Vaba teema

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

Hoiatus! Petised ja sulid!

kvaikla
09:52 26.08.2008
tre,

Väike näide kirjavahetusest:
Sent: Monday, August 25, 2008 1:34 PM
Hello,
Good Morning to you,saw the advert for your car and would like to know if you still have it for sale..Do get back to me with the present working condition and also your final asking price in English pounds or Euro..
Thanks
Oliver
+447031980979
jamie Green
+447031980979
thelandisgreen@yahoo.com

August 25, 2008, 10:53 AM
Hi,
Car is still for sale. Bank of Estonia exchange rates are 1GBP/19.6EEK, 1EUR/15.6 EEK
It means,c ar price is 5051GBP or 6346EUR
br

Monday, August 25, 2008 9:10 PM
Hello,
Good to hear from you..I am so pleased to know that you still have the car for sale..and also that the condition is still very okay and looks good as well..I would love to come for a view but right now i am in the UK where i would be all summer,cos of a new business office which i would like to open soon in the capital city of UK(London),i am originally from Ukriane where i run my little family and busines..So the car will be shipped there after purchase and i would also arrange for that..
I would like you to send me pictures of the car and also make sure the pictures are new and shows clearly...I am going to finalise the deal after i see the pictures..
Thank you so much and enjoy the rest of your week..
Kind Greetings from Uk
Jamie Green.

Monday, August 25, 2008, 6:23 PM
Hi,
The pictures are up to date, made July.08
br
Kaido
August 26, 2008 2:17 AM

Hello,
Good Morning to you and how have you been?Got the pictures..Thanks,i reappy do appreciate them..After seeing the pictures,i would like to move on and finalize a deal with you..
I would like you to know that i am so keen to buy your car,and for payment i am prepared to issue a check,So i would need your full name,full address and also your telephone number so that i can instruct my secetary to issue and mail the payment...I am going to also arrange for the car to be picked from your location,so that will save the stress of shipping..The car is to be shipped to Ukriane and that will NOT be done until payment is fully done and verified..
Pls i would not want any delay hence,so do get back with all details required and lets finish this as soon as possible..

Thanks
Jamie Green

Muudetud 16.08.09 09:45

Fred_
10:21 26.08.2008
No arvata võib, siinsamas Auto24 foorumis on võltsitud pangatšekkide saatjatest olnud juttu küll ja rohkem, tihedamini tegelevad elektroonika väljapetmisel nood tegelased. Pole mõtet aega kulutada selliste peale.
haks_
10:53 26.08.2008
Jamie Green, originally from ukraine - varemalt tuntud, kui Ivan Zeljonõi või? :D
AlexV
11:05 26.08.2008
imelik, et üldse vitside sellisele jurale vastada :)
ma töötan ise müügiplatsil, kus on 140-150 autot, ja pidevalt tulevad sellised mailid, veel lisaks, äkki saate veel pilte saata jne, mis varustus autol on jne :)

see spam läheb kohe Recycle Bin-i :)
vanames
13:23 26.08.2008
Sihukesi asju ei tasu üldse avadagi vaid kohe spämmi-prügikasti.
Avamise korral on väga tõenäoline sealt ka pahavara saada.
audi a4 v6
20:06 26.08.2008
ei noh tšeki võib ju saata küll ja kui see võltsitud on, siis saad sa ka pangast vastava vastuse ning ei saada autot talle, kui on aga õige, siis saad pangast raha (see võtab vist küll nats aega). Aga sellist asja, et tšeki vastu talle autot saata ma küll ei soovita.
jamaj
22:56 26.08.2008
Sain paar päeva tagasi samalt isikult täpselt sama meili, täpselt samade sõnade ja kirjavigadega. Täna jõudis ka asi sinnamaale et lubas mulle tseki saata mispeale tuleb keegi ja võtab auto, aga autot enne Ukrainasse ei saadeta kui olen kinnitanud et olen raha kätte saanud :).
Vastasin et ei võta tsekke vastu, ainult sularaha või pangaülekanne. Saab nüüd kuulda mis vastab selle peale, ise olen ka suht kindel juba et petis.
veel üx kirjasaaja:)
13:18 29.08.2008
Oooo milline üllatus, ka mina sain paar päeva tagasi TÄPSELT samasuguse kirja ühelt toredalt urkainlaselt Jamie Green`lt ja Peter Hopkinsilt:):)

miks küll keegi nede pakutud tšekke ei taha vastu võtta?!?;)

On ikka pätikari!!
Aarne.
13:41 29.08.2008
Mis on ukrainlastel sellega pistmist ?

Kui petised teile midagi kokku valetavad, siis ei pea nende juttu tingimata sõna-sõnalt uskuma ja ukrainlasi kiruma hakkama.

Tõenäoliselt pole nendel Ukrainaga mingisugust seost kui neil on probleeme riigi nime õigekirjaga.
bibby
15:49 01.09.2008
hmmm, olen juba terve nädala saanud sellelt Hopkinsilt kirju ja muide täpselt samu.....Nüüd ootab , et saadaksin oma täisnime ja aadressi:)))
Mul mersu, mis autod teda veel huvitavad?:)
veel üks
09:38 03.09.2008
Mul on BMW ja täpselt samad kirjad :)
koljamba
11:49 04.09.2008
Sain samad kirjad... aga ma ei saa aru, mida ta teeb selle infoga? vms... seletage pls
kvaikla
11:09 05.09.2008
No mul VW, saksa aotud siis ehk huviorbiidis?
keke20
11:30 05.09.2008
mul sama kiri :D
hiilib mu volkswagenit :D
koljamba
11:34 05.09.2008
Sain umbes aru kuidas töötab.
Näiteks auto maksab 2kE, ta saadab leitud või varastatud chekki väärtusega 4kE. Teie võtate seda raha oma passiga. Ta palub tagastada kõik raha mis on üle. näiteks western unioniga. Teie olete aus, ja tagastate 2kE mis on üle. Ja paar päeva pärast teiejuurde tuleb politsei ja ütleb et teie võtsite välja raha varastatud/leitud chekiga, palume tagastada 4kE.
looder23
19:13 06.09.2008
ei tea kas olid samad mehad, aga mingi aeg tunti isegi huvi 1986a. audi 100 kohta. ka mingid inglased.
draftsman
14:44 08.09.2008
Tere, sama kogemus Jamie Greeniga.
Minu versioon on selline, et kuna tsekki ei tulnud siis tüüp loodab et helistan talle, kuna andis viimases mailis oma tel. numbrid. Kahtlustan, et tegemist on tasuliste numbritega, kuhu helistades tuleb paar nulli telefoniarvele otsa:)
Vennal on 89a Peugeot 306 ja oli sama kiri:D
foxman2
17:48 08.09.2008
Tere, mul on pesukott 306, keegi Jeff from UK ajab sellist jura...

