Remont ja hooldus

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

Flameko autohooldus

Reioro
18:56 23.04.2025
Viisin oma auto Flameko töökotta esivedrude vahetuseks, mille vajadus selgus eelmisel nädalal Oilikomis tehtud kontrolli käigus. Flameko töö käigus teatati ootamatult, et ka eesmised õõtsapuksid on katki ning pakuti kallist lisaremonti. Kuna see tundus kahtlane, palusin teha vaid algselt kokkulepitud töö. Hiljem, kui Oilikom kõrvaldas eelneva õlivahetuse käigus tekkinud väikese lekke, selgus, et puksid olid tegelikult Flamekos vedrude vahetamisel valesti eemaldatud ja sellega katki tehtud – neid oli lihtsalt väänatud, mitte korrektselt lahti võetud. Puksid olid Oilikomis alles eelmine nädal kontrollitud ja terved. Oilikomi mehhaanik seletas, et vedrude korrektseks vahetamiseks peab midagi lahti võtma ja neil polnud selleks spetsiaalset tööriista. Seetõttu nad ise ei tahtnud seda tööd ette võtta ka. Sellepärast pöördusingi Flamekosse mis peaks olema VAG grupi autodele spetsialiseerunud. Aga tuli välja, et nemad otsustasid vedrud lihtsalt jõuga maha väänata. Flameko keeldus vastutamast ja väitis, et puksid olid juba enne katki. Suheldes olid väga ebaviisakad ja üleolevad. Mingisugusel põhjusel pidi välja tooma, et tegu on siiski juba 15 aastat vana autoga. Nagu see oleks kuidagimoodi seotud käesoleva teemaga. Kokkuvõttes – halb töö, katki tehtud auto ja täielik vastutuse vältimine Flameko poolt. Loodan, et tarbijakaitse oskab kuidagi nõu anda.

Muudetud 23.04.25 19:25

Deus
19:52 23.04.2025
Kui sa isiklikult oleks seda teinud, siis võin 99,9999% kindlusega öelda, et sa oleks need kummid ka ise ära lõhkunud. Uute juppide hinnas saaks vaielda aga mitte lõhkumise koha pealt. Need on sellise remondi juures kuluosad kahjuks või õnneks.
siberia
20:13 23.04.2025
Kui töökoda selliseid töid enne ka on teinud siis võiks kohe hinnapakkumisse välja kirjutada et korrektseks tööks on vaja vahetada lisaks see ja teine ja kolmas. Ja kui tellija tahab midagi taolist et õlikork vahetage ära aga tihend jätke vana sest see on "ermus kallis" siis pole mõtet sellist tööd ette võttagi.

Muidu hakkab üks pidev helistamine ja pärast süüdistamine ning terve tööpäev läheb raisku.
Reioro
20:13 23.04.2025
Seetõttu ei ole ma ka automehaanik. Esiteks saab esivedrusid vahetada ilma pukse lõhkumata. Teiseks, kui neid ei saa vahetada esipukse lõhkumata siis seda oleks töökoda pidanud mainima kohe alguses ja lisama selle esialgsesse hinnakalkulatsiooni. Mitte lõhkuma need ära ja siis pärast valetama, et need olid juba katki ja esitama lisa arve. Antud juhul oli vedrude vahetamise hinnas juba eelnevalt kokku lepitud. Ja mingit lisakulu või lisatöö vajaduse ohtu polnud mainitud kordagi. Samuti ei tunnistanud Flameko, et need puksid vahetuse käigus katki tehti, vaid nende sõnul olid juba katki.

