mismoodi see sinu pildimängu mängimine küll välja näeb? istud arvuti ees ja klahve ei puutu ja muudkui mõtled ja mõtled ja mõtled ja mõtled ja mõtled.... ja siis lööb lambikene põlema ning pähe tuleb üks number- 007... :)
tegelikult on see numbrikene james bondi oma ja teised maapealsed isikud ei tohi seda kaubamärki kasutada.
mis pilti puutub, siis sellega sõites saab osoonimürgituse. see on vihje :)
Kuule hj, ei saand nüüd aru, kas tegid nalja või oled jälle sarkastiline? Näituseks 407 on ka juu oopis Moskvitši oma:-)) Missa nüüd kostad? Klahve ei puutu ja klahve ei puutu...
Pange keegi midagi kuna mul aega klahve puutuda pole.
Oligi arvata, et sellise kommentaari peale seltsimees QP oma tavapärases arrogantsuses ärritub :P (ei midagi isiklikku :D). Peugeot Ozone on pildil. Ootaks siis uut pilti, ükskõik, kellelt :P
Ilusat aastavahetust kõigile!!!
tegelikult on 007 kui kaubamärk tõesti reserveeritud ühele tegelasele ja minu mälu järgi taheti pežoo kunagisele maimukesele 007 nimeks panna, aga see muudeti 1007-ks. parandage kui ma eksin. mis klahvide näppimisse puutub, siis küsimusele vastamiseks tuleb seda vastust ju otsima hakata. kui seda pole mälusoppides, sest seda pole sinna kunagi talletunudki, sest pole küsimuse teemaks olevat asja iialgi näinud, siis tuleb vastuse leidmiseks kasutada teisi teid- kas suunduda reaalse raamaturiiuli juurde toaseinal või virtuaalse juurde internetis. sestap qp vastus tekitaski mul sellise seose, et pikalt mõeldes ja mõeldes ja mõeldes tuli lõpuks üks number pähe.
sry, ei miskit isiklikku :)
Nii. Nüüd tuleb pilt, mida mingi guugel küll naljalt ei leia :P Aga jama on selles, et ka mina ei tea, millega tegu. Loodan, et keegi ei pahanda.
Tegin screenshoti "Tallinnfilmi" 1971.aasta filmist "Valge laev", mille tegevus oli kantud pahade kapitalistide maale Rootsi :D Filmis hakkas silma üks väga kummaline sõiduk.
Tahaks tõesti teada, mis pill see on...
Ise lappasin sisetunde ajel Studebaker Larki erinevaid modifikatsioone läbi, ja kasu polnud loomulikult midagi :P
Irooniline on see, et Lark ja Valiant on üsna sarnaste nägudega, kuigi - minu teada - pole kuskilt otsast omavahel seotud; samas, filmis auto ninaosa polnud näha ka.
Aga suured tänud info eest! Ja uus pilt eetrisse!
Head vana aasta lõppu kõigile!
Härrased, näikse, et on aeg pihtimiseks. Aus ülestunnistus kergendab ja värgid. Et kõik ausalt ära rääkida, alustan sellest, kuis oma otsatuis pildialbumites tuhnides selle auto pildi leidsin. Ma polnud seda masinat varem näinud, tsekkisin neetikumist üht-teist selle kohta ja tõmbasin veel paar pilti alla. "Aaaa, või, et see on see auto, ei teadnudki, et nad sellist asja on tootnud..." Seejärel lükkasin ühe neist netist leitud piltidest siia üles, rahuolevalt pugisedes. "Seda nad ära ei arva..." Mnjah, ilmselt aimate juba. Sõnaga, me oleme praeguseks samal poolel...
vaatsin, et ukselingid sellised "kodumaised" (eriti juhiukse oma). reisijate uks ehisnaelte ja polstriga üle löödud nagu enamus paneelmajade elanikke tegi. rooli osas kerged kõhklused, pedaalid põrandas jällegi väga tuttavad- hästi meeles, kuidas taolisi tallates plekk krigises ümberringi. armatuuri kellad nii ja naa. tiivaääred, rattad- neid ju varemgi nähtud. ümmargune peegel pika varre otsas- ei mingit kaasaegset lähenemist. huvitav, et aknad ühel pool- justkui vaid sealt peaks välja vaatama või sealtpoolt varitseb oht kriimustada saada.