Hello,
The cheque has been sent to you, via Postal Service
i am so sorry for my late response i was on Seminar i Greece but am back now . there might be a slight delay on the delivery of the cheque due to the post services inefficiency. but am sure you will get it soonest . i want you to know that the cheque has been overstated so when u recieve and clear the cheque in your bank ,You will deducting the amount of the car i am buying from you.. then proceed to any WESTERN UNION STORE near you to send the remaining Funds via WESTERN UNION MONEY TRANSFER in cash to the shipper who will arrange the shipping of the car..
please i want you to send me an email as soon as the cheque arrives thru the post office so i can give you the shippers Western Union Information where you will send the excess funds .then we can close off these transaction as soon as possible.
Thanks
Jeff.
+447011120769 call me anytime
hahahaaa
19:58 08.09.2008
nii, et nigeerlane saadab sulle tsekiga suurema summa kui auto väärt on. Seega sina, edaspidi loe: ullike, vahetad oma pangas selle tseki kähku rahaks, ja saadad kõik mis üle jääb western unioniga nigeerlasele tagasi. 5 päeva pärast siis avastab ullike, et tema pangaarve on kohutavas miinuses, sest, et tsekil mis pangas rahaks vahetati, polnud katet.
NoNake
20:37 08.09.2008
Selliseid vendi on ikka mõtet kiusata ka. Ega nende elu pea lihtne olema. Ma kindlasti ootaks tšeki ära ja kui vale summa, siis paluks uue saata. Suhtlemisel kindlasti vaid email. Seletaks, et arve naise oma ja raha sul pole võimalik välja võtta ja ajaks igasugu muud joga. Vahepeal küsiks veel, et sa tahaks autot tegelt enne üleandmist veel putitada, et Eestis saab odavalt. Et saatku Western Unioniga sulle mõnisada eurot, et ajad asja korda.
koljamba
21:36 08.09.2008
näe, mul oli õigus :))))))
005
23:36 09.09.2008
Mida arvta sellisest kirjast`?
Dobriy den

Kakaya okanchatelnaya cena na mashinu?
Eshe est takie mashini ? nam nujni dlya peregona v Tajikistan.

Nazir
992 92 755 9535
nazir-ttz@mail.ru
005
23:38 09.09.2008
ja veel sellisest..
Hi,
I\'m shanye henry and am from west london uk..Please kindly get back
to me with the last asking
price..pictures is available and the working condition and maybe you
are
rightful owner because i\'m highly interested in buying without
delay,ok?

shanye henry

sanussi
19:42 11.09.2008
täna selline petuskeemi näide ka reporteris-....
87698
22:15 19.09.2008
kusjuures ungaris näiteks on ukrainlastel just autovaraste ja sutenööride kuulsus
andre22
03:19 20.09.2008
sama kogemus( jamie green)ma sain teada milised tsekkid on.need on( 3V trasaction services ltd.)sellega saab maksta ainult(ireland)miinimum summa 20euro ja maksimum 350euro.need on ühekordsed krediitkaardid (tsekkid) vene saitides on info sele kohta.varsti tahavad teha kogu euroopas need tsekkid.kuna maksimum summa 350 euro,nende afääri ma ei saaru.mitte ühtegi meie pank ei võta vastu need tsekkid.minu auto hind oli 5300eurot aga nemad saatsid 9400eurod.see mees on 100% pettis.kõik kirjad on ühesugused.selle tsekkiga mida ma sain tema käest ainult WC võib minna
idalimusiin
13:32 25.09.2008
Eesti Politsei aadressi peaks neile vastu saatma.
koljamba
13:39 25.09.2008
kusjuures ma kirjutasin politseisse, nad ei vastanud midagi. kirjutasin kui kirjavahetus pooleli oli veel, et saaks neid kätte saada... politseile on suva et sul raha varastavad...
eiip
14:12 25.09.2008
Kirjutasid politseisse? arvan et ise kohale minna on efektiivsem, kui keegi sind ma tappa üritab siis sa ei kirjuta ju politseisse
koljamba
14:17 25.09.2008
Jah, kirjutasin, sest mul aega eiole palju et seda raisata. Kui nad oleks huvitatud, ja vastaksid mulle siis ma läheks küll, aga kui neil on suva, siis see on mõtetu raisatud aeg.
erkisipra
10:44 29.09.2008
Mulle ka saadetud selliseid kirju!
Kirja sisu täpselt sama,ainult et nimi on Alex Tucker
villem21
13:19 10.02.2009
Mina sain tseki kätte 8200euri, aga minuga kontakteerub peter eric, summad mida saatma pean on koguaeg erinevad, ilmselt peaks lihtsalt ära raamima siis selle? Raha võetakse nagunii ära ja neid ei saa ka kuidagi üle lasta:D
phrost
23:15 02.08.2009
Sain kirja, kus on sama teema!

1 .
Dear Dm
I saw the advert of the bike you want to sale for 33,000EEK and i want to know if is still for sale and are you the owner?i wait for your Urgent response.thanks
Carlos L

2.
Dear Dm
Thanks for the update,I am a professional mechanic am in England,i buy and re-sell used Bikes in Europe and repair them in new, This is what I do for 8yrs,i like this Bike,
I can't be able to come and see it myself because of my busy schedule, but would like to see more pictures of this Bike in my email if posible and tell me the last price you want to sell it Euro calcultation, I will await your urgent response.
Carlos .L

3.

Dear Dm
I agree with the price you want to sale the Bike and thanks for the pictures .And concerning the shipping you don't have to bother about it i have a transporter that will ship the Bike from your place to my Garage after i settle my payment with you.
And i will pay you via Cheque in your name and after you confirm it clear,you let me know and i shall inform my transporter to come for pick up arrangement if okay..send me your details..full name..address and phone number....for payment to be process..i wait your reply urgently.

mitsu omanik
15:53 10.08.2009
Ma sain 99% samad kirjad. Ainult et nimi oli Abel Wilfrey ja huviorbiidis on autod , kuna ta on -"I am in England am a professional mechanic" - profesionaalne automehaanik.
maxxl
20:54 12.08.2009
mul tuli sama inimese käesti kiri :D

You have been sent a request for more information from Kuldne Börs:

Dear Seller
I saw the advert of the car you want to sale for 94,900EEK and i want to know if is still for sale and are you the owner?i wait for your Urgent response.thanks

