Liiklus

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

udutuled selge ilmaga

m 30
12:02 08.01.2003
et värskendaks siis pealkirja. see oli ju "udutuled selge ilmaga" (omalt poolt lisaks: ja valgel ajal koos lähituledega). Ei ole leidnud kommentaaridest ühtki mõistlikku põhjendust, miks peaks udutuled valgel, selgel ajal põlema KOOS lähituledega ? disaini pärast ? või on tõesti nähtavus parem ?
...........
12:10 08.01.2003
No sellel ei olegi mingit põhjendust, aga kuidas sind segavad päise päeva ajal selge ilmaga kellegi udutuled???
Muide, võib ju hajameelsusest unustad nad põlema või midaiganes, on piisavalt tyype kes lasevad linna peal ringi väsimatult vilkuva suunatulega;)
Autumees
13:58 08.01.2003
Probleemi püstitus tiba imelik. Selge ilmaga ja eeldatavalt ka valges on ju tulede valgus taustale palju lähemal kui pimedas. Seega peaks valges udutulede kasutamine häirima palju vähem. Veneajal soovitati täiesti ametlikult ju isegi tagant paistva madala päikese korral kasutada kaugtulesid. Vene autode tuled olid ka tiba kehvema optilise ehitusega. Tänaseks ka see nõks keelatud.

R.K.
Noormees, jahtu natuke maha. Sul on veel vist palju elult õppida.
Rääkisin ju selgelt suvistest õhtutest. Kui sa aru ei saanud siis täpsustuseks olgu öeldud et tegu on maa teedega kus liiklus hõredam. Kui autot eest pärast sõitu hoolega jälgida siis on põhilised vere plärakad tuledel ja selle ümbruses. Kui põlesid tuled mis olid madalamal siis ei kandnud tuul sitikaid ülesse. Minu autoks oli siis Omega. Võimalik et teistel autodel aerodünaamika tiba erinev ja se nõks ei tööta.
R.K.
14:17 08.01.2003
to autumees:
kõigepealt tänan komplimendi eest(noormees). omasin ka kunagi Omegat, ja tõepoolest selle isendi tuuleklaas oli kuidagi puhtam kui sellel millega praegu sõidan. kuid siiski arvan, et see effekt ei tulene udutulede olemasolust, kuna Omega udukad olid stange sisesed ja ka praegusel autol on nad stange sisesed. võibolla tead veel öelda kuhu suunavad veokate katusetuled, põhituledesse sisse ehitatud udukad ja maasturite nn. känguru raudade küljes olevad tuled putukaid? ja ära palun rohkem aja seda putukate-sitikate jama. TALV ON VÄLJAS.
m 30
14:27 08.01.2003
ei häiri mind need udukate põletajad, ei selge, ei sompus ilmaga. kui nad ainult korralikud ja regullitud. Lihtsalt tekkis huvi, mis kasu sellest tõuseb, äkki põletaks isegi. kui veel kaks paari tulesid korraga, äkki tõesti nähtavus valges paraneb ja arendades üht bmw foorumi teemat: kas siis saab ka naisi paremini st. torkad halli massi hulgas silma?
to autu mees: vene ajal soovitati madalalt paistava päikese puhul tulesid jah, aga ainult LÄHItulesid. Nüüd võiks ka soovitada, aga vahet pole, lähid peavad ju kogu aeg põlema.
sangpomm
14:30 08.01.2003
liikluseskiri on poolik ja tehtud m66daminnes:((((
----
15:18 08.01.2003
Minu arvates lähituled+udutuled kasutajad hingelt ****d.
Autumees
16:29 08.01.2003
m 30
Seda kaugtulede juttu räägiti liiduajal autokoolis.

R.K.
Just nimelt stangesisesed aga põhituledest oma 25-30 cm all. See et satikad valguse peale kogunevad, ei tohiks ka enam vasd uudis olla. Igatahes asi töötas.
R.K.
16:49 08.01.2003
to autumees:
kuna sa ei taha neist putukatest kuidagi loobuda, siis ma seletan sulle asja lahti. nagu sa oled aru saanud on putukate probleem tavaliselt suvel ja õhtuti. päevane päike kütab maapinna soojaks, õhtul päikese loojudes jaheneb õhk, kuid maapind jääb ikkagi soojemaks. putukad on üldiselt soojalembesed tegelased ja õhu jahtudes otsivad nad soojemat kohta, ehk siis laskuvad maapinnale lähemale. siit ka see sinu udukate effekt, kuna viimased asuvad kah maapinnale lähemal. sa võid suveööl ka ilma tuledetta sõita, kuid putukad sellepärast küll kõrgemal ei lenda.
mike
21:09 08.01.2003
kuule R.K.
kui sa suvatseksid seda foorumit pisut eespoolt ka lugeda, siis seal ma mainisin, et sõidan aastas ca 30 000 km maha. juhiload on mul aastast 1994 ning saadud päris ausal teel, kusjuures eksamil ei teinud ühtki viga (ei teoorias ega sõidus). autot kasutan igapäevaselt ja seda juhina. muide, kui udutulede pimestamine nii hull oleks, pimestaks see ka kõrvalistujaid!

sellega olen nõus, et ega nende udukate kasutamine päevasel ajal nähtavust paremaks tee, aga seda ma polegi väitnud. minu väide oli ikka see, et nende kasutamine (öösel, päeval, millal iganes...) ei sega mind karvavõrdki.

