Vaba teema

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

COVID-19

Deus
19:12 12.11.2021
Hando oli muide väga tark ja adekvaatne tegelane enne, kui ta narkotsiga enda ajud ära keeras ja siis enda narkovajaduste rahastuse jaoks "annetuste" baasil toimiva Telegrammi lõi. Samas lollidelt raha ära võtmine on ka omaette tarkus ehk ei saa öelda, et ained mõistuse röövinud on, pigem ainult eneseväärikuse, millega ainete jaoks raha teenida.
Kärss
19:13 12.11.2021
# ei imesta enam millegi üle, mida mu antivax tuttavad sotsmeedias jagavad.
# Tahaks vahest lausa ära blokkida, aga ei suuda. Lihtsalt huvitav on vaadata,
# kas fantaasial on ka piire ja samas on ka suht kahju, et vaadates seda, millele
# inimesed oma aega kulutavad/jagavad/usuvad

Skisofreenia esinemissagedus populatsioonis (prevalence) on 1% juures. Interneti keskkondades on see % oluliselt kõrgem, sest samal ajal, kui normaalsed inimesed käivad jooksmas, ujumas, seenel, kalal, rattaga sõitmas, loevad raamatuid, rohivad peenraid, ehitavad koos lastega onni (või vahetavad oma Passatil "kuluvosi":), tegelevad need inimesed google/youtube abil oma sundmõtetele tõendite otsimisega ja ajupesijate poolt ettesöödetud jama jagamisega teiste omasugustega foorumites, tiktokis, FB gruppides jm. Mina olen sotsiaalmeedias need kõik ära blokkinud, sest mul pole selleks aega ega taha, et mu uudisvoog muinasjuttudest koosneks. Foorumis paraku nii ei saa - siia kirjutatu jääb nähtavaks kauaks ja selleks on siin reeglid ja sõel, mida tuleb kasutada, kui sõnavabadust ei kasutata enam vabadusena, vaid kurjasti nende suhtes, kellel pole oskusi või võimalust sellist infot neutraalsena võtta. Sisu pole siiski üldjuhul tarvis tsenseerida, kui selle allikate avaldamisel ollakse aus - tutvustatakse oma allikat tõendamata infot levitava lamemaalaste lehena, tehisintellekti poolt kokku kirjutatud tekstina... või uudisena, õppematerjalina, teaduskirjandusena vm.

Siin on lihtsas keeles ja illustratiivselt seletatud alla 5 minuti jooksul ära, mida mRNA vaktsiinid endast kujutavad. Aga siin vist kõik nagunii teavad juba ammu.

https://www.ted.com/talks/kaitlyn_sadtler_and_elizabeth_wayn
e_how_the_covid_19_vaccines_were_created_so_quickly
mati1222
19:19 12.11.2021
Ega ma midagi eriti lootnudki. Kuid sain jälle kinnitust et see kõik on jama, kuid delfi libapildid-videod haiglatest on puhas kuld. Sellest ka siin maininud. Aga minu jaoks on pildid-jutud aina selgemad.
Deus
19:27 12.11.2021
"tegelevad need inimesed google/youtube abil oma sundmõtetele tõendite otsimisega ja ajupesijate poolt ettesöödetud jama jagamisega teiste omasugustega foorumites, tiktokis, FB gruppides jm. "

Ma tahaks täiendada seda osa. Mitte ei otsi YT ja Google ja FB abil enda sundmõtetele tõendit vaid saavad nende samade platvormide kaudu edasisi juhendeid samasuguste debiilikute lehtedele, mis kinnitavad sundmõtteid, sest keegi teine skiso mõtleb täpselt samamoodi, järelikult see peab tõde olema. Tänapäeva algoritmid on loodud sulle ette söötma tahmist, mitte vajadust.
See ongi põhjus, miks youtube ajalugu tuleb puhtaks kustutada kord paari aasta jooksul, sest algoritm on su otsingud selgeks õppinud ja pakub sulle ainult seda sisu, mida sa juba vaadanud oled, küll mitte kordusosa vaid kellegi teise poolt loodud samasisulist osa ja oledki nõiaringis. Lisaks lisame siia veel enamuste Android telefonide pealtkuulamise, mis pakub sulle YT videona tunnikese pärast seda, mille kohta vestlesid sõpradega viskiklaasi taga, siis ongi hea idee sind lukustada sellesse ringi ja ette sööta sulle seda, mida sa tahad leida, mitte, mida sul vaja on leida. Ma igaks juhuks lisan siia juurde, et ei taha mingit android vs sailfish vs apple vs misiganes sõda siin alustada vaid räägin seda, mis elust enesest sai ühes suvemajas tõestatud. Meie lause üks fraas oli "Anu Saagim" :)
Deus
19:34 12.11.2021
Palju sa, mati, annetanud oled talle juba ainete mitmekesisuse jaoks? Kui pole, miks ei ole, et "vaba ajakirjandust" elus hoida?

Muudetud 12.11.21 19:36

mati1222
19:45 12.11.2021
Kahjuks ainult tarbin ja väga valikuliselt. Kuid seliselt tekibki ikka ja jälle küsimus, palju makstakse et ainult delfis on puhas tõde? Aga las olla, inu jaoks on see siin täis ühepoolseks jaburduseks muutunud. Üldiselt teisi arvamusi olla ei tohi. Seega on pilt selge. Ei viitsi selle jamaga energiat raisata.
Kärss
19:52 12.11.2021
Heh, mida vähem inimene on õppinud, seda selgem kõik paistabki ja seda targemana ta end tunneb. Alles õppides avaneb võimalus saada teada, kui vähe tegelikult tead (õppimine ei tähenda mitte mingi infohulga omandamist, vaid info süstemaatilist omandamist, et saaks õpitut üldse õigesse konteksti panna, tervikpildiga loogiliselt seostada ning iseseisvalt juurde õppima hakata). Meditsiinis õpitakse esimesed 3 aastat peamiselt keemiat ja seda, kuidas "inimene toimib" - see annab alles nn esmase lugemisoskuse, et tekiks võimalus mõista, mida haigused endast kujutavad. Alles pärast seda õpitakse mh ka infektsioonhaigusi. Aga mõne ilmeksimatu kõigeeksperdist "keenjuse" jaoks on kõik selge juba üldse ilma õppimatagi... sest ekspert Tõnumaa jagas kusagil mingit videot;)
Marko
19:56 12.11.2021
Vägisi tuleb paralleel ühest eesti krimikomöödiast, kus selle seeria paharet oli kõik teda segavad inimesed vagaseks teinud ja siis vennale seletab - kõik saab praegu nii selgeks, nagu keegi oleks pea sees lambi põlema pand...
Deus
20:08 12.11.2021
See, et delfi puhast tõde edastab, mati, on sinu loodud kinnisidee, ükski meist pole seda öelnud mitte kunagi.
mati1222
20:32 12.11.2021
Kas mina topin neid delfi jutte ja kiidan takka?
Deus
20:50 12.11.2021
Ma loodan, et homme kaine peaga lugedes saad ise ka aru, kui suure ämbrite kolinaga sa just hakkama said.
Kässar
09:27 13.11.2021
https://www.stat.ee/et/avasta-statistikat/viiruse-moju-eesti
le/surmade-kiirstatistika

Siit statistikast on näha nüüd vaktsineerimise "edulugu". Surmasid tuleb rohkem, kui 2020 ja mitte vähe. Huvitav, kuidas peavool selle nüüd kalevi alla lükkab. Pidi ju olema nii, et viirus ajapikku järjest lahjeneb ja nõrgeneb, aga miskipärast isegi suuresti vaktsineeritud riikides üldsurmad jõudsasti kasvavad. Tundub, et jutud viiruse nõrgenemisest ei vasta tõele, nagu ka jutud karjaimmuunsusest jne jne. Ega siin muud soovida olegi, et minge aga kõik boosteri järgi, ehk aitab see surmasid vähendada.
Deus
10:27 13.11.2021
Seda sai juba suvel öeldud, et see aasta tuleb number suurem ja ka põhjus, miks ehk ei midagi üllatavat. Juhin erilist tähelepanu nädalatele 24 kuni 30 ;)
Kässar
11:19 13.11.2021
https://theconservativetreehouse.com/blog/2021/08/06/this-is
-nuts-moderna-and-pfizer-intentionally-lost-the-clinical-tri
al-control-group-testing-vaccine-efficacy-and-safety/comment
-page-4/#comments

Ei hakka inglisekeelset juttu kopima, aga lühikokkuvõtte on selline, et pfizer ja moderna vaksisid uuringute käigus praktiliselt kõik testialused ära, nii et mingit kontrollgruppi ei jäänudki, mille põhjal saaks võrdlusi teha. Vaktsimine toimus pärast seda, kui testimata vaktsiinidele anti "hädaolukorras" kasutusluba.
Ehk siis kokkuvõtvalt, katsetused jätkuvad nüüd meie kõigi peal. Ainuke asi, et ka nüüd tahetakse kontrollgrupist lahti saada ja kõiki ära vaktsineerida.
Vaktsiinivastased võiks nüüd apelleerida sellele, et soovivad olla teaduse huvides selleks kontrollgrupiks, keda ei vaktsitud. Muidu pole nagu katsetustel erilist mõtet.
Kärss
13:01 13.11.2021
Need kontrollgrupi teemal filosofeerijad vist ei kujuta ette, et need, kes lähevad, ei kustu vaikselt, vaid valude tõttu karjudes, kui karjumiseks vähegi veel jõudu on. Kui kõigil oleks võimalus põdeda seda "lihtsalt nohuna" (nojah, kõigil pole sedagi), poleks meil ka kriisi, haiglad täis, läbipõlenud meditsiinitöötajaid jne. Teine laine alles ootab oma aega, kui need sidekoestunud kopsudega inimesed, kes intensiivist elusana välja tulid, vanemaks saavad või mõne hingamisraskustega seotud kaasuva haiguse üles korjavad. Sellepärast olen ka korduvalt kirjutanud, et nautige oma loteriivõitusid, kellel läks õnneks. Nii vaktsiinide teel kui ka loomulik immuunsus nõrgenevad ajas ja hiljemalt aastate pärast tuleb nagunii kõigil uus loosimine.

https://forte.delfi.ee/artikkel/95115435/video-itk-lahangupa
toloog-koroonakopsust-ma-ei-taha-seda-haigust-endale-kulge-s
aada-see-naeb-vaga-oudne-valja
Kässar
13:50 13.11.2021
Kärss, olen seda juba varemgi kirjutanud, aga veelkord. Meie kliimas ligemale 20% vaevlevad kroonilise bronhiidi käes. Rögisevad aasta läbi. Paljudel tekib ägenemisel kopsupõletik, ei midagi uut. Koroona tüsistus on kopsupõletik, ei midagi uut. Kopsupõletik on läbi aegade inimesi hauda viinud ja viib ka edaspidi. Minu vanaisa suri öö jooksul haiglas, öeldi , et oli kopsupõletik. Eelneval päeval käisin tal veel külas ja rääkisin juttu, käskis priimat tuua.Ta ostis alati pensipäeval suure koti priimat ja tõmbas eluaeg ainult priimat
. Miski ei viidanud, et tal halb või valus oleks olnud ja et ta ära sureks lähiajal. Haiglasse sattus ta hingamisteede ärrituse tõttu, kurk oli valus, palavik jms. Kõik see toimus juba ammu enne praegust koroonat. Siis veel naabrimees, alla 50, igati kõbus mees, võttis kätte ja suri keset suve kopsupõletikku. Samamoodi ammu enne koroonat. Kopsupõletikku saab ravida antibiootikumidega, kui õigel ajal jaole saab, siis on lootust paraneda. Kopsupõletikku on nimetatud "old man s friend"-iks, kuna:
tsitaat:
"Pneumonia is called the old man's friend because, left untreated, the sufferer often lapses into a state of reduced consciousness, slipping peacefully away in their sleep, giving a dignified end to a period of often considerable suffering."

