Vaba teema

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

Vandenõuteooriad 2

Deus
18:37 25.06.2023
Mul pole mingeid foobiaid ega endisest rasvumisest välja kujunenud sundkäitumisi. Tervisi 32'lt kilomeetrilt jalgsimatka rajalt Karula rahvuspargist 40 liitrise seljakoti otsast pisikese lõkke äärest.
Hollywoodi kohta ei tea. Kui küsid lõuna eestlaste käest, süüdistatakse juute, küsid pealinnast, siis neegreid, ida virus on lihtsalt ameerika kõiges süüdi. Valige ise oma mürk.
Mogri
08:40 26.06.2023
Tsitaat ka Antsu viidatud artiklist:

„Süsihappegaasi maksud ja kogu see roheline jama on ju lühikese elueaga. Niisuguseid hüsteeriaid on olnud palju ja palju. On olnud igasuguseid maailmalõpu ennustajaid, siis tuli Montreali protokoll, mille ainsaks tulemuseks oli, et osooniauk on sama suur kui enne ja natuke suurem kui siis, kui teda vähendama hakati. Palun väga. Niisuguseid hüsteeriaid on olnud palju ja palju. Ega see üle mõne aasta enam ei kesta. See kukub läbi niikuinii ja seda mina tõsiselt ei saa võtta. Sest tal pole mitte mingisugust teaduslikku alust. Kui me tahame mingi asja temperatuuri mõõta, siis kõige õigem maakera puhul on mõõta ookeani keskmist pinnatemperatuuri. Kerge on mõõta ühe kilomeetri paksust pinnakihti. See ei soojene ju üldse. Mingit soojenemist pole. Pisike jahtumine on praegu. Kogu jutt globaalsest soojenemisest on lihtsalt toetussummasid ahnitsev pettus. Lollide poliitikute oma taskute täitmiseks välja mõeldud vale. Ega keegi ei vaidlusta isegi neid andmeid, nad lihtsalt ignoreerivad neid. Ometi on need ju kergesti kättesaadavad. Süsihappegaasil ei ole soojenemisega mingit kõneväärset seost. Seda näitab ajalooline kogemus nendest aegadest, mil CO2 sisaldus on olnud nulliligidane või kakskümmend korda kõrgem kui praegu. Midagi iseäralist pole juhtunud. Eelkõige sellepärast, et ookeanid sisaldavad CO2 ligi tuhat korda rohkem kui kogu atmosfäär. Ei ole maakera ekstra kuumaks ega ekstra külmaks läinud. Eesti energiatulevik on saada aru, et niisuguste ideede järgi tantsida on mõttetu ja rumal.”

Rallisõitja Jaan
10:11 26.06.2023
Endel Lippmaa oli tark mees, aga vanaduses võttis ta enda enesekindluse pealt sõna kõikidel teemadel, ka nendel kus tema kompetents ei saanud olla võrreldav näiteks kliimateadlaste omaga.

Teadlane ei erine ju mistahest muust erialast. Me suhtume vanainimese targutamisse alati teatud reservatsiooniga . Ja normaalsed inimesed on vanainimese vastu viisakad ja ei hakka ka vastu vaidlema :). Seepärast ei hakanud ka näiteks Tarmo Soomere Lippmaaga vaidlema. Samamoodi ka telesaadetes teised, kui Lippama väitis, et tuulikud pidurdavad maakera pöörlemist jne.
Mogri
11:37 27.06.2023
Rallisõitja ei saanud Lippmaa kvaliteethuumorist tuulikute kohta aru. Lippmaa tõesti oli tark mees ja ütles otse välja, kuidas asjad on. Paraku , nagu näha, tema optimism selle kohta, et terve mõistus jõuab mõne aasta pärast kohale, ei pidanud paika. Teatud seltskonna poolt üles ehitatud toiduahel on lihtsalt niivõrd võimas, et seda murda on väga raske. Senikaua, kui peremeesorganism veel parasiiti talub, ei juhtu siin midagi.
.
14:07 08.07.2023
Mis hakkab tulema? Uuri natukene mehhiko folkloori ja pärimusi ning saad teada, mida kroku neile tähendab.
looder 23
16:35 08.07.2023
Eksid, mogri, eksid. Imbekad on kohal, vaata peeglisse .
Mogri
10:58 09.07.2023
Ma tean, keda sa looder ootad. Küll sa saad , ole rahulik. On ainult aja küsimus, millal su sõbrad siia suures koguses kohale jõuavad. Ja minul on väga hea meel näha, kuidas looder ja muud liberastid oma töö ja ajupotentsiaali vilju naudivad.
Deus
12:35 09.07.2023
Ta rõhus reptiilide ülevõtmisele, see tüüpiline lapikmaalase hingetervendaja värk. Rohud vist võtmata, vahepeal suutis isegi normi teksti toota mõni aeg tagasi.

Muudetud 09.07.23 12:35

Marko
14:06 22.07.2023
Viisakas inimene lisab oma lingile ka mõne sõnaga selgituse, millele tähelepanu pöörata! Ainult linkide postitamine on taunitav olnud aastakümneid.
Deus
14:12 22.07.2023
Peab ise lisama, pole midagi vaadata seal.

VIRAL GAFFE: VP Kamala Harris Calls To 'Reduce Population'—She Means 'Pollution'

Ajas sõnad sassi lihtsalt, ikka juhtub.

Muudetud 22.07.23 14:13

fhft
14:47 24.08.2023
Lasi Prigozini lennuki alla, et skandaali summutada, aga ei aita see midagi.
Deus
14:52 24.08.2023
Ma nii vara ei rõõmustaks selle surma üle. Miski topeltlennukite vandenõu on hetkel käimas
.
15:37 24.08.2023
Vattide ametlikku teadet ei ole, kõik tulistavad praegu reisijate nimekirjale toetudes.
Sull12
08:43 25.08.2023
Kässer.

Viimaste postituste seos teema pealkirjaga?
Kässar
08:47 25.08.2023
Deus , pane kohe bänn ära, su toiduahelat rünnatakse:)
Deus
08:51 25.08.2023
Ühelgi tema antud lingil polnud seost teema pealkirjaga, läks kõik kustu, tavalised uudised kõigest.
Haige inimese tunnus, kõige tavalisemast uudisest loeb miski vandenõu välja.
Kuna ma olen oma hariduselt natukene tuttav selliste tegelaste äratundmisel, siis pakun, et tema peas see viimane uudis oli võrdusmãrgiga nii: Kaja Kallas laenas mehele 350k -> Mees tegutseb venemaal -> Putini laev <- Breezemarine Group OÜ <- Sai RIIGILT toetust 350k

Ehk siis haige inimese peas Kallas ja tema abikaasa = riik ehk siis ei suuda aru saada kasvõi kogenematusest, et riigile niisama ikka erasektorist pappi kantida ei saa...
.
09:08 25.08.2023
Ajakirjanduses selgitatakse, et see 350 000 läheb majaehitusse ehk siis niisama seisnud raha investeeritakse ühisesse elamisse.
https://www.err.ee/1609002911/kaja-kallase-350-000-eurone-la
en-abikaasale-laks-investeeringuteks

No olgu, kena on kui inimesed kodu ehitavad, aga kas peab seda tegema mingi investeerimisfirma kaudu, olgugi see abikaasa oma? Kuidas saab firma kasumit kui kulutab raha ehitamisele? Ja laen tuleb ju teadupärast tagasi maksta. Või kas ikka tuleb? Niiet küsimusi ikka tekib kui selliseid rahaliigutamisi vaadata.
Kässar
09:08 25.08.2023
Deus, aga kas sa seda tead, et arvutis kõvad käbid kipuvad tihti autismispektrisse vajuma?

Pole hullu, ega see halb asi ole. Peaasi, et papp jookseb, missest , et vahest isegi verine. Peaasi, et JOKK on.
.
09:12 25.08.2023
Ahjah, selle firma põhitegevusalades pole kuskil juttugi mingist kinnisvaraga tegelemisest, ehitusest jms. Kuidas ta siis maja ehitab? Palkab ehitajad? Loogiline, aga need tahavad ju pappi saada, aga miks mitte otse eraisikuna palgata ehitajad kui endale maja tahad? Miks mingi abikaasa firma vahele toppida? Lisaks on sel firmal majandusaasta aruanded esitamata. Otsene seaduserikkumine.
Kässar
09:12 25.08.2023
Ühes teisest foorumist hea tsitaat:

"Mulle meeldis see kraam:
(Äripäeva küsimus): Kui palju te Stark Logisticsis omavahel arutanud olete, et Arvo Halliku seos peaministriga võib tekitada avalikkuses skandaali?

Me oleme kokku leppinud, et käitume alati oma tegevuses ausalt, oma nime ja näoga. Muidugi oli see meie vaates risk, et Arvo (Hallik) oli otsustanud abielluda võimeka naisterahvaga, kes on võimeline kandma riigijuhi vastutust. Tõenäosus otsitud skandaalideks oli keskmisest suurem.

Ja siis:
Kaja Kallas ütles neljapäeval, et sai oma abikaasa Arvo Halliku ja tema äripartneri tegevuse kohta Venemaal teada esmaspäeval.

