Vaba teema

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

COVID-19

möödaminnes
01:11 23.01.2022
#samas ei saa aru, miks reikop ja lõbu kodus passisid.

Effektivsed managerid ruulivad, kõikidel tasanditel. Need, kellel kogu aur kulub vile peale, ja selle peale mõtlemiseks, mis saab "homme", auru enam ei jätku. Kuna nende toimingud, sõnad ja otsused, on tingitud eelkõige isikliku kasumisaamisest, igas mõtes, kusjuures ka loeb isiku emotsionaalne hetkeseis, siis otsida seal mingi "aru" on mõtetu tegevus.

To: Kärss
#terve ühiskond lukku läheb ja paljud ettevõtted toetusi vajavad.

"läheb" ja "pannakse" on kaks eri asja.
Minu jaoks respiratoor haigestumise pilt on suht sama, mis oli viis või kümme aasta tagasi. Ehk siis minu jaoks pigem "lukku pandud".
Deus
12:20 23.01.2022
https://imgur.com/gallery/yG4lNVw

https://i.imgur.com/TwZItiL.mp4

Ja rohkem polegi nagu midagi öelda.

Kui meil aind 6% omikroni on, siis selle otsa sattuda on veel üsna kehv tõenäosus. Eks järgmine nädal näeb, kas on asi tõusu teel või mitte. Samas seda ei pruugi nähagi, sest kui ta enamuse vastu ongi leebe, siis omikroni inimesed ei satugi haiglasse ja sedga ka statistikasse mitte.
Sass0101
16:42 23.01.2022
Vaktsineeritud said ikka korralikult pügada.
mati1222
23:02 23.01.2022
Keegi isegi ei tuvasta neid tüvesid, paras udutamine käib selle külmetushooaja ümber.
Deus
08:39 24.01.2022
Ümisen siin omaette jälle peas juba kummitavat teksti... Tõenäosus, põhikooli matemaatika, protsentarvutus.
Ja hakkab jälle peale see tekst, mis juba selle teema esilehekülgedel läbi nämmutatud.
"Ei saa aru miks bla bla bla..." - no kui ei saa aru, järelikult oled kas loll või pole lihtsalt sinu ala ja ole vait nahh!
mati1222
09:14 24.01.2022
Nagu ikka, teised on kõik lollid. Kui see pole nartsissism, siis mis see on?
Deus
10:14 24.01.2022
Kas ma olen kuskil väitnud, et ma pole nartsissist, psühhopaat ja muude heade iseloomuomadustega inimene? Antud teemas oled sina igatahes kergelt puudulike teadmistega.

Vaheapeal aga Hiina pealinnas Pekingis peavad kõik, kes ostavad käsimüügist tavalisi külmetusravimeid, minema koroonaviiruse vastu testima, eesmärgiga ära hoida viiruse kontrollimatut levikut olümpiamängude eel.

Kommunism on viirustega võitlemisel ikkagi parem ideoloogia, kui demokraatia, sest demokraatiast tekib kuidagi võltskujutelm miskist isikuvabadusest.
Hiina, Põhja Korea ja Venemaa tegelt meenutavad mulle Impeeriumit natukene Star Warsist ja Warhammer 40k temaatikast. Hiina samas kaldub kergelt seriaalides Black Mirror ja The Orville kirjeldatud ühiskonnastruktuuri poole, kus küll isikukultust ei olnud nagu Hiinas hetkel, kuid loeb ka see, kui palju nö "like" oled sa saanud. Kui dislike nuppu sinu või sinu tegude suunas liiga palju pressitakse, siis pead minema sotsiaalsele korrektuurile.

Muudetud 24.01.22 10:14

.
10:22 24.01.2022
Ilmselgelt meeldib sulle süsteem, kus suur vend su elu kontrollib ja veel rohkem meeldiks, kui ise oleksid kontrollija. Ilmselgelt tahaksid elada nagu hiinas.
https://www.nytimes.com/2018/07/08/business/china-surveillan
ce-technology.html
Deus
10:30 24.01.2022
Mina, kui käsule allumatu tegelane, kui käsul puudub arusaadav põhjendus, ei saa sellist asja väita.

Lisaks mu eelnev tekst sellist asja tauniski, kui aru polnud saada.

Muudetud 24.01.22 10:34

.
10:38 24.01.2022
Äkki seda demokraatiaga kaasnevat võltskujutelma miskist isikuvabadusest saabki korrigeerida pideva kontrolli abil?
Deus
10:42 24.01.2022
Ei, seda saab korrigeerida rahva harimisega, kes saab aru, mis on vabaduse hind. See on juba siin teemas tegelikult lahatud ja mulle ei meeldi korrata ennast. Kodanik V6sa on samamoodi näiteid toonud ja mõtteid selle kohta nii siin kui sealpool lompi.

Vahepeal on number jälle suurenenud: 5040 positiivset. HUA!

Muudetud 24.01.22 10:46

.
10:44 24.01.2022
Kordamine on tarkuse ema. Vabaduse hind on ilmselt vaktsineerimine? Selle aasta jooksul hakkavad vaktsiinipassid järjest kehtivust kaotama- kuhu edasi? Uued süstid ja uued passid, et vabadus säiliks?
Deus
10:47 24.01.2022
Kordamine on tarkuse ema tõesti ehk siis loe uuesti teema läbi, kui mälu nõnna kehvakene on. Vabadus on sul ka ilma süstimata olemas, jällegi, loe uuesti teema läbi, kui ei mäleta, miks see nii on.
.
10:50 24.01.2022
Mul oli eelmises kommentaaris mõni küsimärk, st tegu oli küsilausega- oskad sa vastata või jätkad leierdatud viisil- sellest oli juba juttu...
Deus
11:00 24.01.2022
16:32 19.08.2021
14:01 20.08.2021
19:43 24.08.2021
10:04 26.08.2021
09:32 23.09.2021
12:30 23.09.2021
15:46 23.09.2021
18:35 23.09.2021
ja nii edasi, jõudu lugemisel.
mati1222
14:00 24.01.2022
Ooo jee, nii palju positiivseid. Ja mida see test näitab, mitt midagi. Ringkonnas pos juba küllaga mõlemas leeris, kuid mõni päev külmetustunnustega. Kui isegi sellest aru ei saada kui jabur see on, siis pole mõtet loogikast ja reaalsusest rääkida. torgime aga hoogsalt edasi, mis puhul, no igaks juhuks. Väike kont ka närida: https://uueduudised.ee/arvamus/kalle-grunthal-koroonapiirang
ute-leevendamise-taga-on-hirm-tagajargede-ja-vastutuse-eest/
Kärss
14:22 24.01.2022
# Vabadus on sul ka ilma süstimata olemas, jällegi, loe uuesti teema läbi, kui ei
# mäleta, miks see nii on.

Irw, ka mulle tundub, et kõige suuremad probleemid on hoopis mäluga, mitte vabaduste või vaktsineerimistega:))

Lihtsalt praktiline näide, et ülemöödunud suvel seiklesime kogu perega mõned nädalad Islandil, möödunud suvel tegime pikema tuuri mööda avastamata Baltikumi maakolkaid. Millega siis vabadusi reaalselt piirati? Erinevalt vaktsineerituist olid mõned lisakulud ja väike lisaaeg testimistele (suht kehvalt organiseeritud, kui terve reisi ajal kõige suurem nakatumisrisk luuakse kunstlikult testimisjärjekorras:). Maski kandsid poes ühtviisi nii vaktsineeritud kui mittevaktsineeritud inimesed, nii turistid kui kohalikud.

Ainus tõsiseltvõetav isikuvabaduste kuritarvitamine ongi vist need kutselised kaitseväelased ja meditsiinitöötajad, kes oma läbipõdemist õigel ajal ei registreerinud, kes oma "illegaalsel teel saadud antikehadega" ei kvalifitseerunud ja riik nende spetsialistiks koolitamise kulud hämmastava kergekäelisusega korstnasse kirjutas. Minu enda isikuvabadustega pole (hetkel veel) mingeid probleeme, täpne olles on need kosmeetilised nii kaua, kuni kusagil linnas joomas käimine ei kuulu põhivajaduste hulka.

