Vaba teema

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

Palga ja autohinna suhe.

mr
23:03 12.06.2007
kõige parem suhe on ca 4-5 kuu palk seda on targemad pead räkinud.mul ka ca 20000 palk pere ja korteri laen ka auto maksab 100000 6 aastat vana uuemaks ei näe nagu mõtet .aga ex see sõltub ikka sellest palju aastas sõidad .kuni 20000 km aastas sõidad siis pole uut mõtet osta ,puht praktilises mõttes.Hävid auto hinnas tugevalt ja sa ei kasuta auto ressurssi ära.
aaaaaaabb
22:38 15.06.2007
küsisin ja minu auto hinnal ja palgal polegi suhet-imelik eks?!
KimmoL
16:51 14.07.2007
aaaaaaabb-il õige jutt, vähemalt selles mõttes et sellist suhet on mõtekas arvutada ainult finantseerimise vaatenurgast. Kohe kui hakkab juttu olema naiste niitmisest või ego kasvatamisest, ei olegi enam tegemist arvutamise vaid väärtustega. Üldiselt kippuvad emotsioonid rationaalsust pahasti segama.
katsetaj a
10:22 15.07.2007
Olulisem vast on vara ja autohinna suhe, palk siin ei mängi erilist rolli, tihtipeale taandub asi auto ja palga suhte puhul autole endale, st ta võib maksta palju aga kasutuskulud võivad olla mõnest 10x odavamast kuni 10 korda väiksemad
seganelugu6
15:59 28.12.2007
hei!millist autot osta sellise palga juures!?no see iga inimese puhul erinev!kindlasti osta selline millest vajaduse korral kiirelt lahti saad ja ka millega palju ei h2vine!pluss veel sul selline seis et pole nagu elu veel alustanudki ja kui nyyd omale l2ikiva ilusa auto liisingusse saad siis varsti mingi naine ka sul kukil ja siis v2ljaminekuid j2lle juures,siis tuleb juba elamine saada jne jne!nii et enne kui mingi auto liisingusse võtad mõtle ikka 3 sammu ette!
v6imalik-
17:01 12.01.2008
irw, see viimane kommentar on küll kümnesse, täpselt nii läkski:D
ventilaator_
01:22 17.01.2008
Täiega haige teema! Mis vahet on palju inimene palka saab? Võibolla on inimene loteriiga võitnud, võibolla oma maja maha müünud... Igaüks ostab seda mida tahab või mida müügimehed pähe määrivad!
manowar
16:33 17.01.2008
20 k pole jah teab mis palk, aga võid ka 10 autot omada, aga kes neid remondib, pigem 1 korralik kui 5 sara.

