Vaba teema

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

COVID-19

Deus
13:58 13.12.2021
Põhidoos
Põhidoos
Tõhustusdoos
Kohustusdoos
Lohutusdoos
Halastusdoos
Mälestusdoos
... ja kogu moos...

Muudetud 13.12.21 14:19

möödaminnes
14:21 13.12.2021
Deus :)

Kahjuks pole enam nii naljakas, nagu mingi aeg tagasi.
Kärss
22:19 13.12.2021
Tsiteerin sealt paar olulist lõiku seoses omikroniga.

https://www.delfi.ee/artikkel/95384877/andres-merits-praegus
ed-piirangud-on-ennast-ammendanud-paari-nadalaga-jouab-eesti
-tagasi-korgema-riskitasemeni

# immuunkaitse on väiksem, läbipõdenud haigestuvad viis korda tihemini, ka
# vaktsiinide kaitse erineb – mRna vaktsiin kaitseb hästi esimesed kaks kuni kolm
# kuud, pärast mida langeb kaitse arvatavasti 50% peale, pärast kolmandat doosi
# tõuseb aga taas 70–80% peale. Need andmed on aga väga esialgsed

Artikli viimased laused on hea näide sellest, kuidas käitub tark ja vastutustundlik inimene. Kuigi mitmed autofoorumi meditsiinispetsialistid peavad ennast targemaks oma elu viiruste uurimisele pühendanud inimesest:)

# Merits rääkis, et kui tema läheb oma vanemaid vaatama, teeb ta alati
# kiirtesti, ehkki nii tema kui ka ta vanemad on saanud tõhustusdoosi.
Kärss
19:28 15.12.2021
Makroskoobi loole kommentaariks, et kui manipuleeritakse ühe faktiga oma seisukoha pealesurumiseks, on alati põhjust kahelda ka kogu ülejäänud jutu erapooletuses. Tsitaat artiklist:

# Mõelge hetkeks selle peale, et 99,7% jaoks kogu maailma populatsioonist ei kujuta
# koroonaviirus erilist ohtu, nad ei sure selle tagajärjel ning valdaval enamusel juhtudest nad
#paranevad sellest kiiresti.

Vaevalt ta selle fakti päris iseseisvalt välja mõtles, aga konteksti pannes see fakt eksitab rohkem kui tõestab või selgitab. Kes süveneda ega kaasa mõelda ei viitsi, peaks sellest ikka aru saama, et piirangute puhul ei ole mõtet rääkida globaalsetest nähtustest, kuna piirangud ise nullist äärmuslike näideteni on lokaalsed mitte ainult riigiti, vaid lausa piirkonniti sama riigi sees. Sellepärast ongi imelik lugeda teooriaid, kus teadlikult vaadatakse medali üht külge, kuna see juba sobib enda maailmapildiga ja igaks juhuks ignoreeritakse, et medalit saab ka pöörata ja et üleüldse see oli üks paljudest medalitest, millest vaid üks külg sobis enda seisukoha ülimuslikkuse kaitsmiseks.

Ma ei ürita sellega öelda, et artikkel kuidagi vale oleks olnud, kuid eetikast rääkides võiks enda eetilised manipulatsioonid jätta tegemata. Muidu juhtub nagu siin, et pada sõimab katelt, ühed tühjad mõlemad.
Kärss
20:20 15.12.2021
Natuke teise mätta otsast, et vastasusel võivad olla palju demokraatlikumad põhjused kui uskmatus või faktide eitamine.

PÄEVA TEEMA | Allar Jõks: olen läbi aasta kutsunud valitsust mitte alluma panikööridele - Eesti Päevaleht
https://epl.delfi.ee/artikkel/95407501/paeva-teema-allar-jok
s-olen-labi-aasta-kutsunud-valitsust-mitte-alluma-panikoorid
ele
.
20:57 15.12.2021
Pidu jätkub ikkagi stiilis, et terve inimene on paaria.
Memos oli ka kirjas, et kõik, kes sisenevad Google’i hoonesse, peavad olema täielikult vaktsineeritud. Memos toodi ka välja, et ettevõte ei pea testimist pädevaks alternatiiviks vaktsiinile.
https://maailm.postimees.ee/7409608/google-hakkab-karistama-
vaktsineerimata-tootajaid
Kärss
21:38 15.12.2021
No ja siis? Eraterritoorium otsustab ise oma reeglite üle, kas lubab sinna vaktsineerituid, suitsetajaid, purjus, paksusid, koledaid, lühikesi, punapäid, pederaste, ilma C-kategooria juhiloata, lõpetamata kõrgharidusega, lastetuid, päikeseprillidega... isegi, kui see on sisekorraeeskirjadest täpselt lahti kirjutamata. Kui käid USAs kusagil VIP ööklubis, siis seisavad samuti kahemeetrised ja kahesajakilosed neegrid ukse peal ja vaatavad näo järgi, kas oled chill tüüp või lihtsalt nägu ei meeldi, keegi ei käi pärast zoovolinikule kurtmas, et teda äkki diskrimineeriti tema isiklike komplekside pärast. Aga seal, kus lõpeb eraterritoorium, lõpeb ka õigus diskrimineerida. Avaliku ruumi reegleid ei saa enam kehtestada maskiga või maskita näo järgi ja sellest oli ka minu viimati viidatud artikkel.

Muideks, mul on suur ja kuri koer ja tema suurde kuuti ei lubata samuti mitte ühtegi vaktsineerimata inimest. Erandiks ainult tema enda pereliikmed... võid minna ja esitada kaebuse:))
tiit_
22:34 15.12.2021
"Eraterritoorium otsustab ise oma reeglite üle, kas lubab sinna vaktsineerituid"

100% nõus. Aga miskipärast on Eesti Vabariigi praegune valitus otsustanud inimeste vabadusi piirata ja on kehtestanud piirangud kasvõi eraettevõtjate sh kohvikupidajate otsustusõiguse üle. Lugege milline möll käis MEM kohviku üle, kus eraettevõtjale õeldakse riigi poolt seda kuidas ta peab oma eraterritooriumil käituma. Saaks aru kui selline asi toimuks Valgevenes, P-Koreas või Putini Venemaal. Aga miskipärast tundub mulle, et praegune valitsus on need diktaatorlikud reziimid omale eeskujuks võtnud.
hlm
23:54 15.12.2021
Kus see oma territoorium seal sel kohvikupidajal on või oli? Tüüp ju rentis ruume ja ÕIGE omanik juba sel ajal otsis võimalusi lepingu lõpetamiseks, kui see laulupidu seal lõkke ümber korraldati.
Marko
00:02 16.12.2021
Kõik taandubki sellele, et inimesed ei oska olla. Neil on õigused.
Kärss
01:56 16.12.2021
Tiit, loe uuesti minu viimati lingitud artiklit Jõksist. Riik ei saagi niisama käskida-keelata, aga riigil on hoovad, mille abil reguleerida terve riigi avalikus ruumis toimuvat. Neid hoobasid tohib kasutada ainult põhjendatult ja kui pole piisavalt põhjendatud, on ka õigus vaidlustada ning saavutada esmane õiguskaitse. Artiklis seletatakse piisavalt lahti, miks ja millal riik tegi või tegemata jättis. Seal oligi ju probleem kohvikuga. Oleks see olnud tema isiklik elutuba, kus äritegevust ei toimu, vaid pakub kohvi ja saia oma sõpradele, poleks ka seda konflikti tekkinud. Seadused on täitmiseks ja seaduste muutmiseks on loodud teised viisid kui nende rikkumine:)

Mind paneb tõsiselt imestama, mis on see "kõige vastasusega" kaasnev ajuvigastus, mis inimesed niivõrd agressiivseks teeb? Tädi lällab sõiduteel, politsei korraldustele sõiduteelt lahkuda ei allu ja siis viskab tee oma topsist politseinikule peale. Kas see ongi nüüd uus normaalsus, et kui mulle mingi seadus ei meeldi, oman karistamatult õigust lällata kusagil keset sõiduteed ja vilistada seadustele? Oma tööd tegeva isiku ründamine on veel eriti lame.
https://www.delfi.ee/artikkel/95406837/fotod-politsei-kontse
rdist-mem-cafe-juures-rahvahulk-takistas-liiklust-uks-naine-
viskas-korravalvuri-pihta-topsitaie-teed

Panen siia uuesti sama lingi - poliitikud on siin süüdi vaid mittepõhjuslike piirangute seadmises ja/või nendega venitamises, aga põhivastutus pandeemia jätkuva leviku ees seisab ikka nendel inimestel, kes käituda ei oska. Kusjuures silma torkavad sellega igapäevaselt (kohtades, kuhu koroonapassita ei pääse) just vaktsineeritud/läbipõdenud inimesed.
https://www.delfi.ee/artikkel/95384877/andres-merits-praegus
ed-piirangud-on-ennast-ammendanud-paari-nadalaga-jouab-eesti
-tagasi-korgema-riskitasemeni

Panen veel ka kolmanda artikli, millest tsiteerin ainult esimest lõiku, mis peaks vastama siin teemas kümneid kordi küsitud küsimusele, et keda ma peaks uskuma, kas teadlasi või poliitikuid. Ma küsiks küll parema meelega, et kas TEADUST või poliitikuid, aga mõte jääb samaks, sest mõlemaid korraga uskuda tähendaks lihtsalt äärmiselt pealiskaudset lähenemist.
https://epl.delfi.ee/artikkel/95408419/tagatuba-tanel-kiik-l
ubab-kolmandat-korda-koroonaga-labi-kukkuda-ausona

# Eksperdid räägivad juba paar nädalat, mida peaks tegema, et olla valmis
# koroonaviiruse hästi levivaks omikrontüveks. Valitsus eesotsas tervishoiusüsteemi
# eest vastutava ministri Tanel Kiigega noogutab ega tee taas midagi.