Ehk siis ei ole see asi midagi nii hull, nagu Kärss meile üritab siin selgeks teha. Kopsud ei tunne kusjuures eriti ka valu, kuna seal on vähe valu retseptoreid. Seetõttu tihti kopsuvähi käes kannatavad inimesed ei teagi haigusest enne midagi, kui juba lõpustaadiumis.

See delfi artikkel on jälle üks hirmutamiseks tehtud tellimustöö, et inimesi nõela otsa ajada. Delfit ma enam eriti üldse ei loe , kuna on liialt kallutatud ja teiseks ma tasulisi artikleid nagunii lugeda ei saa ning seetõttu loen tavaliselt ainult kommentaare, kuid nüüd on kommentaarid seal ka kinni keeratud ja seetõttu pole sealt enam miskit lugeda.

Kässar
14:32 13.11.2021
https://www.bitchute.com/video/93kUsm83Q3tj/

Big pharma onkel, Stefan Oelrich, räägib, et kui 2 aastat tagasi oleks tuldud välja jutuga, et tegemist on geeniraviga, siis oleks 95% inimesi selle ravi tagasi lükanud. Ehk siis nimetades geeniravi ümber tavaliseks vaktsineerimiseks, seda probleemi ei tekkinud.

Sellega seoses kordan veelkord üht oma mõtet, et mäletan veel neid ammuseid aegu, kui geenimuundatud taimede kohta olid delfis teemad üleval ja kus siis oli seal kommentaare ja arvamusi, nii et ei jõudnud ära lugeda. Nüüd aga, kui geeniravi on otseselt meie organismiga seotud, siis sellekohaseid artikleid ega arutlusi pole üldse ja kommentaarid on lausa keelatud. Maailm muutub, ega muud ei oskagi selle peale öelda.
-
15:59 13.11.2021
Vaatan ajaviiteks igapäevaselt ka vene uudiseid. Loomulikult on seal ka rekordnumbrid ja rekordnakatumine ja rekordsuremine jne, aga ei ole mingit häda enam sel teemal, et haiglakohti ja personali ei jätku. Eelmise ja üle-eelmise laine ajal oli see veel oluliseks teemaks. Samas nende tuhatkond surnut päevas on meie mastaapides kümmekond inimest ja üleüldse on tuhat 140 miljonilise riigi jaoks olematu number. Samas keeratakse ka seal vaksimata inimeste kraane kinni- ühistransporti peagi enam ei pääse ja põhimõtteliselt võidki vaid osta pisikesest poest oma leivakannika ja minna koju seda järama, sest vaksimata ei pääse sa järgmisest juunist enam sisuliselt kuhugi. Seega ilmne, et surve on vaid vaksimiseks. Ka toodi eeskujuks lääneriike, kus vaksimise protsent kõrge ja venelased peavad samuti selleni püüdlema. Et aga euroopas mitmes riigis taas piirangud, ei olnud loomulikult mainimistväärt. Tüüpiline propaganda.
Aga keda huvitavad jubedad kopsud, googeldage näiteks suitsetaja kopsusid.
Kärss
16:27 13.11.2021
Kässar, palun tutvu mõistetega kopsupõletik ja kopsufibroos. Need on nagu öö ja päev, ühiseks on see, et mõlemad esinevad samal planeedil. Järgmiseks tutvu hingamise füsioloogiaga. Siis on korrapealt pilt selge, miks ühed karjuvad ja teised hääbuvad vaikselt. Antibiootikumidega ei saa ravida põletikku, see osa jääb organismi teha, antibiootikumid kas tapavad mikroobe (bakteritsiidsed) või pidurdavad nende kasvu ja paljunemist (bakteriostaatilised), täpsemalt toimivad väga konkreetsetele ainevahetusradadele mikroobide endi sees, mitte ei tegele põletikuga inimorganismis. Ma suudan mingi piirini mõista, et nii rumalaid inimesi on olemas, kes ei häbene isegi oma rumalust igal sammul demonstreerida, aga ei mõista sellist eluviisi, kus enese harimise vastu puudub igasugune huvi ja selle asemel üritatakse oma lollustega hoopis endast targemaid nakatada:)
mati1222
16:51 13.11.2021
mati1222
17:06 13.11.2021
Kõik on lollid kes ei mõtle nagu meie, nii vist käib asi. Ja olen ma kaine või joogi all, mõttemaailm on sama.
Kässar
17:19 13.11.2021
Fibroos on armkoestumine või sidekoestumine või kuidas seda nimetatakse. Põhjuseks on põletikulised protsessid kopsus ehk siis näiteks seesama kopsupõletik, millest olen rääkinud.
Sama asi võib tekkida teiste organitega, armkoestumine siis. Näiteks südamelihasepõletik tekitab armkude jne jne.
Armkoestumine ei teki tavaliselt üleöö. Kui lõigata lahti covidiga surnud 85 aastase kops, siis pole midagi imestada, kui sealt võib palju armkude leida.
Kopsupõletiku ravi:
tsitaat:
"How is pneumonia treated?
Pneumonia can be serious so it’s important to get treatment quickly. The main treatment for pneumonia is antibiotics, along with rest and drinking plenty of water. If you have chest pain, you can take pain killers such as paracetamol."

Ehk siis midagi peale antibiotside teha eriti polegi. Või teab Kärss mingit muud moodust , kuidas kopsupõletikku ravida?

mati1222
17:27 13.11.2021
Oota, koht tulevad uued teooriad.
Marko
17:55 13.11.2021
Nonii, vaatame siis isehakanute oskusi. Palun lugupeetud matil ja kässaril siia kirja panna, millised punktid kliinik.ee ja Kärsa jutus lahku lähevad! Ilusti punktikaupa, koos selgitustega nii, et minusugune loll ka aru saab.
Deus
18:17 13.11.2021
Omalt poolt lisan, et muid tekste enne siia läbi ei lase neilt kahelt kodanikult, kui eelmine tingimus pole täidetud.
Kässar
18:31 13.11.2021
Kirjas on kliinik.ee-s siis järgmine:

"Üldjuhul on kopsupõletiku tekitajaks pneumokokk ehk streptokokk, harvem stafülokokid jt."

Ehk siis tegemist on mikroobide või bakteritega.

Ja seejuures ma ise olen arvamusel, et bakterid ei ole tegelikult nii pahad poisid, nagu nende kohta arvatakse. Niipalju, kui ma lugenud olen, siis baktereid võib võtta kui puhastusmeeskonda, kes organismi tekitatud "jäätmed ja laguproduktid" nahka panevad. Samas on selge, et kui mingi tasakaal paigast ära on, siis võivad need bakterid liialt vohama hakata ning seetõttu tuleb näiteks kopsupõletiku korral kasutada antibiootikume, et neid kontrolli all hoida, muidu võib asi käest minema. Toon näiteks neerupõletikust, tean inimest kel oli põletiku näit CRP megakõrge, mingi 300 kanti ja palavik kõrge. Kui antibiotsid peale pandi, siis palavik taandus ja CRP näit langes kiiresti. Antibiotsid aitasid sellest üle saada.
Mida ma panen tähele, siis paljud arvavad, et haiguse põhjustab mingi kindel üks viirus või bakter vms. Mina arvan, et pigem on see mitmete asjade koosmõju. Baktereid ja viiruseid pidavat lugematu hulk olema, miks siis ainult üks süüdlaseks tehakse.
Kärsa jutt selle kohta, kuidas põletik on nagu juskui omaette asi ja bakterid mingi muu värk, on näide sellest, kuidas neid mitmeid asju üritatakse üksteisest eraldada ja kuhugi vaiba alla ära lükata. Kuid on ju ilmselge, et kopsupõletikku ilma antibiotsita ravida nagu ei õnnestu, nii et Kärsa jutt võib teoreetiliselt ilus tunduda, aga praktikas tuleb antibiotsid välja otsida, kuna muid lahendusi lihtsal ei ole ju.
Tervisega seotud asjad hakkavad kõik inimesest endast pihta. Mõned on õnnistatud raudse tervisega, teised aga virelevad eluaeg reumade jms autoimmuunhaiguste käes. Midagi teha ei ole, elu on selline, et tuleb mängida nende kaartidega, mis antud on. Palju saab siiski ka ise ära teha toitumise ja liikumisharjumuste abil.
Kärss
18:53 13.11.2021
# Oota, koht tulevad uued teooriad.

Ei midagi uut, täiesti igivanad. Järgmiseks palun tee selgeks mõisted äge ja krooniline kopsupõletik (mitte definitsioon, vaid loe läbi kogu peatükk). Seejärel mida tähendab kopsupõletik esmase infektsioonina ja mõne muu haiguse tüsistusena. Kui see teema huvitab, siis ära demonstreeri siin oma pealiskaudsust, vaid hakka arstiks õppima, sest muidu oled nagu omast arust suur automehhaanik, kes teab autost ainult niipalju, et autol all neli ratast (mis pole ju vale, ainult et see tarkus ei aita lahendada mehhaanikul ühtegi probleemi). Ma ei jõua siia kirjutada ümber kõike seda, mida 13 aasta jooksul õppisin. Ega näe ka põhjust, kui ei viitsita lugeda läbi isegi lühikesi tekste, et esmalt omale need asjad selgeks teha.

# Ehk siis midagi peale antibiotside teha eriti polegi. Või teab Kärss mingit muud
# moodust , kuidas kopsupõletikku ravida?