Probleemid on hoopis ettevõtlusvabadusega ja sellel on juba väga konkreetne hinnalipik, nagu ka ravikuludel. Keegi, ei pooldaja ega vastane, pole toonud välja argumente, kus on kõrvutatud neid kahte kulu, kuna seda ongi keeruline teha. Pean seda silmas, et majanduslike kulude hulka on väga raske lisada tulevikus lisanduvaid kulusid, mida pole täpselt prognoosida võimalik. Näiteks näitlemise asemel kompensatsiooni saanud näitleja tasemelangus, tegevusetult toetuste najal istunud ooperilaulja hääle muutused (või psühholoogilised probleemid), turismisektorist lahkunud spetsialistidele sama kvaliteetse tasemega asenduse leidmine sel ajal, kui turistidevoog juba taastub jne. Ühelt poolt tõstab see väheste alles jäänud heade spetsialistide palganumbreid ja koos sellega tõusevad ka kehvemate palgad, et keegi üldse töö ära teeks (=inflatsioon, nn rahaliste säästude väärtuse languse arvelt varastatud raha) ja teiselt poolt jääb siis palju raha nii inimestel kui riigil teenimata kvaliteetse tööjõu puuduse tõttu. Kui palju, ei tea keegi, ja kas see end õigustas? Neid täpseid vastuseid ei saagi kusagilt võtta ega võluda, aga kui valitsus surub maha igasuguse debati ja korrutab oma levinud valesid, et "probleeme ei ole" ja "kasutage oma sääste", siis... samal ajal üritavad kasulikud idioodid sogada vett vaktsineerimispaanikaga, millega lämmatatakse ära TEGELIKUD probleemid.

Igaks juhuks lisan, et "kasulik idioot" ei tähenda, et keegi, kes sellest räägib, oleks idioot, vaid selline massiline fookuse kõrvale juhtimine kollektiivse paanika tekitamisega (millega jooksevad juba päriselt kaasa ka need, kes tõesti oma peaga mõelda ei suuda ja oma infot facebookist jm ammutavad) kajastub väga otseselt riigi majanduslikus hakkamasaamises tulevikus ja see ei ole üldse seotud enam vaktsineerimise propagandaga. Vaadake parem, kes lõikavad sellest majanduslikku kasu või kes püüavad lõigata poliitilist profitit oma saamatuse kinnimätsimisega vastutamise asemel.

Valitsuse otsuseid ei saa vaadata ainult hea/halb skaalal, sest päriselus on alati variandid, mille vahel tuleb valida ja see pole kunagi lihtne olnud, sest kõik variandid on vähem või rohkem kehvad ja alati keegi saab kannatada. Kui valitakse mingi muu tee kui "ausalt ja avatult", peaks selle ebaõnnestumise korral kaasnema ka kõrgemad nõudmised reaalsele (isiklikule, mitte poliitilisele) vastutusele, sest sellega kaasneb alati ka kõrgem korruptsioonirisk.
.
17:02 24.01.2022
Oh kui kena, sai vabalt Islandil käia...
Sajad miljonid maksumaksja raha voolab riigist välja testide ja vaktsiinide näol, maksumaksja raha voolab mingile müstilisele elektribörsile, annetame relvi ja okastraati teistele riikidele- riigist kaob raha meeletutes kogustes, aga mida vastu saame? Turvalise ja viirusevaba maailma ning õnneliku eestimaalase?
Kärss
17:23 24.01.2022
Kui me segame kõik asjad pudruna kokku, siis saamegi tulemuseks pudru. Ei enamat. Kobarkäkkide puhul paraku kobarvastutamist ei eksisteeri.

Delfi artikkel, mille sõnum lühidalt on see, et piiranguid ametlikult keegi ei leevenda, aga reaalselt leevenevad piirangud (kontroll) igal pool. Isegi Delfis, lubatakse lausa kommenteerida... kuigi kommentaare lugedes tundub, et oleks parem, kui vähemalt see piirang kehtiks veel mõnda aega:))
https://epl.delfi.ee/artikkel/95718341/paeva-teema-anu-siebe
rk-belgias-inimesed-on-piirangutest-vasinud-need-ei-pane-ena
m-kedagi-vaktsineerima

PS: Tühjad tillukesed lennujaamad otselendudega, loodusmatkad, autoreisid kogu turismisektori hinnad "mökkidest" autorendini on maas ning vajavad hädasti iga klienti... kas saab selleks olla üldse paremat aega ja võimalust?
mati1222
17:35 24.01.2022
Mis süstimisest seal belgias ajada, seal on tõsised lahingud peaaegu selle idiootsuse vastu, räägiks ikka nii nagu asjad on.
mati1222
17:56 24.01.2022
möödaminnes
18:00 24.01.2022
#räägiks ikka nii nagu asjad on.

Kui väikese eesti firma lihtlabane meister oma ego kõtitamiseks moonutab nii üles kui ka alla edastava infot, mida siis rääkida olukorrast, kus on megamiljonid euro mängus...
Deus
18:28 24.01.2022
Lollid löövad alati massiga, mitte kavaluse ja agiilsusega, seda on tõestanud korduvalt nii mõnigi riik kasvõi viimase 100 aasta või suisa 40 aasta jooksul ehk siis "not dumbed down" ongi mingi debiiliku meelevaldne alaväärsuskompleksi ja kadedusnooti täis väide intelligentsi suunas.
Lolli massiga pole midagi peale hakata lihtsalt ei rikkal ega vaesel. Kui ei usu, siis tasuks vaadata kasvõi jõutuubist tuleviku vähiravileiutajatest hetkelisi kebabiinsenere akutrelli kasutamas. Lolli ei saa isegi kahurilihaks kasutada, sest ta jookseks vales suunas.
Hetkel just ütleks, et piisavalt "dumbed down" et manipuleerida ise tegemaks nii, et nad arvaks, et see on nende enda idee, mitte tegelt ühe kultuse juhi salajane motiiv.
möödaminnes
19:03 24.01.2022
Kas siis kavalus on kiiduväärt ühiskonnaelus?
Paistab küll niimodi, vaadates ametnike tegevust. Äris selline toimetamine pole ilus, aga peetakse normaalseks. Ühiskonnas aga peaks olema ametnik "rahva teener", kuigi "päriselus" asi näeb välja hoopis teistmoodi.
Deus
19:11 24.01.2022
Ma sooviks, et kõik oleks läbipaistev ja avalik ning inimesed oleks mõistvad, toredad ja head, poleks vaja meil sõjavägesid ega luureagentuure. Kahjuks on olemas sellised tegelased nagu siin teemas, kes ei jaksa isegi liitlauset läbi lugeda ja kukuvad puhtalt pealkirjast tulenevalt paugutama. Seega peab varjama ja kavaldama ja lõpuks jõuga suruma. Kahju kohe...
.
19:12 24.01.2022
Küll sulle meeldib kogu aeg kedagi lolliks pidada.
Aga kes siis on loll- see, kes jooksis ummisjalu süstima ja oli õnnejunnis kui oma surakad ja passid kätte sai? Või see, kes tegi seda elu sunnil, et jätkata oma tööga või reisida? Akki ta oli hoopis kaval? Või see, kes hakkas läbi hammustama kogu seda teemat ja püüab teistelegi rääkida?
Tegelikult võiksid paljud selle filmi ära vaadata ja püüdma järeldusi teha, paralleele tõmmata. Sajand on möödas, palju ei ole muutunud.
https://www.youtube.com/watch?v=5BBnMCAIuQg
.
19:14 24.01.2022
Deus
19:32 24.01.2022
Ei meeldi pidada lolliks aga siinsele tekstile toetudes kahjuks peab. Mitu korda sa ennast kõrvuni siin sisse mähkinud oled ja siis tükk aega vaikinud ja siis uue teemaga edasi läinud? Mina mäletan kõiki kordi aga ometigi anna sulle alati võimaluse tõestada end kui mõtlevat inimest. Loll ei olnud see, kes hirmuga kohe vaktsineerima läks, loll ei olnud ka kõhkleja, kes ootas, distanseeris ja ei vaidlustanud krdi maski kasutamist, kogus andmeid ja siis tegi kaalutletud otsuse. Lollid on need, keda ma olen siin teemas juba nimetanud, põhimõttelised jonnijad, vingujad, oma "õiguste" tagaajajad ja pimedad muu suunas kui ainult mina mina mina.