Panite tähele "taas" - nad ei vea ühte köit. Nii on see olnud varsti juba aasta, kus mõttega lugedes ei saa need vastuolud märkamata jääda. Seda mitte ainult Eestis, vaid ka mujal.
.
07:29 16.12.2021
Kui enamikes riikides on koerapassita inimestel keelatud igale poole siseneda, siis kes kurat seda viirust ikka veel levitab? Vaksimata inimene, kes mask ees oma piima ja leiba läheb poodi ostma? Ja mis kuradi kombel see vaksimata inimene siiamaani veel elus ja terve on, et saab viirust levitada? Kõik mittevaksitud peaks igasugu propaganda põhjal ammu juba maa all kõdunema.
jee.kim
07:44 16.12.2021
...ja kõik vaktsineeritud surevad kohe-kohe maha, see on ju puhas mürk!!!!!
maaks
09:03 16.12.2021
Ei sure kohe @jeekim, surm saabub "sms-ga" läbi 5G võrgu või "õige kujuga" QR koodi nägemisel.
marita57
10:45 16.12.2021
Lihtsalt infoks, et sureb pisut rohkem ikka küll. Ning aasta peale taandatuna ei saa see olla enam mõne kuu anomaalia nagu see juhtus 2017 aasta alguses.

Kurvastusega peame tõdema, et kätte on jõudnud hetk, mil tänavune registreeritud surmade arv ületab nii kogu eelmise aasta kui ka viimase kümnendi iga-aastase suremuse piiri. Kui perioodil 2009–2019 suri Eestis keskmiselt 15 450 ja mullu 15 811 inimest aastas, siis 21. novembri seisuga on meie seast lahkunud juba 16 475 inimest.

https://www.stat.ee/et/uudised/tanavune-surmade-arv-uletab-j
uba-praegu-moodunud-aasta-oma
Deus
10:59 16.12.2021
Kuum suvi ja rahvastiku vananemine vaenlaseks, mitte koroona, mida pole tegelikult olemaski ju, välja mõeldud haigus kõigest.
FLOU
11:12 16.12.2021
"sms-ga" saabub hoopig viirusetõrje, 5G kõditab, "õige kujuga" QR parandab meeleolu, surm tuleb harilikul viisil.
Koroona, mida "pole olemas", aga niidab tasapisi.
v6sa
12:06 16.12.2021
Makroskoobi artikkel on ilus näide liiga heast elust lolliks läinud inimesest. Huvitav, kas kodanik autor ise on kõige omakirjutatuga ka siis nõus, kui selgub (näiteks huvitava geenikombinatsiooni tagajärjel) tema kuulumine ohustatud 0,3 % hulka?

Omaette teema on see, kuivõrd korrektne see protsendijaotus siiski on. Aga ju siis on temal sellised andmed.

Selle artikli valguses tekib kiuslik küsimus: miks enamuse poolt kokku lepitud riiklik "türannia" on paha, aga sellele vastanduv, isikliku kasu saajate poolt juhitav, sisult täpselt sama türanlik, vastasrinne ei ole? Vähesed "oma peaga mõtlejad" on millegi uuega välja tulnud, enamuses kõlab vastu ikka seesama teistkümne juhi loodud mõtteruum. Mille peamine sõnum ei ole mitte hoolimine ligimesest ja isikuvabadustest, vaid isikliku kasu asetamine ühisest hüvest ettepoole. Mis on alatu.

Siit otsiks mina vandenõud ülerahvastatuse ja liigsaastamise vastase tõhusa võitluse teemal: kui meditsiin on liiga hea ja paranenud elutingimused põhjustavad rahvastiku liigset kasvu, siis mis oleks veel tõhusam, kui paar "täiesti loomulikul teel" tekkinud ülemaailmset kähmlust teemal: mina olen parem, kui Sina. Just seda eesmärki teenivad Brandon Smithi taolised mõtlejad. Kui nad teevad seda täie teadmisega, on see kõhedusttekitavalt küüniline. Kui nad teevad seda teadmatusest kellegi teise tööriistaks olemisest, hakkab veel kõhedam, sest siis on meid uude Maailmakorda juhtivad jõud nii võimsad, et nende vastu polegi meil mingit võimalust.

Tulles tagasi teemasse, siis mind endiselt hämmastab vaktsineerimisvastase juhmus faktidele otsa vaatamisel: täna on haiglas 176 COVID-patsienti (ehk neid, kes on haiglas selle tõve tõttu, mitte sellest hoolimata). Iseenesest täiesti üleelatav number meie haiglasüsteemi jaoks. Vaktsineerimata on neist 147 ja vaktsineerituid 29. Ehk kui meil oleks kõik vaktsineeritud, siis alla saja haige (me ei saa kunagi teada, kui palju oleks täisvaktsineerituse korral haiglaravi vajavaid haigeid) ei oleks üldse mingi number ja meil poleks vaja esimestki piirangut. Aga nagu näha, siis ikkagi leidub veel neid, kes pole läbi põdenud. Kuigi väidetava haiguse läbipõdemisest tekkiva immuunsuse taustal ei peaks neid enam leidumagi.

Jah, ka vaktsineeritutena võime levitada. Aga mul hakkab juba vaikselt kõrini saama mittevaktsineeritute hädaldamisest piirangute vastu. Minule väga sobiks, kui piirangud võetaks maha ja me lepiksime kokku, et Eestis ongi 460 või 512 või minu poolest vaid 380 (ehk nii palju, et meie tavapärane tegevus ei saaks häiritud) COVID-kohta ja neile võetakse vaid raskeid juhtumeid. Ning kui kohad saavad täis, siis rakendub triaaž: minejad saadetakse koju tagasi, ravitavad võetakse vastu.

Aga säärast kokkulepet meie praegune lillekestest viletsus ei suuda ometi teha.

Sest paratamatult järgneb sellisele täielik reisiboikott teistelt riikidelt.

Mida keegi tegelikult ei taha.
marita57
12:12 16.12.2021
# mis oleks veel tõhusam, kui paar "täiesti loomulikul teel" tekkinud ülemaailmset kähmlust teemal: mina olen parem, kui Sina. Just seda eesmärki teenivad Brandon Smithi taolised mõtlejad.

Selline mõtteviis, et mina olen parem (tugevam jne) kui sina, kehtis paar sajandit tagasi. Siis tuli Samuel Colt ja tegi kõik inimesed võrdseks. Seega ideed taolistest kähmlustest on lihtsalt klikimasinad.
to v6sa
12:38 16.12.2021
täna on haiglas 176 COVID-patsienti (ehk neid, kes on haiglas selle tõve tõttu, mitte sellest hoolimata)