Meditsiinisüsteemis ei ravita mitte vandenõuteooriaid vaid ikkagi põhjuseid (mõnikord ka ainult sümptome) - mis kasu võiks olla antibiootikumidest näiteks viirusliku kopsupõletiku korral, kui neil puuduvad igasugused sihtmärgid, mida antibiootikum üldse saaks rünnata? Kas me räägime endiselt koroonaviirusest või tekkis vahepeal kellelgi soov vestelda juba muudest haigustest?
Kässar
19:30 13.11.2021
Kärss, nagu ma juba enne mainisin, siis haigused ei ole ju mingi ühe asja põhjustatud , vaid mitmete asjade koosmõju. Kui tuleb mingi viirus ja kukub lammutama, kas sa siis arvad, et bakterid vaatavad seda rahulikult pealt ja tiksuvad samamoodi edasi nagu enne. Mina arvan, et kui neil tekib võimalus, siis kukuvad ka nemad kohe paljunema. Seetõttu paljud nn viiruslikud hingamisteede ärritused võivad hiljem ka kopsupõletikuks üle minna. Väike viiruslik nohu võib mõnel inimesel minna üle kopsupõletikuks, ma ei näe selles midagi imestamisväärset. Eriti, kui inimene on juba 80+ vanuses. Inimese kopsud ei ole steriilsed, vaid seal on mikrobioom, mis on üldjuhul tasakaalus, kuid teatud juhtudel võib tasakaalust välja minna ning ongi põletikud jms probleemid käes.
Minu vanaisa suri ammu enne koroonat kopsupõletikku. Jumal teab, mis viirus või bakter tal seda põhjustas. Igatahes see ei olnud koroona. Ja see on lihtsalt näiteks, et vanainimesed surid haiglates kopsupõletikku ka ammu ammu enne koroonat ja jäävadki surema kopsupõletikku, isegi kui kõik vanainimesed kõikvõimalike haiguste vastu 100% ära vaktsida. See on lihtsalt paratamatus, millessegi ju vanainimene peab lõpuks ära surema.

Kärss
00:02 14.11.2021
Muidugi võib kõike juhtuda. Püksi võib ka tulla. Sellepärast ongi olemas haiguste klassifikatsioon, et neid "võib juhtuda" ja "minu vanaisal juhtus" omavahel eristada. Kui Sa nüüd oma mõttekäigu uuesti rahulikult läbi mõtled, peaksid ka ise aru saama, et ei bakteriaalne ega viiruslik kopsupõletik ei kulmineeru reeglina kopsufibroosiga ja ka viirushaiguse tüsistusena tekkinud bakteriaalne kopsupõletik ei muutu tavaliselt kopsufibroosiks. Koroona puhul muutub ja sellest mehhanismist, miks tekib, kirjutati isegi eesti keeles juba umbes pool aastat peale haiguse avastamist. Kogenud patoloog, kes näeb selliseid asju iga päev hommikust õhtuni ja aastakümneid järjest, teeb tõenäoliselt vahet paremini kui need, kes tema öeldu kahtluse alla seavad ja kelle lihtsustatud nägemus ei võimaldagi mõista kopsupõletiku erinevate vormide patogeneesi.
Kässar
10:48 14.11.2021
85+vanur kaasuvate haigustega satub koroonaga haiglasse, tal tekib kopsupõletik, mis ei allu ravile, kopsu tuleb vesi, pannakse ventilaatori alla ja kunstlikult ventileeritakse ning siis kui lõpuks ära sureb, mis enamuses juhtub, kes ventilaatori alla satuvad, siis imestatakse, kui kops lahti lõigatakse, et kops on sidekudet täis. Imelik oleks, kui seal ei oleks sidekudet. Imelik oleks, kui inimene sureb ja kõik organid on puhtad nagu prillikivi. Eestis on diagnoositud juba ligemale 15000 reumatoidartriiti põdevat inimest, kellel on süsteemne sidekoestumine, terve nende keha sisekoestub aja pikku, kopsud, maksad, seedekulga jne jne. Ilma mingisuguse viiruse abita nende organism lihtsalt tekitab iseendale sidekudet juurde. Peale selle on 250000-300000 inimest , kes on hädas liigestega ehk võib ka öelda, et reuma koputab uksele. Neid nimetatakse autoimmuunseteks haigusteks ja ravida neid ei osata, leevendada ehk saab.
Üldiselt, kui võtta mõni terviseteejuhi laadne raamat ja hakata lugema, siis mingi ajal pärast võib inimesest saada täielik hüpohondrik. Kuidas küll tekib see haigus, sealt see, siis edasi see ja lõpuks oled sant krooniliste haigustega valmis. Kui neid raamatuid lugeda, siis tekib tunne , et lausa ime, et täna veel elus oled ja mingi jõhker tõbi maha ei ole murdnud. Sellises pidevas hirmus elamine kindlasti ei ole inimesele kasulik. Meedia aga kütab päevast päeva üles õuduslugusid eesmärgiga inimesi veel enam hirmutada ja muidugi nõela otsa hüppama sundida.
Lihtsaid lahendusi ei ole tevisealal. Nagu näha, siis nõela otsa hüppamine ei ole vähendanud üldsuremust. Sellel aastal sureb hulk inimesi hoopis rohkem. Kui ei sure koroonasse, siis surevad millessegi muusse.
Kärss, sinu jutt on hüsteeria üles kütmine. Võib tõesti juhtuda, et lõpetad surnukuuris kivikõva kopsuga. Võib aga juhtuda, et ei tunnegi, et viirus küljes on. Elust enesest, tean vanemat inimest, kes pöördus dialüüsi. Enne dialüüsi tehti test ja tuli välja, et koroonas. Ta ei tundnud ise absoluutselt mitte midagi.
Ei ole mõtet hirmu tunda asja ees, mida vältida ei ole võimalik. Õhus aerosoolselt liikuva heljumi tõkestamine, mille diameeter on 25 korda väiksem, kui näomaskide filtriava, on praktiliselt võimatu. Nagu öeldud, ta tuleb ju ka läbi lukuaugu majja sisse. Aga meil kehtib mingi jabur arusaam, et lööd oma tammepuidust majaukse kinni ja siis oled kaitstud välismaailma eest ja ükski batsill ega bakter ilma luba küsimata üle ukseläve või läbi seinaprao ei astu.
Kokkuvõttes võiks öelda, et see on üks suur kollektiivne hullus, millega praegu enamus riike on kaasa läinud. Austraalias saab ratastoolis olev invaliid trahvi, kui läheb mere äärde päikest võtma ja värsket õhku hingama. Austrias ei tohi vaktsineerimata inimene enam toast välja tullagi, kui ainult erakorralisel juhul jne jne. Nagu näha, siis lõppu sellel asjal ei tule, eesmärk on ju kõik ära vaktsida. Kuid peaks juba piisavalt arusaadav olema, et need , kes ei ole senini tahtnud, et taha seda ka edaspidi. Mina näiteks olen kogu selle koroonajama pärast hoopistükis vaktsiinivastaseks muutunud. Ma olen varem ennast lasknud puugi vastu vaktsineerida ja korra isegi gripisüsti teinud , kuid tänast pilti vaadates, kuidas valetatakse , salatakse kõrvalmõjusid, naeruvääristatakse teisitimõtlejaid jne jne, olen jõudnud arusaamisele, et õiged asjad need ei ole, mis toimuvad selle vaktsineerimise ümber ja ei lase enam endale mitte ühtegi vaktsiinisüsti teha.
Kässar
11:50 14.11.2021
https://eestinen.fi/2021/11/ootamatu-areng-usa-s-levib-koroo
na-plahvatuslikult-valgesaba-hirvede-hulgas-sellest-on-seeto
ttu-vaga-raske-lahti-saada/

Tsitaat:

"Teadlased avastasid, et koroonaviirus levib USA-s plahvatuslikult valgesaba-hirvede hulgas – seetõttu on viirusest väga raske vabaneda.

Teadlasi paneb muretsema see, et kui viirus levib nõnda laialdaselt loomade hulgas, siis on selle levikut väga raske piirata, vahendab NPR."

Ma imestan, et meie peavool ei ole veel seda teemat üles võtnud ja trummi taguma hakanud. Vilja Kiisler võiks teha intervjuusid farmipidajatega ja küsida, et kuidas nad öösel rahulikult magada saavad, teades, et sajad ja sajad tuhanded farmides tihedalt koos olevad pudulojuses koroonaviiruse uusi variante oma kehas kokku keedavad ja fekaalidega ümbruskonna põlde reostavad koroonvaviiruskoormusega. Regulaarselt võiks ka pudulojuseid testima hakata ja garantiini sundima ning loomadele mõeldud maskid võiks ka kasutusele tulla, et viirurst vähendada. Ja loomulikult ka vaktsiin takkaotsa, sest misest, et loomad ise ei paista viiruse käes eriti kannatavat, kuid see viirus võib jõuda meie vanaemade ja vanaisadeni. Äärmiselt vastutustundetu ja isetu käitumine tundub olevat praegu see, mis toimub meie farmiloomadega , lausa uskumatu egoism ja teistest mittehoolimine.

Õnneks häid uudiseid on ka:

Kliimasoojenemist takistav mask lehmadele on juba välja mõeldud:

https://www.wired.co.uk/article/cows-climate-change-methane-
stop

"Zelp, a UK-based company, has developed a potential solution in the form of a burp-catching face mask for cows, designed to reduce methane emissions from cattle by 60 per cent."

Ega siin rohkem muud olegi, kui maski vaja veel veidi täiendada, et koroona ka kinni võtaks. Siis saaks kaks kärbest ühe hoobiga. Peataksime kliimasoojenemise ja aitaksime kaasa koroonaviiruse vastases võitluses.
Kässar
12:48 14.11.2021
https://www.facebook.com/jaak.madison/videos/182278620690801

Video , kus räägitakse, mis toimub "no jab no job" ja "no shot, no shop" Austraalias.

Meie naaber Läti juba rakendab neidsamu meetmeid. Küllap nakkab meile ka.
Kässar
13:08 14.11.2021
https://www.terviseamet.ee/et/mis-covid-19

"COVID-19 sümptomid on mittespetsiifilised ja nende raskusaste võib olla erinev. Haigus võib kulgeda ilma haigustunnusteta, aga samas võib esineda ka raske kopsupõletik, riskirühma kuuluvate inimeste puhul võib haigus halvimal juhul lõppeda ka surmaga."

Tahtsin veel rääkida kopsupõletikust, sellepärast tõin terviseameti tsitaadi ka ära, et koroona põhjustab kopsupõletikku, muidu pannakse bänn.

