Vaba teema

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

Palga ja autohinna suhe.

v6imalik
19:28 17.03.2007
Huvitab mind et mis palga juures mis auto olla võiks. Kedagi üleval ei pea, korter on olemas ja palk mingi 20 tonni. Mis see autohind olla võiks? Jutt on ikkagi liisingust.
VAAZja
19:45 17.03.2007
nu mingi DAATSIA vabalt selle palgaga.
mida iganes
19:46 17.03.2007
Kõige haigem küsimus, mida ma siin näinud olen. Soovitan 10000 kr laada osta
lollpea
19:50 17.03.2007
sa mingi ehitaja või?
!
20:07 17.03.2007
Huvitav , et palganumbri kohal on kirjas "mingi", on siis 20 tuhat või ei ole ja mitme kuupeale sa seda arvestad? Aga tegelikult tahab noor poissmees hoopis meile teada anda et tal on hea palk ja vaba pind, ainult et miks ta sellest siin kirjutab, peaks ikka kusagile suhtlusfoorumisse seda kirjutama.
-aadu-
21:56 17.03.2007
eeeee? otsid raamatupidajat või? suur mees, ei oska nüüd otsustada kui palju läheb raha muuks(maksud, elu ära elamiseks, reisimised jne) pluss siis mis jääb üle autole. sulle piisab vast 207/clio/polo klassi masinast küll sellisel juhul kui midagi/kedagi üleval ka ei pea.
K
22:14 17.03.2007
Osta kuukaart, ülejäänud raha eest palka endale psühhiaater.
v6imalik
11:36 18.03.2007
Kuulge inimesed ärge kujutage endale mingit jama ette, lõpetage põhikool ära ja õppige küimustele vastama ja siis ronige internetti.
Küsimuse mõte on rohem selline, et kas auto hind võiks olla 1a või 2a palk.
!
11:52 18.03.2007
Kulla mees, selle sa võiksid ikka ise välja mõelda. Ära süüdista teisi vastuste eest, sest reeglina vastatakse nii nagu küsitakse, kui üldse vastatakse. Ei saa ju ometi meie teada sinu kohustusi ja kulutusi. Minuteada on kõik automüügi lehed varustatud lihtlabaste järelmaksu-liisingmaksu kalkulaatoritega. Vajutad nuppe ja näedki tulemust. Teisalt - jah, ütleb ju vanasõnagi et ega küsija suupeale ei lööda.
eboldt13
12:17 18.03.2007
testuser3
12:34 18.03.2007
Usa reeglid ei kehti Eestis
S8
12:57 18.03.2007
2a. palk 20000 palga puhul :-D
Mnjaa, Eestis ikka elatakse ikka meeletult üle jõu midagi pole teha.
Aga noh- noor mees ja tahtmist on, miks mitte! :-D
pekka poro
13:26 18.03.2007
soovitax äkki nissan sunny saab mingi 9000 kätte äkki:)
alaealine
20:19 18.03.2007
osta ikka suur ja kallis,et oleks mida maksta,muidu ei saa arugi et auto olemas
S:
20:40 18.03.2007
Osta harrikas ja hakka seda ümber tuunima. Peale seda ei ole palk "mingi" vaid AINULT 20 tonni. Lisaks on Sul siis vähemalt 2 asja, mida "poleerida" ja fun on alati omastkäest võtta:)
ehhe
23:13 18.03.2007
Osta parem mingi vana romu!D... Selle kohta öeldakse ka nii ,kui sa oled rikkas siis osta odavam auto!Sest siis on loterii võimalus,kas sa said hea auto mis ei vaja remonti või said sellise mis vajab koguaeg remonti!
3650
06:55 19.03.2007
Tule taevas appi. Kas inimene tõesti ei oska üldse oma rahaasjades orienteeruda? Alusta sellest palju sul kuus vaba raha üle jääb, kas tahad liisingut või kohe välja osta? Sõitmiseks või **** pikendamiseks tahad seda autot? Autoga ei saa nii et teised soovitavad. Tuleb osta see mis omale meeldib. Vigadest õpitakse. Kui naist võtma hakkad, lähed ka ema käest küsima, et kas sihukene blondiin sobib või otsin veel?
mujal maailmas
07:19 19.03.2007
on normaalne kui liising on 6 kuupalga suurune võlg.Kui tahad midagi suuremat uhkemat siis 8-10 kuupalga suurune võlg.Seega kui sissemaksuks on MINGI 20k ja liisingu kuumakse 5k siis saad 120-200k liidad kokku ja saad auto hinnaks 140-220k. Edasi löö auto24 otsingusse see hinnavahemik sisse ja vali auto välja.
Edu auto ostmisel
Sven registreerimata
07:50 19.03.2007
To testuser3: Muidugi Eestis USA reeglid ei kehti. Eestis näiteks puudub gravitatsioon, päike tõuseb läänest ning majandus kasvab igavesti. Eriti just selle viimase tõttu võib ilma muretsemata kasvõi kolme aastapalga eest auto osta.
siim279
10:43 19.03.2007
7 kuu palk on auto väärtus praegu tuli välja kalkulaatoriga klõbistades. Kui peresissetulekut arvesse võtta siis oleks suhtarv 4. Kallimat ei oleks nõus soetama ehkki palk kannataks päris mitu korda seda suhtarvu suurendada. Elada on ka vaja mitte kõiki sääste autosse matta.
päris mati
11:27 19.03.2007
mis te jamate ühe või kahe aasta palk liisingu võtad ikka 5a seega alla millist autot pole mõtet vaadata
miniminimini
11:30 19.03.2007
v6imalik
11:47 19.03.2007
No siit tuleb juba targemat juttu ka. Tegelikult ****pikenduse varjandid pole ka pahad. Hetkel on mul 98a Civic, igati praktiline aga igav ja vanuse tõttu pole probleem remondi peale iga kuu tonn lisaks maksta. Praktiline tööauto millele võib rõõmsalt Tallinna kartulivagude vahel vatti anda, sest bena võtab minimaalselt ja kui lõpuks päri ära laguneb siis pole ka hullu.
Siit olen välja lugenud et kuskil 200 kilo auto oleks normaalne. Tegelt seda teemat tuleks nii mõnelegi mehele tutvustada kes viimase penni liisingusse maksavad. Muidugi hea asi on see et palk tõuseb liisinguperioodil korra aastas, nii et sellega võib ka arvestada.
mg3 nr1
12:24 19.03.2007
Tegelikult nii odav kui ego kannatab ja piisavalt kallis, et teepeale ei jääks.
Elu on muutlik - naised, elukohavahetused, haigused, õnnetused, ettevõtete maj. raskused - kõike ei saa ette näha.
Kui väidad, et olemasolev Civic on "igav" siis näiteks "Saab 9-5 Aero 2.3 Turbo 169 kW" - peaks nii välimuselt kui mootorilt "ebaigav" olema.
annaabi teine eesti
13:32 19.03.2007
Vaatamata ilkujatele, oled oma küsimusega õiges kohas, see on autofoorum ikkagist. Tüüpiline parastaja ja lolliks sõimaja on selline 15k kuus teeniv ja 5-6k liisingusse tappev eestlane. Sellisele anna 40k palgaks ja ta liisib omale S klassi mesa.
Tegelikult kui aus olla siis see 20k on läänes koristaja palk ja koristajad autodega ei sõida. Aga vaatame Eesti kontekstis, elu tahab elamist praeguses hetkes ja peab pigistama üle oma võimete.
Tegelikult teema algul oleks olnud lihtsam soovitada kuna tundus hetkeks et elu esimene auto sihikul ja oleks soovitanud Daciat (ei vaata üldsegi viltu Dacia omanike peale, vastupidi , väike respektki on) aga see on teemaalgatajale igav. Kuni 130-140k hind tundub mõistlik piir
Paneks väikese ennustuse ka paika. Siin lõhnab el. mölludega A6 , BMW 500 jne järgi :))
v6imalik--
16:21 19.03.2007
Loogiliselt võttes kui ma saaks 40 kilo kuus, siis ma sõidaks ka S klassi mesa või sarnase asjaga, hea auto ja sellise palga juures on kasutatud S klass aasta palk.
Peale selle veel on oluline turvalisus, kui vaadata liiklusõnnetuste arvu, Civicuga hetkel korra nädalas Tln-Tartu mnt peal kerge hirm sees kui aus olla, kui tuleb mingi suurema massiga auto selga siis pühib mu minema ilma et ma ise arugi saaks. Eelmainitud saab 9-5 Turbo 169 kw oleks nendel lõikudel kindlasti turvalisem.
Rääkides Daciast, siis sellel autol on oma kindel sihtgrupp kuhu noored inimesed selgesti ei kuulu, sest noorte inimeste puhul on see sotsiaalses kontekstis natuke ebapopulaarne valik. Kindlasti on palju õnnelikke 40-50 dates inimesi kes soovivad uut ja odavat autot.
Ise otsin kolmandat autot ja arvan et see peaks juba auto moodi olema, a6 on selles suhtes hea valik et tead mida saad ja ei lähe mingi utoopilise riski peale välja mida 90date lõpus Korea autod pakkusid.
testuser3
23:18 19.03.2007
eesti ja usa palgad ei ole võrreldavad, rääkimata autohindadest ja mis maksab remont usas.
6 kuud on vähe, 10 on juba ligemal.
Jasper124
21:17 20.03.2007
Ja mina ei saa aru miks on mingit asja vaja liisida-kasko pane juurde ja tunned kuidas raha sulab käte vahelt.Endal lihtsalt selle liisinguga parajad õppetunnid saadud ja enam ei taha.Hetkel kolm autot-välja ostetud ja puha sularahas-15,45,150.Need oleks siis nende autode hinnad.Miks nii palju neid vaja,tekib kellegil kindlasti küsimusi.Asi hästi lihtne.150-ne n.ö.nädalavahetuse ja pika otsa masin.45-ne on tööauto ja 15-ne tagavaraks kui midagi tööautoga juhtub.Nii.Ja teenin keskmiselt nii 25-45.Oleneb liigutamise astmest ja muudest asjaoludest.Tahan siiski öelda seda,et võlg on võõra oma ja osta omale mingi selline masin,mida jõuad rahulikult üleval pidada-sinu palga juures sibaks ma civikuga rahumeeli edasi ja ei unistaks eriti-elad ju korteris ja mingi liialt toretsev auto võib ka teistele meeldima hakata.Kui Tartusse hirmus sõita siis osta mingi vanem suurem auto-a100/a6,omega,pe406-ehk midagi taskukohast siiski.
Ise ka kunagi mõtlesin,et tore on uhke autoga ringi kimada aga minule ei lõppenud see asi eriti jätkusuutlikult-ütleme nii,et ei jõudnud sellist autot üleval pidada mis maksis u.30 kuupalka.Muidugi palgad olid siis veel palju väiksemad.Ise panen ka tähele sellist huvitavat nähtust,et mida vanemaks jään seda vähem mind huvitab millega sõita-peaasi et jõuab punktist A punkti B.Ja on seal rohkem lisasid või kroomi-lihtsalt ei koti,peaasi et tehnika funktsib.Ja ei oleks eriti kallis.See punktist A punkti B liikumine.
Aga eks see 700 orjaastat on oma töö suhteliselt hästi teinud ja see on meil ilmselt juba geenides et peab koguaeg kedagi orjama.Mis need pangad tänapäeval muud ole,kui moodsa aja orjapidamine.Loomulikult on sul võimalus seda asja niikaua praktiseerida kuni mõistus koju tuleb.Mina tahan olla vaba mees vabal maal,noh see viimane muidugi ei õnnestu,kuid esimest asja proovin ka enda lastele edasi anda.Saagem-jäägem vabadeks inimesteks-ärge pistke ise pead lõa otsa.
toko
15:05 21.03.2007
Vot selles jutus on iva, pigem kärutan vanema masinaga kui nuumaks orjapidajaid. Tegelt palju siis neid ikka on kellel on liikur välja ostetud, enamusel liising firma autod. Võlgu elamine on popp ja noortepärane.
juttukah
16:24 21.03.2007
Ei saa probleemist aru.