Kas sina suudad tõestada, et need haiged on AINULT koroonahaiged ja mitte ühtegi muud haigust ei põe, st haiglasse sattusid näiteks oma põhihaiguse tõttu, mida koroona tüsistas või sattusid haiglasse ainult koroona tõttu? Vaevalt sa suudad. Seega ära lahmi mingite ajakirjandusest rebitud numbritega ning ära täienda neid oma kommentaaridega kui tõestust ei ole. Haiglates olijate vanuselist koosseisu me ei tea, teame natukene surijate vanust ning ilmselt on igaühele selge, milline on keskmise koroonaga nakatunud inmese vanus surres. Aga nende muudest haigusest ei tea me midagi. Kuna v6sa seda kõike nii hirmsasti kardab, siis ilmselt on ka tema aastad üsna sealkandis.
to v6sa
13:03 16.12.2021
Seda ka veel, et kuna surmade arv eestis on nüüd teada ja eespool ka kirja pandud, siis võid välja arvutada, mitu protsenti eesti elanikkonnast on selle viiruse nahka läinud. Tee ikka tehe aasta kaupa, mitte ära liida 2020 ja 2021 surmad kokku. Alustuseks nii palju, et elanikke on meil 2020a andmete järgi 1,331 miljonit. Protsendiarvutuse oskad ehk ise teha. Ja siis me näeme, kas see 99,7 peab paika või on artikli autor levitamas valeinfot.
Deus
13:04 16.12.2021
Haiglates on natukene rohkem inimesi, kui 176, isegi ainult ühes neist.
.
13:29 16.12.2021
Ilmselt ta pidas silmas seda: 16. detsembri hommikuse seisuga on haiglas 259 koroonaviirusega nakatunud patsienti. Neist 176 vajab haiglaravi raskeloomulise COVID-19 tõttu
Aga me siiski ei tea, kas ja millised kaasuvad haigused neil 176-l on. Inimene võib viirust kanda ja sattuda haiglasse hoopis muul põhjusel, aga kui temalt leitakse viirus, on ta automaatselt statistikas sees ehk siis need 83 inimest on ilmselt hoopis teisel põhjusel seal lebamas.
Deus
15:22 16.12.2021
Statistika avaldajad võiks tõesti seda asja natukene avada, et kui lähen rämeda kõhuvaluga sinna sest pankreas on saltosid teinud eelmise päeva tinapanekust või pimesool on hoopis hapuks läinud vanaduses või relaka alt taaskord lendava metallikilluga ennast maksa suunas pussitanud ja siis lisaks on see viirusepoiss ka vereringes liikumas, kas ma lendan siis sinna 259 alla või olen ikkagi. Samas omast kogemusest võin öelda, et kui metallikild rinna peki all turritamas ja käsi ka üleni verelibledega kaetud, siis miskit koroonatesti ei tehtud, aind röntgen, kinni õmblemine ja sain rahulikult koju ära sõita oma autoga.
Aga head uudised ka: Valitsus otsustas, et aastavahetusel koroona ei levi, kõik piirangutevastased saavad ühe päeva vabamalt hingata nüüd.
v6sa
15:30 16.12.2021
Need 176 on (väidetavalt, ega ma kõrval pole olnud) sisse võetud COVIDiga. Ülejäänud 83 puhul on COVID kas leitud muul põhjusel sisse möllimisel või suisa haiglast hangitud. Iseküsimus, kui korrektselt nüüd iga juhtum liigitatud on. Ehk minu arusaamistmööda (mis võib olla vale, ma ei tööta TA-s) oleks herr Deus küljest väljaturritava vinkli korral ikkagi liigitunud statistikas nonde "kaasutvatega" haiglas oleva 83 hulka.

Hirmu mul ei ole. Ma elan piisavalt kaugel linnadest ja õnneks töötan üsna üksildases ametis, et saan oma toimetamisi seada arutute sahmimisest eemal. Aga mind teeb lihtsalt kurvaks, kuidas hetkekasu ajel igasugune ettevaatus minetatakse.

Eelpool (õigesti) mainitud Colti meetod inimeste võrdsustamisel andis võimaluse varasemast kiiremini oluliselt suuremat hulka ebameeldivaid loojakarja saata. Meetodit täiustas oluliselt herr Maxim. Samas vahet ei ole - ka siin lõimes on kirjutanud hulk inimesi, kelle arvates teistmoodimõtlejad tuleks järjest seina äärde panna... Ehk kuigi austet Marita57 mind süüdistas klikikogumises, siis ei, seda ei olnud plaanis. On vaid kurb tõdemus, et meil ei ole vaja ühtegi välisvaenlast, me saame suurepäraselt üksteise mahanottimisega siseriiklikult hakkama, kui selleks vaid luua tingimused.

Kusjuures viirusel on kogu sellest aruetlust sügavalt savi. Võimaluse tekkides see nakkub.

Valitsus andis viirusele suurepärase võimaluse viia halvasti alustatu lõpule. Täname siinkohal viletsust haiglaravi peatamise eest. Hiljemalt jaanuari kolmandal nädalal kiirabi enam ei tule. Aga kevadeks tervenenud meenutavad heldimusega, kuidas sai ikka pidu pandud!

Muudetud 16.12.21 15:36

Kärss
16:00 16.12.2021
# 176 vajab haiglaravi raskeloomulise COVID-19 tõttu

Vajab ravi raskeloomulise covidi tõttu, mitte millegi muu tõttu, seda ei ole võimalik kaheti mõista. Oluline on ikkagi lõpptulemus, et inimene paraneks nii koroonast kui kaasuvatest haigustest.
mati1222
16:32 16.12.2021
Tuttav oli muu pärast haiglas ja peksti koroona osakonda. Vot nii käib äri haiglate moodi. Täiesti negatiivne ja kuu ennem nohuna läbipõdenud paberitega.
.
17:10 16.12.2021
v6sa ei viitsinud arvutust ära teha. Tühja jutu ajamise asemel võiks midagi konkreetset öelda.
v6sa
17:41 16.12.2021
Mida ma pidin arvutama? Palju on 0,3 % Eesti rahvastikust?

Kui võtta rahvastikuarvuks aastaalguse ametlik 1 330 068, siis sellest 0,3 % on 30 990 inimest. Seega ühe eelkõneleja arvates oleks täiesti OK, kui meil sureks lisaks tavapärasele rasvasele 15 tuhandele veel kaks korda rohkem inimesi? See teeks siis kokku 45 000 surnut. Kui pika perioodi peale?

Või mida minult nüüd täpsemalt oodati?

Tänase teadmisega on Eestis kinnitatud COVID-surmasid olnud 1499 ( https://statistika.tai.ee/pxweb/et/Andmebaas/Andmebaas__01Ra
hvastik__04Surmad/SD15.px/
), mis teeb jämedalt 0,1% rahvastikust.

Seega võivad ellujäänud kergendatult hinnata: meil on seni läinud keskmisest kolm korda paremini...

Seda juttu tasub kindlasti minna rääkima neile, kel senini õhk ei liigu või on mõni muu huvitav järelm COVIDi edukast põdemisest.

Edit by Deus: Tegin lingi klickitavaks.

Muudetud 17.12.21 13:46

.
18:10 16.12.2021
1499 covidi surma. Selge pilt. Mitu protsenti see rahvaarvust on? Ca 0,1% Meil on algandmed 99,7, seega 0,2% mahub veel ära. Paneme sinna kirja haiglas olnud inimesed. Niiet kokkuvõttes tulebki 0,3% elanikkonnast on seotud koroona raskema põdemisega, ülejäänud 99,7 ei köhi ka selle peale. Ja sa deus lõpeta minu blokkimine. Kui tahan, saan nagunii postitada hoolimata sinu blokkimistest, samas vaata enda kommentaare ühe audiremontija teemas. Et mis lubatud zeusile, pole lubatud härjale?
Loe veelkord see artikkel läbi ja mine küsi peegli ees, et kas oled ka väike taskufüürer.
Deus
18:46 16.12.2021
Kesine lugu tõesti...
Kärss
18:53 16.12.2021
Punktike, mine otsi ravi, Deus pole midagi blokkinud ja adminne on siin foorumis veidi üle kümne. Sa kraaksud lihtsalt nende üksikute kallal, kes viitsivad reeglite rikkumisi põhjendada. Sinu soovidele vastu tulles siis seda enam ei tehta.
Kärss
20:43 16.12.2021
Tobe lugu, kui sõdalane hakkab end pidama ühtlasi ka eriarstiks ja tema otsused on automaatselt ainuõiged. Aga kodanikud ei pea samal ajal enam sellist riiki ainõigeks. Lõhestamise ja lojaalsetele alluvatele noa selga löömise tulemus on täpselt see, mida meie idanaaber soovib.

https://epl.delfi.ee/artikkel/95415193/herem-venemaa-katt-ma
-ei-nae-kull-aga-lohestamise-ja-desinformeerimise-kampaaniat

EDIT: omikroniga seoses ka midagi positiivset
https://tervis.ohtuleht.ee/1050926/lutsar-omikroni-levikul-o
leks-ka-positiivseid-kulgi

Kui eelmine uudis paika peab ja kõik inimesed (läbipõdenud, vaktsineeritud, mittevaktsineeritud) selle lähikuudel kõik kerge külmetushaigusena läbi põevad, muutub alloleval lingil olev 6+3k uudis kas kehtetuks või põhjustab kodusõjad/riigipöörded jms igas vähegi temperamentsema rahvastikuga riigis...
https://epl.delfi.ee/artikkel/95420499/kallas-kohe-luheneb-v
aktsiinipassi-kehtivusaeg-ka-eestis-tehke-tohustusdoos-piken
damiseks

Muudetud 17.12.21 01:22

x3
21:39 16.12.2021
0,3% Eesti rahvastikust on ikka 3990 inimest!

"Kui võtta rahvastikuarvuks aastaalguse ametlik 1 330 068, siis sellest 0,3 % on 30 990 inimest. Seega ühe eelkõneleja arvates oleks täiesti OK, kui meil sureks lisaks tavapärasele rasvasele 15 tuhandele veel kaks korda rohkem inimesi? See teeks siis kokku 45 000 surnut. Kui pika perioodi peale?"
möödaminnes
07:36 17.12.2021
To: ". "
Numbrites sul võib olla ka õigus, hetkel pole aega süveneda.

Mõne lausega selles teemas Deus näitas (minu jaoks), et tal on üsna lai ringvaade. Ehk siis, tema ei ole lihtsalt "usklik oinas" vaid püüjab läheneda mõistusega. See, et sulle ei sobi tema vaatenurk, ei luba teda sõimata, minu arust. Teisi ka.

Teine teist sõimata, nagu mutid turul... Siia sobiks see üsna levinud kolme koeraga pilt, kus kaks koera sikutavad midagi teine teise vastas, kolmas kasutab olukorda oma huvides.