Silme ette tuleb vestlus kuskil Venemaa õdusas restos millalgi peale Butšat ja enne lehtmetalli lisamist sanktsiooninimekirjadesse:
ML: Kuule Arvo, sul naine ei või haisu ninna saada, et meile metalli vead?
AH: Ära põe, eit on loll nigu lauajalg, see ei saa sittagi aru.
ML: Ei tõsiselt, mõtle kui see asi suure kella külge peaks minema?
AH: Kamoon, ma küsisin talt kolmsada kilo laenu, et ports sanktsioonide alla minevat metalli ette varuks ära osta ja ta isegi ei küsinud, mille jaoks. Ütles "ahah" ja tegi ülekande ära."
.
09:20 25.08.2023
Veel ajakirjandust.
See on valdusettevõte, mis tegutseb finantsvaldkonnas. Olen selle laenu täismahus ka juba tagasi saanud. Avatuse huvides olgu ka mainitud, et lisaks olen juulis andnud Novaria Consultile veel 20 000 eurot laenu, mis on mõeldud investeerimiseks.
https://www.postimees.ee/7840543/kiri-erakonnale-kallas-andi
s-mehe-ettevottele-juulikuus-veel-20-000-eurot-laenu

Kas majaehituse mõte läks nüüd peast ära?

Veel.
Miks Teie abikaasa üldse Teilt laenu võttis? Miks mitte pangast? Kui nii suurtest summadest rääkida, siis ikkagi ju uuriks, kuhu see läheb?
Kaja Kallas: Novot, inimesed on erinevad. Mina oma abikaasat tõesti väga-väga usaldan. Ja ju siis minult oli seda kergem ja kiirem laenata.
https://www.ohtuleht.ee/1090822/laenas-heas-usus-kas-peamini
ster-uuris-milleks-kulub-abikaasale-laenuks-antud-raha-kalla
s-ei-mina-oma-abikaasat-toesti-vaga-vaga-usaldan

Minu visioon kodusest idüllist: Kaja kallis, saad mulle 350 000 laenata? Muidugi kallis, mine võta öökapi ülemisest sahtlist. Pane pärast tagasi ka.

Minu elu on mulle õpetanud, et kui sa juba kord mingil teemal natukene valetama oled hakanud, lootes et sellega asi piirdub, siis pikapeale mässid sa end väga kõvasti sisse, sest vasturääkivusi hakkab igalt poolt tulvama.
Niiet juunis ERR-i uudises mainitud majaehitus on augustiks muutunud tagasisaadud laenuks.
Deus
09:22 25.08.2023
Vaata kässar, sa pole arvutis kõva käbi ega ka autist tõenäoliselt mitte ja isegi kui oled, siis autismi ja geniaalsuse vahel ei ole samuti võrdusmärki nagu ei ole seal ka võrdusmärki et autist koheseslt debiilik on.
Ma toon sulle näited, kuidas normaalse IQ'ga inimene neid artikleid analüüsib:

"Mullu aasta lõpus sõnas peaminister Kaja Kallas Delfile, et mingisugust äritegevust Venemaaga olla ei tohi." - Ei mingit hämamist.

Natukene hiljem:

"ERR avaldas täna uudise, justkui minu abikaasaga seotud firma teeks äri Venemaal. - Hakkame ennast natukene distanseerima tehes nägu, et midagi pole juhtunud.

"Tahan rõhutada, et minu abikaasal ei ole Vene föderatsiooni ettevõtjatest kliente. " - Näide, kuidas juba hakatakse vett sogama.

Seletan selle ühe lause su puupeale lahti: Kas esimesed kaks lauset ütlevad, et äri või inimesed? Selgelt öeldi ÄRI. Siit aga hakati kavalalt diversiooni tegema, et "minu mees" mitte "äri". Jutt ei käinud ju tema mehest, jutt käis ärist. Järgmine osa "ettevõtjatest kliente". Ilus ja juriidiliselt korrektne lause, mis ei välista riigiasutusi, FIE'sid, tiblastasin ennast parkivaid kommaritest venetsueelakaid jne.

Sama trikk on tehtud ka kui räägitakse mahtudest. Öeldi, et mahud vähenenud, tonne ja muid SI ühikudi ei mainita.
Järgmine jõnks: enne 60x kuus, nüüd 2x nädalas. Rahvale jääb sellest kohe mulje, et ohoooo, ongi vähenenud, kuude pealt nädalate ja nädalaski nii vähe ehk demagoogiline nõks, kust inimaju jaoks sogatakse kaks erinevat ühikut kokku kuu ja nädal. 2x nädalas on ju aju jaoks väiksem number kui 8x kuus.
Veel enam, kuna nüüd jäid rahule selle tükikesega, siis sa enam ei küsigi, et MIDA siis ikkagi veeti ja KUI SUURES MAHUS siis ikkagi veeti?

Ehk sa arvutigeeniusest ajult poisike, tee seda vandenõuteooriat nüüd palun korralikult ja õiges kohas. Loodetavasti jõudis selline rünnak sulle ka kohale, et reffid ei ole kohe kindlasti mu palgamaksjad. Ma olen apoliitiline, olen kogu aeg olnud ja jään ka selleks.

Ühest teisest foorumist ka selline lõik lõppu:

Intervjuu algus "Ma ei tea" "Mina ei tegele" "Pole kursis". Intervjuu lõpp "Tean kõike, aga ei vasta"

Muudetud 25.08.23 09:26

looder 23
09:29 25.08.2023
Kus oli artiklis kirjas, et maja ehitatakse läbi investeerimis firma? Normaalne ongi, et vaba raha panna teenima. 350 euroga ei ole madala marginaaliga väga efektiivne, aga 350 kiloga tuleb juba jume sisse.
Kässar
09:42 25.08.2023
"Vaata kässar, sa pole arvutis kõva käbi"

Sa ei saa isegi aru, kellest ma räägin:)
Kässar
09:54 25.08.2023
"Kus oli artiklis kirjas, et maja ehitatakse läbi investeerimis firma? Normaalne ongi, et vaba raha panna teenima. 350 euroga ei ole madala marginaaliga väga efektiivne, aga 350 kiloga tuleb juba jume sisse."

Muidugi muidugi, papp peab jooksma, isegi, kui on verine:)

Suht Ropp Margit on vait nagu rase emis rukkis, samuti igasugu Madised jms tegelased.
.
09:55 25.08.2023
looder jälle lugeda ei oska.
Hallik nõustus, et 350 000 eurot võib eraisiku laenuna suur tunduda, aga kuivõrd koos abikaasaga investeeritakse, siis pole selles midagi erakordset. Nüüd tuleb tema sõnul aga investeeringud panna nii-öelda tagurpidi tööle ehk muuta likviidseks, sest endale ehitatakse uut maja Kuusalu valda.
"Algab maja ehitamine, siis panemegi raha kokku ja enamus sinna läheb. Oleme sellega juba kolm aastat tegelenud. Siiani on käinud pikalt projekteerimine, nüüd hakkab see huvitav osa ehk ehitamine ja sel suvel peaks juba midagi näha olema," lausus Hallik.
Deus
09:56 25.08.2023
Kui sa mõtled oma enda esile toodud "itgeeniust" seal valimiste rubriigis, siis selle kohta olen ma vastanud ja põhjendanud, miks tema ameerika geenius meie geeniusele siin ei vasta. See, et sulle põhjendus ei sobi, on sinu isiklik tragöödia. Lisaks see pole siin skype vestlus vaid foorum, kui said praegu vastu nina igate pidi, et häbi on, siis ole vait või tunnista enda viga. Vigade tunnistamisega on sul ajalooliselt kehvasti, ego liiga suur nii väikse pea kohta, seetõttu soovitan sul lihtsalt vait olla, mitte siia nõelata kontekstiväliselt miskeid asju vahele ja siis sellega sogada. Millal sa aru saad, et minuga ei lähe need trikid läbi?
Kässar
10:06 25.08.2023
Ära nüüd häma, kõik teavad, kes siin foorumis kõige kõvem IT käbi on. See selleks.
Mis vea ma nüüd üldse tegin, sellest ma ka aru ei saa. Postitasin lihtsalt mõned lingid, et näidata, kuidas toiduahel toitub venemaa sõjast ja samal ajal pasundab, kui hirmus see venemaa on. Muud midagi.

Deus
10:23 25.08.2023
Ja ma näitasin, et sa oled valel teel ja küsid vale koha peal küsimusi ehk kasu asemel teed rohkem kahju vett veel rohkem segades, mitte seda filtreerides, valed seosed oled loonud. Samas teemas on hoopis teised kohad, kus peaksid oma energiat raiskama.
Kässar
10:33 25.08.2023
Deus
11:00 25.08.2023
Huvitavat pole siin midagi. Info tilkus läbi lihtsalt ja ma oleks tema asemel seda sama asja teinud. Kes sellise jamaga sul tegeleda tahaks? Uueduudised jooksevad järgi muide oma nupukestega, see uudis tuli paralleelis välja tulnuga. Ajakirjandus teeb head tööd.
Huvitav on aga see, et nüüd järsku on kõikidel pudrumulk kinni selle "pealevoolu meedia on reffide suuvooder" süüdistuse koha pealt, suur kontrast suisa, kas järsku toimus peas klõps, et järsku on ERR ja Delfi ja Postimees õiged mehed, sest räägivad aju jaoks meeldivatel teemadel või mis? Või raputame tuhka pähe?
Kässar
11:37 25.08.2023
"Huvitav on aga see, et nüüd järsku on kõikidel pudrumulk kinni selle "pealevoolu meedia on reffide suuvooder" süüdistuse koha pealt, suur kontrast suisa, kas järsku toimus peas klõps, et järsku on ERR ja Delfi ja Postimees õiged mehed, sest räägivad aju jaoks meeldivatel teemadel või mis? Või raputame tuhka pähe?"