Et saan 20 k. palka, ostan kohe teab mis masina, sellise palga juures pole mõtet üldse, üle 60 000.- masinat osta, suudad veel remontida ka - tegu ikka vist ****pikenduse hankimisega.
tramavoi
16:44 17.01.2008
kui millioni eest autot otsid ei saa tõesti manowar.mingi muu uue korealase aga küll ja täitsa lõdvalt.pead paar aastat ja vahetusse.**** pikendus on kallis auto mitte suzuki või kia.
V6imalik-
12:15 22.01.2008
Kle ventilaator mine lõpeta keskkool ära. Teema on ikka aktuaalne, arenenud riikides on üsna selgelt välja kujunenud, mis palga juures ja sotisaalse positsiooni juures millega sõita. Meil siin Eestis on asjad ikka väga segased.
Ja 20k palga juures pole mõtet üle 60k autot osta? Pigem ikka sõltub see muudest asjaoludest. Ja nagu eelpool mainitud, siis auto võiks olla umbes 10 kuu palk, ehk siis sellisel juhul umbes 200 tuhat, mis on igati normaalne.
James75
12:30 22.01.2008
Nali naljaks, aga mis teeb inimene kui ta teenib oma esimese miljoni. Tõenäoliselt ostab ta selle eest miljoni maksva auto et seda miljonisära tervele ilmale kuulutada. Kui tal aga juba miljard teenitud, siis sõidab ta taas lihtsa opeli, fordi või toyotaga. Miks? Selleks et bentley, ferru ja cadillac on tal garaažis juba olemas.
Lisaks soetamiskuludele peab auto ka muus osas (remont, maksud, ...) rahakotile alluma. Kui suure osa ta selleks oma rahakotist annab, see tuleneb sellest kui tähtis või vajalik auto talle on. Poismehena antakse selleks ikka päris suur osa. Siis lihtsalt teisi kulutusi pole. Pereinimene vaatab tihti seda praktilist külge et oleks öko, kestaks kaua ja mahutaks kõike vajaliku.
Ise vaatasin et maksan ära 20% pere sissetulekust ja selle raha eest on olemas uus auto koos kütusega.
smoker
14:33 22.01.2008
james ütles kasuliku tõe-auto peab kuuletuma rahakoti reeglitele. need reeglid e eeskirjad peab jällegi igaüks endale oskama kehtestada. kui ei oska, küll hakkab mingil ajal valus. aga eelkõnelejat parafraseerides- 20% pere sissetulekust läheb minul uue eluaseme+kommunaalide eest maksmiseks. ei oska näha mingit vajadust sellist summat auto eest välja käia? praegune auto oli ostes 4 kuupalka, praegu = 1 kuu palk, aga on endiselt öko ja kindel, kestab juba mitu aastat muretult ja tõesti mahutab ka piisavalt. kas peaksin siis kiiremas korras kogu vabaks jääva raha uude autosse tampima.
James75
15:16 22.01.2008
Ilma autota oleks ma päevas 3...4 h ühistranspordi meelevallas. Auto lihtsalt vajalik pere logistikas ja seda puhtalt Tallinnas. Eelmine auto sai aga vanaks ja kooles päris ära. Olen kõik oma autod sõitnud vanaks. Lihtsalt mudeli uuenduse eesmärgil pole välja vahetanud.
Minule auto küll puhtalt tarbeese aga ühel sõbral on väga vajalikuks tarbeesemeks fotoaparaat koos sinna juurde kuuluvaga. Ta ei teeni sellega raha. Paraku on ta pannud piiri et üle 25% sissetulekust fotograafiale ei kuluta (vähem ka mitte). Palk on tal tublisti üle eesti keskmise.
Igal ühel omad eesmärgid.
margus_sierraga
12:06 23.01.2008
Ise arvestan, et mida odavam ja töökindlam on auto, seda rohkem on mul vedanud. Uuem auto küll ei lagune nii tihti, kuid iga pisiasi tähendab väljaminekut, mis on võrreldav odava auto hinnaga. Samuti on vanemal autol lihtsalt vähem asju, mis võivad katki minna. Näiteks Audi 100 C4 roolilatt maksab ca 15 000 krooni (V6 mootoriga vähemalt). Omega 1 roolilatt aga maksab 1000 krooni (2.0 bens), töömehe sõnul on diisli oma kallis ehk ca 2000 krooni.
Millegipärast on aga nii, et see, kes ostab kallima auto, kulutab remondile tuhandeid kuus ja on õnnelik. Odava auto ostja aga ei raatsi paarisaja krooni eest roostes ukse asemet teise osta või küünlaid vahetadagi. See, kes ostab odava auto ja raatsib kulutada autole ostujärgselt sama palju, kui kalli auto omanik igakuiselt, on nii rahaliselt kui töökindluselt võitja.

Paar aastat tagasi sõitsin ka autoga, mis maksis peaaegu poole aasta palga, kogusin suvetööga raha jne. Paar korda tuli ette kulutusi mis tunduvalt ületasid kuupalga. Praegune auto maksab ca 15% kuupalgast (palk on vahepeal tõusnud ka) ja sellega on mul olnud vähem muresid kui eelmisega. Kui ma midagi autole kulutangi, siis rahustab mind teadmine, et mu raha ei ole kinni asja all, millest võib meie liikluses iga päev hetkega vanaraud saada.
smoker
12:25 23.01.2008
tore, et on palju huvitavaid ja erinevaid inimesi. teema oleks tunduvalt informatiivsem ja ülevaatlikum, kui küsimus püstitada konkreetsemalt- näit palga ja autohinna suhe:
1 fiest ehitusettevõtjal
2 teenelisel õpetajal
3 kontoritöötajal
4 linnavalitsuse ametnikul
5 kodus töötaval noorel emal jne
siis saaksid asjasse puutuvad omavahel vaielda. praegu on arvamusi ja võimalusi seinast seina, kõigil omast arust õigus. niisamuti ka hobidega. sinu sõbral läheb veerand palka hobiga tegelemiseks, see tähendab, et muud elu vajadused on tal juba rahuldatud ja raha jääb hobiga tegelemiseks üle. kindlasti ta ei mõtle sellele, mitu kuupalka ta auto maksab. minul on ka juba aastakümneid oma hobi. see on aga selline hobi, mis minimaalsete kulutuste juures toob mulle hoopis raha sisse paari kuupalga jagu. seega- mõlemil meil on meeldivad ja kasulikud lisategevused, aga päris ühe mõõdupuuga neid mõõta ei saa. niisamuti ei saa ühe vitsaga lüüa palga/auto suhet seni kui maailmas on sadu automarke ja miljoneid autoomanikke:).
testuser3
12:31 22.03.2012
Tõmbaks sae jälle uuesti käima, kuidas on 4 aastaga arvamused asjast muutunud?