Auto peale kuluta nii palju kuus, kui oma pere eelarvest lubada saad. Kui olin poissmees kulutasin päris suure osa palgast. Nüüd hakkab perekond tekkima. Vaatasin, et muud kulutused tähtsamad ja kulutan vähem palgast auto peale. ..
Eks igaüks peab ikka enda jaoks ise välja mõtlema kui palju palgast ta raatsib autole, puhkamisele, toidule, naistele jne raisata. Teistelt siin küll raske sinu jaoks sobilikku nõua saada.
autoomanikust noorik
23:26 21.03.2007
endal ka palk sinnakanti, ülalpeetavaid õnneks pole ja arvan mõistlikult 200-250 000 hinnaklassis autot liisida.Siis jääb veel piisavalt vaba raha elamiseks ju.Olgem ausad, kihvt auto mõjub enesetundele päris hästi ja sellesse tasub investeerida.Eeldusel, et kinnisvara on ka olemas ja sellegagi muretu.
noorik
23:32 21.03.2007
200 000-250 000 piires soovitaks teemaalgatajale Mazda 6, Toyota Avensis, Audi A4, A6, Nissan Primera vms. Kõik täiesti norm variandid nii välimuselt, ülalpidamiskulude kui ka mugavuse poolest.
Kui 20 000-st maksad liisingule 5000, jääb elamiseks piisavalt.
soovitus
23:51 21.03.2007
kuniks peret pole osta odava raha eest midagi huvitavat ja vähelevinut,a la

http://www.auto24.ee/webcache_kasutatud/949/auto_php-id=2989
49-auto24_delfi_ee.html

http://www.auto24.ee/webcache_kasutatud/327/auto_php-id=3313
27-auto24_delfi_ee.html

http://www.auto24.ee/webcache_kasutatud/125/auto_php-id=2631
25-auto24_delfi_ee.html

,jääb raha remonti investeerimiseks ja pole karta et pihta pannakse.
Igast pööbliunelmatega(a6,bemm jne)jõuad hiljem sõita kui pea kiilakas ja õllekas ees.

võimalik-
19:30 22.03.2007
Rääkides liisingust, siis ise vaatan seda just kui rohkem võimalust kellegiga koostööd teha, ehk siis pangaga, kui orjatöö või võõra võlana. Vaatame siis seda asja nii, et kui poleks panku kes meile seda raha euroopast kohale ei toimetaks, siis milline pilt oleks tänavatel? Palju on neid inimesi kellel on kohe 100-200 tuhhi välja käia? Eks neid on, vahest on endalgi olnud, aga siiski tänavapilt meenutaks 90date keskpaika.
Olen nõus sellega, et kui vanust rohkem siis muutub suhtumine "võlg võõra oma" omasemaks, 20a pärast oleksin pigem inimene kes annab võlgu mitte ei laena endale.
Nooruses on hea veel see, et oma eeldatavat eluiga saab kasutada nn krediidina, ehk võtta seda, mis sul tulevikus on, kuid seda siis juba täna. Justkui väike ajas reisimine läbi võlgade võtmise.
Lapsi küll veel teha ei plaani, oh seda õudust kui need karjuma ja jonnima hakkavad.
!
19:58 22.03.2007
Võimalik...muuseas, ka autod karjuvad ja jonnivad. Aga eks siis kallista oma sõiduriista, ma tegelen niikaua naistega.
VVV1
14:55 23.03.2007
Mis suhet seal ikka on. Osta selline, millest jõud üle käib. Pole mingit kindlat valemit. Üks inimene on valmis kulutama mingi arvu protsente oma sissetulekutest sõiduvahendile ja keegi teine jälle teistsuguse protsendi.
Ja vastavalt sellele, millelegi muule kulutab vähem või rohkem.