Muudetud 23.04.25 20:15

A66 teemasse
20:16 23.04.2025
Ennem , kui auto andmeid ei ole avaldatud, ei saa mitte midagi head ega halba öelda. Audi ja Skooda õõtsad ning ka muu on nagu ema ja isa.
Reioro
20:27 23.04.2025
Antud juhul ei ole nagu vahet, mis autoga on tegu kui töökojas lihtsalt valetatakse tekitatud kahju kohta ja proovitakse seejärel raha välja petta. Lihtsamalt:
Auto käis enne teises töökojas kontrollis - puksid olid terved. Auto läks flamekosse - flameko väidab, et puksid olid juba katki. Lähen tagasi esimesse töökotta - puksid on katki väänatud vedrude vahtamisel.
A66 teemasse
20:32 23.04.2025
Täiesti asjatundmatu ja loll jutt. Suur vahe on. Ja mingeid vedrusid esisillal välja väänata pole lihtsalt võimalik. Täpne mark või see on lihtsalt laim.
fdghfgh
20:47 23.04.2025
Mind hakkas ka huvitama, et mis auto see on, millel tuleb õõtsad lahti lasta, muidu vedru kätte ei saa. Mingi sillaskeemi netist ikka leiab piltlikuks selgitustööks.
lkjhgfd
20:53 23.04.2025
Tõenäoliselt suruti õõtshoob alla et amort käändmikust välja või žarniir lahti saada. Aga normaalses seisukorras puks selle käigus katki ei lähe. Ju oli mõranenud või vulgist lahti juba enne.
Marko
21:07 23.04.2025
Silla joonisest algab jutt, enne edasi ei saa.
Mingi versioon on, et ühe pika poldi otsas 2 puksi ja see tuleks lõdvaks lasta. Eritööriistajutuga see variant ei klapi jälle.
Anna joonis või vähemalt täpne mark ja mudel!
jee.kim
21:17 23.04.2025
Eks see VAG 2'e ülemise hoovaga esisild ole....
Reioro
21:18 23.04.2025
63amg
21:55 23.04.2025
ühtegi tervet puksi pole võimalik mingi heebliga puruks väänata! midagi jäetakse rääkimata
A66 teemasse
22:02 23.04.2025
Arvata oligi, enamus sepikodasid ei oskagi nende suurte hüdropukside, mis seal on, seisukorda hinnata, rääkimata sellest, miks ja kuidas nad surevad. Mine nüüd ja vabanda Flameko ees ja soovita harida end teisel …. Kojal.
Reioro
22:20 23.04.2025
Mulle öeldi töökojas, et puksid olid enne terved ja vedrude vahetamise käigus pidid need olema ära lõhutud. Mehaanik pikalt seletas miks ja kuidas. Midagi pidi enne lahti tegema kui vedru saab maha võtta. Kahjuks ei ole ise mehaanik ja pole hoobade vahetamise jms. kogemusi. Ei oska spetsiifilisemalt rääkida. Postituse mõte on selles, et ma sain erapooletu töökoja poolse arvamuse, et mind on Flamekos petetud. Kui mulle oleks eelnevalt öeldud, et puksid võivad saada kahjustada või on sellises seisus, et vedrude maha võtmine võib olla riskantne, ei oleks mingit probleemi. Probleem oli selles, et nemad väitsid, et puksid olid juba katki. Aga see lihtsalt ei ole tõsi. Need olid enne korras ja kontrollitud.
Etny
23:33 23.04.2025
Endalgi mitu halba kogemust aastate tagusest ajast. Pole seal rohkem käinud.
Deus
23:58 23.04.2025
No pagan, ma ei tea, mida te olete enne teinud aga vedru ja amordi eemalduseks valge inimese kombel tuleb terve sild juppideks võtta. Jah, saab ilma aga ükski normaalne inimene ei hakka seda tegema, sest see kokkuvõttes võtab kõvasti rohkem aega, üks kõik, millise sillaskeemi puhul, kui jätta kõik kokku ja sealt vahelt midagi välja meelitama.
Ainuõige lähenemine on kõik lahti lasta ja kui roostekeevituse tõttu ülejäänud munakate kummid lendavad, siis nad lendavad ja pole vaja senti pooleks n***da, välja vahetada kõik täistükis! See ilma kahjustuteta asjade vahetamine toimib ainult jämedalt esimese 30k läbisõidu puhul, peale seda on liiga palju muutujaid, et asja tervelt, ilma muid juppe kahjustamata, kätte saada.
Etny
09:09 24.04.2025
Polegi ju kirjas, et vedru välja prooviti väänata. Mingile muule juppile tehti liiga töö käigus. Pilt oleks muidugi hea.
Deus
09:27 24.04.2025
Sa pole ise vedru alt võtnud jah, et sellise lause maha panid?
audi a7
10:20 24.04.2025
Lihtsalt kogemusena: paar aastat tagasi sama vanal ja samal mudelil sai lastud Forsis esivedrud vahetada. Ei mäleta, et oleks üldse mingisugust probleemi sellega olnud või mingeid lisatöid või muid puksimuresid lisandunud. Paari tunniga tehti töö ära ja kõik töötab ja on siiamaani korras.
Deus
10:31 24.04.2025
Siis on sul need puksid alles vahetatud ja tulid kergelt lahti või pole soola näinud või lihtsalt joppas. Versioone on väga palju, miks ühel tuleb terve ring välja vahetada ja teine pääseb niisama, eriti kui pole veel auto esimene omanik takkapihta. Mina selliste tööde puhul valmistun alati ette, sest jupid tulevad lombi tagant ja ei saa autot nädalaks tõstukile ka jätta, sest demonteerimise käigus sai mingi jubinas pöördumatuid kahjustusi. Kui ise pole praktiseerinud vaid "käisin seal töökojas ja kõik korras" jutt, siis võiks ausalt öeldes moka maas hoida.
Igaks juhuks ütlen, et mul puudub igasugune kokkupuude Flamenkoga nii kliendina kui ärina kui tööandja/ettevõtjana aga mida ma ei salli on sellised idiootsed valedele baseeruvad linnalegendid. Eriti veel kui minnakse mingi risuga kohale ja loodetakse, et kõik ülejäänud tuleb lahti nagu tehastest väljaveerenul ja saab ühe katkise jupi vaetusega pääseda. Võib juhtuda nii, võib ka teisiti minna!
Reioro
10:41 24.04.2025
Kuule Deus mulle jääb täiesti arusaamatuks mida sa üritad tõestada ja/või väita. Et autol ei saa vedrusid tervelt kätte? Et demonteerimise käigus võib juhtuda pöördumatuid kahjustusi? Keegi siin ei ole vastupidist väitnud kui sa natuke tähelepanelikumalt postitused läbi loeksid. Probleem ei olnud selles, et nad kahjustasid midagi demonteerimise käigus, vaid selles, et nad valetasid juppide seisukorra kohta enne tööd. Ja varjasid töö käigus tekkinud kahju. Ma ei tea kui keeruline sellest aru on saada. Inimesed räägivad siin oma päriselu kogemustest mis neil on olnud ja sa ütled neile, et nad "hoiaksid oma moka maas". Mõtle nüüd natuke järgi kas see on normaalne suhtlusviis.
63amg
10:45 24.04.2025
kui pilti pole,siis kirjuta konkreetselt milline detail viga sai
Reioro
10:47 24.04.2025
Eesmised alumised õõtshoovapuksid. Mõlemal pool.
audi a7
10:51 24.04.2025
Ausalt ei öeldes ei saanud ka nüüd aru, mis osas ma peaksin moka maas hoidma?! Päris hästi paned. Kirjeldasin lihtsalt enda kogemust ja seejuures sarnase masinaga. Milles krt see probleem nüüd selles siis oli?! Tegelikult ei ole vaja ka vastata, mul on täiesti ükskõik sellest kõigest.
Deus
10:53 24.04.2025
Ja ma räägin ka reaaleluliselt, inimesena, kes reaalselt ise on kogu seda jama vahetanud seal all kõikidel enda autodel. Ise, isiklikult, võtit käes hoides.
Neid õõtsapukse pole võimalik ära lõhkuda lihtsalt demonteerimise käigus, kui nad läksid katki sel hetkel, siis olid nad juba minekul nii või naa ja töökoda tegi sulle teene, et sa ei pidanud ekstratöötundide raha kulutama nende vahetuseks, sest kõik juba oli laiali nii kui nii.
Mida ma üritan väita ja tõestada, on see, et sa oled sellest autovärgist veits vildakalt aru saanud ja hetkel tundub nagu alusetu süüdistus täitsa loogilisele probleemile ja lahendusele.
Reioro
10:55 24.04.2025
Minu arust väga informatiivne. Nüüd tean, et tulevikus saab pöörduda näiteks Forssi. Kes muide tegid OLULISELT parema pakkumise madalama tööhinnaga pukside vahetamiseks kui tegi Flameko. Ja Flamekot väldin tulevikus nagu tuld.
Reioro
11:09 24.04.2025
Olgu Deus. Ma proovin sulle viimast korda seletada millest see teema käib mille alla sa postitanud oled. Flameko võttis töö käsile. Kokkulepitud vedrude vahetus kokkulepitud hinnaga. Kui auto oli töös helistati mulle ja öeldi, et puksid on katki. Selle eest küsiti KA tööraha 300 euri LISAKS vedrude vahetamise töörahale. Ma ei osanud algul midagi arvata sellest muud kui ju siis puksid olid ka ikka enne kakti olnud kuigi sild käis just kontrollis. Kuna nende pakkumine tundus suht kõrge, siis otsustasin mujalt pakkumisi võtta (mis olid kõik muide soodsamad). Aga kui ma läksin tagasi töökotta kus ma olin just paar päeva tagasi olnud siis sealne mehaanik ütles, et ta kontrollis neid pukse ja need olid täiesti terved. Ta oli täiesti kindel selles. JA et need on selgelt katki tehtud vedrude vahetamise käigus. Nad eraldi helistasid mulle, et öelda, et halb uudis aga neid vedrusid on natuke kehvasti vahetatud. See oli mulle väga suur üllatus. Sellest tõendub, et sain suht rämedalt tüssata. Ja sa räägid et peaksin tänulik olema sellele töökojale? Minu soovitus oleks mitte võtta sõna kui sa ei ole võimeline jälgima lihtsaid loogikapõhimõtteid. See ei olnud siin tehniline küsimus sillahoolduse kohta vms. mis sa oma peas ilmselt mõtled. Vaid pigem hoiatav postitus, et teatud töökodades võib langeda sellise pettuse ohvriks.
fdghfgh
11:19 24.04.2025
https://www.catcar.info/audivw/?lang=en&l=c3RzPT17IjEwIj
oiQnJhbmQiLCIyMCI6IkFVREkiLCI0MCI6IkF1ZGkgQTcgU3BvcnRiYWNrIE
V1cm9wZSIsIjUwIjoiMjAxMSIsIjYwIjoiRnJvbnQgYXhsZSwgc3RlZXJpbm
ciLCI3MCI6IjQwNzAwIn18fHN0PT03MHx8YnJhbmQ9PWF1fHxtYXJrZXQ9PV
JEV3x8bWRsPT1BNyAgIHx8RXBpcz09NzExfHxFaW5zYXR6PT0yMDExfHxNYW
luR3JvdXA9PTR8fEJpbGR0YWZlbD09NDA3MDB8fEdyYWZpaz09MDQwNzAwNj
Iw