You can see the ad at:
http://www.kuldnebors.ee/7280209
abelwilfrey@yahoo.co.uk
.................
22:09 16.08.2009
...aga paluge raha saata wester unioniga :)
erkki2001
14:04 25.08.2009
Täna tuli mulle Skype sisse mess...
Hello. Are You there? My name is General Goerge W. Casey from Iraqi 1st armored divison - või midagi taolist.
Ma hakkasin lihtsalt naerma ja blokkisin tüübi ära.
Siis mõtlesin, et polekski midagi olnud vaja küsida, et mis ja kuidas :)
Vaid lihtsalt kirutada:
I am Your man. What is the problem this time? I can solve ALL Your money moving problems....
:))))))))
Oh neid sulisid ja kelme.
erkki2001
12:23 04.01.2010
Lisaks siia paar nime, kellega olen nüüd kokku puutunud maili teel.
Dada Smith (võttis ühendust saksa keeles), Thomas Dürger (võttis ühendust prantsuse keeles ja pidi olema Shveits kodanik, kes elab Elevandiluurannikul).
Jutt siis auto müümisest läbi välisriigi portaali.
Ja jutt ikka sama, et olen huvitatud (jutu sisse pannakse ka natuke suurem summa, ilmselgelt inimese ahnusele appelleerides) ja nii, et ostaks ära. Et teal 4 huvitatd ostjat ja tal üks ERITI huvitatud ostja kes maksaks kohe 200 EUR-i juurde, et ikka kindlasti auto endale saada ja et summa on kohe 2x, et seal sees siis transpordi kulud ja selle Dada oma komisjoni tasu ka.....
Ja siis kohe otsa, et anna aga aadress ja nimi ja ma saadan sulle tsheki.
Ma siis talle, et saada Western Unioni või Moneygrammi või panga ülekandega raha ära ja siis võid teha autoga mis tahad...
Saabus vaikus... :)

Thomas Dürger arvas, et ta võiks isegi natuke rohkem maksta (lisas ka esimeses mailis mingi 1000 EUR-i autohinnale). :)
Ma siis, et auto ei maksa niipalju ja et kuidas osta tahad.
Hakkas ka seletama krediidist (ehk siis kiskus jutt jälle tsheki poole), ma siis talle, et kuna tegemist VÄGA kauge maaa ja nii, et kõigil osapooltel oleks kõige lihtsam, et kuna tal väidetavalt oli transpordifirma omast käest, siis kandku papp neile, nendel omakorda kindlasti leidub (kui mitte kohalik esindus) partner siinpool, kes tuleb ja kontrollib auto üle, kui neile sobib ja ostjale sobib ka, siis maksavad nemad mulle raha ära ja toimetavad siis autoga edasi.
Saabus vaikus... :)
Thomas Dürger oli selline vähe järjekindlam mehike, muudkui saatis mulle neid maile, et praegu internetis palju pettusi ja nii, et ta ei saa raha niimoodi ette ära anda, aga selle transpordifirma maili peale ta mingil põhjusel rohkem ei vastanud. :)

Ja üks Thomas Mayer ka Elevandiluurannikult...
Kus sinna on alles Euroopa nimedega tegelasi kogunenud... :):):)

Muudetud 05.01.10 19:16

huijjarid
02:21 07.01.2010
mulle kah tuli selline kiri.....muud vastust ma sinna ei saatnudki tagasi kui vaid:" suck my angry cock and **** off!!!" ja oh yllatust, ei yhtki kirja enam...:D
Fiatist
07:44 07.01.2010
Kusjuures on tõesti nii,et kui saadad sellise räigete sõnadega kirja vastu siis saabubki vaikus.Ei mingeid huvilisi enam sinu auto vastu.
Püüdsin ka alguses olla nn. viisakas ja vaadata kui kaugele võib asi minna kuid nendel mehikestel oli tuhat vabandust miks just tshekk ja muud varianti ei ole.
Siis hakkas juba see ära tüütama.Paar rämedamat lauset ja juba mitu kuud ei ühtegi kirja asjapulkadelt kes kangesti just minu autot soovivad.Autoks muide muldvana(1991)VW Passat mida müüakse meie Kadaka turul 10 kopikas punt.
kah müüja
08:29 07.01.2010
Tere! Olen ka saanud sarnase meili. Kui vastasin, et kaupa saab teha vaid pangaülekande või sularahaga Tallinnas, jahtus seltsimeeste huvi kiiresti.

Pärast seda pole keegi tülitanud

Nad on ikka väga tüütavad.
erkki2001
13:10 27.01.2010
Siin veel üks.
Steven Kazuo ja jälle väidetavalt Elevandiluurannikult.
Alguses ei öelnud üldse kust ta pärit on või nii.
Tingis hinda alla, tahtis täpsemalt auto kohta teada saada (ehk siis jaksas huvituda) jne.
Siis kui hakkasin küsima, et mis ja kuidas, et kuidas maksta plaanid ja et kuidas kavatsed auto kätte saada jne.
Siis ütles, et maksab ikka pangaülekandega ja ta ise seal kaugel tööl, aga tal sõber Euroopas ja see siis organiseerib selle auto talle kuidagi (midagi täpsustamata).
Et anna aga oma pangarekvisiidid ja värgid ja ta teeb asja ära (no ilmselget ta teeb asja ära :))
Heistasin panka infonumbril ja küsisin, et mis ja kuidas saab keegi minu selliseid andmeid ära kasutada.
Noh, öeldi, et ega ei saagi, et selle poole pealt peaks nagu kõik ok olema, et ega nad lampi ligi ei pääse ja mingit nn. krediitülekannet ka teha ei saa.
Aga mulle tundus, et ega see tütarlaps seal suurt sellistest asjadest ei jaga, see oli nagu natuke üllatunud, et sellise küsimusega nende poole üleüldse pöörduti.
Ma veel ilusti seletasin, et kuna ma panganduse teemaga kursis pole, siis on ilmselge, et helistans sellisesse kohta kust ma kõikse paremini seda infot saan.
Kui nüüd tütarlapse jutt õige oli, siis mina eeldan, et on 2 varianti kuidas seda asja tehakse (mida mina oskan ette kujutada, teadmata kuidas mehikesed tegelikult toimetavad).
Kas kasutatakse kellegi suvalise kontot, plekitakse sulle papp ära, sina annad auto käest ja siis tuleb KriPo või Majandus politseist keegi ja ütleb, et anna raha tagasi kuna raha varastati kellegi suvaka kontolt.
Või siis kasutatakse lihtsalt minu andmeid mingite kredkaardi pettuste tegemisel või netis maksmisel või mingi taoline variant.
Ma palusin ka tüüpi päris alguses, et ta ei raiskaks minu ega enda aega sellele asjale, aga noh...
erkki2001
15:46 27.01.2010
Ja tundub, et nende piltide saatmisega on see, et esiteks näidatakse ennast kui eriti huvitatud ostjat ja teiseks, et neid pilte saab siis kuskil mujal müügi pettuses ju kasutada, eriti kui potensiaalne ostja ütleb, et kuule, aga näita mulle neid pilte veel ja siis kui mehike näitab minged ilmselgelt kodus või garaazhis tehtud pilte, siis ostja vaatab, et näe kõik õige ja ettemaksu (vähemalt) võiks ju ära maksta.
Mõtlesin siin ka, et peaks kõikidele piltidele vesimärgi peale panema, mida võib siis ju tsipa rahulikuma südamega võimalikele auto ostjatele saata.
jantspoiss
08:54 28.01.2010
Tooksin näite ühest oma kirjavahetusest. Täpsustuseks niipalju, et minu müüdav asi maksab 258 eurot. Ma saatsin ta viisakalt pikalt kui kohapeal sulas ei maksa.