Kelbas on natuke liiga suur, et üldse vait olla, aga suures plaanis pole midagi muutunud. On valged jõud ja mustad jõud ja valged , isegi kui vahepeal veidikese untsu teevad, on ikka need õiged inimesed. ... asemele tuleb lihtsalt mingi muu jope ja kõik jätkub vanaviisi.

looder 23
12:08 25.08.2023
Ja kus seal oli öeldud, ei firma ehitab? Investeeringud likviidseks tegemine tähendab, et vajadusel on raha välja maksta. 350k on juba tagasi makstud, seega "see" 350k ei puutu üldse asjasse. Raha kuskil ettevõtte osalused ei ole likviidne raha. raha aktsiates on likviidne raha, sest selle saad sa iga kell (börsi lahtioleku aegadel) rahaks teha ja omanikule välja maksta. Ja kui ehitabki firma, siis see on ka investeering. Investeering kinnisvarasse.
.
12:14 25.08.2023
Ajakirjandus teeb seda mida kogu aeg on teinud- kogub klikke. Et nüüd nii rasvane kont hambusse sattus, on ju ülim vedamine nii meediale kui neile, kes ammu hammast ihuvad. Loomulikult peab ka ERR seda kajastama, sest vait olla oleks üsnagi veider. Jama siiski on- poolteist aastat äri käis vanaviisi ja nüüdsed jutud, et hakkamegi otsi kokku tõmbama, on natukene hilinenud- näiteks pool aastat tagasi oleks otsad võinud juba koos olla.
.
12:22 25.08.2023
Ok, seda ehitamist firma kaudu jah otseselt kirjas ei ole. Aga analüüsime natukene ERRi juttu- laen-investeering-majaehitus- mil kombel siis? Anti laen, keerutati raha, nüüd saadi laen (intressidega?) tagasi, raha läheb ehitusse? Kui intressid, siis ju tulumaks laenu andnud eraisikule. Kui suur oli tootlus- 10%? Seega tulu 35 000, sealt tulumaks 20%- järgi jääb miski 28K. Majaehitusel abiks seegi, mõni teebki selle raha eest maja valmis. Väikese muidugi. Aga 350K kõrval see 28 siiski peenraha. Kui anti laen ilma intressita, siis tagasi needsamad 350K- mis puutub siis asjasse majaehitusest kellamine- oleks ju kohe võinud selle papi ehitusfirmale kanda? Niiet ikkagi mingi rahakeerutamine ja hämamiseks toodi sisse majaehituse teema? Üdiselt minul kama kaks. Igaüks võib vaadata kk majanduslike huvide deklarit ja sealt näha, kas need 350 olid viimaste aastate jooksul teenitud või oli hoopis miskit 200 kanti.
Kässar
13:12 25.08.2023
See oli ka hea nali , et muidu ei tea üldse, mis asju mees oma äridega ajas, aga seda teadis küll täpselt, et kütust ostis Eestist:)

Kässar
13:27 25.08.2023
Omaette küsimus on, miks ajakirjandus on olnud vait nagu rase emis rukkis , samal ajal kui kõrge ametniku abikaasa ajab vaatamata sõjale ja sanktsioonidele äri venemaal edasi. Vähe sellest, sinna valatakse veel laenuraha sadu tuhandeid omast taskust peale. Vot see on nüüd koht, mis vajaks veidi selgitust. Või tõesti keegi ei teadnud mitte midagi?

Õdede Helmede puhul on isegi aastakümnetetagused stringiostud sendi pealt välja uuritud, nüüd aga ei teata mitu aastat sõja olukorras, et rekkad sõidavad vene vahet vedades sinna kaupa:)

looder 23
14:56 25.08.2023
Kässar, ära kurna oma väheldast aju.

Kas sina teadsid, et 2023 aasta kevadel andis peaminister oma abikaasale laenu? Sa said sellest teada 2 päeva tagasi. Täpselt nagu praministergi sai sellest teada 2 päeva tagasi, kui sel teemal mehega vestles.

Punktike, kuidas käis äri 1,5 aastat täies mahus edasi? Äri tegi metaprint. Kaja mees ainult transportis Eesti firma kaupa. Tolli deklaratsioonide andmetel oli viimane toll tehtud 30. November. Tõenäoliselt siiski aastal 2022, sest aasta 2023 nimetatud kuupäev pole veel kätte jõudnud. Arvuta kuidas tahad, ei pigista kuidagi 1,5 aastat täis. Ja see oli metaprindi business, mitte Starki oma.

Nohh, härral oli natuke matemaatika oskust. Mingi ettevõte saatis info välja, et maksab aktsia kohta summa x dividende. Aktsia koguse kohta kuupäeva y seisuga. Nüüd tärkas mehel mõte. Osta antud kuupäevaks aktsiaid. Dividend laekub, müüb aktsiad maha. Noh vahepeal tõusis aktsia hind näiteks 2,2 euro pealt 2,45 euroni. Nüüd arvuta, mitu % aktsia tõusis ning arvuta 350k pealt summa + dividendid. Päris jumekas summa. Lihtne on raha teenida kui on olemas suur summa. 350 euroga on tunduvalt raskem, aga mitte võimatu jõuda selliste summadeni välja.
looder 23
14:57 25.08.2023
Kässar, ära kurna oma väheldast aju.

Kas sina teadsid, et 2023 aasta kevadel andis peaminister oma abikaasale laenu? Sa said sellest teada 2 päeva tagasi. Täpselt nagu praministergi sai sellest teada 2 päeva tagasi, kui sel teemal mehega vestles.

Punktike, kuidas käis äri 1,5 aastat täies mahus edasi? Äri tegi metaprint. Kaja mees ainult transportis Eesti firma kaupa. Tolli deklaratsioonide andmetel oli viimane toll tehtud 30. November. Tõenäoliselt siiski aastal 2022, sest aasta 2023 nimetatud kuupäev pole veel kätte jõudnud. Arvuta kuidas tahad, ei pigista kuidagi 1,5 aastat täis. Ja see oli metaprindi business, mitte Starki oma.

Nohh, härral oli natuke matemaatika oskust. Mingi ettevõte saatis info välja, et maksab aktsia kohta summa x dividende. Aktsia koguse kohta kuupäeva y seisuga. Nüüd tärkas mehel mõte. Osta antud kuupäevaks aktsiaid. Dividend laekub, müüb aktsiad maha. Noh vahepeal tõusis aktsia hind näiteks 2,2 euro pealt 2,45 euroni. Nüüd arvuta, mitu % aktsia tõusis ning arvuta 350k pealt summa + dividendid. Päris jumekas summa. Lihtne on raha teenida kui on olemas suur summa. 350 euroga on tunduvalt raskem, aga mitte võimatu jõuda selliste summadeni välja.
Deus
14:59 25.08.2023
Üks asi on inglise keeles grace time. Lepingud peavad lõppema. Peale seda on juba häbiasi edasi tegutseda. Ärimaailmas ei saa päeva pealt ära lõigata, saab aga lepingut mitte uuendada. Meil on kaubanduslepped olemas veremaaga ehk saab nii siin kui seal kohtusse kaevata kui lepingulisi kohustusi ei täida ja trahve nõuda jne. Millal lepingud läbi said/saavad, ei tea vist, pole lugenud viimaseid uudiseid. Sama teema oli gaasi ja nafta jne asjadega, kui oli 5 aastane leping, siis juriidiliselt oled suht pekkis, kuigi moraalselt tahad kohe kraani kinni keerata.
.
15:27 25.08.2023
jah looder, imelihtne on see bisnisetegemine kui tead täpselt, millal mingi aktsia tõuseb ja kohe selleks hetkeks on 350K tagataskust võtta. ja järgmine kord on sul juba 400K börsile panna ja siis 450K jne- majaehitusraha muudkui paisub. aga selleks peab mees matemaatikat oskama. meie seda ei oska ja meil pole ka 350K öökapis vedelemas. hea, et kajal selline nutikas mees.
Kässar
15:32 25.08.2023
"Üks asi on inglise keeles grace time. Lepingud peavad lõppema. Peale seda on juba häbiasi edasi tegutseda. Ärimaailmas ei saa päeva pealt ära lõigata, saab aga lepingut mitte uuendada. Meil on kaubanduslepped olemas veremaaga ehk saab nii siin kui seal kohtusse kaevata kui lepingulisi kohustusi ei täida ja trahve nõuda jne. Millal lepingud läbi said/saavad, ei tea vist, pole lugenud viimaseid uudiseid. Sama teema oli gaasi ja nafta jne asjadega, kui oli 5 aastane leping, siis juriidiliselt oled suht pekkis, kuigi moraalselt tahad kohe kraani kinni keerata."