Mul läks kiireks, muidu paneks veel pikalt. :)
v6sa
16:04 17.12.2021
Kärss kirjutas: "Tobe lugu, kui sõdalane hakkab end pidama ühtlasi ka eriarstiks ja tema otsused on automaatselt ainuõiged. ..."

Kas oled nõus avama oma lause mõtet?

Praegu jääb mulje, et Sinu arvates KVJ oleks pidanud "oma peaga mõtlejaid" erikohtlema?

1499 surma on tõesti 0,1% rahvastikust. Kolmas aasta jookseb.

Tänu viletsuse ettenägelikkusele võivad kõik piirangutevastased rõõmustada: aastavahetusel on võimalik panna alus suurepärasele karjaimmuunsusele. Kiirustage, seltsimehed mõtlejad, kiirustage! Vaid kaks ööd... Osaleme enneolematus inimeksperimendis, mida ei julgeks tavaoludes mitte ükski eetikakomisjon lubada.

Muudetud 17.12.21 16:13

jee.kim
16:29 17.12.2021
Ma ei lugenud kuskilt välja, et Herem ennast eriarstiks peab, vastupidi, kuulas meedikuid ja lasi KV'l teha mudelarvutusi/analüüse....
Kärss
18:23 17.12.2021
Ma ei näe, et tema otsused oleks kooskõlas sellega, mida teadlased soovitavad. Need on kooskõlas pigem sellega, mis on teadlaste soovitustest jäänud järele pärast poliitikute tõlgendust ja sedagi osaliselt. Meenutan, et teaduskirjanduse läbitöötamisel ei otsita mitte õigustusi oma seisukohtadele, vaid võrreldakse kõigi saadaolevate poolt- ja vastuargumentide omavahelisi osakaalusid. Teaduses see on absoluutselt läbipaistev protsess, seda tuleb teha avalikult ja seda kontrollitakse mitme inimese poolt, et see oleks tehtud mitte lihtsalt avalikult, vaid ka neutraalselt.

# Sinu arvates KVJ oleks pidanud "oma peaga mõtlejaid" erikohtlema?

Maailm ei ole mustvalge. Poliitilised edulood ja ämbrid on alati seotud vähem otsustega ja rohkem sõnumitega, mille need otsused inimestele on andnud. Elukutselised sõjaväelased on inimesed, kes on lükanud kõrvale kõik teised tasuvamad ja mugavamad karjäärivalikud oma elus ja teevad oma tööd kutsumusest ja fanatismist. Need inimesed on ühed suurimad patrioodid, keda meil üldse võtta on, sest samal ajal, kui enamus patrioote väljendab seda tunnet lihtsalt jutustades või kommentaare kirjutades, siis need inimesed on valinud tee end sellele pühendada. Mis tunne on neil inimestel, kellele riik otsustas nüüd noa selga lüüa? Mis tunne on nende kolleegidel, kes on sama palju pühendunud, kuid kellele hetkel pole veel nuga selga löödud? Kui suur on nüüd hiljem nende usk süsteemi õiglusesse? Aga kodanikel? Või nendel noortel, kes on praegu elu teelahkmel ja teevad oma karjäärivalikuid? Siin pole üldse asi enam "oma peaga mõtlemises", kuna iga inimese valulävi on erinev, kust kulgeb kellegi "piir" alluda sellele, mis on kasvõi ainult osalises vastuolus teadusega. Mis oleks siis, kui koroona oleks natuke kergem haigus ja vaktsiinitüsistusi komakoha võrra rohkem praegustest, kas siis kah ei tohi "oma peaga mõelda" või muidu alustad oma elu nullist?

Kui süsteemi hammasrataste vahele ei jää mitte need, kes lihtsalt võitlevad kõige ja kõigi vastu (kahtlen, palju selliseid anarhiste üldse sõjaväes töötab), vaid ka need, kellel on antikehad läbipõdemise tõttu, mida süsteem keeldub tagantjärele läbipõdemisena registreerimast (viimate andmete järgi on 40,5% antikehade omanikke täiesti asümptomaatilised!), aga tänased teadlaste soovitused ei pea õigeks kohe põdemise järgselt vaktsiineerida (ega käsi seda ka seadus), on sellises kohas "mudeldamine" ise juba enese seadmine kõrgemale ja targemaks erialaspetsialistidest. Neid juhtumeid alles hakkab välja tulema. Nüüd aga otsustati esmalt "kahtlusalused maha lasta" ja alles seejärel hakatakse uurima, kas nende kahtluse alla seadmine oli põhjendatud ja mahalaskmine kõige ratsionaalsem viis kahtluste hajutamiseks. Väljastpoolt paistab see välja pigem ühe väikese füüreri haleda enesekehtestamise katsena, kus "karmi käe poliitikaga" surutakse läbi erapoolikut poliitilist agendat. Ma mõistaks veel seda, kui sellised inimesed saaks pandeemia lõpuni palgata puhkust, suunataks täiendõppele, ajutiselt vähesemate inimkontaktidega ametikohale vms, mis ei ohusta riigi julgeolekut, aga praeguse tegevuse tulemus tähendab veel rohkem riigis pettunud inimesi ja ma luban anda endast parima, et minu lastest keegi sellisesse süsteemi oma aega ega energiat iial ei panustaks. Kusjuures ma pole absoluutselt vaktsineerimisvastane - nii mina kui kõik mu lapsed on saanud kõik kohustuslikud vaktsiinid ja lisaks veel terve rea vaktsiine, mis on täiesti vabatahtlikud. Kui on olemas vajalik, avalik ja erapooletu info, võin kaaluda ka laste vaktsineerimist koroona vastu. Mul on lihtne teha vahet, mis on mõistlik ja mis mitte, kuna ma olen seda õppinud. Aga ma ei kirjuta kunagi alla sellele, kui poliitiliste otsuste abil hakkab üks nõudma vaktsiini, teine ivermektiini jne. Oleks aus, kui arstid ei vali seda, milliseid relvi või millise tootja moona kaitsevägi peaks kasutama ja kaitsevägi ei tee samas inimeste raviotsuseid ega põrmusta kellegi elutööd vastuolulistel andmetel põhinevatest kahtlustustest lähtudes.

PS: Me otsime hetkel just töötajat, kelle kandideerimise eeltingimuseks on kehtiv koroonapass, kuna seda tööd ei ole eri riikide nõudmistest lähtudes võimalik teha ilma koroonapassita. Inimene saab teha oma karjäärivaliku sellest teadmisest lähtudes, sh otsustada ka mõne muu valdkonna kasuks, pühendada end sellele ja olla aastakümneid hiljem uhke selle üle, kui väärikalt teda selles teises ametis on koheldud.

PPS: eeskujulikult vaktsineeritud perekond Helmed näevad endiselt kurja vaeva, võideldes selle vastu, et neid sildistatakse igal pool vaktsiinivastasteks (sic!), kuna nad võitlevad mitte vaktsineerimise vaid hoopis SUNDvaktsineerimise vastu. Eks igaüks näeb ise, kes seisavad sellise eksitava sildistamise taga ja võib spekuleerida, millistel eesmärkidel.

PPPS: Putin on ülirahul iga otsusega, mis inimesi lõhestab. Eriti riigikaitsega seotud inimesi. Koroonapassi konksu alla neelanud tippametnike kohta kasutatakse väljendit, mille eest tänapäeval inimesi juba kohtusse kaevatakse;)
küsimus kärsale
19:10 17.12.2021
Kuidas suhtuda inimesse kes vaktsineerida ei taha, aga muud md abi tahab vastu võtta,kas ei tundu kahepalgeline?
R.K.
20:34 17.12.2021
See kahepalgelisuse küsimus. Kohe mitte midagi ei saanud selle mõttest aru? Mis moodi kahepalgeline?
Ei vaktsiinile
20:42 17.12.2021
Aga muud ravimid lähevad küll ja vajalikud operatsioonid lastakse ka teha,mitte ei kasutata ravimiseks rahvameditsiini ja muid posijaid. Kui meditsiini ei usu siis selg sirgeks ja ei meditsiinile
R.K.
21:25 17.12.2021
See pole nüüd kah mingi jutt. Saad kuskilt reisult omale malaaria või miskit muud eksootilist, ütleme kah, et ise ronisid sinna, nüüd ise maksa kah oma ravi.
möödaminnes
23:11 17.12.2021
Haigekassa 2021. aasta I poolaasta aruanne
EELARVE TULUD KOKKU 930 963
https://www.haigekassa.ee/sites/default/files/2021_I_pa_arua
nne_04.08.2021.pdf

TAT eelarve kokku, ERF REACT-EU toetus 38 151 421
2.2.1. Tegevuse üldajaraam
01.02.2020–31.12.2023
https://www.sm.ee/sites/default/files/tat.pdf

Ehk siis covidi toetus, aasta kohta, ligi 5 korda enam, kui eesti haigekassa eelarve.
Ei usu kohe, arvutamisega mul vist midagi viltu.
Igastaes, huvitav lugemine.

PS sh COVID-19 kulud 35 545 ... tõesti või?! Üleväsimus vist, lähen magama...