Momendil tunnen, et oleks hea kui auto saab osta kuupalgast ja jääb veel raha remondiks üle :)
gmail
14:22 22.03.2012
Kui võtta kuu sissetulekuks 1000.- euri siis oleks normaalne osta 3000.- auto.
Selle raha eest saab normaalse liikuri aastast 2002, kui valida bens ja manuaal käigukast siis ei tohiks remont ka väga palju maksta.
tänane seis
14:52 22.03.2012
kuu sissetulek miinimum palk, auto hind 42000 euri.
nii
19:10 22.03.2012
mul on 1000 ja ma vist kaalun 16000-se auto liisingusse võtta, mis siin ikka põdeda, elu on elamiseks
Teretali
20:17 22.03.2012
Palk 1700€ ja isiklikku autot pole. Raha jääb päris palju järgi. Kõik kulub muidugi laenu tagasimakseks ja reisimiseks ära.Kuigi jah varsti peaks midagi vaatama 7000€ ümber, kuna naine käib pinda. Arvan , et kasulikum on midagi uuemat ja väiksemat liisingusse võtta selle raha eest ja iga kuu 100€ liisingule maksta, kui 2000 € autot sama raha eest iga kuu remontida.
irw129lggarehyt
20:27 22.03.2012
Hehee.
Kõigest 300 € keskmiselt (olenevalt vabast ajast palju kooli kõrvalt jääb, seega palk kõigub) vs 3000 € maksev auto.

Üliõpilasega tegu :)

Minu meelest ei olegi vaja kallimat autot omale. Milleks? Et näidata, et mul ägedam püss kui naabimehel? Et ma olen jõuakam?

Ma toon hea näite tutvusringkonnast:
mees 1200 € naine 600 € ehk 2000 € kuus toovad sisse puhtalt.
Auto 1 aasta vana, liising, kindlustus, küte-võtavad kuus ligi 900 € ära.
+ naine kasutab ühistransporti (kvartalikaardid)
Lisaks on neil majalaen kaelas, palju asju on ostetud järelmaksu peale. Niiet reealselt maksavad nad kahepeale oma palgast ära ligi 1500 € iga kuu. Lisaks igasugused üürid, arved, spordiklubi kaardid jne. Kui need ka on makstud, siis neil jääb kuskil 300 € ainult toidu jaoks terveks kuuks. Ja ise viguvad, et krt, vähe palka saavad et üldse raha ei ole.