Leping lõppeb näiteks millaski 2050. Deus väidab, et kõik kossher ja pole häbiasi venemaale kaupu saata:)

Ei noh, mis seal ikka. Ma tegin vannitoas remonti hiljuti, valisin välja vannitoaplaadid, vaatasin, et ilusad ja suhteliselt soodsad. Lendasin teise linna järgi, kuna koha peal neid polnud ja hakkasin korvi laduma. Väidetavalt mingi itaalia värk, aga siis vaatan , et kirjad peal vene keeles. Küsisin siis müüjalt, et mis värk on , et mingit vene paska siin müüte. Tema ei teadnud midagi. No mis seal ikka, ostsin ära, kuna oli odav ja silmale ok:)

Naabrinaine alles nädal aega tagasi teatas, et alko tonnist ostis mingit vene majoneesi 2,5 euri pott. Rahvas rabas meeletult, kuna hea odav:)

Et jah, tundub nende sanktsioonidega olevat nii nagu ta on:) , naljanumber.
BAU jätkub.

looder refi apologeedi kommentaar:

"Punktike, kuidas käis äri 1,5 aastat täies mahus edasi? Äri tegi metaprint. Kaja mees ainult transportis Eesti firma kaupa. "

Need sinu firmad olid ühe p.. kaks kannikat. Ja vahet ei , sellisel kombel venemaal äri ajada ja sinna kaupa vedada ja ajadat, et mingit äri venemaaga ei ole, on lihtsalt puhas kelbas.

looder 23
16:34 25.08.2023
Punktike, laen ju võeti selleks. Ei olnud oma tagumisest taskust vaja võtta. Võta või lihtne coopi aktsia. Nädalas paari % kõikumine pole mingi probleem. Kui sa viskad 350k turule, siis sellise äkilise muutusega tahes tahtmata tekib kerge tõus. Teiseks IPO-d. Eriti mis on populaarsed. Kel oli raha ja võtsid Enefit Greeni IPO suure summa eest, said pärast veel rohkem tagasi. Ta ei ole lihtne palgatööline. Siiski ta teab mingite aktsiate liikumisi ja oskab infot lugeda. Oskab lugeda ettevõtete kvsrtalisruandeid jne. Dividendide maksmine aktsia kohta teavitatakse avalikult, kui palju makstakse, mis ajal makstakse ja mis kuupäeva seisuga pead aktsionär olema. Nii lihtne see ongi. Suurt raha tehakse suure rahaga. Väikese rahaga saab ka, aga see võtab aega.

Kässar, ütlesin, et ära vaeva oma ajunatukest. Arvo hallikul on ainult ühes ettevõttes vähemusosalus. Ja ta ei ole seal dikteerida, mis mida teeb.
tuleb tunnistada
20:20 25.08.2023
et kogu see lugu peaministri vaates parasjagu piinlik ole, aga ega siin häid variante pole. Enamus Kaja Kallase tagasi astumist nõudvaid inimesi pole vist aru saanud, et meie järgmine peaminister oleks kas Kristen Michal või Mart Võrklaev:).
Vaba mees
20:39 25.08.2023
Jätame poliitilised eelistused ja sümpaatiat kõrvale ning konstanteerime fakti peaministri abikaasa osales vedude teostamises venemaale.
Peaministri eelnevatest väljaütlemistest võib aru saada, et igasugune äri.kaasa arvatud veoste teostamine sinna riiki on taunitav.
Järeldused teeb igaüks ise vastavalt sellele kui must see südametunnistus on.
siberia
00:06 26.08.2023
Teoorias võib pea iga lepingu ka päevapealt lõpetada . Abiks on siis force majeure (vääramatu jõud) ja selle teemaga zonglöörimine ongi mõne advokaadi põhiteenistus.

Küll aga on arusaamatu et miks Kaja Kallase "nokakastmist" nii traagiliselt võetakse. Elementaarne ju et propaganda ja teod ei lähe kokku ja kes kraani juurde saab see varastab. . Ma mäletan et kunagi Ukraina konflikti alguses lubasin Ukrainale toetust sellest päevast kui Poro oma Venemaa shokolaadivabrikud maha müüb. Mu silmad seda ei näinudki, ta aeg sai otsa ja Zelenski valiti asemele.
Kes selliseid käibetõdesid ei tea või ei taha näha/uskuda sellele tehakse "lehtmet" .

Kässar
08:16 26.08.2023
"Teoorias võib pea iga lepingu ka päevapealt lõpetada "

Ma arvan küll, et kui sulle mõni naaberriik kallale tuleb ja sõdurid vägistavad naisi ja lapsi kõrvaltoas, siis viimane asi, mille pärast muretseda , on mõni sõlmitud leping ja selle täitmine.

Apologeedid muidugi ponnistavad naba paigast ära, et õigustada äri ajamist venemaal. Deusis olen natuke isegi pettunud, tundus olevat siin kõige kõvem vene suunas lärtsuja, nüüd jahub juba lepingutest ja vajadusest neid täita agressorriigiga:)

Loodri jutt on ka päris hea, meenutab mingit p..seekukkunud krüptoärika kõvatamist, et oleks ma õigel ajal visanud soti shiba inule, siis praegu ma oleks multimiljonär:) Ja muidugi kõige selle juures ei suuda varjata oma sügavat poolehoidu venemaal äri ajava isiku suhtes. Kuulub toiduahelasse, muud midagi.

.
11:09 26.08.2023
Mulle tuli kiri eesti energiast- muutsime teie lepingut bla bla bla... Küsis minu käest enne keegi midagi? Loomulikult ei. Samamoodi teeb ka elisa või veevärk või misiganes kohalik monopol.
Ühesõnaga lepingud on tänapäeval vaid lollidele ning nõrkadele. Tahab vatnik lepingut muuta ja teda ei koti miski ega keski, aga lolleestlane täidab lepinguid viimse hingetõmbeni kui lepingus nii kirjas.
Kui mingi eesti virma veremaal ei hakanud sõja esimesel poolaastal oma kodinaid kokku pakkima, siis järelikult rahakott minev voolik oli suurem kui südametunnistusest verd läbi pumpav soonekene. Paljud lääne suurfirmad omasid mune ja saatsid vatid vere sõjalaeva kursile, eestlased vaikselt tinistasid edasi.
.
11:30 26.08.2023
veel meediat.
«Teades pisut Venemaal toimuvaid protsesse, siis olukord ei ole usutav, et toredad Eesti poisid avastasid sellise kullasoone purkide tootmise näol ja said Venemaal suurimaks tootjaks lihtsalt tänu heale ärivaistule.»
«Ajal, kui Eesti transpordisektor vireleb ellujäämise äärel, on ühel vedajal kullamäed,» imestas ta ning leidis, et vaadates Metaprinti käibenäitajaid on tegu justkui 1990ndate metalliäriga. Selliste kasumite taustal on tema jaoks seda kummalisem, et veel suvel pidi Kaja Kallas oma abikaasale andma 20 000 eurot laenu.
https://majandus.postimees.ee/7841800/solmkusimus-mida-vedas
-skandaali-sattunud-firma-sanktsioonide-kiuste-venemaale
Kässar
11:31 26.08.2023
Kommentaar facebookist:

"Metaprint vedas toorme Venemaale, kus valmistas oma kohalikus tehase pakendi. Pakend müüdi kohalikul turul keemiatööstusele. Stark Logistics vedas ainult Metaprindi kaupa ning oli kahasse Metaprindi ühe suuromanikuga. Selliselt käitutakse kuna ilmselgelt ei soovitud info tilkumist, mida veetakse, mis kogustes ja kelle vahel kolmandatele isikutele. Tellides logistika teenusena sisse siis ilmselgelt inimesed räägivad ja jutud lähevad liikuma. Vene turul ei saa tegutseda ilma kohaliku katuseta mingi suvaline Eesti tehas, järelikult oli antud tehase toodang eluliselt tähtis kohalikule tsaarile ja tema režiimile. Erinevad tööstused, tehased, lennundus, autondus, rasketehnika hooldus, militaartööstus vajavad määrdeid, puhastusvahendeid ning kõige mugavam ja kiirem kasutada on aerosoolpakend. Käimasolev sõda on nõudlust kordades suurendanud ning sõjatehnika vajab hooldust, kuna tegemist on ekstreemsetes tingimustes töötavate masinatega. Kokkuvõtvalt võib öelda, et kaka ja tema küljeluu suplevad kõrini verises rahas ning hoiavad sõna otseses mõttes Vene sõjamasinat õlitatult töös."

Lisaks siia vaid niipalju, et ega me ei tea, palju sealt pakendimetallist võis ka minna otse sõjatehnika tootmiseks:)

Mäletate , kui Kaljulaid veel õe Helme raadiosaate lörajutu pärast kutsus kokku mingi kriisikomisjoni, kuna ohus olevat põhiseaduslik kord:) Helme astus vist isegi tagasi, kuna ei kannatanud kanakarja kaagutamist välja:)

Aga nüüd on siis asjad sellised, et peaministri abikaasa ajab äri venemaal, vedades sinna olulist tooret ja KAPO väitel olla kõik koshher:)

Kässar
11:36 26.08.2023
Ega jah, kui 27 märtsil läks sanktsiooni alla ja väidetavalt 23 tehti viimane vedu, siis tekib tõesti küsimus, et mida nad sinna siis edasi on vahepeal kogu aeg vedanud.
Deus
11:43 26.08.2023
Ma ei viitsi vahepealseid kommentaare lugeda, kuid kommenteerin kässari nö vastulauset - kas sa debiilik üldse lugesid, mida ma kirjutasin? Kui lugesid, siis kas sa üldse aru said? Lühidalt: minu raamatus pole kosher! Juriidika raamatus on!

Muudetud 26.08.23 11:44

Kässar
11:59 26.08.2023
"Üks asi on inglise keeles grace time. Lepingud peavad lõppema. Peale seda on juba häbiasi edasi tegutseda."

See on sinu otsene tsitaat, Deus. Mina loen välja, et lepingu olemasolul pole häbiasi venemaale tooret vedada.

Lemetti lubas vaatamata meediakriitikale tegevust venemaal jätkata. Nimelt muretseb ta kohalike sibulate pärast, kel võib halvasti minna, kui tootmist ei jätkata.