Nimelt mind huvitab see ja tahaks küsida, et kas kellelegi teisele ka veel juba väiksest peale vanaema igal võimalikul juhul luges sõnad peale , et :

"ära joo külma vett, saad kopsupõletiku", kuid tulid väljast, lõõtsutades ja hakkasid ämbrist külma vett kopsikuga jooma

"sul on nahk märg, jumalapärast pane omale kiiresti midagi selga, muidu jääd kopsupõletikku", siis kui väljas ringi jooksid ja higistasid ning lühikeste käistega särk oli seljas

"tuul tõmbab ja sul on nahk märg, see ja see surid sellepärast kopsupõletikku"
"ära jää niisama seisma, sul on nahk märg ja tuul tõmbab, jääd kopsupõletikku "

Mina igatahes mäletan,et vanad inimesed rääkisid palju kopsupõletikust. Eriti märjast nahast ja tuuletõmbusest. Ja justnimelt kopsupõletik oli see haigus, millest räägiti.

Aga see on minu kogemus, mind huvitab, et äkki kellelgi on veel noorusajast meelde jäänud midagi sarnast.
möödaminnes -maskidest -
13:32 14.11.2021
Hele-sinine, valge seespool. Bauhof müüb. Pakkis 50tk. Päritoluga ehk hiina või lasnamäe kanal.
Mingi nädal tagasi kasutasin 10-15 min. Tulemuseks oli kerge nohu mitmeks tunniks. Arvasin, et ehk külmetus.
Vahepeal pole maske kasutanud.
Eile siis sama pakk, järgmine mask. Nina kõditunne, kerge nohu. Jalle.
Neid siniseid enam ette ei pane, kahest korrast küll.

Ennem sai kasutata mingi N95 (selline oli pakedil number), probleeme pole märgatud.

Kes midagi oskab lisada?
Deus
13:45 14.11.2021
Ei oska. Istusin 8h seesama sinine ees, valge sees maskiga jutti ühes putkas. Misket ei saanud aru. Peale esimest tundi ei märganud isegi maski olemasolu enam mitte.

"Nimelt mind huvitab see ja tahaks küsida, et kas kellelegi teisele ka veel juba väiksest peale vanaema igal võimalikul juhul luges sõnad peale , et :"

Vanaemad on meil sellest ajastust, kus maainimene arvas, et haava peale urineerimine desinfitseerib ja mulla peale panek leevendab ja lähtusid rohkem vaatlustulemustest kui reaalsest teadmisest. Teati, et võib juhtuda aga MIKS, see osa on isegi mu vanematel puudu, nagu ka sul hetkel. Loobid sõnu kokku, tundub isegi korraks loogiline aga tegelt laused mõtet ei oma, sest teadmised ja olem-seos endiselt puudu.

Kuula targemaid.

Eestinen.fi ülepaisutatud paanikatekitamise originaaltekst: https://www.npr.org/sections/goatsandsoda/2021/11/10/1054224
204/how-sars-cov-2-in-american-deer-could-alter-the-course-o
f-the-global-pandemic?t=1636890437740

Muret tekitav on selline hüpe tõesti, ei saa eitada, nagu oli meil seakatkuga. Lahenduseks oli siis kõikide sigade hävitamine.

Muudetud 14.11.21 13:51

v6sa
14:52 14.11.2021
Kässar, ehk jätad alusetu optimismi levitamise?

Pool Su jutust on labane teadmatus stiilis" igal autol on alati ainult neli ratast all, sest minu autol on neli ratast all."

Teine pool on nooruseuljus ja pohhuism, mis võib minna keskealisele arutule maksma elu.

Samas vabal maal peab nii Sul kui mati1222 laadsetel kirjatähti tundvatel olema õigus oma arvamist välja öelda. Aga seda võiks teha niimoodi, et teised sealjuures ei kannataks. Sinu viidatud linkidel aetakse ju teadlikult jama...

Juba ainuüksi lisasuremuse ja vaktsineerimise vahele sõltuvuse panek näitab väga puudulikku analüüsioskust. Tuletan meelde: vaktsineerima hakati massiliselt alles kevadel. Mitte talvel. Sellele järgnes kuum (meie jaoks ikka väga kuum) suvi. Minu tutvusringkonnast läks mitu vaktsineerimata vanainimest südameprobleemiga. Läks sama probleemiga ka vaktsineerituid. Mõni aasta harvendab tutvusringkonda ikka päris karmilt...

Mis puudutab nohutama ajavaid maske: olen seda ka ise kogenud, küll täismaski filtritega. Mõni filter annab mingit ollust, mis paneb rohkem tatistama. Võtad samast karbist järgmise filtripaki ja muret enam ei ole. Seega - kui oled tundlik selle konkreetse valmistaja maskides kasutatavatele ainetele, siis pead lihtsalt toodet vahetama.
Kässar
18:17 14.11.2021
Ja miks sa arvad, et just kuumalaine pärast läks südamega. Äkki oli kokkusattumus.
Ja 2500 või palju neid surmi kokkuvõttes rohkem tuleb, ei ole ainult kuumalaine põhjustatud. Nii kuum meil siin ikka ei ole, et tuhanded inimesed surevad suvel kuuma kätte maha.
Kässar
20:00 14.11.2021
to möödaminnes -maskidest

Tekstiilikiud, mis jõuavad ninna ja kopsu, võivad allergiat põhjustada. Samuti kekskkonnaamet vms tegi uuringu, kus leiti, et maskides pesitsevad lisaks ka igasugu huvitavad bakterid, seened jms batsillid , kes võivad samuti ärritust tekitada. Nii et siin pole midagi imestada, kui inimesel tekib ärritus. Osa maske sisaldavad veel antibakteriaalseid ja viraalseid ained, mis tapavad küll bakterid, kuid samas võivad ka inimese hingamisteedes ärritusi tekitada. Inimesed on erinevad, mõnele piisab väikesest kogusest, et ärritus esile kutsuda, teine aga ei saa midagi aru.
Deus
20:05 14.11.2021
Millises Eestis sa elad, et ei ole saanud aru, et vanainimesed on meil palju väiksemate kuumalainetega läinud riburadapidi ja nood kuumalained laskusid ikka öösel alla 20 kraadi erinevalt selle suve omast. Kuumarekordeid purustati riburadapidi, millist polnud nähtud juba üle 100 aasta eestis. Purustati keskmisi nii päevade kui kuude lõikes kui ka hetkelisi. Sellist kuuma pole näinud 5 põlvkonda ja kuuendat meil ei ole enam elavate kirjaski ehk isegi lapsena polnud võimalik kohaneda sellise kuumalaksuga. Need, kes kuskil türgis või hispaanias puhusel käivad, need äkki on natukene vastupidavamad sellisele laksule kuid kahtlen, et korraks seal käimine väga palju organismi ette valmistab selliseks pidevaks soojuseks. Korraks on saunas hea ju käia aga seal elada on keeruline, kui tuli kogu aeg ahjus. Mingit kokkusattumust siin pole, kuuma suve ja päeva keskmise temperatuuri ning vanemaealiste suremuse rohkuse ja samuti ka ülekaaluliste suremuse vahel on suur võrdusmärk.
mati1222
20:24 14.11.2021
kui poleks meil seda kuuma ega viirust, ei sureks enam vist ükski vana inimene. Oli ka mingi 10-11a tagasi kuuma niiet ööselgi üle 25 sooja. Ja sama ka vist 2005 või 2006. On ikka küllaga neid nädalate viisi öid olnud, kus on pea 25c sooja olnud. Aga noh, teada on ju kelle sõna peab peale jääma.
mati1222
20:28 14.11.2021
Aga kui keelgi peaks vaxist surema või kahjustuse saama, siis on niigi nii sant ennem kui olla annab. Kuidagi kahtlaseks aetakse kõikjal see teema.
Deus
20:34 14.11.2021
Sina kui kõva graafikumees, tõesta. Mina mäletan erakordset sooja märtsi 2000 või 2001 aastal, peale seda läks jahedaks. Esimest korda sai ujumas käidud too aeg 28 märts. Suviti ma töötasin kogu aeg väljas, 30 kraadi oli harv nähtus, lõuna eestis. Lisaks paneme siia juurde ka meie rahvastiku vananemise. Ma ei saa, miks ma pean neid tingimusi järjest ette laduma siia, endal tõesti mõtlemisvõime puudub tuletada põhjus-tagajärg ahelat?! Ei pea teadlane olema nii lihtsate asjade nägemiseks ju.
mati1222
20:46 14.11.2021
Mida mul tõestada. kui öösiti polnud võimalik magadagi. Teatud masinavärgid pandi lihtsalt seisma, kuna õlid läksid liiga hulluks. Ka 2007 a mai algus ja kunagi keskel andis ka ikka korralikult nädalate kaupa kuuma, päevad stabiilselt pea 30c, edasi läks nahka ja kogu suvi samuti.
Deus
20:56 14.11.2021
Jah, oli soe mai lõpp ja juuni algus, oli soe ka augustis aga mitte nii mitu nädalat jutti ja öösel ikka jahtus enamasti maha. See selleks, 2007 aasta hiilgas ka suurema suremuse numbriga kui 2006 või 2008.
-
20:58 14.11.2021
2019 tulime soome reisilt ja käisime veel pakril ja oli stabiilne 30 ja rohkem. Soomes oli sama teema. 2018 varssavi kesklinnas 36. Majade vahel muidugi kuumem. 30 ei ole meie mail enam sugugi haruldane number, aga siiani pole keegi hädaldanud liigsete surmade üle. Ja kui väga vaja, otsin välja oma ülestähendused alates 2001a ja loen ette kõikide päevade temperatuurid. Küll mitte kogu eesti kohta, aga üldmulje aastast saab kätte.
mati1222
21:02 14.11.2021
2006 oli ikka mega suvi.
stammer
21:04 14.11.2021
lugesin hilisemaid sõnavõtte ja tuleb tõdeda, et ka minu puhul oli nooruses nii, et ära joo kuumal suvepäeval külma vett ja kui nahk märg, siis ära ole tõmbetuules. Olen oma rumalusest mitu korda kopsupõletikus olnud, aga õnneks mitte haiglas.Praegu on nii, et kui jääks kopsupõletikku, siis on 50:50 loterii, sest kunagi ei tea, kas sellega seoses on veel koroonaviirus ka lisaks ja tagajärg võiks olla letaalne. Nüüd vanemana ja targemana püüan tööd teha nii, et vähem rabelemist ja nahk ei oleks märg, sest elame ju korra ja tervis on tähtsam.
Lõunamaa kuuma kohta ka natuke. Käisin juulis Türgis ja joppasime sinna kuumalaine ajal kui varjus oli 40-42 kraadi sooja. Isegi kohalikud ohkisid selle aafrika kuumuse üle. Ütleks nii, et ei olnud nii hull kui meie 30-32 kraadi sooja, mis tundus mõnevõrra hullem. Pikapeale harjus ära.
Deus
21:08 14.11.2021
Ma rohkem ei viitsi, viimane kommentaar kuum vs suremus teemal. Jah, 2019 oli ka soe olla, telgis magada sai ainult linaga, istusin päeval paar tundi käiva mootoriga autos, et kondi jaheduses magada saaks Hiiumaal. Muud maailmajaod ei loe väga, kliimad ikkagi erinevad kuid juba juuli alguses 2019 oli hunnik uudiseid, kuidas tulev kuumus hakkab inimesi niitma. 3 päeva kuumust üle 27 kraadi ja haigestumus (vereringe häire on ka haigus) ning suremus kasvab ekspodentsiaalselt.
tartu kohta vääga
21:19 14.11.2021
kõva andmebaas https://meteo.physic.ut.ee/
vaevalt et muu ots kardinaalselt erines
möödaminnes
22:32 14.11.2021
Maskiteema. Deus, Kässar - tänud.