Pole paha või mis? Ehk milleks tal seda rohket palka on vaja? Kas selleks, et näidata, et tal on uus auto ja ilus maja, aga reaalselt maksad enamuse oma suurest palgast lihtsalt liisingute ja maksude peale ära ehk kolmveerand palka läheb lihtsalt näitamiseks ehk nö olemaks naabrimehest üle Täiesti pointless ju. Osta parem kaks 3000 € maksvat autot ja sõida ja sõida veelkord ning näed, kuidas sellest palgast raha üle jääb veel.
eddikk
22:25 22.03.2012
Sissetulek, rõhutan, sissetulek, mitte palk, ca 1500 €...auto, millega km möödan, maksab ca 1200 praeguse seisu juures. Majalaene ega muid selliseid asju pole, kommunaalid ainult, korter oma. Ei näe põhjust liisinguautol, milleks....?
5670
00:07 23.03.2012
Mina arvan, et ostetava auto hind ei tohiks olla kõrgem kui kuupalk. Mul on kõik autod odavad olnud (600 euro ringis) ja sõidavad väga hästi. Elusees pole kuhugi tee peale ka jäänud nagu mõned oma kallimate autodega.
nii
11:04 23.03.2012
Siit koorub ikka välja see vana tõde, et igal ühel on omad eelistused ja põhimõtted.
Sull12
12:59 26.03.2012
Tegelikult peaks sellesse võrdlusse (sissetulek vs auto hind) tooma veel kolmanda näitaja- läbisõidu aastas.
Kui ma sõidaks aastas 10000km, siis võiks see olla vabalt ka 1000€ masin, kuna aga sõidan 100000km aastas, siis läbiproovitud asi, et vanad ja odavad ei pea sellele vastu.
Omasin enne 90-ndate keskpaik ja lõpp masinaid ja muud polegi, kui ainult rattalalager, rattalaager, sidur, lekkivad tihendid jne.
Nüüd oman 2x 2000ndate lõpu masinat. Ühe ls 330000km (liising) ja teine 140000km (sulas ostetud) ja pole muud kui korralised hoolded.
Seega- see on igaühe oma asi, kas ta maksab suurema ls puhul 100-xxx € igakuiselt remondile või maksab selle liisingule. Kuine kulu on sama, aga kui auto remondis olemise ajal jääb midagi tegemata?
Kui sõidan palju = veedan autos palju aega - vaja mugavust = suurem auto ostuhind. Kui sõita aga aind 10km hommikul tööle ja õhtul läbi martketi koju, siis tõesti- milleks kallis auto.
m00nakas
10:13 28.03.2012
Auto maksis ostes ca 6 kuu palga. Hetkel maksab ca 1-2 kuu palka. Sõidan ca 20 000 km aastas ja enne paari aastat autot vahetama ei hakka.
Olen alati lähtunud sellest, et auto ei maksaks rohkem kui poole aasta palga.
Hetkel siis 6. isiklik auto. On olnud perioode ka kus olen kasutanud firma autot ja sel ajal isiklikku vaja pole olnud.
Firma000
10:24 28.03.2012
Siia peaks lisama veel firma puhastulu. VÄga mugav on auto võtta liisingusse firma nimele. Teie jutu järgi on kõik firmajuhid puhta lollid, kellel harvesterid, väljavedajad, rekkad, laadurid, kopad liisingus? Sest nende makse moodustab suure osa firma väljaminekutest.
m00nakas
11:26 28.03.2012
Vaevalt keegi firmale autot liisides oma palka vaatab. Sel juhul lähtutakse teistest parameetritest.
Jutt ikkagi sellest kui eraisik soetab endale auto.
aaduke555
12:40 28.03.2012
Oman autot, mis maksab ühe kuu pool palka ja täiesti sõidukorras. Natuke sai autosse peale ostu remondile investeeritud ja nüüd ainult sõida. Pole liisingut ja auto hind ei saa kuidagi langeda, sest pole kuskile enam langeda, niigi odav. Enne sellist odavat auto ostmist tuleks muidugi hoolikalt valida, et hästi hoitud. Kui tahan autot maha müüa mõne aasta pärast siis ei hävine kuidagi müügipealt.
Zimbawe
09:05 05.05.2012
Selle teema arutelu kohaselt on meil peres auto, mille hind on täpselt ühe kuu pere sissetulek.
Mõlemad inimesed töötavad ja saavad grammike üle keskmise eesti palga netos kätte.
professor_sammaljalg
18:10 05.05.2012
naisele ostsin just viisaka pereauto, auto pluss värviparandused, uued rehvid ja veljed ning hammasrihm jm vajalik läks maksma natuke üle mu kuupalga. ise sõidan 14a vana pirukaga, mis on samas suht sile ja tehniliselt hoian teist heas korras, ostsin nädalapalga eest, hea majaehituseks materjale vedada. läbisõit jääb mõlema peale kokku kuskil 20 tkm aastas, seega ei näe mingit mõtet osta autot, mille väljaostmiseks pean kümme kuud hommikust õhtuni tööd rügama.
V6imalik-
22:01 31.10.2012
Peale seda kui selle teema algatasin, tekkis mulle auto, mis oli 3 aasta palk. Väga tark mõte see ei olnud, kuna makaroni pidin päris tihti sööma. Õnneks oli auto ettevõtte nimel ja kadus koos majanduslangusega kuskile teadmata suunas.
Hetkel auto enam üldse ei koti, loeb liisingu kuumakse, mille firma nagunii kinni maksab, sest isiklikku autot tööasjadeks kulutada ei taha. Võiks ikka olla tutikas, maksad 250 eur kuus ja sõidad kuni garantii lõpuni.
Isiklik auto oli mul eelmisel aastal poole aasta palk. Üldiselt üle selle ei lähegi, sõltumata sissetulekust.
Auto ostmine sõltub ka tegevusvaldkonnast. Minu alal on mõistlik sõita näiteks tagasihoidliku autoga, kuna pole viisakas eputada. Kuid see mis kodus katuse all seisab, pole kellegi asi.
polepoosetaja
10:29 15.02.2013
palk on ligikaudu 3500 eur/kuu. (kätte)
olen väikeettevõtja.
autoks kasutan: 2007.a. renault thalia.
viib punktist a punkti b.
mingeid liisinguid pole kunagi olnud ega ei taha ka.
.........
11:12 15.02.2013
Palk 800-1000 kätte, 4toaline isiklik korter, auto turuhinnaga 3000 euri ja isiklik. Hullem oleks see kui mees omab uut 7ndat seeriat, elab üürikas või vanemate juures..
bljaabuudu
00:01 16.02.2013
just ükspäev mõtlesin et milline inimene ostab nii koleda auto nagu Thalia, kas mingis joobes või siis määritakse ametiautona kaela, vabatahtlikult ei saa sellist masinat osta, Dacia on kõvasti kenam ju. Ahjaa, no ise saan nii 800-900 kätte, 200 autoliising, 400 eluasemelaen, 200 kütus ja ema juures käin söömas, aga Thaliaga ei sõida:) welcome to estonia!
nn
01:15 16.02.2013
panen võrdlusesse:
auto turuhind u:4000, elamised olemas, ei maksa mingeid liisinguid, samas igakuine sissetulek vaid 1000.. Iga aasta panen auto remondi alla kuskil 500 euri (2003 a.) diisel, keskelt 6 sajale 4-vedu, kindlustus poolaasta mingi alla 40 euri.
peaks nagu küllalt eco olema?
nn.nn
09:41 16.02.2013
500 euri igal aastal remondile? ja seda nimetatakse ecoks? ma kulutan taolise summa heal juhul viie aastaga ära. kui sedagi. ja autod on kõik keskmiselt 10+ vanad. bensukad. ehk siis mõni hoiab kütuse pealt raha kokku ja tambib selle hiljemremondi alla, teine kulutab natukene rohkem küll bensu peale, aga remondib sellevõrra vähem. ja ongi fifti-fifti.
..........
10:57 16.02.2013
500 aastas remondile ? Minu kaastunne sulle igatahes ja üksi 4vedu diisel ei saa linnas 6 sajale hakkama, pada ajad mees !
Andrus Savisaar
14:13 16.02.2013
Hästi elame , pole midagi öelda. Ei koti kedagi , et kütus ja elekter on kallimaks läinud. Kokkuhoiuks veel ruumi kui palju. Kui Sven Toobal saab valituks , siis saame automaksu , luksusmaksu (mida iganes asjalt maksad) , maamaks tuleb tagasi ja kõik hakkavad sõitma ühesuguste autodega. Hea on praegu veel eestis elada.
tsaku6666
17:28 16.02.2013
Lihtne ju 1/3 aasta palgast
väikeettevõtja
18:03 16.02.2013
Sissetuleku jätan enda teada, eluase on korralik ja auto on uus. Uus auto sellepärast, et oleks eelkõige turvaline. Seda siis nii kohalejõudmise, kui ka ellujäämise mõttes. Kes tahab, olgu oma rikkuse juures tagasihoidlik, kuid kui oma panniga avariisse satud ja taevasse juhtud, siis mõtled ehk pikemalt sõiduriistade üle järele. Seal, muideks, on aega piisavalt ja ehk jõuab isegi foorumisse oma kogemused kirja panna. Meil siin maa peal tore ja õpetlik lugeda, ning õppust võtta.
Solksolk_ eelmisele rikkur rai
18:45 16.02.2013
-eluase on korralik-