Mina ei ütle midagi, kui kõik on kosshher, siis las kühveldab niipalju kui võimalik. KAPO ütles ka, et kõik jokk ju.
Deus
12:26 26.08.2023
Ma saan aru, kuhu sa tüürid aga tee endale selgeks ärimaailm. Ei ole kosher aga 2050 aasta lepinguga SA PEAD seda tegema kasvõi vastu tahtmist, muidu trahvid ja käerauad, isegi meie riigi poolt.
Ma loodan, et nüüd kirjutatakse lepingutesse sisse edaspidi, et leping ei kehti, kui su esindatav riik alustab sõda aga sealgi kohe lahendus - firma riigiks iirimaa ja jälle JOKK.
Samad meie rahandussektorile kirjutati EU poolt, et ei tohi kasutada firmade teenuseid, kelle lõppkasusaaja on Hiina. Loodaks samalaadset punktikest ka tiblastani suunas. Ära räägi emotsioonide pealt, äris emotsioone ei tunta, sealt ka vanasõna, et raha ei haise. Veelkord rõhutan! Räägin nii nagu elu käib, mitte ei esita endapoolset hinnangut! Endapoolne hävitav hinnang kogu jamale on eespool kirjas. Suht prsses on rahvusvahelisel tasandil ausalt öeldes. Eile õhtal ümber laua 9 erineva riigi kodaniku ja kõik tõdesid, et Kajakene suutis korraliku usalduskriisi korraldada rahvusvaheliselt... PR juhile aga ütlen, et õige tegu, et jalga lasid, ükski palk pole seda jama väärt!

Muudetud 26.08.23 12:27

looder 23
13:14 26.08.2023
Asi pole lepingus, vaid asi on varas ja rahas mis sinna investeeritud on. Heineken müüs oma Venemaa vara maha ühe dollariga, mille väärtus oli 330 miljonit dollarit. Tema sai seda omale lubada kui ettevõtte väärtus on miljardites. Metaprint tõenäoliselt ei suuda seda. Loe Teet Kalmuse (vist oli tema artikkel) tekste, kuidas Venemaal oma ettevõtete lõpetamine/ üleandmine käib. See võib võtta mitu aastat. Komisjonid värgid. Jah, kui sa võid hoobilt veerand oma ettevõttest kohe korstnasse kirjutada ja jätkata võetud kohustuste maksmist, siis loomulikult, juhe seinast ja ok. Aga kui ei suuda, siis tuleb sipelda.

Mina ei kaitse ei reformikaid ega peaministrit vaid üritan teile selgitada, et elu ei ole must-valge vaid juba värve on palju ning nende toone ja varjundeid.

Mingi ajaleht vms tegi üks aasta ära, arvutused, et kuidas saada 1000 euro investeerimisega miljonäriks aasta ajaga. Väga lihtne. Sa pead ära tabama ning igal hommikul ostma aktsiaid mis tõusevad päeva lõpuks kõige rohkem. Ning enne börsi sulgemist ära müüma. Tegemist Tallinna börsiga. Minu kirjutatud variant kiirelt raha teenida dividendide väljamaksetelt on lihtne. Sa võid seda ka teha 350 euroga, aga 350k euri annab sulle sama % kasumit kuid nagu sa isegi aru saad siis lõppsummas 1000x suurema summa. 350euri puhul 1% tõusu on 3,5 eurot. 350k puhul 3500 eurot. Näed vahet? 3,5 euro pärast sa ei viitsi tõmmelda, aga 3,5k - no veits võiks ju liigutada.

Noh, teine näide. Makstakse 0,7 euri aktsia pealt dividende(no see on muidugi väga suur dividendide väljamakse, aga on võimalik) Ostad 100000 aktsiat, nt 3,5 eur aktsia. Korrutame selle 0,3-ga. 30k miinus tulumaks. Summa laekub. Müüd aktsiad. Sealt ka veel väike tulu või ka väike kulu. Kasumis oled sa ikka. Ja mitte vähe. 350 EUR puhul on summa 30 EUR miinus tulumaks. Väikeste summadega tuleb lihtsalt rohkem tööd teha.
Aga palgast palgani elavale inimesele ongi see keeruline.

Tegelikult venelasele tulekski müüa võimalikult palju kaupa, aga ainult lõpptoodangut. See viib riigist raha välja. Toore pole hea, sest sellest saab midagi toota, millest on võimalik kasu saada.

Mina ei taha sinult mitte ühtegi senti saada, investeerin oma raha. Mina pole ka öelnud, et Anna mulle 100 euri saad multimiljonäriks. Investeeri ise see 100 euri ja sul on võimalik saada multimiljonäriks. Muidugi mitte homme ega ülehomme vaid ikka ropu tööga. Kuna algselt ei saa sa investeeringutest elada , siis tuleb seda teha põhitöö kõrvalt. Selleks tuleb vaeva näha.
Deus
13:27 26.08.2023
Vara ja raha on selline valikuline asi. Leping väga pole peale allkirjastamist.

Lõpptoodangu jutuga nõus aga meil puudub info selle kohta. Isegi värv on raketi oluline komponent!

Muudetud 26.08.23 14:27

Kässar
14:23 27.08.2023
Mida siis antud skandaali puhul kokkuvõtvalt öelda. Tundub olevat mingi süvariigisisene shaakalite kondi pärast purelemine. Kellelegi astuti varba peale ja nüüd siis astutakse tagasi.

Pole usutav, et selline asi, et peaministri abikaasa veab tooret venemaale, oli suur saladus ja keegi midagi ei teadnud. Muidugi teadsid, teati ju isegi seda, et kuidas Helmed ja Prighooshin omavahel koostööd teinud on.

Paneme selle asja sellisesse perspektiivi, et kui ... asemel oleks olnud õed Helmed. No seda kisa poleks jõudnud ära kuulata. KAPO juba korraldaks läbiotsimisi ja paneks käsi raudu. President kutsuks kokku kriisikomisjone , kuna põhiseaduslik kord on ohus jne jne

Niiet jah, käib süvariigi shaakalite omavaheline jagelemine. Mingi shaakal läks liialt ülbeks ja saab praegu sellepärast vastu hambaid. Paras kah, liiga ahneks ei tasu minna:)

Kässar
14:47 27.08.2023
https://uueduudised.ee/uudis/eesti/valedesse-uppuva-kaja-kal
lase-kalendrist-leiab-metaprindi-kulastuse/

...väitel ei tea ta oma abikaasa äridest midagi. Nüüd tuleb aga välja, et käis lausa valitsuse tasandil Metaprinti külastamas ja selle kohta märge olemas:)

"Metaprint AS külastus
Peaminister Kaja Kallas külastab ettevõtet Metaprint AS"

https://valitsus.ee/metaprint-kulastus

Paistab, et edasine strateegia on lihtsalt tuima panna:)

Deus
15:01 27.08.2023
Endiselt korrutad sa juba uudiseid, mitte ei räägi vandenõust - oled sa suuteline üldse vahet tegema? Ja jälle paned sa auru vales suunas! Üritan sind korra veel järjele tagasi lükata.
Kui tahad siin miskit vandenõud võluda, siis küsi parem, kust 350k pappi tuli? ei olnud ta väga hea advokaat, ei olnud ta partner üheski büroos jne, ehk ükski varasem saavutus elus ei toeta sellise summa tagataskust võtmise võimalikkust.
siberia
15:59 27.08.2023
Lehtme jagas ju suurusjärku 6 miljonit laiali. Ei ole usutav et Kallas päris ilma jäeti.
Deus
16:01 27.08.2023
Na vat, kässar, õpi! See on vandenõu praegu, mitte see jama, mida sa siia kleebid. Poleks elu sees uskunud, et peab vandenõuteoreetikule õpetama hakkama, kuidas vandenõu päriselt käib...
looder 23
19:27 27.08.2023
Kässar, mitte keegi ei öelnud, kuidas ekre ja prigo koostööd tegid. See on ainult sinusuguste luul. Ka KaPo ütles, et ei ole ekre ja prigo vahelist seost. Tee omale asi selgeks, milles keiss oli. Aga see jäi sulle siis ja jääb ka praegu arusaamatuks. Ei maininud ei plitico ega ükski teine ajakirjandus koostöö väidet. Minule jäi ainult arusaamatuks, et miks ekre liikmed pidid valetamisega peale lendama.
Deus
20:05 27.08.2023
Toodi esile pildid dokumentides, kirillitsas kirjutatud ja puha aga keset sellist mäsu, kas tõesti arvatakse, et tiblastani poolt esitatavad, vabandust, lekkinud dokumendid, vastavad tõele? USA luure lekib ka kogu sõja vältsel nagu sõel vett. Ainukesed reaalsed tõendid võivad olla, aga mitte tingimata, kuid võivad olla need, mis on häkkerite poolt baasidest välja lutsutatud andmed. Samas olles ise omal ajal tööstusspionaaži vastu kakelnud natukene, saab ka teha alati nii, et jätad mulje nagu saite poisid sisse ja õige asja kätte, tegelikult aga oled lihtsalt parem malemängija.
Kässar
09:18 28.08.2023
Oot oot, kas ma saan nüüd aru, et ekre ei teinudki prighoshhiga koostööd:)
Politico pidi ju pärisajakirjandus olema:)
Head tuulelipud ikka küll:)

Süvariik hakkab nüüd vaikselt asja maha rahustama:

https://epl.delfi.ee/artikkel/120227214/juhtkiri-ei-midagi-i
siklikku-lihtsalt-kallasel-on-nuud-veel-raskem-tohus-peamini
ster-olla

Kujutage ette õe Helme kohta sellist pealkirja delfis - ei midagi isiklikku, venemaale tooret vedaval Helmel on nüüd raskem tõhus peaminister olla:)

Ikkagi tekib küsimus, et kuidas selline asi nii kaua maha vaikiti. Opositsioon teeb küll kehva tööd, kui neile selliseid asju kandikul ette peab tooma:)

Muudetud 28.08.23 09:57

Deus
09:43 28.08.2023
Ära nüüd nii ka tembelda. Selle asemel, et klähvida, viska tõendusmaterjaliga: https://www.politico.com/news/2023/02/18/russia-wagner-group
-ukraine-paramilitary-00083553

Siit tuletad sina oma vigase keelega, et oli koostöö.

