, reaalse tootmiseni kulus veel kõvasti aega... Samal aastal näitas Tony Gillet avalikkusele Gillet Vertigo nimelist protüüpi. Nokitsema oli selle kallal hakatud aasta varem ja üheksakümneneljandaks aastaks oli valmis vist kolm autot. Mine võta kinni, mis hetkest seda tootmiseks nimetama hakati.:) Pildil on Gillet Vertigo 5.