Muu osas:
Täitsa sellinne tunne, et "meie valitsus elab teisel planeedil". See lause pärineb ajast, mil lagunes NSV liit. Täna on sama teema, ainuke vahe, et see valitsus on viimasel ajal märksa tigedam kodaniku suhtes.

Mina selleks põhjust ei näe, aga eks kaugelt on parem näha.
A66
09:08 15.11.2021
Meie valitsus koosneb tainapeadest, seda vōis selgelt välja lugeda ka eileõhtusest AK Nädal, kus Merits rääkis, nagu asjad on. Kahjuks ei kuulata teadlasi vaid mõeldakse oma peaga, mida peaaegu nagu polekski. Arusaadav, miks targad inimesed minema jalutavad valitsuse nõustamisest.
vanames
10:27 15.11.2021
Valitsuseliikmetel, ministritel jne peaks olema minimaalne vanusepiir 50 aastat. Seni kuni riiki juhivad tegelased kes veel eile ema t issi otsas rippusid, saame selle mis on ja hullemaks veel läheb. Inimesel kes juhib riiki peaks olema mingigi elukogemus. Lumehelbekestel seda pole. Külmkappi kabistada ja raha, asju (kohvimasinaid jne) varastada oskab ka väike laps.
Deus
11:49 16.11.2021
Meil vanamees (tehnik) tuli ka nüüd kuu aega kestvalt "puhkuselt" tagasi, ligi 60 vanus. 11 päeva palavikus 38 kuni 39 vahemikus, kopsupilt pole siiani puhas.
plekkpea
13:56 16.11.2021
Vanamees jäi ellu ju :) 38-39 palavik pole mingi eriline raske haigus. Üsna normaalne asi viirushaiguse puhul. Jah, eriti mõnus olla ei ole, aga tegu on normaalse organismi kaitsereaktsiooniga.

Lisaks ei tea me vanamehe tervisekäitumise kohta kuigi palju. Äkki joob igal õhtul liitri viina ära ja tõmbab päevas 2 pakki suitsu otsa. Kui veel lisada sinna "hästi" söömine, siis sisuliselt ei saagi tervest inimesest rääkida.

Ma ei ütle, et vanamees kõike seda on või tegi eelenvalt, sest ma lihtsalt ei tea seda. Lihtsalt mainin, et haigused võtavad ikka neid kellel juba eelenvalt tervis nõrk.

Jah, nõrgemaid võib aidata, aga kas terveid peab selle pärast ahistama. Lisaks saavad nõrgemad ise palju ära teha oma tervise tugevdamiseks.
Deus
15:17 16.11.2021
Nõus, vb ta seepärast nii kaua haige oligi, et sigaretti pole kunagi pahvinud ja ega viinagi pole enam kümmekond aastat puutunud, ei tea ju, ähvardati, et suitsetajatel loomulik kaitse kõvem selle praeguse tundmatust riigist plehku pannud anonüümseks jääva viiruse vastu.
-
09:09 17.11.2021
Kuna artikkel tasuline, siis mõned väljavõtted.
https://arvamus.postimees.ee/7387207/joona-sosa-ja-jaanika-r
eilik-bakhoff-vaktsineerimata-tervishoiutootajate-olukorrast
-eestis

Vähem oluline ei ole teema, mis on seotud Covid-19 läbi põdenud töötajatega. Kuressaare haigla ravijuht Edward Laane on öelnud (Saarte Hääl, 24.09.2021): «Oleme kahjuks väga raske olukorra ees, kus kevadel vaktsineeritud inimesed haigestuvad ka praegu. Samas inimesed, kes on läbi põdenud, on immuunsed.» TTÜ immunoloogia dotsent Sirje Rüütel Boudinot kinnitab: «Uuringud on kinnitanud, et läbipõdemine annab viiruse eest pikemaajalise kaitse kui vaktsiin. Läbipõdenute vaktsineerimine pole positiivse antikehade testi puhul vajalik ega põhjendatud.» Endine terviseameti kriisijuht Arkadi Popov kinnitas (ETV, 5.10.2021), et läbipõdemine annab parema immuunsuse kui lõpetatud vaktsineerimiskuur.
Praegu peetakse tervishoiuasutustes arvet selle üle, millal kellegi läbipõdemine «aegub», ning selle asemel, et kontrollida antikehade taset, ollakse valmis vaktsineerimata inimese töölepingut lõpetama. Ametiühinguni on jõudnud info, et tervishoiuasutused saavad lisaraha, kui neil on kõrge vaktsineeritud töötajate osakaal või kui kõik töötajad on vaktsineeritud – sama kinnitab ka valitsuse otsus hakata maksma hooldekodudele toetust vaktsineeritud töötaja kohta 120 eurot, mis tekitab vaid suuremat survet töösuhtes. Samuti on infot, et osakonnajuhid ja personalijuhid on seotud kokkuleppega, mille järgi nad on kohustatud Covid-19 vastu vaktsineeritust nõudma töökohal aastani 2023. Tallinna kiirabis on tekkinud uus laine, kus vallandatakse läbipõdenuid, kelle põdemine on aegunud. Juba on hakatud avaldama survet vaktsineeritud töötajatele, et kui nad kolmandat doosi ei tee, tuleb töösuhe lõpetada.
Riskianalüüsides on bioloogiliste ohutegurite maandamine mitmes asutuses lahti kirjutatud äärmiselt diskrimineerivalt. Vaktsineerimata töötaja peab enne tööle tulemist tegema (oma raha eest) kiirtesti või PCR-testi ja tõestama nakkusohutust, vaktsineeritud ennast testima ei pea. Vaktsineerimata töötajad peavad kasutama siseruumides vabal ajal (st patsientidega mitte kokku puutudes) maski, vaktsineeritud mitte. Vaktsineerimata töötajatel on teiste töötajatega lävimine piiratud, sööma peavad nad üksi ja eraldi ruumis – vaktsineeritud, kes pole testitud ega kanna maski, võivad koos viibida. Selline vabaduse piiramine on põhjendamatu, tegemist on selge töökiusuga eesmärgiga survestada töötajaid vaktsineerima.
Lisaks väljendub ebavõrdne kohtlemine vaktsineerimata töötajatelt lisatasu äravõtmises, madalama tunnitasu maksmises ja lisapuhkusepäevade mitte andmises. Testide eest tuleb tasuda töötajatel ning mõnel juhul on testide maksumus palgast maha võetud. Töötervishoiu ja tööohutuse seadus (TTOS) ja ka nakkushaiguste ennetamise ja tõrje seadus (NETS) näevad ette, et kui nakkusohutuse tõendamiseks on vajalik test, siis kulu on tööandja kanda.

Ja päris huvitav on see, mis toimub Hitleri sünnimaal- taaskord tekitatakse untermensche?
mati1222
09:53 17.11.2021
Kui see meil ka nagu venes et süstitu lambapass kaotab kehtivuse peale põdemist. Kino hakkab saama, muidugi kui see jutt õige oli.
A66
10:11 17.11.2021
Kino saab juba praegu, kui ülbe mõisapreili, keda ükski kool pole suutnud rikkuda, koos puudliga mõistust pähe ei võta ja koju ei lähe. Diskrimineeritakse läbipõdenuid nagu ohtlikke elemente, ilmaasjata ja teadlasi, arste, juriste jne. kuulamata. See ei lõpe hästi demokraatlikule riigikorrale, see on ebaaus ja arusaamatu. See lõhestab inimesi, usaldust riigi vastu ja lõpeb mingitsorti mässuga varem või hiljem. Poleks uskunud, et meil nii rumalad inimesed riiki juhivad, korduvalt ämbreid kolistavad ja ei kuula mõistuse häält. Masendav, €CCP.
jee.kim
10:16 17.11.2021
"Andres Merits nentis, et sirgjooneliselt antikehade hulga mõõtmine on suhteliselt mõttetu. “See näitab antikehade olemasolu, kuid mitte nende kvaliteeti ehk võimet viirust neutraliseerida. Antikehi võib ju palju olla, kuid kui need viirusele
midagi ei tee, pole neid teab kui palju kasu,” viitas professor. Tõsi, mingi seos nende vahel on, kuid selles veendumiseks tuleks teha neutralisatsioonikatse. Kommertsteenusena seda praegu veel ei pakuta."
Deus
11:15 17.11.2021
Jeah, Kärss kirjutas seda sama mõned lehed tagasi ja ma samuti mainisin seda mõned lehed tagasi aga keegi ei usu sind nii kui nii, Meritsat ka mitte, ju ta üks suurkorporatsioonide poolt kinni makstud nöörinukk ole, siinse foorumi rahva arvates Delfi siis.

Maskidest, sattusin ka nüüd miski sellise partii otsa, mis korralikult aevastama ajab, tootjat ei tea ainult, sain selle ühest keskmisest jõukamast koolist, kus ilmselgelt senti pooleks aetakse. Nina traadi kohta saab ka öelda, et see nõnna pehme nagu talle saba ega kuju ei hoia. Ma pean vaatama, millised maskid ma enda teise autosse ostsin, nood on kõige paremad olnud siiani.
Andres Merits nentis
13:04 17.11.2021
häda on selles et tuhajuhanid kes üritasid ilma oskusteta süveneda auto remonti on nüüd leidnud kõrvalalana ka meditsiininduse
möödaminnes
18:36 17.11.2021
Need tuhajuhanid keskelt läbi suht targad inimesed. Oma moodi targad.
Neid on hoolega nopitud rahvamassist. Neid on edendatud sponorlusega, preemiatega, ametikohtadega. Märkamata, nagu juhuslikult. Sest nende mõtteviis, mis on "omamoodi", täitsa meelepärane neile, kes sellele suurele supipotile tule alla tegi. Sest nad on suht sõnakuulalikud ja mõjutatavad, kui "sõna" tuleb ülevalt.

Nii et, ära aja. :)
möödaminnes
22:27 17.11.2021
Minu isiklik statistika hakkab kosuma.

Et siis, parsada nägu.