1) Sõnum: I am interested in buying. email me with the last price and present condition of it with pictures to see. Thank you.

2) Sõnum: I am from United Kingdom and email me with the price.

3) Sõnum: How you doing and thanks for the response back.I am happy and satisfied with the information about it okay and i hope all is going on fine with you and your family today . I am sure in good condition.
This is all the requirements needed at this time..
I have someone that will handle every other things necessary when he comes to your location and this is my agent/transporter.
The price is okay by me and i will pay the amount okay.
I will like to pay the full amount 258 euros plus an extra 70 euros for you to keep other buyers off and 50 euros to have it deleted from the webiste till it is picke up by this agent.
So please reply back to me, and also keep other buyers off.
My banker will send you a certified banker's draft of 3000 euros and when you receive the cheque,you take it to your Bank,so the money can be converted and given to you in cash at the bank.
Can I trust you to have it deposited in your Bank and when the money clears into your Account, you can take your own money plus the extra money and send/wire the balance to this agent/transporter that will come to your location to collect it because the money /balance will be used by this agent to pay for customs fees,flight charges,insurrance and other expenses during the picking up and will be done by this my agent and this is the reason why i have some to do the whole stress and you are not to do it for me,okay .
So,let me know if i can trust you and get back to me with your information below so that i can instruct the cheque to be mailed to you.
If yes, kindly reply with the following payment details so I can inform him to make out payment to you.

NAME AS TO APPEAR ON CHEQUE..................

HOME ADDRESS AND POST CODE...................

PHONE NUMBER TO REACH YOU ON......{home,work & mobile}.

Thank you..

Waiting to read from you with the payment information to proceed further and kindly tell other buyers is sold and also delete the advert from the internet.

erkki2001
19:39 02.02.2010
Nii, mul veel üks siin.
Michael Edward.
Kirjutas siis, et tahab auto ära osta.
AGA et tal on mulle business ettepanek ka.
:)
Et ta on luureohvitser Iraagis ja et nüüd hakatakse USA armeed välja viima varsti, et tal vaa sealt mingi 16.2 milli USD välja orgunnida.
ÜLI pikk kiri tuli.
Ma siis kirjutasin talle, et ilusa ilukirjandusliku lühiteosega on valmis saanud ja loodan, et ta tegi copy/paste, sest muidu on kahju, et tippis nii pika kirja valmis ja saatis inimesele, kes ei viitsi isegi lugeda seda....

Hakkavad jah vaikselt ära tüütama need lampide otsijad.
lemmu
20:52 12.02.2010
Saaremaal peaks need kirjad hästi kaubaks minema. Paar aastat tagasi üks agropung suurest lollusest/ahnusest pani 28K magama. Ei tea, kas veel on neid seal kaugel saarel, kuhu silda ei taheta?
Deus
18:01 14.02.2010
Erkki postitust kommenteeriks ma nii, et siin kohal toimib heauskse müüja/ostja reegel. Kohtus on küll natukene sõdimist aga saab hakkama. Samas siinkohal see enam ei kehti, sest kui siukseid asju kontrollima hakata ja kahtlustma hakata, siis ei saa enam heauskne ostja/müüja olla :)
aas007
19:12 14.02.2010
Tere, loen kui pessimistlikult siin suhtutakse välismaalt autoostjatesse.
igal asjal on aga piirid- mingid tsekid on mõtetud.
Minu autole (15000kr) tuli näiteks ostja Ukrainast Kiievist.
Helistas mulle mitu korda, rääkis konkreetselt vene keelt .
Et soovib siis ikka hirmsasti autot osta- vastasin konkreetselt, tule kohale,maksa sularahas Eurodes .
Ja tuligi kohale bussiga , vennike oli kõigepealt rännanud Kiievist Leetu ja siis jälle bussiga Tallinnasse. Helistas mitu korda teepealt et ikka kas müün autot.
ühel varahommikul oligi vennike kohal,ladus raha letti ,paberid korda ja oligi auto müüdud.
erkki2001
02:33 16.02.2010
To: aas007
Küsimus ei ole pessimismis vaid skeptilisuses.
Kui ikka sulle ka tuleks hunnik selliseid "Nigeeria" kirju, mis küll võtavad arvesse globaalselt aktuaalseid asju, siis viskaks lõpuks üle ka.
Mul ei ole midagi välismaiste ostjate vastu miskit (endal ilmselt läheb ka Venemaale auto, tundub vähemalt nii), vaid kui ühed samad kirjad tulevad, kus vaevu on nimi vahetatud, siis viskab ju lõpuks üle.

Siin viimati kõva "luure ohvitser" kes ei osanud oma eesnimegi kirjutada (ise kirjutasin siia õieti kogematta) Micheal Edward, siis tuli mulle nüüd TÄPSELT samasugune kiri (kuni summadeni ja muuni sama) ka ühelt teiselt luureohvitserilt nimega Micheal Scott.
Ma siis soovitasin tal selle esimesega kokku leppida, et kes siis lõpuks selle 16.2 milli sealt Iraagist välja toimetab. :)

Too teine oli ka kapten....
:))))))))

Hello,

Thanks for your prompt reply to my request,
It seems to me that you are a very sincere person and I want to use this medium to inform you that I will buy your car at your given price

But I have a business proposal for you.

I am a captain with the United Nations troop in Iraq, on war against terrorism. Based on the United States legislative and executive decision for withdrawing troops from Iraq come next year, I have been deployed to come and work in your country on military base soonest. Our mission is to help beef up terrorist targeted states, mostly the United States and the European Union on the war against terrorism and i will need a car for myself & that is why I contacted you.

On the other hand I want to inform you that I have in my possession the sum of (16.2 million US.D) Which I got from crude oil deal here in Iraq. I deposited this money with a Red Cross agent informing him that we are making contact for the real owner of the money. And it is under my power to approve whoever that comes forth for this consignment.

I want to invest the money in your country as soon as I am deployed into your country for a good business, anyway you will advice me on that since I am not a business person. I cannot move this money to the United States because I will be in Europe for about 3years, so I need someone I could trust. If you accepted i will be smuggle to transfer the money to Europe where you will be the beneficiary.

I am a uniformed person and I cannot be parading such an amount, so I need to present someone to stand as the recipient. I am an American and an intelligence officer and for that so I have a 100% authentic means of transferring the money through diplomatic courier service. I just need your acceptance and all is done.