Kui mälu ei peta, siis pole tegu ei väikese ega "suure" kodumaa sünnitisega. Teeme ehk nii, et kui reede õhtuks edasiviivat rada ei joonistu, paneb keski uue pildi. Ja ma katsun nv-l pisut oma halle ajurakke šeikida. Või mis?
De La Chapelle Roadsteriga tegu pole. Aga huvitav on antud asja juures see, et tahtsin selle pildi asemel alguses De La Chapelle Roadsteri pilti panna. Aga kuna viimasel ajal on siin jutuks olnud google-st pildi otsimine ja häbiga tuleb tunnistada, et mina sellest võimalusest enne ei teadnudki ja eile siis esimest korda uurisin selle kohta ning tõesti tuli välja, et selline asi ju täitsa toimib ja minu välja otsitud De La Chapelle Roadsteri pilt tuli nagu niuhti ette. Seega otsisin siis uue pildi, kuid seekord sellise, mida netist ei leidu.
Aga vihjeks siis sedasi, et ka selle auto nimes kasutatakse sõna Roadster.
üks hispaaniapärase nimega ameerikamaa firma(Panoz) kasutab sellist paigutust.
Uuema mudeli nimi on Esperante... vanem (ehk siis see, mis pildilt võiks vastu vaadata) saadan ei tule meelde(miski kolmetäheline IAV vms oli)
Peale pikka pusimist guugliga selgub, et mul ei ole võimalik hetkel küsimust esitada selliselt, et auto äratuntavaks jääb - oli seda pildiotsingu juttu siis siia vaja nüüd :-D
Pildi lisamise õiguse annaks edasi kellelegi, kellel on mõni tore pilt ootel :-)
Auto Union jah. 1000SP. vesijahutusega kolmesilindriline ja kahetaktiline. viimane, mis AU nime kandis ja üks viimaseid, mis euroopas kahetaktilist mootorit omas.
Andestust, pilt jäi vahepeal lisamata. Seoses oma teise hobiga olin sunnitud tsivilisatsioonist lahkuma mõneks päevaks. Force majeure pm, tugev ja vääramatu jõud ajas vee äärde.:)
Tegu on riigi kahe suurima ja tuntuima autotootja ühistöö viljaga üheksakümnendate keskpaigast. Ühte nendest tootjatest leidub eestimaal päris tihedasti ja iga päevaga aina rohkem, teist seevastu on ehk paari kümne jagu.
Ma jään volksu osaluse ja seotuse kohapealt konkreetse auto juures vastuse võlgu. Aga samas on tõenäeosus päris suur, et mõned VAGi templiga jupid seal küljes on.
Viimane vihje viis sihile. VAG-ga olid 90 -ndatel seotud Škoda ja Seat. Kuna Škoda riigi teine suurtootja on Tatra, siis lihtsalt ühendasin need kaks nime ja tulemus ilmuski mu ekraanile: http://www.electroauto.cz/tatra.html
Aga peab tunnistama, et väga hea pilt oli, isegi spetsid lasid huupi:-)
huupi läks sellepärast, et vaatasin vihje järgi eelmise aasta pilte ja paari renoo ja ühe volksu hulgas oli ka vana praga. aga seostada nüüd praga 90ndate väikekaubikuga, isegi kui pragast oleks mingil moel veoautotootja tatrani välja jõudnud, oli natukene liiga loogikavastane. ja leida eestimaal paarkümmend tatrat... küllap leiabki, aga ilmselt vaid ja ainult veoautode kategoorias.
pildil oleval autol paistab tagant siiski summutiots ja nii palju kui ma nüüd ringi uitasin ja targemaks sain, on ilmselt tegu pärast toodetud bensiinimootoriga versiooniga.
Seal veoautode tabelis on tegelikult allpool veel Tatraid vist 4 tükki. See teeb kokku 15 autot. Ning see on juba kokku 3/4 paarist kümnest :) ja kui ma väga mööda ei pane siis Kas Eesti Energial ei ole mitte karjäärides Tatra kallutajaid, mis ei ole arvel?
Mind tegelikult isiklikult huvitab kõige rohkem see registris olev 603, kus see, kelle oma see on ja kuidas see siia maale sattunud on?