Pole absoluutselt mingit kohustust elada mingis totaks ühesuguses "karjas" (või hallis massis). Arvuta enda jaoks ise välja mis ja kui palju.
et
15:42 23.03.2007
kysiks siis, et kui suue osa palgast teie kulutate autole?
mägieestlane
16:25 23.03.2007
Vaata autot kui igakuist kulu, see paneb asjad lihtsalt paika. Liisimine iseenesest ei ole rumal mõte, aga arvesta sellega, et autoliisimine on VÄGA erinev kodulaenust (uskumatule paljud inimesed löövad need ühte patta) - kinnisvara võib lugeda investeeringuks, auto eest makstud raha on samasugune kulu kui söök või meelelehutus.

Mõtle välja, palju sa auto peale kuus kulutada tahad ja kalkuleeri endale hinnaklass välja. Väga laias laastus korruta liisingu kuumakse 1.5-ga, siis oled arvestanud ka kindlustuse ja hoolduskuluga. Pane eeldatav kütusekulu ka juurde ja saadki mingi eelarverea.

Palju sa oma palgast auto peale kulutada tahad, on juba sügavalt su oma asi. Mina üle 25% mingil juhul ei arvestaks.

PS odavaim automark on alati tööandja auto!
robert555
23:46 24.03.2007
Mina sõitsin enne autoga mis sobis hinnaklassilt ideaalselt, 10k bruto kuutasu ja auto oli väärt... no mitte rohkem kui 10 000kr. Auto lihtsalt lagunes iga kuu (oma viga et ostsin auto mida eelmine omanik oli 0 krooni eest hooldanud). Ostsin veidi kallima auto, 55 tuhande eest ja igati rahul. Vähemalt ei pea iga kuu muretsema et mitu raha auto remondifondi läheb nagu enne.

Vaadates Tallinnas ringi, eriti kesklinnas on märgata et ikka väga paljudele tähtis auto mark-imidž. Paljud neid vaevalt 20 aastased vene kui eesti nolgid kes oma 700seeria BMW või kasutatud Mercedesega eputavad. Endal vaja aga iga kuu vanematelt raha küsida et ots otsaga kokku tulla.
Üks 50 + meeshing.
22:13 27.03.2007
11 kuud aastas tööandja auto, millele kulutusi ei tee. kui teengi, makstakse välja. Isiklik auto toodetud 1991 ja ostetud 9000.-EEK-uga. Seda teadlikult. Ainult kerele olid kõrged nõudmised ostmisel, ülejäänu ei huvitanud, sest kogu veermiku vahetasin välja, mootorile kap.remont, salongis tekstiilpolstrite asemel naturaalnahk ja vana kassetika asemele MP3 mängija koos kahe komplekti komponentkõlaritega. Korralik velg ja Vredenstein Sporttrack rehvid. Auto E-klassist.Kõik kokku 80 000.- EEK-u. Sõidurõõmu küllaga ja jätkub teist vist päris mitmeks aastaks, sest sõidan ainult puhkuse ajal. Auto liisimine selleks, et ta seisaks enamuse ajast parklas ja amortiseeruks,(füüsiliselt lihtsalt ei ole võimalik korraga kahe autoga sõita), oleks minu
puhul lauslollus. Kindlasti on neid, kes teisiti arvavad. Võiksin endale palju uuemat lubada, sest 2006 aasta deklareeritud sissetulek maksuameti andmetel oli üle 200 000.- EEK. Laps juba täiskasvanud ja toetust ei vaja, enda korter välja ostetud. Eelistan uuele autole reisimist . Arvamus siis selline, et kõigepealt peab inimene teadma, milleks talle autot vaja üldse on. Kus ja kui palju enamuse ajast sõidab, sest päris väikese autoga pidevalt pikki vahemaid sõita on kaunis väsitav. Kas ja kui palju on kaasreisijaid ja pagasit.(kui neid on) Kas autoga sõidetakse ainult Eestis, või käiakse ka piiri taga.Veel üks tähtis asi on kindlasti töökindlus. Kui selgub, et autot rikke tõttu kasutada ei saa, kas jääb midagi väga olulist tegemata, või saab ka ilma hakkama. Või on sellisteks puhkudeks olemas asendusauto jne... Väga palju erinevaid asju, millega tuleb arvestada.Endise firmaomanikuna eelistasin varemalt ka liisinguautot, mis täitis nii esindusauto, asjaajamisauto,varustusauto kui ka pereauto funktsioone.Sõnaga, auto ostis ennast ise välja. Elumuutustega koos tuli korrigeerida ka enda harjumusi. Igaljuhul praegune sümbioos ameti- ja isiklikust autost alt ei ole senini vedanud ja rahakotile haiget ei ole teinud.
Brunoferrari
22:57 27.03.2007
to üks 50