Mida siin niiväga katki väänata on. Kui roostes poldi kätte saad, pudenevad kõik sillapulgad üksteise küljest lahti.Ju seal ikka mingi aastate väsimus juba oli mis puksile lõplikult lagunevalt mõjus. Kuni detailid omavahel koos, ei pruugi seda katkiolekut väga märgatagi.
Deus
11:38 24.04.2025
See postitus ongi rohkem nagu konkurendi materdamine ja ma ei luba seda siin foorumis.
Kui minu sõnadest ei piisa, siis vaata, mida eelmine kommentaator lisas, reaaleluliselt, mitte sinu fantaasiamaailmast, et "kõik oli ju korras ja nüüd nad tegid kõik katki" teemaga. Ma olen neid "Kõik oli korras" ja "Mina pole midagi teinud" vendasid oma elu jooksul kõriauguni näinud, nii hobi aladel kui ka pärisametis.
Tore, et said Forssi kujul asjale lahenduse, hea koht on ja soovitan isegi seda kahe käega.
Reioro
11:39 24.04.2025
Audi A7 (mudeliaastast 2010) esisilla konstruktsioon põhineb sõltuval vedrustusel, kus amortisaatori püstak ja vedru on ühendatud alumise õõtshoovaga. Esivedru eemaldamiseks tuleb tavaliselt:

Vabastada amortisaatori kinnituspoldid,

vabastada või osaliselt lahti võtta alumine õõtshoob,

kasutada vedrukokkusurutajat, mis võimaldab vedru ohutult eemaldada ilma pinget tekitamata teistele komponentidele.

Kui vedru eemaldatakse ilma vedrut kokku surumata või kui õõtshoova ühendused jäetakse lahti võtma või kinnitatakse vales asendis, võib see põhjustada:

õõtshoova valele teljele painutamise või väänamise, mille käigus saab puks mehaanilise kahjustuse;

puksikummi rebimise või purunemise, kuna need on mõeldud piiratud liikumiseks, mitte sundväänamiseks;

eelpinge puksile, kui see pingutatakse kinni vales geomeetrilises asendis (nt auto rippuvas olekus, mitte ratastel).

Sellised vead tekivad tavaliselt siis, kui puuduvad õiged tööriistad (nt originaaltüüpi vedrukompressor) või oskused Audi A7 vedrustuse spetsiifikaga töötamiseks.
A66 teemasse
11:40 24.04.2025
Neid hüdropukse tuleb vahetada meie teedel ja ilmaoludes mingi 5a tagant, üldistades. Soovitavalt koos õõtsaga, kuna sarniir ei ole vahetatav eraldi. Ja töö on kattuv 100%. See, et mingi töömees neid enne imetles ja veits kangutas, ei tähenda mitte midagi, väljastpoolt nad tunduvadki korras. Olen neid ise kümneid vahetanud, ja tean ka seda, et enamusel C7 kerega Audidel on need tegelt puruks ja tühjad. Omanikud ega ka ülevaatajad ei saa aru sellest, ennem, kui päris ribadeks pole. Kolin tuleb muide juba peale tühjenemist.
Puksi hind on u. 30€ tk. ( lemfö) ja vahetuseks on vaja pressi või vastavat rakist. Hoovad tervenisti on Lemförderil üle 100€ tk. ja tööaega läheb paar tundi, kuna polt ei tule välja lihtsalt niisama.
Vahet pole, kas vahetd puksi või tervet hooba kos puksiga. Kui asju on vaja kuumutada, lisandub veelgi osi.
Täna õnne, et need ära vahetati, said parema juhitavusega auto ning ei pea mingi sosssepaga arutama, kust tuleb kolin halval teel pidurdades.
Deus
11:59 24.04.2025
See AI poolt genereeritud tekst on reaalelust väga kaugel. Saad sa ikka aru, et sa räägid puksidest, mis on mõeldud kandma kogu auto raskust ja saama hakkama kõikide löökidega kõikides suundades? Sa ei lõhu tutikat puksi mitte kuidagi ära isegi kui võtad vedru valesti alt ära ja see sul läbi pea lendab. Puks oli juba suremas ja Flamenko ei teinud mitte midagi valesti. Hind on sekundaarne teema üldse antud hetkel.

Muudetud 24.04.25 12:00

Reioro
12:04 24.04.2025
Sa järjekordselt tõestad, et ei ole eelnevatest tekstidest mitte midagi aru saanud. Vabandan, kui pigem usaldaks kutselist mehaanikut vanast usaldusväärsest töökojast kes mu auto enne ja pärast üle vaatas ja kinnitas mulle, et tegu oli valesti teostatud tööga mille käigus puksid ära lõhuti, kui mingit kirjaoskamatut kasutajat "Deus" internetifoorumis.
Deus
12:06 24.04.2025
Juba kolm inimest on sulle öelnud, et sa oled eksiteel ja raiud ikka mulle vastu? Kas kasutasid sellist kõnepruuki ka töökojaga suheldes? Kui jah, siis pole ime, et said karmima hinna kaela, sest nad ei taha sinuga enam mitte kunagi tegemist teha ja väänasid puhtalt seepärast, et sust lahti saada.
Reioro
12:18 24.04.2025
Ma ei hakka enam korrutama seda mida ma olen siin hea 5 korda öelnud. Keegi pole siin öelnud, et olen eksiteel peale sinu. Arutelu on käinud selle üle, kas puksid olidki juba piisavalt kehvas seisus, et demonteerimise käigus pididki purunema. See paistab olema siin mitme inimese arvamus. See ei olnud selle mehaaniku arvamus kes REAALSELT auto üle vaatas. Aga see ei muuda antud juhul mitte kuidagi postituse mõtet. See on see koht kus sa Deus paraku jänni jääd oma mõttelõngaga. Pole mingit vahet kas nad olid sellises seisus, et neid sai lahti võtta kahjustamata või mitte. Asja mõte oli selles, et töökojas mind sellest ei teavitatud. Ei öeldud, et puksid on piisavalt kulunud, et kui nad nüüd vedrud lahti võtavad siis nad tõenäoliselt purunevad. Mitte midagi ei öeldud. Lihtsalt väideti pärast, et need olid juba katki. Kui need ei olnud, need olid kontrollitud ja terved. Mehaanik ütles mulle, et nad olid veel adekvaatses seisus ja sellises seisus neid üldiselt ei vahetata. Nüüd kui need inimesed siin arvavad, et nende seisu ongi raske hinnata tavakontrolli käigus ja et mu mehaanik eksib, siis see on nende arvamus. Ma ei hakka vaidlema selle üle. Ma siiski usaldaks spetsialisti kes auto üle vaatas. Aga Sina Deus oled ainukene kes tundub, et ei saa üldse millestki aru.