Kärss
23:12 17.12.2021
Artiklit lugesid? Panen igaks juhuks lingi uuesti. Ühelt poolt imestus, miks küll selliste uudiste järel tuleb välkõppekogunemisele kohale nii vähe inimesi ja samal ajal on "spetsialisti" jutus kogu meditsiiniline pool segi nagu pudru ja kapsad (nagu siin teemaski). Väga sarnane sellele politiseeritud propagandale, et peame saavutama 100% vaktsineerituse taseme ja siis enam viirus ei levi. See ei muutu kahjuks tõeks ka siis, kui seda praegusest isegi 1000x rohkem korrutada, aga kui see võetakse analüüside, mudeldamiste ja otsuste tegemisel eelduseks...
https://epl.delfi.ee/artikkel/95415193/herem-venemaa-katt-ma
-ei-nae-kull-aga-lohestamise-ja-desinformeerimise-kampaaniat

Tsiteerin lõiku artiklist:
# Möödunud aasta detsembris oli näha, et vaktsiin tuleb, ja see oli võimalus
# demoraliseerivast olukorrast pääseda. Enam-vähem siis hakkasime tegema ka
# analüüse, vaatasime, kes peab olema vaktsineeritud, kes mitte. 1. septembril
# jõudsime selleni, et meil on vaja saada 100% vaktsineeritust.

Demoraliseerivast olukorrast jõudsime nüüd vähem demoraliseerivasse olukorda? Kas nüüd on riik vähem lõhki, paranes moraalsus ja uhkus oma riigi üle:)) Ju siis, kuna ka seesama Delfi tsiteerib ainult sarnast juttu ajavaid teadlasi, aga teised (maailmas kõrgelt hinnatud ja lausa riigil palgal olevad!) teadlased küsivad avalikult, miks pole nõus alternatiivseid kuid TEADUSLIKULT PÕHJENDATUD seisukohti avaldama keegi muu kui Objektiiv või Uued uudised:) Ma olen juba elanud selles riigis, kui oli ainult üks partei, üks tõde, üks ainuvõimalik lahendus. Samal ajal arutati igas teises kodus suletud kardinate taga, kuidas seda ainuõiget riiki kukutada.

# Kuidas suhtuda inimesse kes vaktsineerida ei taha, aga muud md abi tahab
# vastu võtta,kas ei tundu kahepalgeline?

Ei ole midagi kahepalgelist. Sellist asja tulebki siis nimetada otse ja ausalt vaktsineerimiskohustuseks. Nii kaua, kuni on olemas vaktsiinist tõhusamaid meetodeid ja tehnilisi lahendusi nii nakatumise kui ka raske haigestumise ärahoidmiseks, ei näe ma põhjusi, mis õigustaks inimestelt valikuvõimaluste ära võtmist. Sama lugu on ka kindlustusega, autode puhul kohustuslik, mujal mitte (eriti), kuid enamikel kindlustustel on juures ka kliendi valitud tingimuste/suurusega omavastutus, millega motiveeritakse inimest valikuvabadusi mitte kurjasti ära kasutama. Loomulikult võiks olla ka vaktsineerituil ja mittevaktsineerituil erinev omavastutuse määr. Sama käib loomulikult igasuguse teadliku ja teadvustatud riskikäitumise (suitsetamine, ülekaalulisus jne) kohta. Kaitseväe (ja politsei, kiirabi, tuletõrje jpt) puhul pole muidugi kõik nii lihtne, sest riigile eluliselt olulised tugistruktuurid peavad töötama kõigis tingimustes. Ma ei näinud aga kusagil ühtegi avalikku ja läbipaistvat analüüsi, vabandusi, töölepingu rikkumisega seotud õiglase (st elu pikkuse karjäärivaliku tühistamisega võrreldava) kompensatsiooni väljapakkumist, isegi mitte diskussiooni selle üle - selle asemel ainult ülbe arrogants, mida me kõik ca 20 aastat oksendamiseni kuulnud oleme. Nende lahti lastud inimeste koolitamine ja kompetents on loodud siiski ka minu maksuraha abil ja mul on õigus olla pettunud riigis, kus riigireetureid karistatakse, aga kui reedab riik oma teenistujaid, siis kunagi keegi ei vastuta ja isegi mitte ei vaevuta põhjendama avatult ja usaldust väärival viisil. Varsti küpsevad ka selle viljad, kuid nende eest ei maksa jällegi mitte riik (riigil endal ei ole raha) vaid meie ise.

Lihtsalt hüpoteetiline küsimus, et kui nüüd need 46 töötajat (sh 13 ohvitseri) pluss kümned lahkumisavaldusega läinut peaks minema riigi vastu kohtusse ja võitma, kes siis maksab? Kas kahju tekitajad või jälle maksumaksjad? Kumb viis kasvatab kodanikes patriotismi ja kinnistab teadmist kodanikes, et me elame endiselt õigusriigis?
mati1222
01:01 18.12.2021
Kui see asi nii hull oleks, poleks ma täna külas saunas käinud. Punkt. Mitte kunagi süstud ega testitud, vaevalt et sinna oleks lastud, kus tipp haigla personalgi käib. Kõik.

Deus
01:42 18.12.2021
Me oleme siin su luulusid haiglates toimuvast ennegi lugenud.
mati1222
10:13 18.12.2021
Kellele luulu, kellele reaalsus.
Deus
11:07 18.12.2021
Siinkohal on sul 100% õigus. Skisofreeniku jaoks on toas järjest tõusev vesi täpselt sama reaalne, kui järve või merre jalutava inimese tunnetus. Taustsüsteemis jälgijana on lihtsalt põnev välja mõelda, et miks järsku üks tüüp kõiki asju põrandalt lauale tõstma hakkab, kuigi tuba on samasugune nagu ta on eelmised 10 aastat olnud.

Muudetud 18.12.21 11:20

Keegi kuskilt 123
22:15 18.12.2021
To; küsimus kärsale

Kahepalgelisus? Aga kuidas nimetada inimesi kes on riigi poolt saanud kaks või kolm toosi vaksiini ja ikka sattub haiglasse ja neid ei ole mitte ühe ega kahe käe sõrmedel võimalik kokku lugeda. Riigiraha raiskajad, mõtetu investeering, meditsiini koormamine?
Marko
19:02 19.12.2021
https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/8eb0c26f-0319-4206-b8
05-bbc43f8a2ba3

Soomlaste andmed vaktsiinist põhjustatud surmajuhtumite kohta. 2 juhtumit 9 miljoni süsti vastu.
Kärss
21:52 19.12.2021
# Kahepalgelisus? Aga kuidas nimetada inimesi kes on riigi poolt saanud kaks või kolm
# toosi vaksiini ja ikka sattub haiglasse ja neid ei ole mitte ühe ega kahe käe sõrmedel
# võimalik kokku lugeda. Riigiraha raiskajad, mõtetu investeering, meditsiini koormamine?

Kahepealgeliseks muutub kõik siis, kui algab valetamine, vassimine, faktide sihiteadlik moonutamine ja juhuslikult on see kõik alati kellelegi ka kasulik. Vaktsiin ei ole ju üldsegi eesmärk, vaid kõigest vahend. Kusjuures pole üksikisiku tasandil olnud kunagi kõige tõhusam vahend nakatumise vastu. Miljonit ületava rahvaarvuga riigi puhul haiglate ülekoormuse vältimiseks... võibolla on (keegi pole kunagi kusagil avaldanud võrreldavaid andmeid alternatiivide kohta, et saaks väita selle kohta midagi kindlat).

Teine pool Su küsimusest: eesmärk ei ole mitte vaktsineerituse tase, vaid riigi kõige olulisema ressursi - riigi kodanike - heaolu (mis omakorda sisaldab väga palju väga olulisi selgelt mõõdetavaid parameetreid alates tervisest ja tööalasest eneseteostamise võimalusest kuni lojaalsuseni riigi ja tema valitsejate suhtes). See on just nimelt poliitikute töö ja sellest oli teemas juba varem juttu, miks teadlaste soovitusi ei saa päris 1:1 üle võtta. Kui hästi see eesmärk on pandeemia ohjamisel täidetud, võib igaüks ise hinnata.

Kui Delfi on üldtoonilt kollane ja töötab eelkõige liberaalsete parteide häälekandjana, kus teri tuleb sõkalde seast luubiga otsida, siis siin on jällegi üks suhteliselt objektiivne artikkel, mida soovitan lugeda lõpuni ja mõttega läbi kõigil, keda teema huvitav. Tsiteerin sealt paar üksikut olulisemat mõtet.

https://ekspress.delfi.ee/artikkel/95430491/omikron-on-kohal
-pangem-valmis-uuteks-rekorditeks-mida-peaksime-eestis-tegem
a

# omikron siiski tõenäoliselt sama ohtlik kui delta.

# 1. Esiteks, kehtib paradoks: leebem, aga hästi leviv viirus - kui ta on
# paljudele siiski surmav - tapab pikema aja jooksul palju rohkem inimesi, kui
# väga ohtlik, ent mõnevõrra vähem nakkav viirus.

# 2. Teiseks, puudub seni selgus, kas ja kui palju omikron põhjustab nn pikka covidit,
# mis kahjustab paljude põdejate tervist ja koormab meditsiinisüsteemi pikaajaliselt.