Edit: Metropolise kohta ei saa midagi öelda, oma aja kohta tore visualiseering kuid lugu kui selline on sama igavene, kui muinasjutud - töölisklassi ülestõus käe vastu, kes neile süüa annab, kirjutati sellest juba Piiblis, kirjutati sellest ka juba enne seda. Alati on rõhujad olemas, vaaraod, kuningad, mõisnikud, valitsused, Putin, Mao Ze what ever, kohalik narkoparun, kohalik sõjard jne jne.

Muudetud 24.01.22 19:47

v6sa
19:42 24.01.2022
Palju on inimese elu hind? Mingi rehkendus väitis, et riigile 1,3 M€, teine 3,4 ja ühes oli suisa 7. Võta siis kinni.

Eks igaüks võib ise määrata, palju on tema hinge hind. Või tema vanema. Või lapse? Sest meil pole MITTE KELLELGI kindlust, kes läheb ja kes jääb.

Tõenäosust on küll rehkendatud, aga sellega on tore vehkida niikaua, kuni ise ei ole halva tulemuse subjektiks. Üks surnu saja tuhande kohta on vähe, aga üks surnud mati on selle mati jaoks katastroof (kui ta just polnud suitsidaalne). Sama rehkendus kehtib siis ka vaktsineerimise kohta, aga selle erinevusega: vaktsiinide kõrvaltoimet on uuritud ja dokumenteeritud. Läbipõdenute, eriti "salaja" põdenute kohta puudub igasugune tagasivaade. Kes põdes, kui rängalt põdes, millised olid (ja on praegu) järelmõjud... Hea, kui suudetakse murtud luid kokku lappida.

Ilmselgelt läheb COVID pandeemia vastane võitlus kallimaks, kui hukkunute "väärtus". Eelkõige enda nuumamisel igasugused piirid kaotanud juristide, suunamudijate, avalike suhete spetsialitside tasude arvelt. Tasuta pole ka kogu kaitsevahendite müriaad. Aga kas kõike peab alati rahas hindama?

Säästetud inimelude hulka me teada õnnetuseks ei saagi. Sest meil ei ole teist maakera, mille meiega analoogne inimkond oleks otsustanud käituda "ratsionaalselt" ja COVID-puhangu alguses poleks asunud ühiskonda piirama.
.
20:58 24.01.2022
Mõnede inimeste peamine probleem on see, et neil on tunnelnägemine ja tunnelmõtlemine. Kui kogu elu on vaid ühest kandist mõistetav, siis ongi kõik teised lollid. Aamen teiesugustega, küürakaid parandab ainult haud.
möödaminnes
21:04 24.01.2022
Lollidest veel...
"Oskar Lepik, sotsiaalministeeriumi kommunikatsioonijuht: Leping on sõlmitud Euroopa Komisjoni ja ravimitootja vahel ning see on väga rangelt reguleeritud. Liikmesriikidel ei ole õigust lepingu sisu avaldada."

Ja mida peab tegema tavaline "loll", kui soovi ikkagi teada, mida seal nii väga salata on? Küsimus on ritooriline, sest nikuinii ei saa. Aga miks? On seal tuumapommi joonised, ebaõiglased lepingutingimused (EL nagu nõuab selged lepingu: https://europa.eu/youreurope/citizens/consumers/unfair-treat
ment/unfair-contract-terms/index_et.htm
), või mis krt nii salajast on?
Et kui mina käin näiteks naabrinaise juures, selge see, et naabrimehele ei ütle. Samamoodi ka nende lepingutega, selline "naabrimehe" tunne tekib, et nagu oleks tõmmeka saanud, aga ei saa aru mis moodi see korraldatud oli.
mati1222
21:19 24.01.2022
Piisavalt juba nähtud saiingi kuidas manipulatsioon töötab, ja kiidetakse veel takkagi.
jee.kim
21:23 24.01.2022
Endal ei löö kuskil üleval tulukest põlema, et miks need lepingud ikkagi konfidentsiaalsed on?
Või peale vandenõuteooriate on seal ....
möödaminnes
21:35 24.01.2022
jee.kim, ole lahke, seleta palun lahti, ei saa aru, ausalt. Oleks hea linkidega. Lollike ma olen selline, neli klassi haridust, ja needki koridoris seistud.
Deus
21:44 24.01.2022
Mitte meiesuguste vaid sinusugustega, punkt :) Ma pole veel lootust maha kandnud, et sinust ka ükskord normaalne inimene saab. Kõikidest neist erinevatest siin, kes punkt nime kasutavad erinevates teemades. Üritatakse olla Guy Fawkes maskis aga välja tuleb ikka nii nagu alati...

Teemasse ka: üks tuttav siin arvas, et nüüd sai koroona teist korda kätte aga päristesti tegemisel hoopis siiski gripp. Sama stt pidavat olema, kui koroonas. Noor naisterahvas ja õnneks tüsistusi ei tekkinud tal.
mati1222
22:04 24.01.2022
Vot siis kuula see mu soovitatud eelmise nädala raadiolugu ära gripist ja tuleb reaalsus koju. Käibki üks rahva lollitamine. Ja oh jama, kas nüüd mõni arst tegeleb muu haigusega ka, äkki ilmub mõni angiingi välja.. Muidu ainult test ja istu kodus seni kui mida iganes juhtuma hakkab, siit need rängad asjad alguse saavad. Tegelikus diagnoosi ja ravi määramisega pole pea 2a tegeletud.
Deus
22:13 24.01.2022
Ma tean, mis gripp on ja ma tean, mis koroona on, ma ei sega neid omavahel kokku. Reaalsus on see, et turul on hetkel kaks konkureerivat viirust. Mõlemad võivad tapvad olla. Eriti jama on see, et ühe saamine ei välista teist ehk siis tõenäoliselt surmaotsus oleks, kui mõlemad korraga kallal tegutsemas, ravida ka ei saa, ravimikokteil ise tuleb tappev juba, kui mitte surmav, siis neerud ja muud siseorganid saavad kindlasti korraliku paugu.
Marko
22:17 24.01.2022
Mati, tuleb aeg kus sa oma märkamatult läbipõetud covidnohuga hangitud kopsukahjustusega hätta satud, mis juttu siis räägid? Kui tuleb muidugi. Kui said muidugi. Aga kui hoiatustel on siiski tõepõhi all? Ja kõik maailma arstid ja ministrid polegi ravimifirmade poolt kinni makstud või pole veel vahele jäänud? Mis laulu siis laulad? Et kogu maailma korrakaitsjad on ka ravimifirmade poolt kinni makstud? Natuke paljuks ei kisu see maksmine?
mati1222
22:49 24.01.2022
.....ja süitsetamine pidi ka kasvu kinni võtma.
Marko
22:58 24.01.2022
Seda ei usu jälle mina. Tossan nagu korsten ja kasvu 2 meetrit.
See pole tähtis muidugi. Miks sa küsimusele ei vasta? Kas tõesti on kõik eespoolnimetatud ravimifirmade poolt kinni makstud?

Muudetud 24.01.22 23:00

mati1222
23:24 24.01.2022
Päris palju peaks neid kahjustusi juba ringkonnas olema, mõnel saab juba 2a täis. M üüd aina viskab neid juurde, kohe hakkavad järjest surema kuigi paar päeva tatised olnud. Aga noh, uskuda võib kõike. Mina seda mängu lihtsalt kaasa ei tee, sain juba aru esimese paari kuuga. need mu lingid on lihtsalt tagant tõukamiseks.
möödaminnes
23:24 24.01.2022
Bla-bla-bla "ei toida", saastab ainut foorumi.