Mul tekkis paar küsimust. Miks sa koguaeg (12 kuud) tööandja autoga ei sõida? Mida tähendab auto E klassist? Mis marki auto tegelikult on? Kuidas 11 kuud seisnud auto ka käivitub? Küsimused olid ajendatud uudishimust.
Üks 50+ meeshing
21:15 28.03.2007
12 kuud ei sõida seepärast tööandja autoga, et siis peaksin puhkuse ajal ise omast taskust liisingu ja kindlustuse maksma. Kuna elu on olnud pidevalt seotud autode ja samuti nende remondiga( kaasa arvatud autod , mis toodetud kuni 1998 aastani) ja saanud ka autode remondiks nõutava koolituse , ei ole senini näinud mingeid probleeme ka seisnud autode käivitamisega. Antud isend on ka lisaks HOBIAUTO, nii et käivitatakse teda tihedamini kui kord aastas. E-klassi autodeks kutsutakse autosid, mis on E klassi Mercedese suurused. Näiteks Opel Omega, Honda Accord, 500 seeria BMW, Renault 25 ja Safran jne...
Üks 50+ meeshing
21:27 28.03.2007
Võibolla jäi minu esimeses kommentaaris segaseks tõsiasi, et olin varem firmaomanik ja tööandja. Praegu olen hästitasustatud palgatööline ja ei igatse tagasi aegu, kui tuli 365 päeva aastas rabeleda. Firmaomanikuna kasutasin ka firma autot 12 kuud aastas.
v6imalik-
13:26 30.03.2007
Tegelikult on nii et praegu sõidan oma 1.5 Civicuga ja see kuu on läinud auto peale 6500 kr koos remondi ja hooldusega. See pole normaalne, mõtetu on sõita mingi 50 tonni maksva autoga kui mul läbisõit kuus umbes 3000-4000km. Kokkuvõttes olen ise jõudnud järeldusele et ostan umbes 200 tonnise paar aastat vana auto, mis ei lagune lambist ja saab muretult sõita.
Muidugi on oluline ka see et auto oleks sportlik, noore mehe asi et lähed jubedalt hasarti kui keegi õhtul tahab linnas joonele võtta oma bemmiga. See on eralõbu ja ma ei propageeri seda, kuid vahest võib. Tore oleks näiteks oma turbo Saabiga 7 bemmile ära teha pika puuga.
to v6imalik
13:43 30.03.2007
ei saanud pihta, mis selles toredat on??? Järgmise foori taga olete ju jälle samasuguse joone taga. Minuteada on Downi tõvele iseloomulik pidevalt korduv rutiine liigutamine. Sellise haigusega sobib hästi ka nokkmüts- näitab laupa kõrgemana.
marx001
16:11 02.04.2007
tegelikult on hoopis nii et 20 kilosest palgast ja oma elamisest võid sa "v6imalik" (teema autor) ainult unistada :D
siin samas vaba teema all on teema kus sa soovid teada saada kuidas saada omale ilusat naist ja seal sa räägid et sõidad oma civikuga ja teenid 3500.- ning elad koos emaga:D http://www.auto24.ee/foorum/foorum.php?tid=93276
ning nyyd soovid osta omale 200..300 tuhandelist autot, oma 20 000 "mingi palga" eest :D
kas nyyd kui tegid teema kus kõigile väidad et palju pappi saad ja omale ägedat autot osta tahad, et siis foori taga kiirendada, tõusis sinu ego nii peas kui ka pyksis palju kõrgemale? nyyd peaksid ju kyll lihtsamalt ilusaid naisi saama :D
testuser3
19:23 02.04.2007
misasja
19:48 02.04.2007
E-klassi autod? LOLLUS. Keegi ei nimeta midagi nii. Sul vanust juba üle 50a ja sa peaks teadma, et on olemas "suur-keskklass"
a
08:16 03.04.2007
*** ma ei saa aru, lugedes neid teemasid siin foorumis jääb mulje ,et 90% eestlastest teenivad 20 tonni kuus kätte või ei lasta inimesi ,kes teenivad vähem, lihtsalt siia foorumisse, uskumatu!!
Koletis
08:50 03.04.2007
No mina teenin naisega kokku 18000.-
Väike laps ka peres. Sõidan 91 aasta saksa rappega seni kuni kestab. Siis vaatab edasi, mis saab.
to a
09:26 03.04.2007
selge ju: neil, kes alla 20 tonni teenivad, pole raha koju internetti võtta, et siin foorumis ****tada.
Peeedu
11:00 03.04.2007
Huvitav, et kurdetakse vana auto suurte hooldekulude kohta.
Ka auto remont on investeering. Täna kulutad tuhandeid ja siis tükk aega enam mitte. Ka uue autoga mingi hetk lüüake väga suur arve selga kui kahe aasta vanuselt näiteks vaja piduriõli vahetada ja see on lapsemäng võrreldes hammasrihma vahetusega uuel autol.
Muidugi on vanu autosid mille eelmine omanik on investeerinud 0 krooni ja kui ullike ära ostab siis läheb raha tükk aega nagu raba. Mingil hetkel aga need kulud vähenevad kui järjele jõutakse.
Samas keskmise auto liisingu juures kasko üksi võtab 6-8 sotti iga kuu, ehk aastas 12 korda rohkem. Kütust tuleb ka osta ning mingil hetkel ka rehve. Ning kohususlik garantii ajal firmateenindus.
Liisingu hinnale mingi 1,5 kordaja selga kuus lajatada on nats vähe. kui sõita mingi 1,5-2 tuhat kuus nagu keskmine auto kipub kütuse hinna 13 pluss krooni juures tuleb kroonike kilomeetri juures kui mõistlik mootor on. Seega siis koos kaskoga kindlustuse ja aeg ajalt vajaliku hooldega esialgu tuleb liising vähemalt kahega korrutada.
Samas kuna liising on sul mitu aastat kaelas tekkib kindlasti aeg ajalt ka muid suuremaid väljaminekuid nii, et veel võiks tonni jagu ülegi jääda igapäevastest kuludest kuus.
Minu auto enam vist ei maksa midagi kuna on 21 aastat vana ning jääb paar korda kuupalgale alla. Aga ei ütleks, et remondikulud just suured oleksid. mõni aasta lausa saab paari tonniga läbi teisel aastal läheb 4-5 tuhat koos õlivahetustega. Arvestades, et ka halvemal aastal jääb kilomeetri hoolde ja remondihind 30 sendi juurde kilomeeter ning kütuse eest tuleb umbes kroon kilomeetri eest anda ja kindlustus täna 500 krooni aasta siis kilomeetri hind keskmiselt tuleb mitme aasta jooksul kuna eks rehve vaja ka osta kuigi mitte iga aasta jääb kahe krooni alla. Samas ei kuku auto väärtus ka enam suurt kuskile nii, et viie aasta eest 17 tuhandelt täna saaks 2 tonni(mis on muidugi tegelikult liiga vähe ja viis vast oleks normaalne) tähendaks see vääruse kadu ainult 3 tuhat aastas ehk 15 senti kilomeetri kohta. Siis isegi kõige pessimistlikumate arvutuste kohaselt oleks minu kulud viimase viie aasta ja 100 tuhande kilomeetri kohta alla 2,5 krooni kilomeetri kohta. Uus auto tuleks kindlasti kõvasti kallima kilomeetri hinnaga kui liita kõigile kuludele juurde veel auto väärtuse kadu.
Samas on sellise auto puhul palgapäevade täpne kuupäev tundmatu mure. Saab rahulikult teha aeg-ajalt mõni reis ning kodu remontida ning kui autol lõpuks mootor väsib raha niipalju olemas, et ilma pangaonusid tüütamata päris hea valik autosid mida kannatab osta. Võiks muidugi ka uue liisida aga täna tähendaks see, et 36 kuud oleks kulud tuludega üsna võrdsed ja eriti midagi ettenägematuteks kuludeks ei jääks.
hokan
17:02 03.04.2007
Eks hobisid on erinevaid. Mõni kasvatab ja aretab koeri ning jookseb nendega näituste vahet, teineb mässab hobustega, kolmas mängib kasiinos raha maha, neljas peab naise kõrvalt kahte armukest, viies paneb nt. 60% sissetulekust uhke sõiduvahendi peale jne.
Inimesi on erinevaid. Oma raha, ise teavad, mis teevad.
Kui kõik ainult odavuse ja tasuvuse peale üles sättida siis võiks kõik Stockmanni kliendid häbiposti panna ja öelda neile, et meile meeldiks kui te nüüd saastamarketist ja hinnapommist oma ostud teeksite.
Rohkem sallivust!
testuser3
19:35 03.04.2007
hokaniga täiesti nõus, ei saa midagi täiesti tõena võtta. Eks kokkuvõttes valib igaüks endale auto ise, ise arvan et auto ei pea ju iga hinna eest oma väärtust tagasi teenima, kuid elukvaliteet võiks ka mitte auto pärast kannatada, kuid see on juba omaniku enese asi.
Peeedu
10:46 04.04.2007
Loomulikult on igal inimesel mingi kiiks millele ta raha rohkem kulutab kui just hädapärast vaja on.
Samas ei maksa kunagi ära unustada, et kogu inimese elu peab olema raha suhtes jätkusuutlik. Kui mingi asi olgu auto, naps või ükskõik mis tekitab olukorra, et inimene elab homme halvemini kui täna siis võite ette kujutada selle inimese sisemist stressi.
Meie olles igasugu võlgu elamisega veel küllalt lastekingades alati ei taju seda mis on tegelikult jõukohane eriti kui majandus kasvab tänu madalale stardipositsioonile nagu pärmi peal ja silub ära meie lollid laenuotsused.
Üsna varsti saab aga pärmi vägi otsa ja siis tulevad eluasemelt väljatõstmised, enesetapud pantvangi- ja peredraamad mida praegu näeb teleka välisuudistes.
üks 50+ meeshing.
22:29 05.04.2007
to misasja!