To do so, the operatives planned to peddle some of the Kremlin’s favorite anti-Western narratives like - Et nii teha, agendid plaaniSID kremli blah blah.

Ja kui edadi loed, siis selgesõnaliselt kirjas, et oli plaan, ei tea, kas käiku ka läks ja kui läks, siis väga väiksemahuliselt, et ei avaldanudki mõju.

Lisaks su haigele ajule, mis vajab professionaalset sekkumist, on su haiguse poolt tekitatud luulusid süve dav ka vigane keeleoskus. Ütlen seda juba mitmendat korda, millal sa üks kord kooli lahed? Saaks vähemalt vigadeta tõlkijaks?

Sellest tuleneval: Ei, kokkuvõtvalt pole ühtegi tõendit va ekspressis pildistatud wagneri dokumendid, et Helme või EKRE oleks teinud selle kambaga koostööd.
Marurahvuslikud laused tihtipeale aga kinnitavad tiblade narratiive, arusaadav, miks rahva jaoks EKRE kipub kommarite kamp olema. Tuleb meelde NL ja siis näha, kuidas Putler samu asju omade suunas loobib.
Kas sai arusaadav nüüd?

Su muust teemast: kes on süvariik ja miks opositsioon sellele vastu ei seisa?

PS! Kas sa artiklit ise üldse lugesid või ainult pealkirja???

Muudetud 28.08.23 09:57

.
10:05 28.08.2023
Tänasel päeval võiks juba iga mõtlev inimene aru saada, et toetuda vaid ajakirjanduses avaldatule on täielik lollus. Kui pole ise kõrval seisnud ja pealt kuulnud, on kõiksugu viited ükskõik millisele meediale mõttetud. Kogu see avaldatud info võib tulla täiesti suvalisest allikast, kümnendalt rääkijalt, kes seda kuulnud üheksanda suust, see kaheksanda, too omakorda seitsmenda jne. See, mis ühe või teise asja taga oli, milline on tegelik reaalsus, võib olla kardinaalselt teistsugune kui meile räägitakse. Meedia otsene jõud on rahva arvamuse kujundamine ja tehakse seda nii, nagu hetkel kasulik on. Kes on niiditõmbajad, selgub ehk kunagi tulevikus. Kui selgub.
siberia
17:14 28.08.2023
Ainult ajakirjandusele toetumine on kogu aeg lollus olnud. See on üks propaganda variantidest, tänapäevasema nimega "suunamudimine"
Kui selline sisuloomine oli 20-50-100 aastat tagasi vähestele jõukohane siis tänapäevane tehnoloogia lubab igaühel mingit keskmist Õhtulehe taset hoida kui vaid huvi on.

Mingi vahe tekib kättesaadavusest. Kui mõni aadress on suurel hulgal tarbijatest une pealt teada siis kuhugi lehmaraamatu urgastesse paljud ei satugi. Mingit erilist kvalitatiivset vahet seejuures ei ole.
Kässar
18:43 28.08.2023
Deus, ma loen niipalju kui saan ja kommentaare. Raha ma ei hakka räigelt kallutatud ajakirjanduse eest maksma.

https://epl.delfi.ee/artikkel/120227351/fotod-kaja-kallas-ku
lastas-venemaal-ari-ajavat-metaprinti-vahetult-enne-soja-alg
ust

Siin on isegi slaidi peal kirjas, et miskit värki venemaal ikka toimetatakse:)

Alati saab muidugi apelleerida sellele, et ei pannud seda slaidi tähele:) Juriidiliselt kõik korras:)

Deus
19:11 28.08.2023
Selge, ära siis räägi, kui ise pole lugenudki. Tsiteerin:

"Aga paistab, et Kallas ei adu ikka veel, et tema perekonnasisestel rääkimata jätmistel või valearvestustel on ka riiklik tähendus. Vahet pole, kas tema abikaasaga seotud ettevõtte Venemaa-äri oli juriidiliselt korrektne või mitte – igal juhul on ta korraldanud nii Eestile kui ka Ukrainale poliitilise kobarkäki, mistõttu oleks igati kohane pakkuda nii oma erakonnakaaslastele kui ka riigikogulastele võimalus uuesti otsustada, kas ta on praegu endiselt Eestile parim peaminister."

Nüüd vabanda oma sõnade eest selle artikli ja ka delfi sõimamise suunas, sest mõlemad sisuliselt kinnitasid su sõnu.
Teine asi, et kinnita, et said nüüd politico kirjatükist tõlkeabiga õigesti aru, vabandama ei pea.
Peale vabandusi ja kinnitusi aga kirjuta midagi, mis on vandenõu, mitte uudis.
Kui nende kolme asjaga hakkama ei saa, siis ära imesta, kui tuleb uus suukorvistamine, sest uudiseid oskame ise ka lugeda ja ilmselgelt põhjalikumalt ja pikemalt ja arusaadavamalt, kui sina.
Kässar
08:11 29.08.2023
"Nüüd vabanda oma sõnade eest selle artikli ja ka delfi sõimamise suunas, sest mõlemad sisuliselt kinnitasid su sõnu.
Teine asi, et kinnita, et said nüüd politico kirjatükist tõlkeabiga õigesti aru, vabandama ei pea.
Peale vabandusi ja kinnitusi aga kirjuta midagi, mis on vandenõu, mitte uudis."

Ma vabandan, et ma nii taipamatu olen ja artiklitest ja asjadest õigesti aru ei saa . Vabandan ka sellepärast, et postitan oma nägemusi asjast.

Vandenõu koha pealt jään siiski eriarvamusele. See pole mingi suvaline uudis, et peaministri abikaasa veab segamatult tooret venemaale. Hakkame mõtlema juba selle peale, et web fondi 100 miljonit olid seotud venemaaga, seejärel meenutame, kuidas vene rahapesu uurimine lõpetati päevapealt, kui toimus kaporatuuri poolt initsieeritud võimupööre. Siis meenutame , kuidas üks teatud piltnik sõidab venemaale alati 2 nädalat enne uue sõjalise konflikti algust. Ja siis meenutame ka seda, milliseid küsimusi soovisid teatud seltsimehed panna rahvahääletusele ( nt kas eesti peaks kuuluma venemaa alla jms).
Nii et ma arvan, et see asi pole kaugeltki veel lõppenud jokk-skeem. Näeme, kuidas ei peaminister ega firmad, kes tooret vedasid ja töötlesid venemaal, ei tule isegi riigikogu komisjoni ette aru andma. Me näeme, et siin ei kehti mingid seadused enam, vaid saadetakse konkreetselt pssseee.
Või mis sa arvad , Deus, kas põhiseadus on dokument, mille võib psse saata või on see ka omamoodi leping, et kui elad Eesti Vabariigis, siis lähtud selles sätestatud punktidest?
Deus
08:27 29.08.2023
Näed, hakkab juba looma, jätka samas vaimus, kuid jäta põhiseadus rahule. Siiani tundub, et kõik on JOKK ja Põhiseadus seda asja nii või teisiti ei reguleeri.
Isegi kui on JOKK, siis jääb alles ainult moraalsuse ja eetika küsimus, see on juba teine ampluaa. Näiteks kui puht pragmaatiliselt võtta, siis pole ei sinu ega minu asi, kust üks eraisik raha saab. Kuna see eraisik on meie PM, siis tuleks natukene seda loori kergitada miski asutuse käes, kes ütleb, et kõik on kosher ja siis polegi midagi teha. Nutune pati seis. Rahvusvaheliselt võib ka välja vabandada, et juriidiliselt on kõik korrektne aga inimestel, kaasaarvatud poliitikutel, on veel äkki mingi emotsioonilaadne asi säilinud ja meie riigile, kui usaldusväärsele partnerile võib see kehvasti mõjuda ikkagi.
Aga mis teooria siis 100 milku, fondi ja kapoga on?
Kässar
08:36 29.08.2023
https://objektiiv.ee/err-palkas-ilvese-endise-nouniku-poliit
ikatoimetajaks-ilma-konkursita/

https://ekspress.delfi.ee/artikkel/69235937/kas-toomas-silda
m-oli-kgb-agent

Tsitaat:

"Vastasin: “Ma võin teile omavahel bluffida – mängin pokkerit ja oskan seda päris hästi –, kuid ma ei lähe raadiosse kõigile puru silma ajama.”

Nad kutsusid mu ­linnahalli Kuku raadio ruumidesse, et tõesta! Leidsime omaette kinnise toa – raadiostuudio või millegi niisuguse – ja mängisin neile ette lõigud lindist, kus Toomas ise tunnistas mulle oma seotust.

“Kas on veel küsimusi?” klõpsasin diktofoni kinni.

“Ei, rohkem küsimusi pole,” vastasid nemad."