Mati ei vasta kah. Kühveldab ilmselt googlit. Juba kühveldatud, tulemus on zero. Kõik lingid, mis vähegi oleks vihjeks, annavad 404. Eks jällegi kokkusattumus.
möödaminnes
23:28 24.01.2022
uups. minu viga. jeekim pidi otsima.
Mati, sorry. :)
Kärss
23:28 24.01.2022
See on üks naljakamaid teemasid ligi 20a foorumi ajaloos.

# Kui kogu elu on vaid ühest kandist mõistetav, siis ongi kõik teised lollid.

Seda "kõik teised on lollid ja ajupestud" ajavad ju hoopis kohalikud "lamemaalased":) Teiste jaoks pole üldse mitte nii, et "kõik teised" on lollid, vaid siia tekkis äkitselt mingi seltskond nii rumalaid inimesi, kes isegi autot ja hobust teineteisest eristada ei suuda, nad ei saa sellest isegi aru, aga peavad ise ennast selle kõige juures lausa tarkadeks ja oma peaga mõtlejateks. Ja kui küsid midagi, siis pannakse tõestuseks kellegi omasuguse poolt postitatud youtube video või vandenõu kinnitamiseks koos träkkeriga FB link:))

Kunagi keegi küsis, et mis siis juhtub, kui "õppida pole vaja, vaatan netist järgi" pealiskaudne ning meedia poolt täielikult manipuleeritav põlvkond täiskasvanuks saab... siis keegi ei teadnud, aga nüüd on tulemus käes.
mati1222
23:33 24.01.2022
Just, meedia= delfi :)
möödaminnes
23:33 24.01.2022
##Ravimifirmad Pfizer, BioNTech ja Moderna teenivad oma üliedukatelt koroonavaktsiinidelt kokku minutis 65 000 dollarit kasumit...
https://tervis.postimees.ee/7387217/pfizer-solmis-kokkuleppe
-koroonaravimi-muugiks-vaesemates-riikides

Nagu üks mitte eriti hea tuttav ütles, "selle raha eest müüks ka vanaema maha".
Marko
23:43 24.01.2022
möödaminnes, näed kui lihtne, algus on tehtud. Nüüd pole enam muud vaja kui tõestada, et Kaja Kallas saab sellest ühe protsendi endale. Ma luban sulle, tõestamise korral hakkavad Kärss, Deus, Marko ja v6sa viivitamatult vaktsiinivastasteks.
möödaminnes
00:06 25.01.2022
Marko, ära luba seda, mis sinu võimuses pole või mida sa täita ei suuda.

Pealegi, seda tõestada lihtkodanik ei saa kogu tahtmise juures. Niiet tühi norimine.

Ja see link oli niisama möödaminnes, aga see, mis on keeruline, jätsin jeekim-le.
möödaminnes
00:30 25.01.2022
Pealegi, mul on kalduvusi arvata, et kõik need "vandenõu teooriad" pakuvad ohtralt nalja nendele, kes tõesti on teadlik, miks ja kuidas asjad käivad, sh koroonavärk.
Kärss
00:52 25.01.2022
Mina vaktsiinivastaseks? Kes ma siis olen, pooldaja?? Kuidas saab üldse olla mingi lihtsa ja arusaadava metoodika pooldaja või vastane??? Igal asjal on oma aeg ja koht ning antud teema kontekstis on uut tüüpi vaktsiinid üks paljudest võimalikest lahendustest, millel on nii head kui halvad omadused, mida ei tohiks mõistetest aru saamata pudruks kokku keeta, et siis pooldaja või vastasena hakata teise otsuse suunas kallutavaid omadusi ignoreerima, maha vaikima vms.

Ma pooldan argumenteerimist ja olen ainult rumaluse demonstreerimise ja lahmimise vastane. Iga seisukoht, nii üht- kui teistpidine, peaks põhinema protsesside mõistmisel ja nende toimimise mehhanismidest arusaamisel. Mitte FB, Delfi või Telegrami vm uuhhuumeedia artiklitel, kus võtavad läbisegi sõna erinevad huvigrupid ning eelteadmisteta lugejal polegi võimalik orienteeruda, kes teda mingil hetkel rohkem manipuleerib. Mis väärtus on seisukohal, mis põhineb loosungitel, kuid millest selle esitaja ise aru ei saa ja lihtsalt kiidab takka oma iidoleid? Seda näeb kõigi äärmuste puhul! Kuidas ma võtan tõsiselt kedagi, kelle iidoliks teaduslikes küsimustes on misiganes huvigrupp, poliitgrupeering, meediakanal vms. Isegi kui selleks pole teaduskirjanduse lugemise harjumusest tulenev silmaring, siis ka üks konkreetne oma elu sellele kitsale erialale pühendanud teadlane, uurimisrühm, õppetool, instituut vms on mõistlikum iidolivalik:)

Sellepärast kirjutan algusest peale, et lugege teaduskirjanduse andmebaasides olevaid peer-reviewed artikleid ja seda kindlasti täistekstidena, sest seal on toodud välja ka kõigi hüpoteeside ja teooriate kriitika ning nõrgad kohad. Seda ei tee ju ükski vaktsineerimise vastanegi, sest muidu suudetaks rääkida ka PÄRIS probleemidest telegrami pealkirjade tsiteerimise asemel. Praegu jääb aga mulje, et mitte keegi nende hulgast pole isegi viitsinud süveneda, sest seda, mida avalikkuse ette saaks tirida, on kuhjaga ja see kõik on täiesti avalik!! Kui neid artikleid erapooletult keegi tõlgib, pole üldse vahet, kas see ilmub lõpuks telegramis, objektiivis, err-s või mujal.
möödaminnes
01:56 25.01.2022
Otsisin midagi muud, aga kogemata leitud: www.notonthebeeb.co.uk/post/20th-jan-2022-mhra-yellow-card-r
eport-special-focus-on-psychiatric-disorders

Ametlike valitsusasutuste hinnangul on teatatud ainult 1-10% kõrvaltoimetest.
Alltoodud andmed sisaldavad Briti MHRA kollast kaarti, mis teatab teatatud kõrvaltoimetest kuni 12.
DATA fo annused 1 ja 2
• Pfizer - 25,5 miljonit inimest - 47,7m annuseid - Kollase kaardi aruandlusmäär - 1/160 inimest
• Astrazeneca - 24,9m inimest - 49,1m annuseid - Kollase kaardi aruandlusmäär - 1/103 inimest
• Moderna - 1,6m inimest - 3m annuseid - Kollase kaardi aruandlusmäär - 1/48 inimest
......
Numbrid on toodud, peaks nagu tõsiasi olema. Samas "isiklik statistika" ei ole nende nubritega eriti nõus, sest ümbruskonnast pole keegi tõsiselt kurtnud, ainult üks ebakindel juhtum. Või inimesed lihtsalt ei räägi probleemidest, kah variant.
Zerkan Bolat
03:19 26.01.2022
Mulle justkui tundub, et asi hakkab vaikselt ühele poole saama. Eks iga mull läheb lõpuks lõhki. Kärss ja Deus , ärge olge kurvad, maski võib ikka kanda ja tõhustusdoose võite ka regulaarselt manustada. Coroona originaali vastu, delta vastu, omikruni vastu ja jumal teab , palju neid variante seal veel oli. Eks pfiizer segab igaühe vastu vastava kokteili valmis ja tõsiusklikud saavad neid siis edaspidi manustada. Iga tüve vastu võiks eraldi vaksimiskaart ka tulla, siis oleks vähe parem arvet pidada, kas ikka kõigi variantide vastu on kaitse olemas:)
.
06:13 26.01.2022
Populismi eest kaitseb meid uus teadusnõukoda, kuhu nüüd lõpuks määrati oma ala asjatundjad ja nemad teavad kõige paremini, millal on võimalik piiranguid vähendada. Hetkel on viiruse levik ülisuur, haiglad ja perearstikeskused on tõsises hädas, iga päev sureb väga palju vaktsineerimata inimesi ja koolid tuleb kinni hoida, sest lapsed tassivad viirust koju ning nakatavad oma vanaemasid-vanaisasid ja kahjuks ka ema-isa, kes selle viiruse tööle viivad ja seal levitavad. Olukord on päris hull ja piirangute vähendamine on praegu mõeldamatu. Enne suve ei tohi kohe kindlasti midagi muuta, pigem piiranguid suurendada.
A66
06:57 26.01.2022
Pigem pole enam piirangutest kasu, nagu ütles eile ka Maimets, üle 80% on ilma nohuta haiged ja liiguvad kus tahavad. Siin ei aita enam miski, piirangud ei tööta. Kes oma elu pärast väga mures on teeb süsti, äkki aitab, nii see peaks olemagi. Kui haiged ära ei mahu, tuleb selekteerida mingil alusel. Arstid on seda muide koguaeg teinud, nagu sügisel ütles Talving teleekraanil. See pole popp jututeema. Oled kaasuva haigusega, süsti ei usu või see ei aita, suredki haigla taga ära. Looduslik valik peab ka võimaluse saama, muidu on meie genofond puhta pees varsti. Loodus ei saa võimalust nõrku välja noppida ja see ei lõpe hästi. Mingi kitsa vaatega tegelased ei mõista seda nagunii, arvavad, et iga kahel jalal liikuv moodustis peab tingimusteta elama ja sigima ja vähemalt ühe idufirma looma. Ei pea, kui loodus on nii tahtnud. Julm, aga aus.
.
07:06 26.01.2022
Genofondi looduslik valik nagunii ei päästa, sest surevad vanurid, kes enam järglasi ei tee ja kelle elutee nagunii lõukorral. Küll aga keerab genofondi pekki vaktsiiniusk.
Deus
11:44 26.01.2022
Mul on mõnda vanurit veel vaja, neil on peas paras andmebaas, mida pole kuskilt arvutist saada. Üks mäletab väga täpselt, kuidas kõik VPN'd ehitatatud on viimase 30 aasta jooksul, teine mäletab peast, milline kiud kus keevitada vaja on, et sinna tänavale või sinna linna jõuda.