Lisaks mainin, et mul pole õrna aimugi mis konkurendi materdamisest sa räägid. Sinu jutu põhjal jääb mul mulje, et kas töötad Flamekos või oled seotud nendega kuidagi. Sa vist oled arvamusel, et kõik kes siia postitavad peavad auto töökoda? Ma olen lihtsalt klient kes langes järjekordse ebaausa töökoja ohvriks. Pole absoluutselt kunagi olnud seotud autoremondi äriga. Ma usun, et veel on inimesi siin foorumis kellel on sarnased kogemused sama või teiste töökodadega. Proovime ikka teenused läbipaistvamaks ja ausamaks muuta, et hea töö ja kliendisõbralikkus saaks premeeritud. Mitte valetamine ja skeemitamine nagu Flamekos.

Muudetud 24.04.25 12:24

fdghfgh
12:55 24.04.2025
Mõttetuks jauramiseks kisub. Selguse saamiseks tuleks saada selgitusi kõikidelt osapooltelt- nii oilikomist kui flamekost.
See lause:
"puksid olid tegelikult Flamekos vedrude vahetamisel valesti eemaldatud ja sellega katki tehtud – neid oli lihtsalt väänatud, mitte korrektselt lahti võetud."
tuleks ka kuidagi detailideks lahti võtta- mis siis üldse konkreeselt tehti- toodi kuvalda ja 2m kang?
Marko
13:33 24.04.2025
Küll on palju vahtu saanud ühest pisikesest kommunikatsioonihäirest....
Las usaldusväärne töökoda vormistab kuidagi taasesitataval moel oma hinnangu, et need "äralõhutud" puksid olid enne parima tervise juures ja vahetamist kindlasti ei vajanud! Võid neile seda teemat ka enne lugeda anda....
Tegelikult peaksid neid teavitama muidugi.
Lisavahtu palun mitte kirjutada vahepeal!
Reioro
13:37 24.04.2025
Tõsi. Lihtsalt jagasin enda senist kogemust ja fakte selle kohta mis infot mulle jagati. Eks kui koorub rohkem informatsiooni annan teada.
63amg
13:53 24.04.2025
esiteks-sõltuv vedrustus tähendab,et mõlemad rattad on ühendatud ühe talaga-sellist lahendust kasutatakse vanematel autodel tagasildadel.
teiseks pole sellel audil võimalik vedru lahti lasta ilma amorti eelnevalt kere küljest lahti laskmata.mõlemad võetakse komplektselt maha.
see jutt on absoluutselt mingi jura! puksid on pressitud õõtshoobade sisse ja neid pole võimalik ka 3 meetrise kangiga puruks väänata
GLS600
14:30 24.04.2025
Neid esimest päeva tööl olevaid õpiselle küll kellel hea idee on kuidas "lihtsamini" saab kui meister millegi muuga ametis on. Aga käiks siin esinduste kaitsmine sama hooga kui iseseisvate remondikohtadega.
MPimporters
18:11 24.04.2025
Postitaja jutus puudub ju loogika kui saan õigesti aru?
Enne vedrude vahetust tuvastati pukside viga.
Ja peale seda vahetati vedrud.
A7-el tuleb minu mäletamist mööda eemaldada põhjakate sisemiste õõtsapukside kontrollimiseks. Võin ka eksida.
Kas esimese veermiku kontrolli käigus see Saue vms firma seda tegi?
Reioro
18:15 24.04.2025
Ei. Pukside viga tuvastati Flamekos vedrude vahetamise käigus. Seda kas nad olid vedrud juba maha võtnud või mitte, ei tea keegi. Põhjakatte kohta ei oska öelda. Saue töökoda igaljuhul kontrollis pukse. Mis loogikast sa täpsemalt räägid?
Flameko Autohooldus
18:36 24.04.2025
Tere!

Me küll enamasti avalikule sotsiaalmeedia postitusele ei vasta aga sellist jama peab lausa kommenteerima.

Nimelt pöördusite meie töökotta sooviga esivedrude vahetuseks ja sildade reguleerimiseks.

Teostame alati enne sildade reguleerimist veermiku kontrolli veendumaks, et veermik oleks korras, et oleks üldse mõtet teostada sildade reguleerimist. Mitte korras veermikuga on see mõttetu.

Veermiku kontrollis leitud puudustest (ees alumiste õõtshoobade puksid katki, taga diffri esimene padi vajaks vahetust, summuti toruklambrid vajavad vahetust, rehvid ohtlikuks kulunud (niidid väljas), karteripõhja õlikork lekib.

Tuvastatud puudustest teavitasime koheselt teid ja leppisime kokku edasise tegevuskava, et vahetame vaid esivedrud ja lähete tagasi töökotta kes paigaldas kehvasti (ilmselt ei vahetatud alumise õlikorgi seibi)alumise õlikorgi ja see lekkis.

Juhime siinkohal tähelepanu, et see kõik toimus enne kui me auto kallal üldse mingeid töid tegime kuna enne lisatööde tegemist ja eriti veel sellise olukorra puhul on vaja saada kliendilt luba ja kokkulepe edasiseks.

Seega väide nagu oleks me need puksid lõhkunud vedrude vahetuse käigus on tõestatud vale kuna me andsime sellest kliendile teada enne, kui me olime üldse vedrusid puutunud.

Aga lähme siit edasi. Ütlesite, et teie teine töökoda Oilikom OÜ keskmise palgaga 911.-EUR (andmed teatmik.ee) väitis, et meie oleme need puksid ära lõhkunud, kuna nende väitel olid need puksid eelnevalt korras, kas ikka olid!? Oilikom OÜ ei olnud avastanud, et rehvid on nii kulunud, et riie on väljas, et taga diffri esimene padi on puruks, et summuti klambrid on läbi, et esimeste alumiste õõtshoobade puksid on läbi ning et nende vahetatud õlikorgi tihend lekib tugevalt õli. Äkki hoopis nemad ei suutnud tuvastada, et need puksid on läbi!?

Võtame nüüd olukorra kus me hakkasime neid vedrusid vahetama, mida teie väitel Oilikom OÜ teha ei suutnud kuna neil pole tööriistu mida saab põhimõtteliselt ka bensiinijaamast osta….Sellele vanal A7’l ei ole vaja vedrude vahetuseks lahti lasta ühtegi puksi, ka neid mis katki on. Kui vabastada amort siis langeb kogu süsteem u 3cm ja sellest piisab.