minupoolne eksitus on selles, et kirjutasin E-klassi auto. Õige oleks olnud E-segmendi auto. Järgmine kord võiksid ise enne asja uurida autode kohta ja siis tulla kõike lolluseks hüüdma. Näha,et autoalasest kirjandusest oled suht kaugel olnud. Peale eestikeelsete artiklite kohalikes ajalehtedes, ajakirjades on paljudele eestlastele mõistetavad ka inglise-ja soomekeelsed artiklid ja kõikvõimalikud kirjutised. Ja niipalju veel, et juhuslikult on mul autoerialane koolitus natukene kõrgemal tasemel kui B-kategooria kursused. Täiendkoolitust saanud autoerialal ka Soomes Audi-VW õppekeskuses.Minu sõnadele võid kinnitust segmendi jaotuse kohta leida ka viimasest Autolehest.
-50
10:39 07.04.2007
seal autolehes kirjutatakse ka ikka päris ****a vahel,need autorid on ju a inult sõitnud mõne korra autoga ja siis kirjutavad seda mida tellija ehk automüüja ütleb
v6imalik-
13:35 08.04.2007
to marx001; see kui ma kunagi 3500 teenisin ei tähenda seda et ma sellise palga juurde pikemaks ajaks peaks jääma, kuid loogiline et sellise sissetulekuga esivanemate juures elatakse. Kui see sind nii väga tõesti huvitab siis võin öelda et olen ennem seda teeninud ka 20 aastasena max 100 tonni kuus ja seda seaduslikult, kuid õnneks pöördusin vaese üliõpilaselu juurde Eestisse tagasi. Loodan et su tuju nüüd väga ära ei rikkunud. Eestlastel on kombeks selle peale pöördesse minna kui keegi oma suuremast sissetulekust räägib, Rootsis on kõigil kama kaks, isegi koristaja võib endale uue Mersu osta, me siin oleme veel kiviajas.
ah
18:28 08.04.2007
kui sa teenisid 100 tonni kuus , siis miks sa oma elamist ei ostnud, ma arvan ,et sa pole 100 tonni kunagi näinudki ja seda 3500.- kuus teenid sa veel väga kaua, tean palju üliõpilasi, enamus üürivad mitme peale korteri aga nii vanalt ema juures elada,hm, oleks aeg oma elu elama hakata, mõtetu teema oled teinud
testuser3
18:56 08.04.2007
to ah

Oma korter/maja on ju igavesti vahva mõte, aga kahjuks ka üsna kulukas ettevõtmine, mis peaaegu garanteerib võimsa laenukoorma, elu alustavale inimesele on see veel eriti meelepärane...
Äkki oleks lahendus teha tööd, teenida raha, leida keegi kellega koos võtta laen kodu jaoks? arvestades seda, et kui 1 toaline plekib juba miljoni, ja siis elada seal ühetoalises oma perega....niikaua kuni laen makstud..nojah, eks võib ka nii...
ahvatlev jobudik
19:57 08.04.2007
to ah

sa oled lammas või?
Kärss
21:59 08.04.2007
Miks peab eluaset OMAMA? Või miks peab autot omama? Mõlemat saab ju "üürida", ei pea muretsema amortisatsiooni pärast ega remontima, sellega tegeleb omanik. Ka Eestisse hakkab tekkima selline rikaste seltskond, kes omavad kinnisvara kusagil mujal maailmas, kus see end rohkem õigustab, kuid Eestis elavad üürikorteris või -majas, kuna üürimine on siiski odav ostuhindadega/inflatsiooniga võrreldes. Samuti mida halba selles on, kui oma pensionärist vanemad enda juurde elama võtad? Imelikud suhtumised inimestel...
nu
22:09 08.04.2007
oma pensionäridest vanemad enda juurde elama võtta on midagi muud ,kui elada oma pensionäridest(või ka mitte pensionäridest) vanemate kulul-kukil, ise on täiskasvanud mees ,krt
testuser3
23:22 08.04.2007
eks inimestel lihtsalt meeldib mdiagi omada, midagi kindlat.
Ei ole ju tore elada 1 kuu etteteatamisega väljaviskamise puhul üürikorteris...
Kodu on ju midagi kallist, eks eestis ole ka väikestviisi seline american dream
"valge aed, 2 last ja 2 autot garaažis"
hokan
11:59 09.04.2007
Mhmm, teema juba sujuvalt kinnisvarale läinud:P
Üürimine rohkem ikka rikkurite teema. Enamike eestalste jaoks on korralik kodu eesmärk omaette ning pank abimehena on kahest halvast parim variant.
Just sai räägitud ühe tuttavaga, kes ei jõua ennast ärra kiruda, et õigel ajal pangaonude kintsu ei käinud kraapimas. Üürileping saab suvel läbi ning selle papi eest, mis ta viie aasta jooksul on omanikule maksnud, oleks ta olnud juba üle poole korteri esialgset hinnast välja makstud.
mmss
15:54 09.04.2007
to Kärss
Lihtsalt kinnisvara ei pea muidugi omama, aga oma KODU võiks ikka omada. Mina näiteks ei tea küll eesti ega näiteks ka rootsi "rikkaid", kes müüvad muus riigis kinnisvarainvesteeringu (st. ükskõik millise investeeringu) tegemiseks maha oma KODU. Ausalt öeldes jääks sellise tehingu maj. mõte mulle ka selgusetuks. Kodu tagatisel saab ju ka laenu võtta ja seda investeerida, mõlemal juhul riskid ju sellesama koduga ning investeeringu ebaõnnestumisel oled tast ilma. Ja kui rõhk seada sõnale rikas, siis materiaalselt rikas ei pea nagu üleüldse investeerimiseks kodu ja pere kallale minema:)

Ses mõttes pole auto ja kodu omamine võrdse kaaluga, autot kasutusliisingusse võttes ma juba eeldan, et ma tahan tast 3 a. pärast mugavalt vabaneda.

PS. Ka üüriturg on muutuv nagu laenuintressidki, ei kujuta küll ette olukorda, et keegi analüüsib iga poole aasta tagant kinnisvaraturgu ja üüriturgu ja otsustab kas järgmised pool aastat omada või üürida enesele elamispind, muudki on ju teha ning ebastabiilseid asju on elu ja äri täis, kodu ja pere võiks nagu ikka stabiilne olla mitte äri.

