Sain ka sellise aparatuuriga liinibussi sõidumõnu kord tunda Ukraina piiri äärest Hrubieszów-Varssavi sõites. Oli ikka piin küll kui buss rahvast täis vahepeal oli, aga kussjuures tagaistmel sellist LAZ-bussi kuuma-vingu mõnu polnud.
Kui nüüd raali uskuda siis LAZ tehas on vanem, alates 1945. Busse hakati tegema 1956. Jelcz aastast 1952 ja busse alates 1970
Tuhka pähe. Valus. Miskipärast on meeles, et too buss Poolas oli Jelcz. Ka netist leidsin kohe sellise Jelcz-kirjaga bussi. Ja olin mõnda aega kindel, et nii see kõik ongi. A vist siiski pole, kui süveneda. Karta on, et buss, millega Poolas kulgesin, oli siiski kõige tavalisem Autosan H9. Netist küll leiab vihjeid, et ka JZS on miskit sarnast bussi tootnud, a vaevalt mina just selle otsa koperdasin.
Leidsin sihukese kuulutuse jada. Tundub, et sobib tolle autoga kokku isegi!
kia delta
2004 model
ALL POWER
Central lock
Manual transmission
Cool aircon
Mag wheels
B5 engine
Pearl white color
Davao registered
Tinted
Price: 135,000.00
Küsitav auto on sündinud neljaukselisena, kuigi toodeti neid ka vist kaheukselisena. Pick-upiks on pildil kujutatud auto muundatud tänapäeval. Pildi muundasin mina "horisontal flipi" abil.:) Doonorauto oli Wiki andmetel tootmises 1938-1948.
Ok, seda marki autosid on ka meie tänavail vuranud, mõned ilmselt liiguvad siiani. Viimati ilmus neid Maarjamaale suuremal hulgal 90-datel. Ja kandsid nad mudelinime, mida idanaabritel 30-40 aasta eest oli popp tütarlastele anda.
ega siin mingit kunsti ei ole- vene käekiri on niivõrd tuntav, et võta lahti mõni nende kontseptide lehekülg ja sealt vaatabki vastu НАМИ-050 «Белка». isegi googeldada pole vaja :)
mõni aasta tagasi see masin siin juba figureeris, aga väheke teise nurga alt. seega võib mälu värskendamiseks (ja iseenda laiskuse väljavabndamiseks) ta uuesti üles riputada küll :)
Kui mälu ei peta, siis vist ise olingi see, kes eelmine kord selle Hommelli siia mõistatamiseks pani.
Aga siit siis uus pilt või siis õigemini öeldud osake pildist. Niipalju juba täpsustamiseks, et huvitab, mis nime antud auto Jaapanis kandis (muidugi keegi ei keela ka muud nimed lisaks ära märkida).
Leidsin sellise, aga see nimi, Debonair, mulle võõras. Ometi lapsepõlvest (Moskva olümpia aastal) meeles mingi sellise mitsuga Soomes kulgemine. http://en.wikipedia.org/wiki/Mitsubishi_Debonair
Sorry! Külalised olid Soomest olümpiat vaatamas Tallinnas sellise atribuudiga. Kuna isa tuttavad siis rabati ka mind kaasa kursseerima olümpia linnade vahele.