P.S. millest sul on mulje jäänud, et olen load saanud kuidagi kahtlaselt või sõidan ainult reisijana. äkki viitaksid mõnele minu poolt saadetud mõtteavaldusele!

mike
21:13 08.01.2003
miks sa R.K. nii püha viha täis oled? kas need tuled siis tõesti nii hirmsasti sind pimestavad?

mul näiteks on suhteliselt kama ka siis, kui mulle pimeda ajal täistuledega vastu sõidetakse - ei vaata teise tuledesse ja pole hullu midagi. ise vahetan alati täistuled piisavalt vara ära, sest selliseid, kes sarnaselt minuga täistulesid taluda suudaks on vähe, ja no eks nad ikka pimestavad kah ju veits.

rahune maha, sõber R.K.!
R.K.
10:43 09.01.2003
to mike:
miks sa arvad, et ma püha viha täis olen? ei ole, pigem olen nördinud, et inimesed igal hetkel ainult oma heaolule mõtlevad. kahjuks alati ei kehti see tõde, et kui minul on hea ja mõnus, siis on ka teistel.
mulje, et oled vähe sõitnud jättis sinu küsimus, et miks teid udutuled udus ja halva nähtavuse korral ei pimesta. vastus on eespool.
jah tõepoolest kõik udukad ei pimesta. pimestavad need, mis on raha puudusel autoturult ostetud ja ise kuidagi külge kruvitud. siit soovitus: koguge veidi raha ja vahetage oma autodel tuhmunud põhituled ära, sest ka need kuluvad nagu iga teinegi auto osa. ja uskuge mind, te saate nägijaiks. oma vaesust või rikkust lisatulede auto külge riputamisega ei oleks küll teedel-tänavatel vaja demonstreerida. see käib tegelaste kohta, kes ei oska neid kasutada.
1979.a. kui oma esimesed load (B,C) sain, ütles mu sõiduöpetaja kuldsed sõnad: " täna said sa load, korralik autojuht saab sust alles 7 aasta pärast". millegipärast tundub, et tal oli suuresjoones õigus.
P.S. oma õpilastele, niipalju kui neid on olnud, olen alati püüdnud sisendada lugupidamist ja austust kaasliiklejate suhtes, ning minu teada on nad kõik elus ja terved ning pole ka kedagi teist haigla voodisse ega teise ilma saatnud.
Rolle
10:56 09.01.2003
Vaada Puumees,või Puratino, või kes sa iganes oled, see sinu väide nagu ei esimesed ega tagumised udukad kedagi ei sega, on sul korjatud vist selle põllu pealt, kuhu sa oma vanaisa Katariina aegsed viis kuldrubla maha matsid, lootuses vanaisale kortsu sõidetud mosse asemele uus osta.
Kui sina pead end normaalseks, siis ei tahagi normaalne olla.
Xedos 4
12:08 09.01.2003
Kulla Xedose juht,lugesin su väikseid mõtteid mida su rosinasuurune aju on välja mõelnud. Arvan, et sind tuleks kõigepeald hullumajja saata kontrollimaks,et ega sa juhuslikult segane pole ja peale seda silmaarstile,et prillid välja kirjutada.Just nimelt prillid,sest siis näeksid ka teised,et tegu ikka pimeloomaga,kellel on kangesti tarvis igasuguseid tulesid põletada ja pedereerida liikluses. Muidugi ma ei tea - võibolla on sul prillid juba olemas, sellised nagu vanal heal vene ajal - piimapudelite põhjad. Ja kuna ARK nõue on,et vaimupuue - s.t. prillid tuleb märkida ka lubadele,siis tuleks sul teha ka uued load. Loodan vaid,et see võtab pikalt aega ja niikaua üks ******* linna peal ei sõida.
mike
12:16 09.01.2003
to xedos 4
julgen kahelda, et prillide omamine (üksküik kui paksude) on kvalifitseeritav vaimupuudena!

P.S. ise prille ei kanna
puumees
12:45 09.01.2003
to Rolle:
no kui sa arvad, et see idee on mul sealt põllu pealt võetud, siis mine kohe sinna rahajahile, sest seal peax siis neid kuldrublasi lausa rohkemgi olema kui mulda, kui arvestada seda, et kõik, keda udutuled ei häiri, sinna oma raha kõiksugude mossede-siksade tarvis maha matsid. ja veel see normaalsuse kysimus....no kuule, kas sa siis oled normaalne, kui sa teistele autodele tagant sisse sõitma akkad, kui neil tagumine udutuli ei põle!? katsu rahuneda ja lepi olukorraga.:)
puumees
12:52 09.01.2003
to Rolle:
kle, sa oled vist ikka tegelt väga segi pööranud siin, et enam puumehel ja puratinol vahetki ei tee. i repeat: võta väike puhkus ja rahune.
Xedos 9
13:49 09.01.2003
TO: Xedos 4