Vaatame, mida wiki kirjutab:

"Aastatel 2006–2016 oli Sildam president Toomas Hendrik Ilvese avalike suhete nõunik, seejärel töötas Riigikogu Kantseleis Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsiooni nõunikuna.[3]

Oktoobrist 2017 töötas ta Eesti Rahvusringhäälingu uudistetoimetuses.[4]

11. oktoobrist 2021 on Toomas Sildam president Alar Karise sisenõunik.[5][6]"

See vana on 2 presidenti üle elanud, ilma konkursita err-i tööle pääsenud jms. Paistab päris kõva kärbes olevat. Küsis veidikese pappi juurde kantseleile, sidudes seda seaduste väljakuulutamisega. Seda kasutasid ära teised süvariigi shaakalid, lootes tast lahti saada ja võibolla sinna endale mugavamat jopet asemele mehitades, kuid nagu näha, siis see spinn läks neile kalliks maksma:)

Kui keegi arvab, et süvariik on mingi roosamanna unistus pudurmägedest ja piimajõgedest, siis peate pettuma. Kui mingi shaakal ikka üle võlli ülbeks ja ahneks läheb, siis näidatakse talle koht kätte:)

.
08:44 29.08.2023
Tegelikult on avaliku elu tegelasel ehk siis poliitikul, kes justkui otseselt peaks tegutsema ja mõtlema riigi hüvanguks ja rahva heaks, teatud kohustused ka oma tegemiste kommenteerimisel. Eriti kui need ei tundu just kõige läbipaistvatena. Ei saa lasta tekkida olukorral, kus jupiter käitub just nii nagu talle meeldib (näiteks omakasu eesmärgil avalikule arvamusele, moraalile ja ametist tulenevatele kohustustele sülitades) ning härjad olgu vait ja rügagu edasi. Kas peab poliitik ja riigijuht siduma ennast erakapitaliga? Teada on, et äris kehtivad alati ärihuvid ehk siis kasumi teenimine ja kui eraisik investeerib erafirmasse, siis ilmselt ka tema eesmärk on sellest kasu saada, aga kui poliitik seda teeb, siis kas poliitiku või eraiskuna? Kus on see piir? Kas tema kasu on rahaline või poliitiline? Selge see, et me ei saa justkui keelata isikliku raha kasutamist isiku vabalt valitud viisil, anda seda kasvõi netipetturitele, aga kui poliitik hakkab oma isikliku rahaga mängima sellisel territooriumil, kus hea ja halva piir võib olla üsna hägune ja territooriumiks osutub veel ka vaenulik riik, mille suunas on eelnevalt palju keelde, käske ja sõnavõtte väljastatud, siis tuleks jupiteril härgadele siiski selgitusi jagada.
Ja lõpuks- kui eraisik tahab pangas mingeid suuremaid rahaliikumisi teha, siis hakkab pank kohe uurima summade päritolu ja liigutamise tagamõtteid. Nimetatakse seda vist rahapesu vältimiseks.
Kässar
08:51 29.08.2023
https://www.postimees.ee/7843496/kallase-tuttav-vahendab-sve
itsis-salajasi-metallitehinguid

Mõned tsitaadid , kahjuks rohkem lugeda ei saa:

"Neljapäeva õhtul tabas Kuuuurija portaal Kaja Kallase koos oma abikaasa Arvo Halliku ja kahe naisterahvaga Raekoja platsil aega veetmas. Kuuuurija tuvastas, et üks naistest oli Helena Roots – Venemaa suurima, Euroopas sanktsioonide all oleva panga Sberbank Šveitsi filiaali endine töötaja"

Tähelepanuväärne on ka Rootsi uus tööandja – metalli ostu-müügi vahendusplatvorm, mis pakub boonusena anonüümsete tehingute tegemist. Ühtlasi on Roots Halliku klassiõde Paide ühisgümnaasiumist – koos lõpetati keskkool 1995. aastal.

2023. aasta jaanuarist töötab Roots ettevõttes International Metal Platform AG kaubanduse ja operatsioonide kontrolörina (trade and operations controller). Tegemist on online-metallivahendusplatvormiga, mis alustas tegevust 5. detsembril 2022 ning mille üheks müügiargumendiks on kodulehe andmeil tagatud anonüümsus nii ostjale kui müüjale."

Tilgub peale materjali, ma arvan, et me pole veel kõike näinud:)
Kässar
08:59 29.08.2023
Ühest teisest jutulõimest kopeerin siia tsitaadi:

"Kui keegi juhtub arvama, et Sberbank on lihtsalt üks vene pank, arvaku uuesti. Selle enamusosalus ehk kontroll kuulub kremlile ning juhib seda viimased 16 aastat putini oma jope german gref.
Täpsemalt võib huvi korral lugeda näiteks Wikipediast ja selle puhveti ajalugu arvestades mõistatada, milleks oli sel vaja filiaali Šveitsis, aga ka Austria panka, mille filiaalide kaudu omakorda saadi kand korralikult maha Balkanil ja ida-Euroopas. Veel võib mõtiskleda, milliste kriteeriumide alusel kremli rahapump endale töötajaid valib ning millised organid nred valikud kinnitavad."
.
09:04 29.08.2023
Ei olenud seal artiklis midagi erilist, lihtsalt oletati, et kas või kuidas või siis lihtsalt üritati mingeid vandenõuniite välja otsida.

Arvestades nii tegevuse alustamise aega kui ka ärimudelit, tekib küsimus, kas tegemist võib olla platvormiga ostjatele ja müüjatele, mille üks eesmärkidest on ka Venemaa-vastastest sanktsioonidest kõrvale hiilimine ja hoidumine moraalsest hukkamõistust Venemaalt suurtes kogustes metalli ostmise pärast? Financial Times kirjutas juunis, et Londoni börsil kaubeldakse jätkuvalt Vene päritolu metallidega, kuid ostjate huvi nende vastu on leige. Juunis loobus Londoni metallibörs Vene päritolu metallidele keelu kehtestamisest. Otsus valmistas pettumust tootjatele, kauplejatele ja tarbijatele, kes väitsid, et Venemaa materjalide üleujutus ladudes võib esile kutsuda korrapäratusi turul.
Kässar
09:18 29.08.2023
"Ei olenud seal artiklis midagi erilist, lihtsalt oletati, et kas või kuidas või siis lihtsalt üritati mingeid vandenõuniite välja otsida."

Palju seda vene raha siit läbi pesti, 100 miljardit äkki? Miskipärast kohe katkestati uurimine, kui võimule saadi:)

.
09:34 29.08.2023
Vaata, maailmast on võimatu välja juurida raha kui sellist ja inimesi, kellel puudub omakasuhuvi. Seni kuni raha eest on võimalik saada seda, mida inimene tahab, kas asju või lihtsalt tunnet, et tal on palju raha, seni jätkuvad ka igasugu hämarad või lausa mustad tehingud ja tihtipeale pole nende tehingute tegijatel mingit südametunnistust ega eetikast või inimlikkusest arusaamist ja äri käib täiega. Narko, inimkaubandus jne. Eks selle võib taandada ka sõjale- kui riigipea arvab, et tema tahab selle riigiga teha nii, siis ta seda võimaluste olemasolul ka teeb. Asi pole siin vaid vahetus läheduses elavast kahjurist vaid üle maailma on neid riigipäid, kellede arvates naaberriik peab olema tema oma. A la hiina- taiwan jne. Muidugi on ka leebemaid variante ilma sõjata- majanduse kaudu, sobivate poliitikute kaudu jne
.
09:35 29.08.2023
Näpukas- ei pea välja juurima inimesi, kel puudub omakasuhuvi- ikka neid, kes vaid omakasu peal väljas.
Kässar
18:14 29.08.2023
Jako Väli kommentaar feissarist:

"No hea küll. Ilusti kirjutad, Urmas. Aga edasi? Lasete käed jõuetult rüppe ja kogu lugu või?! Printsess ei astu tagasi ja riigikogu komisjonide ette ei tule. Isegi teadet ei saada teile oma osalemise või mitteosalemise kohta, mis eriti matslik käitumine. Kuidas siis on võimalik seaduslike vahenditega see ülbikust demokraatia tapja Stenbockist minema saata ja võtmed ära võtta?!
Kässar
18:16 29.08.2023
Pool kustus ära, panen uuesti:)

"No hea küll. Ilusti kirjutad, Urmas. Aga edasi? Lasete käed jõuetult rüppe ja kogu lugu või?! Printsess ei astu tagasi ja riigikogu komisjonide ette ei tule. Isegi teadet ei saada teile oma osalemise või mitteosalemise kohta, mis eriti matslik käitumine. Kuidas siis on võimalik seaduslike vahenditega see ülbikust demokraatia tapja Stenbockist minema saata ja võtmed ära võtta?!
Kässar
18:20 29.08.2023
Ikka kustus , jätk siin:

Selleks tuleb rohkem perekonna bisnist puudutavaid materjale Postimehe lifti jätta, arvan mina. Seni avaldatust jääb väheks. Lööge lõhki see esimene, räme ja rumal Kaja vale, et autosid tangiti ainult Eestis ?! Teine vale: mingit tehast seal kokku ei pakita, rekkad tulid üle piiri tagasi tavaliselt tühjalt!! Kolmandaks, miks töötavad peaperekonna osalusega veofirmas vaid venelased? Neljandaks küsige mis alusel on just Kallaste perekonna osalusega transpordifirma saanud endale monopoolse õiguse liigutada siinse Briti väekontingendi tehnikat ja moona Suurbritannia ja Eesti vahel?? On veel küsimusi, aga ma ei saa neid siin avalikult esitada, muidu kargavad Jokk-On-Ok mehed Toompuisteelt mulle turja... Edu! Ükskord me saame sellest kangest eidest lahti niikuinii, aga mida rutem, seda parem Eestile
hlm
18:32 29.08.2023
Kässar, kui KK PM kohalt maha ka võetakse, siis saabub meie maa peale igavene õndus või? Huumor kuubis...
Kässar
18:51 29.08.2023
"Kässar, kui KK PM kohalt maha ka võetakse, siis saabub meie maa peale igavene õndus või? Huumor kuubis..."