Please if you are interested in this transaction I will give to you the complete details that you need for us to carry out this transaction successfully, i decided to find someone that is for real and not imaginary and that is why I went to a secured car site, where I can be sure that the person is real. I believe I can trust you.

Where we are now we can only communicate through our military communication facilities which is secured so nobody can monitor our emails, then I can explain in details to you will only reach you through email, because our calls might be monitored but have to be sure whom I am dealing with.

If you are interested please send me your personal mobile number so I can call you for further Inquiry when I am out of our military network am writing from a fresh email account so if you are not interested do not reply to this email and please delete this message, if not response after 3days I will then search for someone else.

I wait for your contact details so we can go on. I will give to you 30% of the sum and 70% is for me. I hope I am been fair on this deal, get back to me with your full information:

YOUR FULL NAME.........
YOUR FULL ADDRESS....................
YOUR DIRECT TELEPHONE NUMBER........

Regards,
Capt. Michael Scott
ehala1
14:12 15.03.2010
Hea teema teil siin! Ise maadlen siin ühe Sepa Pauliga (Paul Smith), kes on meremees ja tahab minu Fordi oma isale osta. Andsin oma konto numbri ja kohe varsti tuli ka tema panga (Royal Bank Of Canada) poolne kinnitus, et tema arvelt on vastav summa maha võetud ja ootab minu arvele kandmist. Sealt algas ka konks... Ta oli mulle kandnud 1000eur rohkem ja et ma oma raha kätte saaksin, pean selle 1000eur-i saatma Western Unioni kaudu kolmandale isikule. St. mina peaks maksma, omalt arvelt 1000eur + saatekulud 910eek-i ja selle saatekviitungi alusel kantakse minu arvele kogu summa. Tema saab raha kätte ja tõenäoliselt tühistab mulle mõeldud summa koheselt.
Lahe skeem, mittemidagi ebaseaduslikku, politseil pole siin ka midagi teha. Jääbki inimesi ainult hoiatada- suheda ju võib kui igav on, õpib keeltki. Aga enne kui reaalne raha on sinu arvel- **** OFF
V8
14:39 15.03.2010
Njaa, eks sulisid on kõik ilm täis. Ise peab valvas olema, et mitte lasta nahka üle kõrvade tõmmata.
beauvais
14:49 15.03.2010
Aga sa palu tal kohe tühistada vale summaga makse ja sulle uus korrektne ülekanne teha. Mitte et sellepärast peaks auto müüdud saama, aga saad veel pisut keelepraktikat ja võibolla ka kõhutäie naerda, kui veab.
Ford? to Aas007
17:49 15.03.2010
Normaalne lugu! Mis autoga tegu oli?
ehala1
08:58 17.03.2010
Auto on Mondeo 2002 tdci. Ja kõige pullim, et kuulutuses oli mul kirjas paar probleemi, ühe pihusti- ja ABS-iga. Selle vastu, millises olukorras auto tegelt on, ei tundnud see tüüp üldse huvi. Ainuke huvi oli, et see kiirendusraha 1000euri (pick up fee) kätte saada. Tema pank saadab ka kirju, et saatku ma aga raha ära ja saad kohe pappi (4220euri). Panga kodulehel on kirjas ka selline raha saatmise süsteem ja ka lisa-kiirendus-raha. Seega kõik legaalne! Aga asi on selles kui kasutatakse varastatud krediitkaarti. Pätt saab selle 1000euri kätte ja kaob. Varsti koputab minu uksele politsei, et vahendasin varastatud raha jne. Või mida iganes.
ehala1
09:09 17.03.2010
Ma olen talle vähemalt viis korda kirjutanud, et mind ei huvita selline maksmiseviis. Kui autot tahab, olgu raha arvel või saatku sama moodi oma siinsele kontaktisikule ja las see arveldab sulas minuga. Vennike on ikka jube järjekindel ja ajab oma jura edasi. Varsti blokin selle aadressi ära.
Jokker13
21:39 19.03.2010
sama teema siin, aga minul meremeheks keegi Dan Barry
<dannyblues1759@gmail.com> soovib ka autot oma isale. Küsis rohkem pilte autost ja samas ka kohe ,et andku ma oma panga konto ja muud vajaminevad rekvisiisid.
Viimase kirja vastasin talle sellise:
Hello,
Sorry, but the dealers do not want to! If you are sure the buyer is
willing to have the car you reserve, and the lights themselves to
Estonia. Viewing the car over, and if it is a cash settlement form the
documents and the car is yours!

Eks paistab mida vastab.
Häda kohe sellistega.
Raul_
23:54 19.03.2010
IRW@jokker13
Kui inglise keelt ei oska, siis vähemalt google translaator abiks:D
heh
01:22 20.03.2010
Kui huviline UK-st siis küsige kas vasakpoolne rool sobib.
Muidu ise saatsin sellisele 16.2 miljoni dollari omanikule lühikese vastuse: Do you think that I´m idiot? Ei tulnud ei jaatavat ega eitavat vastust kahjuks.
Jokker13
07:19 20.03.2010
To Raul

Ei saanud aru mis see google translaator siin aitab?
erkki2001
08:37 20.03.2010
To Jokker13
Ma arvan, et Raul üritas sulle öelda, et kahjuks sellisest inglise keelest on natuke raske aru saada.
Google translator või näiteks Yahoo Babelfish (eesti keel küll puudub) on päris head tõlkeprogrammid, millega saab ka inglise grammatikat valdamata oma mõted väheste vigadega tõlgitud.