Näha on jah,et oled oma plekist ajuga mu mõtteid lugenud.Vaata,sa
vist tihti mõtled,et miks sa paljudest asjadest aru ei saa.Probleem lihtsalt selles,et sul on plekist aju,mis ei võimaldagi asjadest üldse aru saada.Esiteks,mul pole mingeid prille.Teiseks,prillid pole
vaimuhaigus.Kolmandaks,miks sa arvad et ma pimeloom olen,et tulesid põletan.Omaarust tegin oma kommentaaris väga täpselt selgeks mis tulesid ja millepärast kasutan ja kasutaksin.Eino jah,õigus,sul on ju plekist aju.Sellepärast ongi sul arusaamisega raskusi.Tead selle asemel,et tulla siia foorumisse enda rumalust esitlema ja teiste kallal vinguma,võiksid sa hoopiski kodus mudelitega mängida või joonistada või teha midagi hoopiski omal vabal valikul.Üleüldse sinusugused tuleks kuhugi asutusse kinniste uste taha sulgeda,et te ei saaks teisi oma vigisemisega närvi ajada.

P.S.
Vaimuhaiglas võiksid ka siiski ära käia.
Soovitan sul võtta igaks juhuks palju vajalikke asju kaasa,sest ega kunagi ei või teada,kas enam koju sind lastaksegi...
cd
14:43 09.01.2003
Ma proovisin ka sõita udutuledega selge ilmaga,no ei läinud kõvaks ja ei tundnud ennast üldse kõva mehena.Andke nõu udutuledega sõitjad.
JR
19:25 09.01.2003
Ilmselt on asi psühholoogiline, nimelt korralikud udutuled valgustavad teede ääri ja mitte eriti kaugele. Vóibolla tundubki nende kasutajatele, et näevad nüüd paremine. Tegelt vahet pole kas sa näed 10-15m kauguselt tee äärt vói mitte. Tähtsam on ikka see mis nati kaugemal toimub (sinu reageerimisaels kui nii vóib öelda).
Nii, et mina küll ei näe mingit otstarvet pimedal ajal selge ilmaga udukaid kasutada, sedate lihtsalt mónda juhti ja ega ise ka kusjuures kaugemale ei näe.
Ja neile keda vastutulevate autode udukad niiväga häirivad. Ma ei tea mis teil viga on, ärge vaadake niipalju siis tuledesse ja kiruge endamisi no kus on ikka ******* kasutab udukaid. Minuarvates minigi vana mosse vói lada tuled pimestavad rohkem (on lihtsalt nii üles keeratud) ja kui täitega märku anda siis alles saad aru, et tal pooled pólesid. Vot see ajab küll mónikord vihale.
Tyyp
22:21 09.01.2003
To: ududuled ja lähituled koos kasutajad: Xedod,Miked,Puumehed mis kuradi kasu on neist tehases integreeritud nn udutuledest-proovisin neid kuiva asfaltee ja täiesti selge pimeda ilmaga, *****tki aru ei saa et oleks neist ei lähi ega kaugtuledega kottigi kasu. Mingi väike valuslaiguke tekkis kuhugi väga alla.MÕTTETU!!! Tõesti mingi sogase ja vihmase ilmaga mingi teema äkki. Ju ikka on šeff kyll kui liisitud peso 206ga sõidad ja 4 tuld ees põleb-ajukääbikud. Sõitsin just läbi Norra ja Rootsi ja oleksin end erilise pervona tundnud kui oleks oma udukatega ilus olnud. Rotsad on omaette idikad oma kolme või viie hiigelsuure prozega. Meie rekka ja bussijuhtidel põlevad aga reeglina kõik udu,lume **** jm tuled nii tore ju. Rsk keegi siin kommis et kel ei ole udukaid on kadedad, no anna andeks faking ******, praegu on iga uuel korea ja vene saaninlgi need tehasevarustuses. Sõltub ikka roolisolijast ja kel huvi sõitke näiteks mõni hommik kella 7-8 vahel Tallinast Keila mööda Paldiski mntd kus ei ole yhtegi telg ega teeäärejoont ja nautige autodeketti: kõik sõidavad yksteise sabas min 4 tuld põlemas -lahe. Pange aga edasi ja käige ikka enne sõidu alustamit lapiga tuled yle. Mul omal on suht kõrge auto, et ega hullusti ei pimesta ja mõnikord päris ****dele õpetuseks autoninas paar prozet.
Xedos 4
07:52 10.01.2003
TO:Xedos9