Loomulikult mitte, isegi kahju natuke, kui peaks tagasi astuma. Päris hea koomik on:)

Hussar ja Läänemetsa pande ka mõnusalt niutsuvad nurgas, nagu peksa saand penid:) See vist nende pikk plaan:)

Kässar
19:00 29.08.2023
Omaette teema on ikkagi KAPO tegevus:)

Et siis nagu 7 eurone juukselõikus, mille kohtukulud ulatuvad miljonitesse, on nagu oluline teema nende jaoks, aga see, et keegi kõrge ametnik veab tooret venemaale, millest on võimalik teha jumal teab mida, on jumala ok ja kossher:)

Meenub ka karuse tütrele esitatud süüdistus - tal paluti üle anda ametiarvuti seoses uurimisega ja kui ta selle üle oli ära andnud, siis mingi aja pärast sai ta süüdistuse ametiarvuti omastamises:)

Lihtsalt mõned näited, mis juhtuda võib, kui mingil põhjusel süvariigi hammasrataste vahele satute juhtuma:)
Kässar
19:02 29.08.2023
Küsisin chatgtp-lt, kuidas saaks alumiiniumlehtmetalli sõjatööstuses kasutada:

Tsitaat:

"Alumiinium on mitmesugustes sõjatööstuse rakendustes laialdaselt kasutatav materjal tänu oma mitmetele olulistele omadustele. Siin on mõned näited, kuidas alumiiniumist lehtmetalli võib sõjatööstuses kasutada:

Sõidukite ja lennukite kere: Alumiinium on suurepärane valik sõidukite ja lennukite kerede ja struktuuride jaoks, kuna see on kerge, vastupidav ja korrosioonikindel. Kerged sõidukid ja lennukid on liikuvamad ja ökonoomsemad ning neil on pikem lennukaugus.

Sõjalaevade osad: Alumiiniumi kasutatakse sõjalaevade osades, näiteks keretükkides ja konstruktsioonides. Alumiiniumil on merekeskkonnas hea vastupidavus korrosioonile ning see aitab vähendada laeva üldist massi.

Relvade ja laskemoona osad: Alumiiniumi võib kasutada erinevate relvade ja laskemoona osade valmistamiseks, et vähendada nende kaalu ja suurendada liikuvust. Näiteks võib alumiiniumi kasutada käepidemetes, raamides ja teistes osades.

Side- ja luureseadmed: Alumiiniumist saab valmistada erinevaid korpuseid ja ümbriseid side- ja luureseadmetele. Kuna alumiinium on elektromagnetiliselt neutraalne, ei mõjuta see elektrooniliste seadmete signaale.

Kaitsevarustus: Alumiiniumi võib kasutada erinevates kaitsevarustuse komponentides, nagu kiivrid, kilbid ja rindkerekaitsed. Selle kerge kaal aitab vähendada kandja koormust, mis võib olla eriti oluline lahingusituatsioonides.

Ballistilised struktuurid: Alumiiniumist lehtmetall võib olla osa ballistilistest struktuuridest, mis on mõeldud pakkuma kaitset laskemoona, plahvatuste või muude ohtude eest.

On oluline märkida, et alumiiniumist lehtmetalli kasutamine sõjatööstuses ei ole mitte ainult küsimus materjali omadustest, vaid ka sellest, kuidas seda kasutatakse ja millistes spetsiifilistes rakendustes. Sõjatööstuses kasutatakse mitmesuguseid materjale, sealhulgas terast, titaani, komposiitmaterjale ja palju muud, et saavutada sobiv tasakaal kerguse, vastupidavuse ja teiste omaduste vahel vastavalt konkreetsetele vajadustele."
.
19:46 29.08.2023
See tehisaju ei paista midagi teadvat alumiiniumi erivormidest ehk sulamitest. Tema arust sobib iga alu, taome õllepurgist lennukikere valmis ja kärab küll. Ei ole see nüüd päris nii ka, et audi esitiib ja lennuki kere ühest samast rullist võetud jupist välja taotakse. Ei ole mõtet nii leili minna ja siia igasugu jama postitada.
Deus
19:58 29.08.2023
Kooli peab tagasi minema poiss, ei tea, kui mitu korda peab saatma, et aru saaks, et puudulik teadmiste pagas või õigemini, ainult natukene teadmine, on kahjulik kõigile ta ümber.
Alumiinium on muide maailmma kõige levinum metall, seda on venemaal endal ka lademete, ei pea siit kõrgtehnoloogilist coca-cola purki sinna tarnima ehk jälle oled sa valel teel. Purgi materjali asemel peaksid küsima hoopis, et mis purgis sees on?
Või oledki sa siia foorumisse saadetud jälgede segamiseks?
Kässar
09:08 30.08.2023
"Purgi materjali asemel peaksid küsima hoopis, et mis purgis sees on?"

Valgusta meid, päris huvitav oleks tõesti teada, mida sinna siis lisaks purkidele veel veeti:)

maaks
09:37 30.08.2023
Siin on palju mõtlemisainet vandenõuteoreetikutele - kelle huvides seda tehakse.
Kõikjal räägitakse, et alkohol on paha ja rikub rahva tervist. Aga ise piirame alkoholi Venemaale eksporti (ja loobume sellega koos venelaste rahast)! Ja süüdistame veel tootjaid!
https://epl.delfi.ee/number/120001833/artikkel/120227664/sod
a-ei-peatanud-eesti-alkoholi-venemaale-voolamist-joogitootja
d-suud-endal-ei-nae
Deus
09:58 30.08.2023
Ei mina valgusta midagi, ma olen juba öelnud, mis eesmärk purgi legaalsel sisul saab olla. Sinu asi on siin vandenõusid välja mõelda, uuri ka puuri nüüd terviseks, mind lihtsalt ei huvita.

Maaks jutuga olen päri olnud kogu aeg. Kuinsaab sinna müüa midagi, mis toob neilt raha välja ehk meie riik rikastub ja mida einsaa sõjalisel eesmärgil kasutada, siis andke minna, strateegiliselt õige lüke.
Voib ju öelda, et alksi saab raketikütuseks villida aga olgem ausad, venemaal ajavad praegu raketikütuse kaevud üle ääre.
.
10:12 30.08.2023
Samal nõul- verest raha väljaviimine on igati õige ja samas võiks seda alkot veidi vähem destilleerida ja rohkem puskariõlisid sisse jätta. Puupiiritus ei teeks ka kahju- mõned rekatäied nö tööstuslikuks kasutamiseks sinna vedada, küll nad ise sellele seal otstarbe leiavad.
mati1222
10:49 30.08.2023
Küsimus pigem selles, mis valemiga koormate keskmine veohind oli üle 3000? Siis kujunebki välja, mida ikkagi veeti.
looder 23
11:03 30.08.2023
Nii lihtsalt ongi. Kui sul pole midagi tagasi tuua, siis tuleb kliendil edasi-tagasi ots kinni maksta.
On 2 varianti:
1. Maksad transpordi kulu edasi-tagasi
2. Ootad kuni kellelgi tekib sealt tagasikoorem. Äkki millalgi pärast sõja lõppu?
mati1222
11:21 30.08.2023
Mingi piiteri ots ja tühjalt tagasi ning ikka selline hind.
looder 23
13:12 30.08.2023
Piiril kinni seisvad päevad tuleb ka tasustada. võib-olla on selles hinnas ka maakleri teenus jne.

Foorumi reeglid

Juhime tähelepanu, et foorumi kasutamisel tuleb järgida Kasutustingimuse punktis 7 toodud piiranguid Sisu lisamisel. Nende piirangute täpsustamiseks ja neile lisaks on Haldaja kehtestanud Lisatingimused foorumi kasutamiseks järgmiselt:

• Foorumis on KEELATUD:
    • Ostu-, müügi- ja vahetuse kuulutuste edastamine
    • Otsene reklaam
    • Teadlikult ebaõige sisu avaldamine
    • Ropendamine, sõimamine, karjumine ehk läbivate suurte tähtedega kirjutamine
    • Kirjutamine rängalt eesti keele grammatikareegleid eirates
    • Teemast mööda rääkimine
    • Samas teemas erinevate nimede alt postitamine
    • Võõra inimese pärisnime all esinemine
    • Sõnumite ja teemade kordamine
  • Lubatud on teiste foorumi külastajate aitamine soovitades mõnda head firmat või töömeest. Lubatud on teema laiendamine. Liiga usinat ühe ja sama telefoninumbri/meili jagamist erinevates teemades võidakse lugeda reklaamiks ning kontaktandmed/postitused võidakse kustutada ja kasutaja blokeerida.
  • Teema pealkiri ei tohi olla umbmäärane: "mure", "probleem", "appi". Pealkirja lugedes peab saama aimu, millest antud teemas juttu tuleb. Teemade pealkirjades on keelatud korrata kirjamärke, näiteks: "palju on Calibra kütusekulu???????????".
  • Teema pealkirjas ei tohi laimata kaubamärki-firmat, näiteks: "petturid ASDF autopoes". Oma konkreetset kogemust mingi firma või kaubamärgi kohta saab väljendada kirjutatud sõnumis.
  • Küsimused, ettepanekud ja järelpärimised võib postitada "Vaba teema" foorumis asuva teema "Kaebused" alla.
  • Reeglitele mittevastavaid, mõttetuid ja foorumit risustavaid sõnumeid ja teemasid on administraatoritel õigus kustutada või sulgeda. Pidevalt mõttetu sisuga postitustega foorumit koormavaid kasutajaid on õigus moderaatoritel blokeerida.
  • auto24.ee-l on õigus foorumi reegleid muuta.

Vasta teatele

Pildid + lisa pilte