http://www.google.ee/language_tools?hl=et
http://babelfish.yahoo.com/

Raul_
01:47 21.03.2010
Sorry, ei tahtnud kedagi solvata, aga naljakas mõtelda, kuidas ostja ennast Eestisse peaks valgustama:D
Nende translaatoritega selline lugu, et ainult sõnade tõlkimisest ja korrektsest grammatikast on vähe, et ennast arusaadavaks teha..
Jokker13
07:42 21.03.2010
Raul_
Ega ma ei solvunudki, aga selliste petiste jaoks oli selline vastus liigagi hea! Võiks ju eesti keeles kohe pikalt p...e saata ja vaadata kuidas ta ise selle tõlgitud saab.
Kahjuks ei ole inglisekeel kõigil teiseks emakeeleks.
ehala1
15:24 21.03.2010
"Paul Smith" loobus lõpuks ja järgmine päev tuli läbi Kuldse Börsi kah Dan Barry. Täpselt sama tekst, koos kirjavigadega. Vastasin, et eile olid alles Sepa Paul?? ning et, **** OFF Eesti automüüatest ja otsigu omale legaalne töö! Rohkem pole kuulda olnud.
Ps! tõlke saidid panevad jah segast, tuleb ise vahest 5 korda korrigeerida enne kui mõte õigeks saab. Aga tegelt ka, küll need ****pead mõttest aru saavad. Polegi väga mõtet pead vaevata sellega. JUST **** OFF!
Sull12
15:51 21.03.2010
Mul saatis paar päeva tagasi kirja Timmy Buyer- väga sobiv nimi :)
ja soovis autot vanaisale igapäevaseks kasutuseks. Saatsin talle lingi tagasi, koos omapoolse kommentaariga, et kas olete ikka kindel, et te antud autot tahate vanaisale osta, st korvistmed ja olematu käiguga vedrustus. Et enne sellise "urgent" ostusoovi saatmist võiks ikka vaadata, mis lingi taga peitub. Vastust pole siiani tulnud.
Teine tahtis osta oma isale, palus saata mõni pilt autost ja öelda hind eurodes. Vastasin viisakalt, et pildid ju kuulutuses olemas, ja hindki a24 lehel ka eurodes. Vastasin veel viisakalt, et antud masin pole kindlasti isale sõitmiseks sobiv. Ja me mõlemad teame, et sul pole mingit plaani osta seda masinat. Tuli vastus tunni!!! jooksul, et plaan on tal tõsine, et kuidas ma julgen teda pettuses kahtlustada (ma ei maininud ju pettust, vaid ainult, et ta ju ei osta). Et kui ma olen nii usaldamatu, siis andku ma talle kohe oma iban ja bic ja ta kannab minu nõutud summa kohe, esimesel võimalusel üle. ja siis kohe tuleb transpordifirma masinale järele.
ei tea, kas peaks asjaga kaasa minema ja konto saatma- ehk siis mis on tema järgmine käik? aega mul on kirjutada nendega
Samuti on saatnud maili siin paar posti tagasi kirjeldatud isikud ja kõiksugu capt smithid jne.
Parim oli, kui voyageri kuulutusele tuli 8 maili, 30min vaheaegadega ühelt ja samalt tegelaselt.
Eile üks capt saatis kirja,

Salute

I am Michael Jones, I am interested to buy your car, please write me
with the last selling prize of your car, Very urgent.

No mis sa oskad kosta, nii kiire kohe ostmisega?
owen6
09:50 22.03.2010
Üks **** veel

I am happy to read from you and I want you to know that am buying this for Dad......I would have prefer to come and inspect the item and pay you in cash but I can’t due to the nature of my work. I'm an oceanist, I am at sea right now, i am willing to pay you your asking price, I can only pay through my bank online(bank of canada transfer) at the moment as I do not have access to any other payment method,and this is why i will be insisting in paying via the bank transfer.....all I will need is your bank account details so i can log into my bank website online to transfer the funds.Also note that i will have a pick up agent that will come for the pick up after payment has been sorted.

I will like to have new pictures of the car including the engine part so i can be sure i am buying a real car

thanks
19:47 22.03.2010
Minu esimene kiri nägi ka välja selline

I am happy to read from you and I want you to know that am buying this
for Dad......I would have prefer to come and inspect the item and pay
you in cash but I can’t due to the nature of my work. I'm an
oceanist, I am at sea right now, i am willing to pay you your asking
price, I can only pay through my bank online(bank of canada transfer)
at the moment as I do not have access to any other payment method,and
this is why i will be insisting in paying via the bank
transfer.....all I will need is your bank account details so i can log
into my bank website online to transfer the funds.Also note that i
will have a pick up agent that will come for the pick up after payment
has been sorted.

pls send me the below bank details so the payment can be sorted:

Account holder's name:Account No:IBAN:BANK:Bank Address SWIFT CODE:
P.S

I will like to have new pitures of the car including the engine part
so i can be sure i am buying a real car

thanks

Nagu tähele paned on see peaaegu copy - paste tehtud
ja sinu tropi nimi oli?
owen6
19:59 22.03.2010
tropi nimi oli Andrew Lawson
bank rbc
20:24 22.03.2010
Küll sellel pangal on erinevaid kodulehti, arvatavasti võltsid kõik. See on jälle samm edasi, vanasti olid ka mingid võlts transafirmade kodulehed kus said vaadata, et su kaup on juba teel ja nüüd maksa aga raha ära.
ehala1
23:40 24.03.2010
Kui saadadki ära oma rahvusvaheised pangaandmed, tulebki kohe panga (Royal Bank Of Canada) vastus, et tema arvelt on raha maha võetud, lisaks veel nt 1000euri pick up fee. Sina peaksid nüüd selle tonna läbi Westarn Unioni (posti rahasaate-teenus) ostjale tagasi saatma. Skännitud saate-kviitungi koopia aga panka saatma ja auto raha kantakse kohe sinu arvele. *****gi kantakse! Seal see nõks ongi. Ma vastasin, et saatekulud on 910eeku. Oldi isegi nõs juba vähemaga, peaasi, et saadad midagi. Kui tõesti midagi teha pole, võib ju lihtsalt neid närvi ajada. Mina tüdinesin nädalaga. Seeeest sain selle skeemiga vähemalt tuttavaks, et teisi hoiatada.
qp
10:21 25.03.2010
No aga saatke ka siis seesamune 1000 euri tšekiga "Royal Bank of Estonia" kaudu neile:-) Muuseas mainid, et kogemata läks teele 2000 euri ja palud 1000 tagasi saata... Western Unioniga.
ehala1
10:55 25.03.2010
Asjal oleks jumet! Vaja aind selline pank teha (virtuaalselt). Nali-naljaks, see asi on ikka nigu kriminaalne või nii... Küll need petised ükskord omad "rootsi kardinad" leiavad. Selles olen ma küll kindel!
Ulallaa
10:12 26.03.2010
Ärge suhelge ka Danny Barry nimelisega ;)
erkki2001
20:14 01.04.2010
kalmer 222
13:08 15.04.2010
Mul on üks Andy...
ka tahab et auto raha ja siis 2000 eur western unioniga diilerile kanda:D
no on ikka ...
Aga teadmiseks teistele, pettus!
tim6
14:41 15.04.2010
Ma sain täna samasuguse kirja härra Andrew Lawsonilt :)
drusba22
13:21 16.04.2010
Mulle tuli täna selline kiri ja nagu arvata võib on tegu petisega!

for dad......I would have prefer to come and inspect the item and pay
price, I can only pay through my bank online(bank of canada
transfer)or paypal at this moment as I do not have access to any other
payment method,and this is why i will be insisting in paying via the
bank transfer.....all I will need is your bank account details or your
paypal email address so i can log into my bank website online to
transfer the funds.Also note that i will have a pick up agent that
will come for the pick after payment has been sorted.
P.S: I will really appreciate it if you can send me some photos of the car

Kontaktisiku nimi: Alexandar Albert.

Ma vastasin talle, et uppugu ära, oceanist!

