Kumb siis parem on,kas chiptuning või DTB,tegu on turbodiisliga ja oleks huvi parema mineku vastu.Kumb on odavam(keskmiselt) ja kummaga on effekt suurem?
kas sa ei ostnud mitte autot selleks et odavamalt sõita. myy oma auto maha ja osta selle raha eest mingi pensuauto millega iga käiguga on higemed paljad. ma vist midagi valesti ei öelnud.
Ütle üks bensukas,millel kuskil 2000 pöörde peal 330Nm ja mis alla 10 sajale võtab,siis hakkab juba võrdlust kannatama,mina küll üle 5000RPM ei sõida ja siis on disla parem.Muidugi oleksin võinud kohe võimsama osta aga niikuinii kaua ühe autoga ei sõida,järgmine omanik on ka asjast huvitatud.
Kas Sulle ei piisa kui saad oma automaatkastiga dislaga 0-100 alla 9seki? Siis oled ikka väga kiirendaja,enamusele meist on see piisav(isegi benamootoriga,kus sekundeid vähem aga tegelik minek kehvem),ega see 8lidrane kulu ka just halb pole,hea auto igal juhul.
Mis kogemusi sa tahada, hind on küllaltki soolane ja ega see võimsuse suurendamine meil veel suurt levinud ei ole.
Kuna tegelen ise nende toomisega võin öelda, et TB on lihtsam paigaldada ja eemaldada. Ka on võimalus näiteks sõidu ajal sisse välja lülitada, mida chiptuningu puhul teha ei saa. Kuna ma ei tea chiptuningu hindade kohta midagi siis ei oska selle kohapealt ka sõna võtta. Üldiselt on turbodiislitel TB tulenev võimsusekasv ikka rohkem tunda, kui bensiini mootoritel chiptuning.
Jah põhimõte on ju TB ja Chip´il sama, mehaaniliselt ei muudeta midagi, vaid muudetakse mootori juhtimist, taluvuse piires. Mõlemad kasutavad ära tehase potensiaali ja sellest tulenevalt ega neil väga suurt vahet ei saagi olla. Aga nagu ma juba mainisin on erinevused selles, et TB on lihtsalt paigaldatav ja eemaldatav, ta pannakse juhtploki ja pumba vahele. Chip´i puhul asendatakse juhtplokis olev protsessor teisega. See on natuke keerulisem ja aega nõudvam protsess. Chipist tulenevad muudatused on jäädavad, juhul kui juhtplokki uuesti ära ei vaheta, mis tõenäoliselt jällegi maksab. Nii palju kui mina tean osades kohtades peabi chipi vahetamisel auto kohale viima, ja kohapeal paigaldatakse uus protsessor ja optimeeritakse mootori tööd. Kuna iga mootor on natuke erinev saavutatakse sellise töö käigus kõige parem tulemus.
TB on seevastu niiöelda masstoodang ja tema parameetrid jäävad kindlatesse piiridesse.
Võimsusekasvust näiteks niipalju: MB E290 seerias 95KW 129HP 300NM
TB 115KW 155HP 370NM
Äkki kirjutad siia mõned chiptuningu hinnad, kui sa neid uurinud oled?
chipiga E290 +30hj ja +75Nm E300TD +30hj ja +65Nm ,hind mõlemal 6080.-
DTB E290 +23Kw +60Nm E300TD +25KW +50Nm,hind 8750.-,samas paigaldamine odavam
Eestist pole rohkem leidnud.
euroopas saab chipe ka alla 5500.- EEKi aga sealt tuleb veel transport ja mina ostaks parem kohapealt ja laseks samas kohas installida ,kust ostetud. Kuna eriti hindu uurinud pole siis ei ole praegu rohkem teada aga kindlasti leiab ka Eestis veel pakkujaid ja pakkumisi.
Kui Mussol on sama 2.9 mootor mis E290TDl,aga päris identne asi ka ei ole,sest hobujõude on mite 129 vaid 120,kas siis võib sobida sama chip/DTB ,mis MBle ka minu autole?
Minul on E290 pakkuda siis järgnevalt +20Kw +29Hp +70Nm hind 5665.-, karantii 3 aastat ja lüliti lisamise võimalus.
Kahjuks ei leidnud E300TD nimekirjast ning ei oska esialgu selle auto kohta mingit infot anda.
Mussofännile, kui juhtplokk on sama mis E290´nel siis peaks sama TB sobima.
Jah minul pole tegelikult E290omaga midagi teha,aga Mussofäänil vast küll.E300 on ikka teine pill kui E290,hoopis erinevad mootrid,kasvõi võimsuse poolest.Ja silindrite arv ikkagi erinev.
Et kas BMW 324 Td-le ja 525 TDS -ile ka midagi pakkuda on? Ja mis hinnaklassi need jääksid? Milline olex loodetav võimsuse kasv? Ja veel, 324 -l on juba eelnevalt ajule chips pandud...kas siis on üldse mõtet Diesel Tuning Box-il?
enne kui sul pole olnud korraliku turbo diislit sa selle eelistest aru ei saa, kui aga oled sellega sõitnud siis bensukat enam ei osta.
mõletan kui tulid esimesed 08-ad olin raudne esisilla vastane nüüd saan aru et tagasillavedu on minevik ja kunagi tagaveolist ei osta.
ilmselt kui mindi puuratastelt üle kummiratastele oli puurataste pooldajaid rohkem niikaua kuni said kummiratastega autoga tuttavaks.
arvan et tulevikus domineerib nelivedu.
MB Vitole maksab chips 8990.-EEK koos paigaldusega. Garantii 3 aastat.Võimsuse kasv kuni 30%. Kütusekulu sõltub sõidu stiilist kuid oluliselt ei suurene, pigem väheneb!
Mind huvitaks ka 324 td Tuning Box pakutava hinnaga 5665kr. Mingid vahendajad tahavad neid kolm tonni kallimalt maha lükata. Nii rikas vend siiski pole, et noid jõuaks nuumata. Äkki annaksid kuhugi oma kontaktandmed, oleks huvitatud.
mul on 530d mis sellele se tb maksta ka võiks ja kas sellele autole saab palju jõudu veel juurde mu on praegu 135kw. ja mul ei loe diisli kulu ja olen nõus kulutama mis ma talle saaks kõik siis peale panna ja kus.
Kas rahvas ei näe, pakkuja e-maili aadress on olemas. Auto24 foorumites on ostu-müügi-vahetuse kuulutuste edastamine keelatud. Ja kuna siin algsel teemal ei arutleta ja tegeldakse aktiivsete ostusoovide edastamisega, olen sunnitud selle teema sulgema.