Teie väitel lõhkus puksid mehaanik kes kaalub 80kg autol mis kaalub 2500kg ning ilmselt saab see puks topelt koormuse autoga sõitmisel siis kuidas oleks see puht füüsiliselt võimalik!?

Kui me ka oleks need puksid lõhkunud siis kas tõesti arvate, et me ei oleks oma kulul u 50.-EUR, 4 puksi kokku, paigaldanud!?

Kui te meile eile õhtul helistasite ja süüdistasite, et me oleme kõik ära lõhkunud jne ning märkimist tasub veel see, et saite eelnevalt pakkumise kõikidele töödele ja siis hakkasite meid süüdistama, et meie sillaregull on 20.-EUR kallim kui te mujal saaksite – kuidas ka seda seletada, et teeme pakkumise, tulete töösse ja pärast sõimate, et meil on 20.-EUR kallim kui mujal!? Äkki meil on kallim kuna meil on kõrgelt kvaliteetne sillapink + tõstuk + palka saavad töömehed + me kontrollime veermiku enne reguleerimist ära ja anname vajadusel tagasisidet, et töö saaks tehtud võimalikult kvaliteetselt.

Järgmine aspekt on see, et tegite selle Auto24.ee postituse 1,5h varem kui meile saatsite kirja kus nõutsite 466.-EUR ja ähvardasite avaliku postituse tegemisega kuigi see oli juba 1,5h varem tehtud – kui ausaks käitumiseks saab seda lugeda!?

Kui sellele skeemile peale vaadata siis tekib kangesti küsimus, et kas teist saab meie esimene klient kelle peaksime pettuse ja avaliku laimu pärast hoopis ise kohtusse andma nagu te meid ähvardate!?

Muudetud 25.04.25 09:11

Marko
18:41 24.04.2025
Aitab küll!
Las Oilikom esindaja kirjutab siia, kõik muu läheb kustutamisele!

EDIT: vahepeal on midagi vajalikku kirjutatud :)

Muudetud 24.04.25 18:45

Reioro
14:56 25.04.2025
Tere, kõigile!

Soovin lühidalt täpsustada, mis siin vahepeal juhtus.

Mingil hetkel oli olukord, kus üks moderaatoritest, kasutajanimega Deus, kustutas suures mahus kommentaare – kokku 20 postitust 46-st. Eemaldatud said eelkõige need kommentaarid, mis toetasid minu seisukohta või kirjeldasid teiste kasutajate sarnaseid kogemusi. Lisaks kustutati ka Deusi enda varasemad sõnavõtud, mis olid tehtud ebaviisakas ja lugupidamatus toonis.

Sellise sekkumise tulemusel tekkis mulje, et moderaator oli asjas kallutatud ja soovis teemat kujundada pigem Flamekot soosivas võtmes. Õnneks pöördusin Auto24 haldustiimi poole, foorumi algne seis taastati ja teema avati uuesti. Nüüd on kõigil võimalus eelnevaid kommentaare lugeda ja teha oma järeldused.

Üldiselt arvan, et sellises olukorras peab jääma truuks ausale ja avatud arutelule, mitte andma ühele poolele kunstlikku eelist. Usun, et kõigil on õigus kuulda erinevaid vaatenurki ja kujundada oma arvamus faktide põhjal.

Tänan auto24 haldustiimi.

Kui nüüd käesoleva teemaga edasi liikuda, siis sooviksin vastata flameko autohoolduse poolt tehtud postitusele.

Flameko kirjutab: “Tuvastatud puudustest teavitasime koheselt teid ja leppisime kokku edasise tegevuskava, et vahetame vaid esivedrud ja lähete tagasi töökotta kes paigaldas kehvasti (ilmselt ei vahetatud alumise õlikorgi seibi)alumise õlikorgi ja see lekkis.”

See väide ei ole korrektne. Te helistasite mulle ja teavitasite mind probleemidest kui tõstuk oli mõnda aega töös olnud. Sellist kokkulepet, et lähen tagasi töökotta, kes õlikorgi paigaldas, ei olnud. Te esitasite mulle hinnakalkulatsiooni mis oli tunduvalt üle igasuguse mõistliku turuhinna ka kõige kallimates töökodades. Hinnakalkulatsiooni saan vajadusel teha avalikuks.
Toon välja Teie hinnakalkulatsioonis esitatud hinnad tehtavatele töödele. Pööran tähelepanu siinkohal, et need ei sisalda varuosade hindasid. Tegemist on nominaalsete töö (eraldi lahtrisse oli pandud allahindlus osadele töödele -11%) hindadega koos käibemaksuga:

E. KEERDVEDRUDE VAHETUS – 182€ (see oli esialgselt kokkulepitud enne külastust)

Tööd mis lisandusid kui auto oli juba Flamekos:
SILDADE GEOMEETRIA KONTROLL JA REGULEERIMINE – 80€
ÕLIKORGI TIHENDI VAHETUS (ILMA ÕLIVAHETUSETA) – 39€
SUMMUTI KLAMBRITE VAHETUS – 58,5€
EES AL. ÕÕTHSHOOBADE PUKSIDE VAHETUS – 338€

Ehk oskate kommenteerida, et kui õlikorgi vahetus mis peaks eeldatavasti aega võtma umbes 5 minutit? 10 minutit? Maksab 39€. Siis mis on Teie töökoja remonttööde tunnihind?
Mitu tundi võtab aega õõtshoovapukside ja esivedrude vahetamine tavaliselt? Sest selle kalkulatsiooni kohaselt läheb selleks 520€ jagu tööd.

Kuna ei ole spetsialist, siis esialgu osanud midagi kahtlustada, kuid õnneks hakkasin tähelepanelikumalt uurima. Ja otsustasin mitte lasta Teil seda tööd teha, ning küsida pakkumisi teistest töökodadest. Kõik pakkumised olid keskmiselt suurusjärgus 2x odavamad.

Flameko kirjutab: “Seega väide nagu oleks me need puksid lõhkunud vedrude vahetuse käigus on tõestatud vale kuna me andsime sellest kliendile teada enne, kui me olime üldse vedrusid puutunud.”

Paraku ei ole ka see väide tõsi. Midagi ei ole tõestatud ja selles ongi probleem. Te helistasite mulle kui auto oli juba töös et puksid on katki. Mingit tõestust selle kohta kas see oli enne või peale vedrude vahetust ei eksisteeri. Samuti ei tõestaks ka sellest eelnevalt teavitamine, et töö käigus võis pukse olla kahjustatud. Üks ei välista teist.

Flameko kirjutab: “Aga lähme siit edasi. Ütlesite, et teie teine töökoda Oilikom OÜ keskmise palgaga 911.-EUR (andmed teatmik.ee) väitis, et meie oleme need puksid ära lõhkunud, kuna nende väitel olid need puksid eelnevalt korras, kas ikka olid!? Oilikom OÜ ei olnud avastanud, et rehvid on nii kulunud, et riie on väljas, et taga diffri esimene padi on puruks, et summuti klambrid on läbi, et esimeste alumiste õõtshoobade puksid on läbi ning et nende vahetatud õlikorgi tihend lekib tugevalt õli. Äkki hoopis nemad ei suutnud tuvastada, et need puksid on läbi!?”