Muudetud 16.04.10 13:32

chr71
11:15 22.04.2010
eile tuli minu meilile samuti kelleltki ookeanilt seilavalt kalamehelt meil kus keegi ookeanist soovib mu autot osta, maksmisskeem sama mis eelneval Alexander Albertil aga nimi oli muu, kustutasin meilid ära ja saatsin ookeanisti pikale reisile...
tsimmy
12:19 22.04.2010
Hi thanks for mailing back,i am an oceanist and i am buying this for
Dad, i am at sea right now, and I am glad you accepted my offer.I can
only pay through paypal at the moment as i dont have access to my bank
account online,but i have it attached to my paypal account, and this
is why i insisted on using paypal to pay,all i will need is your
paypal email address to make the payments,and if you don't have a
paypal account yet,its pretty easy to set one up at www.paypal.com,i
will be expecting your email.I have a pick up agent that will come for
the pick up after payments.

Ma sain petisest kohe aru ja hakkasin juttu ajama temaga,ning mõte oli ta vahele võtta aga polnud viitsimist ja lasin niisama ära ununeda.Kuid siiski sellised inimesed kes üritavad väga inetuid tegusid teha tuleks maha lasta.Saaks selle inimese kätte ma kägiistaks ta ära,ma kujutan ette kui paljud on lõksu langenud!

SIIM
TomMHV
21:42 22.04.2010
Tuli täna ka üks mersubussi ostja, hea et on siin selline foorum, sain kohe palju targemaks, et ei pea enam emailile vastama, kui albert kirja saadab

for dad......I would have prefer to come and inspect the item and pay
price, I can only pay through my bank online(bank of canada
transfer)or paypal at this moment as I do not have access to any other
payment method,and this is why i will be insisting in paying via the
bank transfer.....all I will need is your bank account details or your
paypal email address so i can log into my bank website online to
transfer the funds.Also note that i will have a pick up agent that
will come for the pick after payment has been sorted.
P.S: I will really appreciate it if you can send me some photos of the car

alexandar albert <alexandaralbert01@gmail.com>

Muudetud 22.04.10 21:44

erkki2001
16:39 27.04.2010
Joosep561
21:52 03.05.2010
Siin on siis väike näide kui tahate Rootsist autot osta ja proovite auto kohta rohkem teada saada. Müügikuulutus ise oli rootsikeelne ning analoogseid kuulutusi on müügiportaalides lademes.

Hello,

First of all I am very sorry for my late reply and I also wish thank you for your interest!

The car is still available for sale, is in perfect conditions inside/outside, no scratches, no dents and it was never been involved in accidents. We have all the papers in order, it comes with a clear title and without any finance on it. It was used as a family car but now we have moved back to United Kingdom, London and we have bought another car with the steering wheels on the right side. Due to these reasons we can't used the car here anymore as is very hard for me to drive it with the steering wheels on the left side.

I work as engineer and I don't have time to sell it in person so I announce you that we will make the transaction through a shipping company. The car will be delivered at your home address for the final price of 21,500 SEK with all the taxes included in the price. You don't have to pay nothing extra for this car. You will receive the car in maxx 2 working days and you can inspect and drive it for 10 working days.

I will pay myself for the delivery taxes and all that you have to do is to deposit the money to them as a warranty so that I can be sure that you have the full amount for buying it. Please note that you will send the money at the shipping company and not to me. In this time your money will be in safe at them because they will not give me the money, this is sure!!

If you don't like the car when you will receive it, you can close the transaction and you will get your money back without any problems. The car will be shipped back on my costs and the deal is off!

If everything is acceptable for you we can have a phone conversation so that we can arrange the final details. I have two more buyers ready to take the car through the same way so I need to know your final decision ?

If you need more info/pictures please contact me and I will assist you as soon as I can!!

erkki2001
10:36 16.06.2010
kristin75
13:46 01.07.2010
Mul selline variant!!!!!

I want to thank you for having responded to my request for your vehicle listing.

In fact your vehicle'm very interested and would like more information on the vehicle.

I should also say that I am currently residing in Ivory Coast for an employment contract for a period of 2 years.

The Ivory Coast is a beautiful country situated in West Africa, this country offers great potential benefit of working which is why I travel in this country.

I would like to purchase your vehicle and deliver it in COTE D'IVOIRE because I have no car at the moment for my travel.

I am informed to make a purchase of vehicles abroad and I want you to know that importing a vehicle from abroad is not complicated.

I also want you to know that I can not go in your country to see the car and try it for my new employment contract takes me all the time, so we will proceed with the sale of your vehicle remotely.

Initially, you'll send me recent photos of the vehicle and if possible copies of technical reports and technical visit for me to judge and evaluate a range condition and shape of the vehicle.

Once you have me send all this information, we will in time make a second phase of regulation, therefore the payment will be made by international bank transfer from my bank account COTE D'IVOIRE, I'll send all my data so you can prepare the sales contract between particular.

Once you have me send the contract of sale, I'll go to my bank and make the transfer on your account.

Once you have received money from the car on your account, my carrier will have your address to take the car and do all the paper sent me to export the car by ferry, the car will be put into a contenaire and will sail to the port of COTE D'IVOIRE.

I would note that all shipping and export are in my care, I want you to know that my carrier will have your address to take the car after you have given me confirmation that you actually received the money in your account.

I also want you to know that I am an honest person and I ask you to trust me in this transaction, you must follow my instructions and we will complete the sale without major difficulty, I promise you that.

I also want you to be an honest and good faith as trust is an important element in all transactions.

I'll trust you, you also trust me and we'll finish this sale together without problem and we will be happy to finish.

Once you receive the money in your account, I'll give you a week to prepare the car was kidnapped by my carrier.

I hope I have clearly explained the course of this sale and I now photos and technical documents and engineering of the car if possible.

What is your final price?

Thank you for your understanding and I await your news.
erkki2001
15:39 01.07.2010
Sama teema.
Nagu siin eelmised.
Ilusat juttu on rohkem kirjas, aga point on sama.
Kui sul igav, siis võid ju talle peale auto ka rehvid, rooli ja istmed kaasa müüa. :)
Aga kahjuks sellistega asjast asja ei saa.

Sa võid ju alati kirjutada talle, et käsiraha 15% tahad saada kas Western Unioni või Moneygrammiga... :)))
Ja et siis ülejäänu suhtes lepib kokku.

Ja piltide saatmisega sellisel puhul on, et esiteks näidatakse üles korraliku "ostja" huvi ja teiseks saab neid pilte hiljem kuskil ära kasutada.

Muudetud 01.07.10 15:43

Liiz
20:04 01.07.2010
Meil ka selline kokkupuude olemas... päris pikalt käis kirjavahetus kuniks saime sellise kirja et saatku me 500 EUR agendile, kes auto ära toob ja pärast seda saadab pank meile raha, enne pidavat probleem olema... siis tundus asi kahtlane ja tundub et täiesti tavaline petuskeem :)
bmw725
23:52 06.07.2010
Thanks for the message and so sorry for the late reply ....am satisfied with the price. I will like to make an outright purchase.I will proceed in issuing out a certified check to you and upon the confirmation and clearance of payment i will come for the pick-up at your location.
please get back to me with your Full Name to be witting on the check
Home Address (NOT POST BOX)
Your city and zip code
phone number
Asking price.