# 3. Kolmandaks, suurim küsimus on hetkel: kas omikron on tegelikult leebem
# või see lihtsalt paistab leebem seetõttu, et levib ühiskonnas, kus
# immuunkaitse on oluliselt kõrgem.

# Tartu Ülikooli seireuuring kinnitas sel nädalal, et Eestis on mingisugune immuunkaitse
# ligi 82% täiskasvanutest (peamiselt vaktsiinist saadud - 71% täiskasvanutest
# on vaktsineeritud). See tähendab, et vaid 18% täiskasvanute seas näeme
# tulevikus omikroni tegelikku jõudu, kui nad ennast enne ei vaktsineeri.

# Veel on Hongkongi teadlaste uuringus välja toodud üks aspekt: omikron
# paljuneb inimese bronhide koes lausa 70 korda teistest variantidest kiiremini.
# Samal ajal deltaga võrdses paljunes omikron kopsude koes 10 korda
# aeglasemalt. Kui see oleks tõsi, võiks ka see seletada haiguse kergemat käiku.
A66
06:56 20.12.2021
Suusamäel peab koroonapass olema... Vist Vooglaiu kiusamiseks spetsiaalselt meie ajaloo halvima peaministri tehtud. Vaadake eilset AK öhtust saadet ja taipate isegi. Esimene löik räägib ühest hirmsast viirusest uisuplatsil ja siis tuleb kaks löiku, kus inimesed lausa elavad üksteisel seljas. Öelge palun, kes on need rumalad inimesed, kes on vötnud pähe mötte teisi juhtida? Kes on lasknud need ajudeta olevused vöimu juurde? Kes lasi meie riiki kaitsma hullunud tupoi, kes vanu rehve miljonite kaupa metsa matab ja loomadele jöuluks joogikoha ette löiketraati veab. Kas ma peaks sellises riigis uhkusega elama? Jumala häbi on.
Nii juhtide kui ka kriitilise massi lollide pärast siin maal.
Deus
09:49 20.12.2021
Endiselt, me oleme ise valinud nad sinna.
v6sa
11:37 20.12.2021
Eriti tuleb tänada neid, kes valimas ei käi;)

Kärss, kas pead võimalikuks, et sõjaväelane jätab mõned käsud täitmata?

Ja teine küsimus siia otsa: milline meede on vaktsineerimisest tõhusam ühiskonna/riigi tasandil? Üksikisiku tasandil on distants, aga ühiskonna lausalist distantsileviimist ei ela enamus ühiskonnast üle. Või vähemalt tundub, et isegi eestlaste jaoks on viimasel paaril aastal eluküsimus suurtes hulkades ligistikku olla.

Su arutluskäik on arusaadav (kuid ei nõustu;), kuid milline oleks toimiv alternatiiv?

Ma siiski ei näe kuidagi, et täna oleks inimesel kohustuslik vaktsineerida. Nii, nagu liikluskindlustus ei ole kohustuslik mitte kõigile autodele, vaid ainult liikluses osalevatele. Täpselt nii, nagu turvavöö kandmine ei ole kohustuslik mitte igal pool vaid ainult maismaal ja pikemat sõitmist nõudvatel tööülesannetel (LS §39 (2) on erandid).

Ehk kui vaktsineerimine ei sobi, siis lihtsalt teatud tööülesandeid ei täida ja valid muud tegevused. Või rikud reegleid, kandes avastamise korral ettenähtud karistuse.
Deus
11:43 20.12.2021
Need, 47% inimestest, kes ei käinud valimas, ei oma üldse õigust kritiseerida ei valitsust ega ka meie poliitika suunda ega ka ülemise poole otsuseid vaid peavad lihtsalt vait olema ja oma valikute üle järgi mõtlema, et äkki järgmine kord (2023) ikkagi läheks ja valiks kedagi. Vait olema maski kandes.
R.K.
15:34 20.12.2021
Hea Deuz, pidurda nüüd väheke hoogu. Ikka see peab mokad maas hoidma, kes valis ja hiljem oma valikus pettus, mitte see, kes pettumusest üldsegi valimas ei käinud.
Marko
15:37 20.12.2021
Eksid, lugupeetud R.K.
Valija võib inimest, kellele ta töö andis oma häälega, vabalt kritiseerida. Pealtvaataja, kes nendele tööd ei andnud, peab leppima sellega, mis teised talle valisid.
.
16:06 20.12.2021
Ei saa nüüd hästi pihta, et miks te siis valisite sellised keda nüüd kritiseerima peab? Valida ei oska või milles probleem? Kui valisite, olge rahul.
saamatud valijad
16:22 20.12.2021
mida ohite siin, eelmine kevad olid pukis kaabud+ kesk, ja riik suretati välja, keegi ei ohkinud, nüüd siis trall käib igal pool ja ikke polda rahul
Deus
17:05 20.12.2021
Nu tegelt on hetkel siiski võimul enimhääli saanud, mitte sahkerduste ja mahhinatsioonide teel kokkuvägistatud bande. Ja ma ei tea, miks kritiseeritakse kuid vähemalt on õigus kritiseerida, olgu kasvõi eesti200 valijad. Need kes valimas ei käinud, peaks piiksu kinni hoidma, sest loobusid ise vabatahtlikult oma kodanikukohust mitte täites sellest hüvest.
R.K.
17:16 20.12.2021
Marko, toon väikse näite.
Oletame, et lähme sinuga kuskile kluppi lantima või mis iganes, niisama tantsu lööma. Astume sisse ja valik kuidagi kehv. Mina loobun, istun vaba puki otsa ja naudin jooki ning vaadet, sina siiski miskit leiad, no mitte päris seda kõige kõige, aga ehk ajab asja ära. No vot ja nüüd see sinu valik astub sul varba puruks. Käia ei saa, hea sõber aita. Viskan su õlale ja kodu poole. Raske sinder, tee kah libe ja ise kah vähe põlvist lõtv, tahaks s...asti öelda....
Tohin või mitte? ;)
möödaminnes
18:03 20.12.2021
# valik kuidagi kehv.

Täppi.
Marko
18:33 20.12.2021
Suht meelevaldne konstruktsioon muidugi, aga kena oli lugeda. Kahjuks on loogikaviga sisse lipsanud. Valimas käinud ei palu kogu aeg mittevalinutelt abi. Kui nad omavahel sõimlevad, see on teine teema.
PS kus kuradi kohast sa tead, et ma peaksin tiba vähem kaaluma?
Willem0
19:53 20.12.2021
To:R.K. (registreerimata)
Ma natuke siis fantaseerisin teie mõtetes. Kehv valik tõesti. Aga kus kohas valik tehti , mina isiklikult sellises kohas ei vali kunagi sest sealt võib vabalt saada kaasnevaid haiguseid.:) Põhimõtteliselt siis elunaudingute sfäärist ellujäämise juurde tulles, et kuidagi ellu jääda, siis kumma sitahunniku sa taastoitumisse laseksid . Kas Rebase oma või meeldib teile Karu oma rohkem. Karu muide jätab palju rikkalikuma menüüga jäätmed sest ei omasta täielikult kõike seda mida sisse õgib.

Muudetud 20.12.21 21:33

.
20:54 20.12.2021
Huvitav jah, et tänu neile valimaskäinutele olemegi sellise sita sees. tänud teile. Peaasi ikka see, et enamushääli saanud enamusvalitusesd meil pukis oleksid, siis elu õitseb.
möödaminnes
21:26 20.12.2021
#et tänu neile valimaskäinutele olemegi sellise sita sees.

Avalik süüdistamine nagu oleks, või mis?. Jälle ja ikka ühiskonna lõhestamine, sisuliselt. Ühiskonnale teeb vaid halba, kasu saavad aga sulid.

Või mina jalle midagi sain aru valesti?

Püüdkem ikka kannatlikum olla. Mis ei tähenda, et tuleb kannatada rumala valitsuse pärast. Teoorias just seal peaks olema parimad "eksemplaarid", praktikas aga läks "nagu alati".
Deus
22:56 20.12.2021
Kuidas see nüüd nii läks, et kodanikukohustusi ehk kohustusi mittetäitjad saavad õiendada oma kohuseid täitnud kontingendi kallal... Sellise loogikavabaduse lugemise peale tõmbab suisa ajukäärud sirgu ja IQ number kukkus kinganumbri jagu madalamale. See nagu öelda naisele õhtal, kui ahi kütmata, et ise valisid mind, oleks valimata jätnud, istuks samamoodi külmas.
Marko
23:04 20.12.2021
punktike, palun püüa mõista, et me oleme selles sitas seepärast, et meil on tõbi, mis nakkab gripist paremini, on karmim, ei karda troopikat ega sesoone!
Erinevate riikide valitsused on käitunud erinevalt, mõned radikaalseltki, head tulemust ei paista kusagilt. Soomes hakkab looma, koroonapass läheb ilmselt kehtetuks kuna need passiomanikud on seal samasugused lambad nagu siingi, vaja passiga vehkides kluppi minna ninasid vastamisi hõõruma.
mati1222
23:24 20.12.2021
Ja kui neid lambapassidega on oma 3000 pead koos, siis on kõik ok. Ja kaamerate taga eliidi käitumine sama. täielik rahva lollitamine käib sellega.
Deus
23:28 20.12.2021
suisa 60% rohkem OK, kui läbipõdemistõendit või vaktsineerimistõendit mitteomava 3000'ga.