Liikudes mööda sellest, et nägite mingil põhjusel välja tuua teise ettevõtte palganumbreid, olete jällegi teinud ebakorrektse süüdistava väite. Nimelt ei olnud kordagi öeldud midagi selle kohta, mida Oilikom oli avastanud või mitte. Tegemist on ammu tegutseva kohaliku korraliku ettevõttega, mis on Sauel hinnatud ja teenindab palju kliente. Mingit negatiivset tagasisidet selle ettevõtte kohta ei ole kuulnud. Samuti parandasid nad selle väikese õlilekke probleemi koheselt ja ilma pretensioonideta. Samuti väga viisakas teenindus nende poolt.

Flameko kirjutab: “Teie väitel lõhkus puksid mehaanik kes kaalub 80kg autol mis kaalub 2500kg ning ilmselt saab see puks topelt koormuse autoga sõitmisel siis kuidas oleks see puht füüsiliselt võimalik!?”

Nüüd mööda liikudes sellest, et olete sõiduki massi väga valesti hinnanud, siis seda väitis mulle mehaanik. Et jah, on tõesti võimalik puksid katki teha vahetuse käigus. Kuna ma kordan, et ei ole spetsialist, siis minu arusaamine ei pruugi olla täielikult korrektne, aga nii palju kui mina sellest aru saan siis jah. Kui õõtshoovale avaldada pinget sellises suunas kus ta ei ole mõeldud liikuma, siis puks võib surve all puruneda.

Flameko kirjutab: “Kui me ka oleks need puksid lõhkunud siis kas tõesti arvate, et me ei oleks oma kulul u 50.-EUR, 4 puksi kokku, paigaldanud!?”

Arvestades seda, et Te ise küsisite minult oma hinnakalkulatsioonis pukside eest 100 -.EUR ja 4 senti. Ja töö eest 344€. Siis paraku kaldun arvama seda tõesti.

Flameko kirjutab: “Kui te meile eile õhtul helistasite ja süüdistasite, et me oleme kõik ära lõhkunud jne ning märkimist tasub veel see, et saite eelnevalt pakkumise kõikidele töödele ja siis hakkasite meid süüdistama, et meie sillaregull on 20.-EUR kallim kui te mujal saaksite – kuidas ka seda seletada, et teeme pakkumise, tulete töösse ja pärast sõimate, et meil on 20.-EUR kallim kui mujal!? Äkki meil on kallim kuna meil on kõrgelt kvaliteetne sillapink + tõstuk + palka saavad töömehed + me kontrollime veermiku enne reguleerimist ära ja anname vajadusel tagasisidet, et töö saaks tehtud võimalikult kvaliteetselt”

Ka see väide on täielikult vale. Peale Oilikomi mehaanikuga rääkimist helistasin Teile ja informeerisin täiesti viisakas ja neutraalses toonis Teid, et sain sellise info osaliseks. Mulle öeldi, et need on vedrude vahetuse käigus katki tehtud. Kindlasti ei olnud kordagi mingisugust sõimu. Ja hinna osas rääkisime varem, kus ma samuti olin täiesti rahuliku ja neutraalse tooniga. Ja kindlasti ei öelnud ma, et sillastend on 20€ kallim kui ma mujal saaksin. Vaid tõin välja selle näiteks ja ütlesin, et see on 20€ kallim kui keskmine turuhind Tallinnas. 80€ on ikkagi kõige kallim sillastendi hind mis ma välja oskasin kaevata.

Flameko kirjutab: “Järgmine aspekt on see, et tegite selle Auto24.ee postituse 1,5h varem kui meile saatsite kirja kus nõutsite 466.-EUR ja ähvardasite avaliku postituse tegemisega kuigi see oli juba 1,5h varem tehtud – kui ausaks käitumiseks saab seda lugeda!?”

Jällegi vale. Teile saadetud kirjas tegin ametliku pretensiooni ja nõude: Minu auto eesmiste õõtsapukside taastamist Teie kuludega või rahalist hüvitist remondi eest summas 466 €, mille kohta esitan arve. Summa 466€ oli arvutatud TEIE ENDA pakkumise põhjal pukside vahetuseks. Samuti teavitasin Teid, et kui me ei leia lahendust, siis pean pöörduma avalikkuse ja tarbijakaitse komisjoni poole. Sellega ei pidanud silmas seda ühte väikest foorumipostitust, mis sai tehtud otsese tagajärjena Teie klienditeenindusega suhtlemisel. Mis oli minu silmis väga ebaviisakas ja üleolev.

Deus
15:06 25.04.2025
Ebaviisakus ei olnud kustutatud selle pärast ,et ebaviisakas. Minu nimekirjas oled sa endiselt huiar, kes üritab oma mingit reaalsusega mitte kokku käivat jama geneda. Ülejäänud sai kustutatud kui irrelevantne info suures plaanis, et tulevikus oleks inimestel lihtsam lugeda. Lisaks ma ütlesin juba eespool, et mul puudub igasugune poolt- ja vastukäivus Flamenko suunas aga näen, et just SINA oled see, kes on materdamise teel ja mitte väga usutavate põhjustega.
Endiselt, sulle on siin öelnud juba mitu inimest, et tegu on täitsa normaalse olukorraga, ainukene, kes ei taha leppida reaalsusega, oled sina ise. Enne oleks võinud veeretada selle kogenematuse alla, et pole ise vahetanud, täpselt ei tea, mis võib juhtuda jne aga nüüd saab selle puhtalt kangekaelsuse ja lolluse kaela veeretada.

Aga vahuta edasi, päeva lõpuks tellid ise need puksid ja ronid alla vahetama, siis on hea odav.
siberia
15:36 25.04.2025
Õlikorgi või selle tihendi vahetus võtab rohkem aega kui 5-10 minutit.
Õli tuleb välja lasta ja pärast uuesti sisse valada.
Kui Audil on perversne põhjakate ilma teenindusluugita siis ka see maha kiskuda ja uuesti tagasi panna.

Muid hinnakirja asju ei oska suurt kommenteerida. Audi Tallinna esinduses oli tunnihind ca 100 EUR, Pärnus odavam kui viimati vaatasin. Pukside vahetus üle kolme tunni?
fdghfgh
15:38 25.04.2025
Mulle jäi silma see õlipunni tihendi vahetus- sisuliselt ongi tegu õlivahetusega, vana välja uus sisse, aga antud juhul tuli sama õli tagasi kallata ja kui tavavahetuse puhul jookseb õli räpasesse anumasse, kuhu kõik vanad õlid lastakse, siis nüüd tuleb leida puhas anum, et saaks sama puhta õli uuesti sisse kallata. Ühesõnaga jebimist rohkem kui tavalise vahetuse puhul.
Kogu see vaidlus käibki vaid õõtsapukside üle. Ilmselt ei vaheta flameko neid esimest korda elus, seega ei usu eriti tahtlikkust neid ära lõhkuda ja uute panekuga lisatööd juurde tekitada, isegi kui see raha sisse toob- tõstuki aeg on ka teema ning lükkab edasi järgmise kliendi teenindamise. Kui auto omanik just viimase 10 000km jooksul neid vahetanud ei ole, siis võib eeldada, et aeg on oma töö teinud ja uued puksid olidki vajalikud. Minna nüüd kätega vehkima, et tegite mu ideaalkorras auto katki, on kübe madal.
Elu on selline, et võid oma autoga ringi sõita ühtegi probleemi tajumata, aga ülevaatusel öeldakse, et vot see ja see on läbi. Nii lihtsalt on ja selline ongi autoomaniku elu.
Flameko Autohooldus
16:18 25.04.2025
Tere!

