üks olulisemaid asju jäi kirja panemata. Webasto mobikitiga on praeguste ilmadega asendamatu abimees- sooja autosse on ikka hea istuda talvel. Seda enam, et uute ökonoomsete diislite puhul on külmadega soojenemine probleemne.
jah, kui tuled on peale keeratud, siis iga tõmbega aknale tuleb tuledele ka- väga tüütu ja paak saab kiirelt tühjaks ka. Võibolla saab kaitsmekarbist relee eemaldada vms. Kui programmeerida annaks oleks veel toredam, peab uurima. Osadel autodel on viitega- hoidad kauem all, tuleb pesuvedelik aknale ja tuledele, tõmbad korraks, tuleb ainult aknale.
Kütusekulust huvitatutele:
135kW diisli esimese 2000km reaalne keskmine kütusekulu 10,3l.
(500km maantee 1500km linn, kesmist kiirust näitab hetkel 26km/h, palju on olnud ka kohapeal töötamist. Külmkäivitusi praktiliselt tänu eelsoojendusele pole, küll aga tarbib eelsoojendus ise veidi kütust)
Sõidustiil üle keskmise sportlik. Endiselt kiidan sõiduomadusi sellise kõrge vedrustuse ja rehviga auto kohta. Kevadel saab näha, kuidas suverehviga käitub.
Üks asi mis veel häirib on stabiilsuskontroll, mida erinevalt veosjõukontrollist ei saa välja lülitada aga ilmselt enamus kasutajaid see eriti ei sega.
loe ja imesta, kiafännarid nõus ootama seda p.......a pool aastat, peale välimuse ei kannata see korealane ju mingit kriitikat, kia jääb kiaks, olgu see vorm nii ahvaltev kui tahes.
pool aastat ja 13th km sõidetud. kütusekulu keskmine 7,6. 100kw diisel automaat 4wd. ei ühtegi negatiivset kommentaari oska siia panna.
kes peavad kütusekulu paljuks siis teadmiseks ,et ma ei sõida 90 vaid tunduvalt enam. niiet kulu minu meelest ok. teepeal püsib iga ilmaga väga hästi. -17 kraadiga käivitus poolest pöördest-ei viitsi kunagi küünlaid ära oodata. tundmatu kommenteerija võiks lisada ka seda miks see auto siis pask on??. 100% euroopas toodetud ,sakslaste disainitud....
müra ei saa kindlasti ok olla kui all naelrehvid. Rattakoopast kostub nii tugev naelte lagin et oma mõtteid ka ei kuule :( kui linnas on veel kuidagi siis kiirusel 90km/h hakkab pikal sõidul vääääääga närvidele.
to: xxxxxxxxxxxx
Ma ei ole absoluutselt mingi Kia fänn. Otse vastupidi, enne praeguse auto soetamist ma ei arvanud sellest margist midagi. Ise ma sõidan igapäevaselt oluliselt võimsama neliveolise jaapani autoga üldse. Aga enne kui sa ilma autoga reaalselt sõitmata siin sõna võtma kukud, soovitan sul minna ja väike proovisõit teha. Tükki see küljest ei võta ja paremal juhul avardab veidi silmaringi. :)
to: ohhhhoooo
Ma julgen kahtusltada mürarikkaid proti naaste aga kindel pole. Meie sportagel on all lamellid ja salongi müra on vägagi ok.
Sai ka just uus sportage (2,0 bens, 4WD) soetatud. Muidu kõik ok, kuid üks asi nagu veidi häirib: aukudest ja asfaldi rantidest üle sõites kostub nagu mingit kobinat või rehvide müdinat. Esinduses pandi alla 17 valuvelg ja lamell talverehv. Oskab keegi oelda, kas on põhjust esindusse pöörduda või ongi sportagel selline jäik vedrustus, mis iga augu-randi nö "ülesse korjab". Rehvi rõhk norm. st. 2,2 (tehas soovitab isegi 2,3). Proovisõiduauol nagu selliseid hääli ei kuulnud. Tänud ette vastajatele.
Eks eemalt ole keeruline diagnoosi panna aga ma pakun et autoga on siiski kõik korras. Vedrustus on jah jäigema poolne, samas kõik sõltub kontekstist ja sellest, millega võrrelda. :)
Hooldus 110€???? Mis seal siis tehakse ka? Mitmendal kuul või kilomeetril selline hooldus tehakse? Kia ceed sw esimene hooldus oli 200, vaevalt see sportagel odavam on
Uuel Sportagel peaksid hooldevälbad olema nt. 30000, 60000,90000,120000km
või aasta arvestudes. Kallimad hooled on 60000km ja 12000km. Hoole nt 90000km peal maksab 280.- Õlivahetused on iseasi, neid peab hea omanik igal aastal tegema, eriti kui tegu diisel ja A/T kastiga.
Liiga tihti pole lihtsalt mõtet raha tuulde loopida ja esindustes käia :)
Kas keegi viitsiks avaldada oma talvel liiklemise muljeid 2WD AT masinaga. Kas maanteel libedaga püsib probleemideta teel? Kuidas lumel hakkama saab või jääb kergelt lumesupis toppama?
Automaatkäigukasti õli pole vaja normaalsetes tingimustes kontrollida. Kui kasutate autot rasketes tingimustes, siis tuleks lasta õli vahetada iga 90 tuh. km järel.