Muudetud 20.12.21 23:30

mati1222
23:51 20.12.2021
Ja see on ka ok, miks siis need süstitud sinna testima ronivad ja positiivseid saavad nii massiliselt. See mõne päeva tagune lugu: Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti 6401 testitulemust, millest 576 osutus positiivseks. Positiivse testi saanutest oli 339 vaktsineerimata ja 237 lõpetatud vaktsineerimiskuuriga.. Tundub et suures õhinas ja vaimustuses lähevad sõnadki segi. Aga olgu, olen jälle vait, see siin on mõttetu jauramine, nagu näha, aetakse kindlat ettekirjutatud liini vist täitsa. Uskumatu on ainult kui palju on lihtsameelseid.
Deus
00:16 21.12.2021
Seletatud sulle eespool mitu korda juba, miks need numbrid sellised on. Ise tood välja kuid aru ikka ei saa aga pole hullu, su lihtsameelsus ongi sulle lihtne, teistel on lihtsalt raske.
Marko
00:20 21.12.2021
kas oled ehk eestpoolt ka mõnda postitust lugenud? Seal on kirjas, miks need arvud võrdsustuvad muide...
Keegi ei loe, ainult klähvitakse. Kärss kirjutas mäletamist mööda kevadel, et viiruse eesmärk on hästi levida ja vähem tappa. Viimase versiooni kirjeldus kipub liiga sarnane olema.
FLOU
08:35 21.12.2021
Huvitav... mati1222 ise tõi numbreid, mis näitavad, et vaks töötab. Kehva võitu küll, aga ikka... Ja ise ka solvunud...
mati1222
09:02 21.12.2021
Kas on raske aru saada, et ei pidanud ju nakatuma isegi. Kas mitte nii polnud suured lubadused. Nüüd juba positiivseid pea pool ja mis protsent neist testib üldse.
Deus
10:17 21.12.2021
Ja sul on raske aru saada endiselt põhikooli matemaatikast, mida sa jaurad ja ketrad siin sama koha peal? Lepi sellega üks kord, et protsent on protsent ja see pole kunagi 100 olnud ühegi paberi peal. Sa oled üks nendest, kes pimesi lepingutele alla kirjutab ilma läbi lugemata? Vastata pole vaja, see oli retooriline küsimus.
jee.kim
11:03 21.12.2021
Teeme siis teisiti:
Kui vaksineerituid on 100%, siis haiglas on ka COVID'iga 100% vaxituid.
Samuti kui kedagi ei ole vaxitud, siis 100% haiglasolijatest on vaktsineerimata!
.
16:33 21.12.2021
Euroopa Liit kavatseb piirata ELi vaktsineerimistõendi kehtivust üheksa kuuga, et julgustada inimesi tegema tõhustusdoose.

julgustab või survestab?

Mitmed ELi liikmesriigid olid juba eraldi andnud teada meetmetest, mille kohaselt ei peeta ilma tõhustusdoosita inimest enam «täielikult vaktsineerituks».

kas see kolmas, nn tõhutoos jääb siis viimaseks või tulevad siiski neljas, viies, kuues jne ka?
ilmselt sõltubki see vaid jevroliidust ja lepingutest vaksitootjatega. mida kunagi räägiti- tee kaks doosi ja oled korralikult kaitstud. ei sittagi ei ole.

ELi uue reegli eesmärgiks on kooskõlastada koroonatõendi heakskiitmine kogu ELis, muutes iga kaitsesüsti kehtivuse üheksa kuu pikkuseks.

selge, vastus on siin- iga üheksa kuu tagant hakkate tõhutoose saama.

ELi Covid tõend on muutunud ELis ja mitmetes mitte ELi liikmesriikides standardiks, mis näitab, et selle omanikul on viiruse suhtes immuunsus, tõendil on ära toodud inimese vaktsineerimise staatus.

miks siis vaksitud haiglates vedelevad, padja all positiivne test?

https://tervis.postimees.ee/7413806/el-piirab-vaktsineerimis
toendi-kehtivust
Deus
16:35 21.12.2021
"Kui ma vaatan haiglasse tulevaid inimesi, siis need on armeed vaktsineerimata inimestest. Näiteks intensiivravis on praegu üks inimene, kes on täisvaktsineeritud, aga ma ei tea, kas ta on oma tõhustusdoosi saanud. Kõik teised, kes on intensiivravis, ei ole ühtegi vaktsiinidoosi saanud."

https://www.err.ee/1608441380/lutsar-omikroni-tuve-puhul-raa
gime-me-tavalise-kulmetuse-sumptomitest

See 9 kuud on mõnes mõttes tõesti survestamine kuid vaadates vähemalt hetkel omikroni käitumismudelit ja palvetades kõiksevägevama suunas, et mingit uut ja ägedat mutatsiooni ei tule / lahti ei lasta, siis järgmine sügis võib selle koroonajama juba ära unustada.
marita57
18:33 21.12.2021
Räägin pisut endast (jah, ei ole statistiliselt representatiivne valim, maht on pisut väike), vaktsineerimisest ja Covidist.

Ma pole kõige noorem inimene ja ka mitte sportlane või filminäitleja, kes kaheksakümneselt neljakümpise moodi välja näeb. Kroonilisi haigusi võib ka tükki neli kokku lugeda.

Selle foonil (tulenevalt töökohast, kus vastutus inimeste tervise eest keskmisest kõrgem) sain loomulikult esimesed kaks doosi Pfizerit kätte jaanuaris-veebruaris. Esimese oleks saanud detsembris ka, kui oleks viitsinud siseveebi lugeda ja tunnikese elavas järjekorras seista :-)

Sügisel tegin 9 kuu möödudes ära ka tõhustusdoosi ja elu oli eilseni lill, kuni üks kolleeg andis positiivse testi ning seejärel kõiki vähegi potentsiaalsed temaga kokku puutujad suunati kõik PCR-testile, mina nende hulgas.

Jama oli ainult see, et esimene testitulemus oli kergelt positiivne, no umbes nagu veidi rase. Arusaadavalt ei rahuldanud see ei mind ega infektsioonhaiguste residenti, kes selle peale kõikvõimalikud testid/proovid määras.

Tulemus: olen endalegi märkamatult (no oleme ausalt, väike kahtlus oli) jala peal läbi põdenud olukorras, kus kaks Comirnaty't sees. Selle peale sai siis kohe tõhustusdoos tehtud (no kuskohast ma pidin arvama, et ma Covidis olen!) ja ei juhtunud mitte midagi hullu.

Loo moraal: vaktsineerige - ja te ei pane seda ümbritsevat jama tähelegi! Põed oluliselt kergemalt kui nohu.

Full disclosure: abikaasa sai astrat seentega ja põdes kaks nädalat ikka väga korralikult viis kuud pärast teist doosi. Aga ta peab teist ametit kui mina ja neile anti seda vaktsiini. Nüüd on ainult tõhustusdoosi küsimus, millal saab.
Kässar
18:45 21.12.2021
"Kui ma vaatan haiglasse tulevaid inimesi, siis need on armeed vaktsineerimata inimestest"

Võibolla vaataks neid ka, kes otse surnukuuri jõuavad. Sel aastal on 3000 lisasurma võrreldes eelmise aastaga, kui vaksimist ei olnud.
Deus
18:47 21.12.2021
Mida laiemalt levib, seda rohkem sureb, eriti neid antikehasid mitteomavaid kodanikke, mille üle sa imestad siin nüüd?
.
19:20 21.12.2021
deus teab, kellel on antikehad ja kellel ei ole. kustkohast selline täpne info kui meil selleteemalisi teste nö riiklikul tasemel statistika jaoks sisuliselt ei tehta?
to marita
19:22 21.12.2021
Loo moraal: vaktsineerige - ja te ei pane seda ümbritsevat jama tähelegi! Põed oluliselt kergemalt kui nohu.

Põdesingi kergemalt kui nohu ja ilma igasuguse vaktsiinita. Seega miks ennast torkida kui ilma saab?
to: to marita
19:27 21.12.2021
tubli, loodame et ka muud haigused lased omasoodu kulgeda, meditsiin on nõrkadele, kui nulltolerants, siis ikke tervele sektorile
x3
19:38 21.12.2021
"deus teab, kellel on antikehad ja kellel ei ole. kustkohast selline täpne info kui meil selleteemalisi teste nö riiklikul tasemel statistika jaoks sisuliselt ei tehta?"

Ehk see seireuuring annab natuke parema ülevaate sellele küsimusele:

https://www.ut.ee/et/teadus/koroonaviiruse-levimuse-uuring-c
ovid-19-aktiivne-seire#Meeskond

Tabeli järgi lehekülje lõpus detsembri seisuga 81,5% täisealistest antikehadega.
.
20:39 21.12.2021
pidasin silmas seda: seda rohkem sureb, eriti neid antikehasid mitteomavaid kodanikke.