Anname teada, et kuna klient ei ilmunud täna kokkulepitud kohtumisele Flameko töökojas, et saaksime auto üle vaadata tõstukil ning läbi rääkida tekkinud olukorda siis loeme teema omalt poolt lõppenuks ja edasisit enam kommenteeri.

Kliendi kiri:

Teavitan Teid selle kirjaga, et tühistan meie varem kokkulepitud kohtumise, mis pidi toimuma homme 25.04 seoses minu auto ülevaatamisega.
Pärast teie tänast postitust Auto24 foorumis, kus olete minu täisnime mitmel korral avalikult kasutanud ning esitanud isiklikke ja alusetuid süüdistusi, ei pea ma enam võimalikuks jätkata otsekontakti teie ettevõttega. Postituse toon, sisu ja isikuandmete käsitlemine ei ole kooskõlas hea usu ja lugupidava kliendisuhtlusega.
Kuna selline suhtlusviis seab minu usalduse teie suhtes kahtluse alla, ei näe ma võimalust probleemide lahendamiseks otse Teie töökojas. Edasised sammud lahendan kas Tarbijavaidluste komisjoni või asjakohaste asutuste kaudu.
Palun edasine suhtlus pidada kirjalikult.
Samuti palun eemaldada viivitamatult minu nime sisaldav postitus või redigeerida see, eemaldades isikuandmed ja laimavad väited. Vastasel juhul olen sunnitud pöörduma nii Andmekaitse Inspektsiooni kui ka õigusabisse seoses teie võimaliku andmekaitse ja au teotuse rikkumisega.
Teie postituse sisu osas oleks mul palju enda poolt kommenteerida ja lisada. Kui Teil jäi minu seisukoht arusaamatuks, siis hea meelega selgitan seda kirja teel.
Etny
16:19 25.04.2025
Miks te õlikorgi tihendi pärast õli välja lasete. Kilplased olete või.
Deus
16:22 25.04.2025
Andmekaitseseaduse kohaselt ei ole tegemist rikkumisega, ta üritab alusetult õngitseda, kuid vastu tulles isiku soovile, eemaldan ta perenime postitusest.

EDIT: Keegi juba eemaldanud.

Muudetud 25.04.25 16:23

kspr
17:41 25.04.2025
Lühidalt tundub nagu et ikka taheti koorida. Alguses üks jutt ja pärast kui auto juba tõstuki otsas on järsku kõik kriitilises seisus ja kohekohe vaja korda teha. Siis mingi kirves pakkumine. Hirmul inimene tavaliselt lasebki kõik kohe ära teha, siis kaelast ära ja plekib kinni selle. Tont teab mis seal tegelt all toimus. Tüüpiline värk
Deus
18:23 25.04.2025
Algsest positusest loed sa välja, et puksid keerati pekki vedrude eemaldusega.
Algsest postitusest on puudu äärmiselt oluline detail: Sillaregull.
Flameko postitusest tuli see detail välja.
Lihtne loogilise tuletuse jada - originaalpostitus valetas kas teadmatusest või teadlikult jättes äärmiselt olulise nüansi ütlemata.
Ükski töökoda ei hakka pekkis puksidega sillaregulli tegema - fakt.
Originaalpostitus aga ise oli stereotüüpiline, mida ma olen kuulnud Top Autost, Tradilost, American Beautist jne kohtadest ja seetõttu saagis mul kohe katuse ära, et järjekordne "teadja" tuli siia materdama emotsiooni ajel.
A66 teemasse
20:52 25.04.2025
Olukord, kus suht raipeks aetud uuena kallis auto, negatiivselt tark ja ennastäis hinnatundlik omanik ja suurte kogemustega töökoda kokku saavad, on alati "huvitav". Mulle tundub, et mõni suures negatiivses kasumis vaevlev tegelane viib saia ka selverisse tagasi, sest Aldist oleks odavamalt saanud. Ma olen muuseas alati jätnud omale õiguse klienti valida ja kui ikka näha, et tegu on emotsionaalselt ebausaldusväärse tegelasega, siis uks on seal ning sulgub ise. Õnneks on paljud aastateks jäänud ning teada. Üsna tihti peab tõdema, et töökodades töötavad ja iga päev autosid parandavad õlinäpud on kodutöö tegemata jätnud, neil pole tegelikult aimugi, kuidas mis asju tehakse ja kus on konksud. Aga kõik mis antakse võetakse teha. Spetsiifikasse ei lasku sest ma ei ole koolitaja neile "ülevaatajatele". On terve hulk autosid ka esindusse tagasi saadetud, kuna töömees seal on lihtsalt loll ja laisk olnud.
Muide, A7 põhjakatte eemaldamiseks on vaja nelja erinevat otsikut, juhul kui pole nipukaid ja isepuurivaid pandud :).
Kõik ülejäänu on öeldud ülevalpool.
siberia
21:56 25.04.2025
Etny - mismoodi sa õlikorgi tihendit vahetad kui õli on karteris?
Ma ei pea end kõiketeadjaks ja võib-olla olen seniajani valesti teinud? :)
Marko
22:01 25.04.2025
Tolmuimeja abiga.
Kämbert
22:29 25.04.2025
Flamekos oli juba aastaid tagasi väga üleolev suhtumine klientidesse. Nende vastuse järgi see ei ole sugugi muutunud... Mul pôleb siiamaani mootori hoiatustuli autol - Flameko jutu järgi oli pôhjustatud lekkivatest vaakumvoolikutest, mida siis kalli raha eest pärast arvutiga kontrollimist vahetasid.