Kulla ajukääbikust auto********t(võimalik,et niisama ka PEDE). Vaimuhaiguseks ei peagi ma niivõrd siis seda,et sul prillid on kuivõrd seda,et topid oma 5cm läbimõõduga mõtetuid udukaid põlema,et keegi näeks sinu mõtetut autot,mis niisama niikuinii kellegile silma ei hakka.Kõigepealt OSTA endale AUTO.Eelkõige on muidugi vaja 13-17 aastaste neidude ees eputada,sest vanemaid sa enam ei saa.Kindlasti on sinu auto peal uhke kleeps nimega Alpine,et kõik näeksid ja arvaksid,et küll SINA alles oled kõva mees,kuigi autos on hoopis mingi algusaegade Pionieer.
Kui mina ja ülejäänud Impreza WRC-de omanikud hakaksime ka päevad läbi sõitma oma udukatega,mis siis välja tuleks,sest on üks vähesei autosid millele tehase poolt paigaldatud sellised udutuled millest reaalselt kasu on.Vaevalt,et sinusugune auto********t taluks neid udukaid kui ma nendega sulle kasvõi päeval vastu tulen.Sama käib ka maasturite kohta,millel on siis päris korralikud udukad.
Aga minu arvamus jääb ikka sinna,et udukatega sõidavad ****d,kel on mingi asi püksis väikene,on lihtsalt silma******* või on siis selline "sahtel" istumise all,et keegi seda niisama ei vaata.Sest kui sõita seaduses lubatud udutuledega ka pimedal ajal siis olete te liiklusohtlikud ka teistele ja iseendale.
mike
10:07 10.01.2003
to: Tyyp
ole tähelepanelikum - olen eespool mitu korda maininud, et ei kasuta ise udukaid. minu väide on foorumi algusest peale olnud see, et udukate kasutamine koos teiste tuledega ei häiri mind ning seetõttu ei saa ma aru nendest, eks kohe kuidagi hakkama ei saa, kui keegi nelja põleva esitulega talle vastu sõidab.
Autumees
10:42 10.01.2003
mike
Mnjah. Ise jagaks inimesed kahe äärmuse vahele. Ühed on need keda kõik häirib. Häirib see kui koer haugub, kui naaber raadiot kuulab. Ühe sõnaga kõik häirib. Selline pidev "vanakuttlusega" tegelemine häirib ka seda inimest ümbritsevaid inimesi. Teine äärmus on aga "mind ei ole siin", "mina pole midagi näinud/kuulnud" tüüpi tegelased. On teised suht paksu nahaga ja mugavad. Plussiks on see et stressavad vähem teisi. "Normaalne" inimene jääb kuhugi kahe vahele. Mis teha. Sellised me oleme.

R.K.
Seda soojuse ja valguse teemat võiksid tiba mõttega võtta. Ise rääkisin puhtalt tähelepanekust erinevate tuledega sõitmisel. Praegu üritan aga liikluseeskirjade kohaselt sõita.
Max
10:50 10.01.2003
Panin eile tänaval käies tähele, et ka politsei sõidab päeva ajal udutuledega.
Xedos 9
12:59 10.01.2003
To: Xedos 4

Erinevalt sinust ei ole ma huvitatud sellest,et mu auto linnavahel
silma paistaks.Sõidan udukatega,sest mulle lihtsalt meeldib ja mind ei huvita absoluutelt sinusuguse idika arvamus.Mul on täiesti ükskõik,kas sa põletad oma rallikal udukaid või mitte.Mind need absoluutselt ei häiri.Mingeid kleepse auto külge ma ka ei riputa erinevalt sinust,kes igale poole,kuhu vähegi võimalik WRC kleepse riputab.Seda ikka selleks,et kõik näeks,et tegu on WRC-ga.Ja naiste vanuserühm,kellest sa räägid,on arvatavasti su enda lemmik vanuserühm,et asjaga nii hästi kursis oled.Mina sinu asemel paragrahvi alla sattuda ei tahaks,aga noh see on tagasihoidlik minu arvamus.
Ma arvan,et sa oled ise üks suur ****.Õigemini ****de kuningas.Minu teada sõidavadki Imprezadega ainult mingid erilised auto****d ja muidugi ka lihtsalt niisama ****d.
Xedos 4
13:19 10.01.2003
Et asi väga rajuks ära ei lähe teen natuke selgitustööd.Kui mitut Imprezat WRC tavaautot sa tead eestis kleepsudega.Impreza on sõitjate auto,mitte sinusuguste rullnokarite auto,et vaja päevad-ööd läbi linna peal Aiku ja Petsi moodi tiirutada ja kütet kulutada,et nii end laheda ja "tüüne" tüübina tunda.Sina sõida oma urniga edasi ja kruvi siis oma pisikeste seasilmade asemele vähemalt korralikud Hellad,sest siis näevad kõik juba kaugelt et üks **** tuleb.Ja tegelikult on mul suht savi kui ****varese taga sõidaks sest siis lükaks oma prosed sisse ja tahaks näha palju maa pärast sa kraavi keerad,kuna said pimestatud(isegi läbi sinu süsimusta hiina toonklaasi).Aga arvamus jätkuvalt selline, et tegu on autopedega,kes huvitub vaid sellest et odavalt linna peal populaarseks autoks saada ja et kuidagi tedagi tähele pandaks ilusate TUUNITUD autode kõrval.Kindlasti on siis püksis ka juba mehetunne kui udukad kord juba põlema on saanud
Xedos 4
13:25 10.01.2003
TO:Xedos 9