Sooviks tõestust, et antikehasid mitteomavaid kodanikke sureb rohkem kui antikehadega kodanikke.
Deus
21:30 21.12.2021
Intensiivi külastatavus annab selle numbri juba kätte. Kui ei taha uskuda, ega sundida saa. Mõni mees ja naine on juba kord sellised, et ennem saan aknakardinaga jutule ja ta nõusse midagi tegema kui sellist skeptikut, kes sulgeb silmad ja taob ühte rauda aind lapikumaks. Näita seda ja näita seda, vot nüüd ütlen nagu te mulle ütlesite, googeldage! Ma olen juba vajaliku statistika json kujul siia ette ladunud korduvalt!
Kärss
23:44 21.12.2021
Kui inimene ei oska googeldada või googeldatust aru saada, on see veel kuidagi mõistetav, aga kui inimene kommenteerib teemas, mida ta pole viitsinud läbi lugeda, on see tema isiklik probleem ja mitte keegi ei pea hakkama jälle sama asja otsast peale tõestama. Võib, aga ei pea. Siin on muidugi see konks juures, et haigus muutub, avaldatakse uusi uuringuid, kogu info täieneb pidevalt. Keda huvitab, hoiab end ise pidevalt kursis, keda mitte... ketrab muudkui oma vana plaati ja otsib FB-gruppidest kinnitusi oma paranoiadele uute teadmiste õppimise asemel (täname kõiki, kes siin linkides oma träkkereid jagasid ja sellega oma tõsiseltvõetavuse puudumise lõplikult kinnitasid:)). Kui kõik viitsiks lugeda ja õppida, poleks varsti enam võimalik ei poliitikuil ega ka neil lamemaalaste taga seisvatel huvigruppidel kedagi manipuleerida.

Kaks uudist soome keeles. Soomes, nagu ka paljudes teistes riikides, hakkab koroonapass kasutuks muutuma, sest kui levitavad kõik, siis peakski keelud kehtima kõigile.
https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/f4ede0bd-9f6a-421b-ab
ce-e2ffcba052b2

Teine artikkel on Austria lukkupanekust. Sealt artikli juurest on rotitud ka pilt, mis järgnes lukustamisele uute haigusjuhtumitega. Kõik on muidugi loogiline. Samas kiputakse unustama, et osa inimesi käitub nagunii vastutustundlikult ja lukkupanek muutis vaid selle hoolimatu väiksema osa käitumist - siit paistab, kui suur jõud sellel on ja ahistavates piirangutes tuleb süüdistada hoopis neid, mitte valitsust. Selline olukord on siiski üsna ebaõiglane kõigi nende suhtes, kes on teinud kõik endast sõltuva, et haigus ei leviks loomuliku kiirusega ega koormaks üle haiglaid.
https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/83f96867-abdd-42ec-9975-
d8b0529be39d
Protsent
01:46 22.12.2021
Matemaatik sa tõesti pole. Arvuta mitu% teeb 2 5st ja mitu % 6 teeb 18st. Saad kohe aru, et iga kell tasub vaktsineerida. Protsendiõpetus algab juba 7 klassis.
mati1222
02:10 22.12.2021
Oh kurrwa mat, mis müsteerium ikka käib, aina koomilisemaks läheb. J a täiskasvanus inimsed lähevad sellega kaasa.
Deus
06:54 22.12.2021
Proovi vahelduseks kaine peaga kommenteerida.
.
08:47 22.12.2021
See blokkimine muutub juba naeruväärseks. Proovi vahelduseks muul moel oma pisikest ego raguldada. Pidev istumine arvuti taga ja jälgimine, et keegi midagi valesti ei kirjutaks, on su paranoiliseks teinud. Suht sarnane Hitleri viimaste eluaastatega.
Deus
08:55 22.12.2021
Sa veits perse ei taha minna või ei oska lugeda, mida kärss näiteks kirjutas? Pole blokkinud midagi aga nüüd hakkan küll.
Deus
14:48 22.12.2021
"27. detsembrist 2020 kuni 19. detsembrini 2021 on ravimiameti hinnangul võimalik olnud kokku viie inimese surm vaktsineerimise järel."

Loed ikka need artiklid läbi ka, mida siia loobid ja kas matemaatikaõpikuga tegid tutvust juba?

Koroona erinevate tüvede kaart, mis sisaldab nii rottide, nahkhiirte kui ka muude loomade tüvesid + inimeste omad loomulikult: https://nextstrain.org/ncov/open/global?c=mutational_fitness

Illustratiivne pilt, kuidas viirus loomade ja inimeste vahel levib: https://journals.plos.org/plosone/article/figure/image?downl
oad&size=large&id=info:doi/10.1371/journal.pone.0260
635.g002

Muudetud 22.12.21 15:04

mati1222
14:58 22.12.2021
Kui on vaktsiinisurm, siis on meeletud raugad ja kaasuvad haigused. Kui on koroonasurm, siis on terved kui härjad, ei ühtki muud häda, nii või. Arusaamaga on endal vist probleemid ja elatakse silmaklappidega mingis mullis. Pane nüüd blokk peale, muidu veel mõni ütleb midagi teravat ja mis ei klapi sinu vaadetega.
Deus
15:05 22.12.2021
Bloki saab sellise hambutu ülbitsemise eest, mitte vaadete mitteklappimisega.
v6sa
16:14 22.12.2021
Kurb lugu selle noormehega. Aga kust võetakse teadmine, et ta oleks ilma vaktsiinita COVIDi tüsistusteta üle elanud? Südameprobleemid on tänapäeval popp diagnoos.

Mis jäi silma - ei käinud arsti vastuvõtul. Kui ise jättis minemata, on ka paha. Aga samavõrra on võimalik, et ta lihtsalt ei saanud aega ravivõlas järjekorras. Mille peamiselt tekitasid oma peaga mõtlevad mittevaktsineeritud (ka kõige rängemal ajal jäi vaktsineeritud patsientide arv alla kahesaja!).

Huvitav, et kõik näevad vaid vaktsiine eelmise aastaga võrreldes. Mitte igalt poolt pasundatavat väidetavat ängi, üksindust, pettumust, väsimust, tülpimust, kurnatust, ...

Inimese meel on üks huvitav asi. Üks surub pelga mõtte jõul vähi maha, teine sureb süstihirmust. Võta siis kinni, ons COVIDki vaid meie peas üks hääl teiste seas?

Ega üksikisikul pole palju võimalusi jäänud: nõjatud kodus tugitooli sügavusse, rüüpad suutäie sooja kummeliteed meega ja lihtsalt vaatad maailma arutut tormlemist. Kolme nädalaga on selge, kas Fischeri graafikutes tekkinud jõnks ja TA nakatumiskordaja tõus on pelk infomüra või oli see järgmise laine esimene võbelus.

Püsigem terved!

Foorumi reeglid

Juhime tähelepanu, et foorumi kasutamisel tuleb järgida Kasutustingimuse punktis 7 toodud piiranguid Sisu lisamisel. Nende piirangute täpsustamiseks ja neile lisaks on Haldaja kehtestanud Lisatingimused foorumi kasutamiseks järgmiselt:

• Foorumis on KEELATUD:
    • Ostu-, müügi- ja vahetuse kuulutuste edastamine
    • Otsene reklaam
    • Teadlikult ebaõige sisu avaldamine
    • Ropendamine, sõimamine, karjumine ehk läbivate suurte tähtedega kirjutamine
    • Kirjutamine rängalt eesti keele grammatikareegleid eirates
    • Teemast mööda rääkimine
    • Samas teemas erinevate nimede alt postitamine
    • Võõra inimese pärisnime all esinemine
    • Sõnumite ja teemade kordamine
  • Lubatud on teiste foorumi külastajate aitamine soovitades mõnda head firmat või töömeest. Lubatud on teema laiendamine. Liiga usinat ühe ja sama telefoninumbri/meili jagamist erinevates teemades võidakse lugeda reklaamiks ning kontaktandmed/postitused võidakse kustutada ja kasutaja blokeerida.
  • Teema pealkiri ei tohi olla umbmäärane: "mure", "probleem", "appi". Pealkirja lugedes peab saama aimu, millest antud teemas juttu tuleb. Teemade pealkirjades on keelatud korrata kirjamärke, näiteks: "palju on Calibra kütusekulu???????????".
  • Teema pealkirjas ei tohi laimata kaubamärki-firmat, näiteks: "petturid ASDF autopoes". Oma konkreetset kogemust mingi firma või kaubamärgi kohta saab väljendada kirjutatud sõnumis.
  • Küsimused, ettepanekud ja järelpärimised võib postitada "Vaba teema" foorumis asuva teema "Kaebused" alla.
  • Reeglitele mittevastavaid, mõttetuid ja foorumit risustavaid sõnumeid ja teemasid on administraatoritel õigus kustutada või sulgeda. Pidevalt mõttetu sisuga postitustega foorumit koormavaid kasutajaid on õigus moderaatoritel blokeerida.
  • auto24.ee-l on õigus foorumi reegleid muuta.

Vasta teatele

Pildid + lisa pilte