Hetkeseisuga on haigestunud viis. Nendest kolm saand süsti. Üks süstimata sell suht pidevalt toimetas välipesulas, nii et tema puhul haigestumine pole ime. Teine süstimata sell sai negatiivse testi.

Positiivne, nendest, kes pole haige, aga soovis testida - kaks. Mõlemad süstimata.

Vaatame, kuidas see asi areneb...
-----------------------------------------------
Ise vist kah saand ... lõhnad kadunud, muidu nagu ok
Deus
18:56 18.11.2021
https://elu24.postimees.ee/7388728/vaktsineerimas-kainud-ees
tlannast-sai-parast-kolmandat-susti-mees

Ja te siin muretsete miski vaktsiini kõrvalnähu nagu palavik või vb kergemalt läbi põdemine pärast...

Tegelikult on kogu asi hoopis LGBT+ vandenõu olnud, mitte 5G kiip ja muud ebaratsionaalsed hirmud.

Muudetud 18.11.21 18:57

-
07:00 19.11.2021
A66
07:02 19.11.2021
https://www.postimees.ee/7389339/kohus-pani-esialgse-oiguska
tsega-negatiivse-koroonatesti-taas-kehtima

Eriti meeldivad mulle selles artiklis numbrid 0 ja 1007, millest olen ammu rääkinud ja küsinud. Kõik on vait nagu kuldid rukkis. Öelge nüüd, kas meie otsustajatel on pea või ei ole?
Numbritest
08:36 19.11.2021
Kui eeldada, et läbipõdenud on sama kaitsega vähemalt kui vaktsineeritud, siis vaktsineerimisega ei olegi palju edasi minna.

Eestis elab ca 1330 inimest, kellest ca 200 tuhat on alla 12 aastased. 815 tuhat on vähemalt ühe doosi saanud. Suure tõenäosusega, kel neist teist veel ei ole, teevad selle. Läbipõdenuid koos praeguste haigetega on 215 tuhat. 1030/(1330-200)=91% neist, keda üldse teoretiliselt peaks hetkel vaktsineerima, on koroonakaitsega kaetud rohkem või vähem.

Selleks, et saavutada 90% vaktsineeritus, peaks vaktsineerima ka suure hulga alla 12 aastastest. Kui kõik vaktsineerimiskohuslased vaktsineerida, siis saavutatakse max 85% hõlmatus. Ütleks, et valitsus on võtnud endale võimatu ülesande.
-
08:46 19.11.2021
Meil ei arvestata statistikas neid, kes läbi põdenud. Mitte kuskil vist ei arvestata ja kogu aur ning trummipõrin kuulub ainult vaksitud inimeste tekitamiseks ja numbriliseks esitamiseks- tähtis on süstitud inimeste protsent, mitte riigi kodanike hulk, kes on saavutanud immuunsuse. Ja kuna see koerapass kehtib aasta, aga haigestuvad pool aastat tagasi laksud kätte saanud inimesed, siis on see statisitka ammu juba omadege pekkis. Võinoh ei ole vist ka- ta on siiski süstitud ja riigi silmis igati korralik kodanik. Nüüd sai põdemise abil ka vist veel lisalaksu ja ilmselt ei haigestu enam niipea.
Kässar
08:47 19.11.2021
Võtame siis vahepeal jälle kokku , mis on selle kovidskämmi eesmärk. Laias laastus ega midagi muud, kui maksumaksja raha pumpamine meditsiinisektorist kasu lõikavatele vaktsiini, desovahendite, testi ja maskiärikatele. Ma pakun, et mingi miljard on eelarvest sinna lõputusse auku kadunud ja ilmselt jätkub asi samas vaimus ka edasi. Lisaboonusena on skämmi tulemusena suremus kasvanud, mis tähendab, et vanureid jääb kiiresti vähemaks, surmade kiirstatistika näitab, et ligema 100 inimest sureb nädalas rohkem võrreldes eelmise aastaga. Neile pensionäridele ei pea enam penssi maksma ja see on positiivne riigieelarve koha pealt. Eks stress teeb oma töö. Kuid see pole veel loomulikult kõik. Edasi on tarvis majandus kinni keerata , väikeettevõtted sulgeda ning tekitada kunstlikult majanduskriis. Lisame siia veel rohepöörde tuuled, mille võlusid oleme saanud maitsta juba priskete elektriarvete näol. Tulemuseks on inimeste vaesumine ning kui nad lõpuks veel luku taha ka panna ja piirata liikumist, siis stress ja lõpuks ka nälg teevad oma töö ja suremus kasvab veelgi , lisaks on sellistelt inimestel nüüd hea kõik maine mammona üle võtta, kuna neil pole võimalusi isegi elementaarseid makse maksta ja arvete tasumiseks tuleb oma kinnisvarast jms loobuda.
Eks samasugune asi toimus ka juba vanasti, kui igasugu katkud jms asjad ringi möllasid. Meile räägitakse seda, kuidas katk tappis palju inimesi, aga seda ei räägita, kui palju tappis valtisev reziim inimesi. Eks sel ajal oli samamoodi, et inimesi sunniti kodudesse luku taha ning kui nina välja pistsid, siis löödi lihtsalt maha. Kui paljud inimesed surid hoopis nälja ja raskete elutingimuste tõttu, mis kaasnesid nende taudide tõttu üles köetud hüsteeriaga. Lisame siia veel oma aja alkeemikud ja muud koomikud, kes inimestesse elavhõbedat süstisid , lootes neid niimoodi ravida, siis pole midagi imestada , et inimesed surid nagu kärbsed.
-
08:59 19.11.2021
Huvitav on ju see, et vahepeal ei ole toimunud mingit võidujooksu vaktsiinide parendamise osas kuigi kogu aeg kisati, et iga järgnev tüvi on kordi hullem- uhatakse sedasama kraami sisse mis alguses ja kõik on häppid. Nüüd küll jah uute tüvede osas ka kitsas käes. Mingisugune küll leiti, aga seegi pole hullem. Seega süsteem on nö ennast sisse töötanud, tekitatud on teatud hulk süstisõltlasi, edaspidi muutuvad nad ilmselt tabletisõltlasteks, sest käivad jutud mingi rohu turule tulemisest ja kuigi see koroova hakkab nüüd vaikselt hääbuma, viimased tõusud veel euroopas ja mujal käivad, aga siis pärast seda ongi asi oma loomulikul teel lõppenud. Hulk raha on voolanud ühes suunas, hulk inimesi stressiga oma tervise rikkunud, hulk jäänud töötuks jne.
jee.kim
10:50 19.11.2021
Loed nagu mingit 16. sajandi naljanurka :)
Deus
11:11 19.11.2021
maskiärikad.... keegi ei keelanud sul tellida kohe konteineritäis ca 5 tuhande eurorubla eest maske ja enda e-poodi püsti panna, ca 400% kasumit oleks saanud kohe alguses. Ma ei viitsinud seda teha aga kui see asi lahti läks, siis oli näha, et maskiäri läheb samas laines nagu läks spinnerite äri. Need, kellel konteiner tolli kinni jäi, said rämeda kahjumi aga need, kellel läbi tuli, suplesid papi sees.

Mis tableti ja süstisõltlastel häda on? Mul oleks vanemad juba ammu surnud, kui tänapäevast meditsiini poleks olemas ehk iga hommik ei manustaks ühte või kahte tablakat. Mõnes mõttes teeb see maakerale karuteene jällegi, kui hoiame inimesi liiga kaua elus tänu tänapäevasele meditsiinile aga samas annab see osadele noortele jällegi tööd, võta sa nüüd kinni, kumb parem on, kas pensiikka saabunud inimesed likvideerida ja komposti või küttematerjalina kasutada või ikkagi elus hoida, et nad saaks oma tarkust ja kogemusi noorematele edastada.

Töötuse lauset statistika ei toeta, normaalne kõikumine pigem arvestades majandusmulli ja muide, see aasta on töötuse tase langenud võrreldes eelmise aastaga, kus ta natukene tõusis aga mitte katastroofiliselt.

Kohapealne antivaktsineeriatest veeganite grupp käib ja viliseb mööda koridori, kahju neist lausa, eelmine aasta olid tugevad poisid ja nüüd suudavad vaevu ennast vedada.

Muudetud 19.11.21 11:53

.
13:19 19.11.2021
Hiteri sünnimaa pani kohustuse kõigile nõel sisse. Nii palju siis vabast maailmast.
A66 to .
13:37 19.11.2021
Eks see lihtsalt mingiks ähvarduseks jääbki. Seepärast ka nii pikk aeg täitmiseni. Sellega kaasneb lihtsalt niipalju nüansse, et tegelikkuses ei suuda seda keegi ellu viia. Võibolla lühiajaliselt ei lasta kedagi isegi toidupoodi ega jalutama, aga see on mööduv. Ei tasu ette kujutada, et karistussalk on automaadi ja nõelaga ukse taga... Päris palju nalja hakkab saama
ddig
14:13 19.11.2021
See Austria uudis kõlab küll nagu lõpu algus. Nii haigeid ideid viljelevad maa-asukad võiksid küll vabatahtlikult oma riigi kadunud geeniusega teispoolsuses liituda.

https://www.err.ee/1608408656/austrias-hakkab-veebruarist-ke
htima-koigile-vaktsineerimise-kohustus

Eespool toodud numbrid annavad üsna selgelt aimu, et ainus osa elanikkonnast, kellega peab tegelema ja kes on tegelikult probleemiks viiruse leviku aspektist, on vaktsineeritud inimesed. Aga (kahjuks mitte ainult) meie viletsus aina heietab kuidas ikka väga on vaja inimesi vaktsineerima saada. Piinlik ja õudne.

Tasapisi tuleb juba eeltööd teha et, kui see pornograafia maha rahunema ei hakka, kuhu siis saaks ümber asuda. Vastasel juhul tuleb hakata arsenali varuma ja mõttekaaslasi koondama.

Sõltumata sellest, kas ma olen valmis ennast vaktsineerima, ei pea keegi olema nõus sellise riigikorraga.

Hiljuti oli err-is üks saade Hiina koonduslaagritest. Tore tulevik, või mis :-)
ei vakstsiinile
15:05 19.11.2021
must kott on tulevik
Deus
15:52 19.11.2021
Ah, mis sa pasted siia alatut ja valelikku propagandat, keegi ei usu ju kompostimehe ega djelfi uudiseid.

Mõmisen siin omaette ainult ... meenutame minevikku ... meenutame minevikku ...