Pärast kui mootori tuli uuesti pôlema läks, siis jutt oli samasugune, et auto ju vana ja vôis tulla mingi uus viga jne. Tôsised koomikud seal, pole sinna pärast läinud enam - Vagrem on ka parem. Flamekos raha koorida oskavad ainult hästi....
jee.kim
23:52 25.04.2025
Kuulge "targad ja osavad"- miks te oma autosid ise ei remondi?
pfffft
04:19 26.04.2025
SILDADE GEOMEETRIA KONTROLL JA REGULEERIMINE – 80€
ÕLIKORGI TIHENDI VAHETUS (ILMA ÕLIVAHETUSETA) – 39€
SUMMUTI KLAMBRITE VAHETUS – 58,5€
EES AL. ÕÕTHSHOOBADE PUKSIDE VAHETUS – 338€

Eee. No ütleme nii, et kliendi asemel enam sinna jalga ei tõstaks küll xDD
Deus
05:06 26.04.2025
Iga ühe oma vaba valik. Ei midagi erilist seal hinnakirjas, olen margi tõttu kallimaid butiike külastanud.
Etny
11:14 26.04.2025
Võtad korgi ära hoiad näppu ees vahetad selle vaskrõnga ära ja tagasi. Väike gramm tuleb välja ainult. Tehtud seda mitu korda.
63amg
11:54 26.04.2025
lihtsam on panna uus kork uue tihendiga.see veel kiirem ja minimaalselt väike tilk õli läheb raisku
Onlyf24
11:55 26.04.2025
Mitte flamenkos aga.. Mul käis käigukasti aju remondis, küsiti kas soovin uut õli ka sisse +200€, ütlesin, et tehke võimalikult odavalt (tol korral oli vähe raha). Ehk siis õli välja, kast lahti, aju välja, aju remonti, ja asjad tagasi ning vana õli tagasi. Pandigi vana õli tagasi. See oli 5 aastat tagasi ja auto ikka meie peres veel ja sõidab tänapäevani. 50k km vahepeal sõitnud. Ehk kui klient soovib siis tehakse igast jaburusi. Täna mõtlen et ulme koonerdamine, aga kast töötab. Läbisõit oli siis 200k, täna 250k. Bmw 6 käiguline kast
siberia
12:11 26.04.2025
Selliseid variante ma tean ja seda ka et kõige riskantsemad hetked on korgi äravõtmine ja see aeg kui tagasi pandav kork veel keermesse pole läinud. Seal võib mõni tilk kaotsi minna ja võid ka ennast põhjalikult täis lägastada.

Ma paneks kindluse mõttes nagunii kausi alla ja siis pole erilist vahet et kas valad tagasi pool liitrit või kolm liitrit. Korgi vahetamisel ei pea viimast tilka välja nõrutama.

Eespool, Marko pakutud tolmuimeja kasutamine... mul on küll vaakumpump mida hüdrosüsteemide juures kasutatakse. Aga kui ikka paagi põhjakork ära võtta siis ta ei suuda sellist vaakumit hoida et sealt midagi välja ei tuleks.
Küljetuul
15:02 26.04.2025
Tegelikult kõik need tööd lihtsasti tehtavad ka koduses garaažis peale silla regulli.
Selliste tavaliste remont tööde jaoks pole esinduses vaja just käia ja hiljem vaielda.
Selliseks tööks sobib ka korralik väike erafirma.
Deus
15:41 26.04.2025
Sellise tavatöö puhul lasid väikekoja sepikud uuele L200 põhjakaitsele pagana augusaega augu sisse selle selle asemel et see aluplaat eemaldada!
Ei saa aru ka sellest korgitihendi vahetusest. Kork ja tihend vahetatakse peale igat vana õli välja laskmist koos filtriga, kui olla ilgelt ökosõbralik, siis kork iga 10 tagant, magneti olemasolul muidugi see puhastada iga kord ja tihend iga kord. Miks seda eraldi peaks vahetama?
Ma üritasin seda postitust mitte teha kusjuures hommikul, sest see läheb siit teemast väga välja. Mulle vastata pole vaja, sest iga vastulause siinkohal on minu jaoks vale ja te teete valesti ja elate valesti aga see on teie elu ja mind ei koti.
stammer
19:57 26.04.2025
Mina sain aru, et õlikorgitihend on selle korgi tihend, kust õli sisse valatakse ja teatavasti kipub see tihti "higistama". Loomulikult saab selle tihendi eest küsida kirvehinda eriti kui klient ei jaga autodest ööd ega mütsi. Ja justkui "odavamalt" saab seda teha ilma õli vahetamata (?).
Kliente on erinevaid, aga alati on viisakas teha veel teostamata töödele hinnapakkumine, et siis klient saaks aru, mille eest ta maksab. Mingi kummitihendi eest (koos vahetusega) 39€ küsida on ilmne overkill. See ei ole hea tava kohane.!
Deus
21:07 26.04.2025
Ma sain aru, et alumisest räägitakse. Sealt need lahkarvamused tulevadki. Ülemist pole isiklikult kunagi vahetanud. Vb mingi margispetsiifiline nüanss, mida ei tea, et mõraneb vms.
63amg
21:44 26.04.2025
sissevalamiskorgi tihendit vahetatakse tavaliselt koos korgiga.maksab mõned eurid.selle vahetusega saab hakkama ka esimeseklassi õpilane.
tiit_
22:56 26.04.2025
Kui ma ei eksi, siis 2-3 aastat tagasi oli sama ettevõte ka telekas, seoses Audi A6 remondiga?

Foorumi reeglid

Juhime tähelepanu, et foorumi kasutamisel tuleb järgida Kasutustingimuse punktis 7 toodud piiranguid Sisu lisamisel. Nende piirangute täpsustamiseks ja neile lisaks on Haldaja kehtestanud Lisatingimused foorumi kasutamiseks järgmiselt:

• Foorumis on KEELATUD:
    • Ostu-, müügi- ja vahetuse kuulutuste edastamine
    • Otsene reklaam
    • Teadlikult ebaõige sisu avaldamine
    • Ropendamine, sõimamine, karjumine ehk läbivate suurte tähtedega kirjutamine
    • Kirjutamine rängalt eesti keele grammatikareegleid eirates
    • Teemast mööda rääkimine
    • Samas teemas erinevate nimede alt postitamine
    • Võõra inimese pärisnime all esinemine
    • Sõnumite ja teemade kordamine
  • Lubatud on teiste foorumi külastajate aitamine soovitades mõnda head firmat või töömeest. Lubatud on teema laiendamine. Liiga usinat ühe ja sama telefoninumbri/meili jagamist erinevates teemades võidakse lugeda reklaamiks ning kontaktandmed/postitused võidakse kustutada ja kasutaja blokeerida.
  • Teema pealkiri ei tohi olla umbmäärane: "mure", "probleem", "appi". Pealkirja lugedes peab saama aimu, millest antud teemas juttu tuleb. Teemade pealkirjades on keelatud korrata kirjamärke, näiteks: "palju on Calibra kütusekulu???????????".
  • Teema pealkirjas ei tohi laimata kaubamärki-firmat, näiteks: "petturid ASDF autopoes". Oma konkreetset kogemust mingi firma või kaubamärgi kohta saab väljendada kirjutatud sõnumis.
  • Küsimused, ettepanekud ja järelpärimised võib postitada "Vaba teema" foorumis asuva teema "Kaebused" alla.
  • Reeglitele mittevastavaid, mõttetuid ja foorumit risustavaid sõnumeid ja teemasid on administraatoritel õigus kustutada või sulgeda. Pidevalt mõttetu sisuga postitustega foorumit koormavaid kasutajaid on õigus moderaatoritel blokeerida.
  • auto24.ee-l on õigus foorumi reegleid muuta.

Vasta teatele

Pildid + lisa pilte