See on küll natsa teemaväline aga ole hea (mees)-vabandust poisike ja tee nendele suurmestele selgeks,et nad on ****d :Richard Burns,Peter Solberg,Marko Märtin,jne kuna sõidavad Imprezadega.
Melka
14:29 10.01.2003
to Tyyp

isiklikult ei kasuta kuigi olemas oman korea saani nagu sa neid nimetad aga ei arva et see nii sitt auto on et peaks 4 tulega sõitma ja jutt sul õige kasu neist ei ole *****gi ja paar proset tuleb kasuks küll!?
TYYP
18:39 10.01.2003
To Melka: Ära võta isiklikult, kuskil ei ole öeldud et saan = sitt. Ise sõidan japside saaniga.
ufo
18:56 10.01.2003
Siin on tekkinud mõttetu vaidlus esimeste udukate osas. need ei häiri tglt yldse vastutulijaid. Palju hullem on see, kui pead järel sõitma autol, millel põlevad hea nähtavuse korral tagumised udukad. Juba natukse aja tagant tunned, et silmad hakkavad ära väsima erepunasest valgusest. Olen teinekord vilgutanud kaugtulesid, kuid udukamees pole ikka aru saanud.

NB! tagumiste udukate kasutamisega võiks natuke mõistlikum olla.
udu tuled!
08:43 11.01.2003
kurat kes ikka udutuledega päeva aeg sõidab siis tulex talle hoopis valgusvoori taga tappa anda.Siit on ikka osad nii ****d ma ei oska kohe neid ettegi lugeda udu tulesid ikka ykski normaalne inimene selge ilmaga ei kasuta ah kui mõned on nii tropid et sõidavad ilusa ja päiksepaistelise ilmaga udu tuledega ja hommikuti kui udu on sõidavad nad prosektoritega.
ööö____
12:28 11.01.2003
no kurat võtax neid kes sõidavad ikka selge või päiksepaistelise ilmaga minge ameerikass sel hoopis võetaxse udutuled ära aga siin lollid eestlased topivad neid aina juurde millegipärast.Kui siia mõini ameeriklane tulex ja lööks sulle kurikaga vastu pead et mingi hull **** sõidab mersuga ringi põletab kõiki tulesid mis tal yldse on ma saan aru kui on mingi kuradi vihmane udune et siis paned noh aga titeke on ikka titeke kes tahab ennast tibidele näidata ja muud moodi ei leia endale neid tibisid siis teeb kõik asjad enda autole mis yldse võimalik on
puumees
13:33 11.01.2003
to ööö:

"no kurat võtax neid kes sõidavad ikka selge või päiksepaistelise ilmaga ..." <--- et siis nagu sinu meelset ei tohix yldse selge või päikesepaistelise ilmaga sõita, st käia jala või kodus passida?!:P. ja vaevalt, et mõni ameeriklane siia tulles kohe kõigile, kel usutuled põlevad, kallale kipub. selle loogika järgi peax ju inglismaale ja austriaaliasse reisimine olema juba keelatud, sest kohalik valitsus tahax ju kaitsta enda riigi autojuhte, kes muidu iga turisti käest kolakat saaks, sest nad sõidavad valel teepoolel.

PS. kulla ööö, palun kasuta kirjavahemärke.:)
palun, võta siit nyyd palju tahad: .......,,,,,,,,;;;;;;:::::!!!!??????````""((((((
(()))))))
mike
16:30 11.01.2003
küll on ikka vihaseid mehi siin maamuna peal! kui keegi sõidab udukatega, st rikub liikluseeskirja (samas minu arvates kedagi eriliselt häirimata) tahetakse kohe kaika või millegi muuga kallale tormata. huvitav oleks teada, kas need vägavallaarmastajad ise ei riku kunagi ühtegi liikluseeskirja sätet? kui rikuvad, siis oleks ju ka teiste rikkumiste eest sobilik ihun´uhtluse määramine, sest ega see udukate kasutamine päeval ju teistest rikkumistest nüüd oluliselt hullem pole!