Zerkan Bolat, maskid endiselt töötavad siis, kui kõik seda kannavad, olgu siis kasvõi tavaline torusall aga kui siiani pole sellest veel aru saanud, siis pole ka imestada, miks nii madalalaubaline sõnavõtt su poolt tuli.
Tõhususdoose pole vaja teha, kui neid ei ole vaja teha. Kui läheb edasi nagu gripi vaktsiiniga, et vabatahtlik, kas tahad end kaitsta või mitte, siis on elu lill ja õndsus maamunal. See, et vabatahtlikuks läheb, tähendab seda, et mitte mull pole lõhkenud vaid, et viiruse jõud on raugenud ja karjaimuunsus on oma eesmärki saavutama hakanud.

Muudetud 26.01.22 11:57

mati1222
11:52 26.01.2022
Need maskid on kõige suurem lollus üldse, näitab ainult allumist. Väheke veel õli tulle: https://www.facebook.com/RusskiyFront/videos/503223574781543
Deus
12:03 26.01.2022
Nu ja mis õli see nüüd siis oli? Ise ikka saad aru, millest seal räägitakse?
5 aasta keskmine vähk ja raseduste katkemiste tõus ... Ja murikamaalased pole paksemaks läinud ja on hakanud sööma tervislikult? Eriti need, kes on 40 aastat rämpsu sisse ajanud näost?

Lisaks veel see, et vaktsineeritud haiglas, keri nüüd umbes 20 lehekülge tagasi ja hakka otsast peale lugema, äkki hakkab koitma. Kordamine on ju tarkuse ema ikkagi ;)

Kuidas see video oli maskide tõhususega seotud?

EDIT:
Lisan kõik videod, kui viitsitakse vaadata

https://www.youtube.com/watch?v=boqjZ-ynqZ8 osa1 - Aevastamise kunst.
https://www.youtube.com/watch?v=fhdgp7FCy-g osa 2 - Tilkuva nina kunst.
https://www.youtube.com/watch?v=5udZ4eBsaS0 osa 3 - Viiruse pindadel levimise kunst.
https://www.youtube.com/watch?v=iDzjvdBXZ1I osa 4 - Kuidas inimene suudab enda levitatavat jama kontrolli all hoida ja teisi mitte nakatada.
https://www.youtube.com/watch?v=wrx7OpFEk2E - Kuidas ohutumalt aevastada, kui maski pole ees. See on asi, mida õpetatakse ka toitlustuses.

Mati, õpi nüüd natukenegi, mitte ära ürita ise mingit jama välja mõelda.

Muudetud 26.01.22 13:52

v6sa
12:06 26.01.2022
Hea ., kas selle vääramatu ja kindla genofondi huku kohta, mida Sa korduvalt siia oled postitanud, mingit tõendit ka esitada on?

Vihje: inimpõlved;)

Triaažijuhend on ju haiglatel olemas. Näis, kui karmiks järgmine nädal kujuneb. Positiivne on see, et see jama saab sõbrapäevaks ühele poole.

Tihedalt ette sätitud mask on väga hea kaitse tati ja tolmu (mille seljas viirus ratsutab) olukorras, kus pead minema tundmatute sekka. Ning maskisse jääb kenasti pidama ka enda levitatav. Selle üle pole miskit vaielda. Aga kui usk keelab, siis teadus on võimetu.

Muudetud 26.01.22 12:09

mati1222
13:10 26.01.2022
Kui see viirus oleks nii hull, oleks meil kasutatud maskide kogumiseks hermeetilised utiliseerimis konteinerid igal nurgal. Ja maskid on ju ainult lihtrahva privileeg. Kui isegi selliseid märke lugeda ei osata.
A66
13:24 26.01.2022
Kusjuures olen sama mõelnud, viirus vedeleb igal pool, tuul pillutab maske, varesed veavad noka otsas. Lähevad tavaprügisse, kus nad kohtuvad soreeritava materjaliga ning reisivad kuhu iganes. Vägev, see viirus on ikka mingi alama liiga mängija. Kui tuleb selline, mis kolme päevaga varbad jahedaks teeb, hakkavad head asjad iseenesest juhtuma ja kedagi ei pea sundima kodus olema. Minnakse lausa keldrisse vbatahtlikult peitu ma arvan.
Deus
13:37 26.01.2022
Täitsa nõus A66, olen seda eelnevalt siin mitu korda ka öelnud, et praegu lihtsalt ei osata karta, sest liiga pika peiteaja ja liiga kaua tapab. Kui kiiremini teeks, siis saadaks mastaapidest paremini aru, kui see kohal on. Kiiremini tapva viiruse kontrolli alla saamine samas on lihtsam, sest ta ei jõua nii kaugele levida nii kiiresti. Peiteaeg kaks nädalat ja surmaaeg 24h, siis on juba kehvem versioon, kahe nädalaga jõuavad puhkajad ikka päris palju lennujaamasid läbi käia.
mati1222
13:40 26.01.2022
Kui isegi sellest aru ei saada et polnudki seost videol maskidega. Aina enam hakkab siin olev pilt ka kooruma minu jaoks.
Deus
13:53 26.01.2022
Ma täiendasin postitust, et spetsiaalselt sulle selgitada seda. Kui peale seda ka aru ei saa, siis küürakat parandab ainult haud.

EDIT: Mati ei saa enne postitada, kui kõikide videode vaatamise aeg täis on tiksunud. 5 minutiga ei tööta 40 mintsa jagu materjali läbi.

Muudetud 26.01.22 14:01

mati1222
14:00 26.01.2022
Nüüd kiidad kartmist, muidu reguleerivad seda ametkonnad. Sina võid käia selle lapiga, ja miks varem ei käinud. Mina pole nii paranoiline lihtsalt. Loen märke ka mujalt .
mati1222
14:02 26.01.2022
Ja pole vaja hakata videote jutu ajama, tuleb silmad lahti hoida ja vaadata end ümbritsevaid märke.
.
14:20 26.01.2022
see sinu kaks nädalat peiteaeg on juba ammu iidne ajalugu. ära ei tüüta kogu aeg ühe ja sama plaadi ketramine?
Zerkan Bolat
14:30 26.01.2022
Deusi , hr Võsa, Jeekimi ja Kärsa kaardimajake hakkab kokku kukkuma:) Õnneks saab veel bännida vandenõuteoreetikuid:)

Lugesin paar nalja ka vahepeal:

Kodune koroonatest, kui valitsusel raha otsas on ja enam ei testita - lükkad näpu omale sügavale anusesse ja kui välja tõmbad, siis nuusutad. Kui tunned sita lõhna, siis negatiivne. Kui mitte sittagi ei tunne, siis positiivne.