Mis puutub algsesse teemasse, siis ilmselt mingit universaalset palga ja autohinna suhet pole olemas. Sõltub palgasummast ja auto kasutamisest. Kui ikka iga päev pead olulise osa ajast autos olema, siis pole mõtet oma heaolu, tervise (ka vaimse) ja ohutuse pealt väga kokku hoida. Samas kui tööle on jalutuskäigu maa ja muid sõite kah eriti pole, siis ma ei näe autol üldse mõtet.
kaigas
16:20 09.04.2007
mul on 3000 palk, sõidan uue S iga ringi.
Peeedu
16:30 09.04.2007
Kasutusliising eeldab seda, et peale eelmisest autost mugavalt vabanedes oleksid järgmise liisimiskõlblik. Kui kogu raha läheb liisingusse teenindusse ja tanklasse ja sööd kodus odavaid makarone siis järgmise puhul tahetakse ikka natuke liisimisel uue lepingu katteks ja sissemaksuks natike pappi saada.
Arvata võib, et varsti on paljud lõhkise küna ees ja ainus võimalus püüda olemasoleva kasutusliisingu lõppedes kuidagi vana auto uuesti nüüd juba kapitalirendi peale smuugeldada.
mmss
16:42 09.04.2007
Seda, et sul ka pärast millegi ostu või liismist raha jätkuks, tuleb niikuinii vaadata, vahet pole kas liisid auto või ostad kingad või hangid imeintressiga järelmaksukaardi "abil" moeka hiigelsuure ekraaniga LCD teleka ja nosid seda vahtides makarone. Ega lollus ainult autoostmisele omane nähtus pole.
Igaüks peab ikka ise aru saama kui suur, kindel ja pidev ta sissetulek on.

Ega halb pole mitte hea auto ost, vaid oma võimaluste ülehindamine
Sven registreerimata
16:53 09.04.2007
Siin paistab olevat palju põhimõttelisi liisinguvihkajaid. Selline suhtumine tundub küündimatu. Kui aus olla, siis isegi juhul, kui mul oleks raha auto kohe välja osta, ei teeks ma seda siiski, sest vähegi mõistlikult sama raha investeerides teenib rohkem, kui liisinguintress. Tark inimene kombineerib erinevaid finantseerimistooteid, et majanduslikult (ja sotsiaalselt) võimalikult kasumlikult ära elada. Kui finantsmaailma tööpõhimõtetest aru ei saa, siis pole vaja lahmida. Vaevalt need liisinguvõtjad kõik kodus makarone söövad. Maksavad küll 5k kuus liisingut, aga teenivad 10k rohkem, kui rumal kommenteerija, seega jääb neil siiski 5k rohkem tervisliku lõunasöögi ostmiseks. Kasumi suurus moodustub tulude ja kulude vahest, ainult kulude vähendamisest ei piisa selleks, et kasum taevasse tõuseks.
katsetaja
17:33 09.04.2007
To kärss
nii auto, kui eluaseme rentimine(igapäevaseks kasutamiseks mõlemad meil Eestis üldjuhul) osutub lõppkokkuvõttes kulukamaks, kui omamine, või laenumaksmine.
Nii auto, korteri, kui tänasel juhul maja üür osutuks mul märksa kulukamaks, kui laenumakse maksmine.
Korter ongi laenuga ostetud ja hetkel välja üüritud ja teenin üüripealt "kasumit", ehk rentnik maksab teoorias mu laenu kinni pluss pooltuhat kukub igakuiselt veel oma tasku...
Lõpptulemus on erinev.
Kärss
23:15 09.04.2007
> Korter ongi laenuga ostetud ja hetkel välja üüritud ja teenin üüripealt
> "kasumit", ehk rentnik maksab teoorias mu laenu kinni pluss pooltuhat
> kukub igakuiselt veel oma tasku...

Oled hästi organiseerinud need asjad, aga see on pigem erand kui reegel (kui Sa just ei räägi omal ajal mõnekümne tuhandega ostetud korterist, mida praegu 15a hiljem tänaste hindadega välja üürid:). Omanikuna remondid samas katust, kõnniteed, lõhud talvel jääpurikaid räästas, vahetad vananenud torusid, pahteldad maja vajumisest seintesse tulevaid pragusid, asfalteerid parkimisplatsi, koristad koridore paar korda nädalas graafiku alusel jne (või maksad selle kõige eest). Olen korduvalt teinud mõne suurema kiusatuse puhul sarnased kalkulatsioonid, ehk siis löönud sisse ka muud kulud lisaks kinnisvara ostuhinnale (sh ka kesklinnast kaugemalt tulles tekkivad transpordikulud), ja ka nende kõige soodsamate pakkumiste puhul ei ole see kinnisvara soetamine nii tasuvaks osutunud, et sellega mängida tasuks. Pidasin silmas just elukoha valikut mingil konkreetsel ajahetkel. Hangeldamine jms on alati kasumlik, kui seda mõistusega teha. Seda nii kinnisvara, autode kui ka muude asjade puhul. Jutt käis aga just oma kodust. Minu jaoks on küll pohlad, kui see kodu pole just midagi sellist, kus ma kindlasti terve elu elada tahan. Ehk siis paneelmaja või tegelikult misiganes linnakorteri puhul nimetaksin seda ise pigem elukohaks ja pole erilist vahet, kas maksan üüri või oman seda või omab seda pank. Lihtsalt üüri makstes on endal kõige vähem kohustusi ning pikaajalise üürilepingu puhul on ka hinnad mõistlikumad ning ootamatu tänavaletõstmise oht minimaalne. Sellepärast mõistangi päris hästi niisugust elustiili, kus elukoht linnas on üürikas, suve(maa)kodu samas enda oma ja välja ostetud. Autoga samuti, et kui hindan autot kõrgelt, siis ostan välja, kui on lihtsalt transpordivahendiks, siis soodsa hinna puhul ostan, ebasoodsa hinna puhul oleks nõus ka liisima, sest ma ei tahagi seda omada, vähemalt mitte eriti pikalt. Või kui palk on nii väike, et sellised küsimused üldse tekivad, ei tohikski vaadata nii uusi/kalleid autosid, mida liisida on üldse võimalik:))
mmss
08:30 10.04.2007
Siiski Kärss - Eesti kinnisvaraturu senine areng alates ca 90-ndate keskpaigast on toetanud pigem kinnisvara omamist ja seda peaaegu igasuguse kinnisvara osas, garaazhidest kuni maade ja majadeni. Mis edasi saab on iseasi, aga tuleviku kohta ei saa kindlasti teha järeldusi tänase üürituru järgi.

Mis puutub kulude võrdlusse üürimise ja omamise puhul siis kõik kinnisvara ostuhinnale lisanduvad kulud (transport, koristamine, katuse remont jne.) lisanduvad samuti rendimaksele või sisalduvad rendimakses. Kui need kulud rendimakses ei sisaldu, siis on leitud lihtsalt rumalavõitu rendileandja või lühiajaline soodne leping, aga seda olukorda ei saa mingil juhul reegliks pidada.

Põhimõtteliselt pole üürimises midagi loomuvastast, eriti kui tegu on tõesti ajutisemat loomu eluasemega, millest elanik soovib elu edenedes kindlasti edasi kolida. Samas ei saa eitada, et eesti oludes (iga kiiresti tõusva kinnisvaraturu oludes) on ka lühiajaline ja ajutise eluaseme omamine seni kindlasti kasulikum olnud kui üürimine.
Kärss
11:28 10.04.2007
Jah, aga see kõik on tagantjärele tarkus. Äkki julged ennustada ka tulevikku? ;)
v6imalik-
11:38 10.04.2007
Rääkides korteri üürimisest Eestis, siis see on pigem kinnine ring kuhu enamus inimesed satuvad. Peamisteks põhjusteks on, et ei ole kodulaenu sissemakseks raha, ametlikku sissetulekut, pole hüpoeeki, või lihtsalt umbes 30% eestlastel on suhtumine, et võlg on võõra oma.
Ütleks konkreetselt et üürimine on väga riskantne tegevus, kuna puuduvad üürihindade piirmäärad, ja keegi ei tea kuna hinnad tõusevad. Lisaks sellele on Eestis üürimine tohutult kallis, võrreldes näiteks Taaniga, kus ise üürisin aasta eest 70m2 korterit 5000eeku kuus, uues majas.
Inimesed kes rõõmsalt üürivad on siin foorumis pigem jutumärkides rõõmsad, päriselt on rõõmsad need kes selle raha endale saavad.
Ise ei üüri ja laenu kaelas ei ole, elu on lill.
mmss
11:59 10.04.2007
Usun et sellist tulevikku ei tule, et ma majandusliku kasu ajendil investeerimiseks müüks oma kodu ja selle asemel üüriks elamispinna:)
On vahendid, millega ma riskin ja vahendeid millega ei riski.