seega, arvan, et tegelased, kes siin foormumis ja mujalgi hirmus vihased on (mõttetute asjade pärast), on kompleksides inimesed. tolerantsust on vaja, siis on ka liigelda lihtsam ja ohutum. ei ole vaja ärrituda iga mõttetu pisiasja pärast!
JR
17:31 11.01.2003
òige mike,
mingid närvihaiged on jah ennast siia foorumisse ajand. Kusjuures minu arvates on sellised mehed liikluses ohtlikumad kui udukate kasutajad.
klemm
14:52 13.01.2003
tulede kasutamist reguleerib liikluseeskiri ja kui mõni juhe kasutab tulesid, mis tal on armsaks saanud. kurat, ise kustutaks oma käega sellel mehel tuled ära...
I.M.Betsill
10:30 14.01.2003
Ei oleks neist udutuledest suurt lugugi, kui tegemist oleks UDUtuledega
ja kui nad oleks ÕIETI reguleeritud. Häda selles, et kasutatakse igasugu
muud ****a udutulede nime all.
ddig
10:41 14.01.2003
Eile õhtul pimedaga töölt koju sõites, liikus vastutulev autoderivi tiheda liikluse tõttu väga aeglaselt, ning juhuslikult oli ülekäigu raja ees peatunud vastutulev auto, Daewoo vist, millel põlesid vaatamata selgele ilmale nii udutuled kui ka lähituled. Kui ma instinktiivselt ei oleks hoogu maha võtnud ja peatunud oleks ma suure tõenäosusega vasakult poolt teed ületanud jalakäiatele otsa sõitnud, sest korealasest kiirgav valgus oli piisavalt tugev et seal tulede kõrval liikunud jalakäijaid mitte näha.
Nende tulede kooskasutamise halbu külgi on veel õige mitu, kuid ma ei hakka neid rohkem siinkohal välja tooma.
Ma väga loodan, et teil , kes te suvatsete siin kirjeldatud viisil tulesid kasutada oma rumalusest ennem aru saate kui kellelgi sellest suuri pahandusi tekib.
laser
11:52 14.01.2003
kõige parem on ette panna välklambid
Xedos 9
01:38 15.01.2003
Nägin täna politseiautot,Mazda 626,millel põlesid parktuled + udukad.No milles on probleem,kui nemad võivad,siis võin mina ka.
tuli
08:51 15.01.2003
Ärge mõmisege,kui tuli on õieti reguleeritud ja õige tugevusega pirniga EI SAA SEE KEDAGI PIMESTADA,sest ta on lihtsalt nii ehitatud.Jutt käib muidugi tehase poolt paigutatud ja ette nähtud tulede kohta.
klemm
10:15 15.01.2003
kõik lisatuled ees ei ole udutuled, uurid ja avastad isegi, et näe ka päevasõidutulesid on olemas.
ddig
10:40 15.01.2003
Inimesed väidavad, et need pimestavad aga siis tuleb jälle üks tarkpea, kes väidab, et ei ole võimalik!?!? Kui mina väidan, et väljas on soe kas siis on kõigil kohe väljas soe? Kui see teile arusaamatu on, kuidas nad pimestavad, siis lugege minu esimest kommentaari selles rubriigis. Kui kasutada koos parktuledega lähi- või udutulesid, siis tõepoolest ei ole probleemi, kui need on õigesti reguleeritud. Aga teie siin üritate selgitada, et valguse hulk ei olene valgusallikate hulgast. Ma ei saa aru mida te üritate tõestada, miks teil on vaja neid tulesid koos kasutada, miks te ei pea lugu kaasliiklejatest, miks te ei saa aru et udutulede valgus võrreldes lähituledega on nii nõrk et neist praktiliselt ei ole kasu, miks te koormate el. süsteemi tarbijatega millest praktilist kasu ei ole, miks te ei täida liilkluseeskirju?
tarts
11:06 15.01.2003
Tänan tähelepanu juhtimise eest ja oh imet ongi jälle uute seadustega puusse pandud. Nimelt pime aeg on asendatud hämarusega ja päevased udukate kasutamised on sellega lõppenud aga tekib küsimus keda need tuled päeval segavad. Tundub et need seaduste koostajad on ka natuke kiiksuga, ega muidu seadustes niisuguseid lünki ei tekiks. Tänan veelkord tähelepanu juhtimise eest.
M
11:07 15.01.2003
on need krdi udukad õigesti reguleeritud või mitte, igatahes häirib rohkemate tuledega vastusõitja hulga rohkem kui vähemate tuledega, aga need mõttetud lisatulede kasutajad ise sellest muidugi aru ei saa. Tegemist pole kadedusega, kuna enda autol neid ei põleta kuigi on olemas - kasu neist nagunii pole märgata.
Omega
11:32 15.01.2003
ddig
Lähitulede ja udutulede lampidena kasutatakse 55W pirne. Valgusvõimsus ei ole neil erinev.
ddig
13:31 15.01.2003
To Omega:
Olen täiesti teadlik auto erinevate valgustite võimsusest. Lähi ja udutulede valgusvõimsus on sama, kuid valgusvihk kaugeltki mitte. Lähitulede valgusvihk on murtud tule klaasi ja kahe reflektori abil selliselt, et ta valgustaks parempoolset tee äärt ja mingist piirist kaugemale ettepoole ei valgustaks.
Probleemiks on nende tulede koos kasutamine.
vj
11:49 25.01.2003
"Kui sõita tuledega siis kõik õhus olevad mutukad koondusid valgusvihu suunas. Udutulede puhul ei löönud tuul neid aga üles ja klaasile"

ei tea isegi kas nutta või naerda sellistega liikluses osaledes?(see kehtib ka kõigi selgeilma udutulepõletajate kohta) ise olen tagaudutuld aasta jooksul korra põletand ja see oli päeval alles hiljuti kui hull lumetorm oli. panin põlema kui aru sain et ise ka eesliikujaid haästi ei näe.