Räägitakse, et viirus pani plehku 4 kategooria turvatasemega biolaborist.
Nüüd räägitakse, et viirust õnnestub peatada näomässuga:)
Deus
14:33 26.01.2022
Lugemisoskus on vajalik oskus. Liskas on peale seda väga vajalik oskus ka kontekstist arusaamise oskus. Võid ju inglise keelset teksti lugeda ja sõnu sealt ära tunda aga kui väljenditest ja seostest aru ei saa ja taustsüsteemi sinna ümber luua, siis tulebki välja samasugune tekst nagu sa praegu siia maha panid aind et sinu kahjuks kirjutasin ma suisa emakeeles selle. A66 samas saab väga hästi aru, kuhu poole see rihitud oli. Kui kaks nädalat ei meeldi, siis OK, kuu aega peiteaeg ja suremus peale peiteaega 12h, nüüd on parem?

Mul on tunne, et Kaja on meil foorumit lugemas käinud.

"Teadusnõukoda tegi väga põhjaliku analüüsi ja tõi väga põhjalikud argumendid. Nende soovitus, sealhulgas mida toetas terviseamet, oli see, et kiirteste praegu tagasi tuua ei saa," ütles Kallas riigikogu infotunnis.

Vot siis, kärss, aega võttis aga nüüd siis hakatakse teadlasi kuulama :)

Zerlan, millisest kaardimajakesest sa siin nüüd räägid? Sina oled kinnisideega tegelane ja taod otsast peale sama rauda, meie oleme ajas muutuva infoga kohanejad. Kui nüüd hinge läks, siis jah, tegelesin sildistamisega ja lapsikult vasta nina lajatades sulle - ise alustasid, lepi sellega.

Vaatan siin viimasel ajal Martin Kadai mõtisklusi ja tema on tõesti kahe jalaga maa peal olev inimene, kes arutleb erinevate versioonide üle, mis juhtub, kui teha nii ja mis juhtub, kui teha nii. Testimise ära kaotamine nüüd kaks aastat hiljem on väga päevakohane värk, vaktsineerituid on väga palju juba, kuigi mitte nii palju kui võiks olla aga piisavalt. Vaktsineerimistõendi olemasolu vajalikkus kuskil einelas või nii.
Tsitaat temalt:

"Kui Covid-tõendit tahetakse käsitleda kui nakkusohutustõendit, et selle tõendi omanik ei ole ise nakkusohtlik teistele, siis sellisel kujul need tõendid ei sobi.
Kui Covid-tõendi sisuline mõte on see, et selle tõendi omanikul endal on väiksemad haigestumise ja raske haigusvormi saamise riskid, siis sellisel viisil see tõend sobib.
Aga need kaks eesmärki või võimalust omavahel segada – ma ei tea, kas see on hea mõte ja mis sellest kõigest välja tuleb,"

Tagusin spetsiaalselt tema öeldud lausetele enteri vahele praegu, et need, kes ei jaksa üle lause esimese osa lugeda, ehk suudavan nüüd aru saada, mis asi on tinglik kõneviis ja malemängurile omane mõtteviis.

Muudetud 26.01.22 14:45

.
14:40 26.01.2022
see, et sinu aind tähendab keeleoskajate ringkondades ainult, on juba ammu selge, aga teksti vormistamine arusaadavalt on teine teema. selmet kirjutada "Peiteaeg kaks nädalat ja surmaaeg 24h, siis on juba kehvem versioon", oleks võinud arusaadavalt ja selgelt kirjutada "Oleks peiteaeg kaks nädalat ja surmaaeg 24h, siis oleks juba kehvem versioon". mõikad- lauseehitus omab väga suurt tähtsust kui tahad oma mõtteid kuulajas- vaatajaskonnani arusaadavalt edastada.
Казнить нельзя помиловать
Deus
14:47 26.01.2022
Pole vaja kirjutada "oleks" osa sinna sisse, sest tinglikus tuli juba eelnevast lausest sisse, see on enese kordamine läbi lausete ja matslik kõneviis kirjas.
Deus
14:56 26.01.2022
Zerkan Bolat
14:58 26.01.2022
Deusil pole muud enam jäänud, kui tegeleda mõttetu ninanokkimisega tähenärimisteemadel:) Kaardimaja kukub kokku. PCR test läheb varsti prügikasti.

Isegi vasakliberastist topeltvaksineeritud B.Maher viskab juba nalja koroona üle:

https://www.youtube.com/watch?v=UqPude-Zgeg&ab_channel=R
ealTimewithBillMaher
.
15:06 26.01.2022
Ka Kadail on asjast oma arvamus
https://www.err.ee/1608478760/kadai-koroonakriisile-lahenemi
st-tuleks-tervikuna-muuta

eriti meeldib mulle see: "Kõikide eelduste kohaselt on piirangutel mingisugune mõju nakkuse leviku piiramiseks. Aga kui ulatuslik see mõju on, seda on väga raske prognoosida," rääkis ta. Ta selgitas, et ehkki teema kohta on avaldatud palju teadustööde raporteid, on kõik tulemused olnud tuletatud kaudselt ja mudelite põhjal modelleerides"

ehk siis kogu koroonapoliitika on siiani põhinenud peamiselt vaid oletustel ja ühel päeval on üks oletus ning järgmisel juba teine. see ongi kogu selle jama peamine põhjus, et kõik vaid targutavad. ammu oleks pidanud aru saama elementaarsest tõest, et viirus on viirus ja teda ei peata ei ussi- ega püssirohuga- ta tuleb, teeb oma töö, kaob ja mingil hetkel võib jälle tagasi tulla. nagu meil esimest korda oleks planeedil gripp.
mõni päev tagasi jäi ühest soomega seotud artiklist silma ühe soome arsti öeldud lause. umbestäpselt selline see oli: koroona kaob siis kui ta kaob inimeste peadest.
Deus
15:10 26.01.2022
Bljat, saad aru, et ta räägib HETKEolukorrast, mitte ei ütle, et nüüd 2 aastat tagasi tehti viga, kui lukku lõime riigi ja veel mõned korrad peale seda?Ta ei väida mitte midagi sellist, ta arutleb, et mis nüüd edasi teha. Terviseamet keskendub ka juba ainult delta tüvele, mitte omikronile, mis endiselt tundub enamuse suhtes olevat sama ohutu asi, kui vaktsiin.
Kärss
17:04 26.01.2022
Kärss kirjutab varsti juba 2 aastat, et valitsus tegeleb lollustega, alles päev tagasi kirjutasin reisidest:

# Erinevalt vaktsineerituist olid mõned lisakulud ja väike lisaaeg testimistele
# (suht kehvalt organiseeritud, kui terve reisi ajal kõige suurem nakatumisrisk
# luuakse ​kunstlikult testimisjärjekorras)

Sellest teeb Zerkan Bolat järelduse, et ma olin mittevaktsineeritute testimise järjekorras ise vaktsineeritud, pooldan/soovitan tõhustusdoose... lihtsalt uskumatu!

Peaks tegema foorumi itipoistele ettepaneku lisada registreerimata postitajatele paari sekundi jooksul peast lahendamist vajav (muidu kustub postitus automaatselt) matemaatikaülesanne, et mingid leemuri ajumahtu omavad mõtlemisvõimetud (või lugemisoskuseta) lapsed siit eemal hoida. Ühtegi normaalset täiskasvanut ei tohiks kiire peastarvutamine ju häirida.