koera jaoks on tema kuut kah uhke
Solksolgile
18:49 16.02.2013
Ma ei mõista, miks sa pead alati oma koeraelu siia sisse põimima. Selleks on kindlasti teised foorumid, kus omataolistega segamatult klähvida võid. Mõistan, et jooksuaeg algamas, kuid katsu siiski kuidagi olla.
vuoeldas
20:00 16.02.2013
Üks britt kunagi mainis, et auto võiks maksta 8% härrasmehe aastasissetulekust. Et miks just kaheksa, mitte seitse ega üheksa? Tont teab. Toona ei märganud küsida, hiljem pole härraga enam kohtunud. Olen vahel selle 8% peale mõelnud- tundub mõistlik. Vähemasti võiks liikuri soetamisele kuluv summa olla mitte rohkem kui kaheksa protsenti sissetulekust. Elik, n 30000Eurise aastasissetuleku puhul võiks autoliising+kaskokindlustus kuus jääda 200Euri sisse.
M40
00:03 08.05.2022
Isiklikult võimalusel üldse autot ei omaks. Auto on sageli lihtsalt mõtetu lisakulu. Praegune auto on väärt umbes 4 kuu palga. Iga kuu on sellele sundkulusid ja väärtus ajas kahaneb. Elus on tähtsamatki, kui metallikolaka pärast hommikust-õhtuni rügada (sissetulek on üle Eesti keskmise).
siberia
21:56 08.05.2022
Ei kahane see väärtus ajas midagi kui juded raha samas tempos peale trükivad. Just eile vaatasin kaskokindlustuse pakkumist, mingi automaat oli selle teinud. Mu auto (tavalline audiront mida terve Ida-Euroopa täis on) väärtus on 30 % suurem kui see hind millega ma ta koroonaajal kasutatult ostsin. Kõige õigem oleks tuli otsa panna ja igal juhul võidus.