PS. ja ei ole see nii tagantjärele tarkus midagi, sajandivahetuse paiku oli kinnisvara hinnatõus täiesti prognoositav, vähemalt mina uskusin maasse ja kesklinnakorteritesse küll. Täna investeeringuks korterit ei ostaks, aga kui oma kodu poleks, siis elamiseks küll. Täna on ju väga hea valida.
...
22:05 10.04.2007
liisingu tapab eestis ära üks ja ainus - kasko kohustus. kui võtad omale mingi 2 kilose kuumaksega riistapuu ja laod tonni kaskot, siis maksad pool auto hinnast lihtsalt niisama otsa ja asi läheb mõttetult kalliks. no arusaadav, et kui mingi s-klassiga kulged, millel iga jupp varanduse maksab, siis taod mingeid katuserahasid kindlustusele, aga kui omale mingi suvaline 50-100k pill tööl ja poes käiguks liisida, siis ei näe küll sellel kohustuslikul kindlustaja nuumamisel mõtet.
Kärss
13:11 11.04.2007
S-klassi kasko on ikka "natuke rohkem" kui tuhat kuus. Samas nende uute ökopunnide (Peugeot 107, Chevrolet Spark jms) kasko on täiesti talutav, olles suurusjärgus kusagil 500kr/kuu. Omale 100K eest Imprezat liisides on muidugi kasko paras kirves, aga see polegi ju vaese inimese auto. Kõik jõuabki tagasi palga/autohinna suhteni:)

PS: kahju et keegi ennustada ei tahtnud, täna kohe Delfis uudis, et kinnisvarabuum jõuab ka üüritavate korterite ärisse:
http://www.delfi.ee/news/majandus/majandus/article.php?id=15
553188
mmss
15:29 11.04.2007
...ma siin kusagil varem kirjutasin, et ka üüriturg on muutuv ja seega pole mõtet järeldada, et madalad üürimäärad tulevikus säilivad.
pPriitpP
15:54 11.04.2007
See nali on eestis varsti läbi, kus 1 toalise korteri eest keskmine üürihind on 3-4 krooni kuus. Peab ikka tõsiselt loll olema, et uskuda vastupidist.

Praegusel hetkel kinnisvarafirmad hoiavad mulli veel üleval, targemate eraisikute seas on lahti juba kerge paanika ning üritatakse iga hinnaga kv maha lükata. Hea näide see, et reaalsed müügihinnad on 20-30% madalamad kui kuulutustes! Näiteks tartus müüdi 1,2milliga müügis olnud korter 800 000 :) Iga päev lisandud müüki päris suur hulk uusi kortereid. Lahti nendest enam ei saada, kuna ostujõuline elanikkond on omale elamiseks vajaliku elamispinna muretsenud ehk lihtsalt pole enam ostujõulist elanikkonda.

Uurige ja lugege natuke majandusalaseid foorumeid ja analüüsige ka ise hetke olukorda.

Edu teile spekulandid :)
spekulantlus
15:58 11.04.2007
Sul endal ka selline kibestunud spekulandi jutt, pPriitpP. Reaalseid tehinguid ei saa mingi ühe näite põhjal paika panna.
pPriitpP
15:59 11.04.2007
Aga palun uuri ise maa-ametist tegelikke hindu :)
Mina ei ole spekulant. Üürin korterit ning ei kavatse see aasta ostma veel hakata. 90% Tõenäosusega on Jaanuariks pall veeremas ja hinnad kolinal allapoole tulemas.
pods
16:31 11.04.2007
Vastupidiselt kõigile liisijatele mulle meeldib kui mul on OMA kodu ja OMA auto. Ma magan rahulikult, mind ei tee murelikuks ei laenu/kinnisvara/autoturul toimuv. Ajan oma rida ja kui jõuan, ostan võimaluste piires midagi juurde. Kui ei jõua, ei osta.
Elan samade põhimõtete järgi nagu ka vene ajal, mil liisimisest ei teadnud keegi midagi.
Vaielge vastu kui tahate.
Ja tegelikult on üks lihtne asi veel, mis praegu on täitsa paigast ära. OMA raha eest ostab inimene alati kaalutledes asju (olgu siis maja, auto jne), laenuraha eest ostes on aga inimestel mõistus nagu otsa saanud (ujuvad küprokikülad ja 10l bensiinimootoritega maasturid).
katsetaja
16:38 11.04.2007
To kärss, ehk siis täna rendivad eestis 99% rendileandjatst kahjumiga, ja mina õnnelik olen sattunud selle 1% sisse, kes sellega isegi nulli jääb??
-Ei usu seda, igakuised kohustused saavad olema suht võrdsed, ehk on tõesti üldjuhul üürimine pisut odavam, aga asja iva või mõte on selles, et n aastate pärast üks omab kinnisvara n. väärtusega, teine samas- on selle sama raha üürimaksete tasumiseks kulutanud- väljund on null.
Kärss
17:30 11.04.2007
Ei usu, et see on 99/1%, aga tendents on kindlasti kaldu samas suunas. Isegi kui oma tutvusringkonnas ringi vaadata, polegi nagu kedagi, kes väljaüürides pikema aja jooksul kasumisse jääb, kuna nii kõrgeid üürihindu ei olda üldiselt nõus maksma, sest "naaber" pakub muidu ise odavamalt. Lähtume ikka hetke kinnisvara ja üürihindadest, mitte ammu odavalt ostetud ja praegu kallilt välja renditud. Aga nõus, et seda kauaks enam pole, kuna kinnisvara hinnad on niigi juba allapoole tulnud ja tulevad veelgi, eriti palga kasvuga võrreldes. Kalkulatsioone tehes tuleks üürihinnast lahutada maha ka oma kulud - muidugi on ka autode puhul inimesi, kes ostavad, tarbivad, ei hoolda-remondi, ja müüvad siis edasi, jäädes ise kasumisse (kahjumisse jääb lihtsalt keegi teine). Olles ise eri pindadel nii rentija, rentniku, omaniku kui liisija rollis, on vähemalt mulle need kulud päris selged (ei tegele mingi kv äriga ega spekuleerimisega:). Iseenesest huvitav, et keegi pole siin toonud välja maja ehitamise hinnavõrdlust majade müügihindadega: just sealt tulevad ka arendajate hüperkasumid ja sel puhul on omanik/ehitaja kindlasti paremas seisus kui sama asja üürija.

Soovitan lugeda veelkord läbi pPriitpP kommentaarid, pall veereb juba. Eks paistab, kui palju hoogu see ka koguda jõuab...