Kui keegi aru ei saanud, siis lugege uuesti läbi see ajalootükk, mille ma ühe huvitava haiguse kohta 60'tel kirjutasin, mille raviks oli ülermaailmne sundvaktsineerimine.
Riigikord on hetkel muutunud küll võrreldes 60'tega, nimelt demokraatia aga tuletan veelkord meelde, demokraatias loeb enamuse tahtmine, mitte vähemuse, nii palju, kui seda ka meile ei üritata selgitada igasuguste LGBT, taimetoitluse, elektriautode, antivaktsineerimise ja muude selliste propagandadega, mis on juba aastaid kestnud.
Kui riigikord ja ühiskonna korraldus on vastumeelt, siis ei jäägi muud üle, kui oma põllulapi pealt kartulit korjata ja maksuametit korra aastas ainult meelde tuletada maamaksu maksmiseks.
ddig
16:11 19.11.2021
"Kui riigikord ja ühiskonna korraldus on vastumeelt, siis ei jäägi muud üle, kui oma põllulapi pealt kartulit korjata ja maksuametit korra aastas ainult meelde tuletada maamaksu maksmiseks."

Oleks see nii, siis poleks väga põhjust muretsemiseks.
Praegune tendents pigem selline, et varem või hiljem tullakse sulle sinna põllu peale järele. Või kui peaksid kogemata avalikus kohas viibima (nt. naabrimehe juurde jalutama), siis mööduva patrullauto pardakaamera tuvastab hetkega isiku ning annab kuubedele teada, et sind tuleb viivitamatult kinni nabida ja sundvaktsineerimisele või koonduslaagrisse toimetada.
Enam-vähem normaalse peapiirkonna verevarustusega inimesed ehk veel mäletavad, et üks selline mittemidagiütlev seadus sai äsja vastu võetud, et sellist jälgimist ja tuvastamist võimaldada.

Kõlab (hetkel veel) kui reede õhtul õlleklaasi taga sõpradele edasi räägitud kokkuvõte kunagi nähtud ulmefilmist?
Samal ajal Austr(aal)ias ...
k2rsss
16:14 19.11.2021
Öeldakse pikalt ja lohisevalt, aga heade näidetega ja sõnum ise tabab hästi.

https://epl.delfi.ee/artikkel/95176517/mis-saab-homme-jaanus
-riimets-vaktsineerimisvastasuse-taga-on-pettumus-elus-ja-ri
igis-mitte-teaduslikud-faktid

Fakte pole kellelgi. Ei pooldajatel, vastastel ega kahtlejatel. On ainult vandenõuteooriad (pigem hüpoteesid, kui sedagi). Otse ja keerutamata välja öeldes usuvad ühed vaktsiinidesse ja teised vaktsineerimisvastasusse. Täpne olles peavad ühed vandenõuks vaktsiine, teised viirust ennast. Unustades seejuures, et üks ei välista teist ja kusagilt pole praegu (veel) võtta fakte, et siit midagi tõestada või ümber lükata. Küll aga on olemas juba hulgim fakte, et paljud lamemaalaste esitatud väited ja seisukohad piisava usaldusväärsusega ümber lükata. Lamemaalaste all pean silmas praegu teadusest ja meditsiinist tuleneva info eitamist - meditsiiniliselt harimatu poliitilise eliidi avalikke väljaütlemisi oma koroonaagenda läbisurumisel, tundmata vähimalgi määral isiklikku vastutust enda tekitatud olukorra (mitu korda järjest nr 1 maailmas!) ees.

Kui kindlaid fakte pole, ongi võimalus vaielda ainult usupõhiselt, ise "pühakirja" mõistmata, sest 99%+ seisukohti omavaid inimesi pole seda isegi lugenud, aga oskavad sealt leida tsitaate enda seisukohtade kaitseks. Mõistmata seejuures nüansse, milleks see tsiteeritav tekst seal üldse on. Ei erine absoluutselt varasematest ususõdadest olenemata sellest, millise puusliku nimel neid peeti, kuid kõik on valmis tooma ohvreid - kui mina jäin pandeemia ajal ellu, siis järelikult teised suregu ära lihtsalt selleks, et minu vabadusi ei piirataks... millegipärast kuulutavad seda nii vaktsineerimise pooldajad kui ka läbipõdenud vastased:) Neid, kes pole vaktsineeritud ega läbi põdenud, neid on üha vähem ja nende hääl kaob varsti muu müra sisse lõplikult ära.

PS: minu suguvõsas on homme jälle matused, paraku mitte vaktsineerimisvastaste, vaid lausa koroonaeitajate peres. Ühe puhul on ime, et üldse ellu jäi, aga "mis elu see enam on"... keegi ei tea, milliste tagajärgedega on nt tavaline gripp temal mõne aasta pärast, aga tal tulebki nüüd teha uued valikud siin elus. Enam pole vaja valida uskumise või mitteuskumise vahel, või siis vaktsineerimise või mittevaktsineerimise vahel.
Deus
16:24 19.11.2021
Vilisevad kopsud nagu kontori peal kuulda ja hapnikupuuduse tõttu jõuetus ning kõrge hemoglobiinitase, mis muud.

Mis puutub esikoha saavutamisse, siis Kaja oli liiga pehme, andis järgi maskikandmise kohusele, andis rohkem liikumisvabadust ja pandi amokki igate pidi seda asja laiali vedada, olgu siis vaktsineeritud või vaktsineerimata.
Ja nüüd sõimatakse teda, et liiga pehme on olnud ja otsustusvõimetu. Lisaks veel toredad hüüdnimed KaKa jne, mis näitavad, et meie seas ongi debiilikuid, lolle, imbetsille ja üldse madalalaubalisi täiesti labaseid inimesi liiga palju, kes peakski maha surema puhtalt genofondi parandamise eesmärgil, olgu see siis kasvõi meie rahvuse väljasuremise hinnaga, mis nii kui nii juhtub paarisaja aasta jooksul.
ddig
17:40 19.11.2021
Polariseerimine ja usuhullus on need asjad, mis mind on pannud sellel teemal sõna võtma.
Murettekitavalt suur on osa ühiskonnast, kes pikemalt mõtlemata kirjutavad alla igasugusele jurale mida riigis korraldatakse ning kiidavad veel takka kah. Nende hulgas omakorda murettekitavalt suur osa, kes milleski kõhklejaid-kahtlejaid panevad ühte patta koroonaeitajate, maskivastaste ja lamemaalastega, nimetavad vaktsineerimata inimesi idiootideks jne jne. Selliselt käituvad inimesed - nimetagem neid lamelinlasteks - ei vääri sugugi rohkem lugupidamist kui äsja nimetatud äärmuslased.

Veidi rahulikuma väljendusviisiga tegelased püüavad vett sogada sellega, et nimetavad igasugu kõhklusi ja kahtluseid vandenõuteooriateks.
Kui meile ettesöödetavates numbrites kõhklemine, koroona tekkepõhjuste üle spekuleerimine ja ravimitootjate eetika üle arutlemine võivad tõepoolest tänases seisus vandenõuteooriateks liigituda, siis oht oma kodumaal paariaks muutuda on juba täiesti reaalne. Ning kedagi ei huvita, kas konkreetse indiviidi vaktsineerimine on ohutu ja vajalik. Pool aastat läbipõdemisest möödas, vaktsineeri värdjas või muidu ...
Nüüd siis ollakse otsapidi laste juures, keda seniste teadmiste järgi pole üldse põhjust vaktsineerida.
Kedagi isegi ei huvita, et valitud "ravimeetodid" on osutunud ebaefektiivseteks, mis võiks ometigi õigustada inimeste skepsist vähemalt sel määral, et neid seetõttu hukka ei mõisteta.

Miks kiidame heaks valitsuse tegevuse niivõrd olulises küsimuses nagu seda on meie tervis, kui on ilmselge, et peataolek kestab ja kestab. Teadlaste soovitustest tehakse järeldusi väga valikuliselt, hirmutatakse, sildistatakse, lõhestatakse, piiratakse. Ja see kõik on okei?!

Kuidas me julgeme siis kahelda valitsuse otsustes näiteks sellistel teemadel nagu maavarad ja metsamajandamine? Noo, nad tupsununnukesed lihtsalt ei tea asjast piisavalt. Ah, mis sest, las otsustavad. Mets va raibe ju muteerub kogu aeg ning seda ei saagi normaalselt majandada. Ainus viis selle kuradi metsa lõputu muteerumine peatada on see täielikult maha võtta.
Deus
18:03 19.11.2021
Sest ise me valisime nad sinna. - korduv tekst minu poolt.
Ravimeetodid: pole olemas, aind leevendus - jälle minu poolt korduv tekst.
Laste juures: ajaga tuleb teadmisi juurde katku käitumises ja tuleb kohaneda - jälle minu poolt korduv tekst.

Kõikidele nende küsimustele ja kahtlustele on siin juba vastatud nii mitmegi nurga alt ja ma näen hetkel siin lihtsalt rämedat kordamist igal leheküljel sama asja peaaegu nagu Kässari kopsupõletiku jura, mida ta raiub ja ikka aru ei saa, mis see on ja mida ma järjepidevalt kustutan.
.
18:36 19.11.2021
Sest ise me valisime nad sinna...
Kurat saage ükskord aru, et meil ei ole valikut- esiteks meie haige valimisseadus ja teiseks ühed samad näod aastakümneid. Süvene natukene valimistulemustesse- 23% üks erakond, 20% teine, 14% kolmas jne- sellised on meie valimistulemused ja sellest järjekordselt piisab mingi koalitsiooni kokkuklappimiseks mis teeb jälle mingi kompromissi oma valimislubadustest ja ongi järjekordne mõttetu valitsus moodustatud ja võimu ihkavad tüübid oma võimu kätte saanud. Aga meil pole kunagi olnud tõelist enamusvalitsust, kus üks punt saaks vähemalt 60% rahva häältest ja valitseks rahva nimel ja rahva heaolu nimel. Lisaks peibutuspardid, kes korjavad erakonnale hääli, aga oma valijaid kohalikus omavalituses esindama ei hakka (näit. Enn Eesmaa Saaremaal) ja siis hakkavadki kohalike elu korraldama inimesed, kes said valimistel 10 häält... Absurd.
Niiet kas ikka on kõiges valijad süüdi?
Loomulikult on süüdi haugi mäluga valijad, kes ilusate lubaduste eest valmis keda iganes valima.
Ja tuletame meelde lähiajalugu, kus rõivas kukutati ja ratas sai võimule ja ratas kukutati ja kaja sai võimule- kas rahva käest küsiti midagi??? Shittagi.
Deus
18:46 19.11.2021
Vaata, kui erakond kõigile vastukarva on, siis ei saa nad seda 20% kah. Meil on demokraatia, loeb enamuse tahe. Kui su valitud erakond ei võitnud, ära süüdista võitjaid vaid enda valitud erakonna kehva toetust. Näiteks saaks SDE oma olemusega tuule alla teha vabalt EKRE'le ja keskerakonnale ning võiks isegi reffist jagu saada. Taani omad igatahes teenivad austuspunkte paljudest riikidest aga ei, meie SDE ei saa sellist asja lubada miskipärast. Lihtsalt üks näide. Ratase valitsus tegelikkuses pandigi kokku vähemuse saanute pundist, et saada enamus ja nüüd siis tegi Ref sama kübaratriki koos keskerakonnaga. Jah, ulme, mis toimub aga siiski, selle lause vastu pole argumenti, et ise me valisime nad sinna.
.
18:55 19.11.2021
Kordan sulle veelkord ja püüa kaasa mõtelda- meil ei ole valikuid. Valid inimest, saad erakonna ja sinu valitud inimene ei pruugigi kuskile mingile ametikohale saada, sest ta on nimekirjas mõnest kümne hääle tüübist allpool, kuigi sai rohkem hääli. Ja saad aru, mida tähendab sõna enamus- see on üle 50%- on meil mõni erakond kunagi ligilähedalegi saanud? Ei. Ja kokkuklopsitud koalitsioonid ei ole rahva enamuse tahe- see on mingite seniilsete penskarite ja ostetud häälte valitsus, sest valimas käivate inimeste protsent on ka hädine 60. Seega mingist rahva enamusest ja rahva valitud valitsusest pole meil kunagi haisugi olnud. Suur ameerika saab hakkama kahe parteiga ja eestis on neid üle kümne ja oleme ikka mingid sitahädad.
möödaminnes
19:02 19.11.2021
ddig ütles: Kedagi isegi ei huvita, et valitud "ravimeetodid" on osutunud ebaefektiivseteks, mis võiks ometigi õigustada inimeste skepsist vähemalt sel määral, et neid seetõttu hukka ei mõisteta.