Asjatundja
18:00 25.01.2003
Mind ei häiri küll,kui keegi päeval udutuledega sõidab.Ise sõidan ka päeval udukatega+gabariididega.Ei näe lihtsalt põhjust,milleks selge ilmaga lähitulesid ilmaasjata"kulutada" Ja see jutt on ********t,et udukas pimestab.Võib olla siis jah kui sinna sisse otse vahtide.Keegi ei käsi ju seda teha.Igatahes põletage päeval mis tulesid tahate,peaasi et mitte kaugtulesid.Ja ugisegae vähem üksteise kallal-kas selliset EEstit me tahtsime?
PS! Ma sõidan ikkagi udukatega edasi nänänä nä nää:-=
Avensis Sol
10:21 26.01.2003
Ühinen eelkõnelejataga, kes julgevad arvata, et kurikaga ähvardajad on oma labiilse närvikava tõttu 10X ohtlikumad udutuledega-päevatuledega sõitjaist. Pealegi on päris ebatark jõllitada vastutuleva auto tuledesse, eriti pimedal ajal. Oskus vastutulevat autot nö. silmanurgast jälgida ja valmisolek "ennetustööks" tuleb ainult koos kogemustega ja ei nõua juhilt muud, kui võimet eristada olulist ebaolulisest. Mind on jumala ja tootjatehase abiga õnnitatud statsionaarsete udutuledega, päeval põlevad need koos gabariitidega ja kui tõesti mõni kurikamees tuleb äsama, siis tulgu pealegi. Mõnikord võib ju kurikas vägagi õnnetult tagasi põrgata. Isegi mitu korda järjest...
reikin
02:27 27.01.2003
teede peal olen nyyd jälginud neid aparaate kes udukaid põletavad,
no mind pole veel need seganud ja põlevad klaasipesuvedeliku pihustid ei ole mind veel seganud.
to:asjatundj a
11:56 02.02.2003
Ah siis sina oledki see liiklus********t ,kes teistest mingil määral erineda tahab.Udutulel puuduvad selged piirjooned,nagu see on lähitule projektsiooni ülemine joon.Selge see et udutuli pimestab ja ise sa ei näe midagi.Pane ikka tagumine udutuli ka põlema
siil
09:25 04.02.2003
kes see siin kokkuhoiust rääkis? irw... palju siis kokkuhoid tuleb aastas kui udukaid kasutate päevatulede asemel?
udutulepeded ele
14:42 05.02.2003
Ja kui te udutulesid põletate siis on ka autol parem minek, mootor on ökonoomsem ja läbisõit esimese remondini kolmekordistub... Erilised vennad/õed olete!
Ahhaa
12:52 16.02.2003
Al´ikene sa pole vist korralikus lumesajus maanteel seiklenud, kui 30m ees oleva auto tavalisi tulesid lume alt polegi võimalik näha.
uudu
20:58 16.02.2003
Huvitav kas need udukate vihkajad neid ise pihta panevadki?
Ise sõidan udukatega kuna need hakkavad kohe käivitamisest põlema erinevalt tavalistest, mida peab iga kord sisse lülitama. Ei taha lihtsalt tuledeta sõidu eest trahvi saada! Ja pealegi linnas ei oma tuled valgustamise osas ju suurt tähtsust, eesmärgiks ju on kaasliiklejatele paremini nähtavaks muutuda. Kui pimestavad siis balti jaama parklas müüb üks papi nightvision prille kollaste klaasidega 70 eeku, spetsiaalselt autojuhtidele, eriti rahustava mõjuga! Ise sõidan sellistega juba pikemat aega. Kokkuhoitud trahvirahade eest ostsin. Ja ka olemine on kuidagi rahulikumaks muutunud ja auto ökonoomsemaks
m6fänn
10:40 17.02.2003
to xedos 4: minu teada sõidavavad märtin ja hoopis teiste markidega ja tükk maad paremini kui ****sed subarud! sinu prosede jutt ajab iiveldama nagu ka impreesiade juhid maanteel. õudselt kõvad ralliässad kõik!
m6fänn
10:49 17.02.2003
to öööööööö.....: mis see ameeriklne siia puutub!? jumal tänatud, et neid siin nii vähe on. ilma ühegi tuleta sõitvaid ****e, kelle autod ei paista teiste vahelt välja (teeme ökonoomiat), jätkub meil niigi.
laskmees
11:16 17.02.2003
olen vimase paari aastaga kaks(odavat?) autot liisinud.alati olen ka udukad tellinud, sest need on ikka šefimad, kui mingid pastikust lätakad tulede asemel. aga nende autode juures on tükk parem asi see, et süütevõtme keerates süttivad automaatselt lähituled. mina ei viitsi küll hakata neid udukate peale lülitama, aga kui olen autot tütrele andnud, siis 1. asi mis tehakse, lülitatkse udukad sisse. ju siis on šeff värk ja nuppude näppimine tasub ära. las sõidavad! rohkem tuleks võidelda rekka- ja bussijuhtidega, kes terroriseerivad oma tuledega tagant (mida hullem ilm, sedda lähemal sabas ripuvad), just nagu ainult seal lillad ongi.
to. uudu
11:38 17.02.2003