PS: viirus ei ole iseseisev elusorganism. Viirus hukkub, kui tal ei õnnestu piisavalt kiiresti kedagi nakatada. Sellestki on siin teemas juba kümneid kordi räägitud+lingid ja seda õpetati juba põhikooli bioloogiatunnis! Maskireostus on eelkõige ökoloogiline probleem ja maskide tõttu nakatutakse, kui üldse, siis just oma näos oleva maski näperdamisest.
.
18:40 26.01.2022
oh seda grippi küll- sügisel tuleb, kevadel hukkub, sügisel tuleb, kevadel hukkub, sügisel tuleb, kevadel hukkub... nohu kurinahk samamoodi- sügisel tuleb kevadel hukkub. või käib äkki suvel moondumiskursustel, et sügisel uue võimeka tüvena tulla?
2+2=4,12
tehtud
möödaminnes
21:14 26.01.2022
Ei hukku. Pesitseb seal, kus "kodu" leiab. Nagu karu, ainult vastupidi, sest ärkab sügisel. :)

mati1222
21:26 26.01.2022
Täna jälle väike sõnevahetus, aina enam saab kinnitust et süstitutel ongi ärevushäired, mega ärritumine iga asja peale jne. Mingi ego teema, või on nii suur kibestumine et lolliks tehtud.
möödaminnes
21:41 26.01.2022
Kibestumine natuke ka, nagu ise aru saad. Aga milleks seda esile tõsta? Ego sunnib? Ei, noh, arusaadav asi, ise kah pole "vigadeta rüütel", aga ikkagi...
möödaminnes
22:19 26.01.2022
- WHO juht ütleb viimase kuue kuu jooksul, et tuleb uus pandeemia, tekib kohutav viirus, millega võrreldes on COVID kahjutu nohu. Ta ütles, et tõenäoliselt põhjustab uue pandeemia Marburgi viirus.
- WHO andmetel varieerub Marburgi viiruse põhjustatud palaviku surmavus 24 kuni 88%, kuid seda saab tõsta virulentsuse suurenemisega.

Ähh?? Saab tõsta? Äki google tõlge lonkab.
Möödunud aasta lugu. Kui huvitab, link allpool. NB Vene keel. Aga googlie abiga täitsa loetav.
https://eadaily.com/ru/news/2021/12/07/ostanovit-eto-bezumie
-o-voz-viruse-marburg-i-laboratoriyah-ssha-u-granic-rossii
mati1222
22:52 26.01.2022
Tundub et see enam ei müü. Meie poliitikud, jollerid ja muud tuulelipud ka on hakanud suunda muutma, ju on mida põdeda.
Deus
00:08 27.01.2022
Mine joo edasi ja ole vait parem, Mati, paistad targem välja muudes teemades, kus sa päriselt ka oskad kommenteerida.

Möödaminnes, https://www.terviseamet.ee/et/nakkushaigused-a-u/marburgi-vi
irushaigus

Sellest aastakäigust on päris palju looduslikke ja mittelooduslikke viiruseid Venemaa tööstusest plehku pannud küll ja veel. KGB tõmbas korralikult ohjasid peale lihtsalt maha lastes koha peal inimesi aga keda see ajalugu ikka huvitab. Tegu on sellise Ebola ja Muhkkatku klassi viirusega, et kui peaks jälle laborist plehku panema, siis vanad vaktsineerimised enam ei toimi, sest vaktsiini kestvus oli kuni 10 aastat ja hetkel looduses seda ei eksisteeri va mõnedel nahkhiirtel kuskil koobastes. Senikaua kuni keegi neid elusast peast söögiks närima ei hakka, on muretu elu.
Kärss
02:57 27.01.2022
Siin artiklis juhitakse tähelepanu olulisele nüansile, et mitte omikron ei ole asendamas deltatüve, vaid ka deltatüve juhtumite arv on tõusnud selle ajaga võrreldes, kui omikron alles saabus - delta levib varasemast rohkem (loe: risk nakatuda deltaga on tõusnud!) ja omikron on "lisaboonus":)
https://forte.delfi.ee/artikkel/95741053/andres-merits-lootu
sest-et-omikron-torjub-delta-tuve-ja-tagab-korraliku-immuuns
use-see-on-ulinaiivne

Praeguse testimis/piirangutejama kohta kirjutas Marek Strandberg väga toredalt (rottisin teksti tema molliraamatu seinalt):

# Parim uudne rasedusvastane vahend on teadagi rasedustest.
# Kui naine teeb enne vahekorda astumist rasedustesti, siis tegemist on parima
# lahendusega, millega ta kaitseb enda rasedaks jäämise vastu. Ja seda just
# negatiivse rasedustesti tulemusega. Eks? Toktor Ratas ise ütles.
Deus
07:47 27.01.2022
Noh, vähemalt saab välistatud selle, et sulle ei hakata pähe määrima teise tüübiga tehtud õnnetust, kuigi positiivse rasedustesti saamisel on ka viide sees.
.
08:35 27.01.2022
tulevik on selline
19. aprill – tuleb uus koroonatüvi, oomega, mis on viis korda hullem kui eelmised.
https://naine.postimees.ee/7424069/ajarandurist-tiktokker-ne
il-kuupaevadel-juhtuvad-raputavad-sundmused
ConnorFlint
09:41 27.01.2022
Nii, et kui on 100% kindlusega teada, mis tulevik toob, saab teha õigeid panuseid. Olgu see siis finantsiline või miks ka mitte meditsiiniline valdkond. (Kui vaid rohkem neid ajaränduritest tokkereid kuulda võetaks).
Deus
09:49 27.01.2022
Ma ei saa aru, kus nende Ferrarid on...
Oomega on hea tüvi, see kuulutab lõppu senisele elukorraldusele nime järgi.
Kui keegi harimatu aru ei saa, siis A ja O (see äge vana raamat vene ajal) ehk Alfa & Omega tähendab Algust ja Lõppu.

Taani oma 60 protsendise boosteri ja 80 protsendise vaktsineerituse tasemega lööb 1 veebruar uksed lahti kõigile. Kui vaid meil ka elu nii ilus oleks...

Muudetud 27.01.22 12:40

v6sa
14:45 27.01.2022
Ma ei tunne end kuidagi petetu ega ahistatuna. Olen seni suutnud püsida terve. Kas tänu vaktsineerimisele, distantsi hoidmisele ja maskide kandmisele viimases hädas või vaatamata sellele, ei saa me kunagi teada. Samuti on mul üsna sügavalt ükskõik, kuidas järjekordne isemõtleja oma otsa leiab. Siin on neid palju juba ees: https://darwinawards.com/ . Aga palun siis oma raha eest ja kodus, mitte meie kõigi raha eest kiirabiautode järjekorda kinni hoida, eksole.

Strandberg tuntud tuulelipuna ja oskusliku intrigaanina võrdleb apelsine kapsastega ja rahvas kiidab tekkinud seenesousti. Eks COVID ja rasedus ole jah sama asi... A noh, las olla. Ikkagi haritud mees ja (elektrooniliselt) nähtamatukstegeva kanga autor, järelikult räägib tõtt. Või vähemalt osa sellest.

Kurvaks teeb see, et "rahva häält" kuulates paistab eestlasele olema täna ühelt poolt eluküsimus saada riigilt kümnetes eurodes toetust energiaarvete maksmiseks ja teiselt poolt saada vabadus lüüa sadu eurosid laiaks võõraste keskel läbustades. Ei ole vastuolu, ei ole. Nujah.

Ei ole kusagil väitnud, et vaktsiinide kõrvalmõju ei ole võimalik. Küll näeb iga natukenegi infos kaevanud suurusjärgu võrra erinevat infot kõrvalmõjude kohta. Pikaajalisi mõjusid ei tea me ei tõve enda (alles kolmas aasta algamas) ega vaktsiinide kohta. Senine kogemus ütleb, et tõved jätavad märgid maha.

Olles ise Hiinas viibinud, siis mind teeb rahutuks resoluutsus, millega Hiina surub vähimagi kolde maha. Kuna sealmaal inimesed loetud ei ole (vaadake või uiguuridega juhtunut) ja Maailma Suurimal Tehasel pole ka vaja avalike suhete pärast pabistada, siis ilmselgelt teavad nad midagi, milleni meie ei ole jõudnud.