> mulle meeldib kui mul on OMA kodu ja OMA auto. Ma magan rahulikult,
> mind ei tee murelikuks ei laenu/kinnisvara/autoturul toimuv

Kas Sul mobla on? Elektri eest maksad? Kujuta ette, et Su palga ja autohinna suhe on nii hästi paigas, et maksad autoliisinguks (või korteri üüriks) palgaga võrreldes samavõrd tühised summad. Siit ka vastus teema algsele küsimusele, et ostetav auto peaks olema palgaga võrreldes sellise hinnaga, et inimesel on ilma stressita vabadus valida, kas ta ostab selle, rendib või ostab laenupeale. Need, kes tahavad hüpata üle oma varju, on kas sunnitud liisima (raha ei jagu ostmiseks) või on sunnitud veidi odava (kuid palgaga võrreldes ikka liiga kalli asja) kohe välja ostma, sest auto on nii kallis, et see igakuine liisingumakse annaks tunda rahakotis (sh kasko) ja kui mingi jama tõttu äkitselt töötuks jääks, lööks see liising pere majanduse segamini, mitte ei saaks seda nn muuseas edasi maksta nagu näiteks moblaarveid. Ega paljud tele2 kliendidki teevad sarnaseid lepinguid, et on sunnitud maksma iga kuu kindla summa näiteks 1a jooksul, et saada omada mingit telefoni, mille väljaostmiseks on kindlasti igaühel ka raha olemas. Tegemist ju sisuliselt sama asjaga (seda enam, et sõitva auto saab ka korraliku telefoni hinnaga), lihtsalt olenevalt palga/hinna suhtest valitakse hetkel kõige paremini sobiv makseviis

Muudetud 11.04.07 17:34

marita57
21:03 13.04.2007
Jah, kõik paneb paika tegelikult intressimäärade tase. Minu jaoks hetkel on nad veel piisavalt madalad, et auto korraga väljaostmise asemel kapitalirendiga liisida.
Auto peale kulutatud raha on kadunud, siis võtta see juba parem pangast ja oma raha investeerida. Isegi erilisi riske võtmata on kasud sees.
126
22:53 13.04.2007
Liisimine on tegelikult kõige lollim asi mida võib teha.Sa pead tegema nn.sundkasko.Ja arvesta sellega kui ostad liisinguprotsent on minemavisatud raha.Ning kui auto salongist või müügiplatsilt välja veereb kukub tema väärtus kolinal 20%.Selle hinnaga mis sa ta oled ostnud ei müü maha enam ealeski.
Kolmandik rahast,mõnel juhul isegi rohkem,on lihtsalt tuulde visatud raha.
QV
23:31 13.04.2007
palli veeremise koha pealt, peaks ütlema, et olen mitu viimast aastat jälginud kuis tartus ostetakse kortereid Peipsi taguste tegelaste ja seltskondade poolt(mitte alati ise elamiseks).ja vaevalt, et see ainult tartu omapära on...
mmss
23:41 13.04.2007
to 126

Ilmselt on sinu puhul tegemist idioodiga, kui sa hakkad müüma autot kohe peale salongist ostmist. Palju õnne oma teiste äriprojektide arendamisel.
VVV1
13:24 16.04.2007
Pole jah tähele pannud, et Eesti rahavas nii väga õitseks (väljaarvatud need laenatud autod ja korterid-majad)
Eesti pankade kohta seda aga öelda ei saa, õitsevad nii sisemiselt, kui välimiselt, kasumid suurenevad iga kvartaliga.
janar823
14:05 16.04.2007
Auto juures on hinna kõrval tähtsaid nüansse.
- kui palju on tema ülalpidamiskulud (näiteks subaru imprezal on kõrge kaskomakse, peugeot 307 võib pärast garantiiaja lõppu painata tüütute ja kulukate elektrivigadega, ka kõik see tuleb sisse arvestada, eriti liisinguauto puhul)
- Liisingu juures on see, et saad planeerida kulusid, ei pea pikalt raha koguma ning jääkväärtuse jättes saad kuu-kulu väiksemaks (seda eriti siis, kui plaanid lõpus auto niikuinii välja vahetada - kasvõi ostad välja ja müüd maha).
- Auto võime hinda hoida - näiteks VW hoiab paremini hinda kui citroen. Aastavanuse auto hind kukub ajaühikuga vähem kui samasuguse tutika auto oma.
pods
14:54 16.04.2007
to mmss.
Idioot jah müüb auto kohe peale salongist ostmist. Ilmselt selliseid tegelikult polegi Pigem on idioot see, kes arvab, et müüakse. 126 räägib mõttetult kulutatud rahast liisimise puhul. Ja see võibki olla kolmandik auto hinnast.
See see häda ongi, et tänu liisimisele inimene enam ei mõtle kui palju tal kokku oma raha kulub, arvutatakse ainult mingit kuumaksu. Kokkuvõttes kulub ju liisimisega hunnik pappi rohkem. Mis krdi kulude planeerimisest siin räägitakse.
Liising on osadele lihtsalt ainus võimalus uut autot omada. Jõukas inimene ongi sellepärast jõukas, et ta loeb raha, ega loobi seda tuulde.
to kärss.
Foorumite pikaajalise lugejana tean, et elad tiba teises ühiskonnas kui meie siin. Seega on võibolla loomulik, et maksad auto ja maja eest kuus TÜHISED summad ja võtad neid mitte oluliste püsikuludena. Ütlen veelkord, siin Eestis on sinna veel pikk tee ja siin on 50% liisijatest-laenajatest kahe kuupalga kaugusel krahhist.
Ma arvan, et tahetakse olla lihtsalt rikkamad, ilusamad ja mõnusamad kui tegelikult olla saaks.
Peeedu
15:10 16.04.2007
Liisimistasud ja kasko tõepoolest kergitavad tublisti hinda mis tuleb maksta lõppkokkuvõttes võrreldes auto hinnasildiga poes. Samas isegi kui auto välja osta siis uue puhul enamus läheb ikkagi kaskot vormistama.
Ja pärast kui midagi ei juhtu lööb enne kindlustuse lõppu veel natuke liivateradest täkitud esiklaasi puruks, et vähemalt midai oma raha eest oleks saanud ja mitte tühjalt maksnud ning edaspidi imestab miks kasko jälle kallimas on läinud.
kaigas1
21:46 23.04.2007
mis plöksate mehed, ma ütlen et mul uus S ja panka laekub iga kuu 3000 krooni:)
suht võimalik
18:48 24.04.2007
olen peaaegu samas seisus kui sina - ylalpeetavaid pole, korterit veel pole, palk 20k ja praegune auto samuti civic97 1.5 84kW ning tahaks midagi paremat. erinevus selles, et tean mis autode vahel valiku teen ja hinna ylemine piir ka paigas (mitte yle 130 000eeki). minu valikud on siis seat leon, vw golf4, toyota avensis, lexus IS200. oluliseks pean auto juures, vastupidavust, välimust, mootorite normaalset valikut ja mitte suuri kindlustuse väljaminekuid.
to suht võimalik
19:43 24.04.2007
leonist ei tea aga golf4 laguneb küll liiga kiiresti.
suht võimalik
19:57 24.04.2007
need autod omavad samu mootoreid ja sama veermikku. pean veel uurima, kuid ei usu, et asi hull on, pigem ikka vähem lagunevad margid need.
v6imalik-
15:55 25.04.2007
20 kilose palga juures võib hea tahtmise juures ka 2 autot omada. Iseasi kui autofriik oled. Üks võiks olla kiire pühapäeva ja maanteeauto, teine linnaauto.
lollpea
17:31 29.04.2007
leon ei lagune ja pole sama veermik, mis golfil.
valge neeger
03:32 11.06.2007
palk 20 ringis, paar kilo siia-sinna, igapäevasõiduautoks 82 vw polo, viis tuhat krooni maksis