Kaval ajuhiiglane oled küll. Kui on normaalne politseinik, siis saad sa ka selge ilmaga udutulede kasutamise eest trahvi. Niisiis jäta parem kaasliiklejate udutuledega pimestamine järgi ja treeni oma ajurosinat vähemalt niipalju, et oleks mälu lülitada sisse lähituled enne sõidu alustamist, või kogu kokku paarsada krooni ja pane peale vastav automaatika - siis ei pea oma rosinat pidevalt vaevama. Nael kummi sulle!
Jõlev
14:24 17.02.2003
Kasutan udutulesid öisel ajal sõitmiseks, seda eelkõige selle pärast, et kui sõita pimedal ajal mööda suurt trassi(näit.Tallinn-Narva), siis kaugtulede sisse lülitamine vastutulijate tõttu on pea võimatu. Udutuled annavad juurde võimaluse näha teed(ja tee kõrvalt) laiemalt ning võimaldavad loomi tee kõrval avastada(eile näiteks olid kitsed kolmes kohas tee ääres). Minu arust ei tohiks regulaarselt hoolduses käivatel autodel seda probleemi olla, et udutuled pimestavad vastutulijaid, kuna nende valgusvihu suunda kontrollitakse-reguleeritakse. Neile, kes on udutulede vastu ja väidavad, et need pimestavad, võib öelda, et probleem on nendepoolne. Kui vaadata teise auto tuledesse, siis tõepoolest nad pimestavad. Pimestavad ka lähituled(eriti just vanematel autodel, kelle omanikud ei raatsi-ei viitsi tulede valgusvihku kontrollida). Udutuledega autod häirivad küll silmi, kuid reeglina ei pimesta). Päeva ajal udutuledega sõitmine-see on nagu rohkem poosetamise värk. Ega auto ja tema juht sellest paremaks küll ei lähe. Sellistest püüan ettevaatlikult mööda/eemale saada, kuna kogeumus näitab, et nad on ka lihtsalt sõites natuke labiilsed ja ettearvamatud. Lõpude lõpuks on teedel-tänavatel politseinikud, kes peaksid reguleerima ja kontrollima. Ega see liikluskultuur ilma kontrollmehhanismita ei tule. Tegelikult loodan, et politsei hakkab algatuseks rajalt maha võtma ka neid, kes liiga aeglaselt sõidavad(põhjendamatult), siis võib olla jõuab ka mujale. Esialgu udutuled päeva ajal ei ole väga terav probleem. On muudki.
Ülev
15:16 17.02.2003
On inimesi keda on õnnistatud mõtlemisvõime puudumisega.
1. Nõuetekohaselt asetsevad udutuled ei pimesta kedagi kes pole just käpuli teel.
2. Udutulesid võib kasutada ainult halva nähtavuse korral. Pimedaaeg ei ole LE järgi halb nähtavus.
ddig
16:07 17.02.2003
On suur hulk inimesi - autojuhte, kes väidavad, et udutuled pimestavad neid, ise kuulun kah nende hulka. (Ma ei tee probleemi, kui nad põlevad koos parktuledega, küll aga kui koos lähi- vms. tuledega.) Millistel kaalutlustel tulete väitma, et nad ei pimesta ja ei saa pimestada. Kas te peate ennast intelligentseteks inimesteks - autojuhtideks, kui te väidate, et need keda nad pimestavad on lollid ja võivad ei-tea-kuhu-minna?
Kui te ei tea, missugune on udutule ehitus, siis ei ole mõtet väita, et nad valgustavad ainult nii või naa. Fakt on see, et kõik udutuled, peale nende mis on luubi ja lõigatud kiirega, kiirgavad hajutatud valgust, mida saab suunata ainult osaliselt, seega ei saa väita, et nad valgustavad ainult sinna või ainult tänna.
Kõigest sellest hoolimata, kui te teate, et on väga palju neid keda need tuled reaalselt häirivad (mitte lihtsalt ei suru oma vaateid teile peale), siis miks ei võiks olla viisakas nende suhtes?!
Sellest saabki liikluskultuur alguse ...
Mossega vanamees. Baretiga.
16:42 17.02.2003
A mulle meeldivad need udutuledega rohkem, kui oopis ilma tuledeta. Las nad olla piidrid, ma vähemalt tean eemale hoida. A noid tuledeta ********te ei näe karta kah.
Ülev
16:44 17.02.2003
Nagu lähituledel, nii ka udutulede valgusvihk langeb. Korras klaasidega ja reguleeritud udutuled ei saa näidata kellegile silma. Muidugi esineb neil optilisi vigu, kriibitud ja poriseid klaase, vale reguleeringut. Täpselt sarnaseid asju võib esineda ka lähituledel. Nii udukate kui lähitulede võimsus on 55W.

Eelpool nimetatud tegurid on faktid, mitte aga maailmavaade. Lisaks sellele võid lugeda ka minu eelmist kommentaari (punkte 1 ja 2 mõlemaid).
Ülev
16:49 17.02.2003
Sain su ärritusest aru. Lähituledega on üldine valgusvõimsus tiba suurem aga loe siiski kogu kommentar läbi kui vastu vaidlema hakkad.
jahimees
13:37 24.02.2003
tänan udutulepõletajaid hea idee eest nüüd on mul oma optilise õhukaga tegemist küll ja veel! teeääres jahti pidada on jumala lahe ärge siis pikka viha pidage ja hoidke märklaud ikka nähtaval!

See teema on vastusteks suletud.