Ei huvita, sest eesmärgiks on miski muu.

Suured härrad omadega plindris. Seda ja sama plära rahvas enam ei võtta omaks, ja tõtt öelda ei taha/ei saa. Seega, kärpsed, mida pähe aetakse, muutuvad eriti rammusaks, seadused aga karmimaks, kisa aga suuremaks. Sinna kogu aur lähebgi. Pole enam aega süsteemseks tegevuseks, sest tamm lekib täjega, ei jõua enam auke lappida.

Kässar
19:15 19.11.2021
https://www.worldometers.info/coronavirus/country/china/

1,4 miljardilise elanikkonnaga riigis kokku 4636 surma:)

Meil võrdluseks 1500 ja rahvaarv on 1000 korda väiksem.

Kuradima hästi said pilukad ikka hakkama pandeemiaga. Eks kokkukeevitatud korteriuksed ei lasknud viirust läbi. Hea show, ei oska öelda muud.

Nüüd siis käed kähku käima ja ülejäänud maailmale maske ja muud koroonaviiruse pudi padi müüma. Kinnisvara tuleb ka odavalt müüki , sellele pannakse ka käpp peale.

Deus
19:16 19.11.2021
Kui valitsus moodustatakse kahest erakonnast, kes said mõlemad näiteks 26%, siis ongi eestotsas enamus. Ja see enamus on ju veel parem enamus, tasakaalukam enamus kui ainuvalitseja. Mõtle nüüd hoolega, kas tahaksid ikka etteotsa sellist äärmust või rohkem tasakaalu ;)

A mis kärbseid muidu pähe aetud on?

Ja jätame välja fraasid "aga 4 kuud tagasi te ütlesite ju nii!!!" Ütlesid jah, laborist tuli uus uudis, strateegiat oli vaja muuta. - kordustekst jälle.
möödaminnes
19:20 19.11.2021
wiki demokraatia kohta:

Sõna tuleneb vanakreeka keelest: δημοκρατία, mis koosneb tüvedest δημος ('rahvas', 'hulk') ja κρατος ('võim', 'valitsus'). Sõna demos tähistas Ateenas kinnisvaraomanikest täiskasvanud mehi, kes olid perekonnapead, tasusid linnale makse ning osalesid isiklikult (oma varustusega) linna kaitsmisel ning selle poolt korraldatud sõjalistes välisaktsioonides. See tähendab, et poliitiliste otsuste langetamisel osales vaid u 10% Ateena elanikkonnast, kuigi kodaniku staatusest tulenevaid õigusi nautisid kõik, kes olid sünnipäralt ateenlased.

Rõhutan: 10 prosa.
Deus
19:30 19.11.2021
Riigikogu on meil tõesti väiksem, kui 10% Teeme ettepaneku saadikute arvu suurendada 101 pealt 130 000 inimese peale, siis on hea, antiikse aja 10% täidetud, enamus targemaid ajusid hõlmatud, vaesed ja rikkad läbisegi, ideaalne hegemoonia suisa, mitte enam labane antiikne demokraatia, mis on läbi ajaloo natukene definitsiooni poolest muutunud küll aga see selleks. Ma unistan ka vanast ajast, kus mõisnikule pidi ainult kümnist maksma (10 %), mitte 50+ % riigile kui kõik tulu, käibe, luksus jne maksud sisse arvestada lõppprodukti ostes.
möödaminnes
19:43 19.11.2021
To Deus:
Kärbestest raske seletada. Peavoolust tuleb vastastikune, mõnikord absurdne info.
Nagu keegi siin ütles: "nurgad ei klapi", ja proovi sa võtta kinni - sured ära iga kärbest taga ajada.

Demokraatiast mina tõstsin esile vaid seda, et et see sõna ei tähenda mitte "rahva võim" , mida tihti ekslikult arvatakse.
Deus
19:48 19.11.2021
Sa tõid esile alguse ajaloos. Otsisin selle wiki artikli ülesse ja seal on sulaselgelt enne sinu siia asetatud teksti kirjas:

Demokraatia (ka rahva võim) on valitsemisvorm, mille tunnuseks on kodanikkonna osalemine poliitikas, võimude lahusus ja tasakaalustatus, seaduse ülimuslikkus ning inim- ja kodanikuõiguste austamine. Rahvas teostab võimu konsensuse, otseste referendumite (otsedemokraatia) või rahva poolt valitud esindajate kaudu (esindusdemokraatia).

Meil on esindusdemokraatia.
Kokkuvõtvalt endiselt rahva võim ehk enamuse võim ja selle loogika järgi, mis üleval juba kirjas.
Ja lisaks paistab seesama rahva võim otsetõlkes isegi välja nendest samadest sõnadest, ei saa aru, kus siin mingi teistsugune arvamus üldse tekkida saab...

Muudetud 19.11.21 19:50

Kässar
19:52 19.11.2021
Meil peaks olema vabariik, mis põhineb põhiseadusel. Puhast demokraatiat pole kuskil ja seda keegi ei soovigi. Puhas demokraatia tähendaks enamuse võimu ja me juba teame, mis sealt tulema hakkab, kui 80% oma tahtmisi saaks teostama hakata. Midagi ilusat see ei ole.
möödaminnes
19:53 19.11.2021
Automaksud on kah "rahva soovil". Pole kahtluski. Demokraatia õitseb.
möödaminnes
19:57 19.11.2021
uups. automaksude kohta palun kustutada. Mingi näpukas tuli.

Aga mõte on õige. :)
Kässar
20:08 19.11.2021
https://www.youtube.com/watch?v=KFXuGIpsdE0&t=360s&a
b_channel=AuntieZionist

Siin on hästi lahti seletatud, miks demokraatia halb on ja miks vabariik on mõistlik.
v6sa
20:20 19.11.2021
Hea ddig, valitsus ei lõhesta, sellega saame me ise suurepäraselt hakkama. Sest me oleme laisad, ahned ja hoolimatud.

Täpselt nii, nagu üksiki valituse ega TA ukaas ei peata viiruse levikut, vaid meie enda igapäevase tegevuse järjekindlus (või ajuvabadus).
möödaminnes
20:22 19.11.2021
Demokraatia, bla-bla-bla...
Rahvas ei oma sõna, ei taha ka. Keskeltläbi. Seega, otsustavad need, kellele seaduslikult see õigus kuulub. Ja jumal tänatud, kui nende otsused on rahva kasuks, mitte isiklikutel huvidel.
Mina, kui "rahvas", kipun arvama et isiklikud huvid seal ülekaalus. Kindlalt ei tea, pole rahvasaadik, lihtsalt tundub nii, üldpilti jälgides.

------------------------------------------------------
Tegelt see kõik on poogen, laseks elada. Aga vot miski paha "kõhutunne" on sellega. Muudatused tulekul. Väga võimalik, et ebameeldivad muudetused. Seepärast ongi kogu hetkene valitsuse tegevus vastu karva.

Foorumi reeglid

Juhime tähelepanu, et foorumi kasutamisel tuleb järgida Kasutustingimuse punktis 7 toodud piiranguid Sisu lisamisel. Nende piirangute täpsustamiseks ja neile lisaks on Haldaja kehtestanud Lisatingimused foorumi kasutamiseks järgmiselt:

• Foorumis on KEELATUD:
    • Ostu-, müügi- ja vahetuse kuulutuste edastamine
    • Otsene reklaam
    • Teadlikult ebaõige sisu avaldamine
    • Ropendamine, sõimamine, karjumine ehk läbivate suurte tähtedega kirjutamine
    • Kirjutamine rängalt eesti keele grammatikareegleid eirates
    • Teemast mööda rääkimine
    • Samas teemas erinevate nimede alt postitamine
    • Võõra inimese pärisnime all esinemine
    • Sõnumite ja teemade kordamine
  • Lubatud on teiste foorumi külastajate aitamine soovitades mõnda head firmat või töömeest. Lubatud on teema laiendamine. Liiga usinat ühe ja sama telefoninumbri/meili jagamist erinevates teemades võidakse lugeda reklaamiks ning kontaktandmed/postitused võidakse kustutada ja kasutaja blokeerida.
  • Teema pealkiri ei tohi olla umbmäärane: "mure", "probleem", "appi". Pealkirja lugedes peab saama aimu, millest antud teemas juttu tuleb. Teemade pealkirjades on keelatud korrata kirjamärke, näiteks: "palju on Calibra kütusekulu???????????".
  • Teema pealkirjas ei tohi laimata kaubamärki-firmat, näiteks: "petturid ASDF autopoes". Oma konkreetset kogemust mingi firma või kaubamärgi kohta saab väljendada kirjutatud sõnumis.
  • Küsimused, ettepanekud ja järelpärimised võib postitada "Vaba teema" foorumis asuva teema "Kaebused" alla.
  • Reeglitele mittevastavaid, mõttetuid ja foorumit risustavaid sõnumeid ja teemasid on administraatoritel õigus kustutada või sulgeda. Pidevalt mõttetu sisuga postitustega foorumit koormavaid kasutajaid on õigus moderaatoritel blokeerida.
  • auto24.ee-l on õigus foorumi reegleid muuta.

Vasta teatele

Pildid + lisa pilte