Aga ei pane põlema, makstagu mis iganes. Auto omamise mõte on võita ajas. Kunagi proovisin käia Kristiinest Lasnamäele tööl ühistranspordiga. Ca 1,5 tundi läks mitme ümberistumisega. Autoga umbes 15 minutit.
Kui keegi kavatseb igavesti elada siis võib muidugi trammiga sõita ja puukingadega kapata. Ma olen enda aega ikka kalliks pidanud ja ei saa seda omale lubada.

Deus
22:51 08.05.2022
Ah, mis sa seletad, rohelised ju kogu aeg räägivad, et ühistransport for the win!
Jokkvärk
07:31 09.05.2022
Lisaks loovad rohelised linnaasumite vahelist puugiväila, et saaks seal sõtkudes puuke koguda.
Tegeliku palga ja auto hinna suhe on kogu aeg liikunud negatiivses suunas ehk sama raha eest saad aina vanema sõiduki endale lubada.
M40
12:15 09.05.2022
Putukaväila mööda seitsin alles eile elektritõuksiga. Ühendab Põhja-Tallinna, Haabersti ja Nõmme. Tee on valdavalt hea või väga hea. Mis kõige tähtsam, ei mingeid autosid. :)
Saab tasuta ka autot
23:51 09.05.2022
Mul on olnud mitmeid autosid tasuta. Ehk siis näiteks ostan auto 1500 €, sõidan pool aastat ja siis müün maha 1500 €. Ehk siis auto maksumus/kulu minu jaoks 0 € kuus ja olen ainult kütuse eest maksnud. Viimati oli selline E46 3 seeria bmw. Ei näe mõtet tampida liisingut 300 € kuus ja siis panna müüki sealjuures turuhind võrdub jääkväärtus ehk sisuliselt rentisid autot panga käest hinnaga 300 € kuus. Seega kes tahab tasuta autot peaks vaatama sellist kus auto hind on juba ära langenud ja pigem hakkab vaikselt tõusma (selliseid leidub küll), siis ostad ära, sõidad aastakese ja müüd kallimalt maha
Deus
01:01 10.05.2022
Eeldusel, et sa ei saa seda 1500'st asja kellegi endasuguse käest vaid nagu mul vanemate autod on, mis on ideaalse lähedases korras hoitud kogu aeg.
ervin6.
12:45 05.12.2022
Minu jaoks on auto eluliselt tähtis, kuna olen liikumispuudega. Ei kavatse sente veeretada. Mind absull ei huvita, palju auto omamine maksab. Liisingusse pole kunagi autot võtnud. Olen alati ostnud kohe välja.