Meid valitseva sattunute tegevus pole aga enam isegi piinlik mitte. Kadail on muidugi hea kirjutada ükskõik, mida. Sest pügamata soenguga ullike on mingil põhjusel puutumatu ja kuniks tema kella lööb, siin midagi ka ei muutu.

Tsiteerin ( https://www.err.ee/1608478760/kadai-koroonakriisile-lahenemi
st-tuleks-tervikuna-muuta
):
"Kadai sõnul tuleks nüüd suunata fookus, millele muutunud kontekstis keskenduda, nakkuselt haigusele. "Ja sellest lähtuvalt vaadata süsteemselt üle, millised piirangud või tegevused lisaks piirangutele aitavad ära hoida riskirühma haigestumist ja raskete haigusvormide tekkimist," ütles ta.

Samuti peaks võimalikult palju leevendama või üldse loobuma kogu elanikkonnale, sealhulgas mitteriskirühmale nagu näiteks lapsed, kehtivatest piirangutest.
/Tsitaadi lõpp.

Ma ei kujuta ette ühtegi riskirühma kuuluva inimese jaoks töötavate meedet piiranguteta ringi kalpsava lapse kojutoodud viiruse vastu, kui vaktsineerimine. Kodus distantsi naljalt ei hoia, maskiga ka ööpäevaringselt ei ole. Aga ju siis austet nõunikul on mõttes mingid lisameetmed, mida me veel näinud ei ole. Tark mees ju iseenesest.

Väga hea on see, et esialgu on meditsiinisüsteem veel hinges. Jääme lootma, et eestlaste igatalvine treening tatitõbedega ehk on meid teinud natuke vintskemaks meist varem alustanud rahvastega võrreldes. Eks järgmised 10 päeva toovad selgust ka siia. Seniks head tatipritsimist, mittelugupeetud isemõtlejad.

Muudetud 27.01.22 15:05

.
15:12 27.01.2022
No läks kergemaks? Said jälle kellelegi lugupidamatust avaldada ning öine uni rahulikum?

27. jaanuari hommikuse seisuga on haiglas 298 koroonaviirusega nakatunud patsienti. Neist 192 vajab haiglaravi raskeloomulise Covid-19 tõttu, nendest omakorda 144 ehk 75% on vaktsineerimata ja 48 ehk 25% on lõpetatud vaktsineerimiskuuriga.

Nüüd tahaks teada, et kas need 48 elik 25% said viiruse koolilapselt, kes vabalt ringi kalpsab ja viirust levitab? Äkki need 48 täpselt niimoodi mõtlesidki- teen doosid ära ja siis kindel tunne kui (lapse)laps koolist tuleb.
Muideks, see 25% on täna suurem kui eile, niiet ka see number kasvab. Samuti ei tea me midagi nende 106 inimese kohta 298 seas, kes raskeloomulised ei ole- palju nende hulgas vaksituid on. Lähed ehk uurid järgi?
Eestis on 62,2% kahe doosiga suratuid, aga palju on neid, kes ilma doosideta läbi põdenud, positiivse tulemuse saanud ja samuti ilma doosideta- kaldun arvama, et eestil on see ülimaks relvaks kuulutatud karjaimmuunsus juba ammu käes.
v6sa
15:17 27.01.2022
Kui meil oleks karjaimmuunsus, siis poleks nakatumise/haiglate numbrid nii kõrged. Seega, hea ., Su jutt ei päde.

Või ei anna läbipõdemine loodetud immuunsust.

Paha mõlemal juhul.
Deus
15:18 27.01.2022
Palun lugeda JÄLLE teemat otsast peale, kus on juba seletatud, miks kasvab vaktsineerimiskuuri saanute protsent haiglates.
V6sa kirjutatu on vahel nii ilus, et hingest läheb soojaks suisa ja suurest rõõmust tuleb pisar silma.
.
15:23 27.01.2022
Ja samamoodi ei anna süstimine loodetud immuunsust nagu statistikast näha. Aga nagu ammu juba selge, ei anna vaksifännile midagi selgeks teha.
v6sa
15:33 27.01.2022
Kas tõesti?

Tuhanded tõestatult tõbised pluss vähemalt teist sama palju varjatult põdejaid ja täna vaid paarsada haiglas.

Kui vaktsiin ei kaitseks, peaks haiglad juba statistika järgi umbes olema. Sest vaktsiin ei suuda kõiki ja alati kaitsta, me oleme selleks liiga erinevad seestpoolt.
plekkpea
15:41 27.01.2022
Margus Punab arvab, et koroonapassidest tuleks loobuda https://tervis.ohtuleht.ee/1054325/punab-koroonapassist-tule
ks-loobuda-see-ei-kaitse-ei-inimest-ennast-ega-kaaskodanikke

Kuidagi popiks on läinud viimasel ajal normaased vaated elule :)

Jumal tänatud! Halleluuja!
.
15:56 27.01.2022
Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti 13 016 testitulemust, millest 6238 osutus positiivseks. Viimase 7 päeva jooksul on 100 000 täielikult vaktsineeritud elaniku kohta nakatunud keskmiselt 294,5 vaktsineeritud inimest päevas ja 100 000 vaktsineerimata inimese kohta nakatunud keskmiselt 484,8 vaktsineerimata inimest päevas.

Nende tuhandete tõestatult tõbiste hulgas on enamus vaksimata ja sellest enamusest satub haiglasse tühine hulk, seega tõestatud on, et ka vaksimata inimesed jäävad ellu. Ja need 294,5 tõestavad, et vaktsiinist hoolimata võid positiivseks muutuda.
Kui oleks suhe näiteks 484,8 ja 29,5, siis saaksime öelda, et vaktsiin toimib.

Foorumi reeglid

Juhime tähelepanu, et foorumi kasutamisel tuleb järgida Kasutustingimuse punktis 7 toodud piiranguid Sisu lisamisel. Nende piirangute täpsustamiseks ja neile lisaks on Haldaja kehtestanud Lisatingimused foorumi kasutamiseks järgmiselt:

• Foorumis on KEELATUD:
    • Ostu-, müügi- ja vahetuse kuulutuste edastamine
    • Otsene reklaam
    • Teadlikult ebaõige sisu avaldamine
    • Ropendamine, sõimamine, karjumine ehk läbivate suurte tähtedega kirjutamine
    • Kirjutamine rängalt eesti keele grammatikareegleid eirates
    • Teemast mööda rääkimine
    • Samas teemas erinevate nimede alt postitamine
    • Võõra inimese pärisnime all esinemine
    • Sõnumite ja teemade kordamine
  • Lubatud on teiste foorumi külastajate aitamine soovitades mõnda head firmat või töömeest. Lubatud on teema laiendamine. Liiga usinat ühe ja sama telefoninumbri/meili jagamist erinevates teemades võidakse lugeda reklaamiks ning kontaktandmed/postitused võidakse kustutada ja kasutaja blokeerida.
  • Teema pealkiri ei tohi olla umbmäärane: "mure", "probleem", "appi". Pealkirja lugedes peab saama aimu, millest antud teemas juttu tuleb. Teemade pealkirjades on keelatud korrata kirjamärke, näiteks: "palju on Calibra kütusekulu???????????".
  • Teema pealkirjas ei tohi laimata kaubamärki-firmat, näiteks: "petturid ASDF autopoes". Oma konkreetset kogemust mingi firma või kaubamärgi kohta saab väljendada kirjutatud sõnumis.
  • Küsimused, ettepanekud ja järelpärimised võib postitada "Vaba teema" foorumis asuva teema "Kaebused" alla.
  • Reeglitele mittevastavaid, mõttetuid ja foorumit risustavaid sõnumeid ja teemasid on administraatoritel õigus kustutada või sulgeda. Pidevalt mõttetu sisuga postitustega foorumit koormavaid kasutajaid on õigus moderaatoritel blokeerida.
  • auto24.ee-l on õigus foorumi reegleid muuta.

Vasta teatele

Pildid + lisa pilte