The payment will be mailed out IMMEDIATELY to you when i receive the information.Please do withdraw the advert from the site,so i can be rest assured that it is sold to me.

Waiting to read back from you as soon as possible.
regard.
Rewell.

2010/7/4 rewell said <rewell.said@gmail.com>
so how much is that in euro thank.
hope to hear from you soon.
E.rewell

4 juuli 2010 2:48 kirjutas <rewell.said@gmail.com>:
Teile on saadetud lisainfo päring Kuldsest Börsist:

Hi,is this item still available for sale if yes
kindly get back to me if it is and tell me your last asking price.......
Regard
Engr rewell

Muudetud 06.07.10 23:54

qp
13:23 07.07.2010
Kohe esimese asjana tuleb sellelt auto ostjalt küsida, et kuhu ma sulle selle 500€ saadan. Et äkki 500 jääb väheks, kas 700€ võib saata?
annaminna5
19:39 13.07.2010
Minu postkasti tuli samuti taoline kiri.Algul jutt et pick up fee tasub ta ise ja hiljem siis et saatku ma Western Unioni kaudu 500 euri.Ma siis vaatasin, et asi pole nagu päris see.Diil jäi ära.
Küll need välismaalased jõuavad ikka kõiksugu portaale jälgida.Endal oli kuulutus osta.ee
Hoiatus siis Shaun Johnsoni eest.Väidetavalt laevainsener ja šotist.Hetkel kuskil idarannikul seilamas ja nii kohe ostaks auto ilma autoga tutvumiseta.Vot sellised lood siis siinpool....
(:
17:47 15.07.2010
heheh, kodanik andrew lawson, okeanoloog, on ikka veel tegutsemas. tahtis ka minu käru pangaülekande ja agendi abil kätte saada, aga saatsin siis talle vastu, et kandku papp oma agendi arvele ja ma kohtun agendiga meelsasti kui tal cash taskus on.
liinaklamp
13:45 03.08.2010
Mul sellise nimeline nagu Grant Huges. Kas keegi on sellisest mehest kuulnud?
,,
14:15 03.08.2010
Viimasele.

Ikka on kuulda olnud.

http://eng.auto24.ee/kasutatud/auto.php?id_hash=90bf678fa1ae
d8a6322b2a5e

14a3a923

The vehicle seems to be in good working condition and i will buy
provided that you are willing to give me a reasonable discount.kindly
reply with the present state and any details i need to know so as to
proceed with other modalities.

Good Day

grant huges

huggrant50@gmail.com

liinaklamp
12:54 04.08.2010
Bingo! Aga mulle kirjutas seesama Huge hoopis originaalse pakkumise.
Kirjutab, et on sõjaväelane Kabuulis ja soovib saata suure summa raha KASTIGA ja tulla hiljem sellele järgi. Soovib samuti mobiili numbrit ja andmeid.
Arenevad.
eraisikustautomüüa
17:18 04.08.2010
Kas keegi oskab kommenteerida ka neid ostjaid, kes soovivad auto välismaale müüa ja vajavad selleks küll VIN koode ja auto passi koopiaid? Kas selle taga on ka mingi skeem, et näiteks valmistatakse vargust ette või tehakse passidest koopiaid?
mudamumm
17:21 04.08.2010
mul on sama küsimus mis eelmiselgi. Passi küsivad just need kes tahavad venemaale viia autot
(:
19:52 04.08.2010
no milleks igasugu koopiaid vaja? auto võetaks arkis arvelt maha, kruvitakse transiitnumbrid külge ja jeehat. egas siis ostja peab sellega ju arkist minema sõitma, mitte et müüja transpordib asja piirini.
igasugu isiklike andmete avaldamine teistele isikutele on igaühe enda probleem- kui oled nii ohmu, et kõiki ja kõike usud, siis anna minna, aga pärast ära nuta kõigile, et nääd, tüssati...
mudamumm
20:53 04.08.2010
no seda ma mõtlesingi et kas on millekski vaja. Ostja väidab, et on vaja transiididokumente ajama hakata aga ilma auto passita ei saa. Kuna ei tegele sellega siis tõesti ei ole kursis. Ei tahaks ka ilmaasjata kahtlustada lihtsalt sellepärast et autot tahetakse venemaale müüa :(
murphie
21:06 11.10.2010
Frank Smith on ka päris asjalik mees asjadele järgi tulema :)

Foorumi reeglid

Juhime tähelepanu, et foorumi kasutamisel tuleb järgida Kasutustingimuse punktis 7 toodud piiranguid Sisu lisamisel. Nende piirangute täpsustamiseks ja neile lisaks on Haldaja kehtestanud Lisatingimused foorumi kasutamiseks järgmiselt:

• Foorumis on KEELATUD:
    • Ostu-, müügi- ja vahetuse kuulutuste edastamine
    • Otsene reklaam
    • Teadlikult ebaõige sisu avaldamine
    • Ropendamine, sõimamine, karjumine ehk läbivate suurte tähtedega kirjutamine
    • Kirjutamine rängalt eesti keele grammatikareegleid eirates
    • Teemast mööda rääkimine
    • Samas teemas erinevate nimede alt postitamine
    • Võõra inimese pärisnime all esinemine
    • Sõnumite ja teemade kordamine
  • Lubatud on teiste foorumi külastajate aitamine soovitades mõnda head firmat või töömeest. Lubatud on teema laiendamine. Liiga usinat ühe ja sama telefoninumbri/meili jagamist erinevates teemades võidakse lugeda reklaamiks ning kontaktandmed/postitused võidakse kustutada ja kasutaja blokeerida.
  • Teema pealkiri ei tohi olla umbmäärane: "mure", "probleem", "appi". Pealkirja lugedes peab saama aimu, millest antud teemas juttu tuleb. Teemade pealkirjades on keelatud korrata kirjamärke, näiteks: "palju on Calibra kütusekulu???????????".
  • Teema pealkirjas ei tohi laimata kaubamärki-firmat, näiteks: "petturid ASDF autopoes". Oma konkreetset kogemust mingi firma või kaubamärgi kohta saab väljendada kirjutatud sõnumis.
  • Küsimused, ettepanekud ja järelpärimised võib postitada "Vaba teema" foorumis asuva teema "Kaebused" alla.
  • Reeglitele mittevastavaid, mõttetuid ja foorumit risustavaid sõnumeid ja teemasid on administraatoritel õigus kustutada või sulgeda. Pidevalt mõttetu sisuga postitustega foorumit koormavaid kasutajaid on õigus moderaatoritel blokeerida.
  • auto24.ee-l on õigus foorumi reegleid muuta.

Vasta teatele

Pildid + lisa pilte